<  Înapoi la index BRACO


BRACO - Despre răbdare

Ascultaţi mesajul în limba croată, cu traducerea în româneşte derulându-se pe ecran (am încorporat videoclipul la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul şi îl public mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta în engleză şi este oferită de echipa "Romanian - Braco TV").

Răzvan-Alexandru Petre

Muzica oficială a transmisiei energetice a Maestrului Braco

 

DESPRE RĂBDARE

[Inspiraţii oferite lui Braco de Spiritele Superioare]

* * *

Răbdarea nu înseamnă puterea de a ierta Răul şi de a aştepta ca acesta să-şi slăbească strânsoarea, ci convingerea că justiţia supremă va triumfa în cele din urmă. Este necesar să facem diferenţa între abilitatea sufletului de a gestiona Răul şi slăbiciunea sufletului.

Domnul are nevoie şi de răbdarea noastră atunci când ne rugăm pentru tot ce este mai bun, pentru unele schimbări în destinul nostru, fiindcă, în acest caz, răbdarea înseamnă credinţa şi înţelegerea ca Cerul ne va ajuta doar atunci când noi înşine nu putem schimba nimic. Dar probabil că Domnul va fi extrem de surprins şi trist atunci când noi vom suferi din cauza insultelor şi umilinţelor, deşi suntem capabili să le rezistăm. Acest tip de răbdare este slăbiciunea noastră, iar Cerul nu va dori să ne ajute.

Uneori este nevoie de răbdare pentru a atinge Scopul de Lumină. S-ar putea să fie nevoie să aşteptaţi ca ceva să se întâmple în diferite situaţii de viaţă. Nu este nevoie să vă grăbiţi făcând lucruri ce ar putea strica totul. Când va veni timpul, răbdarea noastră va fi răsplătită. Lumina pe care o vom primi ca rezultat ne va învălui şi vom uita de agonia aşteptării. Am vrut să acţionăm, dar sufletul ne-a sfătuit să avem răbdare şi să aşteptăm.

Se pare că există răbdarea, dar şi un alt fel de răbdare. Puterile Luminii vor fi trimise pentru a vă ajuta numai atunci când scopul real al răbdării voastre va fi clar. Sfatul este să vă ascultaţi sufletul, nu mintea, deoarece mintea este prudentă, însă sufletul este înţelept. Trebuie să înduraţi de dragul Luminii, nu pentru propriile voastre beneficii şi pentru supravieţuirea biologică. Dacă acţiunile voastre vor ajuta sufletul să se simtă ca un copil al Libertăţii şi al Luminii, nu puteţi lăsa lucrurile la fel, ci trebuie să acţionaţi. Tatăl nostru Ceresc speră că putem vedea diferenţa dintre răbdarea de dragul Binelui şi propria noastră laşitate. Iată o pildă în acest sens.

Un peşte a coborât mai adânc, pentru că a văzut plasele de pescuit în apă. “Nu mă ridic până nu trag plasele afară”, a decis peştele. Însă pescarii şi-au lăsat năvoadele peste noapte, iar peştele nu a avut ce să facă, decât să stea pe fundul apei până dimineaţa. Când, a doua zi, plasele au fost scoase din apă, peştele a urcat la suprafaţă şi nu a mai văzut niciun pescar prin apropiere, astfel că se putea duce acolo unde voia. Domnul i-a spus peştelui: “Bine ai făcut, tu ştii că răbdarea poate fi răsplătită cu o viaţă lungă. Cei care sunt nerăbdători vor sfârşi rău. Răbdarea este un dar, la fel ca şi iubirea şi abilitatea de a reflecta asupra lucrurilor înţelepte.”

Morala parabolei este evidentă. Uneori, trebuie să îndurăm multă vreme şi să aşteptăm momentul potrivit. Dar dacă aţi aşteptat momentul potrivit, puteţi să vă mulţumiţi pentru răbdarea smerită – ea v-a adus o adevărată recompensă.

Ce ar trebui să faceţi dacă lângă voi se află cineva obsedat de Întuneric? Ar trebui să-l urâţi sau să-l înfruntaţi?

Diavolul nu are faţă. El îşi pune masca cuiva şi nu este mereu înfricoşător. Dar întotdeauna există o lumină care pâlpâie în ochii lui, pe care o puteţi recunoaşte. Acest foc diavolesc nu arată ca Lumina dreaptă şi clară a Cerului.

Asta vreau să vă spun, oameni buni: căutaţi aceasta claritate paşnică în oamenii din jurul vostru. Ea vă va arăta dacă omul aspiră la Cer. Dar dacă el este sfâşiat de izbucniri bruşte care îl împing la extreme, aceasta înseamnă că sufletul său nu aspiră către Lumină şi rezonează cu razele Răului. Asta îl face să se grăbească. Este inutil să convingi acest om cu vorbe, pentru că nu le va auzi. Rămâneţi liniştiţi şi calmi, şi este posibil ca transformările să apară curând.

Abilitatea de a vedea focul la unii oameni şi Lumina-ce-nu-arde în alţii, vă protejează sufletul să fie distrus de oameni imprevizibili. Înţelegerea motivaţiei omului şi dorinţa de a-l ajuta vă va menţine sufletul calm. Să nu suferiţi întrebându-vă de ce a trebuit să fiţi printre astfel de persoane. Mintea voastră nu va înţelege asta. Sufletul trebuie să simtă că voi sunteţi salvatorul destinat unei asemenea persoane.

Nu este nevoie să înduraţi dacă nu mai este posibil. Dar când vă îndepărtaţi, ar trebui să fiţi siguri că aţi făcut tot ce aţi putut. Nu lăsaţi pe nimeni să vă distrugă sufletul. Răbdarea nu este supusă Răului. Ea este abilitatea înţeleaptă de a potoli vibraţiile joase ale altei persoane în universul vostru interior liniştit şi netulburat. Răbdarea este o trăsătură a oamenilor înţelepţi, în timp ce indiferenţa este o trăsătură a celor fără minte. Doar un suflet clarvăzător ar putea avea răbdare. Un suflet nerod este indiferent. Este o noutate?! Nu, nu este. Este Eterna Cunoaştere pentru cei înţelepţi.

Totuşi, răbdarea nu ar trebui să frizeze nerozia. Dacă simţiţi că vibraţiile joase pe care le percepeţi încep să vă distrugă, fugiţi de astfel de indivizi. Sufletul îşi cunoaşte propriile limite. Nu-i lăsaţi să vă distrugă sufletul. Este cumplit pentru Domnul când Răul distruge un suflet radios. Nu există niciun motiv să vă reproşaţi că nu puteţi schimba nimic. Domnul nu se aşteaptă ca cineva să-i facă pe alţii mai buni cu un aşa mare preţ, mai ales dacă ei sunt posedaţi de Rău. Chiar şi Tatăl nostru, care se află în Ceruri, cu mult mai multe oportunităţi şi marea Sa înţelepciune, poate rareori să-l îndrepte pe om spre Bine. Ce să mai spunem despe oamenii de pe Pământ! Doar când lucrurile nu au mers prea departe, atunci puteţi transfoma complet omul prin încrederea voastră şi cu răbdare tăcută. Însă, dacă el slujeşte în mod clar diavolul, numai moartea îl va schimba. Acestea sunt vorbe adevărate.

Fiţi răbdători, dar cunoaşteţi-vă limitele şi totul va fi bine în lume. Cumpătarea este baza armoniei. Amintiţi-vă că tot ce este exagerat nu este de la Domnul.

Ce putem spune despre emoţia fierbinte a Iubirii?

Să fim de acord cu faptul că ea nu arde sufletul, ci îi dă aripi. Acesta este răspunsul la întrebare. Adevărata dragoste nu arde, ci dă senzaţia de zbor. Cealaltă este doar chemarea cărnii şi nimic altceva.

* * *

< Sus >

Răzvan A. Petre
14 septembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=hgC57m-wK7I