<  Înapoi la index BRACO


BRACO - Despre tabuuri

Ascultaţi mesajul în limba croată, cu traducerea în româneşte derulându-se pe ecran (ca variantă, am încorporat videoclipul la sfârşitul textului). Am preluat mesajul şi îl public mai jos pentru studiu aprofundat (traducerea provine din varianta în engleză).

Răzvan-Alexandru Petre

Muzica oficială a transmisiei energetice a Maestrului Braco

 

DESPRE TABUURI (restricţii şi auto-restricţii)

[Inspiraţii oferite lui Braco de Spiritele Superioare]

* * *

Dacă omul este îngrijorat sau dacă este calm, acest fapt este determinat de cum se organizează el. Diversele tabuuri pe care şi le stabileşte sunt baza auto-organizării sale interioare.

Atunci când un tabu vizează respectarea anumitor reguli de comportament în societate este ca şi cum ai fi înlănţuit, mai ales când aceste reguli sunt în mare măsură nefireşti. Spre exemplu, nu poţi protesta în faţa unui şef care te-a umilit, deoarece el decide dacă îţi păstrezi locul de muncă sau îl pierzi.

Un alt exemplu: este obligatoriu să plăteşti pentru ceva, deoarece pentru acel lucru s-au depus eforturi umane şi s-au cheltuit bani. Iar banii sunt echivalentul convenţional al energiei consumate, în lumea lui Satan.

De aceea, tabuurile care definesc natura relaţiilor umane în societate sunt destul de diverse. Ele generează fie pace, fie nelinişte în suflete. Depinde de anumite trăsături ale sufletelor.

Cei care permit, umili, unui şef să-i degradeze sunt nişte sărmane fiinţe. Ei acceptă nişte reguli abuzive ale jocului. Nu se poate aşa ceva! Dar împotrivirea este plină de consecinţe nefericite pentru astfel de sclavi: ei vor fi concediaţi. Şi asta le pare un dezastru. Însă oamenii nu realizează că acest lucru înseamnă eliberarea de opresiune. Ei sunt nişte fiinţe nefericite şi stupide. Tabuurile pe care ei înşişi le-au stabilit le taie calea spre Lumină.

Alţi oameni acceptă în mod paşnic şi firesc tabuurile considerate în comunitate drept corecte, deoarece aceste tabuuri sunt conforme cu propriile lor opinii şi cu universul lor interior.

Despre persoanele care nu respectă nicio regulă se poate spune exact contrariul. Prezenţa lor în comunitatea umană este periculoasă. Aceşti oameni ar trebui să trăiască separat de ceilalţi, dar tocmai aici este problema: ei trăiesc printre oameni şi găsesc satisfacţie în a-şi etala aici firea lor nestăvilită.

Un tabu este un lucru absolut necesar pentru societate. Dar trebuie să vedeţi dacă el respectă sentimentul de libertate, care este extrem de important pentru om. În acelaşi timp, trebuie să fiţi capabili să vă reţineţi tocmai pentru a experimenta acel sentiment de libertate. Cum sunt legate cele două lucruri? Formula este simplă, oricât cât de ciudat pare: mai multe restricţii produc mai multă libertate. Şi acesta nu este un paradox dacă tabuurile sunt făcute să aducă Lumina în lume. Acesta ar trebui să fie scopul oricărui tabu. Atunci ele nu vor părea dureroase şi nefireşti pentru suflet.

Desigur, vorbim în primul rând despre înfrânarea de sine. De exemplu, eşti un vânător, dar, realizând că uciderea inutilă atrage vibraţiile joase ale victimelor nevinovate şi diminuează Lumina din tine, atunci renunţi la vânătoare. Tabuurile sunt stabilite de Lumină. Vei fi mai liber dacă vei scăpa de dorinţa de a ucide. Vei face să dispară clipele pline de dorinţe rele.

Trebuie să înţelegi care este adevărata libertate: ea nu înseamnă să faci ce vrei. Ci înseamnă eliberarea sufletului de vibraţiile scăzute, care sunt tentaţiile lui Satan cu scopul de a te face mai nevaloros, mai confuz, făcându-te parte a Întunericului. Eliberarea sufletului din robia Satanei este adevărata libertate.

Înţelegând acest lucru, trebuie să-ţi stabileşti propriile tabuuri. Ele vor fi temelia libertăţii tale. Şi nu te speria dacă la început nu-ţi va fi uşor să scapi de vechile obiceiuri sau păcate. Va trebui să te adaptezi la noua senzaţie, ce ar putea fi cam incomodă. Satana nu te lasă să scapi uşor. Dar destul de curând, te vei simţi uşurat şi uluit de cum te-ai lăsat prins în ghearele sale şi încă bucuros. Vei obţine eliberarea de ceea ce te împiedică să fii o persoană care radiază Lumină. Deoarece, cu cât Răul impune mai multe restricţii, cu atât devine mai autentică libertatea ta.

Este o formulă simplă, nu-i aşa? Dar nu este atât de uşor să te acomodezi cu ea, pentru că trăieşti într-o lume în care Adevărul nu este vizibil în mod clar. A nu se confunda lucrurile: bucuriile fireşti trebuie păstrate şi, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Chestiunea constă în a stabili standardul naturaleţii lor. Principalul criteriu să fie următorul: fericirea ta personală aduce mai multă Lumină lumii? sau aduce suferinţă cuiva?

Desigur, s-ar putea ca unii oameni să nu simtă fericire prin bucuria altora şi să se simtă bine atunci când tu suferi. Însă Domnul are nevoie de bucuria ta, aşa că iartă-i pe cei care te invidiază. Capacitatea de a simţi fericirea în bucuria altor oameni este o calitate a unui suflet ce poartă Lumina. Nu există o reală libertate interioară în lipsa acestei calităţi. Dacă ea lipseşte, atunci nu există nicio libertate interioară pentru genul acela de suflet. Asta înseamnă că acel om nu este în măsură să-şi stabilească tabuuri şi asta îl face nefericit.

* * *

< Sus >

Răzvan A. Petre
 22 octombrie 2019

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=83rCMs_YXds