<  Cuprins "Ciclurile sufletului"


Cap.1d - Începutul vieţii

Capitolul 1 "La începuturi", subcapitolul d) "Începutul vieţii", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „CYCLES OF THE SOUL: Life, Death, and Beyond” (CICLURILE SUFLETULUI - Viaţa, moartea şi dincolo de ele).

Notă: Acest subcapitol nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

Capitolul 1d)

Începutul vieţii

Când începe viaţa? Începe odată cu intrarea sufletului în corp, la prima bătăie a inimii sau la concepţie? Lumea voastră se străduieşte să răspundă la această întrebare. Dar răspunsul este, poate, mai important pentru mintea voastră decât pentru suflet. Nu vreau să par că dispreţuiesc viaţa, pentru că ea este extrem de preţioasă şi multe suflete sunt foarte interesate să se încarneze. Însă, din punctul de vedere al sufletului, momentul şi locul unde se va încarna este, de obicei, destul de flexibil, deoarece orice suflet are multe opţiuni. Iar sufletul nu este nerăbdător să se reîncarneze şi va aştepta atâta cât este nevoie ocazia şi situaţia potrivită. Timpul nu este esenţial în alte dimensiuni, din moment ce nici nu există!

Aşadar, atunci când sufletul pierde ocazia de a se reîncarna din cauză că mama a ales să nu aibă copilul, acceptă decizia ei, iar sufletul se adaptează şi face o altă alegere. Dacă decizia de a nu avea copilul a fost „corectă” sau nu pentru sufletul mamei, este o altă problemă.

În orice caz, liberul arbitru este respectat fără vreo judecată din partea sufletelor. După cum spuneam, sufletul este foarte flexibil şi, ca în cazul oricărui aspect al planului, dacă alegerile persoanei contravin planului, acea alegere este respectată, iar sufletul se adaptează sau încearcă să-l facă pe om să se răzgândescă în privinţa deciziei finale.

Sufletul are modalităţi de a fi destul de convingător atunci când o anumită alegere este importantă pentru planul său. Nu acceptă un refuz dacă este important un accept. Va găsi o altă cale de a îndeplini ceva dacă este nevoie. Uneori face acest lucru blocând avansarea omului în direcţia pe care a ales-o, iar alteori, făcând irezistibilă alegerea pe care i-o propune. Totuşi, multe dintre alegerile voastre sunt acceptate de suflet şi e mulţumit cu ceea ce alegeţi să faceţi, deoarece el se poate folosi de multe situaţii variate pentru a evolua.

Sufletul nu intră complet şi permanent în corp până la naştere, moment în care se spune că sufletul se naşte şi că începe viaţa. Sufletul este cel care însufleţeşte corpul la naştere, deoarece fără el nu ar exista nici viaţă şi nici respiraţie.

Sufletul care se naşte şi sufletele mamei şi ale membrilor familiei se înţeleg în timpul gestaţiei să fie împreună şi se ţin de cuvânt. Acest acord ar putea fi făcut chiar înainte de concepţie, dacă există multe legături cu vieţile anterioare şi o nevoie puternică de a intra în acea familie. După încheierea acordului, sufletul rămâne aproape de făt şi de mamă şi uneori se uneşte cu fătul, dar nu în mod complet şi nici permanent până la naştere.

Şi totuşi, unele suflete se strecoară în trup exact în ultima clipă, dacă sufletul desemnat iniţial se răzgândeşte brusc şi dă înapoi. Nu lipsesc niciodată sufletele care vor să se încarneze, iar multe dintre ele pot beneficia de pe urma multor variante de părinţi şi situaţii.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
7 mai 2022