<  Cuprins "Ciclurile sufletului"


Este orice moarte Voia lui Dumnezeu?

Capitolul 5 "Moartea şi procesul morţii", subcapitolul b) "Este orice moarte Voia lui Dumnezeu? ", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „CYCLES OF THE SOUL: Life, Death, and Beyond” (CICLURILE SUFLETULUI - Viaţa, moartea şi dincolo de ele). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

Este orice moarte Voia lui Dumnezeu?

«Salutări. Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus Cristos.

Uneori, oamenii spirituali îşi justifică opţiunea de a nu se vaccina prin afirmaţia: „Dacă mă îmbolnăvesc sau mor, atunci va fi Voia lui Dumnezeu”. De aceea, aş dori să vă clarific mai bine ce înţeleg eu prin Voia lui Dumnezeu.

Dumnezeu, prin intermediul sufletului, într-adevăr, are un cuvânt greu de spus, mai ales când vine vorba de moartea omului, deoarece, pentru suflet, moartea este o ocazie foarte importantă de a învăţa. Cu toate acestea, nu orice moarte e cauzată de Voinţa lui Dumnezeu sau fiindcă sosise timpul ca persoana respectivă să treacă dincolo. Această expresie, „Este Voia lui Dumnezeu”, ca multe alte idei adoptate de oamenii din cercurile spirituale, este uşor de înţeles greşit şi de aplicat aiurea de către ego.

În primul rând, nu-i posibil să cunoşti Voia lui Dumnezeu. Deci a presupune că o cunoşti nu-i decât manifestarea aceluiaşi ego, care pretinde că ştie lucruri pe care nu le ştie de fapt. Este foarte important să înţelegi asta. Nu ştii deloc care este Voia lui Dumnezeu şi este riscant să presupui că o ştii.

Cei mai înţelepţi ştiu că nu ştiu prea multe, inclusiv care ar fi Voinţa lui Dumnezeu, pe când cei mai ignoranţi pretind că ştiu. Ego-ul pretinde că ştie mult mai multe decât ştie în realitate. „Este Voia lui Dumnezeu”, iată o afirmaţie favorită a sectelor şi a altor facţiuni religioase, care caută să îşi impună voinţa asupra altor oameni sau care caută puterea. De exemplu, „Este Voia lui Dumnezeu să ucid necredincioşii” sau „Este Voia lui Dumnezeu să ucid medicii care fac avorturi” sau „Este Voia lui Dumnezeu să răstorn guvernul şi să îi aduc la conducere pe adevăraţii credincioşi” sau „Este Voia lui Dumnezeu să îmi bat soţia, pentru că este posedată de draci”. Chiar şi cele mai abominabile acţiuni ar putea fi, şi adesea sunt, justificate prin „Este Voia lui Dumnezeu să fac asta” sau „Dumnezeu mi-a spus să fac asta”. Unii chiar o cred atât de tare, încât pierd din vedere adevărul că Dumnezeu este iubire şi că Eu, ca reprezentant al iubirii şi păcii, nu aş îngădui sau nu aş face niciodată astfel de lucruri.

Dar ar putea fi, totuşi, Voia lui Dumnezeu ca cineva să moară de covid. Da, desigur. Acelei persoane i-ar fi putut sosi ceasul şi acesta ar putea fi mijlocul prin care să plece. Mulţi părăsesc planeta în acest fel şi o astfel de moarte este o mare ocazie de instruire pentru suflet.

Dacă nu ar exista nicio modalitate de a ne apăra sau de a preveni covidul, atunci nici n-ar mai fi multe de spus. Dar există o modalitate de a ne apăra de acest virus care este, în general, sigură, mult mai sigură decât acest virus, chiar dacă unii doresc să nu recunoască acest lucru.

Vaccinurile pot opri această pandemie şi salva multe vieţi, ca să nu mai vorbim de prevenirea bolilor pe termen lung. Întrebarea este: sunteţi dispuşi să luaţi acest remediu pentru voi înşivă sau, dacă nu pentru voi, măcar pentru alţii, ca să se oprească această pandemie?! Şi dacă nu, de ce nu?

Dacă răspunsul este nu, atunci este clar că nu credeţi că vaccinul ar fi calea de ieşire din pandemie, nu credeţi în dovezile ştiinţifice. Credinţa voastră falsă cauzează multe boli şi decese inutile şi, posibil, chiar pe al vostru. Credinţa voastră produce decesele, nu Voinţa lui Dumnezeu.

Vaccinarea seamănă un pic cu purtarea centurii de siguranţă. Accidentele de maşină rănesc şi ucid oameni, iar centurile de siguranţă, de regulă, diminuează foarte mult gravitatea urmărilor. Dacă eşti prins într-un accident de maşină fără centură de siguranţă, poţi sau nu să fii rănit sau să mori, dar şansele de supravieţuire sunt mult mai mari dacă aveai legată centura de siguranţă.

Deşi există şi excepţii, acesta este un fapt evident, şi acelaşi lucru este valabil şi în cazul vaccinurilor. În general, vaccinurile mai degrabă salvează vieţi decât să dea reacţii adverse.

Unii oameni mor chiar şi cu centura de siguranţă pusă sau după ce au fost vaccinaţi, caz în care am putea concluziona că le venise vremea să moară şi, cumva, acel mod de a muri serveşte scopului sufletului lor sau poate unui alt scop mai înalt.

Pe de altă parte, dacă alegi să conduci periculos sau alegi să nu te vaccinezi şi apoi mori, moartea ta este rezultatul alegerii tale. Adică, tu ai produs acea moarte prin alegerile tale, iar acel mod de a muri este permis de sufletul tău, pur şi simplu, pentru că este o lecţie de care ar putea beneficia sufletul tău sau alte suflete.

Dacă mori de covid din cauza convingerilor tale eronate despre vaccinuri, lecţia ar putea fi legată de credinţa în informaţii false sau de frica ori neîncrederea în medicină sau de altceva.

Iată un alt exemplu. Dacă escaladezi pante periculoase de munte sau te antrenezi în sporturi extreme care sfidează moartea şi mori din această cauză, acest lucru poate servi evoluţiei sufletului, dacă era nevoie să înveţi o lecţie legată de acele activităţi. Poate că era nevoie să înveţi să fii mai precaut şi mai atent, mai puţin temerar. Sau poate că scopul sufletului tău era acela de a explora limitele rezistenţei fizice sau de a-ţi dezvolta perseverenţa, şi era inevitabil să apară moartea la un moment dat, în slujba acestui scop. Sau poate că a fost alegerea sufletului tău să moară în acel moment anume şi în acel mod anume, pentru ca moartea ta să aducă beneficii colectivităţii într-un anumit fel.

De exemplu, moartea ta ar putea să-i avertizeze pe ceilalţi şi, astfel, a-i salva de la o situaţie periculoasă. Există multe exemple în care sufletul şi-a asumat misiunea de a fi un martir pentru o cauză, iar moartea sa sensibilizează colectivitatea asupra unei probleme importante. Eu am fost o astfel de persoană, căci destinul mi-a fost să influenţez colectivitatea prin moartea mea – nu salvând oamenii prin acel gen de moarte, căci nu acela a fost scopul meu. Ci moartea mea a servit la înălţarea şi comemorarea mea ca martir, ceea ce a ajutat ca învăţăturile mele să ia amploare şi să trăiască mai departe. În acest fel, moartea mea a servit binelui general.

Unele suflete trec rapid prin lecţiile lor, iar alte suflete nu atât de rapid, sau trec rapid prin unele lecţii şi mai încet prin altele.

Unele suflete sunt înclinate să accepte mai multe provocări pentru a evolua mai repede, pe când altele vor evita dificultăţile timp de mai multe vieţi sau vor alege provocări mai uşoare, evoluând astfel mai lent.

Sufletul este unic şi va învăţa şi evolua în modul său unic. Sufletul vostru este o scânteie individualizată a lui Dumnezeu care conţine tot ce aţi învăţat vreodată din fiecare experienţă avută. Şi fiecare suflet are anumite lecţii pe care trebuie să le trăiască înainte de a absolvi planul Pământului sau a treia dimensiune pe vreo altă planetă. Acestea sunt lecţiile de bază ale existenţei umane.

Fiecare suflet învaţă iubirea, care este programa de studiu fundamentală. Dar fiecare suflet învaţă şi evoluează şi în multe alte moduri, în toate modurile care vă fac o fiinţă umană mai bună. De exemplu, fiecare suflet trebuie să înveţe răbdarea, perseverenţa, când să fie puternic şi când să fie blând, când să forţeze şi când să cedeze. Şi fiecare suflet trebuie să înveţe să fie smerit, responsabil, sincer, atent, minuţios, exigent, cu discernământ, curajos, auto-motivat şi auto-controlat.

Fiecare suflet trebuie să-şi dezvolte mintea, să devină mai raţional şi să învingă frica şi alte emoţii negative. Şi, desigur, fiecare suflet îşi dezvoltă multe talente pe parcurs. Fiecare suflet se specializează în anumite abilităţi şi alege să repete acele lucruri iar şi iar de-a lungul mai multor vieţi. Aşa se cultivă un mare talent muzical sau artistic, nu într-o singură viaţă, ci de-a lungul mai multor vieţi. Sau poate că un suflet îşi cultivă interesul şi abilitatea de a vindeca şi de a-i ajuta pe alţii sau de a-i consilia sau de a-i învăţa.

Tot ceea ce se pricepe să facă bine, acel suflet a făcut şi în multe alte vieţi. Excelenţa nu se dezvoltă într-o singură viaţă. Şi nici înţelepciunea, care este suma a tot ceea ce sufletul a învăţat despre viaţă şi despre a fi om.

Nu toată lumea este la fel de înţeleaptă, dar toată lumea învaţă să fie înţeleaptă, iar această înţelepciune este stocată în suflet şi adusă în fiecare viaţă şi accesată prin intermediul intuiţiei, nu al minţii. Nici mintea raţională şi nici subconştientul nu sunt rezervoarele înţelepciunii. Subconştientul stochează condiţionări, dar nu şi înţelepciune. Înţelepciunea este stocată în „the cloud”, ca să folosesc o analogie modernă, şi este accesată dincolo de minte şi „download”-ată, atunci când este nevoie, prin intermediul intuiţiei.

Vă mulţumesc pentru deschiderea voastră faţă de acest mesaj. Ştiu că nu este un subiect prea confortabil. Eu sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
27 mai 2022

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=XlbYOsXLTSw

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză.