<  Cuprins "Ciclurile sufletului"


Concluzie

Concluzia cărţii dictate mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „CYCLES OF THE SOUL: Life, Death, and Beyond” (CICLURILE SUFLETULUI - Viaţa, moartea şi dincolo de ele).

Acest capitol nu a fost lecturat audio de către autoare.

Jesus

Concluzie

Odată ce ajungi dincolo şi ţi-ai vindecat traumele şi convingerile greşite şi te-ai împăcat cu viaţa pe care tocmai ai părăsit-o, viaţa de apoi este lipsită de suferinţă şi plină de bucurie. Suferinţa pe care o trăieşti ca fiinţă umană este o funcţie a ego-ului tău uman. Iar acest ego nu mai există în viaţa de apoi.

În viaţa de apoi, poţi avea o personalitate similară cu cea pe care tocmai ai avut-o sau o combinaţie de personalităţi din vieţile anterioare. Personalitatea devine mult mai flexibilă şi mai pozitivă decât era pe când erai om.

De asemenea, îţi poţi alege înfăţişarea, inclusiv vârsta, poţi alege să apari cum erai într-o altă viaţă sau oricum doreşti. Şi îţi poţi schimba aspectul oricât de des doreşti.

Viaţa de apoi este o perioadă fructuoasă pentru învăţare, sufletul tău învaţă multe din alegerile pe care le face în viaţa de apoi, la fel ca atunci când erai om, dar nu mai eşti restrâns de limitările pe care le aveai ca om. Poţi explora mult mai liber şi mai complet decât puteai ca om. De ce? Pentru că aceasta este natura spiritului.

Doar pentru că erai om, ai fost îngrădit şi ai avut gândurile şi emoţiile negative pe care le-ai trăit. Acea negativitate a dispărut în viaţa de apoi – eşti fericit.

Asta nu înseamnă că nu există şi fiinţe nefericite în viaţa de apoi, căci sufletul poate alege să fie nefericit, iar unele chiar o fac, pentru a se pedepsi fiindcă s-au comportat urât pe Pământ. Unele suferă foarte mult pentru o perioadă, dar este alegerea lor. Suferinţa nu este impusă nimănui sub niciun motiv.

Pentru o perioadă de timp, acel suflet este lăsat să sufere, fiind în acelaşi timp încurajat să renunţe la suferinţă şi să înveţe din propriile greşeli. Nici măcar această auto-pedepsire nu serveşte la nimic. Dar asta-i încă o lecţie pe care trebuie să o înveţe sufletul.

În viaţa de apoi, există această libertate, deoarece starea ta naturală ca spirit este de a fi liber. Dacă ai fi Dumnezeu – şi chiar eşti – oare nu ţi-ai acorda libertate?! Libertatea este urmarea naturală a iubirii de sine şi pentru viaţă. Libertatea este parte integrantă a fericirii. Iar fericirea este o urmare a iubirii din esenţa ta. Fericirea este iubire şi iubirea este fericire.

Acesta este dreptul tău din naştere şi – în această lume a dificultăţilor şi a negativităţii – tu doar te joci, de dragul explorării, expansiunii şi, da, a bucuriei sufletului tău. Pentru că există plăcere în asemenea cercetare şi dezvoltare, chiar şi atunci când este dificilă.

Tu, ca om, s-ar putea să nu simţi această bucurie când eşti prins în mijlocul greutăţilor, deşi ea este întotdeauna prezentă în fiinţa ta. Dar, pentru că sufletul este interesat de ceea ce învaţă dintr-o experienţă, sufletul este încântat, chiar şi în toiul încercărilor.

Poate că învăţarea lecţiilor de viaţă va surveni abia după multe încarnări, dar asta nu-i nicio problemă pentru suflet. El ştie că rezultatul ultim al tuturor experienţelor este o mai mare iubire şi fericire – şi acesta-i scopul său.

În paginile acestei cărţi, am văzut cum sufletul foloseşte tragediile şi alte greutăţi pentru a vă face mai puternici, mai înţelepţi, mai răbdători, mai plin de compasiune şi mai toleranţi. Aceste recompense fac să merite tot efortul. Greutăţile nici măcar nu trebuie să fie prea dificile, dacă puteţi extrage din ele: putere, înţelepciune, răbdare, compasiune şi acceptare. Ce avantaj este să ştiţi acest lucru! Sper din tot sufletul ca viaţa să vă fie mai uşoară şi mai fericită ca urmare a cunoaşterii prezentate aici.

Cea mai mare dorinţă a mea este ca voi să vă recunoaşteţi adevărata natură de spirit – în măsura posibilităţilor de fiinţă în carne şi oase – şi să căpătaţi o imensă compasiune pentru condiţia voastră umană. Asta vă va aduce pacea sufletului în mijlocul tuturor încercărilor. Sunteţi cu mult mai mult decât o biată fiinţă umană.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
30 iulie 2022