<  Index mesaje de la Cristos


CRISTOS: Despre covid-19 şi teoriile conspiraţiei

Mediumul Gina Lake este channel pentru Spiritul lui Cristos, care se adresează celor interesaţi de spiritualitatea de cel mai înalt nivel. Ascultaţi mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 10 mai 2020). Mesajul a fost transmis special pentru întâlnirile online săptămânale Christ Consciousness Transmissions.

R.P.

Jesus

DESPRE COVID-19 ŞI TEORIILE CONSPIRAŢIEI

«Salutări! Sunt cel pe care îl ştiţi ca Isus Cristos.

Aş dori să vă vorbesc azi despre un subiect care îi tulbură pe mulţi dintre voi, o tulbură şi pe acest medium; este un subiect pe care ea evită să-l abordeze, dar i-am cerut-o Eu. Spun asta pentru a risipi orice suspiciune că ea ar avea vreun plan personal în acest sens. Vă asigur că planul este al meu, pentru că văd că este nevoie să vorbesc mai direct despre acest lucru celor din comunitatea spirituală, de vreme ce anumite teorii ale conspiraţiei devin populare printre voi.

Într-un mesaj anterior despre coronavirus am spus că virusul nu are o cauză criminală, ci una naturală. Coronavirusul şi orice alt eveniment prin care treceţi este fie proiectat, fie permis de forţele spirituale, deoarece serveşte într-un fel, de obicei, ajutând la evoluţia şi înţelegerea omenirii.

Şi fiecare eveniment, inclusiv acesta, are atât consecinţe pozitive, cât şi negative. Nimic nu este niciodată complet bun sau complet rău, doar ego-ul vede lucrurile în acest fel.

Unii dintre voi au ales să creadă că coronavirusul serveşte agenda criminală a unui grup de oameni pe care îi consideraţi ca nişte răi, lacomi, înfometaţi de putere sau fiind altfel decât voi.

Desigur, este evident că lumea voastră şi oamenii din ea sunt lezaţi şi profund afectaţi în moduri negative de către astfel de oameni, cărora le pasă mai mult de propria lor bunăstare decât de bunăstarea mediului sau a omenirii.

Nu este adevărat că toate guvernele, marile corporaţii sau oamenii bogaţi conspiră pentru a vă lua libertăţile şi a vă face rău.

Permiteţi-mi să vă povestesc puţin despre aceia din lume care sunt lacomi şi conduşi de ego şi despre forţele non-fizice care lucrează prin ei pentru a provoca răul pe care îl fac.

Da, există rău în lume şi există forţe negative non-fizice care ar dori să vadă umanitatea încarcerată, concret şi la figurat. Aceste forţe negative sunt numite „serviciu-pentru-sine” de unii, aşa că voi folosi şi Eu acest termen.

Ei cred că viaţa înseamnă să se slujească doar pe ei înşişi şi că cei care susţin iubirea şi slujirea celorlalţi se înşală şi sunt slabi. Ei cred că libertatea constă în înrobirea şi dominarea celorlalţi, dacă reuşesc s-o facă.

Aceste forţe non-fizice sunt capabile să influenţeze psihic fiinţele umane care rezonează nu numai cu lăcomia şi ura, ci şi cu frica, victimizarea, disperarea şi depresia. Aceste forţe non-fizice pot manipula oamenii punând gânduri în mintea lor. Cu toate acestea, aceasta este singura putere pe care o au.

Pentru ca fiinţele non-fizice să aibă putere în lume, oamenii trebuie să acţioneze conform acestor gânduri. O mare parte dintre experienţele malefice ale umanităţii, inclusiv sinuciderile şi crimele, provin de la oameni ce au urmat gândurile implantate de aceste forţe non-fizice.

Problema cu „serviciul-către-sine” e că este un drum ce nu duce departe şi nu oferă bucurie. Cei care se dedică acestei căi suferă mult şi singura lor mângâiere este să îi facă pe ceilalţi să sufere mai mult. Cei aflaţi pe această cale nu vor avea succes, pentru că este anti-viaţă şi anti-iubire, iar iubirea şi adevărul sunt mai puternice decât ura şi frica.

Indivizii ce adoptă serviciul-pentru-sine, atât cei non-fizici cât şi cei încarnaţi, nu sunt la fel de puternici pe cât şi-ar dori ei să credeţi; le lipseşte capacitatea de a coopera, astfel încât ceea ce sunt capabili să obţină este limitat; sunt ca nişte tâlhari care, până la urmă, se ceartă între ei, căci nu sunt loiali decât propriului interes.

Iubirea este puternică şi poate realiza lucruri măreţe, deoarece iubirea pune valorile superioare înaintea interesului pentru sine. Tot ceea ce are valoare în societate a fost creat în climatul iubirii.

Revenind la subiect, teoriile conspiraţiei pot fi recunoscute prin tendinţa lor de a presupune că un grup de oameni conspiră în culise, lucrând împreună pentru un sfârşit global criminal. Vă asigur că cei care au mobiluri criminale nu se pricep deloc să conspire sau să îşi păstreze activităţile secrete.

În plus, există mulţi oameni care sunt dispuşi şi capabili să dea în vileag ceea ce ar face orice conspiratori, mult mai mulţi decât recunosc teoreticienii conspiraţiei că există. Oamenii sunt în general buni, deşi sunt uneori egoişti şi îşi satisfac interesele.

Iar o mare parte din ceea ce teoreticienii conspiraţiei atribuie motivaţiilor malefice provine din simple greşeli sau din ignoranţă. Cei pe care îi consideraţi răi sunt rari.

Ei sunt tulburaţi mintal, deşi funcţionali şi uneori capabili să ajungă la niveluri înalte ale puterii. Ei sunt narcisiştii maligni descrişi de psihiatrie, oameni precum Hitler, Saddam Hussein şi alţi dictatori brutali. Şi mai sunt criminalii voştri obişnuiţi, care, în general, nu sunt atât de deştepţi sau de succes.

Restul oamenilor sunt supuşi banalului ego, egoişti, dar capabili să-şi păstreze ego-ul sub control şi, în general, ei respectă regulile şi legile stabilite de societate. Aceşti indivizi obişnuiţi sunt, totodată, capabili de mari acte eroice şi dezinteresate atunci când este nevoie.

Apoi, mai există o minoritate, cei care nu sunt guvernaţi de ego-ul lor, care sunt Treziţi şi pot vedea clar pagubele pe care ego-ul le face condiţiei umane. Aceşti oameni sunt rareori în funcţii de putere şi nu sunt percepuţi de cei de la putere că ar avea ceva de oferit societăţii. Totuşi, dacă sunteţi pe o cale spirituală, să căutaţi îndrumări de la astfel de persoane!

Cu toate acestea, mulţi dintre voi aşteaptă ca alte egouri să vă ofere o înţelegere asupra lumii şi cădeţi pradă opiniei lor, precum şi unei viziuni şi mai nefaste, care nu este cea adevărată.

Forţele negative atât fizice, cât şi non-fizice au la dispoziţie o armă formidabilă şi aceasta este frica. Este uşor să stârneşti frica în fiinţele umane, în special într-o criză ca cea prin care treceţi. Este deosebit de uşor să stârneşti frica prin minciuni. Când poţi spune o poveste copleşitor de negativă prin înfloriri şi minciuni, poţi stârni multă teamă.

Chiar asta face ego-ul tău tot timpul: spune o parte a adevărului, partea negativă înfricoşătoare, şi nu menţionează ceea ce este bun, generos şi încurajator în privinţa vieţii. Îi zugrăveşte pe oameni ca fiind toţi răi sau toţi buni, dar adevărul este mai complex decât acesta.

Ego-ul îl blamează pe altul şi acuză grupuri de persoane pentru problemele sale, deşi acesta nu este nici adevărul, nici soluţia problemelor.

Aceasta este o perioadă periculoasă, deoarece minciunile sunt răspândite rapid în întreaga societate şi, în consecinţă, frica.

Teoriile conspiraţiei întăresc răul în mai multe feluri. Ele înfăţişează răul - atât actorii fizici, cât şi cei non-fizici - ca fiind mai puternic decât este răul de fapt. Dragostea şi bunătatea sunt mult mai puternice.

Teoriile conspiraţiei spun o poveste neadevărată, una mult mai negativă decât adevărul, ceea ce vă înspăimântă şi vă face să vă simţi victimizaţi şi neputincioşi. Asta vă aduce într-o stare de conştiinţă inferioară şi chiar ăsta a fost scopul lor dintotdeauna. Din acea stare de conştiinţă, cine ştie ce veţi face! Vă aflaţi sub vraja lor.

Învăţătura Mea şi alte învăţături spirituale sunt destinate creşterii conştiinţei. Asta poate părea lipsit de importanţă pentru unii dintre voi, având în vedere că vedeţi lucruri groaznice care se desfăşoară în lumea voastră.În fond, ce poate face conştiinţa superioară în faţa unui astfel de rău? aţi putea întreba. Întrebarea maschează o anumită neputinţă şi credinţă în rău, ceea ce este chiar o parte a problemei.

Răspunsul la această întrebare este că, numai dacă vă aflaţi într-o stare superioară de conştiinţă, puteţi discerne adevărul şi şti ce acţiuni trebuie întreprinse în lume împotriva forţelor negative, care, într-adevăr, există, sau alte tipuri de acţiuni care ar face lumea mai bună.

Lumea nu va fi schimbată în bine decât prin iubire. Aceasta nu este o filozofie idealistă, ci remediul problemelor voastre.

Atâta timp cât suficient de mulţi oameni menţin o stare de conştiinţă mai înaltă, ce include raţiunea şi compasiunea, care sunt rezultatul dezvoltării cortexului prefrontal, veţi răzbi prin orice dificultăţi.

Atunci când funcţionezi într-o stare superioară de conştiinţă, vei vedea clar şi vei găsi soluţiile de care ai nevoie pentru problemele tale. Vei putea primi îndrumări şi soluţii la problemele tale de la forţe non-fizice superioare, cum suntem Noi, care călăuzesc şi lucrează împreună cu omenirea.

Pe de altă parte, dacă rămâi în starea egotică de conştiinţă în majoritatea timpului şi, mai ales, dacă eşti cuprins de frică şi de victimizare, nu vei avea acces la îndrumarea spirituală sau la înţelepciunea ori discernământul interior, vei fi confuz, demoralizat, epuizat şi disfuncţional. Aceasta este tocmai ceea ce doresc cei care răspândesc teorii ale conspiraţiei.

Când vorbesc de cei care răspândesc aceste teorii, mă refer mai ales la forţele negative non-fizice.

Să nu înţelegeţi greşit, cei care se identifică profund cu ego-ul lor, precum şi cei care suferă sunt cu toţii vulnerabili să fie manipulaţi de către forţele negative non-fizice. Aceste forţe, pentru a face atâtea în lume, au nevoie de gazde prin care să acţioneze. Şi ele găsesc oameni plini de lăcomie şi ură, ca şi oameni căzuţi pradă fricii, resentimentelor şi nefericirii, şi îşi plantează ideile în mintea lor.

Ele vorbesc şi prin anumiţi mediumi care au fost corupţi şi care, probabil, nu îşi dau seama că acum canalizează entităţi negative. Dacă un medium cade pradă negativităţii, el sau ea devine vulnerabil la a fi folosit de forţele negative, chiar dacă anterior acea persoană a canalizat entităţi superioare.

Forţele non-fizice negative se află în spatele teoriilor conspiraţiei şi folosesc fiinţe umane şi mediumi pentru a răspândi aceste idei, aceste minciuni. Forţele negative non-fizice sunt foarte inteligente, deoarece ştiu exact cât de mult adevăr să amestece cu minciunile pentru a face credibil ceea ce le spun oamenilor.

Teoriile conspiraţiei sunt, în mod evident, convingătoare, altfel nu le-ar crede atât de mulţi. Cu toate acestea, anumite persoane sunt mai uşor de convins sau vulnerabile la astfel de minciuni. Cei care se simt neadaptaţi sau se simt victimizaţi, neputincioşi, nefericiţi, indignaţi şi supăraţi sunt cei mai predispuşi la aceste teorii.

Apoi, mai sunt aceia care sunt, pur şi simplu, naivi, creduli sau fără discernământ.

Vreau să precizez în mod special că, chiar dacă astfel de teorii ale conspiraţiei ar fi adevărate, nu v-ar fi util să vă concentraţi asupra lor şi să vă folosiţi energia pentru cercetarea lor.

- Cum poate schimba ceva faptul că îţi petreci timpul în felul acesta?

- Cum ai putea să-ţi foloseşti energia mai bine pentru a îmbunătăţi lumea?

- Cu ce sentimente te încarcă aceste credinţe?

Acestea ar trebui să fie indiciile despre cât adevăr şi valoare au pentru tine.

Aşa cum am spus deseori, adevărul este ceea ce te face să te relaxezi şi să te simţi în pace. Atunci, din acest loc de aliniere cu Sinele tău divin, vei fi ghidat să-ţi joci rolul pentru a face lumea mai bună.

Adevărul este că, din orice se întâmplă în lumea ta, vei învăţa şi vei creşte, dacă nu te laşi să cazi în capcana de a te simţi victimizat de ceea ce trăieşti. Acela este un abis din care este dificil să ieşi.

Nu se întâmplă nimic în această lume la care să nu poţi face faţă în mod eficient atunci când eşti în contact cu propriul tău curaj, iubire, acceptare, compasiune şi înţelepciune interioară.

Cu toate acestea, dacă ai pierdut legătura cu aceste calităţi ale naturii tale divine şi ai rătăcit direcţia, viaţa ta va fi într-adevăr dificilă şi vei dori să îi învinovăţeşti pe ceilalţi şi să-ţi spui o poveste care să-ţi justifice mânia, victimizarea şi suferinţa. Nimeni nu te poate victimiza dacă nu îl laşi.

Ironia este că unii dintre voi acceptă teoriile conspiraţiei ca să vă victimizeze. Vă lasă cu un sentiment de neputinţă şi de pierdere a controlului, şi aceasta nu este o poziţie eficientă din care să puteţi face ceea ce trebuie să faceţi: să corectaţi problemele guvernării şi celelalte pe care trebuie să le corectaţi.

- Cum îţi petreci timpul?

- Ce faci cu adevărat pentru a schimba lucrurile în bine în lumea voastră?

- Chiar ştii ce trebuie făcut?

- Cunoşti faptele sau te încrezi în informaţii inexacte?

Problemele voastre nu vor fi rezolvate crezând în minciuni.

Discernământul este una dintre lecţiile tale acum, dar, aşa cum am spus, el îţi va fi inaccesibil dacă eşti în starea de alarmă, de luptă-sau-fugi. Aceasta este starea în care sunt gândite teoriile conspiraţiei să vă aducă, este o stare de conştiinţă scăzută, una disfuncţională, care este exact cum doresc forţele negative non-fizice să fiţi.

Iubirea este răspunsul, pentru că iubirea este expresia sau rezultatul unei stări superioare de conştiinţă.

Priviţi întregul adevăr despre această lume, nu doar urâţenia şi răul, căci altfel veţi deveni la fel ca cei de care vă temeţi.

Vă mulţumesc ca aţi fost deschişi la acest mesaj! Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
19 iunie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=x_aHu4rPneY