<  Index mesaje de la Cristos


CRISTOS: Despre coronavirus

Mediumul Gina Lake este channel pentru Spiritul lui Cristos, care se adresează celor interesaţi de spiritualitate. Ascultaţi mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 19 aprilie 2020). Mesajul a fost transmis special pentru întâlnirile online săptămânale Christ Consciousness Transmissions.

R.P.

Jesus

DESPRE CORONAVIRUS

«Salutări! Sunt cel pe care pe care l-aţi cunoscut sub numele de Isus Cristos.

Mulţi s-au întrebat ce am eu de spus despre situaţia din lumea de azi, odată cu apariţia coronavirusului. Am câteva lucruri de spus în contextul învăţăturilor mele anterioare. După cum vă puteţi imagina, nu voi pune accentul pe prezicerea viitorului, ci pe plasarea acestei experienţe colective într-un anumit cadru care vă va uşura să o acceptaţi, să învăţaţi din ea şi să vă schimbaţi după cum este nevoie.

Respectând preceptul potrivit căruia aveţi întotdeauna experienţa justă, care este unul dintre marile adevăruri pe care am încercat să le transmit, voi spune că şi aceasta este o experienţă justă. Oricare ar fi experienţa voastră individuală cu virusul sau pandemia şi oricare ar fi experienţa colectivă, aceasta este experienţa justă. Această experienţă este pentru binele vostru individual şi pentru binele colectiv.

Virusul este un mecanism transformator, destinat să producă transformări rapide atât individual, cât şi colectiv. De asemenea, este o ocazie pentru multe suflete să părăsească planeta acum, iar cei care fac acest lucru l-au ales la nivel de suflet ca mijloc de evoluţie. O asemenea moarte nu este o greşeală şi nu este un motiv de blamare, de furie sau de victimizare. Dacă luaţi astfel de atitudini, ar fi în detrimentul evoluţiei sufletelor voastre. Moartea serveşte atât evoluţiei sufletelor lor, cât şi experienţei colective.

Fiecare dintre voi va avea o experienţă unică cu acest virus şi pandemie, deoarece aşa este întotdeauna. Fiecare om şi fiecare moment este unic. Prin urmare, dacă vă uitaţi la o persoană şi presupuneţi că veţi avea aceeaşi experienţă, să ştiţi că n-o veţi avea. Veţi avea exact acea experienţă pe care sufletul vostru trebuie să o aibă. Şi este cel mai bine să priviţi lucrurile aşa. Spuneţi: “Da, accept şi asta. Să vedem ce mi s-a dat. Doamne, ajută-mă să mă descurc cât mai bine!” Apoi, trăiţi-vă zilele, una după alta, şi rămâneţi cât puteţi în clipa prezentă. Trăiţi clipă după clipă, bucuraţi-vă de viaţă cât puteţi, fiţi recunoscători pentru viaţa pe care aţi primit-o, nu faceţi speculaţii despre viitor, şi veţi fi bine.

Mai adaug ceva important, veţi avea experienţa pe care o creaţi în minte. Dacă veţi permite fricilor să vă controleze, veţi avea experienţa fricii. Însă dacă veţi fi îngăduitori şi recunoscători pentru ce este şi pentru ce aveţi şi pentru ce puteţi face, în loc să vă concentraţi pe ceea ce nu aveţi sau nu puteţi face, atunci veţi face această experienţă mai pozitivă. Este posibil să treceţi printr-o astfel de criză şi, totuşi, să suferiţi doar puţin.

 Este important să ştiţi acest lucru, deoarece va fi tentant să preluaţi de la alţi oameni temerile, mânia şi sentimentul victimizării, care este punctul de vedere al ego-ului, şi să suferiţi împreună cu ei. Experienţa voastră cu această pandemie va avea mai mult de-a face cu modul în care vă raportaţi la ea mental şi emoţional, decât cu experimentarea concretă a acţiunii virusului, deoarece majoritatea oamenilor nu vor experimenta personal boala într-un mod dramatic.

Cei mai mulţi vor suferi mai mult de consecinţele sociale ale virusului, de limitarea deplasărilor şi de efectele economice, decât de boala propriu-zisă. Aceasta poate fi o veste bună pentru unii, dar nu este o veste grozavă pentru societate.

Aşa cum se întâmplă cu orice provocare, această pandemie oferă o oportunitate enormă de creştere spirituală.
Provocările scot tot ce este mai bun din majoritatea oamenilor, deşi contrariul poate fi şi el adevărat. Aveţi întotdeauna posibilitatea de a alege. Fie veţi suferi teribil în timpul unei crize, fie veţi găsi iubirea, forţa, curajul, compasiunea, recunoştinţa şi acceptarea în voi şi veţi deveni persoane mai bune.

În faţa unei provocări, oamenii fie găsesc modalităţi de a face faţă într-un mod pozitiv şi trec cu bine prin ea, cu alte cuvinte, se dezvoltă spiritual, fie nu, şi, prin urmare, suferă foarte mult. Fiecare dintre voi este într-o poziţie dificilă şi trebuie să alegeţi. Veţi alege frica, victimizarea sau mânia, ori veţi alege dragostea, bunătatea, generozitatea, compasiunea şi acceptarea?

Bineînţeles, aceeaşi alegere o aveţi de făcut în fiecare moment al vieţii, doar că acum devine mai important să faceţi alegerea potrivită pentru binele vostru şi pentru a-i ajuta pe ceilalţi să sufere mai puţin.

La nivel colectiv, din această provocare şi din orice provocare pot apărea multe lucruri bune, la fel ca şi în vieţile voastre individuale. Deci, să privim partea pozitivă a acestei experienţe.

Există atât de multe moduri posibile în care lumea voastră se poate schimba în bine ca urmare a acestei pandemii, dintre care multe nu au putut sau nu ar fi apărut altfel.

În primul rând, descoperiţi importanţa de a avea un guvern competent, care spune adevărul şi arată realitatea, şi este pregătit şi dispus să-i ajute pe toţi oamenii în egală măsură cât de bine poate. Există o putere în numerele mari şi acesta este motivul pentru care aveţi guvern, ca să puteţi distribui sarcini şi resurse între oraşe, state şi instrumente economice. Într-o situaţie de criză, este uşor să vedeţi cât de mult vă iubiţi, cât de mult aveţi nevoie unul de celălalt, cât de interconectaţi sunteţi şi cât de important este fiecare în menţinerea în funcţiune a societăţii. Multe dintre locurile de muncă cele mai prost plătite şi mai puţin dorite sunt esenţiale pentru funcţionarea şi bunăstarea societăţii. Toţi oamenii sunt importanţi, valoroşi şi merită respect şi retribuţii adecvate.

În al doilea rând, o astfel de criză vă ajută să vă evaluaţi priorităţile şi valorile.Oare este atât de important cum arăţi, ce maşină conduci, să obţii acea casă de vis, să urci pe scara succesului şi aşa mai departe?!Foarte mulţi dintre voi trăiţi în atâta bunăstare, încât aţi pierdut legătura cu ceea ce contează cu adevărat şi cu suferinţele pe care ceilalţi le întâmpină, şi simţiţi că nu sunteţi obligaţi să faceţi ceva în acest sens. Această criză va schimba asta pentru unii, deoarece veţi vedea mai clar că trebuie să-i ocrotiţi pe semenii voştri, nu să vă îngrijiţi doar de voi şi de familia voastră.

“Ceea ce faceţi celor mai mici fraţi ai mei, Mie îmi faceţi.” Sunteţi aici cu toţii împreună, aparţineţi familiei omenirii. Lumea voastră trebuie să se unească ca o singură lume.

Acest virus este global şi necesită cooperare globală, schimb de informaţii şi de îngrijiri medicale. Dacă nu vă ajutaţi reciproc, atunci cei mai vulnerabili dintre voi vor continua să răspândească acest virus. Toţi oamenii din lume au nevoie de ajutor în această pandemie. Aceasta cere o iniţiativă globală.

O altă parte pozitivă a acestei pandemii este beneficiul pentru mediu. Cu mai puţine călătorii, aerul devine din ce în ce mai curat. Mulţi dintre voi descoperă că este posibil să lucraţi de acasă şi să utilizaţi mai puţină energie. Aceasta va fi o economisire pe multe planuri, nu numai din punct de vedere ecologic, ci şi din punctul de vedere al timpului şi al banilor care se cheltuiau pentru deplasări. Locuinţele şi viaţa voastră de acasă vor deveni mai importante. Vă veţi putea petrece timpul într-un mod mai flexibil, ceea ce vă poate face mai sănătoşi, dacă veţi lua decizii bune în privinţa programului zilnic.

De asemenea, sunt posibile multe alte schimbări în afaceri. Unele afaceri vor decădea, dar altele vor înflori. Dar aşa se întâmplă întotdeauna. Pe măsură ce evoluăm, se schimbă modul cum facem lucrurile şi trebuie să ne adaptăm. În perioadele de criză, schimbarea se întâmplă mai rapid, ceea ce poate face adaptarea mai dificilă, dar trebuie să o acceptăm.

Fiinţele umane sunt extrem de adaptabile şi ingenioase. Întotdeauna găsesc o cale de a supravieţui şi de a merge înainte. Există multe minţi strălucitoare care vă vor ajuta în aceste momente şi vor dezvolta tehnologiile, produsele şi serviciile de care aveţi nevoie, inclusiv un vaccin şi alte tratamente pentru acest virus. Cercetările deja începute, prin folosirea de anticorpi pentru tratarea pacienţilor bolnavi, vor fi deosebit de fructuoase în curând.

Mai vreau să vă avertizez cât se poate de clar că mulţi vor încerca să profite de aceste vremuri pentru a scoate mulţi bani sau pentru a câştiga putere. Acest lucru nu este nou, dar sunteţi mai vulnerabili să credeţi în minciuni în perioadele de schimbare, când sunteţi mai dezechilibraţi. Feriţi-vă de oricine încearcă să vândă tratamente rapide netestate.

De asemenea, fiţi atenţi la acei mediumi şi la alţii care vă spun cu de-amănuntul ce se va întâmpla sau ce se întâmplă în secret în culise, ca în aşa-numitele teorii ale conspiraţiei. Acest timp este favorabil pentru dezinformări şi pentru cei care beneficiază de ele. Acest virus nu are o cauză criminală, nu serveşte o agendă criminală. Şi chiar dacă ar face-o, nu v-ar ajuta să vă concentraţi pe acest lucru. Ci doar v-ar fereca în şi mai multă negativitate, acesta fiind şi scopul forţelor negative.

Acesta este un timp în care trebuie să fiţi puternici şi pozitivi, iubitori şi compătimitori. Orice lucru care vă subminează capacitatea de a fi buni, compătimitori şi generoşi nu merită timpul şi energia voastră. Orice lucru care creează frică în voi nu trebuie să fie crezut. Orice lucru care desenează un scenariu foarte întunecat nu trebuie să fie crezut.

Noi, cei care vă ghidăm din dimensiunile superioare, nu vorbim în acest fel. Nu insuflăm frica, ci subliniem partea pozitivă, aşa cum tocmai am făcut-o.

Cu toate acestea, există forţe abjecte, atât fizice, cât şi non-fizice, care folosesc dezinformarea pentru a crea frică şi pentru a manipula oamenii astfel încât să facă mai dificil progresul către rezultate pozitive. Da, există forţe care se opun transformării care va veni, dar ele sunt uşor de recunoscut şi nu sunt atât de puternice pe cât şi-ar dori să credeţi. În cea mai mare parte, ele răspândesc minciuni care distrag atenţia şi zăpăcesc oamenii. Minciunile sunt instrumentul lor principal, aşa că vă rugăm să fiţi foarte atenţi la ceea ce credeţi.

Binele nu poate veni de la cei care nu sunt aliniaţi cu bunătatea în vorbe şi fapte. Adevărul nu este chiar atât de greu de recunoscut. Folosiţi iubirea şi pozitivitatea ca măsură a adevărului. Frica şi negativitatea nu provin de la forţele pozitive şi nu sunt aliniate cu adevărul. Cei care răspândesc frică şi negativitate nu lucrează pentru voi, ci împotriva voastră, împotriva iubirii şi a tot ceea ce este bine.

Din fericire, există mulţi alţii, atât din planul fizic, cât şi non-fizic, care sunt prezenţi pentru a uşura această tranziţie, nu a o submina. Ei aduc înţelepciune, vindecare, transmisii spirituale, noi descoperiri ştiinţifice şi tehnologice, şi pledează pentru drepturile, libertatea şi înălţarea sufletească a tuturor oamenilor.

Întotdeauna, în spatele adevărului este bunătatea, deci căutaţi-o în oameni şi în informaţiile pe care le aflaţi şi le răspândiţi.

Vă mulţumesc că aţi fost deschişi la acest mesaj. Eu sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
9 august 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=YV0_XzSixHE