<  Index mesaje de la Cristos


CRISTOS: Iubire, iluminare şi adevăr universal

Capitolul 2, partea a 2-a, "Designerul şi proiectul Său", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „All Grace: New Teachings from Jesus on the Truth About Life” (Totul este Graţie: Noi învăţături de la Isus privind adevărul despre viaţă).  Mediumul Gina Lake este channel pentru Spiritul lui Cristos, ea fiind cea care îi citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 6 ianuarie 2019).

Notă: Paragrafele scrise cu litere albastre pe fond alb provin din cartea tipărită, dar ele lipsesc din lectura autoarei Gina Lake în video-ul ataşat.

R.P.

Jesus

IUBIRE, ILUMINARE ŞI ADEVĂR UNIVERSAL

«Dragostea este impulsul din spatele creaţiei şi liantul care ţine totul legat. Voinţa din spatele creaţiei este, de fapt, iubirea. Nu de aceea creaţi? Nu este actul creaţiei o expresie a iubirii? Fără dragoste, nu aţi acţiona, nu aţi crea şi nici Designerul nu ar face-o, presupunem noi. Iubirea este forţa motrice şi modelatoare din spatele întregii creaţii. Voinţa Domnului este dusă la îndeplinire prin dragoste. Voinţa Tatălui este iubirea în manifestare.

Uneori, am mai numit această forţă care este iubirea şi Graţia. Am numit Graţie mâna lui Dumnezeu, pentru că Graţia este aspectul lui Dumnezeu care acţionează în lume pentru a împlini Voia Tatălui şi a duce la îndeplinire designul divin. Graţia este mişcarea tainică şi nevăzută a lui Dumnezeu asupra creaţiei. Mişcarea Graţiei este motivată de iubire şi este totuna cu iubirea. Nu poţi separa dragostea de Graţie, cum nu poţi scoate umezeala din apă. Iubirea este calitatea universală din spatele Graţiei, deoarece este calitatea atotcuprinzătoare a ceea ce am numit Dumnezeu.

Că Dumnezeu este iubire a devenit o zicală destul de banală. Cuvintele, deseori, simplifică Misterul. Cum ar putea să n-o facă?! Cuvintele şi mintea care le creează nu au fost concepute pentru a explica Misterul. Tot ce se spune despre Mister nu poate fi decât inadecvat şi va trebui să acceptăm asta. Şi totuşi, merită să încercăm a înţelege şi investiga Misterul.

Pentru scopurile noastre, nu este important sau necesar să-L descriem pe Dumnezeu în cuvinte. Este important doar să înţelegem un lucru: Dumnezeu este binevoitor. Designerul este binevoitor, iar dovada este că ceea ce îl impulsionează pe Designer şi modelează creaţia este dragostea, şi asta vreau să vă dovedesc.

Este important să ştiţi acest lucru, deoarece realizând profund aceasta vă puteţi schimba viaţa, translatându-vă în altă stare de conştiinţă. Înţelegerea că sunteţi iubiţi, îngrijiţi şi susţinuţi de Designer şi că aveţi un loc şi un scop important în proiectul Său are potenţialul de a vă transforma perspectiva asupra vieţii. Cunoaşterea acestui lucru vă poate deplasa perspectiva de la cea egotică, care vede numai separare, frică, lipsă şi conflict cu viaţa, la cea care vă permite să fiţi împăcaţi cu viaţa, să fiţi îndrăgostiţi de ea şi să fiţi fericiţi.

Această îndrăgostire de viaţă este o întoarcere la natura voastră divină, care iubeşte viaţa. Ca Dumnezeu, eşti îndrăgostit până peste cap de viaţă! Ştiu asta, pentru că face parte din experienţa mea şi a celor din dimensiunile mai înalte decât a voastră. Poate fi şi experienţa voastră – şi aşa trebuie să fie. Experienţele pe care le-aţi avut şi le aveţi au fost orchestrate pentru a vă conduce la realizarea adevăratei voastre naturi şi a iubirii şi fericirii din Inima voastră.

Prin descrierea Designerului şi a proiectului Său, scopul meu este de a vă ajuta să vă realizaţi adevărata voastră natură. Acesta nu este un exerciţiu ce încearcă să pună imposibilul în cuvinte, ci să vă deschidă mintea la posibilitatea că voi înşivă sunteţi chiar forţa vieţii care v-a declanşat viaţa.

Tu eşti creatura şi Creatorul, Forma şi Cel-fără-de-formă. Tu eşti Totul Care Se exprimă în micul tău colţ de univers, ceea ce îţi oferă un punct de vedere şi un rol unic în toată creaţia. Eşti aici pentru a servi creaţia din acest unic punct de vedere. Acesta este scopul tău esenţial. Acest scop este cunoscut şi dus la îndeplinire prin iubire.

De asemenea, ai şi un scop mai specific, care este dezvăluit în fiecare moment. Acest scop al momentului este cunoscut şi realizat tot prin iubire. Tu ştii care este acest scop, pentru că el este ceea ce iubeşti în fiecare moment. Ce iubeşti acum? Indiferent la ce dai atenţie este exact ceea ce iubeşti, şi orice ar fi, există un scop în el:

❖ Dacă îţi iubeşti gândurile negative, dându-le atenţie, atunci scopul în acel moment este să experimentezi rezultatul acestei acţiuni şi să înveţi din asta.
❖ Dacă iubeşti un copac, dându-i atenţie acelui copac, atunci scopul în acel moment este să experimentezi calitatea de a fi un arbore.
❖ Dacă îţi iubeşti furia, alimentând-o cu tot mai multe gânduri, atunci scopul în acel moment este să experimentezi rezultatul acestei acţiuni şi să înveţi din asta.
❖ Dacă îţi acorzi atenţia sentimentului de recunoştinţă, atunci scopul în acel moment este să ai experienţa recunoştinţei şi să descoperi rezultatul ei.
❖ Dacă dragostea ta se îndreaptă către o altă persoană, atunci scopul în acel moment este să experimentezi cum este să-ţi oferi iubirea acelei persoane.

Oferind atenţie, iubire către ceva capeţi o anumită experienţă şi înveţi ceva. Poate că nu eşti conştient de ceea ce înveţi sau, pur şi simplu, că, experimentând, înveţi ceva, dar întotdeauna înveţi măcar un lucru: care este rezultatul acordării atenţiei la ceva. Dacă rezultatul este plăcut, înveţi un lucru; dacă rezultatul este neplăcut, înveţi altceva. Indiferent de rezultat, înveţi ceva şi, probabil, mai multe lucruri.

Experienţa înseamnă învăţare. Este imposibil să nu înveţi din experienţele tale. Când îndrepţi atenţia, dragostea ta spre ceva, indiferent ce, aşa experimentează Divinul viaţa prin tine şi evoluează. Acest lucru se întâmplă în fiecare moment şi acesta este scopul esenţial al fiecărei vieţi ce ţi s-a dat.

Conştienţa care ţi s-a oferit ca fiinţă conştientă şi simţitoare – această capacitate de a participa la viaţă – este singurul mod în care Creatorul poate experimenta viaţa pe care o trăieşti. Creatorul este conştient prin aparatul senzorial al corpului-minte. Dar experienţa este chiar şi mai intimă: Însăşi această conştienţă este Creatorul care priveşte prin ochii tăi.

Creatorul priveşte prin ochii fiinţei umane pe care a creat-o în acest scop şi care El se preface că este. Uneori, atenţia este dirijată de programarea egotică şi alteori, de Creator. Persoana, care există aparent separată prin procesul programării, învaţă acordând atenţie (dragoste) unui lucru după altul şi înregistrând rezultatul. Iar Creatorul învaţă atât indirect, prin acest personaj, cât şi prin propria sa experienţă directă de viaţă. Dragostea, disponibilitatea de a se implica şi de a participa la numeroasele aspecte minunate ale acestei lumi, conduce procesul de învăţare şi evoluţia atât a persoanei, cât şi a Creatorului.

Iubirea este, de asemenea, lecţia care se învaţă, deşi pe parcurs sunt învăţate şi alte lucruri, inclusiv unele despre care Creatorul nu ştia că vor fi învăţate. Creaţia este un experiment pentru Creator, o aventură necunoscută fără sfârşit, dar cu intenţia de a experimenta, a creşte, a învăţa, a crea şi a se distra. Ce anume se va învăţa? Cine ştie?! Dacă s-ar ştii exact, ar dispărea distracţia.

Iubirea este liantul, firul comun şi ceea ce conduce aventura, îi oferă informaţii şi îl păzeşte pe Creator să se piardă complet în creaţie. Iubirea este şi destinaţia. Scopul final al aventurii este redescoperirea iubirii după ce s-a pierdut în starea egotică de conştiinţă.

Acest scop oferă aventurii o direcţie. Iubirea, ca Graţie, este ingredientul secret încorporat în creaţie, care îi ghidează pe oameni şi îi conduce Acasă. Graţia presară pe drum „firimiturile” care îţi marchează calea.

Iluzia de a fi un sine separat este una foarte puternică, după cum ştii bine, din moment ce o trăieşti. Şi este plină de confuzie şi suferinţă. Totuşi, dacă Iluzia ar fi fost complet plăcută şi ar fi avut sens, nu ar fi existat niciun motiv de a o pune la îndoială sau de a găsi o cale de ieşire. Iluzia este menită să fie neplăcută din acest motiv: Jucătorii acestui joc numit viaţă au menirea să-şi găsească ieşirea din iluzie către Adevăr.

Suferinţa te motivează să găseşti Adevărul, iar iubirea îţi arată calea de ieşire. Jucătorilor li se oferă provocarea de a avea un ego care nu o cunoaşte sau nu are încredere în iubire, iar ei trebuie să descopere că cheia vieţii este iubirea. Suferinţa de a fi separaţi de adevărata lor natură, de iubire, îi conduce către descoperirea supremă – că iubirea este tot ceea ce contează. Iubirea este motivul şi răsplata pentru că exişti. Odată ce ai realizat profund acest lucru, ai câştigat jocul. Acest sfârşit al jocului face parte din jocul vieţii.

Nu poţi juca jocul decât terminându-l aşa. Aceasta este, cu adevărat, o veste bună. Ca urmare, nu există alegeri greşite, deoarece orice alegere duce în cele din urmă la acelaşi rezultat: iubirea. Dar modul în care joci acest joc depinde de tine. Fiecare îl joacă diferit, în funcţie de programarea sa specifică, de ce a învăţat pe parcurs şi de apropierea de sinele său divin.

Pe măsură ce înveţi şi evoluezi, începi să te trezeşti din programarea ta, din Iluzie, iar sinele tău divin capătă un rol tot mai mare în viaţa ta. Nu mai eşti victima programării tale şi nici nu mai eşti definit de ea. Pe măsură ce îţi cunoşti sinele adevărat, foloseşti mult mai conştient sau intenţionat orice programare care continuă să îţi fie de folos, în timp ce înlocuieşti sau modifici orice nu-ţi serveşte noului tău mod de a fi.

Ţi s-a dat libertatea de a deveni liber. Mâna iubitoare a Providenţei te conduce către acea libertate. La ce-ar folosi libertatea dacă nu te-ar elibera de durerea şi suferinţa Iluziei?! A fi liber să alegi în cadrul Iluziei este, într-adevăr, doar o libertate limitată.

Ţi se oferă libertatea de a alege, astfel încât să poţi nu numai să ai experienţe în cadrul Iluziei, ci şi să te eliberezi de ea. Libertatea de a alege îţi permite să descoperi în cele din urmă Adevărul, iubirea din Inima ta. Dumnezeu este binevoitor, cu adevărat! Cel ce alege să se elibereze de Iluzie este sinele divin care se trezeşte în tine atunci când vine timpul.

Faptul că Graţia te ghidează în călătoria ta prin Iluzie este, de asemenea, un semn de mare bunăvoinţă şi dragoste. Ţi s-a oferit o programare şi o voinţă liberă pentru a-ţi modela această călătorie. Dar, important, ţi s-a oferit şi un plan – un destin inspirat divin – şi Graţia, mâna modelatoare a lui Dumnezeu, care să-ţi înmâneze acest plan şi să te ajute să-l îndeplineşti.

Acest plan a fost stabilit de sufletul tău cu ajutorul fiinţelor non-fizice înainte de a intra în această viaţă. Include lecţii, talente, daruri, oportunităţi şi anumite evenimente predestinate şi întâlniri cu oameni cu care ai înţelegeri de suflet. Planul sufletului tău este o schiţă, dar fără detalii.

Detaliile sunt completate de alegerile tale şi, de asemenea, sunt determinate de situaţiile în care te afli. De exemplu, dacă alegerile tale te-au condus să locuieşti într-un anumit oraş, atunci acea locaţie oferă cadrul, mediul şi persoanele cu care sufletul tău trebuie să lucreze pentru a-ţi realiza planul. Aceste circumstanţe nu erau cunoscute de sufletul tău înainte de a te naşte.

Deşi anumite lucruri sunt predeterminate înainte de naştere, cum ar fi părinţii şi locul tău de naştere, modul în care viaţa ta se va desfăşura şi în care loc anume este în mare parte necunoscut sufletului. Sufletul trebuie să "cânte după ureche" şi să aranjeze oportunităţile, lecţiile, întâlnirile şi alte circumstanţe pentru a-ţi îndeplini planul cât mai bine în condiţiile existente. Drept urmare, sufletul tău trebuie să fie în strâns contact cu tine de-a lungul vieţii, lucru pe care îl face prin Inimă: intuiţia.

Mijlocul principal cu care Graţia modelează şi conduce viaţa oamenilor este intuiţia, care funcţionează surprinzător de bine. Oamenii răspund destul de uşor la propria intuiţie, dacă mintea lor nu se amestecă, şi, de asemenea, la impulsurile intuitive de a face şi spune anumite lucruri pentru alţii. Oamenii transmit în mod natural mesaje către alţii, mai ales dacă cel care transmite mesajul nu are un interes sau opinii despre persoana căreia îi este destinat mesajul. Drept urmare, Graţia lucrează adesea prin indivizi dezinteresaţi sau care n-au legătură cu tine: Cineva pe care nu-l cunoşti îţi spune ceva sau face ceva pentru tine care îţi schimbă direcţia sau chiar viaţa. Acest lucru se întâmplă mereu.

Din fericire, există multe moduri în care planul tău poate fi îndeplinit. Cum se face acest lucru în mod concret este, în general, lăsat la discreţia liberului-arbitru, dar Graţia intervine pentru a aduce anumite oportunităţi şi a le limita pe altele. Providenţa este ca o mână care-ţi aduce în faţă anumite persoane, ocazii şi informaţii, cărora le poţi spune "da" sau "nu". Dacă spui "nu" unei ocazii importante, Graţia îţi poate oferi o alta potrivită sau poate aranja situaţii care te ajută să vezi beneficiul de a spune "da" şansei iniţiale. Graţia poate fi foarte convingătoare! Poate face ca unele oportunităţi să fie dificil de respins şi alte direcţii, dificil de urmat.

Această mână a Providenţei, care aranjează sau blochează anumite evenimente din viaţa ta şi din lume, este o forţă mai reală decât îţi poţi imagina. Deşi nu aş sugera niciodată că oamenii sunt marionetele acestei forţe, eşti totuşi legat cu nişte sfori care se trag din când în când, deşi poţi oricând să acţionezi în pofida lor.

Aceste sfori sunt manevrate de forţe non-fizice. Treaba lor este să gestioneze activităţile vieţii într-un mod care să le facă să se întrepte într-o direcţie conformă cu planul sufletului fiecăruia, cu planul mai mare al Pământului şi cu planul şi mai mare al Întregului.

Există atât un liber-arbitru, cât şi ceva care controlează desfăşurarea vieţii tale şi a vieţii în general. Faci parte dintr-o imagine mult mai mare, o desfăşurare mult mai mare: un proiect. Viaţa ta are un proiect în cadrul proiectului mai mare. Totuşi, modul exact în care aceste proiecte se desfăşoară nu este sub controlul nimănui, fiindcă este determinat de liberul-arbitru al tuturor.

Numărul jucătorilor care afectează modul în care se desfăşoară lucrurile este inimaginabil, întrucât toţi cei de pe Pământ sunt jucători, existând şi jucători non-fizici din alte dimensiuni. Gândeşte-te doar: Toţi oamenii de pe Pământ sunt jucători în destinul tău, iar tu eşti un jucător în al lor! Ar fi şi mai exact să spunem că toţi oamenii care au trăit vreodată pe Pământ au fost jucători în destinul tău, dar nici măcar asta nu reuşeşte să descrie realitatea.

Planul mai mare de joc implică şi jucători care nu ţi-ai imaginat că există, deoarece Întregul în care se desfăşoară lucrurile implică nu numai Pământul, ci şi alte planete din universul vostru, precum şi un număr infinit de alte universuri, cu dimensiunile lor. Din fericire, nu trebuie să fii conştient sau să înţelegi decât colţul tău restrâns de univers. Pentru asta eşti aici – pentru viaţa şi experienţa ta individuală.

Această viaţă a ta este călăuzită de forţe extrem de înţelepte şi binevoitoare. Eşti pe mâini bune. Mâna Providenţei este eminamente inteligentă şi înţeleaptă, mult peste imaginaţia ta. Şi eşti preţuit şi iubit foarte profund, tot dincolo de imaginaţia ta. N-am cuvinte să subliniez acest lucru suficient de mult. Dacă aţi şti cât de preţuiţi sunteţi fiecare!

Dacă nu ştiţi cât de iubiţi sunteţi, este mai dificil pentru mâna Providenţei să opereze în viaţa voastră. Când eşti foarte pierdut în Iluzie, în credinţa că nu eşti demn de a fi iubit, că nu eşti iubit sau că eşti singur sau abandonat de o lume sau un univers nepăsător, nu vei putea profita de toate oportunităţile şi abundenţa care îţi stau la dispoziţie. Nu vei recunoaşte sau nu vei fi dispus să primeşti ceea ce ţi se oferă.

Când te pierzi în frici şi sentimentul că nu eşti suficient de bun, realitatea pe care o experimentezi este una înfricoşătoare şi mărginită. Opreşti în filtrul mental orice nu se potriveşte cu perspectiva ta negativă. Elimini pozitivul din viaţă şi ignori sau interpretezi greşit mâna de ajutor, cuvintele amabile, încurajările, imboldurile blânde şi cadourile deosebite pe care ţi le oferă viaţa – Graţia. Nu vezi bunătatea din viaţă.

Când eşti pierdut în Iluzie, forţele non-fizice îţi permit să ai acea experienţă până când ţi-e de ajuns şi nu o mai alegi, chiar dacă este o decizie inconştientă. Deoarece ele îţi respectă liberul-arbitru, forţele non-fizice nu vor interveni în alegerile tale.

Când te simţi pierdut, aceste forţe încearcă în continuare să te ajute să vezi adevărul despre situaţia ta, dar nu pot face mai mult atâta timp cât nu le ceri ajutorul sau nu speri la ajutorul lor sau al altora. Fără ajutorul lor sau al altora, principalul mijloc de a te trezi din Iluzie este suferinţa cauzată de Iluzia însăşi.

Iată câteva exemple despre modul în care Graţia operează în viaţa oamenilor:
❖ Prietenul tatălui tău te ajută să obţii primul loc de muncă.
❖ Nu ai bani pentru a merge la facultate, dar eşti capabil să iei un împrumut. (Da, Graţia acţionează şi prin guverne şi bănci.)
❖ Mătuşa îţi oferă suficienţi bani pentru a-ţi plăti chiria câteva luni, în timp ce cauţi un loc de muncă.
❖ Prietenul tău are nevoie de un coleg de cameră exact atunci când ai nevoie de un loc unde să stai.
❖ Cineva îţi oferă un alt loc de muncă chiar atunci când te gândeai să-l părăseşti pe cel vechi.
❖ Ai dorit întotdeauna să mergi în Europa, şi iată că o prietenă te invită să mergi împreună cu familia ei.
❖ Citeşti despre ceva şi îţi dai seama că ai vrea să afli mai multe despre acel subiect.
❖ Ai o problemă de sănătate şi întâlneşti pe cineva cu aceeaşi problemă care a găsit câteva răspunsuri.
❖ Nu ştii cum să faci ceva, deci cauţi pe YouTube şi găseşti un videoclip care îţi arată cum. (Universul îţi oferă! Dar uneori trebuie să-ţi găseşti drumul către acele resurse, caz în care vei fi condus intuitiv.)
❖ O prietenă îţi oferă biletul ei la un concert, pentru că s-a îmbolnăvit, şi îţi întâlneşti acolo iubirea vieţii tale.

Acest gen de lucruri se întâmplă în viaţa tuturor – deseori. Câte chestii nu ţi s-au întâmplat pe care, pur şi simplu, le-ai ignorat sau le-ai refuzat sau nu ai profitat din plin de ele?! Viaţa este făcută din astfel de ocazii. Apar în mod regulat din flux. Aceasta este viaţa care ţi se întâmplă ţie şi pentru tine.

Viaţa este atât de binevoitoare încât, dacă pierzi o oportunitate semnificativă pentru desfăşurarea planului tău, ea va reveni sau va apărea o altă ocazie. Viaţa spune: "Bine. Dar de asta ce zici?!" Graţia te lasă să faci orice fel de alegeri, oferindu-ţi tot timpul multe posibilităţi de a alege. Aceste posibilităţi şi toate imboldurile de la alţi oameni de a le urma sunt mâna Providenţei. Ele nu sunt întâmplări aleatorii, fără sens, ci o parte semnificativă a unui proiect mai mare.

Asta nu înseamnă că tot ceea ce ţi se întâmplă face parte din proiectul tău. Oamenii au liber-arbitru şi, atunci când aleg cu ego-ul, oportunităţile sau sugestiile pe care ţi le oferă nu vor fi neapărat potrivite cu planul tău. Ego-urile au propriile lor interese, care sunt doar câteodată utile pentru planul tău. Din fluxul vieţii curg atât oportunităţi ale Graţiei, cât şi oportunităţi oferite de ego-uri, ale căror alegeri libere te afectează şi te pot influenţa în direcţii care nu respectă planul sufletului tău.

Ego-ul cel mai problematic dintre toate este al tău. Programarea ta egotică are propriile sale idei despre cum ar trebui să se desfăşoare viaţa, cum ar trebui să arate viaţa ta, ce îşi doreşte şi are el nevoie şi cum să realizeze toate acestea. Cel mai mare obstacol în a profita de ce are Graţia de oferit este să-ţi laşi liberul arbitru în mâinile ego-ului tău în loc să te laşi pe mâna Providenţei.

Clipă de clipă, Graţia îţi prezintă oportunităţi şi-ţi oferă „instrucţiunile” sale despre cum să-ţi trăieşti viaţa. Dacă nu eşti conştient de faptul că Graţia face acest lucru, ai putea rata acele ocazii sau îndrumări, care se manifestă ca intuiţii şi impulsuri interioare subtile, dorinţe, stimuli şi inspiraţii. Dacă eşti pierdut în gândurile tale, care sunt gândurile ego-ului tău, despre ce ar trebui să faci şi cum ar trebui să arate viaţa ta, vei rata desfăşurarea concretă a vieţii – chiar în faţa ta. Viaţa îţi este oferită şi ţi se dezvăluie moment după moment.

Viaţa se întâmplă cum vrea ea. Dar eşti liber să încerci să creezi o altă viaţă, una imaginată sau fantazată de ego, sau una pe care o trăieşte altcineva sau pare că o trăieşte, ca la televizor. Ai putea încerca să trăieşti în mintea ta, în ideile tale despre tine şi viaţa ta, sau poţi trăi viaţa care ţi se dă.

Ţi se dă o anumită viaţă s-o trăieşti. Ai destule opţiuni în această viaţă. Ai chiar posibilitatea de a o respinge. Dar nu ţi se dă posibilitatea să trăieşti o viaţă complet diferită, viaţa altcuiva.

Oamenii suferă atât de mult pentru că nu pot avea viaţa altcuiva! Ei cred că îşi pot face viaţa să fie oricum doresc. Când descoperă că nu pot, sunt dezamăgiţi şi furioşsi pe viaţă şi pe ei înşişi. Dar această suferinţă nu este necesară. Toată lumea poate găsi fericirea. Când trăieşti viaţa care îţi este menită, vei fi mulţumit. Prin această mulţumire, Grace te răsplăteşte pentru că i-ai spus “da” şi că ţi-ai găsit locul în univers.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
13 august 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=cA1bzp0kMWE