<  Index mesaje de la Cristos


Conştiinţa Cristică (trezirea sau iluminarea)

Capitolul 1, "Conştiinţa Cristică", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Embodying Christ Consciousness" (Isus vorbeşte: Despre întruchiparea Conştiinţei Cristice). Mediumul Gina Lake este channel pentru Spiritul lui Cristos, ea fiind cea care îi citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 19 ianuarie 2020).

Notă: Paragrafele scrise cu litere albastre pe fond alb provin din cartea tipărită, dar ele lipsesc din lectura autoarei Gina Lake în video-ul ataşat.

R.P.

Jesus

CONŞTIINŢA CRISTICĂ (TREZIREA SAU ILUMINAREA)

 

Prefaţă

În această carte transmisă mediumnic, Isus ne vorbeşte din altă dimensiune pentru a trezi Conştiinţa Cristică din noi. Conştiinţa Cristică se referă la iluminare, adică la realizarea unităţii noastre cu tot ce există şi divinitatea lăuntrică, exemplificată de Isus Cristos. Isus trăia ceea ce ne-a învăţat, iar el ne învăţa dintr-o stare superioară de conştiinţă, una fără ego. Isus a fost un exemplu a ceea ce putem fi cu toţii, un model a ceea ce este posibil fiecărei fiinţe umane.

Mesajul său de acum două mii de ani şi de acum este că şi noi putem fi Cristici – iluminaţi – aşa cum a fost el, iar mulţi alţii sunt o dovadă vie a acestui lucru astăzi. Mulţi se trezesc la adevărata lor natură, iar iluminarea este punctul culminant sau punctul final al acestui proces de trezire. Mesajele din această carte ne arată cum putem deveni mai asemănători cu Cristos şi cum să trăim aşa cum a făcut el.

Această carte tipărită însoţeşte un audiobook. Mesajele transmise de Isus, pe care se bazează această carte, au făcut parte din întâlnirile video săptămânale online, unde eu şi soţul meu oferim ceea ce numim transmisiuni ale Conştiinţei Cristice. Mesajele au fost primite de la Isus înainte de transmisiile energetice pentru a pregăti, învăţa şi inspira pe cei care sunt pe recepţie. Mulţi relatează că simt o energie şi de la aceste mesaje canalizate mediumnic.

Isus ne-a rugat pe soţul meu şi pe mine să oferim aceste transmisii, deoarece acesta este unul dintre modurile prin care Isus şi cei douăzeci şi şapte Maeştri Ascensionaţi care lucrează cu Isus intenţionează să ridice nivelul conştiinţei umanităţii.

Transmisia durează aproximativ douăzeci de minute şi se face în tăcere, cu excepţia unei muzici care e menită să ajute oamenii să se deschidă şi să o primească. În timpul transmisiei, soţul meu şi cu mine acţionăm doar ca antene pentru Conştiinţa Cristică, care curge spre Pământ pentru a fi primită de toţi cei care sunt dispuşi să se deschidă şi să fie înălţaţi de harul divin. Întrucât nu există, de fapt, nici timp, nici spaţiu, acestea nu sunt o barieră pentru primirea transmisiei, care funcţionează la fel de bine online, ca şi în persoană. Puteţi afla mai multe despre aceste transmisii pe site-ul meu web la adresa: www.RadicalHappiness.com/transmissions

Transmisia energetică se oferă în mod firesc de către învăţătorul spiritual aspirantului, ca şi de fiinţe din dimensiunile superioare către cei din dimensiunea noastră dispuşi să o primească. Transmisia a fost folosită de-a lungul veacurilor pentru a accelera evoluţia spirituală şi a eleva conştiinţa. În acest proces are loc şi vindecarea emoţională şi uneori fizică, deoarece purificarea blocajelor energetice face parte, în mod necesar şi natural, din elevarea conştiinţei.

Deoarece această carte este creată din transcrieri ale mesajelor recepţionate de la Isus şi citite de mine, vei găsi că limbajul este ceva mai personal şi mai direct orientat către tine, cititorul, decât în alte cărţi ale mele. Această carte este menită să fie şi ascultată, nu doar citită. Audiobook-ul este disponibil pe Audible.com, iTunes.com şi pe site-ul meu, RadicalHappiness.com. Speranţa mea este că atât cartea audio, cât şi această carte tipărită ce o însoţeşte vă vor oferi experienţa de a intra în legătură cu fiinţa înţeleaptă şi iubitoare pe care o cunoaştem ca fiind Isus Cristos, căci el vă vorbeşte ca şi cum aţi fi în prezenţa lui. Atunci când îl canalizez pe Isus, am experienţa unei relaţii de iubire necondiţionată cu o fiinţă înţeleaptă, ceea ce sper să fie şi experienţa voastră când citiţi sau ascultaţi aceste cuvinte. În urma acestor mesaje, puteţi să cunoaşteţi mai bine şi să întruchipaţi mai pe deplin Conştiinţa Cristică.

Gina Lake, noiembrie 2018

 

Capitolul 1: Conştiinţa Cristică (trezirea sau iluminarea)

«Salutări! Sunt cel pe care l-aţi cunoscut ca Isus Cristos.

Cel mai important mesaj pe care îl am pentru voi, care a fost şi mesajul meu în urmă cu două mii de ani, deşi nu a fost înţeles atunci, este că eu nu sunt altfel decât voi. Cristosul care sunt eu sunteţi şi voi. Aveţi potenţialul de a fi un Cristos. Eu nu sunt singurul Fiu al lui Dumnezeu. Fiecare dintre voi este un fiu sau o fiică a lui Dumnezeu – egali cu mine. Singura diferenţă dintre noi este că eu mi-am realizat natura mea Divină mai mult decât v-aţi realizat-o voi. Dar aceeaşi natură de Dumnezeu există în amândoi, precum şi în toţi cei care au trăit vreodată.

Când folosesc termenul de „Conştiinţă Cristică” mă refer la potenţialul de a fi un canal pentru Dumnezeu şi o expresie a lui în formă umană. Mă refer la conştiinţa lui Cristos – conştiinţa pe care am avut-o ca Isus Cristos – care este vie în fiecare dintre voi, deşi, la mulţi, este adormită.

Când vorbim despre trezire, vorbim despre trezirea Cristosului din interior – trezirea naturii voastre divine, de natură Cristică –, care nu doarme niciodată, ci doar a rămas în fundal, în timp ce eul fals, sau ego-ul, a fost lăsat să domine. Desigur, cel care a permis acest lucru nu poate fi decât Sinele divin, care se joacă de-a v-aţi ascunselea cu el însuşi în această viaţă de om.

Cristos nu este un individ anume, ci o stare de conştiinţă: starea iluminată. Un om Cristic, sau „uns”, aşa cum este adesea definit „Cristos”, este o fiinţă umană iluminată. M-au numit Isus Cristos pentru că eram iluminat, dar mulţi alţii au fost şi ei iluminaţi înainte şi după mine, deoarece este destinul fiecărui suflet să devină iluminat.

Nu este nimic special cu starea iluminată. Acest lucru ar putea părea o blasfemie, din moment ce orice persoană spirituală se străduieşte cu disperare să se ilumineze. A spune că Cristos este în interiorul vostru înseamnă a spune cel mai mare şi mai simplu adevăr: starea de conştiinţă iluminată este deja aici în fiecare dintre voi. Pur şi simplu, nu a fost complet actualizată. Această actualizare vine, cu înţelepciune, la vremea potrivită şi nu puteţi controla acest răstimp, deşi aţi putea să vă opuneţi acestei actualizări şi, prin urmare, s-o încetiniţi. Dar sufletul trebuie să fi ajuns la o anumită pregătire înainte ca procesul de trezire să se pună în mişcare, iar voi nu-l controlaţi.

Vestea bună este că, dacă sunteţi conştienţi de fenomenul trezirii şi aveţi dorinţa de trezire, sunt şanse foarte mari ca trezirea să nu fie prea departe. Sămânţa dorului de a vă trezi, în cele din urmă, va da roade în această viaţă sau în următoarea, iar orice faceţi în sprijinul acestei năzuinţe contează şi vă grăbeşte evoluţia.

Aşadar, vă rog să nu presupuneţi că trezirea ar fi pentru oricine altcineva decât pentru voi, mai ales că ea este mult mai posibilă astăzi decât oricând. Acea presupunere nu vă va folosi. Dimpotrivă, să presupuneţi că vă puteţi trezi, căci, într-adevăr, o veţi face. Şi – important – vă puteţi trezi chiar aici şi acum, doar fiind prezenţi pe deplin aici, în corp şi simţuri, în loc să vă pierdeţi în gânduri. După cum am spus, starea iluminată nu este specială, pentru că este chiar aici.

Iluminarea este experienţa completă a lui aici-şi-acum, fără gândurile sau sentimentele tale despre ea. Când o trăieşti, descoperi cât de obişnuit este să fii doar prezent aici, fără toate gândurile şi ideile pe care mintea ta le creează. Cunoşti această stare, pentru că ai avut-o când erai copil, înainte de a învăţa cuvinte pentru lucruri şi înainte de a-ţi dezvolta conştiinţa-de-sine. O experimentezi, de asemenea, dar pe scurt, de câteva ori pe zi. Cunoşti deja Conştiinţa Cristică. Se mai numeşte şi Prezenţă.

Dacă îţi imaginezi că Conştiinţa Cristică este ceva extraordinar şi mistic, o vei rata. Nu este o stare care vine şi pleacă, ca o experienţă spirituală sau o stare de conştiinţă modificată. Este starea ta naturală, vibraţia de fond care stă la baza existenţei, de unde izvorăşte dragostea, pacea şi înţelepciunea.

În cele mai bune momente, ştii ce este Conştiinţa Cristică, doar că nu ştii să funcţionezi în lume în acest mod. Dar asta înseamnă să devii o fiinţă umană iluminată: să întruchipezi Conştiinţa Cristică, aşa cum am făcut-o eu, deşi chiar şi eu am făcut-o imperfect, deoarece perfecţiunea nu este posibilă cât timp eşti om.

Eşti menit să întruchipezi Conştiinţa Cristică, aşa cum am făcut-o eu, ceea ce înseamnă să interacţionezi cu lumea prin iubire şi pace. Asta nu înseamnă că nu ai niciodată emoţii umane, dar nu laşi aceste emoţii să te domine sau să-ţi determine acţiunile în lume. Emoţiile pot apărea şi vor apărea uneori, fără îndoială, chiar şi atunci când ai atins sau aproape ai atins iluminarea, dar le vei manifesta mai rar şi, desigur, nu pentru mult timp, după care vei reveni la Conştiinţa Cristică – unde vei sălăşlui în pace şi iubire.

Conştiinţa Cristică este recunoscută prin iubire, pace, compasiune, acceptare, înţelepciune, discernământ, claritate, onestitate, putere, curaj, credinţă, încredere, amabilitate, nediscriminare şi bunătate. Toate acestea sunt semne ale Conştiinţei Cristice, iar absenţa acestor calităţi este semnul că nu eşti în Conştiinţa Cristică, ceea ce nu înseamnă altceva decât că eşti în conştiinţa egotică. Conştiinţa Cristică este accesibilă oricui, chiar dacă doar pentru o secundă sau câteva clipe. Totuşi, persoana aproape-iluminată sau cea iluminată ori Cristică rămâne în această stare mult timp sau chiar în majoritatea timpului.

Conştiinţa Cristică se cultivă comportându-te ca un om Cristic, ceea ce ai putea să faci. Oricine poate alege să fie iubitor şi bun, în loc să fie răuvoitor sau indiferent faţă de ceilalţi. Cu cât alegi să te porţi mai mult ca un om Cristic, cu atât starea de Conştiinţă Cristică se deschide către tine şi devine starea din care te manifeşti. A te comporta ca o fiinţă umană Cristică este puntea către a deveni o fiinţă umană Cristică. Tradiţiile religioase le-au fost oamenilor de folos când i-au încurajat să se comporte în asemenea mod.

Dacă crezi că poţi deveni iluminat fără ca, mai întâi, să te comporţi într-un mod iluminat, ai înţeles greşit ce este iluminarea. Cineva poate avea o experienţă de iluminare, dar asta nu o face iluminată. A cunoaşte Unimea într-o experienţă este ceva; dar a întruchipa acea realizare şi a nu mai avea karmă este cu totul altceva, este iluminarea. Dacă comportamentul nu reflectă acea realizare, atunci acea persoană nu este iluminată, indiferent cât de iluminată poate să se simtă sau să creadă ea că este. Nu eşti în ultima ta viaţă pământească – nu eşti pe deplin iluminat – până când nu întruchipezi această realizare, ceea ce poate dura mai multe vieţi.

Te rog să nu te laşi descurajat de această referire la multe vieţi. Asta ar face ego-ul şi nu trebuie să îi cazi pradă. Trezirea, care se poate întâmpla în această viaţă, este cea mai monumentală experienţă din călătoria sufletului. Ce urmează apoi este numai bucurie şi se simte ca un dar – totul este Graţie. Trezirea este sfârşitul suferinţei, aşa că de ce te grăbeşti să părăseşti Pământul?! După trezire, savurezi viaţa şi adori să slujeşti vieţii, neîncetând, totodată, să fii rafinat spiritual.

Deşi nu poţi face nimic pentru a provoca trezirea, poţi fi treaz în acest moment sau în orice alt moment, dacă alegi să te aliniezi calităţilor naturii tale divine, naturii tale Cristice. Când eşti foarte atent la gândurile din capul tău, vezi că ele nu au calităţile naturii tale divine. Aceste gânduri sunt impulsionate de frică, de un sentiment de lipsă şi de nevoia de a fi superior celorlalţi, nu de iubire şi pace. Starea ta naturală este alcătuită din iubire şi pace, care sunt disponibile foarte simplu – dând drumul la gânduri să plece, în special fricilor, grijilor şi judecăţilor, şi doar fiinţând aici în acest moment, complet debarasat de conştiinţa-de-sine.

În acest moment simplu, ceea ce este, este tot ce există, şi nimeni nu experimentează ceea ce este – ci există doar experimentarea simplă a momentului, fără vreo referire la un sine, fără referire la un sentiment de „eu” şi la modul în care „eu” simte momentul. Atunci când se pierde simţul de „eu”, ceea ce se pierde este activitatea de evaluare a vieţii.

Când sugerez să exişti, pur şi simplu, în acest moment, mă refer la a fi aici fără evaluările şi dorinţele tale ca acest moment să fie altfel decât aşa cum este. „Eu” este întotdeauna nemulţumit, străduindu-se mereu ca lucrurile să fie altfel, fugind mereu din momentul prezent în trecut şi viitor. Când încetezi să faci asta şi doar experientezi momentul prezent, accezi la Conştiinţa Cristică, unde nu există altceva decât dragoste şi pace.

Un alt mod de a înţelege Conştiinţa Cristică este ca fiind bunătatea ta inerentă.

Motivul pentru care sunt atât de profund iubit de atât de mulţi oameni este că eu reprezint iubirea, pe care oamenii o onorează şi o râvnesc. De ce o venerează şi tânjesc ei la dragoste? Pentru că este înnăscut în ei să preţuiască şi să năzuiască la dragoste. Dragostea este mecanismul vostru de ghidare.

Problema cu venerarea iubirii din mine este că vă face să treceţi cu vederea iubirea din voi. Această iubire – această bunătate – pe care o vedeţi în mine este aceeaşi bunătate care este în fiecare dintre voi. Observaţi bunătatea din voi – căutaţi-o. Observaţi cât de buni sunteţi sau cât de buni doriţi să fiţi, iubiţi această bunătate şi exprimaţi-o în lume cât mai mult şi mai bine, şi veţi deveni o lumină în lume. Acesta este destinul vostru, de a deveni o lumină. Vă rugăm să ne solicitaţi pentru a vă ajuta să recunoaşteţi şi să vă aliniaţi cu bunătatea voastră înnăscută, şi aşa va fi.

Vă mulţumesc că aţi fost aici. Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
23 august 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=lH1YbyzBs2s