<  Index mesaje de la Cristos


Surfing pe valurile minţii

Capitolul 6, "Surfing pe valurile minţii", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Embodying Christ Consciousness" (Isus vorbeşte: Despre întruchiparea Conştiinţei Cristice). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Traducerea de mai jos provine din varianta originală în engleză, publicată la 16 februarie 2020.

R.P.

Jesus

Capitolul 6: SURFING PE VALURILE MINŢII

«Există o metaforă minunată pentru ceea ce vreau să spun astăzi. Este surfing-ul. S-ar putea să te surprindă că mă auzi vorbind despre surfing! Dar, aşa cum am spus, este o metaforă, una deosebit de bună pentru relaţia cu mintea egotică, vocea din capul tău. Nu mintea sau intelectul este problema, ci aspectul minţii care comentează despre viaţă şi îţi spune ce să faci, cum să te comporţi, ce să gândeşti şi cine eşti. Vocea din capul tău este “domnul Ştie-tot”!

Diferenţa dintre majoritatea omenirii şi cei care sunt treziţi sau iluminaţi este relaţia lor cu vocea din cap. Majoritatea oamenilor nu sunt conştienţi că se identifică cu vocea din cap. Ei o cred, au încredere în ea şi cred că acele gânduri sunt adevărate şi de ajutor, în timp ce adevărul este exact invers.

Cea mai mare parte a oamenilor îşi duc viaţa crezând că ei sunt orice le spune vocea din cap că ar fi şi, la fel, că viaţa şi ceilalţi oameni sunt ceea ce le spune acea voce – fără a pune sub semnul întrebării aceste presupuneri. Nu este de mirare că există atâta durere şi suferinţă în lume! Este ca şi cum aţi fi conduşi de un dictator malefic cu care toată lumea este de acord şi nu-i pune niciodată întrebări. Oamenii sunt manipulaţi de o programare malefică şi nici nu-şi dau seama că se întâmplă acest lucru.

Când observi acest lucru, este şocant şi te întrebi de ce nu ai văzut asta mai devreme. Dar aşa este cu dictatorii deştepţi. Te fac să crezi că ai nevoie de ei şi că spun adevărul, când, de fapt, nu-l spun. Ei afirmă că poţi avea încredere în ei şi că scopul lor este să te protejeze şi să aibă grijă de tine, când, de fapt, nu sunt capabili să facă acest lucru. Programarea ta este astfel făcută: Te minte în mod constant, dar este atât de credibilă şi convingătoare, încât nu o pui la îndoială. Celor mai mulţi oameni nu le trece prin cap să pună sub semnul întrebării vocea din capul lor – până când, într-o zi, le trece.

Când începi să te trezeşti, îţi dai seama că vocea din capul tău nu este ceea ce ai crezut că este, că nu este vocea ta, ci ceva separat de tine. Având această obiectivitate mai acută, devine evident că această voce nu este o forţă de încredere sau pozitivă în viaţa ta. În cele din urmă, nu mai laşi această voce să te definească sau să îţi dicteze faptele şi vorbele. Dar această detaşare de vocea din capul tău se dezvoltă în timp.

Această realizare despre vocea din cap este un moment de cotitură în evoluţia ta ca fiinţă umană, iar acest lucru se numeşte, pe bună dreptate, trezire. Este ca şi cum te-ai trezi dintr-un vis şi ai vedea brusc că ceea ce credeai că este real şi adevărat era o iluzie. Aşa se întâmplă şi cu viaţa în stare de veghe: te trezeşti că vezi că ceea ce credeai că este adevărat nu este, şi începi să pui la îndoială vocea din capul tău, presupunerile şi valoarea ei.

Această înţelegere este, însă, doar începutul trezirii, deoarece nu eşti pe deplin treaz până când nu realizezi pe un nivel mai profund ceea ce ai înţeles intelectual, iar această aprofundare necesită timp. Acum, trebuie să descoperi ce se întâmplă de fapt, care este adevărul şi cum să te mişti prin viaţă de acum înainte. Răspunsurile la aceste întrebări nu se găsesc în cărţi. Trebuie să le descoperi pe cont propriu, fiind curios în privinţa vieţii umane şi privind adânc în Adevăr.

În acest scop, sunt de mare ajutor învăţătorii şi cărţile spirituale. Şi totuşi, aşa cum am spus, trebuie să descoperi singur răspunsurile prin intermediul propriei investigaţii, explorărilor şi experienţelor lăuntrice. Răspunsurile la aceste întrebări profunde îţi sunt date de-a lungul timpului prin diferite experienţe şi înţelegeri spirituale – prin Har.

Lasă curiozitatea să te conducă în această călătorie! Urmează-ţi atracţia de a descoperi acest mare mister despre cine eşti. Lasă-te dus oriunde te-ar duce. După ce ai gustat din Adevăr, eşti decis să afli mai multe, căci aşa funcţionează treaba asta. Vei fi îndrumat lăuntric să descoperi ceea ce trebuie să descoperi, dar nu există niciun manual pe care să-l urmezi şi nimeni nu ştie calea pentru tine, în afară de tine.

Călătoria fiecăruia este condusă în mod unic de către învăţătorul interior, care este extrem de demn de încredere. A învăţa să ai încredere în acest învăţător interior – adică, intuiţia ta – face parte din călătorie. Viaţa devine învăţătorul tău, pe măsură ce te supui la lecţiile, înţelepciunea şi etapele ei. Viaţa – adică, sinele divin – deţine suprema înţelepciune şi controlează desfăşurarea planului tău, şi tot ce trebuie să faci este să fii deschis să descoperi ce îţi dezvăluie Viaţa. Secretele vieţii îţi vor fi dezvăluite unul câte unul într-un mod în care poţi avea încredere. Această învăţare poate fi catalizată de un învăţător sau o carte, dar, în cele din urmă, trebuie să te predai procesului de trezire care se desfăşoară în tine.

Ceea ce-ţi indică învăţătorii şi cărţile şi ceea ce trebuie să înveţi să faci tu însuţi este să dezvolţi o relaţie diferită cu mintea ta egotică, vocea din cap. Nu este suficient să fii conştient de această voce şi nici doar să vezi că nu este de încredere, dacă nu înveţi, totodată, să te încrezi în altceva, să trăieşti într-un alt mod.

Trebuie să devii diferit dezvoltând o relaţie diferită cu mintea ta. Trebuie să înveţi să faci surfing pe valurile vocii din cap, să rămâi la suprafaţă cu agerime şi să nu te laşi târât sub apă de valurile gândurilor şi emoţiilor. Majoritatea oamenilor sunt prinşi sub apă, văzând doar apa, înecându-se în apă.

Înţelegerea adevărului despre apă îţi permite să te ridici deasupra ei şi să surfezi pe valuri. Ca şi surfingul, aceasta este o experienţă minunată şi eliberatoare. Viaţa este încântătoare atunci când nu eşti atras de turbulenţele şi drama minţii egotice. Când poţi să te ridici deasupra gândurilor şi emoţiilor negative şi să le vezi drept ceea ce sunt, dar să nu fii atins de ele, poţi fi cu adevărat fericit în viaţă. Viaţa trebuie savurată! Te-ai născut pentru a merge pe valuri!

Suişurile şi coborâşurile valurilor fac parte din distracţia surfingului şi nu este o problemă, din moment ce nu te mai îneci în gândurile şi emoţiile tale. Tu aparţii nu numai oceanului, ci şi cerului, soarelui şi întregii măreţe frumuseţi de dincolo de valuri. Cunoscând lumina eternă a sufletului, valurile nu mai sunt o problemă, ci o parte a frumoasei experienţe de fiinţă umană. Când te recunoşti ca spirit, porţi uşor costumul uman: Umanitatea ta este acceptată şi poate fi savurată.

Întrebarea este întotdeauna: „Cum? Cum să surfez în loc să mă zbat prin apă? ” Răspunsul este acesta: Găseşte „eul” care nu se zbate. Tu eşti doi: sinele fals şi sinele adevărat. Cel care se luptă este sinele fals, ceea ce este o veste foarte bună, pentru că sinele fals nu este cel ce eşti cu adevărat. Cel care eşti cu adevărat este cel care surfează. Acesta pluteşte mereu pe valuri. Deci, tot ce trebuie să faci este să-ţi găseşti calea către adevăratul tău sine.

Primul pas în învăţarea surfingului este să vezi că nu eşti sinele fals. De fiecare dată când spui „eu”, dai naştere acestui sine fals. Recunoşti sinele fals prin declaraţiile tale ce încep cu „eu”. Tot ceea ce spui după „eu” este adevărul sinelui tău fals, nu al autenticului tău sine. Aşa se creează sinele fals, pur şi simplu, cu astfel de afirmaţii.

Apoi, trebuie să vezi cât de false sunt aceste afirmaţii care încep cu „eu”. Sunt false, deoarece sunt incomplete. Nimic din ce spui după „eu” nu surprinde adevărul complet despre tine, despre cine eşti cu adevărat. De aceea se numeşte sinele fals. Afirmaţiile tale despre „eu” creează un sentiment de sine fals, incomplet, o impostură de eu.

Observă incompletitudinea. Asta e tot ce trebuie să faci. De exemplu, dacă spui „Nu sunt foarte bun la asta”, vezi că, chiar dacă pare adevărat atunci când o spui, asta nu va fi adevărat de-a lungul timpului şi, prin urmare, nu este adevărat. Mai mult de atât, nu este adevărat, pentru că este o opinie. Pe baza cărei estimări? Aceasta este o apreciere arbitrară, o afirmaţie relativă, nebazată pe nimic. Este o poveste negativă despre tine – despre sinele fals. Iar din astfel de poveşti incomplete şi neadevărate este alcătuit sinele fals.

Poate că cel mai important lucru despre această poveste sau despre oricare alta este că nu-i doar o minciună, ci este total inutilă. La ce-i bună? Este bună doar să definească sinele fals, dar nu ai nevoie de un sine fals! De aceea îl numim fals. E un fake. Nu ai nevoie de el, pentru că îl ai pe cel autentic.

Da, sinele autentic îţi poate trăi viaţa şi deja îţi trăieşte viaţa. Sinele fals pretinde că îţi trăieşte viaţa, iar adevăratul sine te lasă în această iluzie. Dar este, totuşi, o iluzie. În acest timp, adevăratul sine respiră, se mişcă, iubeşte, creează, învaţă, raţionează, râde, se joacă, se distrează, este curios, este vesel, este înţelept... Ai priceput cum stau lucrurile. Când faci ceva este ori sinele adevărat care acţionează, ori sinele adevărat care îţi permite să te prefaci că eşti sinele fals. Sinele adevărat se distrează chiar şi cu treaba asta!

Al doilea pas în învăţarea surfingului este să observi că adevăratul tău sine este chiar aici. De fiecare dată când ai un sentiment de iubire, un impuls creativ, un sentiment de entuziasm sau curiozitate, un sentiment de bucurie sau mulţumire, un îndemn de a urmări ceva care te interesează sau un impuls de a face bine sau de a ajuta pe cineva, acesta este adevăratul tău sine trăindu-ţi viaţa. Observă cum eul tău adevărat este aici, chiar acum, citind şi absorbind aceste rânduri, învăţând, crescând şi reacţionând la ceea ce aduce viaţa.

Eşti viu, iar această forţă a vieţii eşti tu, cel adevărat. Fără această conştiinţă plină de viaţă care îţi animă corpul şi îţi pune în mişcare viaţa de om, nu ai fi tu. Aşadar, observă că adevăratul tău sine este chiar aici. Observă asta cât poţi şi vei începe să te simţi tot mai mult ca atare. Te vei trezi mai pe deplin din iluzia sinelui fals întru Adevăr.

Îţi mulţumesc că te trezeşti la Adevăr. Îţi mulţumesc că ai fost aici. Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
7 septembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=s5sRnXgtE74