<  Index mesaje de la Cristos


Bunătatea înnăscută

Capitolul 8, "Bunătatea înnăscută", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Embodying Christ Consciousness" (Isus vorbeşte: Despre întruchiparea Conştiinţei Cristice). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Traducerea de mai jos provine din varianta originală în engleză, publicată la 23 februarie 2020.

R.P.

Jesus

Capitolul 8: BUNĂTATEA ÎNNĂSCUTĂ

«Tot pe tema întruchipării, despre care vorbesc aici, astăzi vreau să mai discutăm despre ce înseamnă a fi o fiinţă umană iluminată, despre exprimarea în lume a bunătăţii tale înnăscute.

„După roadele lor îi vei cunoaşte”. Prin comportamentul tău arăţi cui te supui: fie ego-ului, fie sinelui divin. În orice moment, îţi arăţi credinţa pentru unul sau pentru celălalt prin comportamentul tău. Nu există alte opţiuni. Fie faci jocul ego-ului, fie al sinelui tău divin. Aşa cum am spus adesea, acestea sunt două stări de conştiinţă diferite. Evoluţia ta spirituală constă în a deveni din ce în ce mai aliniat cu sinele tău divin, bunătatea ta înnăscută.

Problema este că, în mod implicit, reacţionezi la viaţă ca ego şi aşa cum te fac condiţionările tale să reacţionezi. Aceste reacţii sunt cele mai simple şi mai automate posibil. Ele formează calea minimei rezistenţe şi, de obicei, nu le analizezi, simţind, poate, că nu ai avea altă opţiune decât să te comporţi în acest fel. Sau poate că ai prea puţină dorinţă de a te comporta diferit, din moment ce acele comportamente condiţionate sunt acceptate ca normale şi le raţionalizezi sub justificarea „aşa sunt eu”.

Şi totuşi, acele comportamente – judecăţi, asprime, egocentrism, blamare, lipsă de generozitate, pentru a numi doar câteva – te fac să te simţi îngrozitor în privinţa ta şi a celorlalţi şi a vieţii. „Aşa sunt eu şi aşa este viaţa,” îţi spui „Viaţa este neplăcută şi dificilă”, fără să-ţi dai seama că te faci să te simţi rău prin ceea ce îţi spui despre tine, despre ceilalţi şi despre viaţă. Nu observi rolul pe care îl joci în crearea sentimentelor tale negative şi a experienţei tale negative despre realitate. Nu vezi realitatea cu adevărat, aşa cum este ea de fapt, ci prin lentila ego-ului.

Când crezi ce-ţi spune vocea din cap, se creează în mod natural o experienţă negativă despre tine şi realitate. Suferinţa provine din ascultarea acestei voci. Vocea din cap îţi spune minciuni – jumătăţi de adevăr – şi cum ar putea minciunile să te facă fericit?! Cum ar putea duce ele la fericire sau la adevăr? Nu pot şi nu sunt menite s-o facă. Încrederea în minciuni duce la suferinţă şi este corect aşa, căci altfel, cum ai putea găsi vreodată adevărul? Pe acest plan al existenţei, adevărul este ascuns. Trebuie să cauţi adevărul şi să-ţi descoperi bunătatea înnăscută, dar de ce ai face-o dacă minciunile te-ar face să te simţi bine?!

Deci, aceasta este schema. Fie că îţi place sau nu, aşa stau lucrurile pe acest plan al existenţei. Sufletul tău şi-a asumat provocarea de a se trezi la adevăr, experimentând mai întâi la ce rezultate duce încrederea în minciuni. Din fericire, ţi s-au oferit multe ajutoare – cărţi, învăţători, modele şi propria intuiţie – pentru a te orienta în direcţia corectă. Ţi s-au oferit toate resursele de care ai nevoie pentru a găsi adevărul, odată ce ai înţeles destule despre minciunile care menţin Iluzia. Iluzia este construită pe minciuni, motiv pentru care este şi numită Iluzie.

Odată ce ai văzut ce pune la cale vocea din capul tău şi cât de dăunătoare este pentru tine şi pentru ceilalţi, poţi începe să înveţi să trăieşti ca bunătatea ta înnăscută şi nu ca ego-ul tău. Ştii deja cum să faci acest lucru, deoarece bunătatea înnăscută se exprimă uneori, chiar dacă îţi petreci cea mai mare parte a timpului în conştiinţa egotică.

Ştiţi cu toţii cum se simte bunătatea înnăscută. O simţi atunci când stai liniştit şi te conectezi cu ea, şi o simţi atunci când o manifeşti. Experienţa acestei bunătăţi înnăscute este experienţa a cine eşti cu adevărat şi este trăită subtil-energetic.

Ţi s-a pus la îndemână un aparat de măsură pentru a şti când îţi exprimi ego-ul şi când, eul divin. Acest aparat constă în senzaţia energiei, a corpului şi a sentimentelor tale. Când îţi simţi energia expansivă şi corpul se simte relaxat şi în largul lui şi te simţi mulţumit, fericit şi îngăduitor, atunci eşti aliniat cu bunătatea ta înnăscută. Iar când simţi contrariul – adică, eşti tensionat, contractat, supărat, nemulţumit sau negativ în orice fel – eşti aliniat cu ego-ul.

Dacă nu ţi-e greu să-ţi verifici corpul pentru a vedea la ce nivel ţi-e conştiinţa, poţi oricând să spui de cine asculţi, după cum se simte corpul tău: dacă se simte relaxat şi expansiv sau încordat şi contractat. Acesta este sistemul de ghidare care ţi s-a dat pentru a te ajuta să te întorci Acasă, la bunătate, la Dumnezeu.

Aceasta înseamnă că nici nu ai nevoie de reguli specifice pentru a-ţi ghida comportamentul, deşi pot fi utile şi acestea. Experienţa directă îţi este călăuza. Devine clar cum să te comporţi în orice moment prin răspunsul pe care îl simţi în corp atunci când te comporţi într-un anumit fel sau chiar când numai te gândeşti să te comporţi într-un anumit fel.

Dacă ceva ce faci sau spui te face să te simţi contractat, opreşte-te şi fă o altă alegere. Iartă-te, cere-ţi scuze dacă trebuie, şi alege din nou. Scuzele te vor ajuta să uiţi trecutul, ca să poţi începe din nou. Totuşi, nu e nevoie să acţionezi numai prin încercare şi eroare, deoarece ţi se oferă, de asemenea, îndrumări intuitive în fiecare moment, înainte de a spune sau a face ceva. Doar că majoritatea oamenilor lasă reacţiile ego-ului, care sunt prestabilite, să o ia înaintea intuiţiei, care întotdeauna îi îndreaptă spre bunătate.

Acesta este motivul pentru care conştientizarea gândurilor şi a condiţionărilor este atât de importantă. După ce recunoşti ce este prestabilit şi tendinţele tale de a te comporta în anumite moduri dăunătoare, poţi să te opreşti pentru o secundă şi apoi să faci o altă alegere. Pentru a învăţa să te opreşti o clipă şi să alegi altfel e nevoie de timp, până îţi intră în obicei. Setarea prestabilită nu se schimbă peste noapte. Chiar şi atunci când vezi cum lucrează ego-ul şi îl recunoşti ceva mai bine, o vreme, încă vei mai alege tot reacţia ego-ului, până ce acel spaţiu dintre gândire şi acţiune sau vorbire se va prelungi suficient ca să poţi alege cu înţelepciune, cu iubire.

Odată ce începi să alegi cu mai multă iubire, eşti răsplătit cu fericire, pace şi iubire, şi devine mai uşor să alegi mai conştient. Totuşi, această trezire din ego poate fi un proces destul de îndelungat şi trebuie să ai răbdare şi compasiune faţă de sinele tău uman, întrucât setarea prestabilită va mai învinge câteodată.

Bunătatea este propria sa răsplată. Cu cât te comporţi în aliniere cu bunătatea ta înnăscută, cu atât te simţi mai bine cu tine. Ai probleme cu stima-de-sine numai atunci când crezi ce îţi spune egoul despre tine şi faci jocul ego-ului: îi permiţi setării prestabilite să vorbească şi să acţioneze, în loc să alegi tu altceva.

Nu te vei simţi niciodată bine până nu te vei alinia cu acel altceva decât ego-ul. Nu contează cât de bine arăţi sau cât de puternic eşti sau cât de inteligent, de bogat sau de talentat. Dacă permiţi setării prestabilite să-ţi determine faptele şi vorbele, nu te vei simţi bine şi nu vei fi fericit. Doar atunci când vei deveni bunătatea care este adevărata ta natură – adică, să vorbeşti şi să acţionezi în conformitate cu bunătatea ta înnăscută – te vei iubi pe tine şi, astfel, îi vei iubi şi pe ceilalţi şi viaţa. A fi bun este secretul fericirii. Alegerea bunătăţii în locul setării prestabilite este secretul fericirii.

Dar iată partea dificilă: Nimeni nu poate face asta pentru tine. Nu contează câte cărţi spirituale citeşti sau la câte retrageri spirituale participi şi nici cât de mult doreşti să te trezeşti, tot trebuie să decizi să nu urmezi tendinţele prestabilite. Oricât de mult ajutor primeşti pe calea spirituală, totul se reduce la responsabilitatea personală: Numai tu poţi alege bunătatea în locul a ce este prestabilit.

În plus, această alegere trebuie făcută în fiecare moment. Până la urmă, acest mod de a fi va deveni automat, dar până când se va întâmpla acest lucru, trebuie să alegi conştient împotriva căii minimei rezistenţe. Din fericire, cu fiecare alegere conştientă, devine din ce în ce mai uşor să alegi contrar celor prestabilite, căci se creează noi căi neuronale în creier. Cu fiecare alegere, noua cale se consolidează, iar calea minimei rezistenţe devine mai puţin atractivă şi mai puţin convingătoare.

Aceasta este munca. Aceasta este lucrarea ta spirituală. Nimeni nu a spus că va fi uşor. Atunci când sufletul tău a ales să vină aici, a ştiut în ce se bagă şi a spus: „Da, sunt gata pentru provocare!” Ai ales să fii aici, deşi majoritatea nu îşi amintesc să fi făcut această alegere.

Este important să ştii acest lucru, căci altfel s-ar putea să te simţi victimizat de viaţă. Dar nu eşti o victimă a vieţii, decât dacă crezi vocea din capul tău. Tu eşti viaţa însăşi, însuşi Dumnezeu întrupat. Tu eşti Dumnezeu, eu sunt Dumnezeu, toată lumea şi totul este Dumnezeu.

După cum ai observat, îmi place să-l echivalez pe Dumnezeu cu bunătatea. Este o abreviere uşoară. Ce este Dumnezeu? Dumnezeu este bunătate. Este Dumnezeu în tine? Este bunătatea în tine? Da! O poţi percepe. Este evident.

Aşadar, observă această bunătate şi află că bunătatea ta este Divinitatea ta. Celebreaz-o, manifest-o şi fii ea. Comportă-te aşa cum te face ea să te porţi, deoarece această bunătate nu este doar o experienţă energetică, ci este vie în tine. Bunătatea ta este Divinul viu în tine şi care te animă pe parcursul zilei. Aceasta este cine eşti, nici mai mult, nici mai puţin. Această bunătate, această iubire este suficientă. Ea conduce universul – ba chiar, universurile!

Îţi mulţumesc că eşti aici în acest univers. Îţi mulţumesc pentru atenţie. Această dorinţă de a lua parte la acest mesaj este chiar propria ta bunătate. Sunt mereu cu tine.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
13 septembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=ivQ8oz6EaKk