<  Index mesaje de la Cristos


Împărăţia Cerurilor

Capitolul 20, "Împărăţia Cerurilor", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Embodying Christ Consciousness" (Isus vorbeşte: Despre întruchiparea Conştiinţei Cristice). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Traducerea de mai jos provine din varianta originală în engleză, publicată la 14 octombrie 2018.

R.P.

Jesus

Capitolul 20: ÎMPĂRĂŢIA CERURILOR

«„Ce este raiul?” ai putea întreba. „Împărăţia cerurilor este în interiorul tău” este o frază care îţi spune tot ce ai nevoie şi poţi ştii despre ceruri. Fiind în interiorul tău, această împărăţie diferă de împărăţiile naturii şi a omenirii, care sunt în mod clar în afara ta. Atunci, de ce s-o mai numim împărăţie? Această împărăţie lăuntrică este Împărăţia lui Dumnezeu, acolo unde locuieşte Dumnezeu. Dumnezeu locuieşte în tine. Raiul se află în tine.

Cerul nu este un loc în care te duci după ce mori, ci o stare de conştiinţă pe care o accesezi mergând în interior. Cerul este o stare sufletească, o stare similară cu mintea lui Dumnezeu, esenţa lui Dumnezeu. Această stare de conştiinţă care este raiul este o reflectare a conştiinţei lui Dumnezeu.

Toată creaţia este o expresie a conştiinţei lui Dumnezeu. Dar creaţia este chiar mai mult decât atât, întrucât Dumnezeu locuieşte şi în creaţie. Deşi un artist este separat de ceea ce creează, Dumnezeu nu este separat de creaţie. Dumnezeu trăieşte şi se exprimă prin creaţie. Dumnezeu îşi exprimă conştiinţa prin creaţie, iar această conştiinţă este în creaţie.

Totuşi, conştiinţa lui Dumnezeu poate fi contemplată şi explorată doar de acele creaturi care sunt simţitoare, cum sunteţi voi. Fiinţele umane sunt speciale, deoarece sunt capabile să cunoască şi să mediteze la acest mare mister din spatele creaţiei.

Simţirea înseamnă că eşti capabil de auto-reflecţie, ceea ce îţi permite să înţelegi că natura ta esenţială este Dumnezeu. Totuşi, a fi om implică şi un ego, care blochează această realizare. În descoperirea adevăratei tale naturi ţi se împotriveşte programarea care te face să crezi că eşti altceva decât Dumnezeu. Aşa este menit să fie, aşa ai fost conceput, dar este o mare piedică pentru realizarea-de-sine.

Pentru a-ţi descoperi conştiinţa care este din Dumnezeu, trebuie să fii dispus să mergi înăuntru. Prin „a merge înăuntru” nu mă refer la explorarea gândurilor şi emoţiilor, deşi este loc şi pentru asta. Explorarea gândurilor şi emoţiilor te va ajuta să înţelegi ideile false care alcătuiesc sinele fals, dar nu să înţelegi sinele tău divin.

A merge în interior înseamnă a merge pe tărâmul de dincolo de gânduri şi emoţii şi chiar senzaţii, pe tărâmul Inimii. Acesta este motivul pentru care multe învăţături spirituale au încurajat meditaţia şi au dispreţuit plăcerile senzuale şi materiale ale vieţii, care îi ţin pe oameni concentraţi asupra împărăţiei exterioare, în locul împărăţiei interioare.

Cu toate acestea, după ce ai descoperit împărăţia interioară, atunci împărăţia exterioară – lumea – devine mult mai preţioasă şi frumoasă şi extrem de plăcută. „Căutaţi mai întâi Împărăţia cerurilor şi toate celelalte vi se vor adăuga.” Adevărata plăcere şi bucurie a lumii este posibilă numai după ce ai trăit şi cunoscut împărăţia interioară: conştiinţa care este din Dumnezeu.

Cum este această conştiinţă? Am vorbit des despre asta. Este conştiinţa iubirii, a bucuriei, a acceptării, a compasiunii, a recunoştinţei şi a păcii. Conştiinţa îmbrăţişează toate şi nu lasă nimic deoparte. Conştiinţa iubeşte viaţa necondiţionat. Cel mai simplu zis, este conştiinţa iubirii.

Ori de câte ori te afli într-o stare de iubire, trăieşti conştiinţa lui Dumnezeu. Când rămâi acolo, în iubire, suficient de mult timp, aluneci uşor în experienţa de a iubi orice. A iubi orice sau pe oricine este o poartă către iubirea necondiţionată pentru totul.

Acesta este motivul pentru care dragostea pentru un copil sau un animal de companie poate fi o experienţă atât de importantă şi puternică pentru fiinţele umane: Iubirea pentru ei te face să guşti din iubirea necondiţionată. Iubirea necondiţionată pe care o simţi cel mai uşor pentru copiii tăi, pentru animalele de companie şi pentru cei dragi este o poartă care te poate deschide să iubeşti tot ceea ce există şi să capeţi o mare dragoste şi preţuire a vieţii.

Totuşi, dacă te întorci în conştiinţa egotică după ce ai simţit dragoste pentru copilul sau animalul tău de companie sau persoana iubită, vei percepe din nou separarea dintre tine şi ceilalţi. Ei vor părea un pericol, poate pentru cei dragi sau pentru altceva de preţ. Ego-ul priveşte cu astfel de ochi. Pe de altă parte, dacă poţi rămâne concentrat pe experienţa iubirii din Inimă şi vei continua să priveşti lumea prin acea iubire, atunci vei percepe lumea aşa cum o percepe Dumnezeu, aşa cum o percepe sinele tău divin.

Ca să trăieşti în acest mod trebuie să păstrezi experienţa iubirii în timp ce eşti activ în lume. Acesta este un lucru care trebuie practicat şi, în cele din urmă, se va realiza pe măsură ce progresezi spiritual. Pe măsură ce petreci tot mai mult timp în conştiinţa divină, prin meditaţie sau alte practici spirituale, începi să poţi păstra această experienţă interioară a iubirii pe parcursul zilei, în lume.

Dar mai întâi, trebuie să cunoşti profund experienţa interioară a iubirii. O vei cunoaşte prin meditaţie şi alte practici spirituale, care te duc în împărăţia lăuntrică a cerurilor. Ajungi să cunoşti această împărăţie, ca orice altă împărăţie, petrecând timp în ea şi explorând-o, nu cu mintea, ci cu Inima ta, căci mintea nu poate intra în această împărăţie.

Când spun că mintea nu poate intra în împărăţia cerurilor, mă refer la aspectul minţii care creează senzaţia de separare de viaţă, considerându-se o entitate separată: „Eu sunt aşa. Îmi place asta. Am avut această experienţă. Vreau asta." Acesta este aspectul minţii care nu poate intra în împărăţia cerurilor: mintea egotică. Trebuie lăsată în urmă.

Pe de altă parte, intelectul tău, aspectul minţii tale care poate raţiona şi discrimina, este la fel de accesibil ca oricând în Împărăţia cerurilor. Iar înţelepciunea este şi mai accesibilă acolo, căci înţelepciunea nu vine din minte, ci din Inimă. Fără aspectul separat al minţii, adică ego-ul, înţelepciunea ta, care vine prin intuiţie, este mult mai accesibilă.

Să vă povestesc despre această împărăţie interioară. Nu este ca împărăţia fizică. Nu cu cele cinci simţuri poţi explora împărăţia interioară. În schimb, foloseşti un alt set de simţuri: versiuni mai subtile ale celor cinci simţuri, căci această împărăţie nu este fizică, ci subtilă. Când intri în împărăţia cerurilor este ca şi cum ai intra într-o lume diferită, care funcţionează dincolo de legile fizicii.

Împărăţia cerurilor, deşi subtilă, este la fel de reală şi chiar mai reală decât lumea voastră fizică, având propriile sale reguli şi legi. În această împărăţie interioară, nu există un ego care să te deruteze; există numai adevăr. Nu spun că interpretările minţii tale despre această lume interioară ar fi reale şi adevărate, ci spun că experienţele pe care le ai acolo sunt reale. Deoarece mintea nu poate să înţeleagă sau să interpreteze cu exactitate împărăţia lăuntrică, nimic din ceea ce spui despre ea, dacă ai putea găsi cuvinte, nu va fi complet adevărat.

Deşi unii învăţători spirituali spun că nici lumea nu este reală, totuşi, ca experienţă, lumea este reală. Gândurile tale despre ea cu certitudine că nu sunt reale, dar experienţa lumii este reală. Experienţa este reală şi demnă de încredere; în schimb, ideile sau poveştile tale despre experienţele interioare şi exterioare nu sunt reale şi de încredere.

Tot ce trebuie să ştii despre lumea interioară este că ea există ca o experienţă adevărată şi reală, dincolo sau sub experienţa lumii exterioare. Mintea diminuează şi respinge experienţa lumii interioare ca pe nimic, dar atunci nu rămâi decât cu ideile şi poveştile tale despre lumea exterioară, care nici măcar nu sunt experienţa reală a lumii exterioare.

Cunoaşterea lumii interioare dezvăluie adevărul despre lumea exterioară, fapt care reprezintă, într-o mare măsură, meritul cunoaşterii lumii interioare. Odată ce cunoşti lumea interioară, te vei bucura de lumea exterioară, în loc să te simţi nefericit sau frustrat din cauza ei. Lumea interioară dezvăluie frumuseţea şi valoarea lumii. Îţi arată adevărul despre ea, astfel încât să te poţi bucura, să poţi fi cu adevărat fericit în lume. „Căutaţi mai întâi Împărăţia cerurilor şi toate celelalte vi se vor adăuga.” Cunoaşte împărăţia cerurilor şi vei fi fericit. Fă asta şi vei deveni o binecuvântare pentru toţi.

Cunoşti lumea interioară cu simţurile tale subtile sau ceea ce se numeşte adesea “al şaselea simţ” sau percepţie extrasenzorială, adică percepţie dincolo de cele cinci simţuri. Din acest motiv, explorarea tărâmului interior necesită, de obicei, închiderea ochilor şi o cameră în care simţurile nu sunt stimulate. Atunci, este posibil să treci uşor spre simţurile subtile şi să observi ce altceva mai este aici în afară de gânduri, de imaginile, sunetele şi senzaţiile celor cinci simţuri.

Odată ce nu mai participi la gânduri, emoţii sau senzaţii de la cele cinci simţuri, lumea interioară se deschide către tine. Ea a fost dintotdeauna acolo sub toate gândurile, dorinţele, emoţiile, sunetele, imaginile, senzaţiile şi alte distrageri aparţinând lumii fizice. Apoi, este doar o chestiune de a urmări atent experienţa subtilă, prin simpla conştienţă, observând ce se întâmplă la niveluri subtile lăuntrice, în împărăţia cerurilor, fără a încerca să interpretezi, să etichetezi sau să spui o poveste despre ce observi.

Lasă-te doar în seama experienţei subtile. Nu este nevoie să înţelegi experienţele de acolo şi, cel mai probabil, nici nu vei putea. Ai putea primi o intuiţie sau o înţelegere profundă utilă, dar scopul explorării tărâmului subtil este experienţa tărâmului subtil în sine. Experienţa tărâmului subtil este suficientă. Te îmbogăţeşte pe niveluri şi în moduri care nu pot fi şi nici nu-i nevoie să fie puse în cuvinte. Doar abandonează-te experienţei de a fi în acest tărâm subtil-interior pentru un timp. Dacă faci asta destul de frecvent, ţi se va schimba modul de a fi şi a te comporta.

Vă mulţumesc că aţi fost aici. Să petrecem acum ceva timp împreună în această împărăţie interioară. Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
26 octombrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=TyZ-YEIR6eA