<  Index mesaje de la Cristos


Inspiraţia

Capitolul 22, "Inspiraţia", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Embodying Christ Consciousness" (Isus vorbeşte: Despre întruchiparea Conştiinţei Cristice). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Traducerea de mai jos provine din varianta originală în engleză, publicată la 1 martie 2020.

Jesus

Capitolul 22: INSPIRAŢIA

«Inspiraţia – de unde vine ea? E un mister, nu-i aşa? Inspiraţia nu este un gând sau o idee pe care ai avut-o înainte, deci nu vine din memorie sau din mintea inconştientă. Inspiraţia este o idee creativă, dar bazată pe ce? Nu se bazează pe cunoştinţe din trecut sau pe imaginarea unei posibilităţi viitoare. Este, pur şi simplu, un cadou, un cadou din partea zeilor, am putea spune, din lipsa altei explicaţii mai bune.

Cum altfel să explicăm inspiraţia?! Inspiraţia vine de nicăieri, pare plauzibilă, are un efect pozitiv asupra vieţii şi se potriveşte capacităţilor şi nevoilor tale într-un anumit moment. Acest ultim punct este important, deoarece inspiraţia vine exact la momentul potrivit, când este cea mai utilă, cea mai potrivită şi cea mai necesară. Având în vedere toate acestea, se pare că inspiraţiile provin de la o inteligenţă care are o înţelepciune dincolo de înţelegerea ta.

Prezint situaţia în acest fel pentru a sublinia că a crede într-o astfel de inteligenţă sau inteligenţe nu este o prostie, ci un lucru logic. Dacă admiţi că inspiraţia este reală, atunci ce altă explicaţie ai despre ea?! Inspiraţia este o experienţă reală în viaţa oricui. De aceea şi există un cuvânt pentru ea – este o experienţă obişnuită. Ştii ce este inspiraţia şi nimeni n-ar spune că nu există sau că nu este de folos. Propria ta experienţă este o dovadă în acest sens.

Şi atunci, de ce le este unora dificil să creadă că există un fel de inteligenţă în spatele unor chestiuni precum inspiraţia, intuiţia, premoniţiile şi alte experienţe similare pe care le au în mod obişnuit fiinţele umane?! Poate că nu poţi afla mai mult decât atât – anume, că o anumită formă de inteligenţă oferă aceste cunoştinţe şi imbolduri omenirii – dar a admite măcar asta nu este o prostie, ci, pur şi simplu, logic. Şi totuşi, mulţi se feresc să admită că cred în astfel de inteligenţe, chiar şi atunci când unii oameni sunt capabili să vadă sau să comunice cu ele, precum o face acest medium. Aşadar, să aruncăm o privire mai atentă la acest fenomen.

Inspiraţia şi creativitatea provin de la zei sau de la Dumnezeu. Evident, Dumnezeu este un creator, deoarece „Dumnezeu” este ceea ce numim forţa creatoare din spatele vieţii. Şi Dumnezeu continuă să creeze prin creaturile autoreflective, cum sunteţi voi, inspirându-vă şi instruindu-vă intuitiv ce să creaţi şi cum să creaţi. Inspiraţia şi intuiţia sunt puntea dintre voi şi Dumnezeu, dintre lumea Nemanifestată şi lumile manifestate.

Pur şi simplu, aşa merg lucrurile. Este un fapt. Poate că nu este recunoscut sau acceptat ca un fapt, în general, dar asta nu înseamnă că nu este. Nu este acceptat, fiindcă oamenii sunt sceptici faţă de orice nu poate fi experimentat cu cele cinci simţuri, iar lumea non-fizică tocmai asta este. Totuşi, există o lume non-fizică care o influenţează pe aceasta, călăuzind şi modelând creaţia. Cu cât recunoşti mai mult acest lucru, cu atât ai mai multe şanse să cooperezi cu forţele care încearcă să creeze şi să influenţeze viaţa prin intermediul tău.

Fiecare creează ceva. Fiecare este un instrument al lui Dumnezeu. Acesta este scopul tău esenţial. Dumnezeu este interesat nu numai să aibă experienţe prin tine, ci şi să intervină în creaţie. Dacă ai fi Dumnezeu şi ai putea-o face, oare nu ai vrea să explorezi, să te joci şi să creezi în acest fel?! Nu-i oare aceasta suprema fericire, să te joci în creaţie, să o explorezi şi să înveţi făcând diverse lucruri într-o lume creată de tine?!

Ai fost făcut după chipul lui Dumnezeu. Ai multe caracteristici ale Făcătorului tău: Ca şi lui Dumnezeu, îţi place să înveţi, să explorezi, să creşti, să creezi şi să fii provocat. Îţi plac puzzle-urile şi rezolvarea problemelor. Îţi place să gândeşti şi să îţi imaginezi. Îţi place să iubeşti. Ai aceleaşi înclinaţii ca şi Creatorul, datorită legăturii cu Creatorul prin Inima ta. Inima este postul de comandă al Divinului. De aici îţi primeşti inspiraţia şi instrucţiunile specifice. Aşadar, voi spune câte ceva despre Inimă.

Inima este legătura ta cu inteligenţele însărcinate să te ajute să fii instrumentul şi agentul creativ care eşti menit a fi. Instrucţiunile nu îţi sunt transmise prin cuvinte de către aceste inteligenţe, ci printr-un sistem de comunicare mai subtil: prin intuiţie şi prin alte energii subtile, cum ar fi inspiraţia, iar pe multe dintre ele le recepţionezi în centrul pieptului, în zona inimii.

E dificil să povestim mai multe despre acest fenomen, deoarece limbajul este insuficient şi nepotrivit pentru tărâmul subtil. Există doar câteva cuvinte pentru a descrie acest tip de comunicare: inspiraţie, intuiţie, download de informaţii, a-ha!, un bec ce se aprinde sau când simţi că ceva este corect (un „da”) sau incorect (un „nu”) .

Chiar dacă Inima comunică atât de subtil, oamenii sunt foarte conştienţi de acest tip de comunicare distinct de gândire. Şi, din moment ce majoritatea consideră această comunicare utilă, ea este, în general, preţuită. "Urmează-ţi inima!" suntem sfătuiţi şi toată lumea ştie ce înseamnă asta. Cu toate acestea, intuiţia sau inspiraţia nu este întotdeauna urmată, deoarece mintea îi face pe oameni să stea în dubiu chiar şi după ce au urmat-o.

Întrucât există întotdeauna motive contrarii, mintea îi poate deturna cu uşurinţă pe oameni să nu-şi urmeze intuiţia sau inspiraţia. Sarcina minţii este de a oferi o listă de argumente pro şi contra pe orice subiect, aceasta fiind utilitatea sa. Dar mintea nu are înţelepciunea de a stabili ce acţiuni ar împlini cel mai mult sufletul într-un anumit moment. Mintea vehiculează generalizări şi informaţii. Ea poate stabili doar ceea ce ar fi practic, prudent şi sigur pe baza experienţei şi cunoştinţelor anterioare. Nu ştie când să acţioneze sau ce este just de făcut la un moment dat.

Mai mult, mintea, în combinaţie cu ego-ul, are punctul său de vedere şi setul propriu de valori, care sunt adesea foarte diferite de cele ale sufletului sau Inimii. Mintea se preocupă mai mult de bunăstare şi siguranţă, în timp ce Inima, deşi nu desconsideră precauţile şi securitatea, are ca valori cele mai înalte evoluţia, îndeplinirea scopului vieţii şi iubirea.

Să-ţi îndeplineşti scopul vieţii este cel mai satisfăcător lucru pe care îl poţi realiza, dar mintea nu are idee care este sau cum să-l îndeplineşti. Mintea este un slujitor, un mecanism folositor instrumentului lui Dumnezeu, nu este stăpânul sau arhitectul vieţii tale. Inima este cea care deţine instrucţiunile destinate instrumentului lui Dumnezeu, despre cum să ducă el viaţa cea mai mulţumitoare cu putinţă.

Există multe alternative care ar putea îndeplini scopul sufletului tău – nu doar o variantă. Trebuie să alegi dintre diversele posibilităţi disponibile. În acest sens, ai nişte opţiuni. Dar dacă alegi în afara acelor posibilităţi, vei fi nefericit, pentru că acesta este modul sufletului de a te orienta către planul său. Când eşti aliniat cu scopul sufletului tău, vei fi fericit; când nu eşti, nu vei fi.

Din păcate, situaţia este puţin mai complicată. Ai putea trăi viaţa pe care eşti destinat s-o trăieşti şi totuşi să nu fii fericit, dacă asculţi prea mult de vocea din cap. Atunci, indiferent de viaţa pe care ţi-ai creat-o, nu vei fi fericit.

O altă complicaţie este că nu orice dificultate cu care te confrunţi este un semn că nu îţi urmezi Inima. Unele dintre provocările vieţii îţi sunt declanşate în mod intenţionat de inteligenţele care îţi ghidează viaţa. Provocările sunt un aspect important pentru evoluţie. Dacă bănuieşti că aceste provocări nu fac parte din plan, s-ar putea să te simţi victimizat şi supărat şi să ratezi binele ce ar putea rezulta din ele. Cheia pentru a face faţă oricărei provocări este atitudinea de acceptare, bunăvoinţă şi curiozitate faţă de experienţa respectivă: „Ce ar trebui să învăţ din asta?”

A-ţi urma Inima nu înseamnă că nu vei mai avea parte de provocări, ci că ele nu vor fi pricinuite de tine – adică, provocări venind din decizii neînţelepte şi nerespectarea planului sufletului tău. Desigur, înveţi şi din aceste provocări. Totul este spre bine. Fiecare experienţă contribuie la evoluţia sufletului tău. Dar viaţa devine mai uşoară când te aliniezi mai bine cu planul sufletului.

Cheia pentru a trăi viaţa pe care eşti hărăzit s-o trăieşti este să observi şi să fii deschis la orice îţi aduce ea. Îţi va aduce oamenii, resursele, oportunităţile şi inspiraţia de care ai nevoie pentru a construi această viaţă. Viaţa îţi aduce ceea ce ai nevoie. Inteligenţele din spatele vieţii te ajută să construieşti viaţa pe care sufletul tău o doreşte pentru tine şi să înveţi lecţiile pe care le are în vedere.

Este întotdeauna util să presupui că ţi se oferă experienţele şi oportunităţile de care ai nevoie pentru a evolua şi a-ţi crea o viaţă fericită. Când vei avea această atitudine, vei putea să te relaxezi şi să te bucuri de viaţă aşa cum este ea. Ego-ul se luptă cu viaţa şi este atât de nefericit. Dar nu trebuie să fii nefericit. Când vezi viaţa aşa cum este ea cu adevărat: adică mai mult în favoarea ta decât împotrivă, poţi fi fericit indiferent de ce îţi iese în cale.

Atât de multe lucruri sunt în afara controlului tău, deşi ego-ul pretinde că ar trebui să dirijeze totul. Vei simţi seninătate dacă accepţi că nu prea ai control şi, totuşi, ceva mult mai înţelept deţine controlul. Iar când eşti în pace, vei avea acces la toate resursele interioare care ţi s-au oferit pentru a-ţi trăi viaţa, toată înţelepciunea şi dragostea de care ai nevoie.

Orice credinţe care te pot ajuta să te relaxezi şi să fii pe pace în viaţă merită păstrate, deoarece te vor ajuta să fii pe fază cu ceea ce Divinul intenţionează pentru tine. Eşti pe mâini bune. Te poţi relaxa şi bucura de această viaţă, acest dar preţios care ţi s-a oferit.

Vă mulţumesc că aţi fost aici. Vă mulţumesc pentru sincerul vostru interes de a înţelege Adevărul. Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
3 noiembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=sUPNXhyzDgo