<  Index mesaje de la Cristos


Adevărul te va elibera

Capitolul 23, "Adevărul te va elibera", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Embodying Christ Consciousness" (Isus vorbeşte: Despre întruchiparea Conştiinţei Cristice). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat şi la sfârşitul acestui articol). Traducerea de mai jos provine din varianta originală în engleză, publicată la 4 noiembrie 2018.

Jesus

Capitolul 23: ADEVĂRUL TE VA ELIBERA

«Faptul că în spatele vieţii stă iubirea nu este întotdeauna evident, nu-i aşa? De ce există durere, suferinţă, pierdere şi moarte dacă în spatele vieţii se află iubirea?! Aceste lucruri ne pot face să credem că Dumnezeu, să zicem, sau viaţa ar fi crudă şi nepăsătoare, deşi exact contrariul este adevărat. Este important să înţelegem adevărul pentru a ne elibera de tirania ego-ului.

Ego-ul blamează viaţa sau pe Dumnezeu pentru toată suferinţa pe care o simte, în timp ce chiar ego-ul este vinovatul. El percepe viaţa eronat. Suferă din cauza vieţii. Îţi spune că viaţa ar trebui să fie într-un anumit fel sau că tu ar trebui să fii într-un anumit fel sau că alţii ar trebui să fie într-un anumit fel, când, de fapt, viaţa, tu şi alţii sunteţi aşa cum sunteţi şi asta, pur şi simplu, trebuie să accepţi dacă vrei să fii fericit. Acceptând lucrurile aşa cum sunt, îţi schimbi percepţia vieţii. Nu mai suferi în toate acele feluri de care nu ai avut nevoie niciodată. Acele minciuni te înfurie pe tine însuţi, pe viaţă şi pe ceilalţi. Te fac să simţi că viaţa ar fi nedreaptă şi dură, când, de fapt, nu este aşa. Ideea că orice ar trebui să fie altfel decât este te face nefericit, or totul este aşa cum este, pur şi simplu. E prea târziu ca lucrurile să fie altfel. Lucrurile sunt aşa cum sunt şi nu pot fi, chiar acum, altfel decât cum sunt. Acesta este adevărul. „Ar trebui” este o minciună, una dintre numeroasele minciuni şi jumătăţi de adevăr de care e vinovată mintea, care te fac să suferi.

Jumătăţile de adevăr şi minciunile spuse de vocea din capul tău creează dezacorduri şi conflicte în interiorul tău şi între tine şi ceilalţi. Aceste minciuni şi înţelegeri greşite te fac să suferi inutil. Viaţa este infinit mai uşoară şi mai plăcută odată ce accepţi adevărul despre ea. Semnul după care recunoşti adevărul când îl auzi este că adevărul are ca rezultat pacea, nu suferinţa. Adevărul te va face liber – îţi va da libertatea să te relaxezi şi să fii pe pace cu felul în care este viaţa.

Starea egotică de conştiinţă este o stare de nelinişte, de conflict, de disconfort şi de nemulţumire. Dacă simţi vreuna dintre acestea, înseamnă că tu crezi minciunile pe care ţi le spune vocea din cap. N-ai putea simţi niciun conflict interior dacă n-ai asculta aceste minciuni, deoarece adevărul are drept consecinţă pacea, dragostea, mulţumirea şi preţuirea vieţii. Adevărul este că viaţa este bună.

Dovada acestui lucru este în experienţa pe care o ai atunci când te opreşti din gândire sau când nu te mai implici în gândurile care îţi trec prin cap. Ce dovezi mai bune vrei decât propria experienţă?! Crezi că viaţa este aşa cum spune ego-ul, fiindcă atunci când îl crezi, exact aşa este experienţa ta. Asta ar părea o dovadă din punctul de vedere al ego-ului. Totuşi, atunci când încetezi să crezi semi-adevărurile şi minciunile pe care le spune ego-ul, rămâi fără nicio credinţă, doar cu viaţa, iar experienţa vieţii nu seamănă cu nimic din ceea ce spune ego-ul. Viaţa este binevoitoare şi o mare binecuvântare. Atunci care este adevărul? Există două experienţe posibile ale vieţii, una modelată de credinţele tale şi una liberă de credinţe. Care este cea adevărată?

Faptul că credinţele vă modelează experienţa de viaţă este unul dintre motivele pentru care nu se destramă Iluzia (cu majusculă) despre care vorbesc misticii. În societate, oamenii au credinţe similare, care creează o experienţă similară falsă a realităţii. Această experienţă comună a realităţii pare adevărată, dar nu este. Este o iluzie. Realitatea modelată de convingerile oamenilor nu este acelaşi lucru cu realitatea autentică.

Până când oamenii nu vor deveni suficient de curajoşi să pună sub semnul întrebării aceste credinţe, ei vor rămâne adepţii acestei realităţi imaginate. Faptul că atât de mulţi, prin convingerile lor, creează acelaşi fel de realitate face foarte dificil să pui sub semnul întrebării credinţele ce stau la temelia acestei realităţi. Este nevoie de mult curaj pentru a face acest lucru, pentru a merge împotriva turmei.

Au existat întotdeauna unii dispuşi s-o facă, având diverse motivaţii: filozofi, mistici, guru-şi, rebeli şi liber-cugetători. Astfel de oameni au deschis deseori uşa unei noi paradigme sau a unei noi epoci pentru societate. Cei care doar merg cu turma nu iniţiază noi proiecte şi nici nu aduc schimbări.

Oamenii cu gândire liberă, cei dispuşi să uimească gloata, se nasc în societăţile care sunt gata să se trezească la un nou nivel de conştiinţă sau, în cazul revoluţiei tehnologice, la un nou nivel de progres. Vă aflaţi într-un moment în care ambele se întâmplă simultan. Astăzi, are loc atât o evoluţie spirituală accelerată, cât şi o revoluţie tehnologică.

Revoluţia tehnologică va necesita un anumit grad de evoluţie spirituală, dacă nu vreţi să vă distrugeţi avansând prea repede cu tehnologia, neavând previziunea şi înţelepciunea necesare. Suflete de ambele tipuri s-au întrupat în această perioadă pentru a vă accelera atât evoluţia spirituală, cât şi revoluţia tehnologică. Ambele zone au nevoie de accelerare, dacă doriţi să vă rezolvaţi problemele, în loc să creaţi şi mai multe.

Ideea este că a venit timpul ca umanitatea să se trezească la adevărul despre voi înşivă şi despre viaţă. Este timpul să vedeţi că problemele şi conflictele pe care le aveţi nu sunt create de alţii, ci de voi înşivă. Este timpul să vă asumaţi responsabilitatea pentru starea voastră interioară şi ceea ce rezultă din ea. Fiecare individ trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru ceea ce trăieşte în viaţă. Nu sugerez aici să vă învinovăţiţi pentru modul în care trăiţi viaţa. Asumarea responsabilităţii înseamnă cu totul altceva decât a te auto-învinovăţi.

A-ţi asuma responsabilitatea înseamnă să vezi că îţi creezi experienţa de viaţă prin ceea ce îţi relatezi despre ea. Dacă nu îţi place experienţa ta de viaţă, atunci schimbă ceea ce îţi spui despre tine, despre ceilalţi şi despre viaţă. Spune-ţi o altă poveste. O poveste mai adevărată, mai completă te va face să te simţi pe pace, în loc să fii nefericit. Aşa vine pacea în lume, pe rând la fiecare individ.

Deţii controlul fericirii tale mai mult decât crezi. Nu stăpâneşti prea multe lucruri, dar eşti stăpân peste atitudinea interioară. Cam asta e tot ce controlezi. Găseşte un punct de vedere care îţi aduce pacea. Orice atitudine sau poveste îţi aduce pacea este adevărul sau aproape de el. Recunoşti adevărul după cum te face să te simţi.

Nu sugerez să născoceşti poveşti neadevărate sau să te auto-amăgeşti, ceea ce nu-ţi va aduce pacea, ci găseşte o poveste mai adevărată, mai completă decât povestea stresantă sau negativă pe care ţi-o spui. De exemplu, dacă eşti nefericit deoarece crezi că nu vei fi niciodată fericit, atunci înţelege că aceasta este o imposibilitate, o minciună. Ar fi imposibil ca cineva să nu trăiască niciodată fericirea. Mai important, găseşte o modalitate să te simţi fericit chiar acum. Găseşte acele credinţe care îţi permit să te relaxezi şi să fii fericit acum. Observă ceea ce ai, nu ceea ce nu ai. Exersează recunoştinţa.

Trebuie să renunţaţi la toate ideile şi credinţele care duc la un conflict interior şi exterior. Toate sunt minciuni. Pentru ca societatea voastră să supravieţuiască, trebuie să eliminaţi toate aceste minciuni şi să vă sprijiniţi doar pe Adevăr. Voi şi numai voi puteţi face asta pentru voi înşivă. Prin aceste informaţii, acum vă împuternicesc, dar trebuie să le puneţi în aplicare.

Nu îţi mai spune lucruri care te fac nefericit şi te determină să faci lucruri care îi nefericesc pe ceilalţi. Când mintea îţi spune astfel de lucruri, observă-le şi spune: „Nu, mulţumesc. Acesta nu mai este adevărul meu.” Trăieşte fără o poveste sau spune-ţi o poveste care te elevează, dar nu mai spune poveşti care te fac nefericit. Nu mai da vieţii o turnură negativă şi vei vedea că viaţa nu este negativă, dar aşa ai făcut-o tu cu gândurile tale despre ea.

Viaţa este bună şi preţioasă. Este aici pentru tine, pentru a învăţa din ea, pentru creşterea şi plăcerea ta. Dacă nu te bucuri de ea, atunci află de ce: Examinează-ţi gândurile, căci acolo stă răspunsul la problema ta, nu stă în a obţine ceva mai mult sau a deveni altcineva. Nimic din viaţa ta nu trebuie să se schimbe pentru ca tu să fii fericit. Atâta timp cât crezi că problema este undeva, „în afară”, nu vei fi niciodată fericit. Problema este întotdeauna „înăuntru”, în modul în care gândeşti.

Spunând acest lucru, nu te învinovăţesc pentru felul cum gândeşti, întrucât chiar nu eşti responsabil pentru asta. Gândurile vin şi pleacă şi nu le faci tu nici să vină şi nici să plece. Dar tu eşti responsabil de ceea ce faci cu gândurile care îţi vin. Le crezi? Crezi că îţi oferă informaţii precise şi utile? Le-ai examinat suficient înainte de a le accepta ca adevărate?

A crede gândurile fără să le analizezi este cam ca atunci când mănânci ceva fără să fii atent la ceea ce mănânci. Înainte să-ţi dai seama, s-a şi terminat, şi ai fost inconştient tot timpul. Exact aşa trec mulţi prin viaţă, înghiţindu-şi gândurile fără ezitare, iar apoi simţindu-se victimele rezultatelor.

Dar cine te-a victimizat? Din nou o spun, nu te învinovăţesc, pentru că eşti programat să ai aceste gânduri, să nu le examinezi, să le crezi şi să te simţi victimizat de ele. Aşa este predefinită omenirea. Aceasta este condiţia umană. Spun doar că te poţi elibera acum de condiţia asta cu puţină conştientizare-de-sine şi înţelegerea Adevărului.

Viaţa nu este aşa cum crezi tu că este. Viaţa este frumoasă, o minune, iar tu eşti aici pentru a o descoperi. Eşti menit să te eliberezi de închisoarea minţii tale şi să găseşti pacea „care întrece orice înţelegere” [n.tr. – Filipeni 4:7]. O găseşti îndepărtând minciunile una câte una până când rămâne doar adevărul, doar realitatea, aşa cum este ea. Pur şi simplu. Viaţa este pură şi viaţa este simplă. Ce binecuvântare este! Descoperă asta. Spune “nu” oricăror gânduri ce provoacă durere şi conflict şi află ce este viaţa cu adevărat. Spune “nu” împotrivirii venite din minte şi descoperă că numai opoziţia interioară la viaţa asta frumoasă este tot ceea ce a stat în calea bucuriei vreodată.

Vă mulţumesc că aţi fost aici. Vă mulţumesc pentru deschiderea către acest mesaj. Sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
7 noiembrie 2020

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=ss9ErAAkJuU