<  Index mesaje de la Cristos prin Gina Lake


CRISTOS: Iubeşte-te pe tine însuţi (3/3)

Partea a 3-a din capitolul 1, "Iubeşte-te pe tine însuţi", din cartea dictată mediumul Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Awakening Love: How to Love Your Neighbor as Yourself" (Trezirea iubirii: Cum să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri. Am transcris mesajul mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta originală în engleză, publicată în 26 aprilie 2020).

R.P.

Jesus

 

Capitolul 1: IUBEŞTE-TE PE TINE ÎNSUŢI (3/3)

«Să te iubeşti pe tine însuţi nu este un lucru egoist. Iubirea naturii tale divine nu se referă la tine, pentru că sinele fals dispare în acest fel de iubire, sinele fals se dizolvă şi tot ce rămâne este numai iubirea. A te iubi pe tine însuţi înseamnă să iubeşti bunătatea / Dumnezeirea din tine, iar asta-i uşor de făcut. Atunci este uşor să iubeşti sau măcar să ai compasiune chiar pentru sinele fals, dacă nu eşti prins în el. Când eşti în legătură cu dragostea naturii tale divine, dragostea curge de la tine către totul. Te simţi conectat cu tot ce atinge dragostea ta. Te simţi pe tine însuţi ca fiind nicăieri şi pretutindeni, şi simţi că tu şi ceea ce iubeşti sunt unul şi acelaşi lucru. Trăieşti în unitate cu viaţa, fără să mai existe un tu separat care s-o trăiască. Aceasta este experienţa supremă şi toţi aţi avut-o sau o puteţi avea într-o anumită măsură.

Când eşti conectat la sinele tău divin, devine irelevant pe cine sau ce anume iubeşti, deoarece însăşi trăirea iubirii te împlineşte. Când trăieşti dragostea sinelui tău divin, toate limitele dispar şi îţi iubeşti în mod natural aproapele cu o iubire pură şi necondiţionată. Când eşti aliniat cu sinele tău divin, eşti aliniat cu Dumnezeu şi cu întregul. De acolo vei primi îndrumări, ce să faci în continuare, ce să spui şi cum să fii în lume. Cine ştie ce va face sinele divin odată ce îi vei permite să se exprime prin tine?!

A-ţi iubi aproapele ca pe tine însuţi înseamnă să-ţi iubeşti aproapele aşa cum ar face-o sinele tău divin. Ce ar face sinele tău divin? Cum s-ar comporta faţă de aproapele tău? Ce ar oferi sau nu ar oferi cuiva? Cum ar vorbi? Mulţi dintre voi v-aţi întrebat “Ce ar face Isus?”, care este o întrebare similară.

Când îi permiţi, sinele tău divin acţionează spontan faţă de ceilalţi într-un mod de care să beneficieze întregul. Aşa cum i-ai permis ego-ului să se exprime prin tine, poţi învăţa să-i permiţi şi sinelui tău divin să se exprime prin tine. Cine ştie ce va face?! Nu vei şti până când sinele tău divin nu acţionează.

Există un Tu care alege cine sau ce este la comandă: ego-ul sau sinele divin. Acest Tu este foarte misterios, nu-i aşa? Acesta este sinele divin care se trezeşte în tine. Să descriem aceste lucruri este un pic dificil, deoarece limbajul nu a fost conceput pentru a vorbi despre mister, ci doar îl adânceşte şi mai tare.

Eu am trăit după voinţa sinelui meu divin, voinţa Tatălui, nu după voinţa ego-ului şi asta puteţi şi voi să faceţi. Aceasta este singura diferenţă dintre mine şi voi. Nu am fost Dumnezeu mai mult decât voi – sau, mai bine zis, nu mai puţin Dumnezeu decât voi – dar mi-am activat acea forţă a lui Dumnezeu dinăuntru.

Înainte să dobândiţi o anumită conştientizare, se pare că nu prea aveţi de ales. La comandă este ego-ul, pentru că voi credeţi că sunteţi sinele fals. Dar odată ce sinele divin a fost actualizat sau activat într-o oarecare măsură, el poate începe să se manifeste mai liber în viaţa voastră. Această actualizare, această trecere de la ego la sinele divin este un proces care necesită timp, efort şi alegere conştientă. Nu se întâmplă peste noapte. Dezvoltarea spirituală necesită vigilenţă continuă faţă de vocea din capul vostru. Trebuie să deveniţi conştienţi de ceea ce vă cere să credeţi şi atunci, să nu o credeţi. Capacitatea de a fi conştient şi de a alege în acest mod contrar se dezvoltă prin exersarea actului de conştientizare şi alegere, la fel cum un muşchi se dezvoltă prin folosirea lui. Nu există altă cale.

Pentru a se trezi din ego, fiecare dintre voi trebuie să facă această lucrare. Odată ce v-aţi angajat în acest proces şi forţele spirituale văd asta, ele vin pentru a vă sprijini. Pe măsură ce vă întăriţi conexiunea cu sinele vostru divin, atrageţi din ce în ce mai mult ajutor de la fiinţele din dimensiunile superioare al căror scop este acela de a susţine acest proces la fiinţele umane. Ei nu sunt ghizii voştri obişnuiţi, ci unii care s-au specializat pentru această etapă a dezvoltării spirituale. Nu uitaţi să îi chemaţi pentru ajutor ori de câte ori aveţi nevoie.

Când cineva începe să se trezească la adevăr şi să arunce cătuşele ego-ului, este un moment important în evoluţia spirituală. Până la urmă, fiecare suflet ajunge la acest moment important de cotitură. Mulţi dintre voi vă aflaţi în acest moment şi gata să deveniţi ceea ce sunteţi meniţi să fiţi, să deveniţi acea fiinţă umană cristică ce puteţi fi.

Trebuie să adaug că o fiinţă umană cristică sau iluminată nu arată astăzi neapărat aşa cum credeţi că arătam eu pe când eram în viaţă. Da, am făcut câteva minuni, mai ales pentru vindecare şi pentru a demonstra ce este posibil atunci când eşti conectat la Dumnezeu, sau iluminat. Dar asta nu înseamnă că şi voi veţi putea să faceţi minuni similare atunci când vă veţi trezi din ego sau veţi deveni iluminaţi.

Unul din motivele pentru care am fost răstignit a fost acela că am stârnit pasiunea admiratorilor mei, ceea ce ameninţa regimul existent. Miracolele au contribuit foarte mult la atracţia pe care masele o simţeau faţă de mine şi, în consecinţă, la moartea mea timpurie. Ştiam că aşa se va întâmpla, pentru că îmi cunoaşteam dinainte destinul.

Fiinţa umană trezită sau iluminată nu va afişa neapărat astfel de daruri extraordinare astăzi, deoarece i-ar perturba misiunea şi, prin urmare, ar fi contraproductiv. Fiinţa umană trezită sau iluminată de astăzi va părea destul de obişnuită şi poate să nu atragă prea multă atenţie sau să nu aibă o mare atracţie la mase, având în vedere natura materialistă a lumii voastre.

Această fiinţă va face greşeli şi va fi imperfectă, aşa cum am fost şi eu, deşi s-au scris puţine lucruri despre cât de uman eram, de vreme ce acest lucru ar fi subminat povestea bisericii că eu aş fi singurul Fiu al lui Dumnezeu. Este doar un mit acela că eu aş fi fost mai sfânt şi mai perfect decât ar putea fi o fiinţă umană. Am fost o simplă fiinţă umană, iar cei care se trezesc şi se iluminează ca mine sunt încă fiinţe umane, care vor păstra întotdeauna un ego şi posibilitatea de a se identifica cu el. Fiinţele umane trezite şi iluminate se pot simţi uneori şi ele supărate şi profund triste, dar nu păstrează acele sentimente pentru mult timp şi nu acţionează conform lor într-un mod dăunător. Asta-i diferenţa. Fiinţele umane iluminate încă mai au capacitatea de a simţi emoţii, dar emoţiile nu le mai conduc.

Mulţi se trezesc astăzi. S-ar putea să aveţi oameni apropiaţi care sunt deja treziţi sau în proces de trezire, iar voi să nu fiţi conştienţi de asta. Ca urmare a trezirii şi iluminării, oamenii devin mai iubitori şi mai senini, mai relaxaţi şi mai liberi, dar acest lucru poate să nu fie prea remarcat de cei din jur. Această transformare a conştiinţei, deşi evidentă pentru cel căruia i s-a întâmplat, nu este întotdeauna evidentă pentru ceilalţi, deoarece schimbarea este interioară. Trezirea spirituală înseamnă o schimbare a relaţiei cu ego-ul şi, prin urmare, a percepţiei vieţii. Schimbarea lentilei prin care fiinţa vede viaţa îi va afecta cu siguranţă şi comportamentul, dar, după cum am spus, ea nu va merge neapărat pe apă, nu va vindeca bolnavii sau nu va ţine discursuri inspirate maselor.

Dacă te-ai recunoaşte ca fiind iubire, ceea ce este absolut adevărat, ţi-ar mai fi greu să te iubeşti pe tine însuţi?! Dacă nu te iubeşti, este doar din cauză că tu crezi ce zice vocea din cap că ai fi şi urmezi sfatul ei greşit. Această voce îţi spune continuu că ai lipsuri şi nevoi, că nu eşti suficient de bun, că eşti în pericol şi că ar trebui ca viaţa şi oamenii să fie altfel decât aşa cum sunt pentru ca tu să fii fericit. Din acest motiv nu eşti fericit şi nu te iubeşti pe tine însuţi. Asta-i tot, doar această voce, care-i la fel în capul tuturor. Vocea asta îi face pe toţi să se simtă nemulţumiţi şi nefericiţi cu ei înşişi şi le distruge relaţiile. Dacă pleci urechea la această voce şi o crezi, îţi va fi greu să te iubeşti pe tine şi pe ceilalţi. Aceasta este cauza suferinţei umane. Începe cu vocea din cap, vocea ego-ului, iar de aici urmează toate suferinţele.

Spre deosebire de egoismul şi negativitatea specifice ego-ului, sinele divin are calităţi uşor de iubit în tine şi în oricine: virtutea, bunătatea, iubirea, compasiunea, acceptarea, curiozitatea, dorinţa de a creşte, curajul, bucuria, veselia şi creativitatea. Aceste calităţi sunt aspectul adorabil în tine şi în ceilalţi şi ceea ce face posibil să te iubeşti pe tine şi pe ceilalţi. Când te concentrezi asupra acestor calităţi, dragostea curge spontan către tine însuţi şi către ceilalţi.

Iată două practici care te vor ajuta să treci de la ego la iubire.

Petrece ceva timp în linişte repetând în minte următoarele fraze sau altele similare: “Eu sunt iubire, iubire, iubire. Dragostea lui Dumnezeu mă înconjoară şi mă pătrunde. Eu sunt această iubire care este Dumnezeu. Nu există nimic altceva decât această iubire atât în interior, cât şi în exterior, şi nimic nu poate răni această iubire. Sunt o întruchipare a iubirii. Trăiesc pentru dragoste şi exprim dragostea în tot ceea ce spun şi fac.”

Iată o altă practică foarte folositoare şi puternică, pe care o poţi face în meditaţie, în timp ce stai treaz în pat sau chiar în timp ce conduci maşina sau faci alte lucruri în timpul zilei.

Energia este substratul vieţii şi această energie este iubirea. I s-ar putea spune şi lumină. Iubirea şi lumina sunt două cuvinte pentru acelaşi lucru, dar ele evocă experienţe diferite în interiorul tău. Lumina te ajută să vezi sau să vizualizezi această energie, iar iubirea te ajută să simţi adevărata natură a acestei energii. Aşa că voi folosi ambele cuvinte în această practică, pentru că vreau să vezi şi să simţi natura acestei energii. Practica este simplă şi include respiraţia, care te va ajuta să rămâi ancorat în corp şi în momentul prezent.

Acum, în timp ce inspiri încet şi profund, fără efort sau fără a încerca să-ţi controlezi respiraţia, ci respirând într-un mod foarte relaxat şi natural, imaginează-ţi că dragostea şi lumina îţi pătrund prin chakra coroanei, prin vârful capului, în timp ce spui: „Eu sunt iubire şi lumină”. În timp ce inspiri încet şi spui aceste cuvinte, inspiră dragostea şi lumina. Şi imaginează-ţi că dragostea şi lumina îmbibă şi reîncarcă fiecare celulă a corpului tău. Apoi, pe măsură ce expiri încet, spune încă o dată: “Sunt iubire şi lumină”. Şi imaginează-ţi că dragostea şi lumina se revarsă din fiecare celulă a corpului tău către lume.

Făcând acest exerciţiu, corpul fizic şi corpul subtil se umplu, literalmente, cu dragostea şi lumina Creatorului, până când se revarsă în lume. Această iubire şi lumină vindecă în toate privinţele. Te întinereşte, te împrospătează şi te conectează la Sursă, la Unime, la Dumnezeu, la Tot-ce-este, şi te va ajuta să fii un far al iubirii în lume. Căci la ce bun să ai numai tu iubire şi lumină, iar ceilalţi să n-o aibă?! Dragostea şi lumina te vor umple în mod natural şi se vor revărsa de la tine către ceilalţi, pur şi simplu, pentru că i-ai cerut s-o facă. Nu poţi primi o asemenea Graţie fără ca acest lucru să influenţeze şi restul creaţiei.

Dacă, la început, nu simţi că dragostea şi lumina trec prin tine, nu-i nicio problemă. Unii oameni simt acest lucru imediat, în timp ce la alţii durează ceva timp până se dezvoltă senzaţia. Cu cât practici mai mult, cu atât vei experimenta mai bine acest flux. Practica va dezvolta acest circuit, astfel încât, în cele din urmă, vei simţi fluxul instantaneu, de îndată ce afirmi: „Sunt iubire şi lumină”.

Dar majoritatea dintre voi va trebui să practicaţi mai întâi acest exerciţiu o vreme pentru a construi acest circuit în voi. Când vă petreceţi timpul exersând astfel, vestiţi în lume intenţia voastră de a deveni iubire şi lumină. Şi cu cât o faceţi mai des, cu atât mai mult veţi fi folosiţi în acest fel.

Motivul pentru care această practică funcţionează este că dragostea şi lumina creaţiei este reală. Când vă imaginaţi că trece prin voi în acest fel, chiar aşa se întâmplă. Se mişcă în acest fel, deoarece aţi avut intenţia clară să se mişte în acest fel. Aţi evocat-o. Aţi comandat-o. De obicei, vă folosiţi mintea pentru a vă imagina lucrurile pe care ego-ul le doreşte sau de care se teme. Totuşi, acel Tu care se trezeşte poate decide să-şi folosească imaginaţia în acest fel diferit, pentru a invoca şi a invita forţa creatoare a iubirii să curgă prin voi. Acesta este o acţiune de mare forţă.

Destinul vostru este să învăţaţi să aduceţi iubirea şi lumina în acest fel. Toată lumea, într-o viaţă sau alta, învaţă în cele din urmă secretul acestei tehnici simple sau alteia similare. În general, oamenii învaţă acest lucru de la învăţători sau maeştri spirituali, cei care înţeleg cum funcţionează universul. Trebuie să atingeţi acel punct evolutiv când deveniţi deschişi către această cunoaştere. Iar când începeţi colaborarea cu forţele care vă ajută evoluţia pentru că urmaţi o astfel de practică, evoluţia voastră se poate accelera exponenţial. Iubirea şi lumina sunt un dar pentru voi şi pentru toată lumea, dar trebuie să invitaţi iubirea şi lumina să intre în viaţa voastră în acest fel.

Aşadar, nu lăsaţi simplitatea acestei practici să vă păcălească. Vă va împuternici să deveniţi purtători de iubire şi purtători de lumină, aşa cum sunteţi destinaţi să fiţi. Mulţi dintre voi aţi venit pe Pământ în mod special pentru a deveni astfel de emisari, în felul vostru propriu. Şi alţii pot beneficia de această practică, vindecându-se pe ei înşişi şi apropiindu-se mai mult de menirea lor.

Sunteţi fiinţe uimitoare şi frumoase, fiecare dintre voi, iar eu doar vă ajut să vă daţi seama de asta, să vă daţi seama de adevărata voastră natură, care nu este diferită de a mea. Suntem la fel. Noi suntem iubire. Să continuăm să fim această iubire în lume. Practicând ceea ce tocmai v-am învăţat, veţi avansa rapid în această direcţie.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
1 martie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=Ke7R5zxC9fM