<  Index "Rebelul şi ezotericul Isus"

Transmisiunea nr.9

  Voi vreţi să remediaţi problemele lumii, dar problema provine din interiorul vostru. Nu vă faceţi griji cu privire la lume. Ea este efectul, nu cauza. Faceţi-vă griji doar despre cum reacţionaţi vibraţional. Încă nu vă puteţi imagina un viitor diferit, din cauză că nu vă aflaţi în vibraţia acelui viitor diferit. (Isus)

Mesajul nr. 9, "Răspuns la întrebări despre schimbările din societate", publicat pe data de 09/09/2015, din seria de transmisiuni înregistrate în decembrie 2014 şi grupate de noi sub genericul "Rebelul şi ezotericul Isus". Spiritul lui Isus ne vorbeşte prin vocea mediumului Tina Spalding. Mesajul în limba engleză este subtitrat în româneşte, iar videoclipul este încorporat la sfârşitul acestei transcrieri.


Textul video #9: "Răspuns la întrebări despre schimbările din societate"

PUBLIC: Legat de schimbările ce vin în lume şi cum ne putem feri de schimbările economice globale. Privind la cum se desfăşoară lucrurile, eu şi alţii simţim multă frică relativ la această tranziţie. E adevărat că s-a vorbit recent de această problemă, într-o oarecare măsură, dar întrebarea valabilă pentru noi toţi este: cum facem acest pas? Cum să facem tranziţia de la economia globală, aşa cum arată ea în prezent, la o economie sacră? Este o chestiune importantă pentru mine şi pentru cei din viaţa mea şi pentru oamenii cu care lucrez: cum să facem această transformare chiar acum în propriile noastre vieţi, ca să fim nişte pionieri ai ei? Pentru că ceea ce încercăm să facem nu prea funcţionează.

ISUS:

«Nu uitaţi că lumea voastră este o reflexie a conştiinţei colective. Fricile voastre arată ce credinţe aveţi. Iar credinţele vă creează lumea. Voi vreţi să schimbaţi ceea ce există în afara voastră, făcând efortul de a remedia o problemă, atunci când problema, de fapt, provine din interiorul vostru. Deci, când un sistem vă face să simţiţi frică, lipsuri, că nu puteţi continua, că vreţi altceva decât ceea ce trăiţi, atunci, prin definiţie, înseamnă că vreţi să se schimbe credinţele voastre. Trebuie să înţelegeţi că lumea este efectul gândirii.

Dar mintea care primeşte inspiraţie găseşte că limitele temporale sunt greu de depăşit. Mintea inspirată – adică mintea care ascultă acea ghidare interioară care doreşte altceva diferit – este frustrată de întârzierea de timp, din cauză că înţelege chestiunea greşit. Presupuneţi că schimbările care vor avea loc în societatea voastră trebuie să fie mecanice, de natură newtoniană, că trebuie transformate sistemele existente. Însă conştiinţa voastră trebuie transformată. Conştiinţa voastră vă produce experienţele. Prin urmare, sunteţi limitaţi de lipsa de încredere în propria putere, care este demonstrată de fricile voastre. Şi aici are un rol atât de important sistemul vostru de ghidare.

Aţi fost învăţaţi că aceasta este o lume materială, care se întâmplă în mod obiectiv, că aceste sisteme nu au nimic de-a face cu voi, că sunt separate de voi. Acesta este glasul mentalităţii de separare. Adevărul este că sistemul ia naştere din toţi participanţii la sistem. Iar ceea ce îţi provoacă sentimentul de neputinţă este că tu eşti singura fiinţă pe care o poţi schimba. Aşa că, privind la un sistem aparent construit de milioane şi milioane de fiinţe separate, îţi spui: „Păi, chiar dacă mă schimb eu, nu se va schimba sistemul”. Ba sistemul pe care-l experimentezi se va schimba, îţi vei schimba viaţa!

Deci, fii atent la sistemul tău de ghidare, înţelegând bine tot ce v-am spus astăzi, că atunci când simţi negativitate, înseamnă că tocmai ai avut o idee neadevărată. Poate că ţi-a trecut prin cap ceva de genul: „Sistemul ăsta nu se va schimba niciodată. Are prea multă forţă de inerţie”, şi atunci te vei simţi rău, te vei simţi dezamăgit. De fapt, asta e vocea noastră tăcută, care îţi spune: „Habar n-ai ce putere şi influenţe sunt implicate aici în acest moment. Acest sistem se va prăbuşi. Nu ai dreptate.” Nu o spunem în cuvinte, ci prin emoţii, spunem: „Te înşeli, te înşeli, te înşeli”. De unde ştii că te înşeli? Din faptul că nu te simţi bine.

Deci reveniţi la emoţii pozitive şi simţiţi-vă bine. Nu vă faceţi griji cu privire la lume. Ea este efectul, nu cauza. Din cauza învăţăturilor la care aţi fost supuşi, din cauza instruirii voastre, sunteţi în confuzie, şi tot credeţi că lumea trebuie să se schimbe. Nu ea trebuie schimbată. Ea este precum oul de aur. Iar voi sunteţi gâsca ce depune oul de aur. Nu uitaţi asta. Amintiţi-vă basmul. Nu pierdeţi din vedere gâsca. Voi sunteţi acea gâscă, voi sunteţi Creatorul, voi sunteţi acela care creează lumea manifestată. Experienţa cu lumea manifestată este a voastră şi numai a voastră. Vă înşală formele. Se pare că aici aţi fi mulţi, se pare că ar trebui să vă schimbaţi toţi, or asta pare imposibil.

Trebuie să vă schimbaţi mintea, modul cum răspundeţi la sistemul de ghidare. Trebuie să acţionaţi individual. Nu vă îngrijoraţi despre marele sistem. Faceţi-vă griji doar despre modul cum reacţionaţi vibraţional. Îngrijoraţi-vă numai pentru asta, deoarece asta vă va aduce o putere peste capacitatea voastră de înţelegere din acest moment.

Când crezi în lume, când nu-ţi asculţi sistemul de ghidare, când te stăpâneşte frica, când accepţi lucruri şi sentimente şi idei care nu sunt aliniate cu Tine (şi o ştii prin sentimente de negativitate sau tristeţe sau boală, deziluzie sau frică; toate acestea sunt manifestări ale unei gândiri în afara alinierii), atunci eşti lipsit de încredere în propria putere şi o simţi. Nu înţelegi cum poate avea loc transformarea.

Nu uitaţi ce se întâmplă cu acest corp-minte din faţa voastră. Este o fiinţă care a urmat recomandările cuprinse în „Cursul de miracole”. Şi, cu adevărat, i se întâmplă miracole. Vi se va întâmpla acelaşi lucru. Dacă urmaţi „Cursul de miracole”, vi se vor întâmpla miracole pe care nu le puteţi prezice acum, pentru că nu vă aflaţi într-o stare mentală propice miracolelor.

Deci acesta este răspunsul la întrebarea voastră. Urmaţi „Cursul de miracole”, practicaţi principiile, încetaţi cu scuzele de ce nu-l urmaţi. Urmaţi-l şi păşiţi în acel nou tărâm al conştiinţei extinse. Veţi avea experienţe, veţi întâlni oameni, veţi manifesta lucruri pe care nu le puteţi imagina în acest moment.

Exact de asta suferă oamenii atunci când sunt deziluzionaţi şi nu mai vor să continue. Fiind distanţaţi de înţelepciunea care le este oferită, ei nu-şi pot imagina un viitor diferit, din cauză că nu se află în vibraţia acelui viitor diferit. Trebuie să vă ridicaţi vibraţia, trebuie să vă transformaţi mintea, astfel încât mintea să poată crea viitorul pe care îl doriţi. Totul răsare din minte, nu există cu de la sine putere. Este o consecinţă, nu este o cauză.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
 7 mai 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=5vTxo2wPJeA