<  Înapoi la Pagina index "Maria întreabă, spiritele răspund"


MARIA COMUNICĂ CU SPIRITELE (2)

transcriere de Răzvan-Alexandru Petre

Varianta YouTube

Entitatea ANDE (întrebările 3 - 6)

Este 19 martie, ora 11:30 noaptea şi vreau să fac o citire pentru întrebările puse de Alexandru. Să vină oricine vrea să mă ajute pentru a răspunde la întrebări. Şi vine... aceeaşi entitate luminoasă şi două entităţi, una de culoare mai gri şi una de culoare neagră, la care nu le văd faţa. La entitatea luminoasă îi văd faţa. Ea mă întreabă cum mă simt. Îi răspund că mă simt puţin obosită, dar aş vrea să continui cu citirile. Ea zâmbeşte şi spune "Foarte bine". Are un zâmbet... priveşte aşa, de sus în jos.

Mă întreabă: Ți să pare că te desconsider?

Zic: Nu, încerc doar să descriu cât mai bine ce văd.

Întrebarea numărul 3 pe care a pus-o Alexandru: Omul ca specie a evoluat în timp din alte animale sau are o existenţă aparte, fără o legătură directă cu regnul animal?

Şi ea spune aşa: Aşa cum ţi-am spus, au fost creaţi mai mulţi oameni. Şi această creaţie a fost legată de regnul animal.

În ce sens a fost legată?

Că s-a luat ca prototip sistemul de organizare a regnului animal.

Poţi să-mi spui, te rog, mai mult despre legătura cu regnul animal, pentru că nu înțeleg. Adică regnul animal a existat înainte de a fi făcut omul pe Pământ şi oamenii au fost făcuţi similari cu animalele ca să se încadreze în viaţa pe Pământ?

Este aproape aşa.

În ce sens este "aproape" aşa?

În sensul că omul trebuia să se adapteze la condiţiile de viaţă pe Pământ, la regnul animal şi regnul vegetal, deci nu putea fi complet diferit sau rupt. Şi pentru noi era important să fie asimilat.

Înţeleg bine?

Da. Înţelegi bine.

Deci dacă noi am fi fost lăsaţi fără să fi intervenit voi pe Pământ, s-ar fi ajuns la forma actuală a omului?

Nu, ar fi fost ceva poate mai evoluată ca maimuţele, dar nu la forma actuală a omului.

Dar, după câte ştiu, s-au găsit totuşi nişte oameni-maimuţă, deci s-a găsit o verigă, cum spune teoria darwinistă, de la maimuţă la oameni. S-au găsit diverse linkuri, pe diverse etape.

Ceea ce găsiţi voi şi interpretaţi că reprezintă legea evoluţiei darwiniste este incorect. Este pur şi simplu incorect. Nu are bază materială. Voi puteţi interpreta că ar exista o evoluţie a speciilor. Dar de fapt această evoluţie nu există.

Bine, să revenim. Atunci, cum au apărut plantele sau animalele pe Pământ?

Şi ea spune aşa: Plantele şi animalele au existat întotdeauna în germenele acelui grăunte care a format planetă. Deci în acea matrice a existat întotdeauna posibilitatea să apară plantele şi să apară animalele. Dar apariţia omului a necesitat un alt nivel de conştiinţă, ceva care nu exista în matricea originală şi, de aceea, nu veţi găsi niciodată o legătură directă între regnul animal şi voi, că voi aţi deriva din regnul animal. Voi aveţi elemente comune cu regnul animal, dar lui îi lipseşte ingredientul de bază, acea energie care zace în voi pe care unii o numesc Suflet sau Creaţia divină. Deci acela este elementul care va face pe voi să fiţi oameni şi diferiţi de regnul animal.

În ce sens suntem diferiţi?

Aveţi un ingredient în plus. Acea energie primară care este unică şi indivizibilă.

Înţeleg bine?

Da, este bine. Indivizibilă.

Alexandru a făcut un comentariu la legea reîncarnării... dacă socotim că la început au fost 300000 de oameni şi acum suntem 7 miliarde, de unde au venit aceste energii dacă suntem indivizibili, pentru că ne-am multiplicat foarte mult?

Ea răspunde aşa: Aceasta este expansiunea Universului. Asta se întâmplă peste tot, nu numai la voi.

Presupunând că s-ar întâmpla un cataclism şi toată populaţia ar fi distrusă, ce se va întâmpla cu acele unităţi unice, să le numim Suflet sau Spirit? Ce se întâmplă cu ele?

Pleacă într-un univers paralel.

Dacă ar fi o catastrofă mare şi toţi am muri, nu s-ar strica o balanţă?

Nu, nu s-ar strica balanţa, pentru că sunt alte elemente care intervin. Cel mai probabil, într-o astfel de situaţie, Pământul nu ar mai exista.

Şi atunci cele 7 miliarde de spirite ce ar face?

Ar ajuta Universul să se expansioneze în alte direcţii, pe alte planete, în alte locuri sau în alte niveluri, alte dimensiuni.

Acuma deviez de la întrebare. Putem noi să trecem de la nivelul în care suntem acuma, de la 3 dimensiuni, în spaţiul cu alte dimensiuni?

Da, este posibil să faci o astfel de trecere, dar nu este recomandat.

De ce nu?

Pentru că tu ai multă experienţă căpătată în acest sistem tridimensional. Nu că nu ai putea să mergi în alt sistem, dar acel sistem îţi va fi cu totul străin şi nu-ţi va place, ţie ca spirit. Tu eşti legat de un grup de spirite cu care îţi trăieşti viaţa şi ţi-o retrăieşti pe Pământ.

Dar spiritele au o stare emoţională, simt şi ele emoţia aşa cum o simt oamenii?

"Emoţie" poate că nu este corect spus. Mai corect ar fi "afinitate". Da, spiritele au afinitate unul faţă de celălalt.

Întrebarea numărul 4: Accesul la spiritualitate şi la lumea de dincolo (astral, rai, etc) a fost posibil pentru strămoşii noştri? Şi în timp, această relaţie a fost diminuată de existenţa unei cunoaşteri materiale?

Ea spune: Această relaţie spirituală nu a existat înainte, nu în forma pe care o aveţi voi acum. Asta pentru că, atunci când au fost făcute primele fiinţe, toată experienţa pe care un spirit o trăia în lumea tridimensională, în acele corpuri nou create, era foarte nouă pentru el. Plus că a fost nevoie să înveţe cum să evolueze, să se adapteze, aşa că a fost nevoie de o perioadă mai lungă de timp în care nu a avut acces, aşa cum îl aveţi acum, la lumea spirituală.

De ce spui că acum avem acces la lumea spirituală?

În ultimii 200-300 ani există un mai mare interes într-o parte mai mare a globului pentru viaţa spirituală. E o nouă deschidere. Existau alte culturi – ca de exemplu în India sau în Asia sau cultura indienilor americani – care aveau o legătură mai strânsă cu spiritualitatea şi, în general, cu natura şi viaţa. Şi cu lumea spiritelor. Dar o parte a globului, jumătate din populaţie, nu, nu avea această deschidere. A fost chiar înfrânată deschiderea spre spiritualitate.

Cum adică, de către cine?

A fost înfrânată ca o formă de control, de putere, pentru că în acest tip de cultură ţineai oamenii sub control în forma următoare: dacă nu faci asta, o să mergi în iad şi acolo o să rămâi, n-o să mai ieşi niciodată. Foarte simplu. Dar aceasta a făcut ca oamenii să fie mai uşor controlaţi. Asta a fost în partea de glob care a promovat creştinismul. Au avut la bază şi precepte morale care sunt bune. Dar au încercat să taie complet latura spirituală.

Bun, dar voi nu puteaţi interveni ca să corectaţi această deficiență?

Noi nu am vrut să vă controlăm pe voi aşa, în amănunt. Noi am făcut nişte reguli generale şi v-am lăsat pe voi – care aveaţi particula aceea de spirit şi posibilitatea ca să alegeţi singuri şi să decideţi singuri ce vreţi să faceţi – să vă determinaţi viaţa. Deci am lăsat să decurgă aceasta în mod normal. Ştiam că, până la urmă, trebuia să vă regăsiţi spiritualitatea. Şi dacă ne gândim, de exemplu, chiar la creştinism, spiritualitatea nu este negată, dar biserica s-a folosit de ea pentru a putea ţine sub control masele de oameni. Râde şi spune: Este o formulare redusă, simplificată a ceea ce s-a întâmplat.

Întrebarea numărul 5: Cum a fost creată prima religie? Din necesitatea oamenilor de a înfăptui o comunitate sau dintr-un alt motiv?

Din momentul când v-am lăsat liberi să vă determinaţi singuri soarta, nu avea sens ca noi să intervenim în vreun fel. Şi aceasta era necesar pentru acel echilibru în expansiune. Religia a fost ceva creat ad-hoc, creată de oamenii care doreau să controleze. Voi, ca tip de personalități, sunteţi foarte diferiţi. Aveaţi printre voi şi oameni care aveau dorinţa de a-i controla pe ceilalţi, de a fi conducători. Iar cel mai uşor lucru era să-i sperii pe ceilalţi, să induci spaima în ei ca să facă ce vrei tu, să te urmeze pe tine, pentru că tu eşti cel care le dai direcţia. Deci a fost un lucru care s-a întâmplat din cauza diferenţelor de personalitate din acel grup de oameni. Nu a fost planificat dinainte, pentru că nici măcar nu ştiam bine cum o să evoluaţi şi ce se va întâmpla. Dar a fost din cauza diferenţierilor pe care le-am făcut.

Ăia 300 şi ceva de mii de oameni, în cât timp au fost făcuţi, dacă măsurăm în ani umani?

În 5 ani umani, adică planeta voastră s-a rotit de 5 ori în jurul soarelui o rotaţie completă. În 5 ani tereştri au fost creaţi.

De ce? Nu puteau să fie creaţi într-o singură zi?

Dacă am fi vrut, puteau să fie creaţi într-o singură zi. Dar nu aveam niciun fel de urgenţă. Plus că nu vroiam să distrugem ecosistemul. Ea râde: Pentru că noi am implantat acolo nişte fiinţe complet deosebite de ceea ce existase înainte. Şi era imperios necesar ca acele fiinţe să se poată obişnui cu mediul înconjurător şi să poată să crească şi să se dezvolte.

Voi, când aţi creat ăia 300 şi ceva de mii de oameni, i-aţi creat ca adulţi sau ca diferiţi copii?

Au fost creaţi ca adulţi. Pentru că altfel nu ar fi rezistat la condiţiile severe de trai din acea vreme. Acea fiinţă pe care noi am creat-o, am pus-o în mediul natural şi am lăsat-o să se dezvolte singură. Deci a avut de învăţat totul de la zero. Nu puteam să creăm copii, pentru că nu ar fi rezistat, ar fi căzut pradă atât animalelor, cât şi părinţilor. Dacă pui într-o colectivitate care nu este formată nişte copii, primii care vor dispărea sau vor fi victime sunt aceşti copii, pentru că nu ai creat structura comunităţii care să-şi apere puii.

Şi atunci, cum aţi creat un instinct matern sau cum aţi făcut ca acei oameni să se înmulţească?

L-am lăsat mai mult ca un instinct de animal. Şi nu a fost uşor. Deci faptul de a se împerechea şi a face copii n-a venit din spiritualitate, a venit de la regnul animal. Este corect. Am folosit un instinct al animalelor pentru a se înmulţi.

Acei oameni pe care i-aţi creat, primii oameni, ce lungime de viaţă aveau?

O lungime foarte mare în comparaţie cu voi. Aveau între 400-600 ani.

De ce o aşa mare diferenţă între oamenii de atunci şi cei de acum?

Oamenii de atunci erau la un nivel superior regnului vegetal şi animal. Nu aveau, într-un fel, aşa de multe elemente care să îi facă să aibă o viaţă scurtă. Ei, fizic, au fost făcuţi foarte sănătoşi. Ar fi rezistat foarte mult. Condiţiile de trai pe planetă i-au făcut să trăiască atât de mult, aşa vi se pare vouă, dar atunci nu ni s-a părut aşa.

Întrebarea numărul 6: Din câte părţi este constituit omul? Suflet, spirit, fizic?

Voi sunteţi o treime, aşa cum ştiţi de la Dumnezeu. Aşa cum Dumnezeu este o treime - Tatăl Fiul şi Spiritul Sfânt – aşa şi voi sunteţi o treime.

Sunt foarte confuză. Deci noi suntem aşa: un corp fizic, corect?

Corect.

Avem spiritul care voi ni l-aţi dat, l-aţi implantat în noi şi care este veşnic. Corpul este temporar, spiritul este veşnic. Este corect?

Este corect.

Şi care-i partea a treia?

Este mintea voastră. Este un sistem de informaţie pe care voi îl aveţi.

Deci mintea noastră, putem s-o numim suflet, ce este?

Nu. Mintea voastră este un sistem care este grefat pe corpul fizic.

Bun, şi mintea noastră dispare când noi murim?

Fizic, dispare, dar ceea ce face mintea şi cum acţionează ea, rămâne.

Nu înţeleg, poţi să-mi dai detalii?

Sigur. Toate faptele pe care tu le faci, le gândeşti sau le exprimi cu mintea pe care o ai, cu sistemul informaţional pe care îl ai, acestea rămân şi se păstrează. Nu rămân fizic, aşa cum este corpul fizic, ci ca informaţie.

Nu prea înţeleg.

Toate faptele pe care tu le faci, astea rămân şi se adăugă într-un spaţiu special, nu sunt legate de spiritul tău. Spiritul tău este unic şi este o entitate deosebită. Acţiunea spiritului tău asupra corpului tău prin intermediul minţii, aceasta rămâne ca informaţie şi ajuta la expansiunea universului.

Bine, îţi mulţumesc mult, mult de tot pentru informaţiile pe care mi le-ai dat. O să te mai chem când o să mai am putere şi timp ca să-mi răspunzi şi la celelalte întrebări. La revedere şi mergeţi înspre lumină toţi trei!

Ea râde: Să n-ai niciun fel de grijă, că şi ceilalţi doi o să-ţi răspundă, căci, într-un fel, fiecare dintre noi trei este specializat pe un anumit domeniu. Eu, de exemplu, sunt specializată pe partea de spirit. Ceilalţi doi sunt pe partea informaţională şi pe partea de corp.

Îţi mulţumesc mult, pentru că nu ştiam de ce veniţi trei.

Ea zâmbeşte şi spune: Să ai o noapte bună!

Doresc la toată lumea să aibă o noapte bună şi liniştită! Mulţumesc mult pentru ajutor şi răspunsuri.

< Sus >