<  Înapoi la sumar "Educatie prin paranormal"


CUGETĂRI în 2013

Autor NINA PETRE
 

  Lumea contemporană îsi risipeste energia si inteligenta pentru interese materiale, în loc să se preocupe de înnobilarea sufletului cu sentimente capabile să o înalte în rang pe scara valorilor intelectuale, morale si spirituale.

  Nimeni nu merge la biserică din prea multă iubire fată de Dumnezeu. Fiecare îsi urmăreste interesele: de bani, de sănătate, de nuntă, botez, logodnă, înmormântare, de pedepsirea dusmanilor, de vrăji, blesteme, halucinatii si, de ce nu, ca să se pună bine cu îngerasii care fac protocolul pe lumea cealaltă. Se mai întâmplă să fie si din dragoste de preot!

  Prea multi nenorociti se droghează în România si prea multi politai profită de banii lor!

  Păcat! Românii consumă prea putină cafea. Majoritatea preferă să fie ametiti de băutură, nu treji de la cafea.

  Fără avere. Din paranormal nu se face avere dacă se lucrează cinstit.

  Admiratie. Sunt o admiratoare a poporului american. Îmi place cum si-a făurit istoria, cum si-a format natiunea, cum a ajuns la creatii uimitoare, cum si-a asigurat libertatea de expresie si, mai ales, cum îsi duce crucea cu demnitate!

  Hotie si-n paranormal. Există persoane, mai ales femei, care mi-au solicitat studii de karmă si destin cu intentia de a fura măcar o fărâmă din priceperea mea. Când si-au dat seama că nu vor putea niciodată să lucreze ca mine, au început să bată câmpii, nemaivoind să îsi recunoască propriile afirmatii. Tuturor vă spun acelasi lucru: nu aveti cum să îmi furati din cap gândirea logică si intuitia de matematician, nici experienta de zeci de ani în domeniul învătământului si educatiei, nici clarviziunea dezvoltată prin activitate zilnică împreună cu spiritul si subconstientul meu, nici cei 20 de ani de muncă practică în domeniul paranormalului, nici modestia înnăscută care mă opreste să lupt pentru avere materială, functii înalte sau alte onoruri specific omenesti. Am o întrebare firească: dacă sunteti românce (români), trebuie neapărat sa furati până si de la paranormali?

  Sentinte bizare. Unul, care a omorât 3 oameni pe sosea si a spus că-i pare rău de ce-a făcut, a primit 3 ani de puscărie cu supendare. Altul, care se declară nevinovat si nici cadavrul nu s-a găsit, a primit 22 de ani cu executare. Primul este vedetă de televiziune, iar cel de-al doilea, un nenorocit de politist. În ce tară trăim???

  Când eram copil, mama îmi spunea deseori: "Să nu te lauzi, că nu-i frumos!". Mai târziu, după multi ani, mi s-a atras atentia de nenumărate ori: "Lucrezi atât de frumos, dar nu stii să îti vinzi marfa!". Oare cum o fi mai bine: să mă laud, ca să îmi vând bine marfa, sau să tin cont de proverbul "Lauda de sine nu miroase a bine" ? Că tot asa zicea si mama!

  Persoanele diagnosticate cu probleme psihice să nu apeleze la serviciile paranormalilor, deoarece în mintea lor, tulburată de boală, informatiile primite se pot întoarce pe dos.

  Tatăl meu a fost un autodidact în domeniul Limbii si Literaturii române, dar si un bun tipograf. Eu, fiica lui, sunt autodidact în domeniul Istoriei omenirii si a fiintei umane, dar si un bunisor condeier.

  Căutati ferăstrăul! Cum să fi fost transat cadavrul nenorocitei de Elodia cu un biet cutit de tăiat pâine?! Era făcut din aluat fraged? Nu trebuia si un ferăstrău, ca să o facă hălci tocmai bune de băgat în portbagaj? Hai, să zicem că, folosind "chirurgia psihică", s-ar fi putut si fără ferăstrău! Vă spuneam eu că e ceva paranormal în toată povestea asta!

  Procesul vrăjitoarelor. În mod evident, cazul politistului Cioacă a fost inventat de vrăjitoarele Bucurestiului. Toate galbene la păr, impertinente, duse cu mintea prin "astral", pricepute la "masaj", descântece cu lumânări si ghicit în toate cele, duduile emancipate s-au dat în stambă 5 ani pe la diverse televiziuni. Au descris, nenorocitele, o multime de scene macabre, văzute prin filmele de 15 ani cu bulină. Aberatiile lor s-au lipit de mintea tulbure a unor anchetatori si judecători, care au fătat ca scroafa-n cotetul plin de noroi si rahat. I-au dat lui Cioacă 22 de ani de pârnaie pentru niste motive care nu stau în picioare nici dacă le-ar atârna pe stâlpii de telegraf. Ce-au debitat vrăjitoarele pe la televiziuni, asa s-a scris în rechizitoriu: că pe Elodia ar fi tăiat-o bărbatul în bucăti, ar fi băgat-o în portbagaj, ar fi ars-o în pivnita blocului sau pe câmp, ar fi zidit-o într-un cavou, ar fi aruncat-o în pădure si, colac peste pupăză, presupusul criminal ar fi profanat niscaiva morminte!

Acest proces halucinant seamănă ca mod de conceptie si sentintă abuzivă cu procesul înscenat sotilor Ceausescu. În ambele procese întâlnim anchetatori cu mintile spălate, judecători-marionetă, probe false, victime presupuse si o imensă manipulare a populatiei prin mass-media. Pe cine să mai dăm vina pentru atâtea gafe de răsunet care continuă să întunece reputatia României? Conducătorii tării se tot schimbă. Care cum vine pe functie se trezeste imediat cu tinichele atârnate de coadă. Doar coruptia rămâne tare pe pozitie, înflorind ca o ciupercă de kefir în fiecare an. Românii se uită mai departe la televizor, mirându-se de orice văd. Nu au destui bani să-si cumpere cărti de bună calitate, din care ar putea să învete câte ceva despre cinste, demnitate si omenie. Mai de mult doreau să trăiască în democratie. Culmea ghinionului: s-au trezit în haoscratie!

Anormal sau paranormal? Situatia politistului Cioacă este de-a dreptul ciudată: - Sotia i s-a teleportat naiba stie pe unde; - Au apărut, pe ici, pe colo, haine pătate de sânge care nu erau ale lui; - Toate persoanele care au văzut-o pe Elodia vie, după disparitie, au fost considerate mincinoase; - Toti indivizii care au afirmat că ar fi omorât-o sotul au fost ridicati în slăvi pe la televiziuni si în presă; - Înainte de începerea căutărilor, mama Elodiei a avut o "viziune": "Fata mea e moartă! El a omorât-o!"; - Majoritatea probelor care îl disculpă pe sotul Elodiei au fost date la o parte, nefiind folosite în proces; - Cei care au îndrăznit să presupună că politistul Cioacă ar fi nevinovat au fost ridiculizati, calomniati, făcuti mincinosi, nebuni etc; - Presupusii clarvăzători prezentati prin televiziuni ca mari "vedete ale paranormalului", au debitat bazaconii cu nemiluita. Din cauza lor, acum în România cuvântul "clarvăzător" este sinonim cu "mincinos" si "escroc".

A apărut recent un combatant aprig pe baricadele adevărului: Dănut Otevistul, candidat în "astral" la Presedintie, si-a scos din garaj artileria grea, care prin bubuiturile ei va face prăpăd printre falsificatorii cazului Elodia. Bravo, Dănutule, parcă încep si eu să te simpatizez, că năzdrăvan mai esti! Ptiu, să nu fii de deochi!

  Cutremurul va sosi când va vrea Dumnezeu, nu când visează seismologii.

  Bisericile bucurestene urlă toată ziua: bat clopotele din te miri ce motive, difuzoarele date la maximum aruncă slujbele în aer, iar dacă nu sunt slujbe "pe viu", se găsesc altele înregistrate. Din zori si până-n noapte ni se face educatie religioasă! După ce se potoleste larma duhovnicească, spre miezul noptii începe programul nocturn al Capitalei: zbiară golanii pe străzi, înnebuniti de boxele cârciumilor care nu mai contenesc până se luminează de ziuă. Oare în Bucuresti numai Dumnezeu are voie să doarmă?!?

  Românii se simt fermecati de vocea paranormală a lui Cezar Ouatu, dar cel mai mult le place că o iubeste pe Angela Gheorghiu. De, ce să-i faci?! Iubire fără muzică nu se poate, iar muzică fără iubire, nici atât!

  Spiritismul este loterie: joci, dar nu stii care va fi rezultatul.

  Cu ani în urmă, o domnisoară mi-a spus că nu dorea să îi găsesc durata vietii prevăzută în destin. După 3 luni a murit într-un accident de masină. Să fi presimtit că nu mai avea mult de trăit în această lume?

  Tot cu ani în urmă, o doamnă se pregătea de plecare la o mânăstire: si-a făcut curat prin casă, iar cărtile din bibliotecă le-a dat cadou pe la prietene. A venit si mi-a spus: cred că mă cheamă Dumnezeu la El! A fost la mânăstire, si-a luat rămas bun de la măicutele ei dragi, iar pe drumul de întoarcere spre casă a murit într-un accident de masină. Într-adevăr, o chemase Dumnezeu în lumea Lui...

  Roiesc prin tara aceasta tot felul de indivizi, sositi din afară, care se dau drept "maestri spirituali". Românasii nostri plătesc sume piperate ca să audă bazaconii cu grămada, iar după finalul circului, dau năvală pe la maestrii autohtoni, ca să-i lămurească ce-au vrut să le spună străinii. Vedeti, asa este în tara aceasta: ce e românesc zace în depozit, iar ce e străin, se pune în vitrină! Poate că si din acest motiv ne dispretuiesc atâtea popoare!

  Prea multe filme idioate cu fantome! Unii chiar cred că ele reflectă realitatea.

  În România, dacă faci mult bine, ajungi ca Gigi Becali.

  Există oameni cărora nimeni nu vrea să le spună câte ceva despre viitor. Întrebare: s-au gândit, oare, dacă mai au vreun viitor?

  Cei care exagerează cu meditatiile si înfometarea pot ajunge să respingă persoanele din jurul lor, considerându-le ca fiind "impure".

  Fetele si femeile care vor să se mărite trebuie să se bazeze pe farmecul personal, nu pe făcăturile unor presupuse vrăjitoare.

  Multe persoane în vârstă vor să li se spună data exactă la care vor muri: anul, luna, ziua, ora... Răspunsul meu este: fiecare capitulează când se satură Dumnezeu de atâtea păcate.

  Prea putine filme educative la televiziunile românesti! Personajele terifiante (criminali, obsedati sexual, dereglati psihic, toxicomani, banditi etc) pot să distrugă mintile unor oameni pe care mamele lor i-au născut normali din toate punctele de vedere.

  Încă mai există români care se cred animale: reptilieni, acarieni, batracieni, lei, scorpioni, pesti, berbeci, tauri etc. Chiar nu reusesc să se considere oameni?

  Violurile în "astral" bântuie mintile unor persoane cu probleme psihice. Pentru sănătatea mentală a românilor, cuvântul "astral" ar trebui să fie scos din limbajul curent.

  Dănut otevistul zice că îsi face televiziuni peste hotare. Bine că i-a venit mintea la cap, s-o caute mai departe pe Elodia! Să-l ia si pe Lăzărus, cu sapa si lopata!

  Îngroparea mortilor este o meserie nemuritoare.

  Bisericile de cartier omoară pensionarii cu zdrăngăneala clopotelor. Azi îngroapă unul, mâine, altul si afacerea merge strună. Din atâtia morti o să iasă o catedrală ca piramidele faraonilor...

  Sindromul Mădălina Manole: una a înghitit 30 de boabe de ricin si, în loc să moară, a vomitat! Pe figurantele astea nici Cerul nu le mai vrea!

  Moastele "sfântului" Gyoghin au primit 6 ani de puscărie. Dar pentru "azilul politic" suedez, câtă pârnaie românească merită?

  Românii lipsiti de suficientă cultură confundă clarviziunea cu ghicitul.

  Paranormalul se dezvoltă ca orice îndeletnicire: prin muncă.

  În România, dacă spui că esti paranormal, imediat te acuză unii că umbli cu "necuratul", iar altii te laudă că esti înzestrat cu "har" de la Dumnezeu. Pe cine să mai crezi?

  Unii confundă democratia cu anarhia.

  În România functionează televiziuni care îsi bat joc de întregul popor.

  Vrea o televiziune să te facă praf? Nimic mai simplu: îti trimite o javră de "client", iar după aceea te cheamă la raport în fata natiunii.

  Unii îmi cer să le intru în creier, ca să le sterg amintirile neplăcute. Da’ ce sunt eu, hârtie igienică?!?

  Pofta de avere stârneste ura între copii si părinti.

  Dacă faci un bine, te batjocoreste lumea. Dacă faci un rău, te respectă până la a treia generatie.

  Preotii le bagă oamenilor "necuratul" în cap.

  Românul spune "Doamne ajută!" chiar si atunci când taie gâtul găinii.

  Cele mai bisericoase femei sunt primele care dau năvală la ghicitoare.

  Sărăcia unui popor este direct proportională cu numărul de ore petrecut în fata televizorului.

  Străvechiul bun-simt al poporului român este diluat de apa televiziunilor.

  Unele domnisoare cred că se mărită dacă fac sex ca prostituatele.

  Dacă îi spun unei târfe să se lase de curvăsăreală, se supără pe mine, de-i vine să mă omoare.

  Bărbatul păcătos mai usor îsi lasă amanta decât nevasta.

  Mama este primul si ultimul judecător al copilului său.


Pagina index Nina Petre