<  Înapoi la Pagina de EDUCAŢIE PRIN PARANORMAL


CUGETĂRI 2017

Autor: NINA PETRE

DIN PRACTICA CONSILIERII SPIRITUALE

 

DESPRE DUMNEZEU

Despre DUMNEZEU se pot spune multe. În general, oamenii confundă adevăratul Creator şi Stăpân al Universului (care este de fapt Energia supremă dominantă pretutindeni) cu personificarea acestuia, impusă de diversele religii. La ora actuală, omenirea, în mare parte, a înţeles că nu trebuie să se teamă de preoţi, biserici, religii, ci de forţele naturii, pe care nimeni nu şi le poate subordona.

În Univers există o infinitate de forţe ale naturii (zei), care guvernează fiecare în domeniul său: clima, fenomenele naturii, viaţa corpurilor cereşti şi a tuturor fiinţelor vii. Dumnezeul pe care îl venerează credincioşii creştini a fost inventat de evrei prin unificarea zeilor în care credeau semenii lor din acele vremuri primitive.

Respectând tradiţia strămoşească, mergem la biserică după cum avem nevoie, postim dacă vrem, dar în cuget apreciem totul după cum ne sfătuieşte propria conştiinţă.

 

IERTAREA GREŞELILOR

Iertarea greşelilor altora nu trebuie aplicată oricui şi oricând. Există oameni care au nevoie de pedeapsă pentru a-şi corecta comportamentul, nu de iertarea nemeritată. Nici Dumnezeu nu iartă pe oricine. Dimpotrivă, unii suferă mai mult decât ar trebui.

 

BLESTEMUL

Ai aflat dintr-o sursă, eventual mai multe, că asupra ta planează un blestem care ţi-a provocat dificultăţi financiare, probleme de sănătate, accidente, lipsa căsătoriei...

Este atât de uşor pentru unii să îi spună omului că are un blestem sau vrăji etc...! Din păcate, viaţa omului este atât de complexă, cu toate bucuriile şi necazurile ei, încât toate acestea nu pot fi concentrate niciodată într-un "blestem".

Nina Petre
10 octombrie 2017

< Sus >

CE FACE SPIRITUL ÎNTRE ÎNCARNĂRI

- Ce se întâmplă cu spiritul până ajunge să se reîncarneze?

Viaţa sa în acele perioade este plină de agitaţie, căutări intense şi, mai ales, revederea vieţilor anterioare înscrise în memoria lui energetică. Datorită acestui "remember", care poate să dureze şi sute de ani, spiritul îşi conturează interesele şi cerinţele în legătură cu viitoarea fiinţa căreia îi va da viaţă.

 

DURATA VIEŢII ANTECESORILOR

 - Constat la antecesorii mei spirituali o durată a vieţii mult prea mică faţă de vârstă medie a omului de astăzi. Are vreo semnificaţie spirituală?

Trebuie să ţinem seama de faptul că oamenii aceia au trăit în vremuri periculoase, cu războaie, molime, ucigaşi peste tot, cu boli grave, pentru care nu existau leacuri salvatoare.

Ca om al zilelor noastre, ai şansa de a trăi mult, în condiţii de pace, securitate personală, metode eficiente de autoîntreţinere şi tratarea bolilor.

 

REPETAREA UNEI VIEŢI IDENTICE

- Evoluţia spiritului ne va cere să reluăm o viaţă identică cu cea dinainte?

Aşa ceva nu este cu putinţă, deoarece spiritele vor mereu câte ceva nou de la întrupările lor. Evoluţia spiritului se face în sus, pe o traiectorie în formă de spirală, cu vârful conului în jos. În ultimii zeci de ani, de când cercetez lumea spiritelor, am găsit vieţi ale unor oameni oarecum asemănătoare, dar nu identice, şi nu la acelaşi Spirit.

"Încarnările" Spiritului nu se oferă voluntare pentru a-l ajuta în evoluţie. Oamenii sunt doar nişte cobai folosiţi de lumea spiritelor cu scop de evoluţie personală, dar şi pentru amplificarea gradului de civilizaţie al pământenilor. Suntem patronaţi de lumea Spiritelor din Spaţiul Cosmic, unde există alte legi de supravieţuire şi acţiune, pe care noi doar întâmplător le aflăm.

Nina Petre
30 septembrie 2017

< Sus >

ISTORIA SPIRITULUI TĂU

- Care a fost prima întrupare fizică a Spiritului meu?

Prima întrupare terestră a Spiritului tău a fost o bacterie ascunsă într-un fir de praf cosmic sosit pe Pământ din Univers, provenit din coada unei comete, odată cu o pleiadă de alte Spirite tinere, neexperimentate. Datorită lor a început viaţa pe Pământ. Fiecare Spirit a cărui misiune este asigurarea vieţii pe Pământ, cum este şi al tău, a trecut prin toate stadiile de fiinţe: microorganisme, vietăţi inferioare şi superioare, însoţind evoluţia speciilor corespunzător cu propria sa evoluţie.

După aproximativ 10.000 de ani, spiritul respectiv a reuşit să ia o formă humanoidă. Până la tine, au fost câteva sute de întrupări umane, în diverse stadii, de la prunci nou-născuţi decedaţi prematur, până la oameni adulţi care şi-au trăit viaţa bine sau rău, după cum au reuşit să se descurce în acele vremuri de mult apuse.

Spiritul tău face parte din categoria spiritelor a căror activitate esenţială constă în reîncarnarea repetată pe Pământ. După ce tu nu vei mai exista biologic, el îşi va continua succesiunea întrupărilor umane.

 

INTERVALUL DINTRE VIEŢI

- De la moartea penultimului meu antecesor şi până la naşterea ultimului au trecut 40 de ani. Este mult sau puţin?

Intervalele de timp dintre încarnări sunt stabilite de spirit, conform necesitaţilor lui de evoluţie. Intervalul dintre cele două întrupări ale spiritului vostru nu este nici prea lung şi nici prea scurt. Îngrijorător pentru situaţia unui spirit este să se încarneze la câţiva ani după moartea ultimului antecesor sau după sute de ani.

Au fost multe probleme rămase nerezolvate în viaţa penultimului, dar nici ultimul nu le-a soluţionat pe toate. Mai mult chiar, a creat şi el altele în plus. A căzut pe tine beleaua să faci ordine în greşelile lor. Dar, cum karma spirituală este infinit de mare, nu se rezolvă niciodată interesele spiritului într-o singură viaţă de om.

În consecinţă, trăieşti aşa cum poţi şi cum îţi permite societatea, gândindu-te că un singur om nu poate să "rezolve" întreaga "istorie" a unui spirit. Cu cât îţi faci mai bine datoria de om, cu atât mai îndepărtată va fi următoarea întrupare a spiritului tău.

Nina Petre
20 septembrie 2017

< Sus >

COMUNICAREA CU GHIZII SPIRITUALI

- Cum se poate vorbi cu ghizii spirituali?

Trebuie să doreşti intens acest lucru pentru a fi preluată telepatic de Entităţi superioare specializate în comunicarea cu oamenii. Este necesară şi o anumită configuraţie a cortexului care permite comunicările telepatice controlate de propriul mental.

Noi, creştinii, începem de obicei să comunicăm cu Maica Domnului, cu Isus, cu diferiţi sfinţi pe care i-am simţit mai aproape de sufletul nostru. Încearcă să comunici pentru început cu Maica Domnului, rugând-o să te călăuzească în gândurile tale, privindu-i icoana cu mare intensitate. Lucrul acesta trebuie să îl faci acasă, seara târziu, singură într-o încăpere unde nu te deranjează nimeni.

Dacă vei primi răspunsuri pe cale telepatică, să le verifici şi să le apreciezi cu exigenţă. La începători, pot să intervină alte entităţi, diferite de cele chemate, dornice să comunice neapărat cu oamenii.

 

CERCETAREA VIITORULUI

Viitorul poate fi cercetat prin multe metode (ghicit, astrologie, clarviziune, meditaţii, comunicare telepatică), dar niciodată nu poate fi aflat în totalitate. Se întâmplă acest lucru deoarece viitorul este o prelungire a prezentului. Se adevereşte proverbul: După cum îţi aşterni, aşa vei dormi!

Dacă vei ajunge să discuţi cu o Entitate superioară, să o întrebi în felul următor: Dacă voi face cutare lucru, ce viitor voi avea?

Nina Petre
1 septembrie 2017

< Sus >

 

DE CE APARE BLOCAJUL DE COMUNICARE DIRECTĂ CU SPIRITUL?

Nu există blocaje propriu-zise, ci o protecţie telepatică absolut necesară menţinerii mentalului în limitele normale de comunicare cu mediul înconjurător. Dacă omul ar comunica direct şi permanent cu Spiritul său (sau cu alte Spirite) şi-ar putea pierde minţile, din cauza abundenţei informaţiilor primite pe această cale. Modul de exprimare al entităţilor astrale este de cele mai multe ori laconic, alambicat, codificat, atemporal şi adeseori necorespunzător dorinţei nelimitate de cunoaştere a fiinţei umane. Prin urmare, foarte puţini oameni beneficiază de abilitatea contactării directe a Spiritelor, aceştia (mediumii) fiind supuşi în permanenţă unor atacuri imprevizibile.

În mod normal, creierul fiecărui om primeşte informaţii de la Spiritul său (şi de la alte Spirite), sub formă intuitivă, prin idei, presentimente, imagini pe ecranul mental, "vocea gândului" etc.

Vrei să iei legătura nemijlocit cu Eul tău superior? Adică, doreşti să primeşti informaţii în mod direct de la mintea ta, subconştientul tău, Spiritul tău? Acest lucru se poate obţine prin mai multe metode, după un antrenament de lungă durată şi o informare corectă în această privinţă. Există cărţi interesante şi utile pentru dezvoltarea telepatiei şi a altor aptitudini deosebite. Totuşi, procedeele parapsihologice pot fi deosebit de periculoase dacă nu sunt folosite sub îndrumarea competentă a unor specialişti în domeniu.

Cea mai simplă metodă ar fi aceea de a-ţi întreba mintea sau chiar Spiritul, în stare de relaxare, cu privire la diverse probleme care te preocupă. Lucrul direct cu propriul mental îţi va dezvolta acea latură a telepatiei care permite accesarea în orice moment, la propria dorinţă, a frevenţelor cerebrale corespunzătoare activităţii mentale şi spirituale.

Poate ţi se va părea prea teoretic ceea ce îţi spun, dar acesta este adevărul în ceea ce priveşte colaborarea dintre factorul conştient al minţii şi cel subconştient, plus comunicarea cu propriul spirit. Mai contribuie la obţinerea unor performanţe telepatice şi practicile yoghine, meditaţiile etc. Ţi-ar fi deosebit de utilă iniţierea în terapia Reiki.

Spiritul tău te sfătuieşte să ai mai multă încredere în puterea minţii tale de a ajunge la performanţe deosebite. Totuşi, trebuie să fii prudent în experimentarea diverselor metode care te pot duce la amplificarea aptitudinilor extrasenzoriale.

Nina Petre
19 august 2017

< Sus >

 

INTERPRETĂRI ALE PREDESTINĂRII - CAZUL 2

- Având 2 căsătorii predestinate, cu cine mă voi căsători, când voi întâlni aceste 2 persoane?

Problema celor două căsătorii predestinate nu este simplă. La întemeierea unei căsătorii, contribuie destinul fetei şi al bărbatului ales, norocul lor, voinţa celor două spirite şi decizia supremă a Divinităţii protectoare. Mai simplu, în popor se spune: te vei căsători când va vrea Dumnezeu.

Există şi variante ale celor două predestinări de căsătorie, corespunzătoare unor drumuri secundare ale destinului. Astfel, poţi să ai relaţii de lungă durată fără actul cununiei. În viziunea destinului, tot căsătorii se numesc. Sau poţi să te căsătoreşti o singură dată, fără a mai trece şi prin cea de-a doua căsătorie.

 

GĂSIREA SUFLETULUI PERECHE

- Există suflet pereche? Cum ştiu cine este sufletul meu pereche?

Eu nu folosesc expresia "suflete pereche", nefiind convinsă de adevărul exprimat de ea. În schimb, accept ideea de "suflet drag". De exemplu, iubeşti un bărbat şi te căsătoreşti cu el sau nu. Iubirea cea mare există în foarte puţine relaţii de cuplu. Unii teoreticieni spun că femeia îşi alege partenerul. Un bărbat poate să o curteze la disperare, dar dacă ea nu îl vrea, nu se ajunge la căsătorie.

În privinţa fiinţei destinate să îţi fie pereche, de obicei, există mai multe predestinări pentru formarea unui cuplu. Predestinarea poate să conducă la căsătorie, la concubinaj, la o simplă prietenie sau la înstrăinare. Cel mai bine ar fi să îţi alegi un partener pe placul tău şi să îţi conduci relaţia pe drumul dorit de tine. Ce va fi, va fi la noroc şi după cum vrea Dumnezeu.

 

PROFESIILE PREDESTINATE

Referitor la profesiile predestinate, ele reprezintă dorinţa spiritului de a rezolva, prin intermediul tău, anumite probleme karmice rezultate din viaţa unor antecesori spirituali. Dacă studiezi şi practici cel puţin una dintre profesiile predestinate, cu siguranţă că te vei comporta ca un om deosebit de corect şi cinstit.

Dacă nu este aşa, spiritul tău nu îşi va arde karma negativă, dar tu studiezi ceea ce îţi place. Însă, mai departe, eşti nevoit să te descurci conform propriilor aptitudini şi idealuri.

Nina Petre
31 iulie 2017

< Sus >

INTERPRETĂRI ALE PREDESTINĂRII - CAZUL 1

   Numărul de căsătorii predestinate:

Ai două căsătorii înscrise în destin şi te-ai căsătorit de două ori. Aceasta înseamnă că ţi-ai respectat destinul în privinţa numărului de căsătorii. Dacă, eventual, vei divorţa de soţul tău, va fi greu să îţi găseşti un nou soţ, fiindcă destinul nu te va ajuta în această privinţă. Totuşi, nimic nu este imposibil pe lumea aceasta, chiar şi în cazul numărului de căsătorii. Dacă nu doreşti să te desparţi de actualul soţ, te afli pe calea cea bună, indicată de propriul destin.

Soţul tău are o singură căsătorie în destin şi s-a căsătorit de două ori. Căsătorindu-se a doua oară, şi-a forţat destinul, intrând pe o direcţie secundară a acestuia. Dacă va dori să divorţeze şi de tine, situaţia lui nu va fi confortabilă deloc. Destinul îi va pune tot felul de piedici în privinţa celei de-a treia căsătorii şi îl poate face să îşi aleagă în mod greşit noua parteneră.

   Numărul de copii predestinaţi:

Ai un singur copil prevăzut în destin, iar până acum ai născut o singură dată. Totul este în ordine, corespunzător destinului tău.

Soţul tău are doi copii în destin. Cu siguranţă că în trecut ar fi vrut să aibă doi copii, dar înţelegând cât de greu se creşte un singur copil în vremurile de astăzi, se bucură că are doar unul singur. Totuşi, pentru a ţine pasul cu destinul său, el poate să ajute cu bani şi cadouri un copil sărac sau o rudă apropiată, până când copilul va deveni o persoană adultă.

Viaţa omului nu se desfăşoară întocmai cu cerinţele de bază ale destinului din toate punctele de vedere. Omul este nevoit să se adapteze mereu la condiţiile oferite de societate. De cele mai multe ori, se încadrează pe anumite direcţii secundare ale destinului, condiţie necesară pentru supravieţuire.

Nina Petre
22 iulie 2017

< Sus >

   LECŢIILE ŞI MISIUNILE DE VIAŢĂ

Fiecare om are în viaţa lui numeroase misiuni, nu una singură, aşa cum se afirmă. Acestea rezultă din prevederile destinului (prin elementele de bază, adică direcţiile principale), din obligaţiile sociale, profesionale şi familiale, din problemele karmice care necesită rezolvare, din intenţiile spiritului, acesta influenţând omul prin intermediul mentalului său.

Lecţiile acestei vieţi rezultă din tot ceea ce ţi se întâmplă zilnic, dar şi din cunoaşterea unor aspecte ale vieţilor anterioare. Prin cercetarea antecesorilor spirituali, pot afla ce consecinţe karmice ţi s-au transmis din partea lor.

 

   NICIODATĂ NU-I TÂRZIU PENTRU EVOLUŢIA SPIRITUALĂ

La vârsta de 50 ani, creierul omului este suficient de matur pentru a percepe şi a înţelege lucruri diferite de aspectele vieţii cotidiene. Oamenii în vârstă au mai mult timp să reflecteze la problemele sufletului. Şi mai multă răbdare, bineînţeles. Cine crede că apropierea de "lumea lui Dumnezeu", cum spun creştinii, este o prostie, mai are multe de învăţat când va ajunge la vârsta a treia.

Dacă te pasionează astrologia şi ezoterismul, în general, important ar fi să nu experimentezi orice fel de practici existente în literatura de specialitate, fiind o persoană sensibilă din punct de vedere energetic. Chiar dacă vei urma cursuri de iniţiere în diverse practici ezoterice, să nu continui antrenamentele dacă te vei simţi rău din cauza lor. Nu te sfatuiesc să practici hipnoza, fiindcă poţi să preiei diverse informaţii dăunătoare din subconştientul pacienţilor şi chiar energii care nu ţi-ar face bine.

Nina Petre
17 iunie 2017

< Sus >

   KARMA SPIRITULUI

Fenomenele karmice sunt complexe şi independente de voinţa oamenilor. Mai mult chiar, ele pot depăşi în unele cazuri însăşi voinţa spiritelor.

Memoria fiecărui Spirit este infinit de mare. În ea se înregistrează, pe cale energetică, toate încarnările spiritului, de la cele mai simple fiinţe până la cea mai complexă, omul, şi tot ce s-a întâmplat în vieţile antecesorilor umani: fapte, aspecte ale personalităţii, structură fizică şi sufletească. Din memoria Spiritului apar INFLUENŢE KARMICE bune sau mai puţin bune. Activarea karmei, pe fragmente, rareori în totalitate, poate fi declanşată la voinţa spiritului respectiv sau prin împrejurări prielnice.

Viaţa fiecărui om fiind extrem de complexă, nimic nu poate fi perfect în ceea ce face şi i se întâmplă de când se naşte şi până moare. Din acest motiv, neîmplinirile şi abuzurile lui se transmit în destinul şi karma succesorului său.

Din ceea ce li s-a întâmplat antecesorilor spirituali răzbat până la omul de astăzi crâmpeie de viaţă, de comportament, caracter, aspect fizic. Fiecare dintre acestea influenţează întruparea actuală, în măsură mai mică sau mai mare, indiferent în ce epoci istorice au trăit antecesorii. Aşa se manifestă karma spirituală: fiecare influenţă suportată de omul actual cere să fie luată în seamă, cu pedepse, recompense, completări ale unor manifestări din trecut. Există numeroase răsturnări de situaţii de la o întrupare la alta.

Am renunţat la ideea unora cum că se poate întrerupe lanţul reîncarnărilor succesive dacă omul îşi satisface destinul şi karma în viaţa actuală. Oricând se poate reîncarna un Spirit Înalt, numit de creştini „Înger”, dacă mai are ceva bun de făcut pe Pământ.

Când omul reuşeşte să afle câte ceva despre antecesorii lui, îi poate considera pe aceştia drept străbuni spirituali, luând exemplu de la ei în unele privinţe sau dezaprobându-le faptele dacă le consideră neconcordante cu modul său de gândire şi acţiune. Concluziile desprinse din analiza faptelor antecesorilor spirituali pot reprezenta lecţii de viaţă dacă omul de astăzi doreşte să înveţe câte ceva din ceea ce li s-a întâmplat altora.

 

   KARMA COLATERALĂ

Orice fel de karma ar fi, spirituală, de familie, de neam, de ţară etc, ea este formată din particule de energie purtătoare de informaţii. Energia circulă liberă, ca fumul şi ca norii, putând să îşi ducă mesajele oriunde în spaţiu, pe unde reuşeşte să ajungă. Aşa putem înţelege de ce păcatele părinţilor cad pe copii, ale strămoşilor (spirituali sau genetici) cad pe urmaşi, aşa cum se spune la noi în popor. Tot prin particulele karmei se transmit trăsături fizice, psihice, comportamentale, nevoia de pedepse sau de recompense.

Ezoteriştii care obişnuiesc să fure energie de la diverse persoane îşi aleg victimele pe placul lor, considerând că, odată cu energia furată, se preia şi o parte din karma bună a interlocutorului.

Nina Petre
6 iunie 2017

< Sus >

   SUFLETUL MAI ŞTIE PRIN CÂTE VIEŢI A TRECUT ŞI CE A FĂCUT ÎN FIECARE VIAŢĂ?

Spiritul şi sufletul omului sunt două entităţi diferite. Unii spun suflet în loc de Spirit, ca să nu aibă probleme cu reprezentanţii bisericii creştine. Preoţii înţeleg această diferenţă, dar sunt nevoiţi să îşi respecte disciplina profesională.

Amintirile din vieţile trecute sunt înregistrate în memoria energetică a Spiritului, dar şi în memoria Universului, numită Akasha. Fiecare Spirit îşi cunoaşte în amănunt vieţile anterioare. Cu număratul este mai greu, deoarece în lumea spiritelor nu se învaţă aritmetica. Doar noi, oamenii, ne tot chinuim cu cifre, date, statistici, prognoze, horoscoape, astrograme etc.

În realizarea episodului spiritual colaborez cu Spiritul tău, nu cu sufletul tău. Sufletul nu trebuie confundat cu Spiritul. Sufletul tău este unic în această viaţă şi îţi aparţine doar ţie. După ce vei trece la cele veşnice, sufletul va părăsi trupul, urmând să se încadreze în complexul suflet al Spiritului, format prin asocierea sufletelor tuturor încarnărilor anterioare.

 

   NU TE IDENTIFICA CU SPIRITUL ŞI NICI CU VIEŢILE ANTERIOARE!

Nu trebuie să te identifici cu Spiritul tău, deoarece sunteţi fiinţe diferite.

Nu te poţi identifica nici cu încarnările anterioare ale Spiritului tău (antecesorii tăi spirituali) din acelaşi motiv: sunteţi fiinţe diferite. Antecesorii spirituali au trăit în alte perioade istorice, din vieţile lor rezultând karma înregistrată în memoria energetică a Spiritului tău. Unele elemente ale karmei spirituale îţi influenţează viaţa actuală în bine sau în rău.

Totuşi, nu te gândi că tu ai rănit nişte suflete! Le-au rănit alţii în trecut, antecesorii tăi spirituali.

Spiritul tău a avut sute de încarnări în stadiul de oameni adulţi. Copii morţi şi sarcini pierdute de femei au fost cu miile. Datorită imensei experienţe de viaţă acumulate de la încarnările anterioare, Spiritul tău este matur şi înţelept. Activităţile lui din lumea de dincolo sunt secrete, noi cunoscând doar datoria lui de a-şi continua lanţul încarnărilor.

Să îi crezi pe preoţii creştini, care afirmă că omul are o singură viaţă! Vieţile anterioare ale spiritului trebuie să fie apreciate cu detaşare, nu cu emoţii, resentimente, suferinţe inutile.

Antecesorii spirituali sunt rudele tale pe linie de spirit, oameni diferiţi de tine, care au trăit în alte perioade istorice. Nu trebuie să îţi asumi greşelile lor şi nici modul lor de viaţă, bun sau rău. Poţi să le priveşti de la distanţă faptele eroice sau reprobabile şi să încerci a repara ceea ce îţi stă în putinţă.

Încercarea de a intra "în pielea" antecesorilor spirituali te poate aduce în situaţia de a prelua de la ei influenţe karmice nedorite, cu efecte imprevizibile asupra fiinţei tale.

Nina Petre
23 mai 2017

< Sus >

   CUM ŞI UNDE ALEG SPIRITELE SĂ REVINĂ PE PĂMÂNT?

Alegerea îi aparţine fiecărui Spirit care se încumetă la o nouă întrupare. Oamenii sunt supuşi Spiritelor, făcându-le jocul după cum vor ele. Lumea Spiritelor este infinit mai puternică decât lumea fiinţelor "dense" de pe Pământ şi de pe alte corpuri cereşti fizice. Fiecare Spirit angrenat în lanţul încarnărilor succesive aspiră spre cât mai multă înţelepciune, culeasă de pe "teren", prin supuşii săi, oamenii.

Alegerea locului şi a femeii ce va naşte se face conform intereselor de evoluţie ale Spiritului, dar şi printr-o luptă acerbă pentru ocuparea locului în foetus. Până la naştere, în burtica femeii se succed mai multe Spirite. Cel mai puternic pune stăpânire pe micuţul care va ieşi la lumina zilei.

Fiecare om vine pe lume purtând în biocâmpul său moştenirea spirituală (karmică) acumulată de Spirit din toate încarnările precedente. De la fiecare antecesor spiritual moştenim cate ceva, mai bun sau mai puţin bun, mai frumos sau mai urât, folositor sau nefolositor, în cantitate mai mică sau mai mare. Acceptăm ceea ce ne convine, respingem ceea ce ne displace. Important este să nu repetăm greşelile celor dinaintea noastră pentru ca urmaşii noştri să nu sufere din cauza lor.

Numai anumite Spirite au onoarea de a se întrupa în fiinţe umane. Acesta este rolul lor în lumea inteligenţelor invizibile. Se străduiesc din răsputeri să se întrupeze cât mai des în fiinţe umane, care trăiesc fie doar câteva ore, fie chiar o sută de ani. Viaţa oamenilor este extrem de complexă, mereu în plină evoluţie, de ea profitând infinitatea de Spirite prin acumularea de înţelepciune, pe care o retransmit mereu omenirii prin lanţul încarnărilor succesive. Cum s-ar mai spune, înţelepciunea se capătă cu ajutorul Spiritelor şi tot la ele se întoarce, îmbogăţind tezaurul Culturii Cosmice.

Spiritele nu se miră de nimic din ceea ce li se întâmplă oamenilor. Pentru ele, fatalitatea este o lege a existenţei, dar pentru noi, oamenii, un motiv de spaimă. Din păcate pentru noi toţi, omenirea nu îşi rafinează înţelepciunea. Dimpotrivă, numărul mic al celor bogaţi, stăpânitori ai numeroaselor popoare şi bogăţii terestre, propagă ura, discordia, invidia, setea de răzbunare. Se întâmplă toate aceste blestemăţii pentru ca paranoicii stăpânitori să fie numai ei fericiţi.

Nina Petre
15 mai 2017

< Sus >

   CE ESTE DESTINUL (1)

Când se naşte un prunc, Spiritul său îi include în aura energetică un scenariu de viaţă, pe care îl numim "destin".

Viaţa omului nu coincide cu destinul, fiindcă omul este liber să trăiască după cum vrea el. Spiritul său ştie lucrul acesta, iar din acest motiv a conceput destinul cu o mulţime de variante, pentru a se adapta la viaţa omului.

O parte din destin se împlineşte în timpul vieţii actuale, iar ce rămâne de realizat se transmite sub formă de karmă în viaţa următoare.

Destinul nu este fix, fiind format din energie vibratorie, inclusă în aura energetică. Direcţiile sale principale rămân constante în timp, prin voinţa Spiritului care l-a conceput. Orice abatere de la elementele de bază ale destinului conduce fiinţa umană pe o direcţie secundară a acestuia.

Viaţa omului este dependentă de numeroşi factori care nu respectă voinţa Spiritului. Oricând pot să apară situaţii deosebite, în virtutea cărora viaţa omului poate lua sfârşit în mod prematur sau poate fi prelungită prin tratamente, sport etc.

Orice om are un destin şi o karmă. Influenţa karmei este mult mai puternică decât cea a destinului.

Chiar dacă nu îşi urmează destinul pas cu pas, el tot îl "trage de urechi" uneori, când se abate prea mult de la calea trasată de Spiritul său.

În esenţă vorbind, destinul este o consecinţă a dorinţei Spiritului de a-şi rezolva anumite probleme de evoluţie, la care se adaugă influenţele diverselor "moşteniri": genetică, spirituală (karmică) sau colaterală (preluată de la diverse persoane -  rude, prieteni, colegi etc).

Am convingerea că analiza destinului şi a vieţilor anterioare contribuie la dezvoltarea intuiţiei, a gândirii şi a conştiinţei celor care le iau în serios. Informaţiile pe care le obţin sunt rodul intuiţiei, clarviziunii, telepatiei şi experienţei mele îndelungate, de peste două decenii, în această muncă neobişnuită.

Nina Petre
7 mai 2017

< Sus >


AFORISME

  Când va bate din clopote Catedrala Neamului, vor fugi turiştii din baruri şi hoteluri.

  Oamenii îşi fac cruce în dreptul bisericilor şi spun „Doamne ajută!” la fiecare pas. Asta-i România!

  Cine se lasă în grija lui Dumnezeu are nevoie şi de grija oamenilor.

  Dumnezeu îi ajută pe cei puternici şi îi consolează pe cei slabi.

Nina Petre
5 iulie 2017


ANOMALII ÎN PARANORMAL

  DERUTĂ GENERALĂ

Paranormalul românesc a intrat într-un con de umbră. Atâta s-au străduit unii, puşi de alţii, să tragă pe linia moartă tot ce părea a fi paranormal autentic în această ţară, până când s-a ajuns la o impostură periculoasă, susţinută intens de unele televiziuni, amatoare de figuranţi pe post de paranormali. Ţigăncile vrăjitoare au rămas la mare înălţime, omagiate periodic în emisiunea RTV-ului cu prezentatorul bâlbâit şi colega lui, blonda costelivă, mascota masonilor din Rotary Club.

Nea românul de la ţară ar zice cu năduf: Vremuri căcăcioase, dom’le! Are dreptate badea Ion, omul normal din popor, că vremurile de acum au ceva urât mirositor în ele.

Unii încearcă să arunce "motanul paranormal" în ograda ruşilor. Cică, ruşii ar avea paranormali cu mintea lungă până-n Cosmos, că ar folosi aparate sofisticate bune la manipulări în masă, că tot ei, ruşii, ne trimit viscole, tornade, cutremure, molime. În ultima vreme, altă ciudăţenie răzbate prin micile ecrane: fraţilor, avem spioni ruşi în ţară! Măi să fie, mare poznă! Cin’ să fie, cin’ să fie printre noi? S-au terminat extratereştrii şi le-au luat locul ruşii?

Acum, ca să spun drept, avem nişte moldovence în ţară tare bine înstărite pe la noi cu masaje şi "parapsihologii-extrasensuri" învăţate prin Moscova. Unii se întreabă: oare cine vorbeşte rusa o fi şi spion? O fi, n-o fi aşa, vă indic o persoană din Basarabia care vorbea perfect limba rusă, dar jur că nu era spioană: mama mea, Dumnezeu să o ierte, că se duse la Ceruri!

Vedeţi, fraţilor, dacă fiecare român şi-ar vedea liniştit de viaţa lui, fără a visa la averi fabuloase, am fi şi noi mai respectaţi peste hotare, unde se ţine cont de toate prostiile pe care le facem. Oare să se fi pierdut cu totul înţelepciunea Sfinţilor Părinţi plecaţi de mult în veşnicie? Poate că o vom regăsi până nu va fi prea târziu!

Nina Petre
29 ianuarie 2017

< Sus >

   DESTINUL NU ESTE UN HOROSCOP

Atâta s-au obişnuit unii cu horoscoapele, că au ajuns dependenţi de ele, indiferent de conţinutul acestora. Înţeleg că mulţi oameni bătrâni încă mai aşteaptă directive de la "partid", dar tineretul ce cusur are? Simte nevoia să fie monitorizat prin televiziuni, internet şi presa scrisă?

La vremea de acum şi în cele viitoare, pline de complicaţii şi dureri, oamenii au şi vor avea nevoie de minte ascuţită, gândire creativă, spirit de independenţă, originalitate, curaj la fiecare pas. Nu ne aşteaptă un viitor "de aur" şi nici "de argint". Omenirea se agită, schimbările bruşte zgâlţâie conştiinţele oamenilor, provocând puternice dorinţe de mai bine sau depresii aducătoare de neputinţă. Ne mai luăm după horoscoape când avem atâtea lucruri importante de făcut?

În trecut, mai înclinam urechea la discursul vreunui astrolog de la TV. Îmi propuneam să fiu disciplinată şi să dau crezare "directivelor horoscopale" oferite milioanelor de nativi din zodia Gemenilor. Acum vreo două luni, o astroloagă zicea că Gemenii dau dovadă de originalitate şi iniţiativă, se descurcă bine în orice situaţie, că trebuie să îşi facă ordine în trecut, să îşi revizuiască prietenii. Auzind bine şi băgând la cap preţioasele cuvinte, m-am apucat în ziua urmatoare să îmi fac ordine în baza de date, fiindcă de prieteni nu aveam motive să mă plâng. Au trecut vreo două săptămâni, iar Aghiuţă m-a făcut din nou atentă la horoscop. Aceleaşi fraze, dar la alt astrolog! Mintea îmi fugea neobosită, căutând ce mai aveam de revizuit. În sfârşit, am găsit cheia problemei: să fac ordine în debarale! După al treilea astrolog, care tot cam aşa ceva spunea, am renunţat să mai ascult horoscoapele. Mi-am zis: ce, mintea mea nu ştie să mă sfătuiască de bine? Ei, cum să nu, că datorită ei am ajuns, în ultimii 22 de ani, să consiliez mii de oameni!

V-am spus atâtea despre horoscoape ca să înţelegeţi de ce zeci de oameni, în fiecare lună, îmi trimit doar data naşterii şi îmi cer să le aflu destinul. Lipsesc numele reale, chiar şi pozele, absolut necesare unui bun clarvăzător. Sunt nevoită să repet, din email în email, că destinul nu este un horoscop, nici o carte de poveşti, nici o listă cu "directive". Destinul este o formaţiune inclusă în aura energetică, aflată în permanentă transformare, cu excepţia unei părţi ce rămâne stabilă în decursul vieţii. Omul îşi poate influenţa destinul, în mod indirect, prin intermediul spiritului său.

Nina Petre
29 ianuarie 2017

< Sus >


RĂZBUNAREA ELODIEI

   ORACOLUL GHIŢĂ

Sarabanda omagierii fugarului Ghiţă nu dă semne de potolire. Sclavii RTV-ului, bine sponsorizaţi de gândacul-magnat Ghiţă dinainte de fuga lui în neant, i-au lăsat de-o parte pe preoţii şi călugării făcători de minuni, dedicându-i fiecare seară "oracolului, genialului, temerarului" fost patron, Ghiţă Fugăriţă. Ridicare în slăvi, laude nemeritate, o schelă imaginară pe care să stea în veci neuitatul escroc şi trădător de ţară Ghiţă Michiduţă.

Ce a vrut de la noi acest individ ciudat? Să-i votăm partidul, numit la vremea aceea PRU, adică Partidul România Unită, ale cărui intenţii vizibile urmăreau transformarea rapidă în PRD, adică Partidul România Dezbinată? Vedeţi cum se zbuciumă unii să distrugă unitatea României? Ce să ne mai mirăm de ruşi, unguri şi alţi pofticioşi la solul românesc, dacă apar ca nişte ciuperci otrăvitoare, pe ici pe colo, autohtoni de-ai noştri gata să se facă de ruşine, doar bani să le iasă!

Şefii de state care au refuzat să îi acorde azil politic fugarului Ghiţă merită să primească din partea poporului român, trădat cu neruşinare de Ghiţă Hahaleriţă, cele mai sincere şi cordiale omagii pentru înţelepciunea şi clarviziunea lor incontestabilă.

Oare îl vom mai vedea vreodată pe Ghiţă viu şi nevătămat? Ori va mai exista, ori nu va mai exista acel individ, erou naţional nu va merita sa fie proclamat!

Răzbunarea Elodiei nu are limite. Spiritul ei vrea să se facă lumină în nebuloasa dispariţiei capricioasei femei. Cazul "Ghiţă" seamănă din ce în ce mai mult cu nefericitul caz "Elodia".

Nina Petre,
28 ianuarie 2017

< Sus >

   GHIŢĂ FUGĂRIŢĂ

De la o vreme încoace, câteva televiziuni româneşti s-au profilat pe subiectul GHIŢĂ. În loc de o "Ghiţă TV", adică RTV, avem în ţară mai multe, de nu mai ştim care este sclava lui Ghiţă şi care sunt clonele ei. Se mănâncă o pâine bună în mass-media după fuga ruşinoasă a celebrului om de afaceri şi patron RTV.

Nu a durat mult până când s-a aflat unde este. L-au negociat două ţări levantine, iar fugarul stă acum pe un butoi cu pulbere. Trădătorii de ţară ca el, specialişti în computere, sunt foarte apreciaţi de organizaţiile teroriste. Marile Servicii Secrete ale lumii au oamenii lor, mai deştepţi şi mai şcoliţi decât Ghiţă cel Necoptlaminte. Ce-i lipsea acestui escroc naţional, că şi-a pus palma-n fund, şi-a părăsit nevasta şi copiii şi s-a făcut nevăzut peste graniţă?! A fugit ca Elodia, pe sub nasul autorităţilor române, şi tare m-aş mira să nu aibă soarta ei!

Scriam mai demult că spiritul Elodiei se răzbună pe cei care şi-au bătut joc de amintirea nesăbuitei fugare, înscenându-i în mod grosolan presupusa moarte, provocată, chipurile, de soţul ei. Vedeţi dumneavoastră pe ecranele TV cum se fabrică dosare în România cu sprijinul unor Servicii Secrete?! Acum înţelegeţi de ce "Ghiţă TV" a prezentat, sâmbătă de sămbătă, chiar şi în alte zile, filmările groteşti care îl acuzau pe poliţistul Cioacă de uciderea propriei soţii?! Şturlubaticul Ghiţă şi-a răsplătit astfel Şefii din Serviciul Secret, care nu mai ştiau cum să-şi acopere marea ruşine de a nu fi capturat-o pe Elodia când a fugit deghizată peste graniţă.

Cum s-ar mai spune, serviciu contra serviciu. După ce l-au îmbogăţit cu afaceri necinstite, Şefii l-au scăpat pe Ghiţă peste graniţă. Slabe speranţe să mai poată fi capturat! Fugit aiurea ca Elodia, va sfârşi ca ea dacă nu îşi va pune cenuşă în cap şi nu se va preda autorităţilor române. Are toate şansele, nenorocitul, să ajungă în pământul Levantului, aşa cum batjocorita lui, Elodia, zace undeva prin solul Maghrebului.

Poveşti ciudate, fraţilor, dar cumplit de adevărate! După moartea regretatului Tribun, i-am atenţionat pe duşmanii Maestrului Vadim să nu-i pângărească memoria cu răzbunări deşarte, ca nu cumva spiritul lui să devină răzbunător ca spiritul Elodiei. Mulţi au înţeles lucrul acesta, mai ales un nene ziarist în vârstă, duşman al Tribunului pe când se afla în viaţă, care a spus la "Ghiţă TV" că, în privinţa patriotismului său, Vadim Tudor s-a manifestat ca un geniu. Să ne trăieşti, nene ziaristule, să înfloreşti an de an, că mare dreptate ai avut! Înaltul Spirit al Tribunului, fără a fi răzbunător, a intrat în cugetele românilor, îndemnându-i să lupte împotriva nedreptăţilor la care sunt supuşi de către cei care se bălăcesc în noroiul corupţiei. Vă daţi seama, dragi români, că Vadim trăieşte printre voi, sub forma unui duh înţelept şi extrem de puternic? Chiar şi după moartea trupului, Marele Patriot veghează asupra voastră, ajutându-vă să găsiţi drumul cel bun către dreptate şi adevăr!

Nina Petre,
15 ianuarie 2017

< Sus >

Articole înrudite:

BLESTEMUL ELODIEI - în rubrica "Cugetări 2016"

RĂZBUNAREA ELODIEI - Radiografia unui caz tenebros - în rubrica "Tucidide" (2015)

CAZUL ELODIA - în rubrica "Cercetări prin paranormal" (2014)


Pagina index Nina Petre