<  Înapoi la Pagina de EDUCAŢIE PRIN PARANORMAL


CUGETĂRI 2017

Autor: NINA PETRE

ANOMALII ÎN PARANORMAL

  DERUTĂ GENERALĂ

Paranormalul românesc a intrat într-un con de umbră. Atâta s-au străduit unii, puşi de alţii, să tragă pe linia moartă tot ce părea a fi paranormal autentic în această ţară, până când s-a ajuns la o impostură periculoasă, susţinută intens de unele televiziuni, amatoare de figuranţi pe post de paranormali. Ţigăncile vrăjitoare au rămas la mare înălţime, omagiate periodic în emisiunea RTV-ului cu prezentatorul bâlbâit şi colega lui, blonda costelivă, mascota masonilor din Rotary Club.

Nea românul de la ţară ar zice cu năduf: Vremuri căcăcioase, dom’le! Are dreptate badea Ion, omul normal din popor, că vremurile de acum au ceva urât mirositor în ele.

Unii încearcă să arunce „motanul paranormal” în ograda ruşilor. Cică, ruşii ar avea paranormali cu mintea lungă până-n Cosmos, că ar folosi aparate sofisticate bune la manipulări în masă, că tot ei, ruşii, ne trimit viscole, tornade, cutremure, molime. În ultima vreme, altă ciudăţenie răzbate prin micile ecrane: fraţilor, avem spioni ruşi în ţară! Măi să fie, mare poznă! Cin’ să fie, cin’ să fie printre noi? S-au terminat extratereştrii şi le-au luat locul ruşii?

Acum, ca să spun drept, avem nişte moldovence în ţară tare bine înstărite pe la noi cu masaje şi „parapsihologii-extrasensuri” învăţate prin Moscova. Unii se întreabă: oare cine vorbeşte rusa o fi şi spion? O fi, n-o fi aşa, vă indic o persoană din Basarabia care vorbea perfect limba rusă, dar jur că nu era spioană: mama mea, Dumnezeu să o ierte, că se duse la Ceruri!

Vedeţi, fraţilor, dacă fiecare român şi-ar vedea liniştit de viaţa lui, fără a visa la averi fabuloase, am fi şi noi mai respectaţi peste hotare, unde se ţine cont de toate prostiile pe care le facem. Oare să se fi pierdut cu totul înţelepciunea Sfinţilor Părinţi plecaţi de mult în veşnicie? Poate că o vom regăsi până nu va fi prea târziu!

Nina Petre
29 ianuarie 2017

< Sus >

   DESTINUL NU ESTE UN HOROSCOP

Atâta s-au obişnuit unii cu horoscoapele, că au ajuns dependenţi de ele, indiferent de conţinutul acestora. Înţeleg că mulţi oameni bătrâni încă mai aşteaptă directive de la „partid”, dar tineretul ce cusur are? Simte nevoia să fie monitorizat prin televiziuni, internet şi presa scrisă?

La vremea de acum şi în cele viitoare, pline de complicaţii şi dureri, oamenii au şi vor avea nevoie de minte ascuţită, gândire creativă, spirit de independenţă, originalitate, curaj la fiecare pas. Nu ne aşteaptă un viitor „de aur” şi nici „de argint”. Omenirea se agită, schimbările bruşte zgâlţâie conştiinţele oamenilor, provocând puternice dorinţe de mai bine sau depresii aducătoare de neputinţă. Ne mai luăm după horoscoape când avem atâtea lucruri importante de făcut?

În trecut, mai înclinam urechea la discursul vreunui astrolog de la TV. Îmi propuneam să fiu disciplinată şi să dau crezare „directivelor horoscopale” oferite milioanelor de nativi din zodia Gemenilor. Acum vreo două luni, o astroloagă zicea că Gemenii dau dovadă de originalitate şi iniţiativă, se descurcă bine în orice situaţie, că trebuie să îşi facă ordine în trecut, să îşi revizuiască prietenii. Auzind bine şi băgând la cap preţioasele cuvinte, m-am apucat în ziua urmatoare să îmi fac ordine în baza de date, fiindcă de prieteni nu aveam motive să mă plâng. Au trecut vreo două săptămâni, iar Aghiuţă m-a făcut din nou atentă la horoscop. Aceleaşi fraze, dar la alt astrolog! Mintea îmi fugea neobosită, căutând ce mai aveam de revizuit. În sfârşit, am găsit cheia problemei: să fac ordine în debarale! După al treilea astrolog, care tot cam aşa ceva spunea, am renunţat să mai ascult horoscoapele. Mi-am zis: ce, mintea mea nu ştie să mă sfătuiască de bine? Ei, cum să nu, că datorită ei am ajuns, în ultimii 22 de ani, să consiliez mii de oameni!

V-am spus atâtea despre horoscoape ca să înţelegeţi de ce zeci de oameni, în fiecare lună, îmi trimit doar data naşterii şi îmi cer să le aflu destinul. Lipsesc numele reale, chiar şi pozele, absolut necesare unui bun clarvăzător. Sunt nevoită să repet, din email în email, că destinul nu este un horoscop, nici o carte de poveşti, nici o listă cu „directive”. Destinul este o formaţiune inclusă în aura energetică, aflată în permanentă transformare, cu excepţia unei părţi ce rămâne stabilă în decursul vieţii. Omul îşi poate influenţa destinul, în mod indirect, prin intermediul spiritului său.

Nina Petre
29 ianuarie 2017

< Sus >


RĂZBUNAREA ELODIEI

   ORACOLUL GHIŢĂ

Sarabanda omagierii fugarului Ghiţă nu dă semne de potolire. Sclavii RTV-ului, bine sponsorizaţi de gândacul-magnat Ghiţă dinainte de fuga lui în neant, i-au lăsat de-o parte pe preoţii şi călugării făcători de minuni, dedicându-i fiecare seară "oracolului, genialului, temerarului" fost patron, Ghiţă Fugăriţă. Ridicare în slăvi, laude nemeritate, o schelă imaginară pe care să stea în veci neuitatul escroc şi trădător de ţară Ghiţă Michiduţă.

Ce a vrut de la noi acest individ ciudat? Să-i votăm partidul, numit la vremea aceea PRU, adică Partidul România Unită, ale cărui intenţii vizibile urmăreau transformarea rapidă în PRD, adică Partidul România Dezbinată? Vedeţi cum se zbuciumă unii să distrugă unitatea României? Ce să ne mai mirăm de ruşi, unguri şi alţi pofticioşi la solul românesc, dacă apar ca nişte ciuperci otrăvitoare, pe ici pe colo, autohtoni de-ai noştri gata să se facă de ruşine, doar bani să le iasă!

Şefii de state care au refuzat să îi acorde azil politic fugarului Ghiţă merită să primească din partea poporului român, trădat cu neruşinare de Ghiţă Hahaleriţă, cele mai sincere şi cordiale omagii pentru înţelepciunea şi clarviziunea lor incontestabilă.

Oare îl vom mai vedea vreodată pe Ghiţă viu şi nevătămat? Ori va mai exista, ori nu va mai exista acel individ, erou naţional nu va merita sa fie proclamat!

Răzbunarea Elodiei nu are limite. Spiritul ei vrea să se facă lumină în nebuloasa dispariţiei capricioasei femei. Cazul "Ghiţă" seamănă din ce în ce mai mult cu nefericitul caz "Elodia".

Nina Petre,
28 ianuarie 2017

< Sus >

   GHIŢĂ FUGĂRIŢĂ

De la o vreme încoace, câteva televiziuni româneşti s-au profilat pe subiectul GHIŢĂ. În loc de o "Ghiţă TV", adică RTV, avem în ţară mai multe, de nu mai ştim care este sclava lui Ghiţă şi care sunt clonele ei. Se mănâncă o pâine bună în mass-media după fuga ruşinoasă a celebrului om de afaceri şi patron RTV.

Nu a durat mult până când s-a aflat unde este. L-au negociat două ţări levantine, iar fugarul stă acum pe un butoi cu pulbere. Trădătorii de ţară ca el, specialişti în computere, sunt foarte apreciaţi de organizaţiile teroriste. Marile Servicii Secrete ale lumii au oamenii lor, mai deştepţi şi mai şcoliţi decât Ghiţă cel Necoptlaminte. Ce-i lipsea acestui escroc naţional, că şi-a pus palma-n fund, şi-a părăsit nevasta şi copiii şi s-a făcut nevăzut peste graniţă?! A fugit ca Elodia, pe sub nasul autorităţilor române, şi tare m-aş mira să nu aibă soarta ei!

Scriam mai demult că spiritul Elodiei se răzbună pe cei care şi-au bătut joc de amintirea nesăbuitei fugare, înscenându-i în mod grosolan presupusa moarte, provocată, chipurile, de soţul ei. Vedeţi dumneavoastră pe ecranele TV cum se fabrică dosare în România cu sprijinul unor Servicii Secrete?! Acum înţelegeţi de ce "Ghiţă TV" a prezentat, sâmbătă de sămbătă, chiar şi în alte zile, filmările groteşti care îl acuzau pe poliţistul Cioacă de uciderea propriei soţii?! Şturlubaticul Ghiţă şi-a răsplătit astfel Şefii din Serviciul Secret, care nu mai ştiau cum să-şi acopere marea ruşine de a nu fi capturat-o pe Elodia când a fugit deghizată peste graniţă.

Cum s-ar mai spune, serviciu contra serviciu. După ce l-au îmbogăţit cu afaceri necinstite, Şefii l-au scăpat pe Ghiţă peste graniţă. Slabe speranţe să mai poată fi capturat! Fugit aiurea ca Elodia, va sfârşi ca ea dacă nu îşi va pune cenuşă în cap şi nu se va preda autorităţilor române. Are toate şansele, nenorocitul, să ajungă în pământul Levantului, aşa cum batjocorita lui, Elodia, zace undeva prin solul Maghrebului.

Poveşti ciudate, fraţilor, dar cumplit de adevărate! După moartea regretatului Tribun, i-am atenţionat pe duşmanii Maestrului Vadim să nu-i pângărească memoria cu răzbunări deşarte, ca nu cumva spiritul lui să devină răzbunător ca spiritul Elodiei. Mulţi au înţeles lucrul acesta, mai ales un nene ziarist în vârstă, duşman al Tribunului pe când se afla în viaţă, care a spus la "Ghiţă TV" că, în privinţa patriotismului său, Vadim Tudor s-a manifestat ca un geniu. Să ne trăieşti, nene ziaristule, să înfloreşti an de an, că mare dreptate ai avut! Înaltul Spirit al Tribunului, fără a fi răzbunător, a intrat în cugetele românilor, îndemnându-i să lupte împotriva nedreptăţilor la care sunt supuşi de către cei care se bălăcesc în noroiul corupţiei. Vă daţi seama, dragi români, că Vadim trăieşte printre voi, sub forma unui duh înţelept şi extrem de puternic? Chiar şi după moartea trupului, Marele Patriot veghează asupra voastră, ajutându-vă să găsiţi drumul cel bun către dreptate şi adevăr!

Nina Petre,
15 ianuarie 2017

< Sus >

Articole înrudite:

BLESTEMUL ELODIEI - în rubrica "Cugetări 2016"

RĂZBUNAREA ELODIEI - Radiografia unui caz tenebros - în rubrica "Tucidide" (2015)

CAZUL ELODIA - în rubrica "Cercetări prin paranormal" (2014)


Pagina index Nina Petre