<  Înapoi la Pagina de EDUCAŢIE PRIN PARANORMAL


CUGETĂRI 2018

Autor: NINA PETRE

DIN PRACTICA CONSILIERII SPIRITUALE

O VIAŢĂ, O KARMĂ

Ţi-am relatat în cadrul episodului spiritual câteva influenţe karmice sosite asupra ta din viaţa acelui antecesor. Te rog să accepţi ideea că un episod spiritual nu dă răspunsuri şi soluţii la toate problemele actuale. Karma spirituală provine din toate vieţile anterioare ale spiritului, iar acestea sunt de ordinul sutelor sau al miilor în cazul unui spirit evoluat, cum este al tău. Din fiecare viaţă anterioară a spiritului tău sosesc asupra fiinţei tale influenţe diverse, pe care le suporţi sau nu. Karma îşi declanşează acţiunea asupra fiecărui om atunci când găseşte momente prielnice în viaţa acestuia.

 

RELAŢII KARMICE

O relaţie karmică nu se găseşte în mod corect privind nişte poze. Este necesară identificarea unor antecesori spirituali şi a perioadelor în care există suprapuneri existenţiale, iar după aceea se poate afla ce au avut oamenii aceia unii cu alţii.

M-ai întrebat dacă, din punct de vedere karmic, se leagă ucigaşul de victimă. Aceasta este o chestiune de răfuială între spirite. Oamenii pot să schimbe multe aspecte karmice dintre cele cu care au venit pe lume.

Dacă ai avut neînţelegeri cu anumiţi oameni, poate fi vorba de o răfuială între spiritele voastre, o reglare de conturi provocată de neînţelegeri grave petrecute în alte epoci istorie. Se spune că oamenii trudesc toată viaţa pentru a-şi reconfigura trecutul. Cam aşa este.

 

SOLUŢII LA KARMĂ

Soluţii pentru ameliorarea unor situaţii conflictuale pot fi găsite şi aplicate oricând. Există totuşi o diferenţă între soluţionarea unor conflicte apărute în timpul vieţii şi fenomenul ameliorării karmei spirituale. Karma spirituală nu dispare niciodată, aşa cum nu dispare memoria nemuritoare a spiritului.

Oamenii sunt datori către spiritele lor să îşi trăiască viaţa aşa cum se pricep şi cum pot să facă lucrul acesta. Spiritele lor asistă la ceea ce li se întâmplă oamenilor şi înregistrează totul.

După moartea omului, spiritul intra în procesul de "evaluare", când entităţile superioare specializate în astfel de situaţii îi stabilesc rangul, nivelul evoluţiei sau al involuţiei.

Cărţi despre viaţa spiritelor şi karmă s-au scris în număr imens. Dar cunoaşte cineva de pe acest Pământ tot ce se întâmplă în lumea spiritelor? Nici vorbă! De ce? Pentru că spiritele, încarnate sau libere, nu îşi dezvăluie cu uşurinţă secretele rangului, nivelul de evoluţie şi multitudinea relaţiilor din lumea lor. Că unii cercetători au conceput scheme de evoluţie cu linii paralele, cercuri concentrice, tabele cu cifre şi culori, este problema lor.

În concluzie, nu tot ce s-a scris despre starea spiritelor este real.

Nina Petre
15 februarie 2018

< Sus >

DESTINUL PROVINE DIN KARMĂ

În virtutea convingerilor mele, destinul este determinat într-o mare măsură de influenţele karmice reflectate de spirit asupra fiinţei nou-născute. Destinul este un rezultat al karmei spirituale şi al altor feluri de karme (de neam, de ţară, de familie etc), dar şi al intereselor de evoluţie ale spiritului pe scara valorilor numai de el ştiute.

În consecinţă, oricum vei aprecia noţiunea de destin, tot la karmă vei ajunge.

 

MOARTE LENTĂ SAU VIOLENTĂ

Moartea violentă poate fi prevăzută în destin, iar în cazul acesta, are în mod sigur o sursă karmică. Fie că se află în destin sau nu, moartea violentă survine în urma unui accident, a unei crime sau din cauza altui motiv care provoacă un sfârşit tragic, de scurtă durată.

Moartea "lentă", opusă morţii violente, este a celor care zac o perioadă de timp în care atât muribundul, cât şi cei din jur plus spiritul său ştiu că va muri după un anumit interval de timp.

Moartea violentă surprinde şi traumatizează spiritul. Cea lentă este aşteptată cu resemnare.

 

ALTĂ PROFESIE DECÂT CEA PREDESTINATĂ

M-ai întrebat dacă spiritul tău şi-a ales greşit familia, voind să se facă medic. Trebuie să facem distincţie între spirit şi om. Omul este cel pe care îl cunoşti, iar spiritul tău este scânteia de energie inteligentă care te menţine în viaţă. Chiar înainte de naşterea ta, spiritul tău a avut planuri mari cu tine, mai ales în privinţa aspectului profesional din existenţa ta. S-a întâmplat că mersul vieţii te-a obligat să munceşti din greu pentru a supravieţui. Probabil că spiritul tău îi va transfera succesorului tău spiritual profesia de medic, iar după aceea va vedea ce va ieşi.

Nina Petre
5 februarie 2018

< Sus >

KARMA DE MILITAR

Referitor la profesia de militar, care presupune şi comiterea unor crime, spiritul încarnat într-un astfel de om îşi asumă riscul tuturor faptelor negative comise de acesta. Spiritul nu are de ales între bine şi rău, fiindcă asistă neputincios la ceea ce face omul său. Este un risc pe care şi-l asumă înainte de fiecare întrupare umană.

Din acest motiv, karma totală a fiecărui spirit este imensă. Acumularea ei se face prin faptele oamenilor. După moartea fiecăruia dintre ei, la fiecare nouă întrupare, spiritul cedează noului-născut o mică parte din karma lui imensă.

 

KARMA NU POATE FI REZOLVATĂ NICIODATĂ

- Cum putem să ne rezolvăm toată karma cu care venim?

Karma spirituală nu poate fi rezolvată integral niciodată. Ea este formată de influenţele sosite din toate vieţile anterioare ale spiritului. Karma spirituală se activează atunci când găseşte momente prielnice în viaţa oamenilor.

Poţi scăpa, într-o oarecare măsură, de efectele karmice nedorite dacă nu vei repeta greşelile antecesorilor tăi (despre care poţi să afli în decursul vieţii actuale) şi te vei strădui să continui unele din faptele lor demne de luat în seamă.

Nina Petre
24 ianuarie 2018

< Sus >

DEJA-VU

Faptul că ai sentimentul de recunoaştere aparentă a unor oameni în diverse locuri, numit de unii specialişti „deja-vu”, este foarte normal. Toţi oamenii îl au, dar de obicei nu i se dă prea multă atenţie.

Unii îl folosesc în scopuri obscure, cum ar fi, de exemplu, racolarea unor femei frumoase şi naive, pe care le aburesc cam aşa: „Cred că ne-am mai întâlnit şi în altă viaţă”.

 

GHIZII SPIRITUALI ŞI INSPIRAŢIA DE LA EI

Ghizii tăi spirituali sunt numeroşi. Numărul lor este secret, la fel ca şi semnalele lor de identificare în astral. Poţi să iei legătura cu ei în momentele de linişte şi singurătate, adresându-le întrebări referitoare la problemele vieţii tale şi la ceea ce te preocupă pe plan spiritual, educaţional, social. Vei primi răspunsurile aşteptate pe cale intuitivă, în orice moment al zilei, mai ales dimineaţa după ce te trezeşti din somn. Răspunsurile şi ideile constructive pot să sosească şi prin intermediul viselor, în timpul somnului.

 

NU ORICE PRESIMŢIRE TREBUIE COMUNICATĂ

- Am presimţiri care deseori se adeveresc.

Este necesar să fii prudent în ceea ce le spui altora. Există oameni care nu vor să li se spună nimic despre destin sau viitor. Ei se tem de viitor şi preferă să se ancoreze în prezent, cu toate gândurile şi faptele lor. Alţi oameni doresc foarte mult să li se facă predicţii. Unii le iau în serios, alţii fac mişto de ele, acuzându-l pe prezicător că bate câmpii. Lumea este foarte diferită, aşa că fiecare om trebuie considerat aşa cum l-a lăsat Dumnezeu.

Nina Petre
9 ianuarie 2018

< Sus >

<< Spre CUGETĂRI 2017


Pagina index Nina Petre