<  Înapoi la Pagina de EDUCATIE PRIN PARANORMAL


CUGETĂRI 2018

OPINIE: Eu sunt clarvăzătoarea oamenilor inteligenti. Prostii nu mă înteleg si nu îmi respectă personalitatea.

Autor: NINA PETRE

DIN EXPERIENTA CONSILIERII SPIRITUALE

REIKI

Reiki reprezintă un complex de practici terapeutice străvechi, dar în mare parte a fost îndepărtat de la esenta traditională prin născocirea unor directii “moderne”. Fiecare practicant Reiki îsi adaptează stiinta la modul său de viată si la propriile conceptii despre natura umană.

În mod evident, un practicant de Reiki cu sufletul curat devine un filosof, un îndrumător pentru cei care i se adresează. Cu cât avansează pe calea practicării Reiki, i se alătură tot mai multi ghizi spirituali, care îl ajută să devină un om cu un caracter puternic, fin cunoscător al naturii umane. Apar momente când spiritele protectoare îsi fac simtită prezenta lor benefică, dar oamenii le percep sau nu le percep, de la caz la caz.

 

YOGA, PROTECTIA

Esti un om înzestrat cu anumite aptitudini extrasezoriale, accentuate probabil prin cursurile de yoga. Dacă nu ai continuat să practici yoga în anii următori, ai devenit vulnerabilă la atacurile energetice ale unor persoane, fie că au fost intentionate sau nu. Pierderile de energie, cu toate simptomele descrise de tine, puteau fi prevenite prin practici spirituale ca Yoga, Reiki, Qigong si altele.

Somnolenta accentuată de care ai suferit multă vreme sau chiar perceperea entitătii malefice cauzatoare de ghinioane si accidente puteau fi evitate prin practici frecvente de energizare fizică si revigorare psihică. Omul este mai puternic decât entitătile astrale, bune sau rele, pentru că are o structură densă si este înzestrat cu o multime de abilităti necesare autoprotejării.

  

EXTAZUL

Viziunile însotite de stările de extaz pe care le-ai avut te-au ajutat să privesti cu detasare suferintele din trecut, să îti întelegi mai bine părintii cu toate greselile lor, să accepti ideea că omul poate să trăiască si în conditii de calm si armonie, nu numai de discordie, violentă si sete de răzbunare.

Este greu să obtii stările de extaz în mod frecvent. Ele sosesc atunci când fiinta omenească are nevoie de o comunicare deosebită cu propriul spirit.

Nina Petre
30 decembrie 2018

< Sus >

REÎNCARNAREA RUDELOR

Familia si rudele tale de acum nu reprezintă reîncarnarea tuturor rudelor din celelalte vieti. V-ati întâlnit uneori de-a lungul evolutiei speciei umane sub formă de rude, prieteni, dusmani sau colaboratori, ca reîncarnări ale spiritelor care v-au dat viată.

  

COPII REÎNCARNATI ÎN ACEEASI FAMILIE

Se întâmplă adeseori ca spiritele unor copii morti de timpuriu să încerce o nouă încarnare în aceeasi familie. Uneori reusesc performanta revenirii pe Pământ, alteori renuntă la reîncarnare si se întorc în lumea vesnică. Există legături de suflet incontestabile între oamenii de astăzi si fiintele cu care au relationat în alte vieti.

  

COPIII PARANORMALI

Copiii, până la vârsta de 6-7 ani, au perceptii extrasenzoriale deosebite, mai puternice decât ale multor adulti. De obicei, părintii le fac observatie să nu mai spună prostii, iar copiii se simt nedreptătiti si neîntelesi, cu toate că, din punctul lor de vedere, consideră că au dreptate în ceea ce văd. Pot să ajungă la stări de nervozitate, iar părintii îi duc repede la medic.

 

 STRĂMOSUL GENETIC POATE FI ANTECESOR SPIRITUAL?

Între antecesorii spirituali si strămosii genetici pot exista legături karmice dacă spiritele lor au avut întrupări umane care s-au cunoscut într-o anumită perioadă istorică. Întâlnirile karmice apar sporadic, de obicei la intervale de timp mai mari de un secol.

Omul de astăzi poate avea antecesori spirituali care au fost chiar strămosii lui. Prin cunoasterea unui număr mare de antecesori spirituali se pot identifica relatiile karmice reciproce ale unora dintre ei. Pot să fie descoperite întâlniri karmice atât în prezent, cât si în trecutul apropiat si cel îndepărtat.

Au existat oameni pe Pământ si în urmă cu 3 milioane de ani.

Spiritele se încarnează, nu oamenii. Omul este o fiintă unică. El trăieste de când se naste si până moare. Spiritul său are o viată mai lungă. Atunci când îmbătrâneste peste măsură, spiritul se divizează la dorintă în spirite tinere, lipsite de experienta vietii terestre.

Nina Petre
20 decembrie 2018

< Sus >

MESERIA DIN ALTĂ VIATĂ

M-ai întrebat dacă si în această viată ar trebui să îti placă unele lucruri care ti-au plăcut într-o altă viată, cum ar fi de exemplu, meseria. Aici se pune în primul rând problema atitudinii omului de astăzi fată de karma lui, partial, bineînteles, deoarece karma preluată din toate vietile anterioare este aproape infinită. În fiecare zi, omul îsi arde elemente din karmă si acumulează altele noi, aproape fără să îsi dea seama.

Profesiile din vietile anterioare nu sunt obligatorii pentru omul de astăzi. El rămâne doar cu amintiri plăcute sau neplăcute, cu aptitudini deosebite despre care nu îsi dă seama de pe unde le-a mostenit sau cu obsesii, temeri, boli grave, care iar nu se justifică pe cale genetică. Tu, cea de astăzi, ai profesia pe care ti-ai ales-o de bună voie, fără să îi întrebi pe sutele de antecesori spirituali sau pe spiritul tău ce ai de făcut în această viată.

Situatia se complică în momentul când cineva priceput la regresii temporale îti dezvăluie vietile unor antecesori spirituali. Din acel moment al revelatiei spirituale, tu începi să gândesti într-un mod mult mai profund decât până atunci.

Referitor la atitudinea constructivă vizavi de faptele antecesorilor spirituali, am niste sfaturi să îti dau. De exemplu, dacă ti-a plăcut un antecesor cu fiinta si faptele lui, poti să îl imiti atât cât doresti si cât îti permit vremurile în care trăiesti. Dar dacă un antecesor îti provoacă silă, dispret, revoltă, din cauza faptelor sale reprobabile sau a caracterului său respingător, aici deja apare misiunea ta de a corecta ceea ce nu a fost în ordine la el. Fără îndoială că ne putem anula karma negativă prin fapte bune si printr-o atitudine pozitivă fată de problemele vietii.

 

CE SĂ ÎNTELEGI DIN VIATA ANTECESORULUI

M-ai întrebat ce lectie trebuie să înveti din viata antecesorului. Doresc să mentionez că prin KARMĂ putem întelege totalitatea consecintelor faptelor antecesorilor spirituali. Tu îti cunosti viata de acum, iar prin compararea faptelor tale cu cele ale antecesorilor spirituali, vei întelege că trebuie să corectezi ceea ce ei au făcut rău si să continui faptele lor bune.

Bineînteles că toate actiunile tale trebuie să fie adaptate la realitatea în care trăiesti. Spiritul tău a avut sute de vieti anterioare sub forma umană, asa că elementele karmice preluate de tine sunt în număr infinit de mare.

Nina Petre
5 decembrie 2018

< Sus >

KARMA SE INSINUEAZĂ ÎN VIATĂ

Influenta karmei este foarte complexă, imprevizibilă si dificilă. Karma se strecoară în viata omului ca apa printre pietre, mai ales acolo unde găseste un loc prielnic pentru a-si dezvolta actiunea. Aici se potriveste proverbul românesc “Unde dai si unde crapă!”. Omul constient de posibilitatea aparitiei unor probleme karmice se străduieste să îsi facă ordine în viata de zi cu zi, mai ales în relatiile cu ceilalti din jurul său. Orice stare prelungită de tensiune între oameni poate să favorizeze aparitia unor fenomene karmice, ca o continuare a incidentelor manifestate în vietile antecesorilor spirituali. Evitarea certurilor între rude aduce mult bine în viata omului. Toti cei cu care vii în contact de-a lungul vietii (membri de familie, rude, colaboratori, prieteni, dusmani etc.) reprezintă reîncarnări ale spiritelor unor fiinte care au trăit si în alte epoci istorice. Iubirea, dusmănia, setea de răzbunare se pot transmite peste veacuri. Să nu uităm că antecesorii spirituali sunt rudele tale spirituale, la fel cum strămosii sunt rudele tale genetice.

 

KARMA NEGATIVĂ

Am întâlnit multe cazuri în care oameni cu mari probleme de sănătate au avut strămosi spirituali (sau genetici) care au ucis oameni. Cea mai puternică solutie de a scăpa de o zestre karmică atât de dură este aceea de a te dedica binelui celor din jur. Mai clar, dacă un strămos a ucis si a schilodit, tu trebuie să ajuti oamenii să trăiască, indiferent pe ce cale benefică pornesti în ajutorul semenilor tăi.

 

EROAREA SINUCIDERII

Mă îngrozeste faptul că ai încercat să te sinucizi. Pentru ce si pentru cine? Dacă Dumnezeu ti-a dat această viată, tu ai datoria să ti-o trăiesti din plin, după cum doresti. Sper că nu vei mai încerca vreodată gestul fatal, în primul rând din motivul că spiritul si sufletul tău se vor chinui multă vreme pe lumea celalaltă din cauza ta. Am contactat, de-a lungul anilor, multe spirite de sinucigasi. Este uimitor câtă suferintă zace în ele si cum îsi cer iertare cu disperare pentru gestul necugetat al unor oameni care si-au pus capăt zilelor.

Nina Petre
27 noiembrie 2018

< Sus >

ÎNTREBĂRI STANDARD, RĂSPUNSURI SIMPLE

M-ai întrebat care este tema ta de viată si dacă poti să o afli singur. Mersul vietii unui om nu se încadrează în scheme teoretice si în idei care nu au acoperire în practică. Din cauza unor astrologi si ezoteristi care nu mai stiu ce idei fanteziste să răspândească pentru ca lumea să îi creadă teribil de destepti, o mare parte din populatie a ajuns să fie obsedată de întrebări standard, cum sunt următoarele: Care este misiunea vietii mele? De ce m-am încarnat? Care este tema mea de viată?

Din nestiintă sau cu reavointă, s-au creat confuzii periculoase în mintile oamenilor. De exemplu, oamenii cred că au mai trăit si în alte vieti, acuzându-se singuri pentru greselile unor oameni diferiti de ei care au trăit în alte epoci istorice. De câte ori am ocazia, le explic clientilor mei că un singur om nu poate să fie prezent în fiecare secol. Niciodată doi sau mai multi oameni nu vor fi identici.

În ceea ce priveste lectia de viată sau tema vietii, nu este vorba despre o singură lectie si o singură temă. Viata omului este extrem de complexă si bogată în evenimente. În fiecare zi, omul trece prin tot felul de situatii, în urma cărora trebuie să tragă niste concluzii si să ia măsuri spre binele său. Cu cât omul este mai atent la ceea ce i se întâmplă si se străduieste să îsi corecteze greselile de zi cu zi, cu atât mai usor spiritul său primeste experiente în plus, care îl ajută să se înalte în rang. Vorbele sofisticate ale unora nu valorează nimic în comparatie cu faptele de omenie si experienta pozitivă acumulată de om în timpul vietii sale.

Omul trebuie să lupte pentru transpunerea în fapte a idealurilor sale. Ca om, te-ai născut cu liber arbitru. Aceasta înseamnă că ai dreptul moral si spiritual de a trăi asa cum doresti si cum îti place. Dacă societatea te împiedică uneori în faptele tale, este o altă problemă. Chiar si din acest motiv, există multă nedreptate pe pământ.

La întrebarea “pentru ce venim pe lumea aceasta?” îti dau un răspuns clar: pentru că asa a vrut spiritul care ne-a dat viată. Ca fiinte umane, suntem doar partial pe picioarele noastre. În mare parte, facem jocul spiritului nostru, care îsi cunoaste foarte bine interesele.

 

LECTIILE DE VIATĂ MAJORE SI MINORE

M-ai întrebat despre lectiile de viată stabilite prin destin. Aici este ceva neclar pentru tine (si pentru alti oameni, bineînteles). Lectiile de viată sunt concluziile pe care trebuie să le desprindă fiecare om din ceea ce i se întâmplă zi de zi. Există situatii majore, cum ar fi accidentele, căsătoria, conflictele grave, divortul, decesele unor persoane, din care cei implicati sau cei care asistă la ele trebuie să tragă “învătăminte”, adică niste concluzii educative. Acestea sunt lectii de viată majore.

În afară de ele, omul învată zilnic din momentele fericite sau nefericite prin care trece, iar dacă este constient de ceea ce i s-a întâmplat, poate să desprindă niste “învătăminte” folositoare pentru el. Acestea se pot numi lectii de viată minore.

 

MISIUNEA VIETII

Povestea cu “misiunea vietii” este o găselnită prea mult vehiculată de astrologi. Misiunea vietii oricărui om este să îsi trăiască viata pe care i-a dăruit-o Dumnezeu, cu bune si cu rele, să-si facă datoria ori de câte ori i se va cere lucrul acesta.

Nina Petre
12 noiembrie 2018

< Sus >

GHICITUL

Problemele spinoase ale vietii, de orice natură, pot să apară oricând, ele fiind generate de influentele karmice (care actionează si prin intermediul destinului), dar si de către mersul vietii, cu bune si cu rele. Important pentru fiecare om NU este să i se spună că i se vor întâmpla câte si mai câte, ci să îsi formeze el însusi o intuitie puternică, prin care să primească informatiile utile stocate în subconstientul său.

 

RENUNTAREA LA PRACTICILE MAGICE

Faptul că ai apelat la tot felul de ezoteristi si astrologi te-a condus pe un drum paralel cu cel normal si drept. Fiecare dintre acei escroci te-a derutat, ti-a creat o falsă părere despre felul cum ar trebui să te descurci în viată. Cu toate că situatia ta financiară se agravează, încă mai consideri că prin practici de magie îti poti rezolva afacerile si celelalte probleme ale vietii. Te afli într-un cerc din care îti este greu să iesi: prin practici de magie ti-ai încurcat treburile si tot prin magie vrei să le rezolvi. În acest sens, problema ta karmică ar fi necesitatea de a renunta definitiv la folosirea magiei pentru optimizarea vietii.

Cu sigurantă că în trecutul tău spiritual au existat vrăjitori care au făcut mult rău unor oameni, iar tu suporti consecintele ticălosiei lor. Pentru a scăpa de necazurile financiare, ar fi bine să te bazezi pe inteligenta ta, nu a vrăjitoarelor.

Entitătile de lumină nu cunosc notiunea banului. Ele au treabă cu sufletele oamenilor, nu cu afacerile bănesti. Asadar, renuntarea la rituri, la vrăji, la credinta în puterea practicilor de magie îti va elibera fiinta de un lant periculos cu care te-au înconjurat escrocii la care ai apelat pentru ghicit sau magie. Cu inteligenta ta, cu multă vointă si idei originale vei face multi pasi înainte pe drumul vietii.

 

DESTRĂMAREA NATURALĂ A VRĂJILOR

Destrămarea vrăjilor se produce în mod natural după ce le expiră perioada de actiune. Dar dacă au găsit terenul prielnic pentru a distruge omul, se poate întâmpla si asa ceva. Atitudinea cea mai corectă (din punctul meu de vedere) este să le ignori, să le sfidezi, să te consideri mai puternică decât ele.

Nina Petre
3 noiembrie 2018

< Sus >

CUM LUCREZ EU

Eu nu sunt ghicitoare, ci medium de investigatie. A fi clarvăzător nu înseamnă neapărat a fi ghicitor. Clarviziune au toti marii artisti, scriitori, oamenii de afaceri, angajatii serviciilor secrete etc. Ca medium de investigatie, munca mea este profilată pe cercetare, nu pe ghicit. Prin urmare, toti clientii mei care au înteles bine cu ce mă ocup îmi scriu detaliat despre necazurile lor si îmi adresează întrebări concrete, nu cu un caracter foarte general.

De unde obtin datele istorice apărute în analizele mele? De la spiritul clientului aflu cadrul general în care s-a desfăsurat viata fiecărui personaj, iar detaliile istorice, politice si sociale reprezintă rezultatul cercetărilor mele, care sunt destul de laborioase. Mă pasionează istoria omenirii în ansamblul ei, fiindcă de ea apartine istoricul vietii fiecărui antecesor spiritual.

 

MENTIUNI IMPORTANTE

Eu analizez fiinta umană din punct de vedere karmic si le atrag atentia clientilor mei asupra următoarelor aspecte importante:

- Destinul este influentat de karma rezultată din vietile anterioare ale spiritului.

Destinul are la bază intentiile spiritului de a-si rezolva unele probleme karmice rezultate din încarnările lui anterioare. Nu tot ce este prevăzut în destin se poate realiza în decursul vietii. În schimb, omul face într-o viată mai mult decât îi prevede destinul, iar pentru fiecare pas nou i se deschide o cale secundară pe care poate să actioneze cum doreste el.

- Spiritul se încarnează, nu oamenii.

Nu oamenii se reîncarnează, ci spiritele. Fiecare om este o fiintă unică. El se naste, trăieste si moare. Rămân în urma lui osemintele terestre sau cenusa, lipsite de viată, iar ce este nemuritor îi apartine spiritului; sufletul celui care a murit se integrează în sufletului imens al spiritului, precum si înregistrarea vietii acestuia. Din înregistrarea vietii celui decedat, cuprinsă integral în memoria spiritului, rămâne o zestre nematerială, doar energetică, numită karmă.

Spiritul care doreste să se reîncarneze discută cu spiritele specializate în consilierea celor care vor trece din nou în trupuri umane sau animale. Obiectivele noii întrupări sunt numeroase si nu toate ajung sa fie realizate în timpul vietii următoare. O parte dintre aceste obiective sunt prevăzute în destin.

 

IESIREA DIN LANTUL REÎNCARNĂRILOR

Referitor la dorinta ta de a iesi cât mai repede din lantul reîncarnărilor, pot să îti spun că orice ai face, chinuitor sau nu, faptul că spiritul tău va ajunge în situatia de a nu se mai încarna se va decide pe „lumea cealaltă”, independent de antecesorii spirituali umani. Oamenii nu cunosc în totalitate ce se întâmplă în lumea spiritelor si nu vor afla niciodată întregul adevăr, asa cum nu se poate sti exact care este viata extraterestrilor.

Dacă doresti să îti ajuti spiritul pentru a-si ameliora mostenirea karmică, este bine să îti îngrijesti cât mai bine trupul, să practici meseriile care ti se potrivesc, să actionezi în asa fel ca să fii multumit de viata ta. Mai departe, după ce vei muri, spiritul va decide ce ai făcut bun sau rău.

Nina Petre
20 octombrie 2018

< Sus >

FANTOMELE ÎN LUMEA CONTEMPORANĂ

Lumea contemporană îsi risipeste energia si inteligenta pentru interese materiale, în loc să se preocupe de înnobilarea sufletului cu sentimente capabile să o înalte în rang pe scara valorilor intelectuale, morale si spirituale.

Pe măsură ce trec anii, fenomene legate de fantome sau alte fenomene paranormale sunt din ce în ce mai frecvente în toate tările. Lumea spiritelor este foarte îngrijorată de ceea ce se întâmplă pe Pământ si încearcă să le comunice oamenilor că trebuie să fie mai atenti la comportarea lor.

 

NICIODATĂ PERFECT

Mi-ai scris că nu consideri că Dumnezeu poate să predestineze suferinta. Dumnezeu nu predestinează nimic si nu creează suferinta sau fericirea umană. Energia divină este neutră, ea având rolul de a mentine viata în Univers. Oamenii, în schimb, născocesc vrute si nevrute despre puterea lui Dumnezeu. Este normal ca fiecare fiintă umană să îsi dorească fericirea absolută. Dar cum o astfel de fericire există doar în imaginatia unora, nimeni nu poate fi perfect fericit pe Pământ.

Motive karmice se pot găsi oricând pentru bucurii si necazuri. Trebuie, totusi, să ai în vedere faptul că omenirea, în ansamblul ei, nu este si nu va fi niciodată perfectă. Oamenii devin din ce în ce mai egoisti si mai agresivi. Asa sunt educati în majoritatea tărilor, iar pace în lume nu va fi niciodată.

 

AJUTORAREA SEMENILOR

Omul bine evoluat spiritual ajută omenirea din proprie initiativă, folosind metodele alese de el.

Este adevărat că nu toti oamenii vor să fie ajutati. Unii se supără pentru că au fost ajutati fără să ceară acest lucru. Din acest motiv si din altele, oamenii cu adevărat generosi îsi fac multi dusmani. Se spune prin diverse locuri că oamenii merită să fie ajutati numai dacă solicită ajutorul respectiv.

Prin modul tău de a gândi si a actiona spre binele celor din jur sau de departe, ai ajuns foarte aproape de Dumnezeu. Din acest punct de vedere, poti să mergi linistită pe drumul ales de tine, iar îngerasii Domnului (Spiritele superioare care ajută oamenii deosebiti) vor avea grijă de tine.

Nina Petre
9 octombrie 2018

< Sus >

Q & A

Am citit despre cum transmit părintii urmasilor genele lor. Dar nu înteleg cum este posibil să transmită un antecesor spiritual noului-născut unele semne din nastere, urma unor răni fatale, care au provocat moartea în viata anterioară. De exemplu, cicatricea lăsată de un glonte de la o armă de foc...  

Noii-născuti pot să aibă pe corp semne transmise pe cale karmică (energetică) de la antecesorii spirituali. Este un fapt constatat practic cu ocazia cunoasterii unor vieti anterioare. Fenomenul respectiv a fost explicat cu multă competentă de către specialistii din diverse tări.

Pot relata cazul meu: la mâna stângă, lângă degetul mare, am o cicatrice mică. În vremea copilăriei, am visat de câteva ori că un câine m-a muscat în locul respectiv. Mama mi-a spus, însă, că nu m-a muscat niciun câine când eram mică.

 

Care consecintă karmică este mai puternică, cea a antecesorilor spirituali sau a străbunilor plecati dinte noi?

Consecintele karmice – si cele genetice, si cele spirituale – au diverse grade ale intensitătii cu care actionează asupra fiintelor umane. Nu putem stabili care sunt mai puternice si care sunt mai slabe.

 

Spiritul îi rămân întipărite diferite trăsături sau cunostinte, feluri de a fi, experiente, preferinte sau înclinatii care se continuă în viitoarele încarnări?

În memoria energetică a spiritului există înregistrările vietilor tuturor celor în care a fost întrupat. Zestrea spirituală (karma) mostenită de fiecare nouă întrupare umană contine asemănări fizice, psihice, comportamentale, profesionale etc. cu unele dintre fostele întrupări.

 

Cum vă conectati la spirit si cum vedeti persoanele din trecut în care acesta a fost încarnat?

Metodele mele de lucru în cercetarea vietilor anterioare s-au format de-a lungul celor 24 de ani de când reusesc să obtin informatii din lumea spiritelor si s-au perfectionat în ultimii 20 de ani, de când lucrez cu publicul. Experienta mea în acest domeniu se bazează pe telepatie, pe o bună intuitie, pe o bună cunoastere a oamenilor si pe un studiu permanent al Istoriei culturii si civilizatiei omenirii.

 

Eu cred că spiritul încearcă prin încarnări repetate să ascensioneze la niveluri spirituale superioare pe scara ierarhiei Divinitătii. În ceea ce ati publicat pe site, am văzut că între episoadele de reîncarnare există diferente spre centenar si peste... Este o regulă în asta sau sunt ceva bariere? Sau un spirit se poate întoarce si în câtiva ani (1-10) de când persoana în care a fost încarnat a murit?

Este adevărat că spiritele acumulează experientă datorită succesiunii încarnărilor de care beneficiază. Intervalul dintre două încarnări umane poate fi foarte scurt, de 1-2 ani, sau foarte lung, de câteva sute de ani. Este dependent de interesele spiritului si de sansa de a beneficia de o nouă încarnare.

 

Devierea de la elementele de bază ale destinului poate atrage modificări si ale elementelor care s-au păstrat, adică faptul că am divortat modifică si vârsta predestinata etc.?

Între elementele de bază ale destinului există o relatie de interconditionare. Dacă omul în cauză intră pe directii secundare ale destinului, se poate modifica numărul de căsătorii, chiar si vârsta predestinată.

Nina Petre
2 octombrie 2018

< Sus >

DIRECTIILE DESTINULUI

În cadrul Studiului nr.1 obisnuiesc să fac analiza karmică a fiintei umane.

Mostenirea spirituală, pe care eu o numesc “karma”, reprezintă ceea ce rezultă din vietile anterioare ale spiritului. Nu este vorba despre averea materială în bani si diverse obiecte (mobilă, case, terenuri) sau chiar animale ce se poate mosteni de la părinti si rude. Pe linie de spirit, din viata fiecărui antecesor se transmit pe cale energetică spre succesorii acestuia trăsături fizice si psihice, predispozitii karmice spre anumite fapte, profesii, boli, situatii familiale, pedepse, recompense etc. Când vorbim despre karmă, mostenirea este spirituală, nu genealogică (genetică).

Directiile principale ale destinului sunt prestabilite de către spirit înainte de nasterea pruncului. Spiritul stie că omul, odată intrat pe drumul existentei sale, nu va respecta toate dorintele lui. Din acest motiv, în timpul vietii se deschid mereu directii secundare ale destinului care însotesc faptele omului.

Destinul este un instrument prin care spiritul îsi rezolvă o parte din problemele karmice rezultate din întrupările anterioare. La această actiune complicată si de lungă durată contribuie, în mare măsură, directiile secundare ale destinului. Destinul, în ansamblul său, transformă faptele omului în karma viitoare.

Doresc să accentuez asupra faptului că nu oamenii se reîncarnează, ci spiritele. Prin urmare, omul de astăzi nu se poate regăsi în pielea unor oameni care au trăit în alte vremuri. Nu trebuie să îti asumi greselile si neîmplinirile antecesorilor spirituali, deoarece există riscul de a atrage asupra fiintei tale influente karmice nu întotdeauna favorabile.

În cadrul Studiilor pe care le fac asupra antecesorilor spirituali, explic modul în care influentele karmice contribuie în mare măsură la formarea directiilor principale ale destinului. Directiile secundare se deschid în timpul vietii prin faptele omului care nu se încadrează în directiile principale, când omul ia decizii pentru noi actiuni.

De exemplu, tu având două căsătorii predestinate, dacă nu te recăsătoresti după divort, rămâi pe o directie secundară a destinului, corespunzătoare unei singure căsătorii. Având un singur copil predestinat, dacă vei aduce pe lume încă un copil, vei intra pe directia secundară care îti permite să ai doi copii. Dacă vei trăi mai mult sau mai putin de 78 de ani, vârsta ta predestinată, când vei închide ochii, te vei afla pe o directie secundară a destinului.

Nina Petre
19 septembrie 2018

< Sus >

DISENSIUNI ÎNTRE SOTI

Nu te-ai înteles bine cu fostul sot pentru că spiritele voastre sunt dusmane. La baza acestei incompatibilităti stă rangul spiritului fostului tău bărbat, care este inferior rangului spiritului tău. Cum s-ar mai spune, spiritul tău este mult mai evoluat decât al lui. Disensiunile dintre spiritele încarnate se manifestă prin intermediul oamenilor, care nu se suportă bine, oricât s-ar strădui.

 

APĂRĂ-MĂ, DOAMNE, DE PRIETENI, CĂ DE DUSMANI MĂ APĂR SINGUR!

Prietenele sunt bune atâta timp cât nu devin invidioase, colportoare, ipocrite. Dacă totul merge bine în familia ta si la locul de muncă, în mod inevitabil apar si dusmani, chiar printre prietenele sau prietenii în care ai foarte multă încredere. Ai nevoie de cât mai putine prietene, alese cu grijă, ca nu cumva să te dezamăgească la un moment dat. Încă un lucru important: prietenele nu trebuie să îti afle toate secretele vietii de familie pentru că le pot trăda cui nu trebuie.

 

CIOCNIRILE ÎNTRE OAMENI

Cu privire la plata datoriilor către semenii nostri, ar fi multe de spus. Aici intervine intuitia omenească si dorinta fiecăruia de a face ordine în anturajul său. De obicei, persoanele apropiate astăzi sunt animate de spirite care au avut întrupări în fiinte umane prietene, dusmane sau rude. Se întâmplă ca vechile pasiuni sau dispute să se reia peste veacuri, dar nu trebuie să generalizăm lucrul acesta. Mai clar, nu toti oamenii care se lovesc unul de celălalt s-au mai întâlnit si în alte vieti. Important este ca fiinta de astăzi să dovedească un comportament amabil, pacifist, echilibrat.

 

FRĂTIA SPIRITUALĂ

Am întâlnit situatii de frătie spirituală. Pot să îti povestesc, în linii generale, cum se comportă cei pe care îi cunosc: se simt mereu aproape unul fată de celălalt, chiar dacă depărtarea fizică este evidentă; gândesc la unison, au aceleasi preferinte, doresc tot timpul să se ajute reciproc. Dacă sunt căsătoriti si au familii diferite, se străduiesc să îsi apropie familiile, pentru a se putea vedea mai des. Nimeni nu trebuie să stie nimic despre iubirea lor pentru a nu-si destrăma familiile, mai ales dacă au copii.

Nina Petre
10 septembrie 2018

< Sus >

INFLUENTA ACTUALĂ A ÎNCARNĂRILOR

Toate încarnările anterioare sunt relevante, fiecare dintre ele având influente mai mici sau mai mari asupra vietii actuale.

Gradul de influentă a unui strămos spiritual asupra omului de astăzi nu este dependent de distanta în timp fată de momentul actual.

Eu cercetez istoricul fiintelor umane oricât de profund este necesar. A cerceta nu este un păcat.

Fireste că si karma părintilor se reflectă asupra copiilor. Există o vorbă în popor: “Păcatele părintilor cad pe copii”. Totusi este posibil si reversul medaliei: copiii pot fi beneficiarii unor merite pentru care părintii lor nu au fost răsplătiti în timpul vietii.

 

ANTECESORII NU SUNT CLONE

Antecesorii spirituali nu sunt clonele oamenilor de astăzi, ci doar niste rude ale lor, care au trăit în alte epoci istorice. Tu, ca om al zilelor noastre, ai mostenit pe cale spirituală câte ceva de la fiecare antecesor în privinta trăsăturilor fizice, psihice sau karmice, asa cum ai mostenit destule calităti sau defecte de la rudele genetice.

Spiritul tău a avut sute de încarnări în stadiu uman, iar amintirile lui sunt bine stocate în aura sa. Există oameni care îsi pot aminti cu usurintă aspecte din vietile antecesorilor spirituali. Altii nu îsi amintesc mai nimic, asa cum ti se întâmplă si tie.

 

DIFERENTE FATĂ DE ANTECESORII SPIRITUALI

Asemănările cu antecesorii spirituali sunt îmbucurătoare, dar deosebirile nu sunt de neglijat, fiindcă în ele îsi fac simtită prezenta legile karmice, purtătoare de fericire sau nefericire. Dacă unele aspecte ale vietii sau personalitătii antecesorului NU ti-au plăcut, în această viată ai datoria spirituală de a corecta ceea ce nu a fost în ordine la el. Dacă antecesorul ti-a stârnit admiratia, poti să iei exemple bune de la el, acestea fiind adaptate societătii si perioadei istorice în care trăiesti.

 

ANTECESORII SUNT MULTI, TU ESTI UNIC

Antecesorii spirituali sunt multi la număr, iar tu esti o singură fiintă a vremurilor actuale. Atât tu, cât si toti oamenii în care a fost întrupat spiritul tău de-a lungul mileniilor sunteti fiinte diferite, care au în comun doar spiritul, ca suport al vietii. Niciodată doi sau mai multi oameni nu au fost si nu vor fi identici. Nici măcar clonele create în laboratoare nu pot fi identice, deoarece au spirite si suflete diferite.

Nina Petre
1 septembrie 2018

< Sus >

DATORIA KARMICĂ

Problema îndeplinirii datoriilor karmice este foarte discutabilă. Stiind care ne este karma, ne străduim din răsputeri să ne mai limpezim sufletul de păcate. Dar karma si-o ard în totalitate numai cei care ajung îngeri după trecerea "dincolo". Aceasta, după o viată plină de privatiuni, de suferinte grele, trupesti si sufletesti.

 

ULTIMA ÎNCARNARE

Cei care vorbesc despre ultima reîncarnare în această viată riscă să spună o mare prostie. În vremurile de astăzi si de mâine, când viata oamenilor va deveni din ce în ce mai complicată, este inutil să spunem că o fiintă umană si-a încheiat toate treburile pe Pământ. Chiar si cele mai înalte fiinte ale lumii spiritelor pot primi oricând misiunea unei noi întrupări omenesti. Putem fi siguri că nimic nu este absolut în Univers.

 

ARDEREA TOTALĂ A KARMEI

Arderea karmei în totalitate, practic, este imposibil de realizat într-o singură viată, ea constituind un vis frumos al multor oameni care aspiră spre oprirea lantului încarnărilor succesive. Afirm lucrul acesta deoarece arderea karmei este o problemă care intră în atributiile spiritului, nu ale omului. Omul îsi trăieste viata cu multe bucurii si suferinte, acumulând zi de zi atât karma pozitivă, cât si negativă. De karmă nu te poti feri, cum nu poti scăpa de aerul pe care îl respiri. Asadar, cu cât ai cugetul mai linistit, cu atât poti rezista mai bine la încercările vietii.

 

INTERVALUL ÎNTRE ÎNCARNĂRI

Încarnările unui spirit sunt persoane diferite din punct de vedere fizic, psihic, energetic, dar nu si spiritual. Singurul element comun este spiritul care le-a mentinut în viată. Dar cum spiritul are o aură infinită, care contine si istoricul vietilor sale anterioare, karma preluată de la fiecare antecesor li se transmite celor care se vor mai naste.

M-ai întrebat dacă 50 de ani este un timp normal între două reîncarnări. Nu putem spune că este normal sau anormal. Durata între două încarnări este cea stabilită de spirit pentru a-si contura intentiile în legătură cu necesitatea solutionării problemelor sale karmice. El se poate reîncarna si la intervale mai mici de 50 de ani sau mai mari decât acesta. Din experienta muncii mele, pot să spun că multi oameni rezultati din încarnări după 100 de ani au mari probleme de viată.

Nina Petre
18 august 2018

< Sus >

DRUMUL ÎN VIATĂ

M-ai întrebat care este menirea ta în viată si în ce directie să te îndrepti pentru a ti-o îndeplini. Drumul în viată trebuie să si-l găsească omul însusi tinând cont de idealurile sale, de ceea ce îi poate oferi societatea în care trăieste si de aptitudinile sale psiho-fizice de a se descurca în viată.

 

VIATA E MAI TARE CA DESTINUL

Destinul este doar o anexă a vietii si o formă de manifestare a karmei spirituale. Viata omului este mai puternică decât destinul. Viata este plină cu deceptii, dar si cu împliniri.

Fiecare om are dreptul să caute până când îsi va găsi persoana potrivită pentru un trai în comun.

 

OMUL ÎSI DEZAMĂGESTE SPIRITUL

Este adevărat că spiritul îsi alege familia în care se va încarna. Dar, de multe ori, se simte dezamăgit si revoltat de independenta omului care s-a născut prin vointa lui, om care nu îsi va urma întocmai destinul dăruit de spiritul său.

Prin încarnările sale, spiritul îsi urmăreste propriile interese de evolutie continuă, iar oamenii sunt niste cobai care îi scapă mereu de sub control. Câtă vreme omul se află în viată, spiritul său nu îl poate influenta prea mult, dar elementele karmice preluate din vietile anterioare pot să devină coplesitoare pentru fiecare om.

 

NEURMAREA PROFESIEI PREDESTINATE

O influentă psihologică puternică asupra omului o are profesia predestinată. Chiar dacă ea nu îti convine, încearcă totusi să te apropii cumva de munca dorită de spiritul tău. Mergând toată viata pe o linie profesională paralelă cu cea predestinată, poate să apară acea insatisfactie nelămurită care să degenereze într-o depresie greu de stăpânit.

Majoritatea oamenilor practică meserii diferite de cele care le-au fost predestinate la nastere. De aici, o serie întreagă de probleme, necazuri, piedici, insatisfactii în muncă, dorinta de a învăta orice altceva... Fericitii care au învătat si practică meseria potrivită lor prin destin muncesc cu plăcere, învată usor si nu se mai satură învătând câte ceva legat de meseria lor. Viata le pare mai usoară, problemele mai mici.

Nina Petre
27 iulie 2018

< Sus >

OMUL ESTE "COBAIUL" SPIRITULUI

Ai dreptate considerând că lantul încarnărilor unui spirit este un joc al polilor. Tu ai de suportat o multime de nedreptăti, iar din suferintele tale, spiritul care te animă învată numeroase lectii. Omul nu este altceva decât un cobai care satisface interesele de evolutie ale spiritului său. Dacă omul este puternic si răzbătător în viată, spiritul jubilează, stiind că, după moartea acelui om, el se va înălta în rang. Dacă, dimpotrivă, omul este slab din fire, temător, influentabil la rău, tristetea spiritului este imensă.

Cu spiritul tău te afli în contact permanent. Este o colaborare intuitivă, care te sprijină în tot ceea ce faci.

Doresti să stii acele elemente din vietile tale anterioare care îti influentează viata actuală. Poate că ai aflat din diverse surse ezoterice că un spirit uman are în spatele său mii de încarnări. Nu este vorba doar de 7, asa cum afirmă unii neinitiati în colaborarea cu lumea spiritelor. Să îti relatez TOATE faptele bune sau rele săvârsite de predecesorii tăi spirituali este practic imposibil, din cauza numărului extrem de mare al acestora. Nici nu ar avea rost o astfel de descoperire, deoarece, pe măsură ce ne îndepărtăm de viata actuală, pătrunzând în negura trecutului spiritual, influenta vietilor anterioare este din ce în ce mai slabă asupra omului de astăzi. Acum întelegi de ce nu vei putea niciodată să îti cunosti toate vietile anterioare si nici cuantumul problemelor karmice rezultate din ele.

 

IDENTIFICAREA CU VIETILE ANTERIOARE

Omul de astăzi nu se poate identifica cu antecesorii lui spirituali. Niciodată doi sau mai multi oameni nu au fost si nu vor fi identici. Fiinta umană este o entitate unică pe Pământ si în Univers. Nici măcar clonele nu pot fi identice, deoarece au spirite si suflete diferite. Tinând cont de acest punct de vedere, acceptarea problemelor karmice preluate de la antecesorii spirituali se simplifică mult. Antecesorii spirituali sunt niste rude îndepărtate ale omului de astăzi. Ei sunt rude spirituale, spre deosebire de rudele din arborele genealogic, care sunt rude genetice. Prin urmare, noi, cei de astăzi, nu ne identificăm cu antecesorii spirituali, cum nu putem să facem lucrul acesta nici cu strămosii nostri genetici. Acceptăm ideea că problemele karmice din această viată reprezintă consecintele unor fapte bune sau rele ale antecesorilor spirituali, iar rolul nostru este de a corecta ceea ce ei au gresit si să valorificăm faptele lor frumoase.

Cu privire la vietile anterioare ale spiritului tău, am observat că ai tendinta de a te identifica în mod spontan cu persoanele care au trăit acele vieti. De fapt, ceea ce au făcut acei oameni în timpul vietii a intrat în „arhiva astrală” a spiritului tău, adică în perispirit, acesta putând fi asemănat cu o bază de date ce cuprinde istoricul tuturor încarnărilor sale. Tu esti o fiintă diferită de predecesorii tăi spirituali. Ai viata ta, destinul tău, bucuriile si necazurile tale. Ai mostenit câte ceva din vietile anterioare ale spiritului, dar pe măsură ce trece timpul, totul se diluează si se adaptează vremurilor noi.

Nina Petre
12 iulie 2018

< Sus >

DESTINUL ARE n VARIANTE

Cu privire la corelatia dintre viată si destin, este o certitudine faptul că nu tot ce este prevăzut în destin se îndeplineste în timpul unei singure vieti. Există, totusi, exceptii, destul de rare. Mă refer la acei oameni care îsi parcurg destinul în totalitate. După moarte, ei ajung foarte repede în lumea celor mai înalti îngeri, care nu vor mai fi obligati să se încarneze. Legea karmei se aplică numai în cazul celor care nu se află la ultima încarnare. Datorită acestei legi, rămân pentru viata următoare o multime de pedepse neispăsite si recompense binemeritate.

Persoanele care apelează la serviciile astrologilor au tendinta de a lua drept literă de lege tot ce este înregistrat în destin. Tin să te asigur că nici destinul omului si nici viata lui nu se bazează pe calcule matematice. Destinul este o retea energetică extrem de fină care se întrepătrunde cu aura omului. Prin urmare, destinul influentează viata, iar viata influentează destinul. Asa cum în viată nimic nu este fix, ea aflându-se într-o permanentă schimbare, tot asa si destinul se modifică pentru a se pune de acord cu viata. Destinul este constituit pe N variante, cu scopul de a se adapta la modul în care fiinta omenească doreste să îsi ducă traiul.  

Încă o chestiune: viitorul se formează din clipele trecutului si ale prezentului. Notiunile de trecut, prezent si viitor sunt conventionale, ca si limbajul omului în totalitatea lui. De fapt, viata este un prezent continuu. Cuvântul „astăzi” l-ai folosit si în trecut, dar îl vei folosi si în zilele următoare. Proverbul românesc „Cum îti asterni, asa vei dormi” contine foarte mult adevăr. Astăzi îti pregătesti pasii din zilele, lunile si anii următori.

Nina Petre
27 iunie 2018

< Sus >

OMUL SPIRITUAL, SOCIETATEA SI POTENTATII

Apreciez înclinatia ta spre studiul fenomenelor paranormale, dar si capacitatea de a percepe si a explica multe manifestări umane care altora li se par de neînteles, ba chiar bizare. După cum bine ai înteles, astfel de lucruri nu se pot discuta cu toată lumea. Poporul român este educat în asa fel încât să se comporte ca o masă de manevră imbecilă, unealtă docilă în mâinile celor care fac si desfac soarta tării.

Calitătile tale paranormale mostenite karmic îsi cer dreptul la o abordare serioasă si eficientă. Foarte important este să nu te descurajezi la auzul unor afirmatii răuvoitoare, care te-ar putea aduce în stare să te consideri prea mult iesită din comun. Trăim în vremuri dominate de progresul uimitor al tuturor stiintelor, iar gândirea creativă a unor oameni are nevoie de curaj pentru a se manifesta spre binele tuturor.

În vremurile de astăzi, oamenii se ocupă mai mult de spiritualitate decât în secolele trecute, fiindcă au libertate în gândire si exprimare, acces nelimitat la izvoarele culturii, iar evolutia fiintei umane nu mai poate fi îngrădită prin canoane religioase, războaie „sfinte” sau alte mijloace de actiune ale fortelor întunericului.

Cum niciun popor nu este perfect, fiecare cetătean înzestrat cu bun simt si întelepciune se străduieste să „curete locul” în zona lui de actiune, având convingerea că astfel ar putea contribui măcar cu o picătură de dreptate la binele omenirii.

Populatia este din ce în ce mai dezorientată si depresivă. Euforia unei false vieti prospere a dispărut, cei bogati devenind din ce în ce mai putini. Cum s-ar spune, fiecare pasăre pe limba ei piere. Ignoranta si bădărănia s-au lipit prea tare de firea conationalilor nostri.

Comentariile impresionante ale beneficiarilor de episoade karmice publicate în capitolul „Amintiri din vietile anterioare” au început să schimbe mentalitatea multor români, oamenii întelegând că fiinta umană are nevoie si de hrană sufletească, pe lângă celelalte plăceri ale vietii.

Am o vorbă pe care o repet mereu: istoria omenirii nu iartă pe nimeni! Evolutia spiritelor, concretizată prin cresterea întelepciunii lor, se bazează pe numeroasele vieti omenesti care s-au succedat de-a lungul secolelor si al mileniilor, de când există omenirea pe Pământ.

În vremurile prezente si în cele viitoare, cele mai pretioase daruri ale omului vor rămâne mintea iscoditoare, inteligenta vie, capacitatea de previziune, puterea de a păstra cele mai periculoase secrete. Dintre toate aparatele superinteligente care au fost, sunt si vor fi folosite pe Pământ, mintea omenească este cel mai puternic, fiindcă nu va dispărea niciodată.

Bunătatea sufletească nu cunoaste granite în timp si spatiu. De când a apărut omul pe Pământ, a făcut fapte bune, dar si rele. Din păcate, omenirea nu se îndreaptă spre Raiul mult dorit de credinciosii de pretutindeni. Dimpotrivă, tot ceea ce reprezintă răutate si violentă pe Pământ riscă să facă din viata pământeană iadul pe care nici în cele mai cumplite vise nu l-au putut vedea. Cum speranta moare ultima, poate că generatiile viitoare vor fi mai pasnice si mai constiente decât strămosii lor.

 

Nina Petre
19 iunie 2018

< Sus >

LEGĂTURI SPIRITUALE ÎNTRE RUDE

Ce s-a întâmplat cu sotul si copiii mei după ce am murit în viata anterioară?

Tu, ca fiintă umană a vremurilor de acum, esti o persoană diferită de antecesorii tăi spirituali. Iar voi toti, fiinte umane complexe, ati fost diferiti de spiritul unic, nemuritor, care te animă si care i-a animat pe toti ceilalti din trectutul tău spiritual. Dacă într-o viată anterioară spiritul tău a fost întrupat într-o femeie, sotul si copiii ei au trecut la cele vesnice când le-a venit vremea, la fel ca si femeia respectivă (antecesoarea ta spirituală). Până la venirea ta pe lume, spiritul tău s-a întâlnit în Univers cu spiritele celor care au fost rude sau prieteni cu antecesorii tăi. Spiritul tău s-a mai întâlnit, prin întrupările sale anterioare, cu spiritele celor care acum îti sunt părinti sau prieteni.

 

SUFLET-PERECHE SAU PARTENER PREDESTINAT

Expresia superficială "sufletul pereche", intrată în cotidian, instalează în mintile oamenilor un miraj periculos, care le-a provocat multor persoane, femei si bărbati, mari necazuri în viata sentimentală. Cunosc fete care au ajuns să facă prostitutie tot căutându-si "sufletul pereche". Este mai adecvat să spui că doresti iubirea adevărată în persoana unei persoane capabile să te facă fericit...

Problema partenerului predestinat nu este simplă deloc. Poti să îl întâlnesti si să te măriti cu el, sau dimpotrivă, să devii sotia unui bărbat care nu ti-a fost predestinat. De foarte multe ori, pot să existe mai multi bărbati predestinati pentru o fată sau reciproc. Important este să se manifeste o compatibilitate spirituală si fizică între cei doi parteneri.

 

STUDIUL KARMIC

Studiul karmic nr.1 ustură uneori, dar vindecă rănile sufletului.

Ultima viata anterioară nu este total relevantă, dacă vom tine seama de existenta sutelor de vieti dinaintea ei. Din fiecare viată a spiritului, omul preia câte ceva, dar ultima viata anterioară îi imprimă destinul si o mare parte din trăsăturile fizice si psihice. Karma spirituală actionează oricând si oriunde, indiferent de vechimea antecesorului în istoria omenirii.

Pe măsură ce ne îndepărtăm de perioada zilelor noastre, găsim în trecut oameni din ce în ce mai deosebiti, capabili să înfrunte vitregiile vremurilor grele în care au trăit. Deosebirea esentială dintre ei, cei de demult, si noi, supravietuitorii de astăzi, este faptul că trăim mai comod din punct de vedere material, dar complicatiile vietii cotidiene sunt mai mari decât cele din trecutul îndepărtat. Cu toate acestea, avem încă multe lectii de învătat, strămosii spirituali reprezentând adesea pentru noi modele de oameni care au stiut să se descurce în orice fel de conditii sociale si politice.
 

Karma spirituală a fiecărui om este infinit de mare, dar numai o mică parte din ea îi afectează viata, acolo unde găseste locul potrivit de actiune. Dacă tu esti un om pasnic, civilizat, cu o gândire elevată, trecutul reprobabil al antecesorilor războinici nu are cum să te coplesească, îndemnându-te la fapte rele. Nu trebuie să suferi din cauza antecesorilor spirituali, ci să îi privesti cu întelepciune, străduindu-te să eviti sau să corectezi faptele lor rele si să încerci a continua faptele lor bune.

Lectiile de viată apar la tot pasul, atât în trecut, cât si în prezent. Trebuie doar să le preiei pe cele care se potrivesc modului tău de gândire si de actiune.

Karma spirituală actionează ca apa care se scurge printre pietrele din albia unui rău: unele sunt udate mai mult, altele mai putin. Întreaga karmă o stie doar spiritul. Încarnările sale succesive sunt niste biete fiinte umane obligate să îsi trăiască viata după cum se pricep si după cum le permite societatea. Zestrea lor karmică poate fi mai usoară sau mai grea, decisivă fiind influenta spiritului, conformă cu interesele lui de evolutie.

Ceea ce ai de făcut în continuare este să devii cât mai optimistă, ridicându-ti astfel nivelul vibratiilor mentale. Toti oamenii au bucurii si necazuri, dar cei care privesc greutătile vietii ca pe niste obstacole inerente ce trebuie depăsite sunt mai putin afectati de supărări si stări depresive.

Nina Petre
2 iunie 2018

< Sus >

GÂNDURI LA MINUT

  Deontoloaga Fecioara, prea mediatizată la TV de unii masoni dornici de blonde tomnatice, ne tot zice să ne trăim destinul, clipa si ziua de azi, că viitorul nu contează nici cât negru sub unghie. Halal!!!

  Atentie la "terapia cu îngeri"! Cunosc persoane care se joacă de-a arhanghelii si răspândesc în jurul lor o energie malefică, de care nici nu îsi dau seama. Vorba unui preot: să nu fie îngeri cu cornite!

  Necrofagia TV - institutie părăsită de patron. Se hrăneste din cadavre, accidente, boli incurabile, calamităti naturale, fenomene extreme, stiri cu bombe si tiribombe. Răul răspândit în lume se întoarce necrutător: Ghită s-a dus după Elodia, astroloaga s-a îmbolnăvit, psihologul a murit, nenea avocatul se pregăteste... Si câte vor mai fi!

  Goana după averi face victime printre bătrânii slabi de minte. Îsi donează bunurile unor neaveniti. Se folosesc argumente diverse, dintre care nu lipsesc atacurile psihice.

  Carmen Harra este din ce în ce mai simpatică si mai atrăgătoare. Iată un om bogat care stie să îmbătrânească frumos!

  A murit Hanibal, îngerul negru al cazului ELODIA. Ce răfuială va fi pe lumea cealaltă!

  Baba Ghineasca vrea cinci milioane de euro ca să-si caute fiica si după zidurile iadului.

  Ce mai face Ghită la portită? I-au secat palavrele?

  Mai zice câte una la TV: trăiti-vă clipa! Păi, n-o trăim, cucoană, o murim?!

  Unora le este dor de patriotismul lui Vadim Tudor. Ce sa vă fac, fratilor, acum se poartă nationalismul!

  Politicienii se  înjură, muncitorii trudesc, banditii chefuiesc - tablou complet în România!

  Unii spun că Presedintele n-are gură. Altii se sperie când îl aud că vorbeste. Văicăreli peste tot: Dom' Profesor, nu ne mai certati atâta, că ni se face frică!

  Săracul Ceausescu! Nu e zi să nu-l pomenească românii. Oare cum o fi plecat si unde l-or fi dus? Cu elicopterul, cu tancul, cu automobilul ori cu submarinul? Încă nu au trecut 50 de ani ca să aflăm adevărul.

  Ziua si mortul, asa-i acum. Ne dispar valorile, ba în tărână, ba peste hotare. Mai rămânem cu ceva si pentru sufletul nostru?

Nina Petre
30 mai 2018

< Sus >

MENIREA OMULUI PE PĂMÂNT

Problema menirii pe Pământ este mult mai simplă fată de cum o înteleg oamenii. Orice om se naste cu datoria de a-si trăi viata asa cum consideră el că este mai bine. În ce măsură merge corect pe directia destinului, numai spiritul său o stie.

Ce are de făcut omul în timpul vietii: în principal, să se lupte pentru binele său si al celor din jurul său. Această luptă contine complexul de actiuni desfăsurate de om de la vârsta copilăriei si până la cea a senectutii.

Niciodată un om nu va sti în totalitate în ce măsură si-a ajutat spiritul să evolueze. Lumea spiritelor este misterioasă, iar noi putem avea acces într-o extrem de mică măsură la secretele înteleptilor nevăzuti.

Sfatul meu este să trăiesti cu constiinta linistită pentru că îti faci datoria cu prisosintă fată de semenii tăi. Prin faptele tale nobile, spiritul tău evoluează considerabil, dar numai după trecerea ta în nefiintă el va decide dacă va mai fi nevoie să se reîncarneze sau nu.

Ultima încarnare apare după mii de alte încarnări, prin evolutia spiritului treaptă cu treaptă. Aceste trepte reprezintă realizările sale prin vietile celor în care a fost încarnat. Să nu uităm că primele încarnări ale unui spirit „tânăr” sunt cele în stadiul de microorganism.

Există spirite „noi”, cum le spui tu, iar eu le spun spirite „tinere”, care încă nu s-au încarnat sau se află în fata unor prime încarnări. Le mai spun „licurici”, pentru că apar în fotografii ca niste puncte luminoase.

 

COPIII CRESCUTI DE ALTĂ MAMĂ

Ce se întâmplă cu copiii născuti de o mamă si crescuti de o alta? În majoritatea cazurilor, aceasta este spre binele lor. Situatiile sunt diverse, fiecare om având soarta sa.

Interesul spiritului este ca fiecare om să îsi trăiască viata conform destinului său. Dar în extrem de putine cazuri se întâmplă asa. Odată iesit la lumina zilei, pruncul ajunge în mediul ambiant, care schimbă în mare măsură intentiile spiritului său. Neconcordanta dintre destin si viata propriu-zisă deschide calea spre încarnarea următoare.

 

NEURMAREA PROFESIUNII PREDESTINATE

Am întâlnit numeroase persoane care, având în destin profesia de medic, au studiat profesii cu totul diferite. Astfel de oameni se pot trezi de-a lungul vietii cu boli grave, apărute încă din tinerete, situatii în care, prin forta împrejurărilor, sunt nevoiti să aibă contacte importante cu meseria de medic.

 

CERTURILE CU RUDELE

Poti evita o nouă serie de discutii neplăcute folosind principiul: "Cine nu mă place nu mai trebuie să mă vadă". Cum s-ar mai spune: "Tăcerea e de aur", iar depărtarea netezeste asperitătile.

Nina Petre
14 mai 2018

< Sus >

KARMA ESTE ÎN GRIJA SPIRITULUI

Karma spirituală rămâne în grija spiritului. El decide, împreună cu spiritele superioare care îl supraveghează, când soseste vremea potrivită pentru anularea unei karme pozitive sau negative. Oamenii din toate timpurile si-au trăit viata, cu bune si cu rele, fără a sti ce calcule si-au făcut spiritele lor.

Karma negativă nu se vindecă prin rugăciuni, ci prin fapte menite să anuleze greselile altor generatii.

Faptul că anumite persoane care ti-au ghicit în trecut au afirmat că vei avea o cumpănă, un accident sau altceva periculos, nu trebuie luat drept literă de lege, ci ca un avertisment mobilizator, care te îndeamnă la prudentă în viata de zi cu zi.

 

ASPIRATIA SPRE PERFECTIUNE

Ideea de perfectiune care sălăsluieste în subconstient se concretizează prin comportarea de om care studiază mult, pentru a evolua permanent pe plan profesional si spiritual. În plus, eforturile de a fi un om corect, cinstit, generos, manierat se încadrează perfect în sfera conceptului de "perfectiune".

Dacă, în vietile anterioare, strămosii spirituali au fost oameni diferiti ca aspect si fapte, totalitatea trăsăturilor fiecăruia s-a transmis pe cale spirituală personajului următor. Asadar, în fiinta umană se regăsesc toate "amintirile" vietilor anterioare, într-o măsură mai mare sau mai mică. Se spune că timpul netezeste toate asperitătile. Această afirmatie este perfect valabilă pentru fiecare om, în fiecare generatie si în toate perioadele care apartin lantului încarnărilor succesive.

Perfectiunea adevărată, completă, o găsim numai în fiinta si creatiile lui Dumnezeu. Bunătatea, inteligenta Lui sunt perfecte. Natura, fiintele vii au o structură perfectă, adaptată rolului lor în Univers. Măcar câte o fărâmă din ceea ce ne oferă Dumnezeu să se regăsească si în noi, păcătosii, nu-i asa? Aceasta înseamnă să aspirăm spre perfectiune.

 

ALGORITMUL EVOLUTIEI PRIN REÎNCARNĂRI

S-ar putea identifica un algoritm care să determine evolutia de-a lungul lantului karmic?

Există, cu sigurantă, un schelet energetic pe care este structurat lantul încarnărilor. Coloana vertebrală o constituie porunca divină de a evolua permanent. Pe această poruncă se structurează vietile succesive, cu tot bagajul lor de bucurii si dureri.

Dar cum, în timpul vietii, omul trăieste ca un om, nu ca un înger, obiectivele initiale avute în vedere de spiritul său înaintea încarnării nu sunt respectate întru totul. Este aproape la fel ca la scoală, când copilul nu respectă tot programul impus. De aici rezultă necesitatea unor pedepse care se aplică sau nu se aplică, merite ale "copilului" lipsite de recompense si multe alte situatii conflictuale care încarcă zestrea karmică. Urmarea o stim: se impune o nouă încarnare.

Interferentele preluării spirituale de la toate vietile anterioare sunt infinit de numeroase. Un exemplu: considerând că vietile anterioare se prezintă ca fumul, fiecare dintre ele având altă culoare, atunci amestecul de particule diferit colorate poate fi comparat cu viata actuală. Dar cu cât fumul este mai vechi, cu atât colorează mai putin. Ultimul fum, cel al vietii precedente, este cel mai puternic. El marchează trăsăturile fizice si psihice, comportamentul, profesia predestinată, numărul de căsătorii, de copii etc.

Dimensiunea tabloului karmic în timp si spatiu este nelimitată. Trebuie să ne simtim fericiti dacă reusim să aruncăm o privire pe acest tablou. După fiecare privire, devenim mult mai întelepti si parcă îmbătrânim subit. Totusi, trebuie să trăim mai departe!

 

REFLECTIA ASUPRA TRECUTULUI

Ce aspecte nedorite din viata antecesorilor tăi ar trebui să eviti? Ar fi bine să reflectezi la vietile descrise de mine (în mod sumar, bineînteles) si să încerci a distinge prin intuitie si clarviziune detalii suplimentare ale unor momente trăite de acele fiinte. Să intuiesti mai profund firea si caracterul lor, preferintele si talentele lor. Eu îti deschid apetitul pentru această muncă de cercetare în trecut, iar tu trebuie să o continui în mod creator.

Nina Petre
30 aprilie 2018

< Sus >

Q & A

"Cum poate să îi fie mamei mele dor de mine? Credeam că ea mă poate vedea oricând doreste de acolo, din Cer, unde s-a dus după ce a decedat."

Când moare un om, sufletul si spiritul său îi părăsesc trupul rămas fără viată. Spiritul păstrează în aura lui energetică sufletul celui decedat si îl integrează în sufletul său imens, format din sufletele tuturor întrupărilor sale omenesti.

Referitor la mama ta, putem spune cu certitudine că ea nu mai trăieste ca fiintă pământeană. Trupul său a fost îngropat acolo unde stii că s-a întâmplat lucrul acesta. Mama ta nu te mai poate vedea si nu are cum să îi mai fie dor de tine.

Eu m-am exprimat în felul următor: "Spiritul mamei tale mi-a comunicat că îi este foarte dor de tine". În locul mamei tale a rămas fiinta inteligentă numită spirit. Spiritul celei care a fost draga ta mamă poartă în aura lui energetică sufletul mamei tale, iar datorită acestui suflet, spiritul te iubeste asa cum te-a iubit mama ta si îi este dor de tine, pentru că esti fiica mamei tale.

Singura posibilitate de revedere cu cea care a fost mama ta este noaptea (sau ziua) în timpul somnului, când reusesti să visezi. În acele momente deosebite, spiritul tău colaborează cu spiritul mamei tale, reusind performanta de a-ti arăta în somn fiinta pe care ai iubit-o mult si ai pierdut-o, din nefericire.

Foarte putini cercetători din domeniul spiritualitătii au explicat care este diferenta dintre suflet si spirit sau dintre om si spirit. În mod frecvent si eronat, oamenii se consideră spirite. În loc de "spirit" se foloseste cuvântul "suflet". În lumea crestină ortodoxă, în loc de "spirit" se utilizează cuvântul "duh" si se afirmă în mod exagerat că spiritele sunt "duhuri necurate" sau "fantome".

 

Între încarnările terestre, spiritul se poate încarna si în alt plan?

Odată angajat în lantul reîncarnărilor terestre, spiritul numai de acestea se ocupă. Poate să colaboreze cu entităti superioare lui, beneficiind astfel de îndrumare la un nivel deosebit, stare pe care si-o doreste în permanentă.

 

Cum reusesc să aibă influentă asupra noastră spiritele inferioare?

Spiritele inferioare provin, în general, din divizarea celor asa-zis "bătrâne", a căror întelepciune poate fi răspândită prin generarea unor spirite tinere, dornice de evolutie. Neavând o experientă terestră suficientă, astfel de spirite mai fac si gafe, deranjând oamenii cu intentiile lor de colaborare.

În apropierea scoartei terestre mai există si alte spirite capricioase. Acestea sunt spiritele unor oameni decedati care au avut păcate grave în timpul vietii. O perioadă mare de timp după deces, unui astfel de spirit i se refuză Judecata din partea spiritelor superioare. Este lăsat să cutreiere în locurile pe unde a fost în ultima viată, să vadă si să înteleagă urmările ticălosiilor săvârsite de omul în care a fost întrupat. Cu sigurantă că este perceput de oamenii extrasenzitivi, din cauza influentei lui nefavorabile asupra tuturor.

 

EVOLUTIA SPIRITELOR ANIMALELOR

Oamenii au un rol esential în evolutia lumii vii. Mă refer la lumea fiintelor văzute, dar si a celor nevăzute. Stim cu totii că spiritele animalelor aspiră la înăltarea în rang pentru a se întrupa în fiinte umane. Dacă toti oamenii ar întelege că atitudinea plină de grijă fată de lumea necuvântătoarelor va avea drept consecintă însăsi evolutia speciei umane, poate că întregul lor comportament ar fi mult mai civilizat. Dar după cum bine stim si vedem, foarte multi indivizi egocentrici consideră animalele drept fiinte inferioare, punându-le alături de oamenii pe care ei îi desconsideră total. Si uite asa, de când este lumea si Pământul, scoarta terestră s-a umplut de jale si durere!

Nina Petre
17 aprilie 2018

< Sus >

MESAJE DE LA ENTITĂTI

Mi-ai scris că ai un Eu deasupra planetei, încă un Eu mai sus si că este posibil să fiti trei. Poti să gândesti într-un mod mai simplu: tu esti un om al zilelor noastre, posesor al unui spirit adăpostit în trunchiul tău cerebral, iar acest spirit bine evoluat în ierarhia lumii lui Dumnezeu este supus Vointei Divinitătii.

Mi-ai scris că la Lourdes ai primit mesaje de la Fecioara Maria. Am si în acest caz un sfat să îti dau: nu orice mesaj primit pe cale telepatică sau intuitivă provine de la o entitate cosmică. Poti să primesti mesaje, chiar auditive, si de la propriul subconstient. Trebuie să te obisnuiesti să înveti câte ceva bun din aceste mesaje, indiferent de la cine le-ai primit.

 

SUBCONSTIENTELE OAMENILOR COMUNICĂ ÎNTRE ELE

Subconstientele comunică între ele pe cale telepatică, ziua si noaptea, independent de vointa oamenilor. Există un schimb permanent de informatii pe cale nevăzută de care oamenii habar nu au. La mintea lor constientă ajung doar fragmente din discutiile telepatice desfăsurate între creiere.

Fiecare om primeste informatii de la subconstientul său pe cale intuitivă atunci când este treaz sau prin vise, în timpul somnului. Se pot primi informatii de la subconstient si prin meditatii speciale. Nu ne mai mirăm că ajung la mintea omului informatii pe care nu le-a rostit nimeni, corecte sau incorecte.

 

MEDIUMUL TREBUIE SĂ SE PERFECTIONEZE

Foarte putini mediumi autentici se ocupă în mod serios de autoperfectionare în domeniul ezoterismului. Multi dintre ei se sperie de perceptiile deosebite pe care le au, dând atentie la tot felul de opinii neavenite care îi descurajează si îi aduc în pragul nebuniei. Un medium fără stiinta în domeniul paranormalului este un om nenorocit, care se sperie si de umbra lui.

Unii pornesc pe drumul satanismului, învătând să atace oamenii pe cale energetică, alimentându-si pornirile demoniace. Multi dintre ei impregnează poze cu puterea gândului rău si le trimit pe internet la diverse adrese.

 

COMUNICAREA CU SPIRITELE

Dezvoltarea unor aptitudini paranormale se poate face prin anumite practici ezoterice. Comunicarea cu spiritele nu este simplă deloc, deoarece ea depinde în mare măsură de configuratia telepatică a unei anumite zone din creier si de bunăvointă unor spirite de a colabora cu oamenii.

Referitor la comunicarea mentală cu Îngerul tău păzitor, ar fi bine să discuti mai mult cu el, să îti notezi ideile esentiale primite de la el si să îl convingi să îti dezvăluie trecutul spiritual. De obicei, spiritele se recomandă pământenilor cu numele pe care l-au purtat în ultima viată de om. Între ele folosesc un limbaj aparte, energetic, pe care noi nu îl întelegem, acesta făcând parte dintre secretele lor, bine protejate de omenirea păcătoasă.

Nina Petre
2 aprilie 2018

< Sus >

CUM LUCREZ EU

1. Multi oameni mi-au scris că vor să învete să lucreze ca mine. Cine priveste activitatea mea de la distantă, fără să gândească în mod serios, crede că este foarte simplu. Cei care au cercetat foarte bine felul cum lucrez, au fost uimiti când au înteles cât de multă muncă si cultură se afla în spatele lucrărilor mele de analiză.

De ceva timp încoace, mă feresc să mai fac predictii cu termene prestabilite. Am în vedere faptul că omenirea a devenit din ce în ce mai instabilă, zonele geografice ale globului merg spre reconfigurare, din cauza migratiei popoarelor sărace spre tările care pot să le primească, dar si din cauza obsesiei istorice de a se reface marile imperii.

Mă ocup în continuare de studiul vietilor anterioare si de efectele karmice asupra vietii actuale. În mod firesc, le ofer clientilor mei sfaturi utile pentru a-si face viata mai suportabilă.

M-ai întrebat cum si de la cine primesc informatiile cuprinse în scrisorile de analiza. Răspunsul meu este următorul:

Atunci când cercetez un singur antecesor, extrag informatiile din memoria astrală a spiritului acelei persoane. Dacă este nevoie să cercetez relatia karmică dintre două persoane, lucrez cu două spirite în acelasi timp. Acest procedeu este extrem de obositor si îl folosesc foarte rar.

În plus fată de activitatea de colaborare cu spiritele, este necesară si utilizarea clarviziunii. Practic, mă concentrez până când încep să "văd" pe ecranul mental imagini din viata antecesorului spiritual. După aceea este mai usor, deoarece povestesc ceea ce mi se arată pe ecranul mental.

Toate aceste procedee de lucru ar fi greu de folosit fără cunoasterea aprofundată a istoriei culturii si civilizatiei omenirii. Cu spiritele colaborez de aproape un sfert de veac, iar istoria omenirii o studiez de mai bine de un deceniu si încă nu am terminat de învătat.
 

2. Eu nu practic ghicitul, considerând că este plină tara aceasta cu ghicitoare, la fel ca internetul. În cadrul Studiului nr.2 analizez destinul prin comparatie cu realizările vietii actuale.

Nu pun diagnostice în cazul bolnavilor, nu prezic decese si nu stabilesc termenele unor cumpene. Nu mă apuc să ghicesc ce se întâmplă cu diversele persoane din poze. Prefer să analizez unele întâmplări petrecute între client si apropiatii lui.

Nu trebuie să fii obsedată de aflarea destinului si nici de ghicirea viitorului. Perspectivele de viitor si directiile secundare ale destinului se pot schimba de la o clipă la alta. Cine se încumetă să ghicească viitorul cuiva, o face pe propria răspundere.

Referitor la doamna Carmen Harra, nu trebuie să fii dezamăgită. Atâta stie, atâta face. La cât de mult a fost criticată pe internet, nu era cazul să discuti cu ea. Si eu am criticat-o pentru felul cum ghiceste, dar o apreciez foarte mult ca interpretă de muzică usoară si ca un psiholog de bună calitate.

Părerea mea este că Studiul nr.1 ti-ar fi mult mai folositor decât Studiul nr.2. Eu m-am specializat în Istorie karmică, nu în ghicit. Ghicitoare găsesti pe toate drumurile.

Nina Petre
17 martie 2018

< Sus >

VIITORUL SI LECTIA DE VIATĂ

M-ai întrebat ce îti este rezervat în viata aceasta si ce lectii mai are sufletul tău pentru evolutie.

Este greu să primesti un răspuns la prima parte a întrebării. Viata tuturor, sănătosi sau bolnavi, tineri sau bătrâni, bogati sau săraci, se află sub semnul incertitudinii, din cauza unor pericole care pândesc la tot pasul, a instabilitătii financiare si politice, a unor fenomene naturale care ucid numerosi oameni. În aceste conditii dificile si sub aripa unui viitor incert, oamenii de peste tot îsi văd de treburile lor, îsi cresc copiii, muncesc, dacă obisnuiesc să muncească, sau fac alte treburi.

Am observat în ultimii ani că populatia României a devenit obsedată de expresia lectia de viată”, prea des utilizată de astrologi si ezoteristi, astfel încât a intrat în banalitate. Proverbul românesc Omul cât trăieste, învată” contine mult adevăr. Fiecare om poate să desprindă câte o lectie din tot ceea ce i se întâmplă zilnic, iar dacă se străduieste un pic, întelege ce are de făcut în viitor. Nu este nevoie să îi spună altii ce trebuie să facă pentru a-si corecta greselile si a-si face viata mai suportabilă.

Eu am tot explicat lucrul acesta de-a lungul timpului, dar unii oameni iau de bune tot ce aud la televizor si în diverse încăperi unde se ghiceste pe bani multi.

 

MOARTEA VIOLENTĂ GENEREAZĂ KARMĂ NEGATIVĂ

Orice moarte violentă, non-pasnică, cum s-ar spune, generează o karmă negativă. Una este când omul zace si apoi moare linistit, împăcat cu sinele său, si alta este când moartea poate fi provocată de o crimă sau de un accident. În aceste ultime două situatii, spiritul rămâne traumatizat si poate suporta el însusi consecinte nedorite pe lumea cealaltă. 

Karma, în adevăratul înteles al acestui cuvânt, reprezintă urmările vietii unui om sau a mai multor oameni, fiinte prezente în succesiunea încarnărilor unui spirit. O moarte violentă poate să favorizeze aparitia altor morti violente de-a lungul secolelor.

 

ARDEREA KARMEI SI DESTINUL

Câte ceva despre "arderea karmei". Expresia aceasta a intrat în desuetudine, din cauza sensului banal care i se atribuie. Karma spirituală nu se poate arde, pentru că nu dispare niciodată. Ea îi apartine spiritului si este nemuritoare, asemenea lui.

Prin destinul ales, spiritul vrea să îsi rezolve o parte din problemele karmice preluate din succesiunea încarnărilor, dar de cele mai multe ori, oamenii trăiesc în afară elementelor de bază ale destinului. Dacă nu îsi cunosc destinul, îsi văd nestingheriti de viata lor, cu bune si cu rele. Pentru fiecare faptă a omului, spiritul îi asigură un suport energetic printr-o directie secundară a destinului.

Multi oameni cred că destinul îi copleseste. În realitate, omul poate să ajungă mai puternic decât destinul său, deoarece este mai dens decât propriul spirit si se naste cu puterea de a-si autoguverna viata. În consecintă, omul are dreptul si puterea de a trăi cum îi place, dar pentru asa ceva are nevoie de vointă, curaj si puterea de a învinge obstacolele vietii.

Nina Petre
5 martie 2018

< Sus >

EVOLUTIA SPIRITUALĂ

Spiritul evoluează sau involuează prin faptele noastre, bune sau rele. Ceea ce am făcut noi în timpul vietii rămâne ca istorie în memoria astrală a spiritului. De acolo nu se pierde nimic. O parte din personalitatea noastră si din karma noastră li se transmite fiintelor din generatiile următoare.

Oricât ne-am străduit să fim perfecti, nu vom satisface niciodată toate exigentele spiritului nostru. Avem datoria de a ne vedea de treburi mai departe si de a ne îndeplini obligatiile lumesti.

 

ANTECESORII SPIRITUALI SI HIPNOZA

Nu este bine să te identifici cu antecesorii tăi spirituali. Tu esti un om al zilelor noastre, iar antecesorii spirituali au fost alti oameni, care au trăit de mult, în negura istoriei omenirii. Vietile lor trebuie privite si analizate cu detasare si să NU te implici emotional, asa cum se întâmplă în cazul regresiilor prin hipnoză.

Oricât ar fi de buni specialisti hipnoterapeutii, gradul de subiectivitate al rezultatelor procedurii de regresie este destul de mare. În plus, consecintele aplicării hipnozei asupra creierului uman pot fi uneori periculoase pentru functionarea ulterioară a acestuia.

 

PRACTICI SPIRITUALE LA BĂTRÂNETE

În cărtile de specialitate se propun tot felul de practici spirituale, dar este nevoie de prudentă maximă în învătarea lor, din cauza vârstei pe care o ai si a problemelor de sănătate. Practicile spirituale se învată la tinerete. La maturitate se folosesc cu moderatie, iar la bătrânete se mai renuntă la ele. Cine se obisnuieste să mediteze corect, îsi poate continua această practică si la o vârstă înaintată.

Referitor la autohipnoză, te rog să fii foarte prudent cu ceea ce practici. Hipnoza si autohipnoza pot să distrugă echilibrul activitătii cerebrale dacă sunt folosite în mod incorect.

 

CRESTEREA SPIRITUALĂ SI ILUMINAREA

Cresterea ta spirituală, pe care o doresti foarte mult, se va produce de la sine dacă vei fi împlinit pe plan profesional si sentimental. Nu trebuie să faci eforturi dificile pentru a creste spiritual. Cresterea spirituală înseamnă evolutia spiritului. Spiritul evoluează dacă omul pe care îl sustine în viată îsi face datoria din toate punctele de vedere: profesional, familial, social.

Iluminarea este foarte greu de atins. Nu oricine poate să ajungă la iluminare. Nici măcar maestrii spirituali ai lumii nu ajung cu totii la iluminare. Poti să îti dezvolti calitătile extrasenzoriale si fără să te gândesti la iluminare. Este nevoie de multă informare în acest domeniu si de practică îndelungată în cunoasterea oamenilor.

Nina Petre
25 februarie 2018

< Sus >

O VIATĂ, O KARMĂ

Ti-am relatat în cadrul episodului spiritual câteva influente karmice sosite asupra ta din viata acelui antecesor. Te rog să accepti ideea că un episod spiritual nu dă răspunsuri si solutii la toate problemele actuale. Karma spirituală provine din toate vietile anterioare ale spiritului, iar acestea sunt de ordinul sutelor sau al miilor în cazul unui spirit evoluat, cum este al tău. Din fiecare viată anterioară a spiritului tău sosesc asupra fiintei tale influente diverse, pe care le suporti sau nu. Karma îsi declansează actiunea asupra fiecărui om atunci când găseste momente prielnice în viata acestuia.

 

RELATII KARMICE

O relatie karmică nu se găseste în mod corect privind niste poze. Este necesară identificarea unor antecesori spirituali si a perioadelor în care există suprapuneri existentiale, iar după aceea se poate afla ce au avut oamenii aceia unii cu altii.

M-ai întrebat dacă, din punct de vedere karmic, se leagă ucigasul de victimă. Aceasta este o chestiune de răfuială între spirite. Oamenii pot să schimbe multe aspecte karmice dintre cele cu care au venit pe lume.

Dacă ai avut neîntelegeri cu anumiti oameni, poate fi vorba de o răfuială între spiritele voastre, o reglare de conturi provocată de neîntelegeri grave petrecute în alte epoci istorie. Se spune că oamenii trudesc toată viata pentru a-si reconfigura trecutul. Cam asa este.

 

SOLUTII LA KARMĂ

Solutii pentru ameliorarea unor situatii conflictuale pot fi găsite si aplicate oricând. Există totusi o diferentă între solutionarea unor conflicte apărute în timpul vietii si fenomenul ameliorării karmei spirituale. Karma spirituală nu dispare niciodată, asa cum nu dispare memoria nemuritoare a spiritului.

Oamenii sunt datori către spiritele lor să îsi trăiască viata asa cum se pricep si cum pot să facă lucrul acesta. Spiritele lor asistă la ceea ce li se întâmplă oamenilor si înregistrează totul.

După moartea omului, spiritul intra în procesul de "evaluare", când entitătile superioare specializate în astfel de situatii îi stabilesc rangul, nivelul evolutiei sau al involutiei.

Cărti despre viata spiritelor si karmă s-au scris în număr imens. Dar cunoaste cineva de pe acest Pământ tot ce se întâmplă în lumea spiritelor? Nici vorbă! De ce? Pentru că spiritele, încarnate sau libere, nu îsi dezvăluie cu usurintă secretele rangului, nivelul de evolutie si multitudinea relatiilor din lumea lor. Că unii cercetători au conceput scheme de evolutie cu linii paralele, cercuri concentrice, tabele cu cifre si culori, este problema lor.

În concluzie, nu tot ce s-a scris despre starea spiritelor este real.

Nina Petre
15 februarie 2018

< Sus >

DESTINUL PROVINE DIN KARMĂ

În virtutea convingerilor mele, destinul este determinat într-o mare măsură de influentele karmice reflectate de spirit asupra fiintei nou-născute. Destinul este un rezultat al karmei spirituale si al altor feluri de karme (de neam, de tară, de familie etc), dar si al intereselor de evolutie ale spiritului pe scara valorilor numai de el stiute.

În consecintă, oricum vei aprecia notiunea de destin, tot la karmă vei ajunge.

 

MOARTE LENTĂ SAU VIOLENTĂ

Moartea violentă poate fi prevăzută în destin, iar în cazul acesta, are în mod sigur o sursă karmică. Fie că se află în destin sau nu, moartea violentă survine în urma unui accident, a unei crime sau din cauza altui motiv care provoacă un sfârsit tragic, de scurtă durată.

Moartea "lentă", opusă mortii violente, este a celor care zac o perioadă de timp în care atât muribundul, cât si cei din jur plus spiritul său stiu că va muri după un anumit interval de timp.

Moartea violentă surprinde si traumatizează spiritul. Cea lentă este asteptată cu resemnare.

 

ALTĂ PROFESIE DECÂT CEA PREDESTINATĂ

M-ai întrebat dacă spiritul tău si-a ales gresit familia, voind să se facă medic. Trebuie să facem distinctie între spirit si om. Omul este cel pe care îl cunosti, iar spiritul tău este scânteia de energie inteligentă care te mentine în viată. Chiar înainte de nasterea ta, spiritul tău a avut planuri mari cu tine, mai ales în privinta aspectului profesional din existenta ta. S-a întâmplat că mersul vietii te-a obligat să muncesti din greu pentru a supravietui. Probabil că spiritul tău îi va transfera succesorului tău spiritual profesia de medic, iar după aceea va vedea ce va iesi.

Nina Petre
5 februarie 2018

< Sus >

KARMA DE MILITAR

Referitor la profesia de militar, care presupune si comiterea unor crime, spiritul încarnat într-un astfel de om îsi asumă riscul tuturor faptelor negative comise de acesta. Spiritul nu are de ales între bine si rău, fiindcă asistă neputincios la ceea ce face omul său. Este un risc pe care si-l asumă înainte de fiecare întrupare umană.

Din acest motiv, karma totală a fiecărui spirit este imensă. Acumularea ei se face prin faptele oamenilor. După moartea fiecăruia dintre ei, la fiecare nouă întrupare, spiritul cedează noului-născut o mică parte din karma lui imensă.

 

KARMA NU POATE FI REZOLVATĂ NICIODATĂ

- Cum putem să ne rezolvăm toată karma cu care venim?

Karma spirituală nu poate fi rezolvată integral niciodată. Ea este formată de influentele sosite din toate vietile anterioare ale spiritului. Karma spirituală se activează atunci când găseste momente prielnice în viata oamenilor.

Poti scăpa, într-o oarecare măsură, de efectele karmice nedorite dacă nu vei repeta greselile antecesorilor tăi (despre care poti să afli în decursul vietii actuale) si te vei strădui să continui unele din faptele lor demne de luat în seamă.

Nina Petre
24 ianuarie 2018

< Sus >

DEJA-VU

Faptul că ai sentimentul de recunoastere aparentă a unor oameni în diverse locuri, numit de unii specialisti „deja-vu”, este foarte normal. Toti oamenii îl au, dar de obicei nu i se dă prea multă atentie.

Unii îl folosesc în scopuri obscure, cum ar fi, de exemplu, racolarea unor femei frumoase si naive, pe care le aburesc cam asa: „Cred că ne-am mai întâlnit si în altă viată”.

 

GHIZII SPIRITUALI SI INSPIRATIA DE LA EI

Ghizii tăi spirituali sunt numerosi. Numărul lor este secret, la fel ca si semnalele lor de identificare în astral. Poti să iei legătura cu ei în momentele de liniste si singurătate, adresându-le întrebări referitoare la problemele vietii tale si la ceea ce te preocupă pe plan spiritual, educational, social. Vei primi răspunsurile asteptate pe cale intuitivă, în orice moment al zilei, mai ales dimineata după ce te trezesti din somn. Răspunsurile si ideile constructive pot să sosească si prin intermediul viselor, în timpul somnului.

 

NU ORICE PRESIMTIRE TREBUIE COMUNICATĂ

- Am presimtiri care deseori se adeveresc.

Este necesar să fii prudent în ceea ce le spui altora. Există oameni care nu vor să li se spună nimic despre destin sau viitor. Ei se tem de viitor si preferă să se ancoreze în prezent, cu toate gândurile si faptele lor. Alti oameni doresc foarte mult să li se facă predictii. Unii le iau în serios, altii fac misto de ele, acuzându-l pe prezicător că bate câmpii. Lumea este foarte diferită, asa că fiecare om trebuie considerat asa cum l-a lăsat Dumnezeu.

Nina Petre
9 ianuarie 2018

< Sus >

<< Spre CUGETĂRI 2017


Pagina index Nina Petre