<  Înapoi la Pagina de EDUCAŢIE PRIN PARANORMAL


CUGETĂRI 2019

Autor: NINA PETRE

DIN EXPERIENŢA CONSILIERII SPIRITUALE

Presimţirile unor evenimente bune sau rele intră în zestrea nativă a oricărui om. Ele pot fi mai puternice la unii şi mai atenuate la alţii. Există oameni care se străduiesc să îşi amplifice capacitatea de premoniţie, folosind diverse metode. Când presimţirile sunt extrem de puternice, pot să provoace obsesii sau chiar ele reprezintă simptomele unor afecţiuni psihice. Omul normal, înzestrat cu o minte echilibrată, nu ia în serios chiar orice bănuială, dar poate să evite, uneori, evenimente neplăcute.

Despre cauzele apariţiei bolilor în organismul uman s-au făcut tot felul de afirmaţii, unele mai ciudate ca altele. Unele conţin, totuşi, un sâmbure de adevăr. Se spune că omul trebuie să fie mereu relaxat, să gândească pozitiv, să facă numai fapte bune, ca să nu se îmbolnăvească. Aici am şi eu o întrebare: de ce se îmbolnăvesc grav şi mor în floarea tinereţii oameni buni şi răi, de-a valma? Obişnuiesc să spun: pe cei răi îi ajută Diavolul să trăiască mult, ca să facă prăpăd în jurul lor! Oamenii buni pun suflet în tot ce fac, se consumă în tăcere pentru tot ce este rău în jurul lor, evită să îşi descarce nervii de fiecare dată când nu le convine câte ceva. Cum se spune în popor: omul se macină în el, iar boala stă pe aproape!

Este nedrept să luăm asupra noastră tot ce este rău în jurul nostru. Ne victimizăm şi ne acuzăm pentru factorii distructivi din afara fiinţei noastre, agravându-ne astfel zestrea karmică.

Nina Petre

17 decembrie 2019

< Sus >

Problema necredinţei în existenţa lui Dumnezeu a devenit o modă în Occident. Sistemul educaţional urmăreşte dezvoltarea excesivă a personalităţii copiilor şi adolescenţilor. Nici nu termină bine liceul şi vor să fie independenţi de părinţi, să locuiască separat şi să facă numai ce vor. Doar banii părinţilor sunt demni de luat în seamă. Părinţii care încă mai reuşesc să le dea copiilor o educaţie sănătoasă, inclusiv credinţa în Dumnezeu, sunt adevăraţi eroi.

gif

Întâlniri karmice, trecătoare, vor mai fi multe de-a lungul vieţii tale. Aşa i se întâmplă fiecărui om. Au existat oameni pe Pământ şi în urmă cu milioane de ani. Istoria pe care am învăţat-o la şcoală riscă să fie spulberată de recentele descoperiri arheologice.

 Fiecare spirit a acumulat de-a lungul mileniilor câte o zestre karmică imensă, pe care şi-o gestionează după cum poate, fiind mereu adus în situaţii inedite, din cauza vieţii oamenilor. Karma negativă nu poate fi anulată prin eforturi omeneşti. Cel care îşi gestionează amintirile este doar spiritul. Ceea ce poţi să faci pentru a-ţi ajuta spiritul să mai scape de balastul karmei negative este să acţionezi în mod corectiv în cazul faptelor antecesorului pe care le dezaprobi.

Spiritul îşi stabileşte fiecare întrupare conform intereselor lui de evoluţie şi înălţare în rang. Nu ni se permite să aflăm toate intenţiile şi strategiile de acţiune ale spiritelor. Vieţile antecesorilor sunt legate între ele prin interesele karmice ale spiritului.

gif

Destinul este un mod de manifestare a karmei spirituale. Destinul, karma şi viaţa omului se află într-o strânsă interdependenţă. Ceea ce s-a întâmplat în vieţile anterioare ale spiritului se reflectă asupra vieţii actuale.

Nina Petre

13 decembrie 2019

< Sus >

Spiritul fiecărui om, la fel ca toţi ghizii protectori, are un nume format din energie, pe care numai entităţile din aceeaşi categorie îl înţeleg. Este foarte greu pentru un spirit să îşi traducă numele energetic în cuvinte ce pot fi recunoscute de mintea umană.

Cunoaştem gestul regretabil prin care autoarea „Terapiei cu îngeri” şi-a renegat opera, dezamăgind o întreagă omenire care a crezut în bunele ei intenţii de a le da oamenilor o ştiinţă folositoare.

gif

Mediul familial influenţează în mare măsură dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor şi adolescenţilor. Părinţii foarte responsabili de rolul lor în formarea propriilor copii sunt preocupaţi şi de influenţa problemelor karmice asupra tinerei generaţii.

gif

Karma spirituală este o energie purtătoare de numeroase informaţii. Ea se împrăştie ca fumul şi poate ajunge oriunde, fără a respecta noţiunile de timp şi spaţiu.

gif

Durata perioadelor de şedere a spiritelor în astral, între întrupările umane, reflectă nevoia de a-şi căuta fiinţele capabile să nască prunci a căror viaţă să se poată apropia de căile destinului ce le va fi oferit.

gif

Ce trebuie să fac pentru a avea o evoluţie mai accentuată spiritual în această viaţă?

Omul evoluează spiritual pe măsură ce îşi îndeplineşte îndatoririle care îi revin în această viaţă. Cu cât munceşti mai bine şi te comporţi la un nivel civilizat, cu atât mai mult spiritul tău evoluează, diminuându-şi karma negativă acumulată din încarnările predecente.

gif

Legătura karmică dintre două persoane se găseşte în mod corect prin cercetarea unor vieţi anterioare ale spiritelor persoanelor respective.

gif

Spiritul tău a avut multe de învăţat din întrupările umane. Cu cât avansăm în cercetarea trecutului istoric al spiritului, descoperim fapte şi feluri de civilizaţii care ne şochează, chiar dacă avem cultură şi am auzit multe în viaţa noastră.

Nina Petre

14 septembrie 2019

< Sus >

SHAMANISME

Au fost plecate multe persoane la shamanii din Peru şi din alte zone geografice, dorind să aibă experienţe “spirituale”, care acum reprezintă o adevărată modă. Din nefericire, unii dintre turişti, mai ales femei, s-au trezit cu manifestări psihice îngrijorătoare după revenirea acasă. Punctul meu de vedere este că fizicul şi mentalul unui alb nu poate să reziste perfect la experienţele shamanilor din jungla sudamericană sau din Africa. Organismul albilor nu este la fel de puternic după cum se prezintă cel al amerindienilor sau al africanilor.

CUM LUCREZ EU

Oamenii nu îşi dau seama când lucrez la vieţile anterioare. Atât spiritele clienţilor, cât şi spiritele care mă protejează îmi asigură o bună protecţie în timp ce îmi desfăşor activitatea. Fără o protecţie puternică din partea entităţilor superioare, multă experienţă, har autentic şi o cultură istorică deosebită, nu se poate lucra aşa cum lucrez eu de aproape 25 de ani.

Pot să comunic cu spiritele unor persoane decedate, dar nu la cererea clienţilor. Consider că spiritul şi omul care a murit sunt fiinţe diferite, cu un mod de gândire aparte. Spiritele au un limbaj care nu seamănă întru totul cu cel folosit de pământeni.

Referitor la extratereştri, mulţi oameni îi visează. În anii trecuţi, se dădea o atenţie deosebită fiinţelor extraterestre. În ultima vreme, s-au mai calmat lucrurile.

gif

M-ai întrebat care este numele gardianului tău. Eu folosesc denumirea de “gardian” numai când mă refer la închisori. Dacă doreşti să afli numele prin care se recomandă spiritul tău, singur trebuie să te descurci în această privinţă, cu rugăciuni şi meditaţii. Spiritele au “nume” energetice, pe care oamenii le decodifică rareori, după cum le este norocul.

Nina Petre

29 august 2019

< Sus >

COORDONATELE DESTINULUI

Referitor la alegerea făcută de spirit în vederea unei întrupări, pot să îţi spun că el nu ţine seama de harta celestă, ci de nevoile lui de a-şi rezolva problemele karmice. Aşa cum am scris în site-ul www.spiritus.ro, karma spirituală, cea rezultată din vieţile anterioare, îi aparţine spiritului, nu omului. Omul este doar o unealtă prin care spiritul încearcă să scape de lanţul incarnărilor, dar, din cauza liberului arbitru specific uman, de obicei, nu se întâmplă aşa.

Lungimea vieţii, cea prevăzută în destin, reprezintă intenţia spiritului de a-şi vedea omul respectiv într-o anumită încadrare “în timp” comparabilă cu vieţile antecesorilor săi. Fiinţă umană trăieşte cât îi rezistă inima, nu cât vrea spiritul care o animă. Aşa putem înţelege mai uşor de ce unii mor înainte de vreme, din cauza unor accidente sau boli grave. Alţii trăiesc mai mult decât le este prevăzut în destin, datorită norocului, a vieţii echilibrate şi, cum spunem noi, creştinii, pentru că aşa vrea Dumnezeu.

 

SCOPUL ÎN VIAȚĂ 

M-ai întrebat care este scopul tău în această viaţă. Doresc să îţi spun că fiecare om are multe obiective de rezolvat în această viaţă, care este unică, bineînţeles. Nu există doar un singur scop (obiectiv). Fiecare spirit are obiectivele lui, prin care intenţionează să scape de lanţul întrupărilor umane. Oamenii îşi trăiesc viaţa cum vor ei, nu cum vrea spiritul. Obiectivele acestei vieţi trebuie să ţi le stabileşti singur, dar să ai în vedere ceea ce se poate rezolva şi ceea ce nu se poate rezolva.

Trebuie să înţelegi faptul că există între oameni şi iubiri trecătoare. Nu toate iubirile conduc spre căsătorie. Într-o viaţă de om se petrec o mulţime de întâlniri karmice. Mare parte dintre ele trec fără ca oamenii să îşi cunoască problemele karmice.

Nina Petre

13 august 2019

< Sus >

NU OMUL ŞI-A DĂRUIT VIAŢA

Am remarcat faptul că ai acceptat ideea, propagată mult în lume, că oamenii se reîncarnează, nu spiritele. De aici rezultă o mulţime de suferinţe pe care oamenii şi le atribuie, fără să le aparţină în mod direct. Spiritele nu sunt de acord că li se confiscă fenomenul reîncarnării, spre mândria unor oameni care şi-l atribuie. Mai clar, spiritele se reîncarnează, nu oamenii. Acceptând această idee, pe care mulţi o consideră corectă, nu mai este cazul să te preocupe întrebări standard, prea des vehiculate de astrologi şi diverşi ezoterişti, cum ar fi:

- Pentru ce m-am întors pe Pământ?

- Ce nu am îndeplinit în alte vieţi?

- Cum pot să închid o anumită buclă?

Am afirmat de nenumărate ori că omul se naşte prin bunăvoinţa lui Dumnezeu, a unui spirit dornic de reîncarnare şi a relaţiei intime dintre un bărbat şi o femeie. Prin urmare, fiecare om are datoria firească de a-şi trăi viaţa dăruită de cei menţionaţi mai sus. Omul nu şi-a dăruit propria viaţă, aşa cum cred unii, dar are libertatea de a trăi după cum doreşte, în cadrul oferit de societate, fără a se lăsa copleşit de karma şi destinul său. Dacă reuşeşte să afle câte ceva despre karma şi destin, acestea fiind infinit de mari, îşi poate adapta modul de viaţă la cerinţele acestora dacă în acest fel se va simţi mai bine.

Nina Petre

31 iulie 2019

< Sus >

SUBLINIERI

  Eu nu folosesc expresia "suflet-pereche", deoarece o consider intrată în folclor. Există iubirea adevărată, prietenia şi bună înţelegere între oameni, fără a fi nevoie să viseze toată lumea la "sufletul-pereche". Multe fete au rămas nemăritate, aşteptând zi de zi să întâlnească "sufletul-pereche".

Omul are de învăţat toată viaţa din ceea ce i se întâmplă. Important este ca el să acţioneze permanent pentru propria evoluţie, ajutându-şi astfel spiritul să se înalţe în rang.  

În perioadele dintre încarnările în fiinţe umane ajunse la maturitate, pot să apară eforturi de întrupare, concretizate în copii care au decedat după naştere sau la vârste mici. Pierderile de sarcina nu pot fi considerate fiinţe umane.

Spiritul se întrupează, nu sufletul. Nu sunt fixate "cele şapte" întrupări în fiinţe umane. Spiritele se întrupează de câte ori au nevoie să evolueze şi să îşi rezolve problemele karmice. Un om civilizat al zilelor noastre are un spirit trecut prin zeci sau chiar sute de întrupări umane.

Referitor la direcţiile secundare ale destinului, ele derivă din direcţiile principale, numărul lor poate fi oricât de mare şi au drept scop punerea de acord a spiritului cu viaţa omului. În felul acesta, destinul însoţeşte fiinţa umană în toate acţiunile ei.

Unele spirite îşi reglează conturile karmice sacrificând fericirea şi liniştea oamenilor nevinovaţi în care sunt încarnate.

Nina Petre

27 iulie 2019

< Sus >

DE CÂTE ORI SE ÎNCARNEAZĂ SPIRITUL

Spiritul se întrupează, nu sufletul. "Cele şapte întrupări" în fiinţe umane nu sunt singurele obligatorii. Spiritele se întrupează de câte ori au nevoie să evolueze şi să îşi rezolve problemele karmice. Un om civilizat al zilelor noastre are un Spirit trecut prin zeci sau chiar sute de întrupări umane.

În perioadele dintre încarnările în fiinţe umane ajunse la maturitate, pot să apară eforturi de întrupare concretizate în copii care au decedat după naştere sau la vârste mici. Pierderile de sarcină nu pot fi considerate fiinţe umane.

 

RELAŢIILE DINTRE SPIRITE

Există spirite care îşi reglează conturile karmice sacrificând fericirea şi liniştea oamenilor nevinovaţi în care sunt încarnate.

Eu nu folosesc expresia “suflet-pereche”, deoarece o consider intrată în folclor. Există iubirea adevărată, prietenia şi bună înţelegere între oameni, fără a fi nevoie să viseze toată lumea la “sufletul-pereche”. Multe fete au rămas nemăritate, aşteptând zi de zi să întâlnească “sufletul-pereche”.

 

DESTINUL SE ADAPTEAZĂ LA FAPTELE OMULUI

Referitor la direcţiile secundare ale destinului, pot să îţi spun că ele derivă din direcţiile principale, numărul lor poate fi oricât de mare şi au drept scop punerea de acord a spiritului cu viaţa omului. În felul acesta, destinul însoţeşte fiinţa umană în toate acţiunile ei. Omul are de învăţat toată viaţa din ceea ce i se întâmplă. Important este ca el să acţioneze permanent pentru propria evoluţie, ajutându-şi astfel Spiritul să se înalţe în rang.

Nina Petre

29 iunie 2019

< Sus >

IDEI CORECTE

Doresc să accentuez asupra faptului că Studiul vieţilor anterioare se bazează pe cercetarea unor oameni care au trăit în alte perioade istorice. Cine are curajul să îi spună unui om, doar privindu-l, că el a fost rege, faraon, prinţesă, comandant de oşti, eventual, criminal, sclavă etc., acela nu ştie ce face.

Optimizarea experienţelor de viaţă se poate face printr-o gândire profundă la cele întâmplate, urmată de măsuri, fapte, atitudini prin care să corectezi necazurile suferite.

Mediul ostil îi întăreşte pe oamenii puternici şi îi sufocă pe cei slabi.

Încrederea în sine este un atribut firesc al omului. Unii îl au, alţii nu. Dacă te consideri un om potrivit cu exigenţele tale, încrederea în propria persoană apare în mod firesc.

Nu este necesar să renunţi la o parte din bunul simţ şi modestia cu care te-ai născut. Ai nevoie de mai multă abilitate şi diplomaţie în discuţiile cu oamenii dificili. Acestea se învaţă de-a lungul vieţii.

Teoria care pretinde că noi atragem totul în viaţa noastră este o speculaţie periculoasă pentru mentalul oamenilor. Există “vorbitori” pe toate drumurile, care spun prostii cu grămada. Omul nu trebuie blamat pentru greşelile altora.

Nina Petre

21 iunie 2019

< Sus >


CUM LUCREZ EU

Mi-ai scris despre exactitatea cu care povestesc vieţile anterioare. Într-adevăr, văd lucrurile ca într-un film, dar până să ajung la acest film, există o etapă de pregătire a cercetării propriu-zise, prin conturarea cadrului istoric al faptelor, stabilirea comunicării cu spiritul clientului şi cu ghizii mei spirituali, care îmi protejează activitatea. Nimic nu se petrece la întâmplare. Totul este foarte bine pus la punct.

Am o vechime în această muncă de aproape 25 de ani. Cea mai mare satisfacţie o am când clienţii reuşesc prin diverse metode (meditaţii, clarviziune, comunicare cu propriile spirite protectoare) să „vadă” pe ecranul mental şi să retrăiască informaţiile pe care le-au primit de la mine.

 

SPIRITUL PROIECTEAZĂ DESTINUL ÎNAINTEA NAŞTERII

După ce se naşte copilul, viaţa lui devine mult mai complicată în comparaţie cu direcţiile de bază ale destinului. Din acest motiv, destinul este prevăzut cu numeroase direcţii secundare, datorită cărora fiinţa umană va trăi cum va dori şi cum îi va permite societatea.

Nina Petre

30 mai 2019

< Sus >

CE E KARMA

Karma spirituală este o formă de energie purtătoare de informaţie. Ea face parte din aura energetică a spiritului, de unde poate să treacă în aura fiinţei umane. Atunci când oamenii interacţionează, între aurele lor se produce o interferenţă. Cele mai puternice interferenţe au loc între partenerii de viaţă şi între părinţi şi copii.

 

CUM PUTEM MUNCI CU KARMA?

Cum putem munci noi cu karma noastră? Sau cum putem depista greşelile noastre?

Cu karma spirituală nu poţi să lucrezi. Ea este un atribut al spiritului tău şi numai el ştie cum să o folosească pentru a-şi rezolva propriile interese.

Greşelile din viaţa actuală ţi le descoperi singur sau ţi le semnalează cei din jur. Acolo unde este posibil, corectezi câte ceva sau laşi timpul să acţioneze pentru ameliorarea ei.

 

PROTECŢIA DE INFLUENŢELE KARMICE

Este bine că te simţi detaşată de viaţa antecesorilor spirituali. Ţi-ai construit o măsură de protecţie psihică, iar aceasta te fereşte, într-o oarecare măsură, de influenţele karmice nefavorabile sosite din alte vieţi ale spiritului tău. Din nefericire pentru alţii, mulţi oameni cred teoria greşită care susţine că ei s-au încarnat în repetate rânduri, nu spiritul lor.

 

SUPREMAŢIA SPIRITULUI

Spiritul se reîncarnează, nu omul. Spiritul îşi face bilanţul karmic, rezultat din toate vieţile lui anterioare, după moartea fiecărui om în care a fost întrupat.

Şi karma spirituală rezultată din vieţile anterioare, tot spiritului îi aparţine. Fiecărui om îi rămâne doar obligaţia de a-şi trăi viaţa într-un mod corespunzător cu cerinţele societăţii şi cu propriile idealuri.

Destinul este un atribut al spiritului, asemenea karmei spirituale. Spiritul decide dacă modifică destinul actual. De obicei, modificările trec sub formă de karmă în viaţa următoare a spiritului. Karma spirituală are un rol decisiv în conceperea direcţiilor principale în noul destin.

Nina Petre

19 mai 2019

< Sus >

IMPRECIZIA HIPNOZEI REGRESIVE

Cu privire la vieţile anterioare, am repetat de mai multe ori în site-ul www.spiritus.ro că lanţul încarnărilor îi aparţine spiritului, nu omului. Spiritul se reîncarnează, nu omul.

Prin hipnoza regresivă nu se ajunge la o comunicare cu spiritul, ci cu subconştientul omului supus experimentului. „Amintirile” obţinute prin acest procedeu sunt ambigue, greu de localizat în timp şi au o amprentă de telenovelă. Prin stresul provocat pacientului, i se pot induce obsesii şi traume psihice generatoare de disconfort cerebral.

 

VOINŢA ŞI CONŞTIINŢA

- Voinţa cui îi aparţine, omului sau spiritului? Ceea ce numim conştiinţă este a spiritului sau a omului?

- Voinţă şi conştiinţă aveţi amândoi. Liberul arbitru este mai puternic la spirit decât la om. Diferenţa dintre atributele tale şi cele ale spiritului este aceea că la tine sunt la nivel de om, adică mai modeste, în comparaţie cu cele infinit de mari ale entităţilor cosmice.

 

NECURATUL ŞI PARANORMALUL

Aptitudinile paranormale (extrasenzoriale) sunt prezente la toţi oamenii, în măsură mai mare sau mai mică. Atunci când omul simte că are ceva în plus faţă de cei din jur, adică unele percepţii deosebite, trebuie să se intereseze despre ce este vorba, nu să ajungă la disperare că ar fi intrat Necuratul în el.

 

TOTEMUL

Totemul reprezintă un mod de viaţă în formaţiunile tribale din toată lumea. El se bazează pe venerarea unui animal, generaţii la rând. Şamanii contactează spiritul animalului totemic, îşi trag de la el puterea fizică şi mentală, obţin informaţii folositoare întregii comunităţi.

În lumea noastră civilizată, din străvechiul TOTEM a rămas doar talismanul. Oamenii cumpără talismane sau şi le fac singuri. Talismanul este cu adevărat valoros dacă stăpânul său reuşeşte să îl folosească la contactarea telepatică a unei entităţi care îl poate proteja şi informa cu ceea ce îi este necesar.

Nina Petre

29 aprilie 2019

< Sus >

SUFLET ŞI SPIRIT

Informaţiile mai deosebite le obţin direct de la spiritele inteligente cu care lucrez. Prin urmare, nu pot să iau de bune toate câte se spun la diverse cursuri, prelegeri sau seminarii. Am repetat de multe ori în site-ul www.spiritus.ro că omul şi spiritul sunt fiinţe diferite. Mai mult chiar, sufletul omului nu este acelaşi cu sufletul spiritului. Atât omul, cât şi spiritul posedă un liber arbitru.

Am auzit prin emisiuni TV multe enormităţi, printre care şi aceea că omul este în acelaşi timp un spirit şi un suflet. Accentuez din nou că spiritul se reîncarnează, nu omul. Ar fi interesant să răspundă cineva la următoarea întrebare: cine a fost primul, spiritul sau omul?

Referitor la ceea ce afirmă unii, că omul îşi alege karma, destinul, părinţii şi toate rudele, eu răspund astfel: omul nu poate să acţioneze înaintea naşterii sale.

 

VISE PREVESTITOARE

Dacă vei avea vise şi viziuni cu rol evident de atenţionare, ar fi bine să le scrii şi să le urmăreşti efectul de-a lungul timpului. De multe ori, omul poate scăpa de necazuri mari dacă îşi respectă intuiţia, visele şi viziunile care vor să îl ajute în situaţii grele. Majoritatea semnalelor de avertizare sunt trimise de îngerii protectori.

Referitor la interpretarea viselor, găseşti numeroase mijloace informative pe internet, în librării şi biblioteci.

 

COMUNICAREA CU SPIRITELE

Comunicarea cu spiritele necesită multă cultură în acest domeniu, ce poate fi obţinută prin diverse cursuri de iniţiere şi lectura unui număr mare de cărţi din domeniul spiritismului. Dar mai presus de cultură, este nevoie de bunăvoinţa unor spirite protectoare specializate în comunicarea cu oamenii. Această bunăvoinţă se manifestă pe cale naturală, independentă de voinţa ta.

Nina Petre

6 aprilie 2019

< Sus >

DESTINUL ŞI KARMA

Toate întâmplările din viaţa unui om se intercondiţionează. Nimic nu se petrece la voia întâmplării.

Destinul este o formă de manifestare a karmei spirituale, el fiind conceput de spirit cu scopul de a-şi rezolva o parte din problemele karmice provenite din vieţile anterioare.

Karma spirituală provine din epoci îndepărtate, ea acţionând oriunde şi oricând, pretutindeni unde poate să influenţeze vieţile omeneşti.

 

NUMEROLOGIA KARMICĂ

Numerologia karmică poate avea şi ea un rol în conştientizarea faptului că fiecare om suportă influenţe karmice impuse de propriul spirit. Aceste influenţe pot să provină din oricare viaţă anterioară a spiritului.

Omul nu poate anula karma spirituală, deoarece ea se află în memoria spiritului, dar îşi poate face viaţa mai suportabilă dacă ajunge să îşi cunoască problemele karmice.

 

RETROCOGNIŢIA

„Vederea în trecut” este posibilă şi chiar există la multe persoane. Unii sunt conştienţi de valoarea acestui „dar” şi îl folosesc pentru ameliorarea problemelor karmice. Alţii îşi trec cu vederea „amintirile” pe care nu şi le pot explica. Vederea PSI în trecut se dezvoltă prin meditaţii, practici de yoga sau alte discipline ezoterice.

 

DORINŢA DE A TRĂI MULT

Referitor la dorinţa de a trăi mult, cred că toţi oamenii sănătoşi o au. Mai sunt şi alte motive: să îşi vadă nepoţii mari, eventual şi strănepoţii, să ajute omenirea cu diverse activităţi sau, pur şi simplu, intervine teama de moarte. Unii sunt atât de păcătoşi, încât se tem de ceea ce li s-ar putea întâmpla „dincolo”.

Nina Petre

5 aprilie 2019

< Sus >

DIRECŢIILE PRINCIPALE ŞI SECUNDARE ALE DESTINULUI

Direcţiile principale ale destinului sunt concepute de spirit înainte de naşterea copilului, ele reprezentând interesele spiritului de a-şi rezolva anumite probleme karmice. După naşterea noii fiinţe şi prin maturizarea ei, viaţa poate să neglijeze unele prevederi iniţiale ale destinului. Pentru ca legătura dintre om şi spirit să nu se piardă, iau naştere direcţiile secundare, pe care fiinţa umană va merge cum va dori.

Elementele variabile ale destinului (direcţiile secundare) sunt în număr nelimitat. Ele se activează în timpul vieţii, pe măsură ce fiinţa umană îşi construieşte viaţa din proprie iniţiativă.

Direcţiile principale ale destinului nu au caracter de lege. Omul gândeşte, de obicei, aşa: „Merg pe drumul meu, trăiesc cum vreau eu!”.

Am spus că elementele secundare sunt variabile, deoarece apar când este necesar şi se adaptează la viaţa omului.

Ai menţionat expresia „el a învins destinul”. Este adevărat că în timpul vieţii omul îşi învinge destinul de nenumărate ori prin deciziile sale şi prin modul de viaţă diferit de cel dorit de spiritul său. Din această nesocotire a idealurilor spiritului se nasc problemele karmice, care, de obicei, încep să se rezolve în viaţa următoare.

  

IUBIREA ROMANTICĂ

Relaţia voastră de iubire este foarte frumoasă, dar nu se arată perspectiva unei vieţi în comun de lungă durată (predestinarea spre căsătorie).

Atunci când doi oameni îşi încep o relaţie de iubire, spiritele lor discută între ele, văd situaţia în ansamblu şi îşi dau seama dacă se va deschide sau nu calea destinului spre căsătorie. Oamenii, la rândul lor, sunt liberi să trăiască independent de intenţiile propriilor spirite.

 

COPIII PREDESTINAŢI

Ai în destin să naşti un copil. Dar dacă nu doreşti să aduci pe lume un copil, găseşti alternative: să adopţi un copil, să ajuţi copilul altei mame, să ajuţi copiii partenerului tău de viaţă, fie că au mamă, fie că sunt orfani, să îţi ajuţi nepoţii etc. Fiecare alternativă menţionată mai sus te conduce pe un drum secundar al destinului.

Nina Petre

12 martie 2019

< Sus >

Răspunsuri concise la un tir de întrebări

- Cine sunt şi de unde vin?

- Eşti un om sosit în această lume prin bunăvoinţa spiritului şi părinţilor tăi.

- Ce voi fi şi unde mă voi reîncarna în viaţa următoare?

- După moarte, trupul tău va ajunge în pământ, iar spiritul va pleca în lumea lui. Menţionez că spiritele se reîncarnează, nu oamenii. Atâta timp cât este deja încarnat, spiritul nu are de unde să ştie cum şi unde va fi următoarea întrupare.

- Cum să fac ca să fiu şi în viaţa următoare cu actualul meu soţ?

- Spiritul tău şi cel al soţului nu pot fi programate să se regăsească în vieţile următoare. 

- Pe ce planetă şi ce sex voi avea în următoarea viaţă?

- Această întrebare nu are niciun răspuns.

- Prima încarnare a fost pe Terra sau pe altă planetă?

- Prima întrupare a spiritul tău a fost o fiinţă cosmică neevoluată.

- Soarele este planeta Divinităţii, a lui Dumnezeu?

- Tot ce se află în Univers, inclusiv Soarele, este guvernat de Dumnezeu.

- Care este menirea mea în această viaţă?

- Menirea ta în această viaţă rezultă din prevederile destinului şi din cerinţele de natură karmică (spirituală) pe care ţi le voi semnala în analizele mele.

- Care este misiunea mea divină în această viaţă?

- Misiunea ta divină este să îţi trăieşti viaţa din plin, să îţi faci datoria de om şi să eviţi a provoca suferinţe celor din jur.

- Persoana cu care trăiesc este cel ce mi-a fost destinat mie în această viaţă?

- La această întrebare trebuie să găseşti singură cel mai potrivit răspuns.

- Cum pot lua legătura cu îngerul meu păzitor?

- Numai prin meditaţii.

- Iisus, Zamolxis, Mohammed, Buddha sunt spirite mai înalte decât mine? 

- Tu eşti doar un om. Spiritele înalte pe care le-ai menţionat au un rang superior spiritului tău.

- Vreau să aflu numele îngerului meu păzitor!

- Fiecare om are mai mulţi îngeri păzitori. Identitatea lor se poate afla numai prin practici spirituale care dezvoltă intuiţia, telepatia şi clarviziunea.

- Aş vrea să îmi schimb domeniu în care lucrez, dar nu ştiu care ar fi meseria care m-ar împlini atât sufleteşte, dar şi financiar.

- După ce voi începe Studiul karmic, îţi voi da multe sfaturi.

- Ce trebuie să fac pentru dezvoltarea mea spirituală?

- Să vizitezi site-ul www.spiritus.ro, unde vei găsi mii de pagini scrise de mine şi soţul meu. Să te orientezi către o practică spirituală eficientă: meditaţia, elemente de yoga etc.

- Zona în care trăiesc este una înalt spirituală?

- Nu mă ocup cu ierarhizarea spirituală a zonelor României.

- Este bine să discuţi cu spiritele celor ce au plecat Acasă?

- Este bine doar atunci când comunicările sunt protejate din punct de vedere telepatic.

- Cum să îmi deschid toate chakrele şi să mi le menţin curate şi echilibrate, ca astfel să văd şi spiritele de lângă mine?

Nu te sfătuiesc să lucrezi pe chakre fără un maestru în apropiere, deoarece există multe riscuri.

- Aş vrea să ajut semenii mei, mai ales copiii abandonaţi, dar nu am încă acea putere financiară să duc la bun sfârşit proiectul şi nu ştiu cum să fac…

- Ai nevoie de foarte mulţi bani.

- Toate spiritele, inclusiv eu, sunt binecuvântate cu Sfântul Duh la reîncarnare şi, dacă răspunsul este negativ, ce ar trebui să fac în acest sens?

- Dacă eşti un om bun, ai fost binecuvântată de Sfântul Duh.

- Ce diferenţe sunt între spirit şi suflet?

- Explicarea diferenţelor dintre spirit şi suflet o găseşti în site-ul www.spiritus.ro, în paginile scrise de mine şi în cele scrise de soţul meu.

Nina Petre

19 februarie 2019

< Sus >

Î & R

Care este punctul dvs. de vedere cu privire la noţiunea de suflet?

Accentuez asupra faptului că spiritul nu trebuie confundat cu sufletul. Sufletul reprezintă sentimentele unei fiinţe, fie că este om, animal, plantă sau spirit. Spiritul conţine în sufletul său multitudinea sentimentelor încarnărilor lui.

 

Dacă eu vorbesc cu părinţii mei, oare ei mă pot auzi? Oare ei mă pot ajuta sau îmi pot da semne, aşa cum o pot face îngerii pentru oameni?

Spiritele părinţilor te aud, te supraveghează, dar te pot ajuta numai dacă au posibilitatea să o facă. Nici îngerii nu pot ajuta oamenii întotdeauna.

 

Când are loc procesul Judecăţii de Apoi, ce se întâmplă în acest proces şi cum reuşim să ne îndreptăm greşelile făcute în timpul vieţii?

Judecată de Apoi se petrece independent de voinţa şi ştiinţa oamenilor. Omul îşi poate îndrepta greşelile vieţii dacă se străduieşte să facă lucrul acesta.

 

Ce se va întâmpla cu spiritul meu în viaţa mea viitoare dacă nu reuşesc să am profesia predestinată?

Dacă în această viaţă nu se îndeplineşte tot ce este prevăzut în destin, restul se va transmite sub formă de karmă în următoarea încarnare a spiritului.

 

Cum se pot rezolva (trata) problemele emoţionale? În medicina alternativă se afirmă că orice boală este un efect al unei probleme emoţionale. Oare cum îmi pot recăpăta pacea în suflet?

Problemele emoţionale se ameliorează cu eforturi considerabile de voinţă şi cu dorinţa fermă de a face ordine în viaţa personală. Nu toate bolile au la bază probleme emoţionale. Spre exemplu, menţionez bolile cauzate de iradiere, de accidente, degerăturile, infestarea chimică şi multe altele.

Dacă doreşti să îţi recapeţi pacea în suflet, vei găsi modalităţi de a obţine acest lucru.

Nina Petre

29 ianuarie 2019

< Sus >

HIPNOZA ŞI RISCURILE EI

Informaţiile obţinute prin hipnoză referitoare la vieţile anterioare prezintă un mare grad de inexactitate. Se întâmplă acest lucru deoarece sunt extrase din baza de date a creierului, nu din cea a spiritului. Memoria spiritului este mult mai cuprinzătoare decât cea a creierului. Informaţiile primite de creier din exterior nu se stochează întotdeauna cu exactitate în memoria sa. Mai mult chiar, la extragerea unor informaţii din creierul uman, pe orice cale ar fi, există riscul comiterii unor erori, care influenţează în mod negativ calitatea rezultatelor aşteptate.

Numai persoanele înzestrate cu aptitudini de medium şi acceptate de unele spirite cu scop de colaborare pot să primească informaţii din memoria acestora.

 

ZONE BENEFICE

Schimbarea zonei, a localităţii în care m-am întrupat poate fi benefică sau nu, sau zona unde te-ai întrupat nu contează?

Zona în care te-ai născut, benefică sau nu, a fost alegerea spiritului tău înainte de naşterea ta. Peste tot în această ţară sunt locuri plăcute şi mai puţin plăcute. Calificativul de „benefic” îl acordă oamenii atunci când într-un loc se simt mai bine decât în altul. Eu NU împart harta ţării în zone „benefice” şi zone „malefice”.

 

REÎNCARNAREA ÎN ALTE ŢĂRI

De ce ne întrupăm în cu totul alte ţări?

Pot să îţi spun că nu noi ne întrupăm, ci spiritele Universului. Chiar dacă ele îşi fac anumite planuri în privinţa noilor întrupări, nu se întâmplă întotdeauna cum vor ele. Numărul spiritelor dornice de reîncarnare este nelimitat, iar burticile femeilor dispuse să nască sunt mult mai puţine.

Nina Petre

14 ianuarie 2019

< Sus >

<< Spre CUGETĂRI 2018


Pagina index Nina Petre