<  Înapoi la sumar "Educatie prin paranormal"


* EDUCATIE PRIN PARANORMAL *
DESPRE GHICIT, GHICITOARE SI GHICITORI

Autor NINA PETRE

 

   A FI PARANORMAL

Unii răuvoitori sau închistati la minte confundă paranormalul cu fachirismul. Dacă nu ghicesti ce se află după paravane sau în cutii bine închise, nu te consideră paranormal. Dacă nu-i spui omului în fată cum îl cheamă, când s-a născut, unde lucrează si câti copii are, iar nu te consideră paranormal. Altii cred că a fi paranormal înseamnă să le dai tuturor fericirea si bunăstarea, iar tu să rămâi sărac lipit pământului, ca yoghinii din pesterile Tibetului. A sosit vremea să vă modernizati conceptiile despre paranormali! La ora actuala, a fi paranormal înseamnă să vezi mai departe decât ochii, să auzi fără a-ti folosi urechile, să vorbesti cu gura închisă, să gândesti mai bine decât computerul, să influentezi oamenii fără ca ei să bănuiască preocuparea ta.

19 februarie 2012

    PARANORMALI SI NEBUNI

Întrebarea secolului: nebunii sunt paranormali sau paranormalii sunt nebuni? Răspunsul corect se află pe puntea care îi leagă pe unii de ceilalti. Pericolul vine din partea societătii, care nu îi întelege si îi arată cu degetul. Un paranormal poate să înnebunească dacă nu este luat în seamă sau dacă este supus unei suprasolicitări a calitătilor sale de exceptie. Un nebun se poate vindeca de boala sa dacă este ajutat să-si pună în ordine gândurile haotice si capacitatea de previziune.

19 februarie 2012


 

19 februarie 2011

Astrologia, în pioneze

De când s-a anuntat că a dispărut o planetă (Pluto), iar mai recent cică s-ar fi descoperit una nouă (Tyche), unii dintre astrologii români care se vântură prin televiziuni au început să dea semne de nervozitate. După ce, în ultimii ani, si-au cumpărat case si masini pe banii fraierilor care s-au bucurat la horoscoape si astrograme, acum se lamentează că astrologia ar fi cumva "depăsită". Prin urmare, tomnaticele astroloage ale Capitalei s-au reprofilat, făcând-o pe filosoafele într-ale vietii. Una dintre ele, despre care stim că se învârteste în cercuri masonice, povestea într-o seară la o televiziune brasoveană cum că oamenii ar trebui să se gândească numai la ce au de făcut în prezent si să nu mai umble după ghicit, că "nu este bine să îsi afle viitorul". Pe cucoana asta as vrea să o văd făcând curătenie într-o casă de masoni sclifositi, unde chiar că nu ar mai avea timp să se gândească si la ziua de mâine. Filosoafe buimăcite ca ea sunt pe toate drumurile. Dar dacă tot a terminat o facultate si nu mai stiu câte cursuri "ezoterice", ar trebui ca firescul bun simt să o împiedice de la dezinformarea publicului.

Clientilor mei care se arată cam nedumeriti în privinta trecerii timpului, le explic în felul următor:
- întreaga zi pe care o trăiesti astăzi reprezintă prezentul;
- ziua de ieri a rămas în trecutul tău;
- te gândesti la ziua următoare, care apartine viitorului tău;
- la miezul noptii, vei iesi din prezentul zilei de astăzi si vei intra în viitorul zilei de mâine;
- după ce vei trece de miezul noptii, ziua de mâine va însemna pentru tine prezentul, iar cea de astăzi va rămâne în trecut;
- poimâine, văzut de astăzi si de mâine, înseamnă viitorul.
Mi se pare logic, nu-i asa? Astfel, fiecare zi trece prin prezent, trecut si viitor, iar viata noastră se scurge văzând cu ochii, până când clipa mortii fizice ne va interzice ziua următoare. Prin obstescul sfârsit, viitorul omului se opreste, dar viitorul spiritului său rămâne infinit, ca întotdeauna. Atunci, cum rămâne cu ghicitul viitorului? E de bine, e de rău? Răspunsul meu ar fi acesta: depinde cine si cum îti ghiceste!

Revenind la "astroloaga-filosoafă" despre care v-am scris mai sus, dumneaei este de profesie economistă si ar trebui să tină cont de faptul că economia oricărei tări s-ar sufoca dacă specialistii nu ar face planuri de perspectivă, bazate pe statistici, previziuni, cercetări îndelungate. Fiindcă sunt profesoară de meserie, cu toate că de vreo 17 ani mă ocup de paranormal, încă nu am uitat că fiecare profesor este obligat să îsi facă planuri de lectie, planuri săptămânale, lunare, trimestriale, anuale. Cum să lucrezi pe baza programei scolare dacă nu îti esalonezi materia în timp?! Adică să te gândesti numai la ce predai azi, fără să îti pese ce vei preda peste 3 luni?! Asa se întâmplă în toate sectoarele de activitate. Nu poti trăi si munci eficient doar gândindu-te la prezent. Mintea omului trebuie să lucreze si pentru viitor.

*********************

2 ianuarie 2011

Ordonanta de urgentă

O stire de senzatie făcu înconjurul tării tocmai în seara de Revelion: Guvernul "Boc" a legalizat preocupările ezoterice în România! De la 1 ianuarie 2011, astrologii, prezicătorii si altii ca ei vor putea lucra autorizat, cu acte în regulă si statut de persoane onorabile. Gata cu ghicitul pe coltul mesei din bucătărie! Gata cu blatul pe internet! Gata cu ciubucăreala pe la petreceri, la nunti sau la parastase! Totate ghicitoarele să iasă la lumina zilei, în văzul tuturor, să îsi scoată autorizatii de la Registrul Comertului, să îsi facă registrele de casă, să le dea chitante celor dornici de cultură ezoterică si să fugă la Fisc pentru a-si plăti impozitul! Bravo, stimate Guvern "Emil Boc", fiindcă le-ai dat o lovitură mortală grupărilor masonice criminale, care s-au străduit din răsputeri să distrugă paranormalul românesc! Am fost sufocati cu totii de răutatea si cinismul unor indivizi dubiosi precum "parapsihologul iordănescu", satanist mason, care ne-a bârfit pe toate drumurile cum că noi, specialistii performanti în paranormal, am fi niste "posibili impostori"!

Români, treziti-vă din amorteala cugetului, cultivati-vă inteligenta, analizati-vă previziunile, construiti o strategie viabilă, menită să ne scoată tara din haos si prăbusire! Dovediti-le tuturor că aveti în voi sâmburele de inteligentă si fărâma de geniu a înteleptilor Orientului sau ai Americii Latine! Nu vă mai uitati în gura preotilor ipocriti si îmbuibati cu toate bunătătile, care tipă sus si tare că spiritismul, ghicitul, medicina energetică sunt lucrări ale Necuratului! Cei care afirmă o astfel de ticălosie fac jocul cercurilor oculte sataniste, dornice de putere nelimitată, cu orice pret, prin exploatarea populatiei tinute în subcultură, superstitii si întunecime a mintii!

Români, dacă tot ati ajuns atât de jos pe scara valorilor umane, încumetati-vă să luati exemplu de la tările ce devin din ce în ce mai puternice prin libertatea spirituală a popoarelor respective: Brazilia, tara în care spiritismul a devenit preocupare natională si se studiază în universităti; China, unde grija fată de oameni a dus la o evolutie nemaiîntâlnită a terapiilor naturale; Rusia, patria samanilor siberieni, din care s-au dezvoltat generatii întregi de genii ale telepatiei; India, cu milioanele ei de practicanti ai disciplinelor spirituale. Românii pot să învete câte putin din stiinta si întelepciunea acestor popoare, la care practicile străvechi, destinate rafinării trupului si mintii, dau rezultate uimitoare, înnobilând fiinta umană.

Astept cu nerăbdare să apară si partea a doua a Ordonantei de urgentă, care să repună în drepturile firesti terapiile alternative, prea mult vitregite în ultimii ani. Dacă tot nu ne ajung spitalele si medicii, iar de medicamente nu sunt bani destui, măcar vraci să avem, pentru sănătatea populatiei! Haideti să trăim cu totii, că este destul loc sub soare!

*********************

20 octombrie 2010

Ghicitori în proteză

Nici nu s-a răcit bine tatăl Elodiei, că au si apărut cioclii pe la televiziuni. Un laptopist care se dă mare astrolog ia foc cu gura: "V-am spus de la început că Elodia e moartă!" De la care început a fost moartă, măi tataie? Cine ti-a spus acum 3 ani că e moartă, laptopul tău amărât? Că pe gură scoti numai tâmpenii! Dacă ti se ia proteza, adică laptopul, ce astrologie mai stii? Ca individul ăsta mai sunt încă multi pe plaiurile românesti. Au în ei un tupeu si o nesimtire de nedescris. Se cred cei mai destepti ghicitori, fac horoscoape toată ziua, ca să le dea salată de minciuni la toti naivii. Invadează televiziunile, spun orice despre oricine, numai bani să iasă! Uite-asa se prostesc românii, crezând că tot ce zboară se mănâncă! Degaba ne trag de urechi cei din Uniunea Europeană si ne păruiesc cei din NATO: "Măi românilor, fiti si voi mai destepti, ce naiba!" As, de unde atâta desteptăciune?! Românii au treabă cu horoscoapele, cu vrăjitoarele, cu ghicitul în orice, chiar si în balegă de vacă! Iar dacă ghicitoarele gresesc, poporul iese turbat pe străzi si urlă de răsună valea: "Jos Presedintele, jos ministrii, jos Parlamentul, jos toată lumea!" Chiar asa, haideti să ne întoarcem înaintea erei noastre, când fiecare sălbatic făcea tot ce avea chef! Trăim oare un final de civilizatie? Poate că în România, da!

*********************

6 iunie 2010

Voodoo, spaima omenirii!

Am desfiintat capitolul "Spiritus International", fiindcă mă săturasem de email-urile aberante care îmi soseau zilnic de pe alte meleaguri. Vă dau câteva exemple (în traducere, bineînteles), ca să vă amuzati putin. - Hello, Nina, mi-a murit pet-ul, vreau să stiu dacă mă mai iubeste si se gândeste la mine! E ceva necurat la mijloc? - Hi, Nina, mi s-a făcut voodoo si nu mai am plăcere la sex cu iubitul meu! - Mrs. Nina, o vrăjitoare mi-a făcut voodoo si nu pot să mă mai îndrăgostesc! - Madame Nina, sotul meu vede scheletele celor ucisi prin voodoo. Li se scot organele si se fac vrăji cu ele! - Bonjour, Nina! Am necazuri în familie: tata a divortat de mama, iar eu stau cu bunica. Avem blesteme si vrăji? - Hola, Nina! Eu sunt conte si mi-am băut toti banii. Mi-a făcut cineva vrăji? - Dear Nina, eu sunt din Bosnia. Vii la mine să ne cunoastem? Mă pasionează vrăjitoria!

Ei, dar nici în România nu stăm mai bine cu capul pe umeri. Anul trecut mă pregăteam să intru într-o emisiune televizată, când o fată din echipă mă întrebă timidă: "Acceptati să ghiciti prin telefon?" Într-o clipă, sări o grăsană dintr-un colt, tipând ca o apucată: "Doar n-o să facem voodoo în platou!" Mi-am zis în mintea mea: "Iart-o, Doamne, că tocmai s-a întors din Panama!"

*********************

21 mai 2010

Cum stăm cu ghicitul?

De când e lumea si Pământul, oamenii îsi ghicesc de zor. Imaginatia celor care se consideră ghicitori este inepuizabilă. Se poate ghici în aproape orice, depinde ce talent are fiecare în obtinerea informatiilor dorite. De-a lungul istoriei omenirii, nici elementele naturii nu au scăpat "neghicite". Stând cu ochii la cer, aspectul norilor, al cetii sau miscarea stelelor i-a inspirat pe multi. Pomii, florile, ierburile, focul, grăuntele, pietricelele i-au ajutat pe ghicitorii de pretutindeni să afle multe "taine" legate de viata omului. Pe la tară, la noi, în Moldova, gospodarii ghicesc în splina porcului, după ce l-au sacrificat. Altii, mai culti si mai inventivi, au născocit ghicitul în cărti de poker sau de Tarot. Despre astrologie, ce să mai spun, că face ravagii de secole.

Dar omenirea se plictiseste repede si vrea, mai nou, ghicitul rapid, la minut, discret si, dacă se poate, cât mai aproape de casă. Astfel a apărut ghicitul prin telefon sau chiar prin computer. Să vezi minune! Formezi un număr de telefon, iar ghicitoarea "de serviciu" ti le zice ca pe apă! Unele zic ceva de la început, fără bani, ca să-l aghezmuiască pe bietul client, dar dacă omul vrea să afle mai mult, depune banii într-un cont. După ce i s-a ghicit, parcă ar mai fi ceva de aflat. Omul formează alt număr de telefon, îi răspunde altă ghicitoare, tot asa rapid si discret. Ce-ar fi rău în asta? Rău este pentru cei care capătă dependentă de ghicit. Acestia nu mai au liniste, zi si noapte, fiindcă vor să afle "totul" despre ei si despre lumea din jur. Dar cum "totul" nu se poate afla niciodată, acesti amatori de noutăti nu sunt multumiti niciodată. Mai nou, e la modă ghicitul în numere: cu operatii aritmetice sau, pur si simplu, pe data nasterii.

Îmi sosesc plângeri săptămânal, de parcă eu as fi "Biroul de sesizări pentru ghicit". De-acuma îi stiu, din reclamatii, cam pe toti ghicitorii mediatizati de presă si TV, chiar si pe cei de pe internet. Le-am aflat tarifele si durata "lucrului". Drept să spun, fiecare îsi duce munca pe propria răspundere, după cum îi este harul. Mă deranjează totusi atitudinea unor clienti care poartă vorbele de la un ghicitor la altul, plângându-se unuia de ceea ce face colegul său de breaslă. Poate că ar fi bine si normal ca fiecare amator de ghicit să îsi asume riscul de a primi informatii care nu îi convin si să nu se mai lamenteze în dreapta si în stânga cum că ar fi fost înselat de vreun "sarlatan". În România de astăzi, cuvintele "escroc" si "sarlatan" se folosesc mai mult aiurea. Marii escroci stiu să se facă temuti de toată lumea, băgându-le pumnul în gură celor care îndrăznesc să îi înfrunte.

*********************

1 mai 2010

Ghicitul prin telefon

Nu trec două zile si iar primesc un email prin care mi se cere numărul de telefon! Fără doar si poate, ghicitul prin telefon s-a lipit de firea românilor ca timbrul de scrisoare! Dacă anumiti clarvăzători s-au încumetat să ghicească la telefonul unor televiziuni, este problema lor, pentru care au plătit cu pierderea prestigiului profesional. Dar ce ne facem cu puzderia  de românasi care vor neapărat să li se zică prin telefon?  Oare ce îsi închipuie acesti oameni: că îsi pot rezolva necazurile printr-o simplă convorbire de câteva minute?

Problema se pune în felul urmator: "ghicitorul" de la capătul firului sau dă în cărti, sau trage tare pe intuitie si clarviziune. În ambele situatii, metoda respectivă are un caracter superficial, riscând să dezinformeze clientul. Nu poate fi vorba despre o investigatie serioasă, ci de un simplu act de divertisment. Cel care ghiceste prin telefon îsi foloseste cu intensitate intuitia, dar dacă este cumva obosit, mintea îi joacă feste, riscând să îi furnizeze informatii eronate. Au pătit-o multe "stele căzătoare", supermediatizate de unele televiziuni românesti. Acei "specialisti", după ce si-au făcut plinul la bani, au ajuns de râsul gâstelor prin prostiile pe care le debitau în fata telespectatorilor. Părerea mea ar fi că si în domeniul paranormalului avem nevoie de multă moderatie. Faptele pe care le descoperim prin clarviziune au nevoie să fie verificate o perioadă de timp. Cei care se grăbesc să le ia banii clientilor după un "ghicit" la telefon timp de 10 minute sau după o "întrevedere" la cabinetul personal cu durata de 30 de minute, nu sunt oameni cu adevărat seriosi, ci negustori. Deosebirea dintre cumpărarea unei mărfi obisnuite si obtinerea unor informatii prin clarviziune este ca de la cer la pământ. Aceasta pentru că o marfă oarecare, chiar dacă este de calitate proastă, o aruncăm, ne necăjim oleacă, după care ne trece supărarea. Dar furnizarea unor informatii eronate prin clarviziune poate aduce prejudicii grave psihicului uman, deoarece se actionează în mod direct asupra mentalului clientului respectiv. Toti cei care furnizează informatii prin metode paranormale trebuie să tină cont de următoarea regulă deontologică: nimeni nu are dreptul să producă victime umane!

*********************

30 aprilie 2010

Ghicitul în numere

Mereu apar pe piată  cărti de numerologie si astrologie. În aparentă sunt tentante si utile pentru descifrarea unor enigme ale vietii. Dar cine le foloseste în md sistematic, ani de zile, constată cu uimire că, la un moment dat, cele 4 operatii aritmetice devin ineficiente, omul nemaireusind să se descurce în noianul problemelor sale. Si atunci, primul pas îl face spre clarvăzător, cu obisnuitul îndemn: "Luminează-mă, ca să înteleg ce se întâmplă cu viata mea!"

Privind adevărul drept în fată, recunoastem că astrologii si numerologii nu prea îi au la suflet pe clarvăzători. Cum adică, ei se chinuie de zor cu aritmetica, având nevoie chiar si de computer, în timp ce un clarvăzător se uită visător în zare si i le zice omului din mosi-strămosi încoace!? Această concurentă între truditorii aritmeticii "oculte" si văzătorii "cu mintea" nu va înceta niciodată. Unii spun: "Ei, astrologia este o stiintă, uite câte socoteli face fiecare astrolog! Clarvăzătorul ce face? se uită la om si le zice pe de rost!" Recunosc, or fi bune astrologia si numerologia la ceva, mai ales dacă sunt folosite în ideea ajutorării semenilor, nu pentru obtinerea unor profituri bănesti nemeritate. Dar cum rămâne cu clarvăzătorii?

Iată punctul meu de vedere: Ca profesor de matematică, stiu foarte bine ce pot si ce nu pot să rezolve operatiile artimetice. Având în vedere imensitatea Universului si legile sale greu accesibile mintii omenesti, pot să vă spun cu certitudine că niciodată aritmetica nu va guverna firea, caracterul si destinul uman. În consecintă, dacă vrem să descifrăm tainele vietii, mai avem nevoie de ceva: de mintea iscoditoare a omului, a celui care poate ajunge cu gândul până acolo unde nicio masinărie sofisticată nu va avea acces vreodată.

*********************

21 aprilie 2010

Gratuităti si iar gratuităti

Oricine comandă o lucrare, indiferent pe unde, trebuie să achite un acont. În cazul nostru, al paranormalilor, unii încearcă să ne fraierească, pe motiv că vor "dovezi de competentă". Si uite asa, gratuităti de la unii si de la altii, până când "smecherii" se întreabă nedumeriti: "Cu viata mea cum rămâne?"

Iată ce întrebări stupide pot să ne adreseze amatorii de "dovezi" gratuite:

- Ce garantie am că voi fi sănătos anul viitor?
- Dacă în Biblie se scrie urât despre cei care ghicesc, cum îmi dovediti că nu umblati cu "necuratul"?
- La o televiziune s-a spus că paranormalii sunt escroci. Dumneavoastră din ce categorie faceti parte?
- Mi-ati recomandat o initiere în terapia Reiki. Ce garantii am că voi fi sănătos toată viata?
- Pe ce să dau banii, dacă nu îmi spuneti nimic gratuit?

Concluzia este dramatică: peste tot în lume se afirmă că românii sunt hoti. În acest caz, cei câtiva români cinstiti din tară sunt nevoiti să se lase păcăliti de puzderia amatorilor de "gratuităti". Dacă la Alimentara ni se oferă gratis o bucătică de brânză pe vârful cutitului, trebuie să cerem câte ceva de pomană peste tot?!

Pe vremea când eram elevă la liceu, o colegă mai înteleaptă ne spunea uneori: "Este rusine să spui că nu ai bani!" Să nu uităm că în acele vremuri nimeni nu era bogat în România. Eu as reformula afirmatia colegei mele: "Dacă te vaiti mereu că nu ai bani, recunosti că nu esti în stare să îi câstigi!"

*********************

20 aprilie 2010

Piscotarii paranormalului

Stim cu totii că marfa gratuită este considerată a fi fără valoare. Există o anumită categorie a amatorilor de paranormal pe care eu îi denumesc "piscotari". "Piscotarul" este un individ care pătrunde neobservat în sălile unde au loc prezentări de carte sau de muzică si se îndoapă cu fursecurile expuse pentru servirea invitatilor. După ce îsi umple buzunarele cu dulciuri si alune, dispare ca o fantomă.

Tot asa fac si cei care sună pe la televiziuni sau cer consultatii gratuite prin internet. Dacă nu sunt serviti pe degeaba, trec la injurii, argumentând că specialistul respectiv nu ar fi "autentic" sau că Biblia interzice "ghicitul". Si aici se face simtită lipsa de educatie a unor persoane care vor să fie servite gratuit, fiindcă, de fapt, ele nu cred în autenticitatea informatiilor pe care le solicită.

În această situatie penibilă creată de tot felul de neaveniti, noi, paranormalii, de ce să ne mai consumăm energia psihică pentru a le da satisfactie unor mizerabili? Oamenii seriosi, cu bun simt, se grăbesc să ne recompenseze munca fără a ne cere în prealabil dovezi de "competentă" sau garantii de marfă sigură.

 

*********************