<  Înapoi la sumar "Educatie prin paranormal"


* EDUCATIE PRIN PARANORMAL *
GOLĂNEALA INTERNETULUI

Autor NINA PETRE

 

CUVÂNT ÎNAINTE

Nu trece zi sau noapte ca în România (si în afara ei) să nu se afirme că românii sunt un popor de indivizi sălbatici, needucati, lipsiti total de bun simt. Aspectul cel mai dureros al acestor zvonuri este că suntem băgati cu totii în aceeasi gloată cu infractorii de provenientă rromă sau nerromă, care ne fac tara de râs cu faptele lor reprobabile. În mod natural, românii de aici si de pretutindeni s-au divizat în două mari tabere: cea a oamenilor cinstiti, care muncesc din greu pentru a-si asigura existenta, si cea a golanilor, infractori de toate categoriile. Un oarecare motiv de bucurie pentru noi, cei rămasi în tara natală, ar fi reprezentat de exodul celor plecati peste granită pentru a-si face mendrele prin alte tări. În felul acesta, societatea autohtonă s-a mai epurat cumva, desi încă avem destui infractori în mijlocul nostru.

În calitate de consultant paranormal on-line, primesc un număr mare de plângeri formulate de victime ale unor banditi care au împânzit retelele de internet. La acestea pot adăuga email-urile insistente ale naivilor (ca să nu zic prosti) care îmi cer informatii secrete despre anumite persoane. Victimele lor habar nu au că niste neaveniti vor să le iscodească viata personală si activitatea profesională. Voi relata în acest capitol un număr impresionant de aspecte îngrijorătoare, care ar trebui să pună pe gânduri întrega populatie adultă a tării.

10 noiembrie 2011

**************

MANIFESTĂRI ANORMALE

Spargerea conturilor de email si folosirea lor în scopuri dubioase a devenit o practică obisnuită în ultima vreme. Anul acesta am primit numeroase emailuri de la adrese asemănătoare (mai mult sau mai putin) cu cele ale unora dintre persoanele care mi-au scris în trecut. As putea face o clasificare a emailurilor "ciudate" primite în decurs de câtiva ani, la care am evitat să dau un răspuns. Mentionez cu această ocazie doar câteva dintre ele:

1) Bine-cunoscutele emailuri scrise într-o limbă engleză aproximativă, trimise mai ales din Spania, în care se cere o sumă mare de bani (în euro sau dolari). Adresele de la care provin astfel de scrisori seamănă cu cele ale unor persoane din tara noastră, dar la o privire atentă se pot descoperi modificări usoare, astfel încât eventualul meu răspuns să ajungă în Africa, nu în Spania. Textul emailurilor buclucase este cam acelasi de fiecare dată: presupuse rude sau prieteni, rămase fără bani în Spania, îi solicită sume deloc neglijabile destinatarului, acela fiind eu sau altă persoană căreia i se adresează. Cineva din Brasov a apărut în presa locală semnalând faptul că mai multi prieteni i-au comunicat intentia lor de a-i trimite bani în Spania, crezând că omul într-adevăr fusese prădat si rămăsese pe drumurile hispanice. În ceea ce mă priveste, mi s-a părut ciudat faptul că am primit astfel de scrisori de la adrese asemănătoare cu cele ale unor persoane care desfăsoară o bogată activitate în studiourile TV. Este vorba despre o bine-cunoscută realizatoare si prezentatoare TV, dar si despre un mason bătrân care se recomandă a fi parapsiholog. Observând cacealmaua cu modificarea adresei lor de email, nu le-am dat semnale de alertă persoanelor respective. Dar, spre deosebire de mine, multi cetăteni care au primit astfel de emailuri buclucase au crezut că sunt adevărate, riscând să piardă niste bani trimisi aiurea unor escroci necunoscuti de peste hotare.

2) În ultimele luni, s-au înmultit emailurile trimise de persoane, din tara noastră sau din afară, care se dau drept altele, pe care vor să le iscodească prin intermediul meu. Astfel de practici sunt obisnuite mai ales în cazul astrologiei, numerologiei sau al ghicitului în cărti, unde identitatea persoanei supuse cercetării nu are nicio importantă. Doresc să-i avertizez pe toti cei care au încercat să mă păcălească, recomandându-se drept altii, că eu am capacitatea parapsihică de a verifica dacă există o concordantă între cel care scrie si cel care este propus pentru cercetare. De obicei, smecherii sau smecherele care îsi dau nume false refuză să achite costul lucrării solicitate. Cele mai frecvente motive invocate pentru neplata lucrării sunt următoarele: - nu au bani; - promit că plătesc, îsi trimit pozele si asteaptă să le răspund gratuit, considerându-mă o fraieră care se lasă păcălită de oricine; - cei mai ticălosi vor să le dau dovezi de competentă prin oferirea unor răspunsuri gratuite la problemele lor, ca să-i conving că as avea "puteri"; - o altă categorie de ticălosi mi-au cerut să le demonstrez faptul că în spatele pozei de pe site sunt chiar eu, nu o altă persoană care ar vrea să-i însele.

Printre abilitătile mele mentale se află si aceea care îmi permite să observ dacă expeditorul scrisorii este bărbat sau femeie. Foarte frecvente sunt cazurile în care bărbatii îsi trec în email nume de femei, iar femeile preferă nume de bărbati. Indiferent ce sex au, astfel de persoane cu mintea răsucită îsi pun singure, din start, obstacole serioase în calea corespondentei noastre. Teribilismele manifestate prin folosirea minciunii în relatiile sociale nu sunt de folos nimănui. A te ascunde în spatele unui nume fals nu este o bravură, ci un semn de lasitate si slăbiciune morală.

16 mai 2012

**************

ESCROCII SENTIMENTALI

Enorm de multe fete si femei singure si-au găsit o modalitate pasionantă de a-si ocupa clipele de răgaz. La orice oră din zi sau noapte, conversează prin email sau chat. Îsi fac astfel oricâti prieteni doresc, adeseori nemaiavând timp pentru a se gândi în mod serios la problemele lor. Fetele blonde se văd, dintr-o dată, curtate de oachesi de pe alte continente, care le invită să-i viziteze în tările lor, unde dumnealor pretind că s-ar afla angajati pe salarii mari si muncă usoară.

În ultimii ani, mass-media din România a tras nenumărate semnale de alarmă aflând pătaniile unor victime ale retelelor de proxeneti din toată lumea. Autoritătile române se tot agită căutând, an de an, femei tinere plecate aiurea, dispărute fără urmă. Unele dintre ele au dat semne de viată, anuntându-si familiile că muncesc peste hotare. Revenind în tară, doar cele norocoase, au povestit cum s-au lăsat înduplecate de ochii frumosi ai unor cuceritori on-line, plecând oriunde la chemarea lor. Majoritatea dintre ele au "lucrat" prin bordeluri, până când nervii le-au cedat sau bolile grave, contactate pe cale sexuală, au devenit un pericol mortal. Altele s-au căpătuit, reusind să ajungă sefe de bordel sau neveste de proxeneti. Cele mai ghinioniste au fost omorâte în bătăi, împuscate, înjunghiate. Nu am auzit de nicio fugară de-a noastră care să se fi întors în tară măritată cu vreun om cumsecade.

Un alt aspect al racolării femeilor prin internet îl reprezintă călătoriile pentru cunoasterea amicilor virtuali. Aici au fost si cazuri fericite, când norocoasele au dat peste bărbati oarecum seriosi, care le-au adăpostit în casele lor, ca prietene de suflet sau chiar sotii. Numărul acestora este extrem de mic în comparatie cu nefericitele trimise înapoi în România, pe motiv că nu s-ar ridica la nivelul pretentiilor unor "domni" din străinătate. Am totusi datoria de a aduce tema de discutie, tocmai începută, în domeniul meu de activitate: investigatiile cu caracter paranormal. Multe cliente mi-au relatat modul în care au fost racolate on-line de către bărbati din tara noastră sau dinafara ei. În plus fată de obisnuitele complimente de rigoare, care să le convingă că sunt destepte, frumoase si bune de iubit, mai apar si afirmatii de genul acesta: "Sunt sigur că avem suflete pereche!" sau "Te-am cunoscut într-o viată anterioară!". Altii, mai isteti la minte, încep să le ghicească, dându-se drept paranormali (cu cabinet, bineînteles!). Dacă duduia spune că i-a gresit ghicitul, fantele on-line îi aplică rafale cu întrebări, până când află de la ea toate detaliile vietii. Unii sunt atât de insistenti, încât le fac pe bietele fiinte să se îndrăgostească lulea de ei, ba chiar să se si ofere pentru sex, cu ocazia primei întâlniri. Si uite asa ajung româncele noastre subiect de batjocură pentru golanii de pretutindeni! Nu mai contează că ele au multe studii la bază, că provin din familii onorabile, că tara lor de bastină nu este o junglă mizerabilă sau un bordel împutit!

Adeseori, în spatele unei poze de pe net, reprezentând un tinerel cu aspect naiv, se ascunde o gască de infractori, în majoritate proxeneti. Unele fete, mai vigilente, apelează la paranormali pentru a se lămuri asupra adevăratelor intentii ale curtezanilor on-line. Am avut un caz de-a dreptul bizar: o fată mi-a trimis poza unui "prieten" cunoscut pe net, care o tot chema la el peste hotare. I-am scris fetei, de câteva ori, că individul din poză este mort, iar cine îi scrie nu poate fi acela. Ea nu m-a crezut si s-a dus să-l cunoască. Spre surprinderea ei, nu s-a prezentat nimeni la întâlnire! Iată o farsă care a costat-o nervi zdruncinati si multi bani dati pe biletul de avion! A avut totusi un dram de noroc, fiindcă nu a ajuns în postura de sclavă a vreunui proxenet.

O altă domnisoară mi-a scris că are 3 prieteni peste hotare, că îi iubeste pe toti în aceeasi măsură, dar nu stie care dintre ei o va cere de nevastă. I-am cercetat pe curtezani, după care mi-am anuntat clienta: cel din Anglia s-a logodit cu o fată de acolo, celui din Grecia i-au interzis părintii să se însoare cu o româncă, iar ardeleanul nostru va avea nunta peste o lună (cu alta, bineînteles!). Duduia s-a supărat foarte tare, a răspuns obraznic, iar eu am ripostat: "Cum naiba să te măriti dacă te ocupi cu turismul sexual!?".

Un alt caz bizar mi-a fost relatat de o fată frumoasă si inteligentă care s-a dat în vorbă pe chat cu un oaches din nordul Africii. Tot zicându-i fata că s-a îndrăgostit de el, golanul s-a oferit să o viziteze în România, dorind ca ea să îl "dezvirgineze". Înainte de a face o prostie cât ea de mare, fata mi-a cerut părerea. Cercetându-l pe oaches, am aflat că are deja o nevastă si un copil în tara lui, iar pe românca noastră o promisese unui unchi de-al său, care făcea colectie de sclave sexuale.

Smecherii de pe internet nu au scrupule când îi apucă pofta de femei. Sunt în stare să promită orice, în intentiile lor mârsave. Racolează femei frumoase din toată lumea, nimerindu-le si pe româncele noastre. As vrea să le clarific o idee tuturor domnisoarelor care utilizează internetul: una este să faci conversatie prin email sau chat, doar asa, de plictiseală, si alta să îti complici viata încurcându-te cu cine se nimereste, sperând că te vei mărita într-o zi!

10 noiembrie 2011

**************