<  Înapoi la sumar "Educatie prin paranormal"


* EDUCATIE PRIN PARANORMAL *
PĂCATE ROMÂNESTI

Autor NINA PETRE

 

6 iunie 2012

Dementii si Biblia

Ne confruntăm în ultima vreme cu o amplificare alarmantă a manifestărilor de violentă extremă în tara noastră. Zilnic aflăm din presă, de pe internet si din emisiuni televizate despre bătăi crunte între adulti si copii, vătămări corporale grave, crime din ce în ce mai sofisticate si mai oribile. Echilibrul sufletesc si comportamental dovedit de români în secolul trecut s-a dus pe apa Sâmbetei, locul său fiind luat, într-un mod nefericit, de vulgaritatea si violenta începutului de secol nou. Răzbunările pasionale, crimele pentru bani, furturile de toate categoriile sunt garnisite cu manifestări violente de inspiratie religioasă. Autorii lor s-au dovedit până acum a fi indivizi cu boli psihice diagnosticate sau persoane capabile de discernământ în faptele lor. Vă ofer câteva exemple care vin în sprijinul afirmatiilor de mai sus:

- Crima de la Mânăstirea Tanacu, reprezentând uciderea prin înfometare si izolare extremă a unei tinere călugărite, pe care un preot dement o suspecta de a fi posedată de diavol.

- Fapta înfiorătoare comisă de o practicantă penticostală din Brasov, care si-a ucis prin decapitare cel de-al saselea copil, micutul având doar câteva luni. În fata procurorilor, femeia de 27 de ani citea linistită din Biblie, ridicând uneori capul si deschizând gura pentru a-si justifica fapta: doctorita de familie i-a vaccinat copilul, băgând "necuratul" în el, iar ea, ca mamă grijulie, a considerat că "necuratul" trebuie alungat prin tăierea gâtului copilului cu un cutit de bucătărie. Femeia, aflată în tratament pentru schizofrenie, a mai spus că trăim cu totii în Apocalipsă, iar "necuratul" îsi face de cap dacă nu îl ucidem. A afirmat în continuare că Dumnezeu i-a poruncit să-si omoare copilul.

- În ultimul deceniu am primit numeroase scrisori de la persoane care se declarau crestine ortodoxe practicante, pasionate de citirea zilnică a Bibliei. Unele au mărturisit că suferă de boli incurabile, cum ar fi scleroza în plăci, schizofrenia, sindromul bipolar etc, dar altele se considerau perfect sănătoase mental si fizic. Lipsa de discernământ a unor astfel de persoane se manifesta prin desprinderea de realitate, dar si printr-un limbaj agresiv. Îmi imaginez că astfel de creaturi pot fi întâlnite printre dezaxatii si mahalagioaicele care se bat ca nebunii încercând să intre mai repede în altar sau să pupe moastele. Mai rău chiar, sunt în stare să îsi scoată ochii unii altora pentru câte o sticlă de aghiazmă. Ne putem întreba cu totii: care este efectul Bibliei si al practicării religiei asupra unor astfel de nenorociti, care prin comportamentul lor vulgar ajung să fie marginalizati de societate?

- Am mai remarcat o situatie periculoasă despre care scriu acum pentru prima oară: de când se predă Religia în scolile românesti, elevii par a trece prin etape succesive de tembelizare, devenind din ce în ce mai indolenti la învătătură, mai agresivi între ei si fată de profesori, dornici de sex, alcool si droguri de la vârste a căror medie scade în fiecare an, capabili de crime, furturi, santaje etc. Elevii pasnici, bine educati, animati de idealul realizării pe plan profesional si familial se sufocă printre dezaxatii care periclitează bunul mers al învătământului românesc. Tuturor institutiilor statului român abilitate să coordoneze activitatea scolară din tara noastră le ofer sugestia de a cerceta cu seriozitate urmările si eficienta predării Religiei în scoli, dar si calitatea lectiilor tinute de cei denumiti "profesori de Religie". Ce echilibru psihic pot dovedi elevii români, obisnuiti cu computerul si cu realizările stiintifice inimaginabile până mai ieri, dacă la orele de Religie li se spune că "Doamne-Doamne le taie picioarele dacă nu traversează strada pe zebră"? Dacă s-ar înregistra în secret cât mai multe ore de Religie, s-ar descoperi afirmatii grave, aberante, având un efect nociv asupra psihicului în plină dezvoltare al elevilor.

Am primit câteva scrisori de la femei care se declară a fi "profesoare de Religie". M-au uimit agresivitatea limbajului, incoerenta ideilor, tonul moralizator, îngâmfarea prostească, dar mai ales necunoasterea regulilor gramaticale necesare unei exprimări corecte în limba română. Astfel de rebuturi intelectuale se încumetă să le predea Religia unor copii care sunt nevoiti să le suporte incultura si lipsa de inteligentă. Ce fac directorii de scoli după ce asistă la orele tinute de acestea? Nu cumva li se pare că incompetenta lor vine de la Dumnezeu si are nevoie să le fie iertată?

NINA PETRE
6 iunie 2012

*********************

12 februarie 2012

Întroienitii României

S-au rupt portile cerului, prăvălind tone de zăpadă peste satele românesti... Să fie oare pedeapsa Celui de Sus pentru nemernicia unora care, prin manifestatii periculoase, au încercat sa destabilizeze tara? Cine mai putea să-i oprească pe demonstrantii care îsi făcuseră un job strigând în nestire că vor să cadă Presedintele si Guvernul? Televiziunile înnebuniseră si ele tot povestind că "oamenii" nu mai puteau de sărăcie, nevoi si necazuri, asteptând schimbarea Guvernului, ca să le vină fericirea pe tavă! Aceia nu erau "oameni", ci o masă de manevră stimulată cu bani si promisiuni desarte, prin strădania partidelor de opozitie. Iată că li s-a făcut pe plac nostalgicilor din Piata Universitătii si de prin alte orase: s-a schimbat Guvernul! Dar pentru că unii habar nu aveau de "marea schimbare", strigând în continuare că vor să cadă Guvernul, natura s-a supărat cam tare pe ei, prăvălindu-le în cap noianul de zăpadă. Si cum străvechea întelepciune populară a născocit o sumedenie de proverbe, iată unul tare potrivit pentru viscolul lunii februarie: Unde dai si unde crapă! Adică, troienele i-au acoperit pe cei de la tară, nu pe cei de la oras. Asa, ca să avem si noi eschimosii nostri!...

Acum, că veni vorba despre eschimosi, cine stie câte ceva despre ei s-ar putea întreba cu mare uimire: ce fac eschimosii când îi acoperă troienele peste noapte? Păi, ce să facă, dragii de ei?! Îsi sapă tuneluri prin muntii de zăpadă, că doar n-or să astepte jandarmii cu lopetile si elicopterele, ca bravii săteni ai României! Dar locuitorii din Siberia, Groenlanda, Alaska, Tara de Foc si din alte tinuturi înghetate si viscolite, oare îi asteaptă pe jandarmi să le curete ogrăzile? Cum, păcatele, au putut să stea zile si nopti întregi sătenii "sinistrati" ai României fără să sară pe geam o dată pe zi si pe noapte, pentru a da zăpada din fata usii?! Măcar până la cotetul găinilor, al câinelui sau la grajd tot ar fi trebuit sa îsi facă poteci prin zăpadă, nu să astepte să îi troienească si în pod! Este o chestie de bun simt si omenie fată de animalele care le dau carne, lapte, ouă sau fată de câinele care, săracul de el, îi apără de hoti pe orice fel de vreme. Dar, vorba unora: Dacă rachiu este, si viată este! Din mosi-strămosi, sătenii români s-au ajutat unii pe altii la nevoie. De vreo 22 de ani încoace, oare ce-or fi pătit?! A dat capitalismul peste ei? Totul e pe bani, chiar si omenia? Am înlemnit aseară, văzând la TV o femeie de la tară care zicea că vecinii cer bani ca să-i dea la o parte zăpada cu lopata!...

Astăzi, fiind duminică si zi de odihnă, am început să caut data mortii tătucului Stalin. Nu râdeti, că încă nu am luat-o pe arătură ca astroloagele de prin televiziuni! Când o să învăt si eu planetele pe de rost, o să ajung mare vedetă pe micul ecran, vă promit! În sfârsit, am aflat când a murit Stalin: pe 5 martie 1953. Dacă o fi adevărat ce spun unii, anume că marele viscol din România ar fi fost în februarie 1954, atunci totul se potriveste de minune cu amintirile mele din copilărie. În iarna lui 1954 aveam 6 ani si locuiam în Satulung, parte din viitorul oras Săcele, de lângă Brasov. Îmi amintesc ce tare a nins atunci, că m-a dus mama la grădinită printr-un tunel de zăpadă, lat cât să încapă doi oameni unul lângă celălalt, înalt de nu vedeam decât zăpadă la stânga si la dreapta. Oi fi fost eu mică de statură la vârsta aceea, dar zidurile de zăpadă erau mai înalte decât oamenii care se strecurau pe lângă noi. Acum, după atâta amar de ani, încerc să înteleg cine ar fi putut să sape atâtea tuneluri prin zăpadă, că doar fiecare familie din sat iesea din casă, continuându-si viata ca de obicei. Pe vremea aceea nu existau jandarmi. Armata avea treabă cu apărarea tării, nu cu zăpada de pe drumuri sau din ogrăzile oamenilor. Pe militianul din sat nu-l văzusem niciodată. Avea si el treburile lui. Atunci, disciplina si bunul simt al sătenilor de unde proveneau? Usor de înteles: din frică. Frica era mare cât casa, fiindcă la Răsărit încă mai veghea umbra tătucului Stalin! Întelegeti dumneavoastră de ce disciplina liber consimtită este ca o pasăre rară din pădurile Amazonului? Trebuie să o tii bine în mână, ca să nu zboare!...

Ce să mai spunem despre "sinistratii" români care se uită pe geam la jandarmi cum îsi ruinează sănătatea săpând tuneluri prin zăpadă?! Iar dacă în casele troienite încă mai zac bătrâni neputinciosi, cine să fie de vină: viscolul, mânia lui Dumnezeu, absenta jandarmilor sau nesimtirea, lipsa de umanism a comunitătii satului? V-a dat Dumnezeu un semn de dojană, măi sătenilor, dar nu se stie cât de bine l-ati înteles: a murit un preot de la tară, întepenit ca un stavrid congelat! Ati înteles semnificatia nefericitei întâmplări? Cu atâta credintă fătarnică în dădăceala lui Dumnezeu, multi au uitat să le dea câte o mână de ajutor vecinilor de peste gard! Concluzia: mai putine rugăciuni si mai multă omenie, măi fratilor, că altfel vă prăpăditi cu totii de atâta mizerie morală!

NINA PETRE
12 februarie 2012

*********************

 

11 februarie 2012

Paranormalul si nebunii

Am primit zilele trecute o scrisoare impresionantă de la o tânără foarte speriată. Cu ceva vreme în urmă, îsi descoperise în geantă o fundită rosie, care nu avea ce sa caute acolo. Făcuse o adevărată anchetă printre colegele si colegii de serviciu, pentru a afla cine îi oferise un astfel de cadou. Care mai de care îsi adusese modesta contributie, băgând-o în sperieti pe biata fată. Punând cap la cap toate informatiile si sfaturile primite, victima s-a străduit să tragă o concluzie: cică i-ar fi făcut cineva farmece, legându-i cununia si norocul, asa că era nevoie să meargă de urgentă la 7 biserici, unde să dea acatiste pentru dezlegarea de vrajă. O mai învătaseră "binevoitoarele" de ocazie să facă pipi pe nenorocita de fundită.

Cineva, mai istet la minte, i-a dat adresa mea de email. Fata mi-a scris, printre altele, că nu poate să dea acatiste la biserici, nefiind botezată în religia ortodoxă, iar timp liber are doar duminica, în restul săptămânii lucrând toată ziua la serviciu. Am cercetat cu atentie poza funditei si a fetei, după care mi-am expus opinia: un coleg îndrăgostit de ea s-a gândit să ii dea un semn de iubire sinceră, sperând că fata va găsi fundita rosie cât mai aproape de Ziua Îndrăgostitilor. Si culmea rusinii, ea făcuse pipi pe semnul iubirii lui!

Stimati cititori, astfel de situatii tragi-comice se petrec zilnic în biata noastră tărisoară. Obsesia vrăjitoriei a infectat mintile românilor, nu numai ale celor diagnosticati cu boli psihice, dar si ale celor care până mai ieri au fost lucizi si realisti. Televiziunile românesti speculează acest fenomen dramatic, pornind de la ideea că tot ce este caraghios si absurd le poate mări audienta. Asistăm zilnic la numeroase emisiuni televizate în care unii dintre moderatori si majoritatea invitatilor tipă necontrolati, fac strâmbături penibile, gesturi demne de niste bufoni si spun prostii cu nemiluita. Dacă invitatul dovedeste un limbaj bine stăpânit, iar tinuta sa este sobră, după două-trei prezente la TV este dat uitării. Aceste manifestări nu ar fi deosebit de îngrijorătoare, ba chiar le-am putea califica drept banale dacă nu ar alimenta obsesiile periculoase ale bolnavilor psihici.

Multă lume stie că majoritatea bolnavilor psihici prezintă manifestări extrasenzoriale, unele dintre ele putând fi comparate chiar cu cele ale paranormalilor care au mintea întreagă. De aici rezultă si vestita confuzie a unor medici sau nemedici răuvoitori, care afirmă că toti paranormalii sunt niste nebuni. Asa s-a ajuns la o dilemă natională: paranormalii sunt nebuni sau nebunii sunt paranormali? Nefind nimeni dispus să răspundă la o astfel de întrebare, solutia a venit de la sine. Adică: să meargă necăjitii la vrăjitoare, unde li se rezolvă toate problemele! Televiziunile românesti, cele care sunt preocupate de viata mahalalelor, le fac tigăncilor vrăjitoare o publicitate dementă. Spre surprinderea noastră, a tuturor, emisiunile cu vrăjitoare bat recordul de audientă, astfel încât marii specialisti în economie si politică se trezesc cu prea putini admiratori fată de cum ar merita.

Că tigăncile cu pretentii de vrăjitoare-ghicitoare-tămăduitoare sunt niste mincinoase, o stie toată lumea. Dar ce ne facem cu pupezele prezente mereu pe la televiziuni, recomandate cu căldură de către moderatori ca fiind "clarvăzătoare" de exceptie?! Sunt si câtiva bărbati în această situatie. Cum intră în exercitiul functiunii, încep să povestească despre demonii care foiesc peste tot, agătându-se de oricine, făcând din oameni neoameni, iar din cei sănătosi, niste bolnavi pe moarte. La astfel de "citiri" bizare, multi telespectatori se sochează, luând-o razna cu capul. Dacă unii oameni care până mai ieri au fost zdraveni la minte reusesc într-un târziu să îsi restabilească echilibrul mental si cel sufletesc, nu acelasi lucru se întâmplă cu bolnavii psihici, a căror imaginatie face pozne din belsug. Ei "văd" imediat demonii furiosi care le dau târcoale, îi sperie, îi amenintă că îi omoară, că le distrug familiile, că le dau foc la casă etc etc. Victimele o iau la fugă pe străzi, uneori chiar încearcă să se sinucidă sau să omoare pe cineva apropiat. Frecventa bolilor psihice a ajuns astăzi la cote nemaiîntâlnite acum 50 sau 100 de ani.

Nici vorbă să afirmăm că rasa umană s-ar afla într-un proces de degradare psihică! Situatia ar deveni mai putin îngrijorătoare dacă s-ar reduce consumul de substante halucinogene, adică droguri, etnobotanice sau alcool foarte tare. Toate acestea produc modificări iremediabile în creierul uman, iar victimele au de suferit până la sfârsitul vietii.

Ar mai fi un aspect periculos al asa-zisei "distractii cu paranormalul". În facultătile de Psihologie din tara noastră s-a înscris în ultimii ani un număr mare de persoane cu probleme psihice, unele reusind să obtină chiar mult-râvnita licentă. Unii dintre acesti absolventi de Psihologie au urmat cursuri de hipnoză, dorind, chipurile, să le facă "de bine" unor viitori pacienti. Până acum, nu am auzit pe nimeni să comenteze activitatea psihologilor labili psihic, pe care i-a identificat multă lume ca neavând dreptul să practice această meserie. Ce face un astfel de psiholog în cadrul sedintelor de hipnoză cu victimele sale? Iată o întrebare importantă, care ar trebui să îi preocupe în mod serios pe adevăratii specialisti în Psihologie! Parcă ne-am săturat cu totii de "psihologii" care vin la televiziuni să le bârfească pe prostituatele fotbalistilor si ale mosnegilor cu prea multi bani! Sau de "psihologii" care se laudă că pot să influenteze constiintele oamenilor! Altceva mai bun nu au de făcut?!

NINA PETRE
11 februarie 2012

*********************

 

31 ianuarie 2012

Joaca de-a energiile

Obsesia românilor pentru manipulările de orice fel a ajuns la cote alarmante, impactul asupra întregii populatii a tării fiind dezastruos.

Presupusa magie neagră, pe care si-o revendică ipocritele vrăjitoare "făcătoare de bine sau de rău" a ajuns motiv de batjocură în presă si la televiziuni. Cine are destulă minte în cap întelege că limbajul la unison al "vrăjitoarelor" de pe la noi nu poate fi dovada unor treburi serioase. Înscenările tragi-comice din fata clientilor fraieri si naivi au din ce în ce mai putină căutare. Multă lume întelege că scoaterea lipitoarei din ou, vrăjile cu argint viu, turnarea cositorului si alte procedee stupide asemănătoare nu au cum sa rezolve numeroasele probleme de viată ale românilor. După demascarea a două escroace bucurestence de către curajoasa Oana Zăvoranu, a explodat buba prostiei si a imposturii acelor tigănci nerusinate, care au stors sute de mii de euro de la persoane dispuse să arunce cu banii în toate putorile. Dar există încă multi români peste măsură de naivi, cu o minte labilă, care cred cu tărie în eficienta "vrăjilor" făcute de escroace care habar nu au ce înseamnă adevărata magie neagră. Cine vrea să vadă practici de magie neagră autentice să plece în Africa, în America de Sud sau să se aventureze prin puzderia de insule exotice ale oceanelor lumii. Să ne ferească Dumnezeu ca vreunul din acei vrăjitori blestemati să emigreze în România, că s-a zis cu noi! Deja nu mai putem de atâta debusolare si confuzie din mintea bietilor români!

Una dintre dovezi o reprezintă manifestările din Piata Universitătii, a căror durată a devenit deja prea mare. S-a vrut de la început să facă si românii un fel de "primăvară arabă", cu urlete animalice, bătăi ca-n filme si bolovani aruncati în capetele jandarmilor. Nu le-a mers huliganilor decât 2-3 seri, după care nu au mai reusit să devasteze centrul Bucurestiului. Am privit cu totii la televizor cum făceau mare haz idiotii de pensionari si altii de teapa lor, privind cu nesat la derbedeii care făceau praf magazinele si caldarâmul, simtindu-se mari luptători anti-Băsescu. O femeie nebună cerea să dispară Statul de Drept, Presedintia si Parlamentul, ca să fim cu totii "liberi si fericiti". O televiziune iresponsabilă îndeamnă populatia în fiecare seară să facă o "revolutie de catifea". O droaie de smintiti zbiară că vor alegeri anticipate. Păi alegerile anticipate nu se pot tine după o lună, două, asa cum le-ar face plăcere "liderilor"  opozitiei, care vor neapărat puterea, că altfel îi apucă tusea, de prea multă poftă de avere! Si dacă vor ajunge la putere, ce minuni vor face? Vor plăti imediat imensa datorie a tării, vor aduce bogătia în casele tuturor românilor, iar tara noastră va deveni într-o clipă "Grădina Maicii Domnului"?!

Este foarte clar că la astfel de absurdităti inoculate în mintea confuză a unei părti din populatie nu se putea ajunge decât cu neobosite practici de manipulare psihică, de spălare a creierelor tuturor celor care cred cu tărie în existenta miracolelor venite de oriunde, chiar si de la Divinitate. Dar ce miracol "arab" sau "de catifea" să aibă loc dintr-o dată în România, care este o tară civilizată (în ciuda tuturor denigrărilor din afară), membră a Uniunii Europene, a NATO si a celorlalte structuri importante din lume?! Se mai poate repeta în România cacealmaua din decembrie 1989, când au murit oameni nevinovati pentru ca securistii din spatele lor să ajungă la averi imense?! Degeaba îl mai regretă pensionarii de astăzi pe mult-hulitul Ceausescu! Ce a fost, a fost, iar istoria nu iartă pe nimeni!

Coborând de la înăltimea istoriei si ajungând în mijlocul populatiei de astăzi, se pot observa multe nereguli chiar si în domeniul practicilor oculte. Despre tigăncile vrăjitoare atâta am scris, că m-am săturat să le mai dau atentie. Dar mai sunt si alte motive de îngrijorare. Din ce în ce mai multi români mi se plâng de alterarea stării lor de sănătate după ce au participat la numeroase initieri în Reiki sau Shamanism. În mod evident, Reiki este o practică foarte răspândită la noi, fiind usor de obtinut, la preturi accesibile majoritătii populatiei. Dar, din nefericire pentru unii, prea multele initieri în tot felul de sisteme de Reiki, unele dintre ele fiind deviate cu totul de la sistemul de bază numit Reiki traditional, numai bine nu le-au făcut. Mintea prea agitată a unor initiati vrea să descopere "totul", fie chiar si în Reiki. Si uite-asa, au ajuns dumnealor veritabile depozite de energii puternice, care se bat cap în cap, actionând haotic si periculos asupra nenorocitilor de practicanti. Debusolarea, obsesiile, agitatia mintii si a trupului, stările depresive sunt doar câteva dintre manifestările neplăcute si îngrijorătoare ale supradozatilor cu Reiki. Unii, având gânduri rele, fac tot felul de combinatii cu simbolurile de Reiki, străduindu-se să îsi atace psihic presupusii dusmani. Efectele pot fi dramatice, mai ales asupra propriei fiinte, care îsi pierde echilibrul mental si sufletesc.

Foarte mult rău pot să facă si "cititorii în aură" sau "măsurătorii cu ansa". Am aflat multe enormităti provenite din gura unor asa-zisi specialisti în "descifrarea" aurei energetice. Oameni initial sănătosi la cap au ajuns să fie obsedati de culorile propriei aure, de teribilii demoni care cică li s-ar fi agătat de aură, de presupusa aură strâmbă, găurită sau sfâsiată etc etc. Am văzut la OTV, de câteva ori, un mosneag nebun care tot măsura cu o ansă prăpădită în timp ce discuta la telefon cu niste amărâte de femei. Le spunea că au 15, 20, 25, 30 de demoni în aură si le chema la "cabinetul" său, să le facă "exorcizare". Cum s-au simtit femeile acelea după ce le-a pus diagnosticul asa un "specialist"?! Dacă nu au avut bani să meargă la cabinetul individului, s-au spovedit la preot, care a avut grijă să le certe. Dacă tot nu le-a mers bine, au ajuns la medic, iar acesta bineînteles că s-a luat cu mâinile de cap. Într-o seară, nebunului i s-a îndoit ansa cu care ghicise până atunci. Se tot chinuia să o aducă la forma initială, cu niste degete care îi tremurau de mama focului. Iată cine îsi permite să manipuleze oamenii slabi de minte, cu vorbe impertinente si o sârmă nenorocită, pe care si-o miscă după cum are interesul!

Ca el mai sunt si alti escroci, îmbogătiti peste noapte prin dezinformarea unui număr mare de oameni dornici de autocunoastere si o viată mai bună. Un lucru ar trebui să înteleagă tot românul: că viitorul nu i-l pot face vrăjitoarele, ghicitorii în aură, în pendul, în cărti, în planete sau în rahat de bibilică. Viitorul si-l face omul singur, după cum îl ajută mintea si puterile, asa cum i se permite în societatea căreia îi apartine. Trăim vremuri zbuciumate, periculoase, necrutătoare pentru cei slabi si temători. Selectia naturală continuă să actioneze, ca întotdeauna în istoria omenirii. Cei cu mintea zdravănă, abilă, creativă supravietuiesc si prosperă în conditiile oferite de societate. Cei fricosi, ezitanti, bântuiti de temeri si obsesii absurde rămân săraci cu duhul, neputinciosi în lupta cu necazurile si cu răutatea lumii. Omul zilelor noastre poate deveni un invingător dacă lasă în urma sa tot ceea ce se opune mersului firesc al vietii. Un popor evoluat din toate punctele de vedere îsi construieste fericirea prin muncă asiduă, prin creativitate, prin cercetare stiintifică, nu prin vrăjitorie sau alte forme de manipulare psihică...

NINA PETRE
31 ianuarie 2012


 

10 iulie 2011

Vin insectele!

Să fi fost prin anul 1983, când lucram ca profesoară la o scoală din Bicaz. Într-o zi de primăvară, un zvon otrăvit si bizar a umplut orasul. Se făcea că o sectă misterioasă poposise pe meleagurile bicăjene, ca să facă o treabă ce nu se mai pomenise până atunci: să fure copii! Desi niciun copil nu dispăruse din oras si nici de la tară, în decurs de câteva zile toată suflarea omenească intrase în groaza mortii. Elevii nostri se văicăreau prin clase:
- Vin insectele si ne fură!
În pauze, stăteam cu totii în curtea scolii, păzindu-ne scolarii. Poruncă de la director:
- Toate cadrele didactice să stea în pauză alături de copii!
Câtiva elevi mai curajosi se încumetau să traverseze soseaua, pentru a-si cumpăra ceva de mâncare de la chioscul de vizavi. Se întorceau cu napolitanele tremurându-le în mânute:
- Au trecut insectele pe sosea! Erau într-o masină lată si neagră! Aveau niste bărbi mari!
Directorul, înnebunit de atâta responsabilitate, dădea imediat telefon la postul de Militie:
- Cine a trecut în sus pe sosea într-o masină mare si neagră?
De la Militie i se răspundea:
- Călugării de la schitul din Durău!
Altă pacoste pe capul bicăjenilor: călugării de la Durău voiau să le fure copiii!!!

Ei, nu vă spun ce s-au enervat organele de partid! Directorul a fost chemat la raport, de fată cu primarul, seful de post si delegatul de la Judeteana de partid. După vreo două ore, s-a întors la scoală, cu o falcă-n cer si una-n pământ, a anuntat adunarea la careu, iar când ne-a văzut pe toti în curtea scolii a început să urle:
- Cine a văzut vreo sectă prin oras?
Am răspuns cu totii printr-o tăcere mormântală.
- Cine a văzut vreun individ cu barbă, circulând prin oras?
Răspund doi elevi:
- Erau patru într-o masină neagră!
Directorul continuă:
- Ati discutat cu vreunul dintre ei?
Copiii neagă. Directorul nu se dă bătut:
- S-a înecat vreun copil în lacul de lângă scoală?
Copiii: - Nuuu!
Directorul, furios:
- Atunci de ce mintiti cu totii că vin insectele si vă omoară?
Tăcere deplină si un fior de groază pe fetele tuturor. Directorul dă sentinta:
- Începând de mâine, dacă nu îmi aduceti exemple concrete de copii furati sau omorâti, vă exmatriculez pe toti!
Ca prin minune, începând cu ziua următoare, nimeni nu s-a mai plâns că vin insectele si fură copii!

Noi, cei mai în vârstă, care am trăit si în vremuri "ante-democratice", ne amintim cât de ferm se făcea ordine în tară. Ei, dar unii mai "dizidenti" au vrut neapărat să fie dezordine! De atâta haos si nesimtire ne plângem cu totii, de vreo 21 de ani încoace, asa că si găinile plâng de mila noastră!

Mi-am amintit strania poveste cu "insectele" care veneau prin Bicaz să fure niscaiva puradei, asistând seară de seară la panica indusă în România de astăzi, panică bine întretinută de OTV, ca să-i mai crească audienta. Cine caută bine pe internet află că OTV-ul a ajuns pe locul 11 în clasamentul audientelor. Degeaba se chinuie organele de Politie să linistească populatia! Le-a intrat multora în cap că li se fură copiii pentru organe! Cam târziu a ajuns si în România povestea asta macabră! De câtiva ani încoace, chiar dispar multi copii prin alte tări! Furati pentru organe sau sclavie, tot ticălosie se cheamă!

*********************

3 iulie 2011

Poponizarea României

În primăvara anului 1996 făceam naveta de la Piatra Neamt la Bucuresti, ca să mă înalt spiritual, prin cursurile de la Universitatea Ecologică. Odată, mergând pe peronul Gării de Nord, străduindu-mă să ocolesc grămezile de golani trântiti pe jos, un tigănus de vreo 7-8 anisori s-a hlizit la mine, arătându-mi dosul. Si ce credeti? Avea nădragii despicati, iar bucile si gaura curului râdeau la soare si la călătorii grăbiti! I-am tras un cot lui bărbatu-meu, să vadă si el comedia! Acum, după 15 ani, când Televiziunea Poporului îsi face bilantul otevizării, elodizării, ciocoizării, politizării, poponizării României, nu mă mai mir de nimic. Dar, ca orice mamă din tara aceasta, simt un gust amar pe limbă aflând de la televizor si din presă cum indivizi care se dau drept mari oameni de afaceri, intelectuali cu ifose, directori pe ici, pe colo, îsi bagă mădularele în fundul unor nenorociti de copii ai străzii, murdari, plini de râie si păduchi, bolnavi de toate cele, poate chiar si de SIDA! Ce-a ajuns tara aceasta? Ne conduc viata niste poponari care se bucură la curul copiilor?! Despre OTV, ce să mai vorbesc!? Televiziunea oricui!... Doru clarvăzătoru', puscărias cu state vechi, a fost mare moderator, până l-a băgat la zdup pe Dan Diaconescu. Alt golan, Doru Poponaru', mare director otevist, infractor la curul tigănusilor de prin mahalale, a aruncat si el OTV-ul în cea mai neagră gaură rusinoasă, prăpastia rusinii! Când deschid seara televizorul, mă întreb cu groază: ce porcării urmează să mai aflu???

*********************

17 iunie 2011

Biserica SRL

Au apărut pe internet biserici cu plata în conturi, pentru cei care nu prea au chef să intre la rugat prin lăcasurile Domnului. Oricine trimite banul i se fac serviciile "de bine" online si gata, fericirea! Numai lapte si miere vor curge prin casele naivilor! Setea de făcături a multor români depăseste "competenta" tigăncilor analfabete. Orisicum, preotii au facultăti la bază si, când strigă: "Maria, Elena, Georgeta, Vasile, Ion, Gheorghe!", milioane de purtători ai acestor prenume se vor trezi dintr-o dată bogati, sănătosi, titrati, adică iubiti de Dumnezeu! Oare niste canoane împotriva prostiei vor reusi preotii să născocească vreodată? Sau prostia este infinită, ca si Universul? Doar vreun meteorit năzdrăvan să o mai stârpească!

*********************

15 februarie 2011

Cre(s)tinism românesc

Priveam aseară, la "Nasul", prestatia de înaltă tinută a rapsodului popular SIMION POP, ajuns, ca prin minune, mare maestru si vindecător în Sahaja Yoga. Totul părea să meargă perfect, până când o boarfă oribilă din public, cu privire si rictus de schizoidă, l-a luat pe maestru peste picior, punând la îndoială "crestinismul dumnealui". Adică, vezi Doamne, ce să învete un "crestin" în India?!? Am ceva interesant să vă spun: în emisiunile televizate cu public, unde trebuie neapărat să iasă "bâlci românesc", fiindcă asa vor realizatorii, se vorbeste dinainte cu vreo babă sau un mosneag din public să îl sfideze pe invitat, punând la îndoială vorbele si competenta acestuia. Am trecut si eu prin asa ceva la Kanal D, în emisiunea celebrei "Bahmuteanca", după ce s-a dat pe monitoare o parte din mesajul preluat de mine cu câteva minute înainte, prin discutia cu spiritul lui Ion Dolănescu. S-a trezit o nebună să spună la microfon că ei, cei din public, nu cred că am vorbit cu Ion Dolănescu, fiindcă am spus doar ce stiam eu despre el si nimic altceva. Culmea este că spusesem niste chestii pe care chiar nu le stiam despre maestrul dispărut! Vedeti, obsesia aceasta a unor realizatori TV că trebuie neapărat să împace capra cu varza si prostul cu desteptul a dus la ruină multe proiecte de scenarii care la început păreau a fi de mare succes. Moda a venit de la OTV, unde cei din studio făceau harcea-parcea serialul "Elodia". Urmarea a fost un esec total, concretizat prin plecarea din OTV (cu coada între picioare!) a majoritătii mistocarilor care îsi băteau joc de oricine îndrăznea să spună că Elodia ar fi fost vie. Se stie că sobolanii părăsesc primii corabia care se scufundă! Acum, căteaua este moartă în cotet! Audienta OTV-ului a ajuns la limita inferioară. Nici chiar "crimele de la Cernavodă", trase de păr până la chelie, nu mai reusesc să ridice nivelul de atentie al telespectatorilor "din popor". Dan Diaconescu afirmase mai de mult într-o emisiune că "telespectatorii OTV-ului nu obisnuiesc să se spele pe dinti"! Poftim, cultură!

Una dintre marile probleme psihice ale poporului nostru este instabilitatea mentală, dublată de o doză mare de ipocrizie. Se pare că românii din tară nu înteleg nimic din cicăleala oferită de tările vestice, evoluate din toate punctele de vedere, inclusiv cel spiritual. Reprezentantul FMI în România, JEFFREY FRANKS, ne-a spus-o cam direct în memorabilul interviu acordat de curând la TVR1. Omul, un adevărat gentleman în vorbe si tinută, s-a exprimat în limbaj "macroeconomic", dar a făcut destule aluzii cu privire la incapacitatea românilor de a se ridica la nivelul popoarelor cu adevărat civilizate.

Într-un mod cât se poate de ipocrit, majoritatea românilor se arată mari admiratori ai poporului american. De fapt, ce asteaptă românii de la americani? Multe: să-i primească în tara lor pe salarii mari, să le dea FMI-ul bani cu nemiluita, să-i apere de năvălitori (ca pe vremea Imperiului Otoman), să le trimită filme de groază si multe alte chestii de genul acesta. Dar câti români privesc pe canalul Discovery la documentarele americane care dezvăluie întreaga istorie a omenirii, dar si problematica vietii contemporane? Televiziunile românesti ce stiu să facă? Misto si iar misto, bătându-si joc de politicieni, oameni de cultură, specialisti de mare valoare din toate domeniile de activitate. Nu mai spun ce circ iese pe micul ecran dacă un bioterapeut sau un adept al spiritismului se încumetă să explice că viata omului poate fi si curată, înăltătoare, departe de noroiul coruptiei, al vulgaritătii si al violentei arătate în toate jurnalele TV românesti. Acum întelegeti de ce America nu doreste să-i primească pe români fără viză? Sau de ce Vestul Europei nu-i vrea pe români în spatiul Schengen? Pur si simplu, s-au săturat de primitivi!

*********************

20 ianuarie 2011

Proiectul HAARP

Despre acest proiect stiintific-militar-psihotronic puteti găsi numeroase informatii pe internet si în diverse cărti existente în librării. Ceea ce mă îngrijorează, ca si pe altii, în mod sigur, nu sunt neapărat experimentele sofisticate si ultrasecrete din cadrul acestui proiect, ci consecintele utilizării excesive a undelor electromagnetice, acestea având o influentă nocivă asupra ecosistemului si a oamenilor, în mod special. Cu totii ne mirăm de ploile abundente care fac prăpăd în diverse zone geografice unde natura este, în general, potolită. Dar să plouă si cu păsări moarte, este din cale afară de straniu si înfricosător! Despre aceste "ploi cu păsări" voi mai scrie, după ce voi avansa în descoperirea cauzelor multiple care le provoacă. Revenind la efectul nociv al undelor electromagnetice asupra organismului uman, încerc să fac legătura între folosirea lor abuzivă si manifestările nevrotice ale unora dintre concetătenii nostri. Anul acesta a început în România sub semnul accidentelor ce puteau fi evitate, al deceselor subite, al sinuciderilor, al crimelor care parcă si-au făcut un program zilnic. Observăm cu durere că în tara noastră a sosit moda aruncărilor de la balcon, a otrăvirilor "în sânul familiei", a sinuciderilor prin metode asociate (de parcă una singură nu ar fi fost de ajuns!).

Apropo, astă noapte am visat-o pe regretata Mădălina Manole! Imaginile erau în alb-negru (desi visez de obicei în culori luminoase, cu toate că nu sunt nebună!), atmosfera părea tristă. Stăteam fată în fată cu Mădălina, fiecare asezată pe câte un scaun. Ea mă privea drept în ochi si mă asculta cu atentie, fără să rostească niciun cuvânt. Eu îi explicam că viata omului este deosebit de pretioasă si merită să fie trăită până la capăt. Îi mai spuneam că trebuie să fie optimistă, să nu se gândească la sinucidere, deoarece fiinta ei ne este dragă tuturor. Pentru sfârsitul tragic al Mădălinei s-a dat vina pe orice: pe sotul grijuliu, pe soacra care o răsfăta si îi crestea odorul, pe bietul copilas a cărui nastere cică ar fi traumatizat-o pe Mădălina, pe o ipotetică amantă a sotului, pe impresarii care nu o băgau destul în seamă etc etc. Dar a dat vina cineva pe atmosfera neprielnică în care trăiesc si lucrează marii artisti români? Sau pe societatea noastră coruptă si agresivă, care îi sufocă pe creatorii autentici si promovează nulitătile, impostorii, falsele valori?

S-au găsit glasuri izolate care să strige că asa nu se mai poate, că ne râd alte popoare, că ne scufundăm în mocirlă, cu tot cu granita noastră în formă de inel! Ce să mai spui în apărarea artei autentice, care le înaltă oamenilor sufletul spre Dumnezeu? Si unde să o mai găsesti în tara aceasta? Doar în teatre, în muzee, în filarmonici si cam atât? Dacă deschidem televizorul si navigăm pe canale, o pătim rău de tot. Ba un film cu crime, altul cu drogati, mai apar si curve care tipă că vor sex, iar emisiunile distractive sunt "mondene", adică pline de vulgarităti si personaje reprezentative pentru cea mai de jos zonă a societătii noastre: mahalaua. Ne mai mirăm că oamenii capabili, cu mintea întreagă, care nu o duc prea rău cu banii si cu viata se aruncă de la balcon? Unde s-au ascuns bunul simt si echilibrul firesc al poporului român? Au fugit odată cu "teroristii" din '89? Si, ca să nu ne fie viata prea linistită, ne mai cad si păsări moarte în cap! Prea multe semne că Dumnezeu si natura nu mai suportă mizeria umană! Parcă ne-am afla într-un cuptor urias cu microunde, care ne prăjeste creierele, iar noi nu pricepem nimic!

Urmăriti un documentar despre Proiectul HAARP

*********************

1 ianuarie 2011

La multi ani, România!

Avem o tară frumoasă, dar săracă, în care populatia se zbate între agonia lipsei de bani si extazul rugăciunilor la chipuri cioplite. Cei multi si nevoiasi se înghesuie la moaste, la icoanele smiorcăite, la magazinele second-hand, la pomana cui o vrea să le-o dea. România, tara contrastelor, a democratiei trase de păr, primită cadou cu un sut în fund pe 22 decembrie '89. România, tara nefericită care si-a început viata "de rai" cu un dublu asasinat politic. România, tară mult respectată pe mapamond în timpul "dictaturii ceausiste", poreclită astăzi "tară de tigani, borfasi, prosti bătuti cu cărămida-n cap"! Acest bilant dramatic ne întristează si ne umileste până în adâncul fiintei noastre. Totusi, încă un lucru grav nu se spune despre România: că este întesată cu masoni, care, mereu dornici de putere, practică nestingheriti magia neagră si experimentează noi tehnici de manipulare psihică. În viziunea lor, poporul trebuie să tacă si să rabde, iar cei "destepti si puternici" să prospere. Acolo unde masonii taie si spânzură s-au dus linistea si armonia! "Grădina Maicii Domnului" se transformă treptat într-un iad nesfârsit, în care spiritele luciferice întunecă mintile cele mai luminate.

În ultimele zile ale lui decembrie 2010, Dumnezeu s-a îndurat de noi, trimitându-ne o rază de lumină pe un vârf de lance: cuvintele bătrânului monarh al României, Regele Mihai, care încă mai stă drept ca stejarul, în conacul său de la tară. Ne-a dojenit în 30 decembrie cu vorbe cumpătate si privire tristă, ca pe niste copii prostuti care si-au făcut "treaba mare" în pantalonasii pregătiti pentru Revelion. Ne-a dat sperante, în 31 decembrie, trezindu-ne la realitate, spunându-ne, în câteva fraze, ce avem de făcut spre binele nostru în anul ce tocmai ne bătea la usă. Să trăiesti România, republică monarhică, în care Presedintele s-a dat pe schiuri la munte în seara de Revelion, în timp ce Regele ne-a urat "La multi ani"!

*********************

4 septembrie 2010

Telefonul fără fir

De când Televiziunea poporului i-a mătrăsit pe ghicitorii prin telefon, amatorii de noutăti gratuite au dat năvală pe site-urile clarvăzătorilor. Nu am scăpat nici eu de insistentele unor persoane care mi se adresează la fel ca la OTV. Câteva exemple sunt edificatoare: Spuneti-mi ceva despre viitor! Vreau să stiu cum stau cu sănătatea! Ce mă asteaptă anul acesta? Ce puteti să-mi spuneti despre mine, despre soarta mea, familia si rudele mele? O să-mi cumpăr o casă în curând? O să-mi plătesc toate datoriile? O să mă împac cu prietenul meu?... Lista ar putea continua la nesfârsit.

Oameni buni, să fie clar pentru toată lumea: eu sunt o persoană cu activitate privată, vă răspund prin email, nu la telefonul OTV-ului si desfăsor o muncă de cercetare, nu de ghicitoare. Cei care aveti nevoie de ajutorul meu sunteti rugati să îmi povestiti despre necazurile voastre si să îmi adresati întrebări concrete, serioase, nu asa, ca la OTV! Vă mai rog să nu îmi solicitati mesaje spiritiste, consultatii la domiciliu sau prin telefon. Vă multumesc.

*********************

2 septembrie 2010

Românii din America

Primesc din ce în ce mai multe scrisori de la românii care locuiesc în Statele Unite. Cu totii se plâng de greul vietii de acolo. Le este frică să se destăinuie, ca nu cumva să-i prindă si să-i pedepsească. Multi ar reveni definitiv în tara natală, dar fiind datori vânduti la băncile americane, nu li se îngăduie repatrierea. Si-au cumpărat masini si case în rate, îndatorându-se pe zeci de ani, crezând cu naivitate că o vor duce din ce în ce mai bine. Dar vremurile s-au schimbat în acest mileniu. Somajul face ravagii peste ocean, mai rău ca la noi. Firmele se închid una după alta, băncile dau faliment, somerii sunt disperati. Din ce să-si mai plătească ratele??? O româncă de-a noastră stabilită pe teritoriul american m-a rugat, timp de câteva luni, să îi spun ziua si ora când îi va muri mama. Biata bătrână, trecută de 80 de ani, se încăpătânează să trăiască, în timp ce fiica ei, ajunsă, chipurile, doamnă de America, îi doreste moartea ca să-i vândă mai repede casa si grădina din Ardeal, pentru a-si achita datoriile la băncile americane. Parcă s-a inversat roata: a sosit vremea ca noi, cei rămasi aici, în România, să îi ajutăm cu bani si cu sprijin sufletesc pe fratii nostri de peste ocean! Am impresia că noi, europenii, suntem ceva mai echilibrati în gândire si comportament decât americanii. Ne dăm seama ceva mai bine decât ei că raiul pe Pământ nu se face cu ajutorul băncilor, nici cu vise desarte, greu de transpus în realitate si nici cu războaie de expasiune...

*********************

1 septembrie 2010

Cersetori de lux

Primesc adeseori scrisori de la diverse personaje care se laudă că au bani, functii importante, firme si se fâtâie de câteva ori pe an prin străinătate. Dumnealor îmi pretind să le dau probe de competentă, adică să le trimit lucrări de analiză gratuite, promitând că mă vor plăti "după aceea", când se vor convinge că merit niste bani de la ei. În anii trecuti, am făcut tot felul de experimente, cu scopul de a mă lămuri până unde poate să meargă nesimtirea omenească. Ei bine, niciunul dintre personajele mentionate mai sus nu a plătit nimic după primirea lucrării. Conform concluziilor mele, majoritatea "cersetorilor de lux" îsi dau nume false în scrisorile lor. În cazul acesta, cum să mai plătească?! Se fac singuri de râsul curcilor! Am o primă remarcă: românii cersesc mai mult decât tiganii!

Ar mai fi un aspect delicat al acestei situatii. Primesc si iar primesc tot felul de emailuri solicitante de ajutor, ai căror autori nu au deloc răbdare să astepte răspunsul meu. Îsi prezintă situatii dramatice, cum că vor să se omoare, că nu mai suportă viata asta mizerabilă, care nu mai face nici doi bani. Mă imploră să le fac "ceva" să scape repede de toate necazurile! La un control de rutină, pe care îl aplic emailurilor "ciudate", ce credeti că găsesc? Tineti-vă bine de scaune, să nu cădeti pe podea! Unele dintre "ciudăteniile " acestea sunt expediate de pe serverul Politiei Române! Să vezi si să nu crezi, mare poznă! Si uite-asa, ne testează băietii, poftind si ei la niscaiva "vrăji", gratuite, bineînteles, că doar vin pe internet! Măi, băieti din Politie, vă cred că aveti si voi necazuri, că viata-i grea si salariul mic, dar măcar un "multumesc" puteti să îmi trimiteti, că nu vă costă bani, ci doar putin bun-simt!

Na, că le-am dat si lor un pic de educatie, că o merită din plin!

*********************

23 iulie 2010

Mahalaua românească

Mortii României lasă în urma lor o grămadă de procese, de parcă succesiunea legală nu ar mai fi bună de nimic. Recentul circ pentru averea Mădălinei Manole seamănă ca tras la indigo cu mascarada ce a urmat după disparitia Elodiei. Aceiasi socri care vor totul, inclusiv copilul, acelasi ginere împroscat cu noroi, santajat, acuzat de crimă. Ceva este putred în chestiile astea: de ce se profită de bunăvointa presei si a televiziunilor pentru spălarea rufelor murdare între cele două clanuri? Abia s-au linistit fratii Dolănescu, încheind armistitiul asteptat de o tară întreagă, când, iată, o nouă explozie de ură si sete de avere ne întunecă toată vara. De Elodia putin ne-a păsat, că era o tanti nimeni. Dar pentru Mădălina Manole ne doare foarte tare sufletul. S-a zbătut, săraca de ea, ca o albinută să-si asigure confortul familial. Nu se mai gândeste nimeni că sufletul ei trăieste? Iar acolo unde a ajuns suferă îngrozitor văzând cum se comportă neamurile sărmanei dispărute. Sunt aruncati în luptă tot felul de vraci ocultisti, vrăjitori, de parcă oamenii aceia ar vrea si ei câte o bucătică din tot ce a avut Mădălina. Doar două vorbe mai am pentru acele "rude" însetate de avere: neamuri proaste!

*********************

22 iulie 2010

Criminali în pătrătele

Încă o victimă supusă linsajului mediatic: sotul Mădălinei Manole! Parcă ne amintim cumva de năzdrăvanul caz "Elodia". Aceeasi poveste cu sotul făcut criminal pe computerele unor "specialisti" care apasă pe taste si ne arată pătrătele colorate. Cine să-i contrazică în atâtea culori? Si gata, scandalul se întinde ca râia, trecând granitele tării si ale mapamondului! Murdărie aruncată în văzduh, care alături de multe alte fapte barbare, ni se întoarce ca un blestem, făcând prăpăd în jurul nostru. Oare oamenii vor întelege vreodată că se pedepsesc singuri prin josnicia lor? Cât vor mai răbda Cerul si Pământul ticălosia unor indivizi? Nu sunt de ajuns cutremurele, tornadele, potoapele, seceta prelungită, molimele, sărăcia galopantă? Ne mai trebuie o scufundare în neant, ca să râdă extraterestrii cu mare poftă: se făcu iar o Atlantidă!

*********************

7 iulie 2010

Cine sunt eu?

De câteva luni încoace, săptămână de săptămână, în numeroasele scrisori pe care le primesc, o întrebare stupidă prezintă o frecventă îngrijorătoare: "CINE SUNT EU?" Diversitatea celor care mi-au adresat-o nu mă poate duce la concluzia că ar fi cu totii porniti spre glume sau chiar nu îsi dau seama de identitatea lor. Hai, glumă, glumă, dar unii nu glumesc deloc! Oare chiar încep românii să îsi piardă personalitatea si simtul realitătii? Nu ar fi de mirare, dacă vom tine seama de trepidatiile politice si sociale care distrug sufletul oamenilor, în mod sistematic, bine controlat si dirijat de "interese superioare". La fel se întâmplă cu aproape toate popoarele lumii. Niciodată omenirea nu a dus lipsă de paranoici care s-au priceput să stăpânească si să exploateze mase întregi de oameni neajutorati si dezorientati. Degeaba stiinta si tehnica progresează clipă de clipă! Degeaba creierul uman a ajuns la performante nebănuite cândva! Degeaba se explorează adâncul Pământului si se zboară în Cosmos! Omenirea, în ansamblul ei, tot buimăcită a rămas, la fel ca la începuturile vietii pe Terra. Fără îndoială că oricât ar fi de inteligent si de evoluat comportamental, omul tot influentabil si manipulabil rămâne. Cum s-ar mai spune, omul moare de mâna lui!

Am un sfat pentru toti cei care îmi adresează mult prea des naiva întrebare: CINE SUNT EU? Oameni buni sau răi, prosti sau destepti, sănătosi sau bolnavi, bogati sau săraci, fericiti sau nefericiti, corupti sau cinstiti, urâti sau frumosi, păstrati-vă această întrebare pentru uzul personal! Nu mi-o mai pasati mie, ca pe o minge de fotbal ruptă în bucăti, fiindcă nu am de gând să v-o peticesc! Gânditi-vă singuri la ceea ce sunteti acum si la ceea ce ati fi vrut să ajungeti! Faceti bilantul existentei voastre si luati măsuri de schimbare în viitor! Puneti mâna pe Biblia Limbii Române care se numeste DEX! Cititi cu atentie Dictionarul Explicativ al Limbii Române, ca să vă îmbogătiti limbajul si cultura, atât de necesare evolutiei fiintei umane! Mai lăsati la o parte sloganurile religioase, care nu au cum să vă aducă fericirea si prosperitatea! Uitati mincinoasa poruncă "Cere si vei căpăta!" si înlocuiti-o cu sănătosul îndemn "Munceste si vei avea!"

Dragi români, regăsiti-vă fiinta natională, hărnicia milenară, bunul simt din totdeauna! Nu mai stati cu fundul pe fotoliu, la televizor sau în cârciumă, visând că vă dă Dumnezeu de toate! Simtiti cu totii palma peste ochi primită de la Divinitate?! A sosit momentul să vă treziti odată la realitate si să faceti ordine în jurul vostru!

*********************

1 iulie 2010

Un pont pentru OTV

Vă spun cu toată sinceritatea că Dan Diaconescu nu prea m-a băgat în seamă. Ce treabă să aibă dumnealui cu mine, dacă studioul său era suprasaturat cu "vedete" ca Doru-clarvăzătoru' sau Viorelu-moderatoru'? Am observat cu uimire că prezenta criză economică a început să provoace răsturnările de situatii pe care le preziceam încă de acum 2 ani. Dar pe unde s-o fi ascuns Viorelu-moderatoru'-vindecătoru'? Mai venea el si prin Brasov, anuntându-si zilele de "lucru" pe geamul unei cârciumi vopsite în portocaliu. De când cârciuma a fost revopsită în bej, au dispărut si afisele lui Viorel! Ei, dar Doru-clarvăzătoru'-ghicitoru', mai ambitios, s-a vrut prezent tot timpul pe capul boss-ului Dan Diaconescu! Atâta l-a scărmănat în freză, până l-a băgat în puscărie!

Acum să vedeti care este pontul: Pe vremea trăznitului serial "Elodia", o nebună din Arad telefona aproape în fiecare seară la OTV, dându-se mare filozoafă. Tipa se recomanda "Doina". Într-o seară, Don Padiu s-a cam certat cu ea, nemaisuportându-i prostia si impertinenta. Dar ce legătură să fie între tuta aia si Doru-clarvăzătoru'? Doar că sunt amândoi arădeni? Nici vorbă! Această "Doina" îmi intoxicase o mare parte din fostul club "Spiritus" cu pretentiile ei de mare clarvăzătoare, lăudându-se că ar fi fost prietenă bună cu Doru-clarvăzătoru', de la care învătase cîte ceva din meseria "ghicitului". Le dădea telefoane toată ziua prietenilor mei timisoreni, nelăsându-i să-si vadă de treburi, iar seara îi agasa cu emailurile si apelurile pe messenger. Scorpia tot încerca să răspândească ideea că eu nu m-as pricepe la nimic în paranormal si că numai Doru din Arad, prietenul ei, ar fi un adevărat "maestru". S-a întâmplat că două seri la rând se făcuse misto la OTV de un articol apărut într-o revistă bucuresteană, în care se prezentase foarte corect activitatea mea. Madam "Doina", ardea de nerăbdare să mai facă o poznă... S-a aflat în treabă, telefonând la OTV si afirmând că eu as fi fost "omul Politiei", plătită de "Politie" ca să-i iau apărarea "ucigasului Cioacă"! Pentru cei interesati să cerceteze relatia dintre această "Doina" din Arad si puscăriasul Doru-clarvăzătoru', mai adaug câte ceva, dar nu vă spun chiar totul (sîc!). Tipa se tot lăuda membrilor clubului meu că este nevastă de politist si mamă de militar!!! Fiindcă i-am scris cuiva despre tipă că este nebună, nenorocita m-a amenintat că o să mă spună lui bărbatu-său, politaiul, ca să "mi-o arate" el mie! Credeti că "mi-a arătat-o"? Nici vorbă! Cunosc numele de familie al acestei femei, plus vreo 3-4 adrese de email, pe care le foloseste după cum îi vine pe chelie. Am si ceva acte medicale de-ale dumneaei, de unde rezultă că nu ar fi prea sănătoasă... I se poate afla si numărul de telefon. OTV-ule, vrei pontul ăsta? Ti-ar face bine ca un Algocalmin!

*********************

29 iunie 2010

Unde este?

A sosit momentul să mai scriu câte ceva pentru "Gândul zilei", altfel unii vor crede că mi-a închis careva "pliscul". Am ceva de comentat în privinta unor emailuri pe care le-am poreclit "scrisori-fantomă". Ele arată cam asa: o poză a unui copil sau a unui adult, un prenume si întrebarea "unde a dispărut?" sau "unde este?". Mai apar si alte întrebări, tot cu economie de cuvinte ca si acestea. Cum îsi închipuie expeditorii unor astfel de email-uri că le voi oferi informatii despre persoanele din poze? Nici măcar nu au bunul simt să îmi scrie cum se numesc, ce legătură au cu persoanele dispărute (sau nu!), care sunt datele personale ale acestora si circumstantele disparitiei. Când internetul este plin de proxeneti, răpitori de copii sau indivizi dornici de răzbunare pe anumite familii, eu ar trebui să fiu lipsită de creier ca să le fac jocul lor murdar! Le adresez un apel insistent acelor familii cărora le-au dispărut copii sau adulti: anuntati Politia, fratilor, nu mai cereti ajutor pe internet sau la televiziuni, fiindcă le puteti agrava situatia celor aflati în dificultate! Ati văzut ce s-a întâmplat cu bietul Vlădut Tudor, cu Roxana Jakab, Costi Velcev si cu alti copii răpiti de sub nasul părintilor sau al rudelor neatente. S-au făcut show-uri TV pe seama disparitiei lor, iar victimele au fost ucise cu bestialitate si aruncate pe unde s-a nimerit. Mai multă discretie, oameni buni, si lăsati autoritătile să îsi facă datoria!

*********************

4 iunie 2010

Cacealmaua internetului

Fără să mă laud, mă consider în general un om sufletist, generos, dornic de a face bine în jurul său. Totusi, am o mare hibă: nu suport indivizii care joacă la cacealma! Păi, cum să trăiesti în ziua de astăzi fără să joci la cacealma?! Cine se vrea destept si descurcăret, păcăleste pe oricine. Internetul reprezintă un univers al păcălelilor. Oricine se poate califica în păcăleli naive sau cacealmale de mari proportii dacă stie să umble la computer. Să vedem cum functionează cacealmaua în paranormalul de pe internet:

Unii se dau paranormali, îsi fac o reclamă turbată, încasează bani cu nemiluita în conturi, dar dacă îi scuturi un pic, nu curge nimic paranormal din capetele lor. Tot felul de pustani sau indivizi mai copti trimit prin email pozele unor morti, pretinzând că sunt vii. Unii glumesc cu fete dornice de "cunostinte", prezentându-le pozele altor persoane, iar dacă naiva merge la întâlnire, dă peste vreun proxenet sau peste "nimeni". Cu intentia de a-i verifica pe clarvăzători, li se dau spre cercetare pozele unor oameni vii, cerându-li-se comunicări "cu mortii". Puzderie de emailuri cu adrese bizare, fără să prezinte numele reale, pretind informatii de la cătelusii, pisicile, iepurasii, papagalii, soriceii care, chipurile, ar fi plecat în lumea cealaltă. Câte o tanti disperată cere un mesaj de la spiritul câinelui său decedat; dacă primeste mesajul, în loc de "multumesc" răspunde un dement cam asa: "Nevastă-mea e nebună, iar câinele meu nu vorbea ca oamenii!". Unii, parsivi, dar prosti, plătesc pentru a denigra. Orice li s-ar răspunde, ei neagă toate informatiile primite. Acestia pot fi, de exemplu, reprezentanti ai concurentei în paranormal, slugile vrăjitoarelor, bolnavi psihici, drogati, unelte ale unor servicii secrete, ai masoneriei, ai preotilor etc. Printre întrebările lor obisnuite se pot afla si acestea: vreau să ghicesti data nasterii mele, cum a chemat-o pe mama, când a murit bunicul, de ce boli am suferit în copilărie, unde si-a ascuns bunica bijuteriile, cine mi-a zgâriat masina astă-noapte, cine mi-a furat portofelul în supermarket, cine mi-a furat câinele din fata cabanei, cum se simte cătelusul meu pe care l-am îngropat ieri, unde mi-a fugit motanul, la ce mă gândesc în momentul acesta??? Altii, dimpotrivă, insistă să primească informatii gratuite, promitând că vor plăti mai târziu. Dacă sunt refuzati, trec la insulte: că specialistul nu e specialist, că au tot dreptul să ceară o mostră de marfă, ca să vadă dacă e bună, că nu este omenesc să se ceară banii dinainte si că un paranormal are datoria "morală" să ajute oamenii în mod dezinteresat. Vesnica poveste cu bucătica de telemea care li se dă cadou pe vârful cutitului în hala de brânzeturi! Unii confundă telemeaua cu paranormalul... Cea mai banală formă de cacealma este următoarea: "V-am pus banii în cont!" Dar banii nu vor să apară nici în ruptul capului! Trebuie să fie buimăcită rău o persoană care încearcă să păcălească în felul acesta...

*********************

1 iunie 2010

Grăbiti în paranormal

Numeroase persoane, mai ales tineri, îmi scriu că vor să învete "paranormalul". Mă tot întreabă cum fac si cum dreg că reusesc să mă descurc destul de bine. Le răspund acum tuturor că solutii miraculoase nu există. Chiar dacă trăim în secolul vitezei, când se rezolvă totul în mare grabă, individul nu poate fi făcut dintr-o dată "paranormal" decât dacă îl naste vreo femeie într-o zi norocoasă. Cultivarea paranormalului înseamnă un mod de viată aparte si multă muncă, de ani sau chiar zeci de ani. Paranormalul nu se învată ca fachirismul sau iluzionismul, fiind o manifestare total diferită de acestea. Elementul esential într-o posibilă evolutie de natură extrasenzorială o reprezintă calitătile native ale individului. Oricât s-ar strădui cineva să îsi dezvolte intuitia, telepatia si clarviziunea, dacă mintea lui nu dă randament, omul se chinuieste degeaba. Cunosc persoane care si-au pus la urechi tot felul de dispozitive "optimizante", ajungând, în cele din urmă, să îngroase rândurile bolnavilor psihici.

Cei care, după o îndelungată actiune de autoobservare, constată că ar putea obtine performante în domeniul paranormalului au nevoie, în primul rând, de initierea într-o practică spirituală: yoga, reiki, qigong, daoism, tehnica radiantă, radiestezie, meditatie si multe altele de felul acesta. Dar, ca în orice domeniu de activitate, si aici se confirmă proverbul "Graba strică treaba". Creierul uman nu este un mecanism oarecare, ca, băgat în mare viteză, să scoată performantele pe bandă rulantă. Aspirantul la conditia de "paranormal" are nevoie de multă răbdare, tenacitate si mai ales de curaj în strădania lui spre autoperfectionare. Odată ajuns pe spinoasa cale a practicării paranormalului, mai are nevoie de ceva: să înteleagă că factorul "timp" nu există în univers, el fiind născocit de mintea îngustă a oamenilor.

*********************

31 mai 2010

Vremuri grele

Începând cu Ziua Copilului, România va intra într-o nouă etapă de grele privatiuni. De ce s-a ajuns până aici? Vorba românului: "Prinde orbul scoate-i ochii!"  În afară de îngustarea puterii de cumpărare si multe alte necazuri, ar putea să renască un fenomen straniu, care făcea ravagii înainte de anul 2000: aparitia unor sarlatani dornici de îmbogătire rapidă, pretinzându-se a fi paranormali de performantă. Acum stau ascunsi, asteptând să le vină vremea din nou. Rămâne la decizia autoritătilor dacă li se va acorda încă o dată dreptul la liberă practică prin tot felul de cabinete îmbâcsite cu fum de lumânări, cu ustensile de făcut vrăji si, ce ar fi deosebit de periculos, folosirea unor "ierburi" destinate prostirii clientilor. Poporul român nu este pregătit pentru a rezista asaltului unor astfel de impostori. Majoritatea populatiei nu citeste cărti ezoterice si nici nu urmează cursuri de initiere în practici spirituale. În schimb, mai tot românul se dă în vânt după "ghicit". Ca să ajungă la câte o ghicitoare celebră, multi fraieri s-au împrumutat de la bănci. Ghicitul s-a dus de mult, iar ei tot mai plătesc ratele. Neavizarea populatiei asupra pericolului de a fi escrocată de către falsii paranormali provoacă multe victime.

O vină imensă o au si preotii care, cu vehementa lor binecunoscută, afirmă pe toate drumurile că "paranormalul se face cu necuratul". Astfel, dumnealor îi bagă în aceeasi oală pe impostori cu paranormalii autentici, fără să tină cont că, în felul acesta, încurajează escrocarea populatiei de către indivizi angrenati în crima organizată. De ce asa si nu invers? Pentru că omul, orice vârstă ar avea, rămâne curios ca un copil. Dacă i se spune: "Nu te du acolo, că faci buba!", el chiar acolo se duce, ca să vadă cum arată "buba".

*********************

29 mai 2010

Tara pe butuci

În ultimii doi ani, au tot dat de-a dura cu noi, paranormalii, prin presă si mai ales la televiziuni. Orice am fi făcut, tot nu era bine. Dacă ghiceam ceva, unii tipau că nu-i adevărat. Dacă zicea unul de viitor, imediat săreau altii că e o "bazaconie", pardon, "elucubratie" sau "speculatie". Despre spiritismul meu, ce să mai spun?! Că râseră tot felul de imbecili până făcură herpes la gură! Categoric, natia română se află tare departe de lumea spiritelor! Avem câteva exceptii, dar oamenii care înteleg ce este lumea nevăzută sunt ridiculizati si marginalizati de către multimea trogloditilor. Aceasta este condusă cu mare succes de sfintiile lor care încă ne mai aghezmuiesc cu minciuna că "Isus ni le face pe toate".

Mai avem un paradox pur românesc: dacă în alte tări paranormalii sunt folositi la foc continuu pentru treburile natiunii, la noi sunt tinuti deoparte, ca nu cumva să răscolească dumnealor pe unde pute coruptia mai tare, de ne mută nasurile din loc. La asa tară, asa paranormal! Să fim sănătosi, că prostia e mare cât casa! Mămăligă mare, dom'le! Atunci, la ce mai sunt bune grevele?

*********************

28 mai 2010

Să fim cuminti!

Pe vremea lui Ceausescu, adeseori ni se soptea la ureche: "Să fim cuminti, să nu spunem ce nu trebuie!" Oamenii Securitătii aveau grijă de linistea populatiei, ca nu cumva să explodeze mămăliga. Si totusi a explodat, opărindu-ne pe toti, de nu ne-au trecut arsurile nici până în ziua de astăzi. De vreo lună încoace, iar se coace mămăliga în ceaun. Pe ici, pe colo, prin Brasov, câte un pensionar mai grijuliu sopteste pe la colturi: "Să nu facem gălăgie, ca să ne fie mai bine!" Acum, ca să o spun pe cea dreaptă, putem să tăcem sau să facem gălăgie pe săturate, că nu se mai uită nimeni în gura noastră. Singurul lucru care ne-ar putea salva de la prăbusire ar fi să muncim cât ne tin puterile. Dar cum să o scoatem la capăt cu munca dacă românii trag numai la salarii mari?! Se tot spune la televizor că Brasovul are mii de someri, dar stau anunturile pe geamuri că se angajează vânzători si nimeni nu muscă la astfel de propuneri. S-a învătat lumea să stea la birou, domneste, iar comertul a ajuns ca vai de lume. Înainte de '90 circula o vorbă: 2 cu sapa, 3 cu mapa! Acum avem 0,2 cu sapa si 3 cu mapa! Stimati români, dacă nu vă apucati ca lumea de agricultură si comert, o să ne ia naiba pe toti de foame! Mai întrebati-i si pe paranormalii autohtoni ce părere au despre situatia din tară, că veniră niste tipe aiurite de peste hotare si numai tâmpenii ne spuseră!

*********************

20 mai 2010

Tinerii o iau razna!

Atâta circ se face pe seama recentei crize economice, încât familiile românilor ajung la limita răbdării. Consecintele nu sunt doar de natura financiară, ci si comportamentală. Au ajuns să se ia de păr sot cu sotie sau părinti cu copii, din cauză că îi lasă nervii pe zi ce trece. Trăind în această atmosferă de cosmar, viitorul părându-li-se imposibil, multi tineri îsi caută diverse mijloace de autolinistire. Unii apelează la alcool, altii la fumat si nu putini se dedau năravului drogării.

Drogurile, pătrunse în România pe scară largă după acel rusinos "Decembrie 1989", ne distrug tineretul de la o vârstă fragedă. În scoli, în facultăti, în cârciumi si la numeroase colturi de stradă, comertul cu droguri se desfăsoară nestingherit. Unii se agită în căutarea traficantilor, dar dacă un cetătean oarecare îndrăzneste să reclame un drogat, este privit cu suspiciune. Of, trăim într-o lume plină de ciudătenii! De cum se înserează, iese pe străzi o faună gălbejită, gârbovită, folosind un limbaj ordinar, greu de înteles pentru oamenii obisnuiti. Circulă în găsti, acostează fetele singure si le înjură cumplit dacă nu li se acordă nicio atentie. Ce vor ajunge nenorocitii acestia care fură de pe unde apucă, având mereu nevoie de pilule si injectii otrăvite? Nu vor mai fi niciodată oameni teferi la cap, zdraveni, apti de muncă si de a-si întemeia o familie fericită. Viata lor este scurtă, amărâtă, plină de halucinatii si fapte reprobabile. Tineretul român era sănătos înainte de a ne trezi cu această "democratie" din import. Acum, pericolul imbecilizării creste în proportie geometrică. Sute de tineri, evident toxicomani, m-au întrebat de-a lungul anilor acelasi lucru: "Oare am calităti paranormale?". Or fi având ei niste viziuni de cosmar în timpul delirului provocat de droguri, dar această stare patologică numai paranormal nu înseamnă...

*********************

19 mai 2010

JOS, JOS, JOS!

Am auzit cuvântul acesta de nenumărate ori. Este banal, utilizat oriunde. Dar când răsună în stradă, din mii de piepturi, devine o armă greu de stăpânit. L-am auzit in noiembrie 1987, strigat de "revolutionarii" brasoveni, în fata Prefecturii: "Jos Ceausescu!". În decembrie 1989, iar: "Jos Ceausescu!". Si l-au dat jos. Rezultatul s-a văzut. De-a lungul anilor, s-a mai strigat: "Jos Iliescu!", "Jos Constantinescu!". După 23 de ani, în acest 19 mai zbuciumat, Bucurestiul a fost coplesit de urletele sindicalistilor: "Jos Băsescu!". Adică ne-am întors de unde am pornit?  Si ce mai vor pensionarii Brasovului? În 1987 erau tineri si revoltati împotriva lui Ceausescu, întărâtati de emisiunile mincinoase de la "Europa Liberă". Toată suflarea brasoveană stătea seara cu urechea în tranzistor, ascultându-i pe farseurii "Europei Libere", care le vânturau prostilor de români povestea cu "raiul capitalist". Îi ascultau românasii nostri cu gura căscată, zicând în mintea lor: "Măi să fie, vrem si noi capitalism!". Si îl făcură, nenorocitii, în decembrie 1989! Cu actori, regizori, ipocriti din televiziune, diversionisti din tară si de peste hotare, gloante, avioane de jucărie, elicoptere fantomă, pac-pac în garnizoană la Târgoviste. Fratilor, trecură 21 de ani de atunci! Cu ce v-ati ales? Nu vă mai place gustul de anghinare al capitalismului? Ati votat pe rând, ani si ani, ca să fie bine? Iar acum, la ce mai vreti să schimbati guvernul?

Astăzi, niste gagici îl dansau pe "pinguinul Boc" drept în Piata Victoriei! Ati ajuns de râsul râsilor, dragi sindicalisti! Dacă tot vreti să schimbati ceva în tara aceasta, atunci chemati-i înapoi pe românii din diasporă si dati-le voie să vă arate cum se munceste în alte tări!

*********************

11 mai 2010

Nu vezi că trăiesti?!

Personajul Francisco Magliano din serialul brazilian "Terra nostra", un bătrân bancher experimentat si inteligent, s-a trezit într-o zi falimentar, fiind nevoit să îsi închidă pretioasa bancă, pe care o considera însăsi viata lui. Ajuns acasă, disperat, se culcă în pat spunându-i sotiei sale: "Sunt mort deja! Vreau să fac o baie ca să mă asezi curat în sicriu!" Sotia lui, mirată a ripostat: "Francisco, nu vezi că trăiesti? Esti viu!"

Tot cam asa ceva se întâmplă si cu noi, românii, în această primăvară zbuciumată. Unii tipă de zor: "Suntem morti, nu mai avem bani ca să trăim!" Ba vom trăi, domnilor, si vom câstiga bani în continuare! Avem nevoie doar de multă răbdare, vointă de fier si mai ales de o poftă nebună de muncă! Urmăriti serialul "Terra nostra", difuzat pe postul ACASA TV, sâmbăta si duminica, începând cu ora 13:30! Veti vedea cât de bine semăna Brazilia secolului 19 cu Europa de astăzi...

*********************

10 mai 2010

Roata vietii se-nvârteste!

România a intrat în "ajustări financiare"! Să sperăm că nu vor iesi pe străzi buruienile "anarhiste" cu mare hărnicie la spart geamuri si incendiat masini, asa cum s-a întâmplat prin alte tări! Se miră bietii români ce Apocalipsă a dat peste ei, ca să se întoarcă iar la sărăcia din anii '80! Un personaj feminin dintr-un serial TV a rostit o replică uimitoare prin simplitatea si întelepciunea ei: "Roata vietii se învârteste, iar oamenii ajung când sus, când jos"! Personajul cu pricina trăia la sfârsitul secolului 19, iar în tara sa dădeau faliment fabricile si băncile, una după alta. S-a întors roata si în secolul 21, iar cuvântul "faliment" face ravagii în cugetele oamenilor.

M-am tot gândit, folosindu-mi calitătile de clarvăzător, cam ce s-ar putea face pentru revigorarea economiei si a societătii românesti. Scenariul meu, perfect posibil, ar necesita doar un plus de curaj si bunăvointă din partea populatiei României. Dacă tot s-a renuntat partial la marea industrie autohtonă, locul acesteia ar trebui să fie ocupat de micii mestesugari, mica industrie manufacturieră, activitatea turistică si agricultura. De asa ceva ar avea nevoie o tară mică si modestă ca România. Să nu uităm situatia "normală" a tării noastre din perioada interbelică, economia de atunci bazându-se pe micii producători si comercianti.

În următoarea perioadă de timp, întreprinzătorii privati ar face bine să îsi redeschidă firmele si să muncească de dragul muncii, nu pentru a-si asigura averi fabuloase, cum au făcut-o până acum. Mai multă modestie le este absolut necesară tuturor oamenilor de afaceri români. La ce bun să detină un singur om sute de apartamente, zeci de terenuri si automobile, numeroase vile, câteva amante de lux si multe alte chestii de genul acesta? Paranoia acumulării averii le-a denaturat mintea multor afaceristi inteligenti si capabili. Chiar nu le-a spus nimeni până acum acestor oameni naivi că, în cosciug, se vor afla doar cu hainele de mort pe ei?! Iar averile fabuloase vor reprezenta motive de discordie între urmasii lor?! Refacerea spirituală, pe care multi o asteaptă, trebuie să înceapă în mintea oamenilor bogati. Orice individ sănătos mental poate să înteleagă că o concentrare a capitalului în mâinile unor grupuri de persoane lacome de bani duce în mod inevitabil la sărăcirea extremă a majoritătii populatiei din jurul lor.

Multi oameni de afaceri mi s-au plâns că firmele lor nu mai sunt rentabile si se pregătesc să le închidă. Unii vor să plece la muncă peste hotare, altii s-au dus deja. Dacă tot sunt pregătiti sufleteste pentru o viată de chin în alte tări, de ce să nu se lupte cu greutătile în această tară, asteptând cu optimism vremuri mai înfloritoare?

Poporul român se află în pericolul de a-si pierde fiinta natională, traditiile, chiar frumusetea limbii. Ofensiva "americanizării", a obiceiurilor altor popoare impuse românilor doar ca să fie la modă, a cuvintelor de import, nepotrivite cu graiul nostru strămosesc, a condus spre dezechilibrarea mentalului multor cetăteni ai tării noastre. Avem mare nevoie să ne revenim din visare si să facem eforturi disperate pentru a ne salva teritoriul si natia de la o degradare periculoasă, ce ne-ar putea arunca pe toti în anarhie...

*********************

9 mai 2010

Dreptul la incultură

România se clatină ca o barcă pe furtună. Seamănă si cu vulcanul din Islanda! Oare după 1 iunie se va alege smoala si cenusa de noi toti? Partea cea mai tristă a lucrurilor este minciuna în care trăim de 20 de ani. Tot felul de escroci ne-au vânturat pe sub nas promisiunea că în conditii de "democratie" tot poporul o va duce minunat, sub oblăduirea "protectorilor" americani. S-a întâmplat exact pe dos: americanii au ajuns cu fundul de pământ, iar acum strâmbă din nas când aud de români. Tot asa fac si "marile puteri" europene. Ce nu le-o fi convenind la noi? Avem prea putini golani în tară, sunem prea domoli, nu avem atentate teroriste, nu prea se aud împuscături prin baruri, asa cum se întâmplă de jur-împrejurul nostru, ba chiar si mai departe?!

Eu cred că marele "sabotaj" vine chiar din interiorul tării noastre. Românii suferă de două boli cronice: invidia si năravul bârfitului. Peste tot în lume pe unde ajung, românii se bârfesc de mama focului. La fel se întâmplă si aici, în tară. Venind vorba despre paranormal, nu sunt exceptii nici în acest domeniu. Apar pe la televiziuni tot felul de personaje "psihotronice" care se laudă că stiu tot ce miscă în tara aceasta. Îsi arată jucăriile electronice bune de prăjit creierele adversarilor si îi bârfesc de zor pe paranormalii capabili să lucreze cu mintea lor, ajutând oamenii la nevoie. Asistăm la o ofensivă a întunericului menită să anihileze lumina albă răspândită în jurul lor de practicienii paranormalului a căror viată este dedicată binelui omenirii. Anul trecut, la un post de televiziune, i-am spus unui mosneag mason, deosebit de obraznic: "Scrieti si dumneavoastră o carte în care să vă prezentati ideile, nu-i mai criticati atâta pe oamenii care muncesc!" Ce credeti că mi-a răspuns nemernicul? "Eu nu îmi dau stiinta pe tarabă si nici nestematele la porci!" Măi să fie, vasăzică toate cărtile puse în vânzare pe întregul mapamond oferă stiintă "pe tarabă" si "nestemate la porci"?! Adică toti iubitorii de carte, care citesc cu plăcere pentru a-si înnobila fiinta, sunt niste "porci"?! Vedeti, la fel ca nenorocitul acesta de mosneag mason, vândut tigăncilor practicante de magie neagră, mai sunt destui în tara aceasta. Ce să ne mai mirăm că populatia României este "îndopată" non-stop cu emisiuni televizate diversioniste, care le inoculează telespectatorilor idei nocive cum ar fi acestea:

    Vine cutremurul cel mare, vor muri mii de oameni!

    În orice moment de putem trezi măcelăriti dacă pică pe noi un meteorit de 1 kg!

    Vin pandemiile de gripă: aviară, porcină, bovină, reptiliană, drăcească etc etc!

    Ne sfărâmă criza, ne ia benghea, ne omoară dracii!

    Vine foamea cea mare!

Si tot asa, lună de lună, de-i piere omului cheful de viată. Ne mai mirăm că bolile psihice fac ravagii si mai ales la tineret? iar ofensiva împotriva clarvăzătorilor, spiritistilor, terapeutilor cu energie nu mai cunoaste limite, nici măcar pe cea a bunului simt?! Suntem ridiculizati, urmăriti, ni se întind tot felul de curse pentru a se demonstra că am fi "sarlatani". Bilantul este sumbru: în România de astăzi, inteligenta adevărată este sufocată, anihilată, alungată peste hotare. Cine se mai încumetă să rămână în această tară are multe de îndurat: calomnii, invidie, dusmănie, hăituială ordinară. Atunci, care este dreptul fundamental al românilor de astăzi? Vă spun eu: este dreptul la mizerie, foamete si incultură!

*********************

8 mai 2010

Pe cine am omorât?

Iată o întrebare destul de frecventă în scrisorile pe care le-am primit de-a lungul anilor. În aparentă, este absurdă cu totul, dar stind că omul respectiv vrea să i se afle karma, lucrurile se complică. Bietul om, dornic de evolutie spirituală, a găsit informatie din abundentă în site-urile unor indivizi care se dau mari astrologi pe internet. Contra uni taxe de 100 lei, primesti 20 de pagini pline cu tâmpenii. Un exemplu de tâmpenie: se zice că dacă ai omorât un om în secolul 16, în această viată vei avea numai necazuri si nimic nu vei realiza pe placul tău. O astfel de "săgeată otrăvită" înfiptă în mintea unei persoane care stă cam rău cu nervii îi poate instala o depresie sau chiar o boală psihică mult mai gravă. Exemplele de genul celui de mai sus pot continua la nesfârsit. Vorba românului: "Câte bordeie, atâtea obiceie". La necaz, multi se întreabă: "Pe cine am omorât, de îmi merge atât de rău?" Bineînteles că nu ai omorât pe nimeni, nici în această viată si nici în alte vieti! Dacă au existat ucigasi în trecutul tău spiritual, aceia au fost alti oameni, nu cei de acum! Vedeti, lucrul acesta nu îl înteleg astrologii sau nu vor să îl înteleagă: că omul de astăzi nu a trăit si în alte perioade istorice...

*********************

7 mai 2010

Mi-au furat albumul!

O duduie cam năstrusnică, locuind la o rudă de-a ei, mă plictiseste de aproape un an cu "disparitiile misterioase" ale unor obiecte din casă. Ba un album cu poze, ba un portofel, ba niscaiva bijuterii ieftine. Să fie de vină vreo fantomă? Nici vorbă! Dacă i-am zis că le-a furat gazda ei, atunci m-a contrazis. După vreo 3 luni, m-a anuntat că obiectele "furate" au fost găsite într-o debara din casa respectivă. Lipsea doar albumul cu poze. Am lăsat-o în pace, sperând că se va ivi si acela, într-o bună zi. Duduia, nimic, îmi tot scrie întrebându-mă cine i-a furat albumul. Are si un slogan: "Vreau adevărul!" "Adevărul" îmi stă în vârful pixului si i-l voi dezvălui atunci când răbdarea mea va lua sfârsit. Până atunci, vi-l spun tuturor: amândouă sunt niste cleptomane, si ea, si ruda ei care o găzduieste. Fiindcă nu se pot suferi una pe cealaltă, se ceartă, îsi fac sicane, ascunzându-si reciproc diverse obiecte "femeiesti". Mai au putin si se iau de păr. Distractie plăcută!

*********************

5 mai 2010

Nu mai suport cuvântul "urgent"!

Eu as scoate acest cuvânt din dictionarul limbii române. Prea este folosit în mod abuziv, cu scopul stresării unui mare număr de oameni! Este sau nu cazul să ne grăbim, ni se pretinde să facem cutare sau cutare lucru "de URGENTĂ". Nici eu nu scap de insistentele unor persoane care, fără să stie prea bine ce vor de la mine, îmi cer un răspuns "URGENT". Vă pot da câteva exemple, selectionate din scrisorile pe care eu le apreciez ca fiind "cu risc de absurditate":

    "Ieri mi-am îngropat pisicuta. Vă rog să îmi spuneti cum se simte spiritul ei. Astept un răspuns URGENT!"

    "Astă noapte l-am visat pe tataia că îmi spunea ceva, dar nu stiu ce. Scrieti-mi de URGENTĂ ce vroia tataia de la mine!"

    "Sora mea are nevoie de bani. Vreau să îmi spuneti URGENT dacă e bine sau nu să mă împrumut de la bancă!"

    "Am pozat o sferă luminoasă. Ce reprezintă ea? E de bine sau de rău? Astept răspuns URGENT!"

    "URGENT! Vreau să învăt spiritismul!"

Si tot asa, URGENT si iar URGENT, ca la ghicitoarele automate de pe diverse site-uri, unde i se "rezolvă" fiecăruia toate necazurile cât mai URGENT! De atâta ghicit "URGENT", au ajuns românii nostri musafiri în tara lor. Vin alte natii să îsi facă interesele în România, sub nasul românilor îmbibati cu precepte astrologice, numerologice, vrăjitoresti, violete...

*********************

4 mai 2010

Lipsa de cultură

Omul contemporan citeste prea putin, lăsându-se în grija audiovizualului. Cel putin asa se întâmplă în România. Emisiunile TV de calitate îndoielnică fac ravagii în mintea si în comportamentul celor care le savurează. Filmele întesate de violentă alterează firea pasnică a românilor. Unde mai sunt romanele de altădată? Zac în librării, în biblioteci, trecute la "marfă depăsită". Prea putini cunosc faptul că lectura romanelor, a cărtilor istorice sau de călătorii stimulează imaginatia, intuitia si clarviziunea cititorilor. Dar mai ales le oferă cultură.

Multi posesori de computere citesc pe internet. Însă tot mai multi pierd vremea pălăvrăgind pe messenger cu fistecine, asa, ca să fie "socializare". Sute si mii de ore pierdute cu vorbe fără rost, în doi peri, abundând în minciuni si lăudărosenii, doar ca să se dea mari unii fată de altii. Duduile vor să se mărite, dar câte dintre ele îsi găsesc "omul vietii" pe internet?! Majoritatea ajung la câte o partidă de sex, reală sau virtuală, după care amicul "computerizat" le spune "pa si pusi!". Decât să li se fi întâmplat asa ceva, mai bine stăteau pe o bancă în parc si citeau un roman de dragoste! Si-ar fi păstrat demnitatea si integritatea fizică. Am cunoscut femei ajunse la un dezechilibru psihic greu de remediat din cauza prea deselor "cunostinte" achizitionate pe internet. Unele s-au deplasat în tări străine, mânate de tentatia banilor si de mirajul averii. Chemate prin email, messenger sau telefon, s-au aventurat în necunoscut, visând la întâlnirea cu bărbatul ideal, printul cel bogat al Occidentului. Multe dintre aceste naive s-au întors acasă cu boli grave, deceptii cumplite sau nu s-au mai întors deloc, ajungând marfă ieftină de bordel prin cine stie ce mahalale rău famate ale lumii. Iată unde poate duce lipsa unei culturi autentice, care să îi confere individului capacitatea mentală de a discerne binele de rău!

*********************

28 aprilie 2010

Banii nu vin de la sine!

Mi-am "ars" si eu o parte din karmă lucrând gratuit ani de zile pentru numerosi oameni necăjiti. Când văd o fiintă rămasă fără venituri, bolnavă, cu o mie de necazuri pe cap, nu mă lasă inima să nu îi dau măcar câteva sfaturi drept ajutor, ca să poată iesi mai usor la liman. Dar, an de an, mi s-a întâmplat un lucru straniu: cu cât ajutam mai mult cetătenii în mod dezinteresat, din omenie si generozitate, cu atât se înmulteau denigrările, injuriile si amenintările cum că o "escroacă", asa cum as fi eu, trebuie neapărat să ajungă în puscărie! Am reflectat multă vreme la acest fenomen "ciudat" si fără îndoială, simptomatic pentru societatea noastră contemporană. Pe de altă parte, unii se scandalizau la vederea ofertei mele de colaborare cu cei dornici să achite taxa de consultatie. Mi s-a reprosat de zeci de ori acelasi lucru: "De ce luati bani pe spiritualitate?" Mi s-au dat si sfaturi ipocrite: "Lucrati gratuit, iar banii vor veni de la sine!" Ei, dar veni vremea să vă spun un mare adevăr: banii nu vin de la sine, ci pe muncă, pe eforturi personale, cu trudă si cu dăruire sufletească! Or fi ele si exceptii, pe ici pe colo, când banii le pică unora ca din cer, dar nu este cazul meu. Muncesc de 40 de ani, fără întrerupere, si nu pot afirma că mi-a dat cineva bani pe degeaba, adică fără ca eu să fi muncit pentru ei. Asa că gurile rele, clevetitoare, să mă mai lase în pace cu treburile mele, chiar dacă unii fac alergie la spiritualitatea autentică si la paranormalul de bună calitate!

Despre stadiul în care a ajuns paranormalul românesc scriu de multă vreme, iar o sinteză a ideilor mele o puteti găsi în prima mea carte, pe care vă invit să o cititi cu atentie.

Si, cum vă spuneam mai sus, banii nu prea vin de la sine. Cine asteaptă mereu să primească daruri se învată cu năravul căpătatului, diminuându-si astfel personalitatea si spiritul de independentă. O vorbă înteleaptă rămasă din străbuni ne spune că "trebuie mai întâi să dai pentru ca mai târziu să primesti". Nu este chiar o regulă generală, fiindcă omenirea a cunoscut dintotdeauna si sentimentul de generozitate. Există numeroase fatete ale situatiei prezentate de mine în acest comentariu. Sunt de acord să îi ajutăm într-un mod dezinteresat pe cei aflati în dificultate, dar nu sunt de acord cu persoanele care au de unde să plătească pentru serviciile solicitate, dar refuză din egoism acest gest onorabil. Eu, dacă nu am bani să plătesc, nu solicit ajutorul cuiva, pentru că întotdeauna cersetoria mi s-a părut umilitoare. Vă pot da un alt exemplu. O duduie tânără si elegantă în poza pe care mi-a trimis-o a afirmat că are ceva necazuri cu iubitul din America si se pregăteste să plece în Canada pentru a ajunge "mai aproape de el", intrarea în Statele Unite fiindu-i refuzată. Mi-a solicitat o colaborare, oferindu-se să plătească taxa. I-am trimis tarifele mele diferentiate, în functie de buzunarul fiecărui client. Femeia si-a ales forma de abonament cu plata în rate, urmând să achite câte 50 de lei pe lună. Am fost de acord cu optiunea ei, după care mi-am văzut de treburile mele. După o săptămână, mi-a trimis o scrisoare plină de reprosuri, cum ar fi acesta: "Sunt o femeie necăjită, am un copil de crescut, iar dumneavoastră îmi cereti bani?" I-am răspuns scurt că o femeie "necăjită" nu are bani să se întâlnească în Canada cu iubitul ei "american". Vedeti, asa gândesc unii oameni atunci când vine vorba de serviciile paranormalilor cu stiintă de carte, în timp ce altii le umflă cu valută pe "vrăjitoarele" analfabete, ca să-si mai construiască oachesele vreo două-trei palate, că nu au destule! Ce să facem, asta-i România, iar noi trăim în ea! Să fim sănătosi!

*********************

24 aprilie 2010

Rugă zadarnică

Un biet băiat din diasporă mi-a scris anul acesta de cel putin 30 de ori acelasi lucru: "Vreau să ajung un vestit specialist IT, un mare om de afaceri ca Ion Tiriac si un domn cu nevastă faină ca Silviu Prigoană! Spuneti-mi când voi face o facultate de calculatoare, cum voi aduna o avere ca a lui Tiriac si când mă voi însura cu o ziaristă desteaptă ca Adriana Bahmuteanu?! Mă rog toată ziua la Dumnezeu să îmi dea si mie norocul lui Tiriac, Becali si Prigoană. Dar nu vrea să mă asculte! Nu înteleg de ce Dumnezeu îi ajută pe unii să ajungă bogati si să îsi ia neveste frumoase si destepte, iar eu nu am niciun pic de noroc să ajung milionar! As vrea să învăt hechereala pe computer, ca să câstig o grămadă de bani, dar nu vrea nimeni să-mi explice cum se face chestia asta!"

Iată un exemplu de om fără intuitie, dar cu idealuri înalte, care îi depăsesc cu mult abilitatea de a se descurca în viată! Ce facultate de calculatoare să urmeze, când abia a reusit să termine un liceu agricol de la tară, cu media generală 6?! Iar acum lucrează ca muncitor necalificat în tara cizmei, privind cu ciudă la masinile luxoase si femeile superbe ale celor bogati...

*********************

23 aprilie 2010

JURĂMÂNT CĂTRE TATĂL MEU. Autor Nina Petre

Am început să scriu acest blog nu pentru că as avea ceva timp de pierdut, ci pentru că nu mai am timp să răspund la toate scrisorile care îmi sosesc cu sutele în fiecare lună. Există persoane mai dificile care îmi scriu de 5 ori pe săptămână, neavând răbdare să primească răspunsul meu. Dacă scrisoarea mea întârzie, sunt întrebată cu insistentă: "Ati pătit ceva?" Iată o întrebare care mă pune serios pe gânduri.

De ce ar trebui neapărat să pătesc ceva?! Duc o viată echilibrată, normală, cu sănătatea stau mai bine decât multe alte femei de vârsta mea, respect legile Statului român, plătesc impozit la Fisc, nu mă bag în cercuri mafiote, nu particip la raliuri, iar la avioane mă uit ca la felul 5... Sau poate că ar trebui să mor de radiatii, atacuri psihice, umbrele cu otravă, cafele cu izotopi etc etc?! Cine s-ar obosi să îsi pună mintea cu o persoană atât de neînsemnată ca mine?!

O singură dorintă mai am pe lumea aceasta: să scriu multe cărti, care să contribuie la educarea poporului meu. Este prea mult sau prea putin? Tatăl meu, Neculai bucuresteanul - Dumnezeu să îl ierte! - scria piese de teatru în versuri pentru copii. Au venit comunistii la putere, i-au luat tipografia si una dintre case, băgându-l la puscărie fiindcă fusese "burghez". Nu a mai apucat, săracul, să scrie si romane! Tată, de acolo de unde esti acum, ascultă-mi jurământul: Voi scrie tot ceea ce tu nu ai apucat să mai scrii în viata ta nenorocită!

*********************

22 aprilie 2010

Încă mai apare câte un rătăcit la minte care îmi trimite citate din Biblie. Măi băieti, voi nu aveti altceva mai important de făcut decât să tot scotociti Biblia? Mai bine puneti umărul la treabă, învătati carte, construiti-vă o carieră solidă, străduiti-vă să ridicati această tară din mlastina în care se zbate! De Biblie vă arde vouă acum? Lăsati-o, săraca, în grija preotilor, să-si facă datoria cum se cuvine cu ajutorul ei!

Constatăm cu durere că, în ultimii 20 de ani, obsesia religioasă domină o mare parte a populatiei României, în detrimentul dorintei de a munci pentru a răzbate în viată prin eforturi personale. Românasii prea "credinciosi" visează cu nasul în Biblie, asteptând de la guvern să le dea bani si fericire vesnică! Iar rezultatele sunt devastatoare pentru această tară aflată în suferintă, rămasă mult în urma celor din vecinătatea ei.

*********************

19 aprilie 2010

    Biblia a ajuns de râsul lumii: toti parsivii o răstălmăcesc, după cum au interesul...

    Preotii îl au tot timpul pe "necurat" în gură, dar si în buzunare. Banul e "ochiul dracului", nu-i asa?

    Oare când vor da si preotii chitante pentru toti banii încasati la sfestanii, pomelnice, sfintirea de Ajun, de Sfântă Mărie, de Bobotează, de... si iar de...?! Zău că avem nevoie de bani pentru mărirea pensiilor celor nevoiasi!

    Medicii psihiatri sunt foarte severi în România: nu prea îi lasă pe nebuni să spună că văd fantome! Doar televiziunile se mai agită uneori...

    România este o tară eminamente masonică. "Zidarii" foiesc peste tot, ascunzându-si cu grijă secretele "meseriei". Au un obicei foarte periculos: dacă îi calci pe coadă, fie chiar si neintentionat, te înteapă cu multă otravă, asemenea insectei numită "scorpion". Propun o schimbare de titulatură: masonul să nu mai fie numit "zidar", ci "Euscorpius carpathicus"...

    Poftim cultură: în România, bărbatii paranormali sunt trimisi la coada vacii, iar femeile prea destepte, la cratită!

*********************

17 aprilie 2010

Fabulă:   "MILOGII"

Doi paranormali începură să lucreze cu publicul. Unul dintre ei nu cerea nimănui bani pentru munca sa. Năvăliră oamenii cu sutele, făcându-i coadă la usă. Toată lumea îl lăuda: "Omul ăsta face minuni, ne scapă de toate belelele, la fel ca Isus!" Celălalt paranormal îsi deschise un cabinet, fixând o taxă de consultatie si se porni pe plata impozitului la Fisc. După o vreme, îi iesiră vorbe: "Uite, sarlatanul, ne seacă de bani pe degeaba! Nu-i nimic de stiinta lui!" 

Trecu un an... Primul paranormal, stors de vlagă, bolnav si muritor de foame, se hotărî să ceară si el o taxă de consultatie. În câteva zile, toti milogii îl părăsiră, bârfindu-l pe toate drumurile: "Uite, escrocul, vrea bani, s-a dat de partea Satanei!" Al doilea paranormal, ajuns bogat si fericit, deveni mărinimos peste noapte, începând să-i trateze gratuit pe cei veniti la usa lui. Multimea milogilor dădu năvală, minunându-se: "Ce om cinstit si curat la suflet! Oare ce-om fi căutat la escrocul celălalt?!"

MORALA: În botul calului de dar nu contează culoarea măselelor...

*********************

16 aprilie 2010

    În România sunt prea multi psihologi si prea putini parapsihologi.

    Dumnezeu este cel mai puternic paranormal: nimeni nu Îl vede, câtiva Îl aud, dar Îl simtim cu totii.

    Dumnezeu nu este Mos Crăciun, ca să ne dea de toate pe degeaba.

    La auzul cuvântului "paranormal", preotii se înfurie ca dulăii când văd pisica traversând acoperisul.

    Cititi romane ca să vă dezvoltati clarviziunea!

    Preotii Îl personalizează pe Dumnezeu, transformându-L într-un "tătuc" al tuturor, care taie si spânzură după bunul plac.

    Atentie: se face recensământul paranormalilor!

    Bârfa este cea mai răspândită formă de agresiune psihică.

    Politia Română nu are neapărată nevoie de ajutorul paranormalilor.

    Cum prevesteste careva un cutremur în România, repede strănută pământul pe alte continente!

    Există paranormali nebuni si paranormali perfect normali. Acestia din urmă nu ajung la balamuc.

    Un paranormal care lucrează gratuit este considerat de toată lumea "omul lui Dumnezeu". Un paranormal care lucrează pe bani este luat, de către unii, drept sarlatan.

    Pensionarii aleargă după "minuni" gratuite sau la second-hand.