Arhiva cu înregistrări video


Intervenţie la emisiunea "Acces Direct"

În după-amiaza zilei de 11 septembrie 2009, Nina Petre a fost invitată în studioul din Braşov al televiziunii centrale ANTENA 1, unde a avut o scurtă intervenţie telefonică privind subiectul "fantomei din Medgidia".

ŞTIREA COMENTATĂ: O presupusă fantomă a unei femei decedate i-ar fi apărut noaptea şi l-ar fi deranjat pe fratele acesteia. La aceste zvonuri, comunitatea a început să fie terorizată, dându-şi frâu liber imaginaţiei. Drept urmare, autorităţile din localitate au acceptat să dezgroape cadavrul. Fratele decedatei a înfipt un ţăruş în inima lui, pentru alungarea fantomei. A izbucnit un scandal şi procuratura a început investigaţiile.

Nina Petre, 11 sep 2009, din studioul Antena 1 Braşov, îşi exprimă opinia la emisiunea "Acces direct"

Emisiunea poate fi vizionată pe YouTube

 

TRANSCRIPTUL ÎNREGISTRĂRII VIDEO:

Moderator emisiune: - Mergem la Braşov, la doamna Nina Petre, care este parapsiholog. Bună ziua, doamnă!

Nina Petre: - Bună ziua! Bine v-am găsit!

- Ce-aţi văzut dumneavoastră în calitate de parapsiholog? E o poveste reală, există fantoma sau, pur şi simplu, e o credinţă locală, o interpretare greşită, e vreun hoţ?

- Am văzut fel şi fel de lucruri acolo cu care nu sunt de acord şi pe care le condamn cu toată tăria.

- Spuneţi!

- Ceea ce s-a întâmplat în acea localitate este o barbarie, o succesiune întreagă de ilegalităţi comise în numele unei aşa-zise "fantome". Dacă unele dintre rudele celei decedate au "văzut o fantomă", deja toată lumea este în jurul lor şi le face pe plac. Cum s-a permis deshumarea unui cadavru fără motive întemeiate?

- Dar care ar fi fost motivele întemeiate?

- Se aprobă foarte greu deshumarea unui cadavru.

- Bun, dar dumneavoastră sunteţi parapsiholog. Care ar fi fost motivele întemeiate din punctul dumneavoastră de vedere?

- Dacă ar fi existat un proces în care să se judece o anumită faptă...

Aici, pentru că nu mergea pe linia mistică dorită de realizatori, moderatorul emisiunii a întrerupt opinia critică a parapsihologului Nina Petre, pentru a da cuvântul unei vrăjitoare, aflate în studioul central.

Emisiunea poate fi vizionată pe YouTube

Ea face parte din colecţia cu videoclipuri a site-ului nostru.  

FOTOGRAFII REALIZATE ÎN STUDIOUL TELEVIZIUNII ANTENA 1 DIN BRAŞOV

11 septembrie 2009. Parapsihologul NINA PETRE cercetează cazul "fantomei de la Medgidia", pregătindu-se pentru intervenţia în emisiunea "Acces Direct".