Colectia SPIRITUS de documentare spirituale

 

Misterul Îngerilor (orig. Opening to Angels)

 

Trailer  |  IMDB

Variantă de vizionare

 

Citate din film (transcript)

preluate de la http://angelinspir.ro/misterul-ingerilor-1--494.html

Misterul ingerilor (1)

Ingerii au fost cu noi de la începutul Creatiei. Toate religiile majore vorbesc despre existenta lor. Desi sunt discreti ca prezentă, ei sunt mereu cu noi.
Uneori se spune că intervin în actiunile oamenilor, în perioade de criză sau înnoire spirituală. Noi îi numim Îngeri. Cuvântul înseamnă "mesager", sau "cel trimis", de Dumnezeu, Unitatea, Marele Spirit, Creatorul sau oricum alegem să-i spunem Divinitătii atotcuprinzătoare. Acesti emisari sunt pentru a aduce mesaje de lumină si iubire, de inspiratie si sperantă, de avertizare si de vindecare. În acest program vom întâlni câtiva oameni-îngeri care răspândesc lumina angelică în lumea noastră. Vom experimenta viziunile celeste ale unor artisti contemporani care se bransează la dimensiunile elevate.

Vom descoperi de asemenea cum putem să intrăm în legătură cu tărâmurile angelice si să cooperăm cu energiile lor iubitoare si armonioase pentru a aduce mai multă bucurie si pace în vietile noastre si în vietile altora. Veniti! Deschideti-vă mintile si inimile fată de îngeri.

 

Dorothy Maclean, Co-fondatoarea Comunitătii Findhorn
Pentru mine îngerii sunt energiile creatoare responsabile de natură în toate manifestările sale si pe toate nivelele vietii. Primul meu contact a fost cu îngerii naturii, care răspund de anumite specii, păstrând matricea si energia specifică fiecărei specii. Mai târziu am contactat îngeri ai calitătilor, care pentru mine reprezintă divizarea energiei lui Dumnezeu în diverse calităti, asa cum curcubeul reprezintă divizarea luminii albe.
 

Alma Daniel, Co-autoare la "Întreabă-ti îngerii"
Pentru mine îngerii sunt fiinte distincte, fiinte elevate, fiinte dintr-o altă specie, ei nu au formă fizică, ci sunt fiinte de lumină. De fapt, îngerul meu mi-a spus că îngerii sunt fiinte de lumină si că oamenii sunt fiinte de iubire.
 

Ei au matrici energetice distincte si prezintă coerentă energetică. Din cauză că vibrează la frecvente mai înalte decât noi, care, ca pământeni, suntem conectati la pământ, si mult mai densi decât îngerii. Pentru că ei au o frecventă de vibratie mai înaltă, în mod normal noi nu-i putem vedea cu vederea obisnuită, desi prin simturile noastre spirituale uneori ei pot fi perceputi. Ei sunt fiinte care n-au avut niciodată formă umană desi pot să-si asume formă umană si uneori chiar o fac. De cele mai multe ori, însă, ei actionează prin intermediul oamenilor.

Karyn Martin-Kuri, Artist, fondatoarea 28 de Îngeri, Inc.
Multi oameni din întreaga lume se întreabă "Ce sunt îngerii?" Sunt aspectele constiintei care întrupează iubirea lui Dumnezeu care ne însoteste pe toti de-a lungul vietii. Îngerul păzitor este cel mai aproape de umanitate.

Thimothy Wyllie, Co-autor la "Întreabă-ti îngerii"
Îngerii sunt fiinte. Ei "fiintează" la fel ca noi. Ei au personalitate. Au individualitate, desi simtul lor al unitătii este mult mai accentuat decât al nostru. Perceptual, ei pot "aluneca" unul într-altul. Sunt împărtiti în Ierarhii, nu au copilărie în modul în care o avem noi. Ei ne spun ca sunt o emanatie directă o creatie directă a Spiritului Mamă. Asta înseamnă că sunt în slujba Zeitei, fapt deosebit de relevant pentru ceea ce se petrece pe planetă acum.

Alma Daniel
Ei nu au un corp emotional ca noi un sistem emotional ca al nostru, de aceea, spre exemplu, un înger nu te va critica niciodată. Dacă auzi o voce critică, acela nu e îngerul tău! E cu totul altceva! Ei sunt perfect neutri si te acceptă în mod perfect, chiar dacă tu nu o faci. Nu au corp emotional, nu au corp fizic, nu au un tărâm al experientei fizice al experientei materiale, asa ca noi. Uneori oamenii întreabă care este diferenta între îngeri si Spiritul Ghid. Sau "bunica mea a murit si ea este îngerul meu". Nu este asa. Spiritele Ghid au avut, fără exceptie, formă umană la un moment dat. Atunci când vorbesc, informatia pe care o dau este mult mai bazată pe planul material.  Poate fi mult mai specifică. Când un înger ni se adresează, cuvintele au valente universale. Desi ni se potrivesc personal, dacă cineva din afară le aude, va spune:"Da, e adevărat!"

Jane Howard, Autoarea cărtii "Comuniunea cu îngerii"
Îngerii sunt prietenii nostri care vin Împărătial Îngerilor, asa cum avem prieteni care vin din Împărătial Oamenilor.
Există un grup de fiinte extraordinare cunoscute sub numele de "îngeri păzitori", care sunt "companionii nostri ceresti". Ei ne însotesc la fiecare pas pe calea noastră. Ei îsi împart darurile la toată lumea indiferent de religie, este un dar oferit tuturor. Îngerul păzitor ne însoteste din momentul nasterii, cu fiecare respiratie si bătaie de inimă ghidându-ne, protejându-ne, inspirându-ne, aducîndu-ne mesaje de sperantă, încurajându-ne, atunci când lucrurile par că nu merg bine. Ei sunt acolo, fără să ne judece, sfătuindu-ne să alegem din nou, să ne ridicăm, si să mergem mai departe.

Când aveam 11 ani într-o seară, prin coltul camerei a coborât o rază de lumină, care apoi a crescut,  cuprinzând tot tavanul, si a luat forma unui baldachin deasupra mea. Lumina a continuat să crească si-mi amintesc că simteam o energie protectoare, foarte linistitoare, în jurul meu, ca si cum eram protejată. Atunci am văzut formându-se o fată si am stiut imediat, din expresia acelei fete, că era un prieten foarte apropiat.

Dorothy Maclean
Primul meu contact cu îngerii a fost la Findhorn, unde cultivam o grădină. Am contactat atunci îngerul păzitor al plantei de mazăre de grădină. Asta voiam să cultivăm în acea grădină. Cunosteam planta pentru că o cultivasem la mine acasă, în Canada. Primul mesaj pe care l-am tradus de la îngeri a fost că ei îsi văd de treabă si că sperau ca noi, oamenii să facem la fel, pentru că suntem fiinte de lumină. De ce nu ne folosim capacitătile? Dacă ni le-am folosi, am putea colabora cu ei pentru salvarea planetei. Asa s-a încheiat mesajul. Cred că acesta este mesajul de la Împărătia Îngerilor, actualmente să fim ceea ce suntem cu adevărat, să ne asumăm propria divinitate, si atunci vom putea colabora cu ei.

Karyn Martin-Kuri
Încă din copilărie puteam să văd îngeri. Era trist pentru mine că nu toată lumea putea să răspundă la chemările pline de iubire si protectie ale îngerilor. Eu îi puteam vedea. Iubesc natura si petrec mult timp în natură si mereu am stiut că există tărâmul celălalt, care este accesibil oamenilor.

Thimothy Wyllie
Pentru mine procesul a fost îndelung si a avut multe etape. În 1973 am avut o experientă de moarte clinică. Până la acel moment îngerii erau aproape inexistenti pentru mine. Nu cred că mă gândisem la ei de două ori in viată. Sistemul meu de credinte nu-i includea. Când am murit i-am văzut. Când am hotărât să revin această realitate a dispărut si nu vedeam decât îngeri peste tot. Asa s-a petrecut si când mi-am întâlnit îngerii păzitori pentru prima dată. La acel moment nu stiam că asta reprezentau.

Alma Daniel
Trebuie să recunosc că am ajuns la îngeri tipând si dând din picioare. Nu eram dintre cei care cred si chiar m-am împortrivit să-mi întâlnesc îngerul cel putin 8 ani, înainte ca ea a reusit în cele din urmă să-mi străpungă încăpătânarea si rezistenta, si să-si facă cunoscută prezenta. Aceasta s-a petrecut datorită insistentelor unui prieten apropiat care insista că el simte mereu prezenta îngerilor în jurul meu, cu care, în final, am luat legătura. Din cauză că eram o necredincioasă atunci când ea mi s-a arătat, am fost foarte convinsă, si asta mi-a transformat în totalitate conceptia asupra Lumii Îngerilor si asupra vietii mele, pentru că a venit si a început să-mi spună niste lucruri pe care nu voiam să le aud. Stiam astfel că nu le inventasem eu, pentru că eu nu as fi inventat lucruri pe care nu voiam să le aud. Când mi-a vorbit, a făcut-o cu foarte multă compasiune si claritate, fără să mă judece, sau să mă critice. Simteam doar că este o prietenă foarte dragă care voia să-mi ofere niste informatii de care aveam mare nevoie pentru a merge mai departe în viata mea.

Misterul ingerilor (2)

Jane Howard
Unul din modurile în care oamenii pot intra în comuniune cu îngerii, adică se deschid pentru a le simti prezenta în propria lor viată, este de a rămâne nemiscati. În viata noastră modernă trăim foarte grăbiti,  într-un ritm alert, încât dacă cineva încearcă să ia legătura cu noi, e foarte dificil pentru că există foarte multe lucruri care ne distrag atentia. Eu îi încurajez pe oameni să-si alcătuiască în propriile case un spatiu sacru în care să se poată linisti. Poate fi un balansoar, un loc comfortabil. Nu trebuie un spatiu elaborat, ci doar un loc confortabil, pentru ca atunci când te asezi în acel balansoar să-ti dai voie să păsesti în afara acelei lumi grăbite, si-ti dai voie să încetinesti ritmul si să experimentezi o stare de calm, de seninătate, de pace, si să te deschizi fată de Împărătia Îngerilor. Pentru ei e mult mai usor să ia legătura cu noi când suntem în acea stare. Desigur, ei ne pot aborda oricând, pe calea noastră, si o fac de multe ori atunci de exemplu, "ne pică în mână o carte" potrivită sau suntem inspirati să dăm drumul la radio si auzim un cântec care pare a fi special pentru noi.
Îngerii pot ajunge la noi orunde ne-am afla însă eu le spun oamenilor că are loc o "cooperare a Împărătiilor". Haideti să ne facem partea noastră, păstrând momente de tăcere.

Alma Daniel
Pentru a se deschide fată de îngeri oamenii trebuie în primul rând să elimine sentimenul că nu merită. Pentru numele lui Dumnezeu! Eliminati gândul că un înger nu ar petrece timp cu voi. Aceasta a fost una dintre problemele mele personale, pentru care am avut dficultăti în a-mi contacta îngerul si a-i permite să ia legătura cu mine. Nu credeam că un înger s-ar deranja pentru mine. Si voi trebuie să renuntati la sentimentul că nu meritati si la teama de a nu dezamăgi. Îngerul vostru este cu voi chiar în această clipă. Puteti să-l simtiti. Spun "el" în general, desi ei nu au gen. Puteti simti prezenta plină de iubire a îngerului vostru chiar în această clipă. Trebuie doar să admiteti că "meritati".

Thimothy Wyllie
În primul rând trebuie să ne dăm seama că acest lucru este posibil. Aceasta ne împiedică pe majoritatea dintre noi să realizăm aceasta, că este dreptul nostru prin nastere să fim în contact cu îngerii nostri. În minunata carte a Gittei Mallasz, "Vorbind cu îngerii", un înger afirmă că a comunica cu ei este un lucru perfect natural. Afirmatiile sale minunate elimină orice îndoială. În Toronto, un înger a luat legătura cu un mic grup de oameni, în anii '80, si era atât de fericit că putea vorbi cu noi si putea fi alături de noi. Acest fapt îti dă multă fortă spirituală, "baraka", să stii că "cealaltă parte" vrea să vorbească cu tine. 

Dorothy Maclean
Eu cred că de fiecare dată când cineva e iubitor se află în legătură cu îngerii. Nu e nevoie de o tehnică anume, însă partea mai grea este să aduci acea iubire în viata de fiecare zi. Cred că pe măsură ce o facem, ne conectăm tot mai mult cu acea parte a noastră care e angelică, si cu acea parte din ceilalti, care e iubitoare si angelică. Când am atins această stare de bucurie, de puritate si de iubire si m-am obisnuit cu ea, putând s-o recunosc imediat, am putut apoi să comunic cu îngerii. Simt că dacă urmărim să ne bransăm la ei când suntem supărati sau furiosi, vom primi un răspuns pe măsură. Ne vedem prin proprii nostri ochi si dacă functionăm pe acel nivel, vom primi un răspuns pe acel nivel.

Karyn Martin-Kuri
Să ne imaginăm o fiintă glorioasă care ne însoteste, care ne-a iubit în mod consecvent din momentul în care am fost creati, si în ciuda faptului că am ignorat această fiintă, ea ne-a rămas mereu credincioasă. Asa cum ne reamintim de un prieten vechi pe care poate nu l-am văzut din copilărie, dacă am putea adopta această atitudine, si să ne amintim că aceasta este o fiintă care ne-a rămas credincioasă de la începuturi, în sufletele noastre ar apărea un imens sentiment de recunostintă. Mai este însă ceva: dacă ne amintim ce fac îngerii faptul că ei nu doar zboară hai-hui în stări înalte de constiintă, încercând să ajute umanitatea, ci fac mai mult decât atât. Ei au mereu privirea îndreptată spre Dumnezeu.

Jane Howard
Închideti usor ochii si simtiti sacralitatea acestui moment, sacralitatea fiintei voastre. Soptiti-vă în inimă dorinta, intentia de a intra în comuniune cu îngerul vostru păzitor. Acum dati-vă voie să alegeti culoarea pe care ati dori să i-o dati îngerului vostru păzitor în cadrul acestei experiente. Poate fi culoarea vostră preferată sau poate fi o culoare care vă cheamă s-o folositi. După ce ati ales culoarea concentrati-vă din nou în inimă până când veti vedea o luminită de mărimea unei perle având culoarea pe care ati ales-o. Pe măsură ce inspirati si expirati culoarea se extinde si vă umple tot trunchiul cu această vibratie, cu această senzatie care este iubirea îngerului vostru păzitor pentru voi. Vă umple întreaga fiintă fiecare celulă, fiecare moleculă, fiecare atom. Apoi se deplaseaza spre crestetul capului coboară prin umeri si brate până în degete prin tot corpul, până în degetele de la picioare. Sunteti pe deplin umpluti cu iubirea îngerului vostru păzitor. E atât de multă iubire pentru voi încât vă pătrunde prin toti porii si vă inconjoară, cuprinzându-vă într-un cocon de lumină si iubire. În acest moment veti simti că îngerul îsi face simtită prezenta într-o formă feminină sau masculină. Îngerii sunt androgini însă veti simti o prezenta feminină sau masculină pentu că îngerii fac asta pentru a ne ajuta să avem o relatie mai apropiată si mai intimă cu ei. De îndată ce simtiti în inimă, sub ce formă vă apare îngerul, vă rog să vă gânditi la un nume pe care ati dori să-l dati îngerului vostru păzitor. Aceasta este o ofrandă, un dar de iubire pe care-l acordati îngerului vostru, în semn de credintă. Acesta va pluti dinspre fiinta voastră ca o energie efervescentă, de parcă numele ar veni de nicăieri. Îl auziti pentru prima dată. Poate fi numele vostru preferat din copilărie, poate fi un nume amuzant, poate fi un nume biblic. Doar permiteti numelui să plutească din interiorul vostru. După ce ati auzit numele rostiti-l cu voce tare si spuneti-i "Bun venit" îngerului vostru păzitor în viata voastră. Pe măsură ce simtiti această energie primitoare si deschiderea constiintei voastre care permite realizarea faptului că într-adevăr nu sunteti singuri, veti deveni constienti de o energie elevată ce se află în spatele vostru. Acesta este îngerul vostru păzitor care acum vă înglobează între aripile lui oferindu-vă o îmbrătisare îngerească si spunându-vă: "Am fost mereu aici. Sunt acum cu tine si voi fi cu tine la fiecare pas pe calea vietii tale. Cu fiecare bătaie de inimă si fiecare respiratie sunt aici cu tine." Rămâneti nemiscati o clipă si permiteti-vă să primiti un mesaj care vă este transmis de către îngerul vostru păzitor. Poate fi un cuvânt sau o propozitie însă îngerul vostru vă va transmite printr-un mesaj foarte special, toată dragostea si tot sprijinul care vă sunt sunt acordate în eternitate. Pe măsură ce vă focalizati pe realitatea inconjurătoare, multumiti-i îngerului vostru pentru că se află alături de voi acum. Fiti constienti că această experientă va continua să crească, să se aprofundeze si să vă binecuvânteze viata.

Karen Goldman, Autoarea lucrărilor "Cartea Îngerilor" si "Vocile Îngerilor"
Îngerii pot ajuta la vindecarea bolilor a sărăciei, a furiei, disperării. O abundentă de energie vindecătoare pură, bucurie, creativitate si fortă interioară de nezdruncinat vă stau la dispozitie în orice moment. Protejati aceste daruri. Dedicati-vă viata splendorii si unitătii de scop pe care toti îngerii o emană. Când i se acordă permisiunea, îngerul vostru vă va ajuta să rezolvati situatii aparent de nerezolvat, vă va sprijini în confruntarea cu cele mai mari frici ale voastre, vă va uimi cu gânduri geniale si perceptii extrem de rafinate, vă va scălda în stări glorioase de extaz, bucurie, iubire, pace.

Pe un alt nivel fată de îngerii păzitori se află fiintele naturii, devas, elementalii si spiritele naturii, care supraveghează viata pe Pământ. Binecunoscuta experientă a comunitătii Findhorn din Scotia ne ajută să întelegem cum să comunicăm cu această Împărătie într-un mod care să ne ajute să creăm o relatie mai apropiată cu mediul înconjurător.

Alma Daniel
Spiritele naturii, asa-numitele "devas", supraveghează apele si solul, plantele, copacii, vântul, toate aspectele naturii. Pentru multi oameni este chiar mai usor să intre în contact cu spiritele naturii decât cu îngerii. Spiritele naturii, fiind implicate în lumea fizică a plantelor de pe planetă, sunt mai aproape de noi si vibratia lor este mai densă. Oamenii pot să le simtă energia, chiar dacă nu le văd. Cei care se plimbă adesea in natură se simt de multe ori mai aproape de Dumnezeu. Spiritele naturii, devas, cu nenumăratele nume pe care le au, se înrudesc cu Tărâmul Îngeresc. Ele sunt foarte deschise fată de interactiunea cu noi. De fapt, dacă aveti o plantă de interior, aveti si un spirit al naturii. În natură nu există nimic care să nu fie supravegheat, într-un fel sau altul, de un spirit, sau deva, care să-l lumineze.

Thimothy Wyllie
Practic, se poate comunica cu tot ceea ce detine acel gen de inteligentă. Cred că la Findhorn si în nenumărate alte locuri în casele sau grădinile proprii, oamenii au aflat că prin ascultarea directă a naturii, a spiritelor naturii, se poate avea o relatie minunată cu natura iar aceasta pare să prospere în jurul nostru. Însă, desi foarte putini oameni se adresează direct devas-ilor, se poate conta pe faptul că dacă le vorbesti acestora direct despre conditiile meteo care ar fi potrivite pentru ceea ce faci, si care ar fi spre binele tuturor, vei obtine conditiile pe care le doresti, în nouă cazuri din zece.

Dorothy Maclean
Eu mă bransam la leguma respectivă, pentru că trebuia să o cunosc, să o simt. Dacă nu cunosteam, de exemplu, o floare, trebuia să o culeg, pentru a trăi cu ea câteva zile, pentru că fiecare e unică, fiecare specie e unică si are o vibratie specifică la care mă bransam. Obisnuiam să pun întrebări si primeam răspunsuri de genul "Da" sau "Nu" sau " Pune-o la umbră", "Fă mai bine asa" sau "Fă în ambele feluri, ca să vezi ce se petrece". Cred, însă, că ce conta era atitudinea iar îngerii repetau mereu "Atunci când iesi într-o gradină fii plin de iubire." "Lasă-i pe copii în grădină, pentru că energia lor este pură si asta ajută la cresterea plantelor." Cum să-i contactăm pe îngeri? Apreciati planta. Iubiti-o. Arătati-vă aprecierea fată de viată, deschideti-vă fată de o dimensiune mai amplă.

Karyn Martin-Kuri
Noi nu suntem niciodată separati de lumea spirituală. Noi simtim lucrarea Cerurilor, nu doar când dormim sau când avem viziuni sau suntem într-o biserică, sau în natură. Aceasta este peste tot, mereu, atât în interior, cât si în exterior.

Misterul ingerilor (3)

Dorothy Maclean
Am avut nevoie de mult timp ca să devin constientă de prezenta îngerilor în orase, pentru că nu-mi plăceau orasele. Mi se păreau ca niste jungle din beton. Mergeam la filme sau în biblioteci sau în spatii comerciale, însă doream să scap din junglă cât mai repede si să revin în pacea de la tată. Prima dată când am întâlnit un astfel de înger mă întrebam "Este un înger aici"? si, bineînteles, era un înger acolo. Acesta mi-a spus că era si timpul să comunic cu ei si că era dificil în mijlocul energiilor orasului. Din cauza asta, s-ar bucura foarte mult să aibă iubirea noastră. Aceasta mi-a schimbat părerea despre orase. Faptul că ei cereau iubirea noastră m-a făcut să-mi schimb radical părerea despre orase.

Thimothy Wyllie
Orasele vin întotdeauna cu calitatea de "masiv", atât în distragere, cât si în reamintire, pentru că nu putem să ascundem practica acestor "căi superioare", comunicarea cu ingerii, într-un oras. În natură e mult mai usor pentru că totul în jurul tău face asta. În orase trebuie să intri în acel loc din tine, altfel esti pierdut. Trebuie să privim orasul ca fiind un instrument de învătare, un ajutor în cresterea spirituală. Ca în cazul relatiilor, acesta accelerează cresterea spirituală, întelegerile spirituale, inteligenta spirituală. Un oras este o masă uriasă de relatii.

Alma Daniel
Adesea suntem întrebati de ce îngerii fac aceste incursiuni în vietile noastre în ultimul timp -îi vedem la televizor, în filme, în cântece. Răspunsul este că au primit instructiuni să faca asta. Pe măsură ce ne apropiem de noul mileniu, tuturor ni se cere să devenim "purtători ai luminii". Ni se cere să purtăm mai multă lumină si să asimilăm calitătile pe care îngerii le reprezintă. Acestea sunt compasiunea, tandretea, grija pentru fratii si surorile noastre, pentru întreaga planetă, pentru Mama Pământ. Astfel îngerii stabilesc contacte personale cu noi ca să ne ajute să dezvoltăm aceste calităti, precum bunătatea si grija pentru ceilalti, si pentru a ne permite să asimilăm prin inimile noastre deschise mai multă lumină, pentru a putea să răspândim mai multă lumină asupra planetei. Atunci când vedem un nevoias sau avem de-a face cu persoane grav bolnave, în loc să ne retragem dezgustati, putem să fim prezenti, în lumină si iubire, să transmitem acea lumină celorlalti, sau planetei, pentru a ajuta la vindecarea relelor pe care le-am creat. Fiecare dintre noi este menit să se înalte. Fiecare dintre noi trebuie să fie un Mesia în aceste vremuri. Fiecare dintre noi este menit să poarte lumina si să aducă planeta la un nivel mai elevat de constiintă.

Jane Howard
Perioada pe care o trăim aici pe Pământ, eu îi spun "era info" este o perioadă a comunicatiilor, ce include nu doar nivelul tehnologic, ci si comunicarea cu alte tărâmuri. Îngerii sunt aici din abundentă să ne inspire în această perioadă de tranzitie pe care o resimtim la nivel individual cât si la nivel global. Motivul popularitătii lor, motivul pentru care tot ai multi dintre noi alegem să apelăm la ei, este că lucrurile pe care credeam că putem conta precum siguranta unei slujbe, confortul unei relatii, pe care o credeam vesnică, descoperim că nu ne mai putem baza pe aceste lucruri si că ele nu sunt atât de stabile pe cât am sperat. Astfel ne îndreptăm spre ceea ce este etern si descoperim, în căutarea noastră, această Împărătie a îngerilor, care au fost prezenti de-a lungul istoriei, care au fost mentionati din vremurile biblice, si le cerem ajutorul. În experienta mea, îngerii mi-au spus că dacă luăm cuvântul "angel" (înger), literele acestui cuvânt -a n g e l formează initialele îndemnului: "Acceptă acum iubirea eternă a lui Dumnezeu". Acesta este mesajul lor.

Karyn Martin-Kuri
Cred că ceea ce se petrece este un miracol. Acest miracol are legătură cu faptul că, în sfârsit, au loc experiente în care oamenii se deschid către un nou nivel de constiintă, pe care nu l-au mai atins înainte.
Omenirea ca întreg trece acest prag al constientizării. Ei sunt pusi în fata propriilor demoni cât si în fata portii către tărâmurile spirituale.

Thimothy Wyllie
Există un fel de "conspiratie" din partea "domeniilor interne", o conspiratie divină, care emană prin nivelul angelic ca o renastere a cultului lor. Chiar în cultura populară, oamenii obisnuiti, primesc vizite din partea lor. Nu li se petrece preotilor. Poate li se petrece unora dintre politicieni, însă nu multora. Aceste lucruri li se petrec oamenilor obisnuiti. "Conspiratia" vine din interior. Orice rebeliune, orice revolutie, orice evolutie care are fortă vine din interior. Nu este impusă de undeva de sus. Revolutiile impuse de sus tind să se sfârsească rapid. Evolutia ce vine din interior "prinde" mult mai bine.

Karen Goldman
În special acum cred că îngerii îndeplinesc planurile divine. Cei care iau această decizie, au hotărât ca îngerii să ni se arate. Sunt sigură că asa vor ei. Aparitia lor pe coperta revistei "Time" s-a datorat faptului că ei au fost pregătiti să apară acolo. Nu noi i-am descoperit pe ei. Ei au spus: "Iata-ne, oameni buni!" Cred că spun asta din ce în ce mai des.

Karyn Martin-Kuri
Interesul asupra îngerilor nu este orchestrat de interesele oamenilor. Cred că acesta provine de la Creator si a trecut prin diferitele ierarhii până la îngerii păzitori. Acestia sunt responsabili de noi toti în timpul somnului, cât si în perioada dintre nastere si moarte. Seara, când mergem la culcare si ne aflăm în prezenta planurilor spirituale mai ales când suntem constienti, îngerii pot să ne infuzeze cu idei sau inspiratii care să ne facă să ne gândim la ei. De multe ori auzim că oamenii se trezesc pur si simplu într-o bună zi si desi până atunci nu s-au gândit deloc la îngeri, văd o carte într-un aeroport sau citesc un articol, si deodată simt că au pierdut un subiect important: "Cum de nu s-au gândit la îngeri înainte?" Acum îngerii reprezintă pentru multi o parte importantă a vietii căreia îi dedică întreaga lor activitate. Asa ceva nu este orchestrat decât de un proces interior. Cred că este remarcabil faptul că acest lucru se petrece la nivel global.

Alma Daniel
Îngerii nu sunt niste "pămpălăi". Uneori dăm peste îngeri care "ne iau la suturi". Un astfel de înger vine cu foarte multă fortă când îsi face cunoscută ghidarea. Un mod de a le recunoaste prezenta este atunci când, fiind spre exemplu într-un grup, îti vine un gând cu totul diferit de subiectul conversatiei însă acel gând este foarte prezent în fiinta ta, încât nu-l poti scoate din cap. Până nu spui acel gând nu poti merge mai departe. Esti oprit, pentru că îngerii vin la noi sub forma intuitiilor sau gândurilor predominante pe care suntem uneori fortati să le exprimăm. Invariabil, când le exprimăm, există cineva care avea nevoie să le audă. Dacă ne putem detasa de mintea egotică care afirmă "Nu pot spune asa ceva" si întelegem că suntem cu totii canale prin care se transmite această informatie elevată, atunci putem îndeplini functia pentru care suntem antrenati. Aceasta este să răspândim Cuvântul si Lumina.

Thimothy Wyllie
Îngerii sunt entităti extrem de puternice. Nu sunt ca în decoratiunile de Crăciun "aerate" create de Biserica Catolică. Ei sunt mult mai "implacabili", puterea lor este foarte plină de sustinere si este amestecată cu sensibilitate, cu blândete si tandrete care te face să afirmi "Ce prezentă plină de dulceată!" Dacă privesti dincolo de acea dulceată, vezi toată puterea care o însoteste. Există diferite nivele ale ierarhiilor ingeresti. Sunt împărtiti în ierarhii pentru că au functii diferite. Functia unui arhanghel e diferită de cea a unui înger. Atunci când se manifestă pentru noi, ei apar având mărimi diferite, în relatie directă cu functia lor. Un arhanghel poate avea câteva sute de metri înăltime sau de un kilometru, dacă apare într-o formatiune de nori.

Karyn Martin-Kuri
Mai există un adevăr despre îngeri, unul neplăcut, însă pe care trebuie să-l avem în minte. Există îngerii rezistentei fată de Lumină. Le putem spune îngeri ai Întunericului însă trebuie să ne amintim că au potentialul de a deveni lumină. Nu trebuie să ne temem de ei. Dacă ne temem, suntem în bucluc. Trebuie însă să-i luăm în serios si să fim constienti că există un legământ în planurile interioare si în vietile noastre.

Thimothy Wyllie
În sens angelic un grup de îngeri a decis să coboare mai mult în materie si acestia sunt "îngerii căzuti". Acum ei se nasc din miezul materiei. Îsi plătesc singuri "dările", îsi asumă responsabilitatea actelor lor de creatie ce urmează deciziei de a coborî în materie.

Karyn Martin-Kuri
Odată toti erau unul, nu existau îngeri căzuti, însă un înger foarte puternic, Lucifer, a decis să aibă propria lui creatie. Îi plăcea să manifeste lumina, dar voia să aibă propria lui lumină. Voia propria lui lumină. Drumul tăiat de el există încă. Nu este bine să avem pur si simplu lumină. Trebuie să fie lumina lui Dumnezeu. Dacă e lumina lui Dumnezeu, nu esti pe cont propriu. Faci parte din planul universal.

Thimothy Wyllie
În acest moment este nevoie să contactăm direct îngerul nostru însotitor, aceasta fiind o protectie în sine de fortele exterioare negative. De fapt, când vorbim despre forte negative, trebuie să stim că sunt elemente care încă nu au descoperit Lumina.

Dorothy Maclean
Din experienta mea, îngerii înseamnă polaritate. Prima dată când mi-am dat seama de asta a fost când am comunicat cu un Înger al Bucuriei si mi-am dat seama că este si Îngerul tristetii. Prima dată când am comunicat cu Îngerii Serenitătii din nou, mi-am dat seama că era vorba de o polaritate. Nu exista pozitiv si negativ, si nu m-am gândit prea mult la acest fapt, pentru că asa stăteau lucrurile, asa că le-am acceptat. Realizând, desigur, că nu pot să-i contactez când sunt supărată sau nervoasă trebuia să ies din acea stare pentru a comunica cu ei. Pe urmă m-am gândit tot mai mult la aceste aspecte si mi-am dat seama cât de valoros este acest lucru, existenta polaritătii, faptul că sământa-esentă a vietii contine pozitivul si negativul si că acestea sunt la fel de bune. Ambele sunt esentiale pentru desfăsurarea vietii.

Misterul ingerilor (4)

Jane Howard, autoarea cărtii "Comuniunea cu îngerii"
Îngerii m-au încurajat să aflu că unul dintre cele mai mari servicii pe care le ni putem face este să stim că merităm iubirea si să acceptăm iubirea. Trebuie să fim compasivi cu noi însine, în multe forme diferite. Poate fi vorba de o hrană sănătoasă savurată după ce am mâncat mult timp la Fast-Food, în grabă. Să ne asezăm la o masă si să vizualizăm că mâncăm alături de îngerul nostru, iar aceasta se încarcă cu o energie sacră si că savurăm mâncarea si băutura. Există foarte multe moduri de a ne alinia cu ajutorul casetelor, cărtilor, filmelor. E mult mai dificil s-o facem când suntem prinsi cu viata de fiecare zi. De fiecare dată când mâncăm sau când suntem la volan, îngerii ne sugerează să folosim aceste momente pentru a ne gândi la cum să ne iubim pe noi însine. Să punem muzică inspiratoare si elevată, în masină în loc să ascultăm mereu stirile. Desi ele ne tin informati, uneori ne demoralizează. Să răspundem vietii noastre cu iubire umplând-o cu oameni si lucruri minunate cu momente minunate, cu acele lucruri despre care stim, în sufletele noastre, că ne inspiră.

Thimothy Wyllie, co-autor la "Întreabă-ti îngerii"
E absolut esential să ai o inimă pură si iubitoare. Cu totii putem face asta. Cu totii putem avea inimile si mintile deschise. E la îndemâna tuturor, însă trebuie să alegem asta. Universul functionează după principiul nevoii de a cunoaste. Dacă nu cunoastem un lucru, nu putem să-l alegem. Însă în momentul în care stii, atunci poti face o alegere inteligentă de a actiona sau a gândi într-un anumit fel. A avea inima deschisă porneste de la lucruri foarte simple si ne este minunat de accesibil tuturor.

Alma Daniel, co-autoare la "Întreabă-ti îngerii"
Pe măsură ce aprofundati această meditatie simtiti sau imaginati-vă că simtiti prezenta îngerului vostru peste tot în jurul vostru. Poate vă îmbrătisează cu blîndete poate e în picioare în fata voastră sau într-o parte, însă doar simtiti-l acum. E undeva, aproape de trupul vostru. Pe măsură ce intrăm în această stare de meditatie, trebuie să stiti că îngerul vă va însoti, vă va asista, vă va lumina alea. Inspirati profund, purificator, expirati apoi integral. Relaxati-vă trupul. Apoi inspirati din nou profund, purificator, si în timpul expirului, închideti usor ochii, dacă doriti sau tineti-i întredeschisi. Începeti să percepeti un spatiu din inima voastră si energia îngerului venind spre voi. Ea vă umple inima, vă umple de lumină, cu iubire si protectie. Intrati în acel spatiu din inima voastră unde asteaptă cea mai profundă aspiratie a inimii voastre. Focalizati-vă pe acel lucru pe care îl doriti pentru voi, sănătate perfectă, prieteni de încredere, o slujbă care vă împlineste, vă asigură un trai bun si serveste Lumina, o casă care reflectă cele mai înalte sperante si trăiri ale voastre. Reflectati pentru câteva momente la cele mai profunde dorinte ale sufletului vostru pentru voi însivă. Uniti-vă inima cu cea a îngerului vostru stiind că dorintele voastre cele mai profunde se vor îndeplini întotdeauna.
Acum expansionati-vă dincolo de inimile voastre în Inima Universală care vă uneste cu toti fratii si surorile voastre cu toate fiintele umane de pe această planetă. Intrati în această Inimă Universală si concentrati-vă asupra celor mai profunde dorinte ale inimii voastre legate de fiintele umane de pe planetă, cele mai profunde aspiratii ale voastre fată de Planetă. Contemplati-le pentru câteva clipe. Fiti siguri că unirea inimilor si aspiratiilor cu îngerii vostri va contribui la îndeplinirea lor. Prin asta aduceti mai multă lumină, mai multă viată mai multă iubire în viata voastră si în viata celor din jurul vostru. Aceste aspiratii profunde vor fi aduse în manifestare pe această planetă.
Inspirati acum, asimilând lumina, iubirea, si expirati răspândindu-le în lume. Acum reveniti încet devenind constienti de sunetele din cameră si de zgomotele de afară fiti constienti de trupul vostru acolo unde vă aflati. Când sunteti pregătiti inspirati adînc, profund, purificator, expirati apoi profund si deschideti ochii.

Deschiderea inimilor si mintilor ne deschide noi oportunităti de servicii la nivel planetar. Mistici si căutători spirituali ne spun că cu cât este mai mare lumina pe care o aducem lumii, cu atât vom fi ajutati de fiinte angelice mai evoluate si mai puternice. Asta se petrece astăzi în lume în această perioadă de trezire si transformare accelerată. Oare cati dintre noi nu s-ar bucura de interventia arhanghelilor? Voi ati fi pregătiti să faceti acest salt?

Thimothy Wyllie
Cel mai profund nivel al activitătii umane a stiut dintotdeauna că ne deplasăm ca un întreg, că suntem o Fiintă unică care s-a diferentiat in multe forme variate. Jocul este mult mai mare decât ne-am imaginat vreodată, pentru că noi venim dinspre adolescentă si crestem mari. Pe măsură ce ne dezvoltăm ca indivizi atragem relatii tot mai complexe. Pe măsură ce ne trezim ca fiinte spirituale atragem relatii spirituale mai complexe, mai bogate, mai nuantate. Astfel îngerii vor veni la noi cu atât mai plenar cu cât decidem să ne trăim viata spre binele tuturor. Dacă viata noastră se aliniază cu cele mai înalte principii ale noastre si cu cele ale fratilor si surorilor noastre, atunci îngerii se pot alinia alături de noi si atunci se pot produce miracole prin intermediul nostru. Asta la nivel colectiv, pentru că este vorba despre o colectivitate. Fiecare dintre noi este o "colectivitate" de fiinte spirituale. În interiorul nostru se află sufletul, personalitatea Creatorul, Dumnezeu, care trăieste în noi, se află Spiritul Mamă din care este alcătuit trupul, Spiritul Tată, Spiritul Cristic, Spiritul Adevărului care ne permite să discernem dacă ceva e adevărat sau eronat. Suntem o confluentă de fiinte spirituale. Prin îndeplinirea menirii noastre ne integrăm în această structură mult mai mare. Astfel devenim mult mai valorosi nu doar pentru noi si pentru calea noastră spirituală, ci pentru Jocul acesta macrocosmic.

Alma Daniel
Alinierea energiilor personale cu ale îngerilor se poate face prin vocalizarea unor sunete minunate, prin cântece care ne fac fericiti, sau liberi. Atunci când cântăm ne deschidem piepturile si urechile acea zonă energetică din trupurile noastre prin care îngerii comunică cu noi. Acestia practic intră în noi prin zona urechilor si a gâtului. O mare parte a lectiilor mele din cadrul atelierelor contine modalităti de deschidere a acestei zone. Cântati, fredonati, distrati-vă. Doar pentru că sunt îngeri, nu înseamnă că nu vă puteti distra. Alinierea energiilor voastre cu ale îngerilor presupune acest lucru. Ascultati cu adevărat, deschideti-vă pentru a simti semnele sau orice alte mijloace de ale lor de a intra în comuniune cu voi o atingere pe umăr, sau sentimentul că inima voastră se expansionează, devine mai mare mai plină. Atunci când se petrece asta, spuneti "Da!" spuneti "Multumesc! Stiu că esti aici!" si atunci se vor petrece si mai multe lucruri bune.

Dorothy Maclean, co-fondatoarea Comunitătii Findhorn
Eu am fost foarte norocoasă în sensul că am fost foarte departe de iubire si de Dumnezeu si că am primit "o instruire" foarte specială. Atunci mi-am dat seama că Dumnezeu este cu ei si că iubirea este cu ei. În prima mea experientă am simti că sunt cât Universul că sunt o parte a lui, că nu mai sunt singură. Începând din acel moment, cu fiecare contact care mereu scotea ce era mai bun în mine, mereu ieseam din acest contact cu Dumnezeu si cu îngerii cu as sentimentul că sunt mai bună, mai fericită. Am realizat că asa suntem cu totii. Dacă simteam bucurie în inima mea, atunci când intram în legătură cu îngerii, sigur aveam în mine o capacitate de a răspunde la bucurie. Pe măsură ce rezonăm cu toate aceste calităti angelice, le dezvoltăm în noi însine. Noi suntem niste "îngeri în formare". Cu cât folosim mai mult acele capacităti cu atât ele preiau controlul asupra vietii noastre si ne transformă.
Mereu am simtit că după fiecare contact acel minunat sentiment dura putin mai mult. De-a lungul anilor, aceasta a contribuit foarte mult la transformarea mea.

Karyn Martin-Kuri, artist, fondatoarea 28 de Îngeri, Inc.
Nu se poate să intri în comuniune cu îngerul tău si să continui ca mai înainte. Aceasta nu este posibil în Creatie. Motivul este că trebuie să te transformi. Aceasta este o parte inerentă a colaborării cu îngerii, să fii de acord să te transformi mereu. În fiecare secundă trebuie să fii de acord să devii mai divin.

Dorothy Maclean
Unii cred că umaninatea nu mai are nici o sperantă, însă îngerii nu cred asta. Ei ne încurajează mereu. Ei ne privesc ca pe niste adolescenti care trec printr-o perioadă mai grea până se maturizează. Ei ne vor ajuta, desigur, însă stiu că putem să reusim pentru că îl avem pe Dumnezeu în noi. Dumnezeu se află în toate lucrurile. Avem capacitatea de a trăi în iubire si a fi uman exact asta înseamnă. Când facem asta, cred vom putea fi mai presus decât îngerii pentru că ei nu se confruntă cu necazurile vietii obisnuite. Dacă putem face asta cu iubire ei ar putea învăta de la noi.

Karyn Martin-Kuri
Principalul aspect în legătură cu îngerii sunt transformările în vietile individuale. Acestea pot să nu fie dramatice asa ca o salvare miraculoasă, pot fi mult mai subtile, însă mult mai puternice pe termen lung. Este atunci când un înger îti sopteste la ureche "Renuntă la calea pe care te afli" sau "Continuă cu si mai mult curaj", "Iart-o pe acea persoană pe care n-ai iertat-o". A intra pe un nou nivel de crestere spirituală, aceasta este miracolul pe care-l aduce îngerul păzitor.

Thimothy Wyllie
Atunci când stabilesti contactul cu îngerii intri în legătură cu o fortă vitală foarte puternică. Acest lucru nu este recomandat celor superficiali sau imaturi. Este un proces care maturizează foarte mult. Dacă decizi în sufletul tău să urmezi această cale, pregăteste-te pentru o viată plină de peripetii.


Sperăm că v-am furnizat unele idei care să vă facă mai constienti de prezenta îngerilor în viata de zi cu zi. Mai mult, sperăm că ati înteles mai bine relatia cu acea parte unică din voi care este Dumnezeu. Până si în această epocă a gândirii stiintifice, rationale, nu-i asa că este linistitor să stim că este destul loc în credintele noastre pentru existenta îngerilor? Societătile, în sfârsit, realizează că este suficient loc pentru ei, cu sigurantă mult mai mult decât vârful unui ac. Sunt Gary Partridge. Vă multumesc pentru că ati fost alături de noi.