Arhiva cu înregistrări video


"Se întâmplă acum" OTV

În ziua de 28 octombrie 2009 Nina Petre a fost invitată de realizatorul TV Tudor Barbu la emisiunea "Se întâmplă acum", difuzată de OTV. Dialogul a plecat de la un articol de presă cam neserios despre o temă spirituală şi a continuat despre cum separăm impostura de valoarea adevărată în domeniul paranormalului. În platou a mai fost prezent şi Lucian Iordănescu.

Clarvăzătoarea Nina Petre şi-a susţinut ferm punctele de vedere dobândite prin practica personală în faţa întrebărilor incisive, insinuante şi afirmaţiilor cinice ale moderatorului. În paralel, ea l-a contrat în anumite direcţii pe Lucian Iordănescu, mason şi parapsiholog amator, invitat de obicei la emisiunile de televiziune ca personaj potrivit pentru a face show.

Nina Petre, 28 oct 2009, în studioul OTV, la emisiunea "Se întâmplă acum"

Vizionare emisiune integrală calitate 720 px (50 min)

Emisiune prescurtată, calitate video redusă: Video1 (10 min), Video2 (8 min).

 

TRANSCRIPTUL ÎNREGISTRĂRII VIDEO:

Titlu pe banda de sus a ecranului: În cimitirul Bellu, şpriţ şi voie bună. Spirite “filmate” de o clarvăzătoare.

Titlu pe banda de jos a ecranului: Război: Femeia care “l-a văzut” pe Ion Dolănescu supărat, faţă-n faţă cu Lucian Iordănescu

 

Tudor Barbu: V-am promis că vom reveni asupra unei teme care a stârnit foarte mult interes în România: un articol dintr-un ziar bucureştean, care spune aşa: „La Bellu s-a încins petrecerea spiritelor”. Articolul este scris de o jurnalistă de la acest cotidian, bazat pe o înregistrare telefonică făcută cu invitata mea, doamna Nina Petre. Săru-mâna!

Nina Petre: Bună ziua, bine v-am găsit! 

Tudor Barbu: Femeia care, în calitate de clarvăzător, susţine... sau cel puţin o să vedem azi care sunt adevăratele resorturi ale acestor articole de presă, că nu e singurul. Articole de genul ăsta, unele nişte reale mizerii, altele nişte relatări ciudate (nu-mi permit eu să le evaluez, dar unele sunt nişte mizerii), abundă în presa centrală şi nu numai.

Lângă doamna Nina Petre, în studioul nostru parapsihologul Lucian Iordănescu. Bună ziua! 

Lucian Iordănescu: Bine v-am găsit! 

Tudor Barbu: Omul care s-a decis să curme impostura în acest domeniu extrem de costisitor. Pentru că sunt foarte mulţi români impozitaţi pe prostie, cum se spune. E o vorbă bătrânească: Domnia şi prostia se plătesc. Da, dacă vrei să fii domn şi vrei să-ţi cumperi Bentley, Lamborghini, Maserati, dai două sute de mii de euro şi îl cumperi. Dacă eşti prost, te prinde cetăţeanca de etnie rromă cu ghiocul sau cu cărţile şi ţi-a luat banul. De aici până la clarvăzători închipuiţi nu-i decât un pas, sau până la tămăduitori de 2 lei care nu fac altceva decât să-ţi dea apă cu vrăjeală, cu poveşti, şi tu să mori liniştit pe banii tăi, repet, nu-i decât un pas.

Astăzi vom discuta despre puteri paranormale, despre şarlatani, despre clarvăzători adevăraţi, reali, pentru că s-a dovedit în cursul istoriei cu probe irefutabile (sună urât, dar nu e), cu probe de netăgăduit, că există oameni cu puteri dincolo de ceea ce ne imaginăm noi.

Eu o să caut, nu ştiu dacă îl mai găsesc, am un filmuleţ de 2 minute, de pe vremea când eram la TVR, cu un călugăr budist care bagă mâinile în zăpadă, le ridică în faţa camerei şi în mâna stângă curge apa, se topeşte zăpada, şi în mâna dreaptă zăpada stă exact cât durează filmul: 2 minute de zăpadă într-o mână şi apa care fierbe în mâna cealaltă. Îşi controla energia, îşi controla temperatura corpului.

Sunaţi-vă rudele, prietenii, colegii de serviciu, un război, în termenii cei mai frumoşi ai cuvântului, o discuţie de principii între Nina Petre şi Lucian Iordănescu pe tema clarvăzătorilor, şarlatanilor şi, mai ales, a articolelor de presă bizare, ca să nu spun - unele dintre ele - nişte mizerii fără margini. Aici, se vorbeşte în acest articol despre scriitori care stau la taclale, Puşkin şi Eminescu, despre mari actori, Toma Caragiu, Nea Mărin, Dumnezeu să-i odihnească, Marga Barbu, despre Ion Dolănescu, care este supărat foc că se ceartă copiii pe avere. Deci lucruri care au darul fie să zâmbim, fie să ni se zburlească părul pe noi.

Publicitate, revenim imediat după.

Decupaj publicitate

Tudor Barbu: revenim în platou, aşa cum am anunţat la început. Nina Petre, clarvăzător, da e bine? 

Nina Petre: Da, parapsiholog. 

Tudor Barbu: Femeia care a stat la baza acestui articol „La Bellu s-au încins spiritele într-o petrecere de ziua cimitirului”. Şi domnul Lucian Iordănescu, omul care contestă atât articolul, cât şi existenţa unor aşa-zişi... nu contestă, clamează existenţa unor aşa-zişi clarvăzători, care nu sunt altceva decât nişte şarlatani.

Doamna Petre, cât la sută din articolul acesta vă aparţine? 

Nina Petre: Cam treizeci la sută sunt cuvintele mele. În rest... 

Tudor Barbu: Adică Ion Dolănescu era supărat că se ceartă copiii pe avere... 

Nina Petre: Este adevărat. 

Tudor Barbu: L-aţi văzut dumneavoastră. 

Nina Petre: Am contactat spiritul lui Ion Dolănescu la o televiziune din Bucureşti în urmă cu două săptămâni. Într-adevăr, este foarte supărat. Este un spirit traumatizat, din cauza scandalului care s-a produs după moartea sa.

Tudor Barbu: Cu averea.

Nina Petre: Cu averea, da.

Tudor Barbu: Am înţeles. Eminescu şi Puşkin stăteau de vorbă? Vă aparţine?

Nina Petre: Nu. Eu am subliniat aici ce nu îmi aparţine. Dumneaei a spus că „la cimitirul Bellu a avut loc o petrecere în toată regula”. Nu. Am spus că spiritele se simt fericite, sunt emoţionate atunci când se face o pomenire. Deci şi la cimitirul Bellu s-a întâmplat acelaşi lucru. Acesta e şi rolul slujbelor religioase: pentru a linişti sufletele celor plecaţi în lumea de dincolo.

Tudor Barbu: Sunteţi una şi aceeaşi Nina Petre care, cu ceva timp în urmă, nu foarte mult timp, aţi ieşit pe un post de televiziune şi aţi prezentat un interviu în toată regula cu Elena şi Nicolae Ceauşescu, un dialog...

Nina Petre: Nu. Nu. A fost o altă doamnă.

Tudor Barbu: O altă doamnă.

Nina Petre: Eu am preluat două mesaje de la Nicolae Ceauşescu în urmă cu câţiva ani...

Tudor Barbu: A, dumneavoastră aţi preluat nişte mesaje de la Nicolae Ceauşescu.

Nina Petre: Da, în urmă cu câţiva ani. Şi un mesaj de la Elena Ceauşescu. Dar sunt cam cinci-şase ani de atunci.

Tudor Barbu: De când aţi preluat mesaje de la ei.

Nina Petre: Da.

Tudor Barbu: Care erau mesajele, dacă vi le amintiţi?

Nina Petre: Două mesaje scrise, pe care le-am consemnat şi le-am dat pe internet, de la Nicolae Ceauşescu, în care el a explicat ce s-a întâmplat cu dispariţia lui, în fine. După aceea, un mesaj de la Elena Ceauşescu. Ea avea drept obiectiv principal să le încurajeze pe femeile din România, care după anul 2000 se aflau într-o stare de depresie accentuată. Cel de-al treilea mesaj de la Nicolae Ceauşescu l-am înregistrat video anul trecut, pentru că am primit tot felul de email-uri în care lumea contesta adevărul celor spuse de mine pe internet în textele scrise. Şi chiar domnul Lucian Iordănescu a comparat topica exprimării mele cu topica frazelor spiritului...

Tudor Barbu: Imediat o să-şi spună şi dumnealui punctul de vedere. Spuneţi-mi, Ion Dolănescu v-a spus sau ar putea să vă spună care este valoarea reală a averii pe care a lăsat-o moştenire, că ştiţi că e un scandal foarte mare c-au dispărut sume de bani. L-aţi fi putut întreba, ca să lămurim dacă Dragoş are dreptate când îl acuză pe frate-su că a furat din avere şi a furat din bani, profitând că a fost în ţară, sau Ionuţ are dreptate când spune că n-au existat acele sume fabuloase?

Nina Petre: Eu aş putea să-l întreb, adică să contactez încă o dată spiritul. Dar între spirit şi omul care a murit este o diferenţă ca de la cer la pământ. Spiritul nu stă la discreţia noastră. El ne spune ce vrea. Şi, din câtă experienţă am eu, de ani de zile - încercând să aflu, la solicitarea unor clienţi: unde şi-a lăsat bunica bijuteriile, că nepoţii nu le găsesc, sau unde sunt actele de construcţie a casei, că fiica nu le găseşte şi nu poate să revendice casa - să ştiţi că spiritele sau nu pot sau nu vor să se implice în probleme...

Tudor Barbu: Dar vreodată au putut sau au vrut, adică aţi ajutat vreo familie să îşi găsească actele, banii, averile?

Nina Petre: Eu am încercat să-i ajut. Mai departe oamenii s-au descurcat.

Tudor Barbu: Mă gândeam dacă aţi şi reuşit.

Nina Petre: Da, am ajutat o doamnă din zona Moldovei, i-am dat mesajul de la tatăl ei, al nu-ştiu-câtelea mesaj de la tatăl ei...

Tudor Barbu: Mort fiind, tatăl ei.

Nina Petre: Mort fiind în urmă cu 15 ani. Dânsa s-a dus, a căutat în arhive. Nu existau actele în arhive, actele de construcţie a casei.

Tudor Barbu: Când v-aţi dat seama că aveţi puterea să vorbiţi cu morţii?

Nina Petre: Sunt 16 ani de atunci. Eu am dorit să pot contacta entităţile din astral.

Tudor Barbu: Până atunci, nu?

Nina Petre: Până atunci, nu. Bine, eu am lucrat la catedră. Am fost profesoară. Eram ocupată să le predau elevilor matematică, elevii să înveţe carte şi nu mi-a stat mintea la dezvoltarea aptitudinilor paranormale. După 26 de ani de învăţământ, am considerat că pot să mă ocup şi de altceva. Mi-am dat demisia din învăţământ şi mi-am făcut o firmă, mi-am deschis un cabinet la Piatra-Neamţ împreună cu soţul meu...

Tudor Barbu: Cu această problematică...

Nina Petre: Cu această profesie, cu această ocupaţie de parapsiholog.

Tudor Barbu: Am înţeles. Domnule Iordănescu...

Lucian Iordănescu: În primul rând, îmi pare rău că autoarea articolului nu este aici...

Tudor Barbu: Autoarea articolului lasă multe semne de întrebare, ca de altfel mulţi ziarişti tineri, care acum fac presa asta după ureche. Ne-a spus că are înregistrarea şi ne-o pune pe internet, nu ne-a pus înregistrarea pe email ca s-o avem, înregistrarea telefonică... Mă rog, sunt multe semne de întrebare şi în privinţa ziaristei.

Lucian Iordănescu: Păi tocmai asta, acolo era...

Tudor Barbu: Dar acuma nu mai e nevoie de confirmarea fătucii ăsteia, pentru că avem confirmarea doamnei Petre

Lucian Iordănescu: Dar dacă ea era aicea...

Tudor Barbu: Pe Dolănescu l-a văzut supărat că e şucăr mare cu averea.

Lucian Iordănescu: Alaltăieri, fetiţa respectivă a zis: „Am înregistrarea doamnei”. Şi n-o are.

Tudor Barbu: În care spune: „Am văzut petrecerea ca şi cum ar fi aievea”. E cu ghilimele acolo.

Lucian Iordănescu: Pe mine asta m-a şi intrigat la un moment dat. Nu se poate aşa ceva. Iar astăzi nu mai zice. Şi atunci nu rămâne decât să o credem pe doamna.

Nina Petre: O primă dovadă ar fi decalajul în timp. Petrecerea, comemorarea de la Bellu a avut loc sâmbătă. Eu interviul l-am dat duminică după amiază, prin telefon, acestei domnişoare. Eu nu ştiam că sâmbătă s-a făcut la Bellu această comemorare.

Tudor Barbu: Şi atunci cum aţi văzut-o?

Nina Petre: Şi nu i-am spus „eu văd”, eu i-am vorbit fetei la modul general. Ea îmi punea întrebări la modul general. Nu m-a întrebat „Ce s-a întâmplat la Bellu?”. Mi-a pus întrebări foarte bune: „Cum se comportă spiritele atunci când se face o pomenire?”

Tudor Barbu: Asta e o întrebare bună? Înseamnă că eu sunt un jurnalist prost, n-aş fi fost în stare să pun întrebarea asta.

Nina Petre: Dar nu ştiu câţi oameni m-au întrebat aşa ceva!

Lucian Iordănescu: Era la mintea ei întrebarea, la mintea fetei.

Tudor Barbu: Întrebare de doi lei.

Nina Petre: E la mintea omului obişnuit. Vor să ştie ce fac spiritele când se pomenesc morţii.

Lucian Iordănescu: Dar dânsa nu putea să-i spună: „Reformulează întrebarea”.

Nina Petre: Deci eu i-am făcut o teorie întreagă, conform doctrinei mele spiritiste, i-am vorbit aproape o oră. I-am explicat nişte chestiuni de principiu. Acuma, ea a făcut un articol atractiv. A mai procedat aşa şi în urmă cu câteva luni...

Tudor Barbu: Doamnă, ce ştiu ăştia atunci când citesc, oamenii, sunt sute de mii de români care iau presa zilnic.

Nina Petre: Păi, lumea ce să spună?

Tudor Barbu: Ei citesc articole atractive sau citesc adevăruri? Că, dacă iau ziarul RING şi citesc numai lucruri atractive care n-au decât 20-30% legătură cu realitatea, după cum spuneţi dv., stau şi mă gândesc ce-o fi la LIBERTATEA, ce-o fi la CLICK, ce-o fi la CANCAN, ce-o fi la la ăştilalţii... şi atuncea ce sens are să mai cumpăr presa?! Că nici nu ştiu dacă ţâţele pe care le văd sunt într-adevăr ale ăleia sau sunt de la Photoshop, m-aţi înţeles, e un program care...

Nina Petre: În ceea ce mă priveşte... Să nu-i punem pe toţi în aceeaşi oală. Eu am dat interviuri şi pentru...

Tudor Barbu: Eu mă fac avocatul celor care se uită la noi şi se întreabă: „Domne’, care-i şarlatanul şi care-i clarvăzătorul, care-i parapsihologul şi care este nenorocitul care percepe o taxă unui om necăjit, profitând fie că-i bolnav, fie că nu-şi găseşte cocoşeii (am văzut nişte tâmpiţi care se certau că nu-şi găsesc banii de aur prin casă). Deci cum separă cel de acasă şarlatanul de ăla cu puteri speciale.

Nina Petre: Sunt cazuri diferite.

Lucian Iordănescu: N-au cum.

Tudor Barbu: N-au cum?

Lucian Iordănescu: Nu.

Nina Petre: Sunt cazuri diferite. Am dat câteva interviuri pentru ziarul LIBERTATEA, s-a scris foarte corect. Am dat două sau trei interviuri pentru ziarul CANCAN, s-a scris foarte corect. Foarte, foarte corect.

Tudor Barbu: Dar pentru CLICK aţi dat?

Nina Petre: Nu, nu m-au solicitat.

Tudor Barbu: Bine. Domnu’ Iordănescu...

Lucian Iordănescu: În primul rând, vreau să limpezesc din start o treabă.

Tudor Barbu: Da, avem nişte faximile, arătaţi-le la cadru... Cine este domnul Lucian Iordănescu? că m-a întrebat multă lume.

Lucian Iordănescu: Să-i arăt doamnei. Acest document arată că aparţin celei mai înalte loji de spiritualism din lume.

Nina Petre: L-am văzut pe internet, în site-ul dv.

Lucian Iordănescu: Da, l-aţi văzut?

Nina Petre: Da, am citit site-ul.

Tudor Barbu: O să-l vedeţi imediat şi pe micile ecrane.

Lucian Iordănescu: Deci este de spiritualism, şi de multă vreme.

Tudor Barbu: Iată-l! (pe ecran se arată certificatul de mason în Ritul Misraim-Memphis)

Lucian Iordănescu: Aicea este cea canadiană, mi-au dat-o canadienii. (pe ecran se arată certificatul “Masons of Ontario”) Acuma pot să vorbesc...

Nina Petre: Spuneţi!

Lucian Iordănescu: Pot să vorbesc nu numai în numele meu, pot să vorbesc în numele Nostru.

Nina Petre: Da.

Lucian Iordănescu: Când am citit asta... Noi nu admitem impostura. Deci noi nu scriem pe tarabă, nu ne publicăm în literatura de tarabă. Profanii stau la poartă. Iniţiaţii se ocupă de treaba asta. Iar noi lucrăm la un anumit nivel în spiritualism, deci spiritism, de ani de zile.

Tudor Barbu: Acestea sunt documentele pe care le invocă domnul Iordănescu. Le-aţi văzut, ambele sunt originale, documente care atestă faptul... Iată-le, la nivelul Canadei şi la nivel internaţional, la nivel pluristatal, ca să spun aşa, documente care atestă faptul că este unul dintre parapsihologii recunoscuţi pe plan mondial.

Lucian Iordănescu: Şi, cu gradul, scrie aicea, sunt la nivelul de maestru.

Tudor Barbu: Acum hai să ne întoarcem la Bellu, petrecerea... Apreciem foarte mult faptul că doamna Petre a venit de la Braşov astăzi la Bucureşti pentru emisiune, ceea ce este...

Lucian Iordănescu: Eu nici nu mai discut treaba asta. Atâta vreme cât lipseşte autorul, nu mai mă interesează. Eu am alte nedumeriri...

Tudor Barbu: Vă rog, vă rog.

Lucian Iordănescu: ... pe care aş vrea să le discut cu doamna Petre.

Tudor Barbu: Hai, că peste 10-15 minute vreau să intrăm în legătură şi cu oamenii, să văd cum se vede în rândul populaţiei această dezbatere. Vă ascult, domnule Iordănescu.

Lucian Iordănescu: Pentru că, de exemplu, uitându-mă aşa, în fugă... Site-ul dumneavoastră e destul de elaborat, are o grămadă de descripţii şi unele dintre ele sunt interesante aşa, ca conţinut. Afară de faptul că Noi gândim că spiritul e una, sufletul e alta.

Nina Petre: Aşa gândim.

Lucian Iordănescu: Aşa gândim. OK.

Nina Petre: Da.

Lucian Iordănescu: Suntem de acord. De exemplu dv. ziceţi aicea: „Descifrez orice enigmă uitându-mă la fotografii”. Din site-ul dv. Le-am luat aşa, bucăţi, şi le-am adunat aici. Am aicea şi discursul lui Ceauşescu, ăla care l-aţi prezentat dv., şi al Elenei Ceauşescu, mai multe. „Descifrez orice enigmă uitându-mă la fotografii”.

Nina Petre: Dar eu lucrez pe fotografii, este o certitudine. Acuma, degeaba luăm fiecare titlu din site-ul meu şi-l...

Lucian Iordănescu: Nu, eu iau ideile.

Nina Petre: ... tratăm aşa, cu atenţie deosebită.

Lucian Iordănescu: Ăsta nu e un titlu. Este din conţinut.

Nina Petre: Haideţi să vă explic ce le-am spus şi bulgarilor. La prima etapă de preselecţie, mi-au pus în faţă un tablou cu doi bărbaţi. Şi mi-au cerut să spun: care-i viu, care-i mort. Le-am explicat: “Domnilor, eu aici nu am venit pentru premiul propus de sponsorul bulgar. Am venit pentru că m-au invitat două fete din echipa de producţie de la Kanal D.” Le-am spus de la început: „Nu vin la concurs, nu mă gândesc la acel premiu. Vin de dragul vostru, vin la preselecţie, dar la filmări nu vin, pentru că eu am clienţi cu programare şi nu pot să-i neglijez timp de o lună de zile.”

Tudor Barbu: Aveţi clienţi cu programare pe tema asta cu visele şi cu morţii şi cu vorbitul cu spiritele?

Nina Petre: Eu fac lucrări de karmă şi destin în principal...

Tudor Barbu: Asta întrebam.

Nina Petre: Clarific probleme de viaţă...

Tudor Barbu: Foarte tare!

Nina Petre: Ajut oamenii în cazuri de dispariţii, dar cu rol de consultanţă. Eu nu mă duc pe teren să arăt cu degetul: “Aicea-i mortul”. Lucrul acesta trebuie să-l facă Poliţia.

Tudor Barbu: Dumneavoastră faceţi şedinţe d-astea, domnu’ Iordănescu?

Lucian Iordănescu: Nu, eu studiez.

Nina Petre: Eu lucrez practic.

Lucian Iordănescu: Doamna este detectiv psihic. Scrie aşa?

Nina Petre: Da. Detectiv psihic. Asta-i munca mea.

Tudor Barbu: O secundă vă întrerup, îmi cer scuze...

Decupaj cu imagini transmise în direct de la o manifestaţie de protest în stradă

Tudor Barbu: Să continuăm discuţia.

Nina Petre: Dacă-mi permiteţi, începusem să vă explic un lucru, pe care eu l-am înţeles lucrând, ani de zile. Colegii bulgari mi-au dat un tablou cu două persoane. Am refuzat să fac testarea. Au întrebat care este vie, care este moartă. Am refuzat, am spus: “Domnilor, nu se face o astfel de cercetare pe o poză de grup. În poză trebuie să se afle o singură persoană. De ce? Dacă una este vie şi altă moartă, sau chiar dacă amândouă sunt vii, se produce o interferenţă a biocâmpurilor. Mai clar, mai simplu: se amestecă energiile.”

Lucian Iordănescu: Pe fotografie, doamnă?

Nina Petre: Când au fost fotografiaţi, a rămas imprimat biocâmpul.

Lucian Iordănescu: Dar undele necrobiotice nu se amestecă.

Tudor Barbu: Domnu’ Iordănescu, îi pierdem pe oameni. Oamenii sunt interesaţi aşa: cum poate, dacă poate să separe omul pe şarlatan de ăla cu puteri speciale.

Lucian Iordănescu: Zice aşa doamna Nina Petre - în site-ul dv. -

Nina Petre: Are prea mult timp liber ca să citească. Ştiţi, eu n-am timp liber decât să muncesc.

Lucian Iordănescu: Păi, de astea mă ocup. Zice aşa:...

Nina Petre: Eu muncesc. Alţii citesc.

Lucian Iordănescu: ... „în 2001, Nina Petre a stat de vorbă cu...”

Tudor Barbu: Da, Maria, ştiu că eşti in direct. Stai oleacă, stai un minut la telefon.

Lucian Iordănescu: Zice: „a stat de vorbă cu Nicolae Ceauşescu”. Şi dv. vă adresaţi lui: „Stimate tovarăşe”...

Nina Petre: Cu spiritul, cu spiritul lui Nicolae Ceauşescu.

Lucian Iordănescu: Cu spiritul lui. Şi v-adresaţi lui: „Stimate tovarăşe Nicolae Ceauşescu”...

Nina Petre: Da, pentru ca spiritul să ştie că pe el îl caut.

Lucian Iordănescu: ... „vă rog să-mi spuneţi unde vă aflaţi acum!”

Nina Petre: Vă legaţi de nişte chestii...

Lucian Iordănescu: Nu, nu, nu, pentru că...

Tudor Barbu: Şi spiritul unde era?

Lucian Iordănescu: Nu... 

Tudor Barbu: Dar am înţeles că aţi spus că n-a murit Ceauşescu.

Nina Petre: A murit, dar mai târziu.

Lucian Iordănescu: Spune că a murit în 2000. Ştiţi de unde apare neînţelegerea?

Tudor Barbu: A murit în 2000 Ceauşescu?

Lucian Iordănescu: Da, într-o ţară, pentru că doamna povesteşte cum spune Nicolae Ceauşescu că a fost luat de la gurile Dunării, întâi dus cu un elicopter până la gurile Dunării...

Tudor Barbu: Aşa?

Nina Petre: Aşa mi-a mărturisit spiritul respectiv.

Lucian Iordănescu: ... luat de un submarin.

Nina Petre: Eu sunt un intermediar. Preiau informaţii de la spirite. Şi le dau publicităţii...

Lucian Iordănescu: Doamnă, admiteţi...?

Nina Petre: ... pentru ca să se cerceteze. Şi au cercetat, să ştiţi.

Tudor Barbu: Vă întrerup o secundă. La noi adevăraţii patroni ai postului de televiziune sunt telespectatorii. Săru-mâna, Marie! Eşti în direct. Maria!

Maria: Da, Alo!

Tudor Barbu: Bună ziua în Bihor. Zii, Mărie!

Maria: Aş vrea să o întreb pe doamna clarvăzătoare: de câţi ani profesează?

Tudor Barbu: De 15 ani profesează.

Maria: Bun, mulţumesc. Dar de ce n-a reuşit s-o găsească pe Elodia?

Nina Petre: Am găsit-o, doamnă, dar degeaba spun, că nu se poate ajunge până la ea.

Tudor Barbu: Aţi găsit-o şi pe Elodia?

Nina Petre: Este peste mări şi ţări, doamnă, este pe alt continent.

Tudor Barbu: Deci e vie peste mări şi ţări.

Nina Petre: Da, sigur că da.

Tudor Barbu: Diaconescu, gata tată, opreşte serialul! Elodia trăieşte. În ce ţară e doamnă?

Lucian Iordănescu: Nu se poate spune.

Nina Petre: Degeaba spun, că nu se poate ajunge până la ea şi eu mă pot trezi cu un glonte în cap. Asta-i problema.

Tudor Barbu: Cum nu se poate? Staţi un pic, România e membră ONU, membră NATO.

Nina Petre: Şi? Nu se împuşcă oamenii pe stradă?

Tudor Barbu: Trimitem trupele de comando. Deci dv. ştiţi în ce ţară este Elodia?

Nina Petre: Da.

Tudor Barbu: Şi nu ne puteţi spune, că vă împuşcă cineva? Ai auzit Mărie?

Maria: Am auzit.

Nina Petre: Vă pot spune, dar vă spun degeaba. Că lumea o să spună că fabulez.

Lucian Iordănescu: Deci aici din documentul acesta rezultă că doamna ştie... Sau nu v-a spus unde e Nicolae Ceauşescu? Păstrează secret.

Nina Petre: Ba ştiu.

Maria: Aşa. Domnu' Barbu!

Tudor Barbu: Da, doamnă.

Maria: Aş mai întreba-o pe doamna: la cei care sunt bolnavi, ce le poate spune?

Nina Petre: Doamnă, eu nu am specializare în medicină energetică.

Tudor Barbu: Dar dacă v-ar spune ceva, aţi crede-o?

Maria: Eu ştiu ce să zic?

Nina Petre: Care este problema cu oamenii: Oamenii îşi cunosc bolile, pentru că merg la medic. Dar vor ca un clarvăzător să ştie şi medicină, şi s-o ştie la telefon. Ei, nu oricine face lucrul acesta. Eu lucrez pe fotografii, nu lucrez la telefon.

Maria: Am înţeles.

Tudor Barbu: Da, mersi mult, Mărie!

Lucian Iordănescu: Spunând că Nicolae Ceauşescu a plecat de la gurile Dunării - că aşa v-a spus - admiteţi că sunt şi spirite păcălitoare?

Nina Petre: De aceea l-am chemat de 3 ori la vorbitor.

Lucian Iordănescu: Păi, nu putea să spună că a plecat cu un submarin, pentru că ăsta nu putea fi decât un submarin militar. Flotabilitatea unui submarin militar nu-i permite să se apropie la multe mile de gurile Dunării, pentru că aluviunile din Dunăre creează nişte praguri. Poate o jucărie...

Nina Petre: Cu o şalupă, în dezordinea care era atunci, cu diversiunea electronică de pe cer s-a putut strecura.

Lucian Iordănescu: Doamnă, dacă aude, dacă îl întrebaţi...

Nina Petre: A fost o problema de strategie militară, nu ne facem probleme...

Lucian Iordănescu: Eu am aicea, de exemplu, pe minute ce s-a întâmplat cu Ceauşescu...

Nina Petre: Bine, aveţi pe minute.

Lucian Iordănescu: ... dat de militarii care au consemnat. La atâtea minute...

Tudor Barbu: Poate mint. Poate are dreptate doamna Petre, poate a fost luat cu elicopterul şi dus într-o ţară...

Nina Petre: Eu mă abţin de la comentarii, pentru că am redat un mesaj spiritist.

Tudor Barbu: Dar ce dovadă aveţi, doamna Petre că dv. discutaţi cu spiritul?

Lucian Iordănescu: Vreau să spun o idee.

Tudor Barbu: Vă rog.

Lucian Iordănescu: Haide să ne şi gândim foarte serios. Avem un istoric, Alex Stoenescu, generalul Talpeş. Dacă ăştia se uită acuma, se strâmbă de râs când aude ce bazaconii spunem noi.

Tudor Barbu: Adică ce spune doamna Petre.

Nina Petre: Păi, şi eu mă strâmb de râs când îi aud pe dânşii cum mint. Cum mint.

Lucian Iordănescu: Păi, da' doamnă, dv. nu puteţi să spuneţi că, de pildă, Alex Stoenescu minte sau Talpeş minte. Omul care a condus toate serviciile. Şi-i spuneţi lui Talpeş în faţă: minte. El vă pune documente.

Nina Petre: Nu-i spun, domnule.

Lucian Iordănescu: Deci e absurd.

Nina Petre: Nu-i spun nimic în faţă domnului Talpeş, pentru că dânsul ştie ce ştie, istoria pe viu. Eu redau nişte mesaje din lumea nevăzută care pot să completeze ceea ce ştiu oamenii. Acesta este rolul meu.

Lucian Iordănescu: Cu Ion Ţugui puteţi vorbi, că îl apreciaţi?

Nina Petre: Da, chiar am vrut să-i contactez spiritul acum câţiva ani ca să-l întreb ce părere are despre ceea ce fac vrăjitoarele.

Lucian Iordănescu: Ştiţi ce v-aş ruga eu să faceţi cu el? Cu Ion Ţugui.

Nina Petre: Nu cu el, cu spiritul lui Ion Ţugui.

Lucian Iordănescu: Când zic el, nu mai mă refer la trupul de carne, mă refer la el, la spirit.

Nina Petre: Eu mă refer la spirit.

Lucian Iordănescu: Eu am fost foarte apropiat de el.

Tudor Barbu: Ce dovadă aveţi, doamnă, că aţi vorbit cu Dolănescu? Cu spiritul lui Dolănescu. Sincer. Eu acum, uitaţi-vă puţin la mine!

Nina Petre: Da, mă uit foarte atent.

Tudor Barbu: Am pus mâna aşa la cap şi mă gândesc. Şi le spun oamenilor: Oameni buni, mă numesc Tudor Barbu. Am făcut toate demersurile să intru în legătură directă, metempsihotic şi parapsihologic, nu? cu spiritul lui Ion Creangă. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mi-aduc aminte... Şi încep şi vorbesc acu' cu Creangă. Şi lumea se uită la mine prostită, eu îi prostesc în continuare, ei se uită la mine, de mâine îmi deschid un cabinet şi vorbesc cu ce spirit vreau, cum vreau, trebuie doar să am un dram de inteligenţă să ştiu să aşez vorbele una lângă alta. Ce dovadă am eu?

Dv. aţi vorbit cu Ion Dolănescu, văzându-l supărat că se bat netoţii ăia de copii ai lui, se bat, că i-au făcut numele de râs deja - din ce-a fost Dolănescu a ajuns un fel de subiect de cancan. Toată lumea ştie că se ceartă copiii ăia. Care este dovada că aţi vorbit cu spiritul lui Ion Dolănescu?

Nina Petre: Eu nu lucrez singură. Am un spirit care de 15 ani mi le aduce la vorbitor. Ori, acel spirit mi-a dat de foarte multe ori sfaturi extraordinare.

Lucian Iordănescu: Dar nu poate să confirme spiritul.

Nina Petre: Şi m-a avertizat.

Tudor Barbu: Nu poate să confirme nimeni.

Nina Petre: Staţi, că vă spun acuma cum e şi cu mediumii moderni, că aveţi o problemă dv. Să continui, daţi-mi voie să continui!

Acel spirit, de 15 ani îmi aduce spiritele cu care eu vreau să vorbesc. Eu redau mesajul. Eu sunt un om de legătură între această lume şi lumea de dincolo. Redau nişte mesaje şi le dau publicităţii: “Oameni buni, luaţi din ele informaţia care vă trebuie!”

Tudor Barbu: Orice televiziune şi-a dori să facă audienţă - şi eu, vă chem mâine: „Doamna Nina Petre, mâine vreau să veniţi să avem o discuţie, dacă se poate în paralel, cu spiritul lui Nicolae Ceauşescu şi cu spiritul lui Brejnev, să vedem exact care au fost relaţiile dintre Uniunea Sovietică şi România în perioada anilor '70!”

Nina Petre: S-ar putea să le aflaţi în felul acesta.

Tudor Barbu: S-ar putea să le aflăm.

Nina Petre: Da.

Tudor Barbu: Bun, fac audienţă foarte mare, se uită lumea: „Domne', extraordinar, la OTV vorbesc Ceauşescu şi Brejnev în direct, prin intermediul doamnei Petre.”

Nina Petre: Da. În Occident sunt televiziuni care folosesc mediumi în direct. Şi se discută cu orice spirit.

Tudor Barbu: Aţi făcut asta în direct vreodată?

Nina Petre: Cu înregistrări filmate.

Lucian Iordănescu: Domnu' Barbu, am o rugăminte la doamna Petre.

Tudor Barbu: Vă rog.

Lucian Iordănescu: Eu fiind, foarte apropiat cu Ion Ţugui, am avut mai multe colaborări. Lăsând la o parte cei „Şapte ani apocaliptici” - de care faceţi vorbire - când i-am zis „Nu ţi-a fost ruşine să scrii mizeria asta?”, ştiţi ce mi-a răspuns? „Dar s-a vândut bine.”

Nina Petre: Da.

Lucian Iordănescu: Aşa mi-a răspuns Ion Ţugui.

Nina Petre: Da, şi a aprins minţile multor români.

Lucian Iordănescu: Ştiţi ce să-l întrebaţi pe el? Cu 3 zile înainte să moară, unde eram noi doi şi ce făceam?

Nina Petre: Să vedem dacă vrea să vă spună.

Lucian Iordănescu: Păi, de ce să nu vrea?

Nina Petre: Eu vă transmit mesajul şi mai departe nu-mi asum nicio răspundere.

Lucian Iordănescu: De ce? Pentru că a făcut vâlvă la vremea respectivă acţiunea noastră, care într-un fel s-a obturat, pentru că el a murit la 3 zile exact după ce ne apucasem noi de treabă. Şi erau angrenate multe forţe. Şi din exterior.

Eu i-am zis de mult, pentru că nu e cum au zis vrăjitoarele că „l-au omorât ele”.

Nina Petre: Nu, era bolnav.

Lucian Iordănescu: El bea 3 sticle de cola pe zi.

Nina Petre: Da, era bolnav.

Lucian Iordănescu: Fuma 4 pachete de ţigări şi 20 de cafele. N-avea cum să supravieţuiască.

Nina Petre: Eu l-am văzut la Casa Presei Libere cam cu 2 săptămâni înainte de a muri, l-am văzut pe coridor, avea o culoare vânătă pământie şi m-am gândit "Doamne, domnul Ţugui este bolnav".

Lucian Iordănescu: Era cianotic, pentru că nu i se mai oxigenau plămânii, iar el fuma 4 pachete de ţigări. Dar, întrebaţi-l... Dacă-mi spuneţi treaba asta, sunteţi Number One. Ce-am făcut...

Nina Petre: Nu. Vă spun ce-mi transmite.

Lucian Iordănescu: Păi, el n-ar putea să vă mintă decât în cazul în care...

Nina Petre: Ba da, poate să refuze să vă spună dumneavoastră.

Lucian Iordănescu: Păi, nu poate să refuze să-mi spună mie, pentru că eram acolo.

Nina Petre: Pentru că vreţi neapărat o dovadă. Eu vă transmit mesajul, şi mai departe...

Lucian Iordănescu: Eu nu vreau dovada de la el. Eu vreau dovada de la dumneavoastră.

Nina Petre: Dar nu sunt eu persoana care născoceşte mesajul. Eu sunt un intermediar. Ce-mi dă spiritul aia scriu sau aia vorbesc.

Lucian Iordănescu: Da, e ce susţineţi dumneavoastră...

Nina Petre: Vedeţi, aşa cum faceţi dumneavoastră, fac foarte mulţi oameni: “Să-mi spună mie bunica moartă cum mă alinta când eram mic.” Dar poate a uitat spiritul ăla.

Lucian Iordănescu: Doamnă, eu mă ocup de 40 de ani de spiritism...

Nina Petre: Cred, da, şi?

Lucian Iordănescu: Nu de 15 ani...

Nina Petre: Da, dar nu-l practicaţi.

Lucian Iordănescu: Ba da.

Nina Petre: Sunteţi un medium?

Lucian Iordănescu: Noi aicea îl practicăm.

Nina Petre: Nu noi. Nu noi. Dumneavoastră! Contactaţi spiritele personal? Ca să vedeţi cum este, cum vă simţiţi atunci când contactaţi un spirit?

Lucian Iordănescu: V-am spus cum lucrez cu...

Nina Petre: Nu, mi-aţi spus că aveţi un medium.

Lucian Iordănescu: Un medium.

Nina Petre: Păi, ăla lucrează cum poate, domnule. Dar încercaţi dumneavoastră să vedeţi cum este când vă stoarce de vlagă, când îi scoateţi vorbele cu cleştele, că nu vrea să spună.

Lucian Iordănescu: Înseamnă că ăla este un spirit inferior, nu e spiritul care îl caut.

Nina Petre: Nu este inferior deloc. Nu. Dar au şi ele punctele lor de vedere.

Lucian Iordănescu: Această instituţie...

Nina Petre: Nu ştiu domnule, lăsaţi-mă cu instituţia aceea. Eu trudesc de 15 ani. Credeţi, nu credeţi, eu muncesc mai departe.

Lucian Iordănescu: Foarte bine faceţi.

Nina Petre: Păi, atunci?

Lucian Iordănescu: Nu e vorba de crezut aici. E vorba că sunt...

Nina Petre: La mine nu-i pe diplome domnule, nu-i pe diplome de instituţii occidentale.

Lucian Iordănescu: Cine vă recunoaşte pe dumneavoastră, în afară de afirmaţia dumneavoastră? Cine vă mai recunoaşte?

Nina Petre: Da’ cine vrea mă recunoaşte. Da’ n-am cerut să fiu recunoscută. Eu muncesc mai departe. Eu cercetez. Munca mea e de cercetare.

Lucian Iordănescu: În domeniul spiritismului în special, pe aici a trecut Allan Kardec, Madame Blavatsky, Rudolf Steiner, Swedenborg. Asta are 5000 de ani. (arată diploma emisă de masonerie)

Nina Petre: Şi sunt sute de mii de mediumi în toată lumea la ora actuală care preiau mesaje de la oricine vor ele şi care, în stare de conştienţă perfectă, în stare de luciditate, intră în clădiri şi discută cu spiritele care bântuie pe acolo. Niciunul nu intră în transă. Eu intru în semitransă, dar sunt mediumi care umblă prin clădire şi găsesc spiritul într-un colţ, discută cu el şi spun ce face ăla. De ce nu acceptaţi că există sute de mii de mediumi la ora actuală în toată lumea care lucrează în felul acesta?

Lucian Iordănescu: Sute de mii?!

Nina Petre: Da. Dar în România sunt singura persoană care îşi asumă responsabilitatea faptelor sale. Şi eu voi cerceta mai departe această lume, indiferent ce părere au cei care se află în viaţă.

Lucian Iordănescu: Deci dumneavoastră ziceţi că Nicolae Ceauşescu a fugit.

Nina Petre: Aşa mi-a declarat spiritul respectiv şi am verificat discutând şi cu alte spirite.

Lucian Iordănescu: Când el spune că a fost luat - cum aveţi aici în text - a fost sustras şi a murit unul, s-a sacrificat unul în locul lui...

Nina Petre: Ca să fiu sinceră, eu cred în această versiune.

Lucian Iordănescu: ... dar Elena Ceauşescu ce s-a întâmplat cu ea?

Nina Petre: A fost omorâtă. A fost împuşcată. Ea a fost sacrificată.

Lucian Iordănescu: Adică i-a zis “Lenuţă dragă, eu o şterg, tu rămâi cu sosia mea şi te ciuruiesc ăştia.”

Nina Petre: A fost o situaţie atât de neclară! Ei au fost atât de stresaţi şi luaţi repede, încât nu prea şi-au dat seama ce se întâmplă cu ei.

Lucian Iordănescu: De unde l-au luat pe el?

Nina Petre: De la marginea Bucureştiului l-au dus.

Lucian Iordănescu: Păi, eu vă spun aicea minut cu minut ce s-a întâmplat din clipa...

Nina Petre: Spuneţi, domnule!

Lucian Iordănescu: ... când au plecat de pe...

Nina Petre: Dacă dumneavoastră credeţi că persoanele care au fost de faţă au spus întotdeauna adevărul, atunci luaţi-le de bune!

Lucian Iordănescu: Doamnă, documentul ăsta...

Nina Petre: Eu nu iau de bune.

Lucian Iordănescu: ... arată că şi eu am fost de faţă.

Nina Petre: N-are nici o legătură cu Ceauşescu.

Lucian Iordănescu: Documentul ăsta arată că şi eu am fost de faţă. (arată un certificat de revoluţionar)

Tudor Barbu: Da. Bună ziua, Daniel, eşti în direct!

Daniel: Bună ziua.

Tudor Barbu: Te ascultăm, ia zii!

Daniel: Vreau să pun o întrebare celor doi invitaţi ai dv. Şi să le spun şi dumnealor bună ziua!

Nina Petre: Bună ziua!

Lucian Iordănescu: Bună ziua şi dv.!

Daniel: Să vă întreb dacă dv. lucraţi cu pendulul. Unul din dv.

Nina Petre: Eu nu.

Lucian Iordănescu: Eu lucrez, da, radiestezic şi cu ansa, dar mai mult cu pendulul, pentru că ansa este mai tributară propriilor mele porniri. Pendulul e mai neutru.

Daniel: Aşa. Acum o altă întrebare. Mi-am notat aici câteva, ştiu io, e bine sau nu-i bine.

Lucian Iordănescu: Ziceţi-le.

Daniel: Pe domnul Talpeş îl cunoaşteţi de mult?

Lucian Iordănescu: Oho, sigur că da.

Nina Petre: Eu nu-l cunosc personal.

Daniel: Asta a fost doar o întrebare. Poate...

Lucian Iordănescu: Da, da da. Generalul Talpeş...

Daniel: Vă mai gândiţi dumneavoastră cine-i domnul Talpeş!

Lucian Iordănescu: Poftim.

Daniel: Să vă mai gândiţi dumneavoastră cine-i domnul Talpeş!

Lucian Iordănescu: Păi, eu ştiu cine.

Tudor Barbu: Dar cine, Daniele, e domnu' Talpeş?

Daniel: Nu ştiu, domnu' poate să spună. Ce a fost dânsul, ce a condus dânsul.

Tudor Barbu: Păi, a spus că a condus serviciile secrete.

Lucian Iordănescu: Asta a fost un titlu, e militar de carieră, e general şi are o întreagă istorie de-a lungul timpului.

Daniel: Nu sunt domne' general, stai liniştit dumneata că nu sunt general. Da' dacă el a condus serviciile secrete, eu, un om de rând, care nu-l cunosc cum îl cunoşti dumneata, cum pot eu să am încredere în el?

Tudor Barbu: Bine, Daniel, răspunde-mi la o întrebare: Ţi se pare că ceea ce spune că poate să facă doamna Petre, Nina Petre, este real, e plauzibil sau e o prosteală după părerea ta?

Daniel: Dom'ne, nu ştiu. S-ar putea să fie bine. S-ar putea să fie prosteală. Însă oamenii nu se pot judeca după ceea ce spun pe moment.

Tudor Barbu: Da’ după ce?

Daniel: După ceea ce se întâmplă. Adică ei spun cu un timp înainte o anumită întâmplare, înţelegeţi?

Lucian Iordănescu: Vă referiţi la premoniţie.

Daniel: Şi după ce se întâmplă ce-au spus, se poate judeca un om.

Nina Petre: Mersul istoriei confirmă sau infirmă ceea ce spunem noi.

Tudor Barbu: Bine, Daniel, mersi!

Nina Petre: Istoria confirmă sau infirmă ceea ce spunem noi.

Tudor Barbu: Da, continuaţi dialogul, doamna Petre cu domnul Iordănescu!

Lucian Iordănescu: Deci au existat în România, eu am o notă scoasă de undeva: “În România detectivi psihici”, de care vorbiţi dumneavoastră, “nu sunt recunoscuţi oficial”, că nu există legislaţie.

Nina Petre: Nu, şi nici în general.

Lucian Iordănescu: “Situaţia era drastic controlată până în ‘90. În perioada comunistă, asemenea profesionişti activând în cadrul fostei Securităţi şi, având, după cum se spune, rezultate de excepţie, comparabile cu marile servicii speciale de pe mapamond...” Au existat.

Nina Petre: Există şi acum în marile ţări ale lumii.

Lucian Iordănescu: Da, există şi acum.

Nina Petre: Toţi şefii de state, toate serviciile secrete folosesc detectivi psihici. Folosesc paranormali.

Lucian Iordănescu: Există, au fost şi sunt.

Nina Petre: Dar sunt cadre militare, sunt cadre specializate pentru serviciile secrete. Nu folosesc amatori ca mine. Eu sunt o persoană cu activitate privată. Nu pot fi angrenată în lucrările de cercetare ale poliţiei, ale serviciilor secrete. Nu pot fi primită, de exemplu, în gardă personală a preşedintelui ţării, pentru că nu am specializare pentru aşa ceva, iar vârsta nu îmi permite să devin studentă la academia SRI sau să urmez şcoala de poliţie. Să facem o deosebire. Există foarte mulţi paranormali în toate serviciile secrete.

Lucian Iordănescu: La niciunul din locurile alea pe care le-aţi enunţat nu se predă asta. E în altă parte.

Nina Petre: Nu-i vorba de predat. E vorba de oameni pricepuţi care sunt folosiţi.

Lucian Iordănescu: Păi, ei sunt antrenaţi. Aşa-numiţii “neconvenţionali”.

Nina Petre: Dar trebuie să aibă pregătire, pentru că ei, într-un fel, au acces la baza de date a poliţiei sau serviciilor.

Tudor Barbu: O secundă. Emilia, eşti în direct, săru-mâna!

Emilia: Bună ziua! Bună ziua şi invitaţilor dv.!

Lucian Iordănescu: La fel şi dv.!

Nina Petre: Bună ziua!

Emilia: Pentru domnul Iordănescu am o întrebare.

Lucian Iordănescu: Vă rog.

Emilia: Domnu' Iordănescu, de mult timp vreau să vă caut şi aş dori în emisiunile la care sunteţi invitat să spuneţi totuşi ce se întâmplă în legătură cu aceste comunicări. Cine-i comunică? Întrebaţi-o pe doamnă, dumneavoastră, cine-i comunică, că de un an şi ceva îmi comunică cineva ceva. Am emoţii, mă scuzaţi. Am comunicări cu o entitate, dar de fapt nu ştiu, nu-mi spune ce. Mă pune noaptea să mă scol să scriu poezii.

Lucian Iordănescu: Şi scrieţi poeziile sub dictare...

Emilia: Sub dictare, sub dictare domnu' Iordănescu.

Lucian Iordănescu: ... aşa numita scriere mecanică, cum scria, de pildă Haşdeu, când îi dicta fiica lui?

Emilia: Da, sub dictare.

Lucian Iordănescu: Dumneavoastră nu sunteţi conştientă.

Emilia: Eu ce aud atâta scriu, eu nu judec deloc în momentul când scriu poeziile.

Lucian Iordănescu: Foarte interesant, sigur că da.

Nina Petre: Este posibil să aveţi o deschidere deosebită a canalului telepatic şi să preluaţi mesajele de la o entitate astrală. Este posibil, dar nu trebuie să vă speriaţi...

Lucian Iordănescu: Dimpotrivă.

Nina Petre: ... nu trebuie să deveniţi depresivă, trebuie să citiţi foarte multe cărţi în domeniul spiritismului ca să înţelegeţi ce se întâmplă cu dumneavoastră. Sunt foarte multe cazuri asemănătoare cu al dv., chiar în România. Eu îi învăţ pe oameni să nu devină disperaţi, să nu se sinucidă şi să nu povestească pe toate drumurile ce li se întâmplă pentru că vor fi calificaţi ca nebuni.

Tudor Barbu: Mda, mda. OK. Bine. Deci continuăm: „Şarlatani sau nu, clarvăzători sau poveşti de prostit oamenii”. Ferezia, eşti în direct!

Ferezia: Bună ziua, domnu' Barbu şi invitaţilor dv.!

Lucian Iordănescu: Bună ziua!

Tudor Barbu: Da, hai, Ferezia, zii mai departe! Cum se vede la tine povestea asta?

Ferezia: Nu ştiu cum se vede povestea, eu din nordul ţării o văd aşa şi-aşa, cum se spune, ca la medic. Nu ştiu. Cred, nu cred în asemenea lucruri, dar vreau să vă spun că mi s-a întâmplat mie personal. Cineva mi-a spus aşa: „Dacă vrei să vezi o persoană care ţi-e dragă ţie, sau mă rog, atunci concentrează-te şi ai s-o vezi”. Şi mi-a reuşit, dar o singură dată.

Nina Petre: Ei, mai încercaţi!

Ferezia: Da, dar să vă spun ceva. După mai multe încercări, mă doare capul.

Nina Petre: Normal. Faceţi un efort deosebit şi, când obosiţi, trebuie să vă odihniţi, să renunţaţi la această concentrare şi să vă dedicaţi treburilor gospodăreşti sau să vă plimbaţi.

Ferezia: Păi, să vă spun ceva. Eu sunt nevăzătoare complet, deci nu văd absolut nici lumina zilei.

Nina Petre: La nevăzători, astfel de aptitudini paranormale sunt mult mai puternice decât la oamenii care au vedere.

Ferezia: Da, aşa mi s-a spus de cineva. Da, într-adevăr.

Nina Petre: Foarte mulţi nevăzători pot să vadă cu mintea pentru că ochii lor nu mai văd.

Ferezia: Da.

Nina Petre: Şi atunci, creierul lor le înlocuieşte ochii. Dar nu în totalitate. Parţial.

Lucian Iordănescu: Au avut bulgarii un personaj celebru...

Nina Petre: Vanga, da.

Lucian Iordănescu: Vanga, care era...

Nina Petre: Vanga, sigur. Şi Valentina Gârlea de la Iaşi, tot aşa, vede cu creierul, pentru că şi ea este nevăzătoare.

Ferezia: Da, da.

Nina Petre: Deci când vă interesează, vreţi să mergeţi cu mintea undeva mai departe, în satul vecin, să vedeţi ce face cumătra...

Ferezia: Da...

Nina Petre: Vă aşezaţi liniştită pe un scaun, închideţi ochii şi încercaţi să mergeţi cu mintea. Reuşiţi sau nu reuşiţi.

Tudor Barbu: Doamna Petre, care au fost întrebările pe care i le-aţi adresat spiritului lui Dolănescu şi care au fost răspunsurile, doamnă? Acum, la ultima apariţie de presă, ca să spunem aşa.

Nina Petre: L-am rugat să îmi spună ce părere are despre conflictul dintre copiii săi. I-am adresat de la început două sau trei întrebări, după aceea a mers cursiv, nu l-am oprit deloc. Deci asta m-a interesat. Ce părere are despre conflictul dintre copiii săi şi cum se simte el ca spirit recent plecat pe lumea cealaltă atunci când asistă la circul care se petrece între rudele lui, că s-au format două tabere acolo. În rest, l-am lăsat să vorbească.

Tudor Barbu: Şi el ce v-a răspuns concret?

Nina Petre: Păi, concret, i-a certat pe băieţii lui pentru că i-au pângărit memoria cu scandalurile lor şi le-a spus că el, de acolo de unde este, nu mai poate să le dea educaţie, a făcut asta când era în viaţă.

Tudor Barbu: Domnu' Iordănescu, cum comentaţi acest dialog?

Lucian Iordănescu: După mine, din studiile de mulţi ani, spiritele n-au emoţii. Sufletele au emoţii, că partea sufletească este tributară emoţiei, senzaţii, sentimente.

Tudor Barbu: Adică minte doamna Petre sau cum?

Lucian Iordănescu: Nu.

Nina Petre: Nu, spiritele au suflet. Spiritul este înconjurat de un strat energetic, acela conţinând sufletul.

Lucian Iordănescu: Există o... Universul acesta este format din 3 părţi: Spirit, care e informaţie, suflet, care e energie, şi partea materială.

Tudor Barbu: Da. Maria din Tecuci, eşti în direct!

Nina Petre: Vedeţi, schemele acestea ermetice nu prea corespund cu structura universului.

Maria: Bună ziua, domnu’ Barbu!

Tudor Barbu: Ia zii!

Maria: Şi bună ziua tuturor invitaţilor!

Tudor Barbu: Bună ziua!

Maria: De câte ori s-o întâmplat evenimentele în ţară la noi, eu, cu o lună, două înainte, le visez pe toate. Deci, am şi eu viziunile mele într-un fel, prin somn, visele mele, dar le interpretez singură.

Nina Petre: Foarte bine faceţi.

Maria: Şi, mă rog, eu n-am cui să i le spun, cu cine să...

Tudor Barbu: Maria, cum separă omul de rând, prostimea, noi ăştia fără carte, cum separăm cei care sunt cu adevărat clarvăzători de şarlatanii care ne şi iau bani ca să ne prostească?

Maria: Da, să ştiţi că aşa este.

Tudor Barbu: Păi, cum, aşa este?!

Maria: Foarte mulţi şarlatani.

Tudor Barbu: Doamna Petre spune că nu prea avem cum să-i separăm. Domnul Lucian Iordănescu spune că nu avem cum. Deci înseamnă că niciodată nu vom şti care-i ăla care are puteri supranaturale sau îşi controlează puterile date de Dumnezeu şi care este şarlatanul care n-are nicio putere, în schimb, face bani.

Nina Petre: Vă explic eu imediat, vă explic.

Maria: Păi, asta ziceam şi eu.

Eu am foarte mulţi morţi în familie, mai ales acuma de vreo doi ani de zile, şi, dacă vreau să aflu ceva, eu mă concentrez seara prin somn şi îmi spune totul: cum să procedez, ce să fac.

Tudor Barbu: Vorbiţi cu ei?

Nina Petre: Bine, poate fi glasul minţii dumneavoastră. Nu neapărat un spirit.

Maria: Adevărul este că, de câţiva ani de zile, noaptea o pierd cu OTV-ul. Dacă nu-l am lângă mine.

Lucian Iordănescu: Când se decorporalizează dânsa şi iese în astral...

Tudor Barbu: Mersi, Mărie!

Cum?

Lucian Iordănescu: Deci când se decorporalizează – în timpul somnului noi ieşim din trupul ăsta, îl lăsăm şi plecăm în astral. Şi atunci când ne întâlnim cu anumite persoane... Doamna Petre zice “glasul minţii”. Păi, am o problemă, definiţi-mi mintea! Ce-i aia minte, doamnă?

Nina Petre: Auziţi, îi explic omului pe înţelesul său. Omului dacă-i spuneţi “subconştient, supraconştient, inconştient”, omul care nu a studiat parapsihologie nu înţelege şi râde. Şi atunci, folosesc cuvântul minte, pentru că omul ştie de minte. “Uite, mintea mea mi-a spus că trebuie să mă duc la magazin în clipa asta”.

Lucian Iordănescu: Şi pune mâna aici. Şi mintea nu-i aici. (arată spre frunte)

Nina Petre: Bine, omul de rând crede că mintea e în cap. Şi de fapt..

Lucian Iordănescu: Confundă cu creierul. Dar nu e aşa.

Nina Petre: ... este o noţiune teoretică, dar trebuie să-i vorbim cumva.

Tudor Barbu: Mihaela din Bucureşti, săru-mâna!

Mihaela: Bună ziua!

Tudor Barbu: Ia spune, Mihaela, care parte are mai multă dreptate! partea domnului Iordănescu, partea doamnei Petre...

Mihaela: Cred că domnul Iordănescu. Aş vrea să-l întreb pe domnul Iordănescu. Eu nu am mamă. Mama mea a murit acum 21 de ani. Vreau să vă spun că, de câte ori o visez pe mămica mea sau pe bunica mea, nu că-mi vrea răul, dar mă anunţă că se va întâmpla ceva. Deci ori mă îmbolnăvesc eu, ori copilul meu. Deci eu am lăsat fetiţa mea acasă şi seara am visat-o într-adevăr. Mi-a zis de 2 ori să am grijă de fată. Când am venit de la serviciu, am găsit-o cu capul spart.

Lucian Iordănescu: Firesc. Dv. fiind probabil o hipersenzitivă, comunicaţi cu spiritele celor destrupaţi - care au grijă oricum de dv. într-un anume fel. Atenţie că în momente, eu ştiu, de meditaţie foarte profundă intenţionată, vă pot încăiera, ca să zic aşa, spirite care nu sunt alea pe care le aşteptaţi. Sunt egregori mai inferiori.

Mihaela: Domnu' Iordănescu, aş vrea să vă mai întreb un lucru. Pur şi simplu, eu am zis că visez. Mi s-a bătut în geam şi mi-a spus de 3 ori, zice „Ai grijă de fată”. Am ieşit afară, era iarnă, într-adevăr se cunoşteau urmele, deci a fost cineva la geam. Pur şi simplu, s-au văzut urme.

Tudor Barbu: Cum comentaţi? Mulţumesc Mihaela.

Lucian Iordănescu: De exemplu, în nişte castele din Anglia s-au făcut nişte teste pentru aşa-numite fantome. Şi s-a pus nişte talc foarte fin. Şi pe talcul ăla s-au imprimat urmele, pentru că, din ectoplasmă, acele fantome capătă consistenţă. Natie King, faimoasa care se corporaliza, a dat şi din părul ei, era fierbinte, au fotografiat-o, toţi au negat-o până când au arătat că este. Ea venea dintr-un medium. Din ectoplasma mediumului plus din jur se... Există... dar sunt diferite, spiritele nu sunt toate aşa.

Tudor Barbu: Doamna Nina!

Nina Petre: Sunt situaţii diferite. Putea, de exemplu, să fi fost cineva la geamul dânsei, să rămână urmele. Iar dânsa prin vis a primit anumite informaţii.

Tudor Barbu: Am înţeles.

Nina Petre: Acuma, că a fost o fantomă...

Tudor Barbu: Ştefan Stroe, colegul şi prietenul meu, realizator de emisiuni de televiziune. Bună ziua, sunteţi în direct!

Ştefan Stroe: Salut, Tudor! Le spun bună ziua şi invitaţilor tăi!

Lucian Iordănescu: Bună ziua!

Ştefan Stroe: Deci ce să spun? Şarlatani clar, asta este părerea mea. Vreau să te felicit pentru că ai început genul ăsta de subiect, ai început să-l dezvolţi. Vreau să spun că sunt de partea ta şi am un război personal cu oamenii ăştia, pentru că în ultima vreme au venit oameni la mine care s-au plâns că tot felul de şarlatani de genul ăsta le percep tot felul de sume. Sunt oameni care se duc acolo cu ultima speranţă în suflet. Sunt oameni care nu mai au altă speranţă, merg cu copii care sunt pe moarte, practic.

Tudor Barbu: Cu ultimii bani din casă merg.

Ştefan Stroe: Absolut, da, vând totul din casă.

Tudor Barbu: Aşa este.

Ştefan Stroe: Şi se duc la genul ăsta de... eu îi numesc infractori, sincer acuma, şi-mi asum responsabilitatea.

Lucian Iordănescu: Nu, că nu aveţi un articol în Codul Penal prin care să-i numiţi infractori.

Ştefan Stroe: Poftiţi?

Lucian Iordănescu: N-aveţi un articol în Codul Penal prin care să-i definiţi ca infractori.

Ştefan Stroe: Să ştiţi că am. E înşelăciune. Nu ştiu, 215, cât e?

Lucian Iordănescu: Dacă omul se duce de bunăvoie...

Ştefan Stroe: Poftim?

Lucian Iordănescu: Dacă omul se duce de bunăvoie şi crede, se înşală singur...

Ştefan Stroe: Un om se duce de bunăvoie şi i se promite ceva, şi eu consider că este şi o înscenare asta, pentru că exact ca vrăjitoarele alea din Bucureştii Noi, adică la mama Omida, care-şi bagă bărbaţii prin...

Lucian Iordănescu: Maria Câmpina et company.

Ştefan Stroe: Exact. Îşi bagă bărbaţii prin pod, ăştia vorbesc şi lumea crede că vorbeşte spiritul sau vorbeşte mortul din cealaltă parte a lumii. Concret. Că nu vreau să intru în polemică cu nimeni, că nu am de ce.

Tudor Barbu: Am înţeles. Ştefane, nici nu mai avem, din păcate, timp să intrăm în polemică. Îmi pare rău că ai intrat atât de târziu în emisiune.

Ştefan Stroe: Lasă-mă 2 secunde, Tudor!

Tudor Barbu: S-a terminat emisiunea, dar hai, doar 2 secunde, că s-a terminat spaţiul.

Ştefan Stroe: Vreau să spun că sunt oameni care fac foarte mult rău şi pot să-ţi dau câteva nume, adică unul Argeşanu, Doru Pârv, colegul tău iubit - sunt o grămadă de escroci de genul ăsta. Ţi-am spus că-mi asum responsabilitatea, îi aştept la o eventuală confruntare. Aşa că este, cum să spun, aicea oamenii greşesc că ei cred în tot felul de şarlatani de genul ăsta...

Tudor Barbu: Mulţumesc mult, Ştefan Stroe, oameni buni, un subiect care, aţi văzut, trezeşte foarte multe pasiuni. Sunt foarte mulţi, sute de mii de români care au trecut, trec sau vor trece prin faza asta de a apela la clarvăzători, la vraci, tămăduitori, parapsihologi – mulţi dintre ei, majoritatea dintre ei, 99 la sută, 90 la sută dintre ei sunt nişte şarlatani fără margini.

Lucian Iordănescu: Dar ieri am văzut...

Tudor Barbu: Asta pot s-o spun şi eu, ca şi colegul meu Stroe.

Lucian Iordănescu: Domnu’ Barbu, ieri am văzut pe 3 km lungime la Patriarhie, pe 10 rânduri, oameni care se duceau să pupe moaştele. Aia cum se cheamă?

Tudor Barbu: Credinţă.

Nina Petre: Naivitate.

Tudor Barbu: Credinţă, nu, nu.

Nina Petre: Pot să completez şi eu ceva?

Tudor Barbu: Vă promit... Nu mai avem timp. Vă promit că vom avea o altă emisiune la care îl voi invita şi pe Ştefan Stroe şi pe cei doi invitaţi de marcă de astăzi. Ne revedem mâine la aceeaşi oră, la 16, vă doresc până atunci toate cele bune!

SFÂRŞIT

Vizionare emisiune integrală calitate 720 px (50 min).

Emisiune prescurtată, calitate video redusă: Video1 (10 min), Video2 (8 min).

Emisiunea face parte din colecţia cu videoclipuri a site-ului nostru.