< Înapoi la index articole     


ARTICOLE DIN PRESA
anilor 2006-2008

Articole din anul 2008

"Detectivii psihici. Nina Petre anchetează prin telepatie şi clarviziune"
Revista "Flacăra" nr. 3/martie 2008            Liliana Petruş

"Aşa arată acum Elodia?"
Ziarul "Libertatea" nr.5626/6 ianuarie 2008          Gabriel Peneş
 

 Articole din anul 2007

"Terapia prin fotografii - o şansă pentru viaţă"
Revista lunară "Lumea Misterelor" nr.129/2007 (23 oct-19 nov), pag.29

         Liliana Alexandru

Opinia Ninei Petre despre fuga din ţară a avocatei Elodia Ghinescu din Braşov
Cotidianul "Monitorul Expres" nr.1137/19 sept 2007, pag.4         Camelia Onciu

"Descifrez orice enigmă uitându-mă la fotografii"
Ziarul "Libertatea" nr.5477/6 august 2007         
Gabriel Peneş

Nina Petre este detectiv psihic 
Revista "Felicia" nr. 33 / februarie 2007         Gabriel Peneş
 

       Articole din anul 2006

Roxana Jakab a fost răpită din răzbunare
Cotidianul "Bună ziua, Braşov" nr. 3445, miercuri, 15 noiembrie 2006, pagina 5     Liviu Cioineag

CRIMĂ? "A ales moartea pentru că n-a vrut să se drogheze"
Cotidianul "Transilvania Expres" nr. 3960/18.08.2006
      Ramona Ţintea, Elise Wilk

Ucigaşul farmacistelor
Cotidianul "Monitorul Expres" nr.747 din 7 iunie 2006  
      Camelia Onciu

Politică paranormală
Cotidianul
"Transilvania Expres", nr.3898 din 7 iunie 2006, rubrica Tex Plus         Ramona Ţintea, Leonard Dascălu


Sursa articolului: Cotidianul "Libertatea", nr.5626/6 ianuarie 2008,  

Versiunea online: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/asa-arata-acum-elodia-194657.html

 
Aşa arată acum Elodia?
 
A fost omorâtă sau nu Elodia? E vinovat sau nu soţul ei, Cristian Cioacă? Sunt întrebări la care telepata Nina Petre, care susţine că poate intra în contact cu spiritele celor vii, dar şi ale celor morţi, a răspuns, în urma unor solicitări venite din partea unor prieteni şi colegi ai avocatei dispărute. Conform spuselor ei, Elodia trăieşte în altă ţară, a slăbit şi s-a tuns băieţeşte.

Dispărută în noaptea de 29 spre 30 august 2007, avocata Elodia Ghinescu a provocat un adevărat scandal mediatic în România.

Poliţia nu a găsit nimic concret până la această oră, iar ancheta este încă în desfăşurare. Una dintre persoanele care au cercetat acest caz prin mijloacele lor specifice este şi detectivul psihic Nina Petre.

A fost îndemnată să părăsească ţara?

Putând, spune ea, să intre în contact cu spiritul persoanei respective, Nina Petre a răspuns solicitărilor făcute de câţiva prieteni şi colegi ai avocatei dispărute. Ea şi-a format propria părere despre soarta acesteia. 'Elodia Ghinescu trăieşte, dar într-o altă ţară. Plecarea ei precipitată de la domiciliu s-a datorat unor avertismente primite de la doi colaboratori din zona legăturilor pe care Elodia le avea cu două servicii străine secrete de informaţii. Aceştia au îndemnat-o să părăsească ţara de urgenţă, să se stabilească în vestul Europei, pentru a-şi continua liniştită activitatea de agent de informaţii. Neavând voie să-i spună soţului ei despre ce este vorba, a fost nevoită să provoace o ceartă banală', ne-a spus Nina Petre.

'Elodia lucrează acum sub alt nume într-un notariat parizian, are deja un iubit care o admiră pentru tenacitatea ei în lupta cu duritatea vieţii, dar fără să bănuiască adevărata ei identitate şi poveste. A slăbit mult, arată ca o fetiţă blondă, tunsă băieţeşte, poartă ochelari fumurii şi haine de adolescentă. Soţului ei, poliţistul Cioacă, îi doreşte doar atât: să-şi refacă viaţa lângă o femeie mai potrivită decât ea', şi-a concluzionat Nina Petre viziunea ei despre soarta Elodiei Ghinescu.

I-a uluit pe politişti în cazul "Braşov"

Nina Petre, 60 de ani, fostă profesoară de matematică, acum ieşită la pensie, a fost conştientă de puterile ei paranormale încă din copilărie, dar le foloseşte efectiv din 1996. Poate intra în contact cu spiritele celor morţi cu ajutorul unui fel de duh protector. În general, prezicerile ei în materie de criminalistică nu au fost luate în seamă prea mult, până în decembrie 2004, după cazul celor două farmaciste braşovence ucise. Nina Petre a fost singura care a susţinut public că persoana suspectată şi reţinută de poliţie pentru acest omor, în urma unor probe clare, nu este, de fapt, criminalul. După un an şi jumătate de cercetări, poliţia a ajuns la aceeaşi concluzie. Acum este consultată deseori de forţele de ordine, dar în mod neoficial, căci nu există cadrul legal pentru o colaborare între criminalişti şi parapsihologi.

"Este posibil să-şi fi luat lumea în cap"

Elodia a fugit de acasă. Cel puţin asta i-au spus planetele lui Constantin Dornean, astrolog de profesie, care a reuşit să-i facă avocatei dispărute un diagnostic astral pe baza zilei şi a locului unde s-a născut.

A făcut rost de ziua şi locul naşterii Elodiei Ghinescu de pe Internet şi i-a întocmit un diagnostic astral. Practic, o interpretare cu ajutorul planetelor a climatului în care trăia avocata alături de soţul său în perioada de dinaintea nopţii de 29 spre 30 august. 'Pe harta din momentul naşterii, în noaptea dispariţiei se văd certuri, scandaluri şi chiar bătăi', explică astrologul Constantin Dornean (foto).

Potrivit acestuia, declinul Elodiei în plan sentimental a început în jurul datei de 27 iulie. Atunci, planeta Venus, cea care 'patronează' Casa Iubirii, a arătat un blocaj sentimental. 'Începând cu vârsta de 37 de ani, pe care o are Elodia acum, Venus a ajuns în acelaşi loc unde se afla Luna atunci când s-a născut avocata. Această suprapunere a provocat sentimente noi, o iubire tulburătoare. Pe fondul trezirii interioare, este posibil să-şi fi luat lumea în cap. A evadat', conchide astrologul.

Micuţa Madeleine ar fi captivă în palatul unui prinţ arab

Despre soarta micuţei Madeleine McCann, dispăruta în luna mai, în Portugalia, şi căutată în prezent în toata Europa, Nina Petre crede că fetiţa este în viaţă, dar trăieşte captivă în palatul răpitorului ei: un prinţ arab. 'Răpitorii i-au acoperit faţa cu un fular îmbibat cu narcotic. Madeleine s-a trezit într-o vilă cu vedere spre plajă, apoi din acest loc a fost dusă în palatul prinţului care a răpit-o. Acest palat se afla în Emiratele Arabe Unite'.


Sursa articolului: Cotidianul "Libertatea", nr.5477/6 august 2007, paginile 12-13

Versiunea online: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/descifrez-orice-enigma-uitandu-ma-la-fotografii-184250.html
 
"Descifrez orice enigmă uitându-mă la fotografii"
 
Ţine în mână fotografia unei persoane, o priveşte concentrată câteva minute, apoi începe să-ţi spună tot despre ea. Dacă a murit, unde se află, în caz că trăieşte, dacă e disparută, aproape orice detaliu despre omul respectiv. Poată să pară o scenă de film SF, dar fosta profesoară de matematică Nina Petre din Braşov face aceste lucruri de peste un deceniu. Pentru că ea e ceea ce se numeşte detectiv psihic.

În dosarele aflate în rafturile bibliotecii ei se găsesc peste 4.000 de cazuri rezolvate, din punctul ei de vedere, dintre care aproximativ 1.000 reprezintă dispariţii de persoane sau morţi suspecte. Meseria practicată de ea s-ar putea numi detectiv psihic. În cadrul unei 'anchete', dacă persoana căutată e decedată, 'detectivul' îţi va solicita data şi locul exacte ale naşterii şi ale morţii.

Femeia s-a născut în Bucureşti, acum 60 de ani, dar a urmat-o pe mama ei, basarabeancă din zona Transnistriei, în Săcele, după divorţul părinţilor. Şcoala generală şi liceul le-a absolvit în acest oraş, iar timp de 25 de ani a predat matematica. 'De mică vedeam figuri luminoase ce se uitau la mine pe deasupra gardului casei din Săcele. Mai târziu aveam să înţeleg că sunt spiritele strămoşilor mei', ne-a povestit femeia-detectiv. Încă din 1976 s-a apropiat de yoga, dar şi de alte discipline considerate 'ciudate' pentru ştiinţa oficială, dar pe care le practică mii de oameni şi în ţara noastră. Femeia susţine că reuşeşte să acceseze frecvenţele ce îi permit să dialogheze cu subconştientul oamenilor vii, dar şi cu spiritele celor decedaţi. Nina Petre ne-a explicat că secretul acestei comunicări, ale cărei tehnici sunt numai de ea ştiute, constă în contactul său cu anumite entităţi numite de ea spirite superioare şi îngeri ai lumii de dincolo. În percepţia femeii, aceste făpturi există dincolo de viaţa materială. 'Totul îmi apare ca pe un ecran, în minte. Trebuie să ştii ce să întrebi, să ştii exact ce vrei să afli', spune ea. Dacă e vorba de crime, femeia afirmă că le poate retrăi, le poate revedea, ca un observator invizibil din afară, care ar fi fost martor la fiecare dintre acele tragedii.

Deşi era cunoscută pentru capacităţile ei speciale de ani buni, numele Ninei Petre a căpătat rezonanţă după cazul farmacistelor ucise în seara de 6 decembrie 2004, la farmacia 'Thea' din Braşov. Când principalul suspect, Alexandru Diaconescu, a fost arestat, Nina Petre afirma tranşant: 'Nu e el ucigaşul', iar în presă au apărut relatări bazate pe ceea ce ea aflase în modul său specific despre cel pe care îl consideră şi acum adevăratul asasin. Întâmplător sau nu, Diaconescu a fost achitat de judecători din lipsă de probe. După ce a analizat cazul, Nina Petre l-a desemnat pe un anume Ion Cojocaru ca fiind presupusul criminal.

Când nu mai au nici o pistă, politiştii încep să o caute

Privită la început cu un zâmbet ironic de politişti, Nina Petre e deja tratată cu mai mult respect. 'Am mai colaborat cu ei la diverse cazuri, dar sunt mai degrabă iniţiative personale ale unor oameni ai legii, nu e vorba de o colaborare oficială', adaugă detectivul psihic. În lume, organele de anchetă obişnuiesc să mai colaboreze cu persoane cu simţuri extrasenzoriale, mai multe cazuri fiind încheiate cu succes.

Discuţie după moarte cu Patriarhul

Moartea Patriarhului Teoctist a impresionat-o profund pe Nina Petre. De aceea a 'iniţiat' un dialog cu acesta.  'Nu regret nici o faptă din timpul vieţii. Chiar dacă unii m-au acuzat că am vânat averi nemăsurate şi funcţii, greu s-au înşelat. Osemintele găsite în locul meu de veci sunt ale unui boier din neamul Cantacuzinilor, care a dat mulţi bani bisericii şi săracilor. Aş fi vrut să pot ţine prima liturghie în Catedrala Neamului. Voi fi cu sufletul acolo. Ştiu de acum cine va fi ales patriarh. Îl respect foarte mult şi îi apreciez capacitatea de înalt prelat şi conducător. Este unul dintre vechii mei prieteni', i-ar fi transmis Teoctist Ninei.

El ar putea fi ucigaşul farmacistelor din Braşov

În exclusivitate pentru Libertatea, Nina Petre a oferit un portret-robot al celui pe care ea îl consideră vinovat de uciderea celor două farmaciste din Braşov, în decembrie 2004, împreună cu câteva date despre acesta.

'Se numeşte Ion Cojocaru, zis Volodea, şi e originar din Transnistria. După crimă s-a refugiat în SUA. În prezent, se află la Tiraspol, unde se ocupă cu furtişaguri. E bine cunoscut ca un mare pistolar. Are 34 ani, nu e căsătorit, dar are un copil "din flori", într-un sat de lângă Tiraspol. Se droghează de 4-5 ani şi de meserie este tinichigiu auto'.

Ralph a leşinat şi a căzut de la fereastră

Un alt caz intens mediatizat, cel al profesoarei Corina Vasile şi al adolescentului Bogdan 'Ralph' Costache, e privit cu alţi ochi de Nina Petre.

"Soţul profesoarei a încercat să îl prindă"

'Corina dorea să încheie relaţia şi i-a spus asta când Bogdan s-a dus la ea, în acea zi fatidică pentru el. Lui i s-a făcut rău şi s-a apropiat de fereastra deschisă, ca să ia aer. În clipa aceea, a intrat pe uşă Dragoş, soţul profesoarei. Bogdan s-a speriat şi, fiindu-i şi rău, practic a leşinat. Din nefericire pentru el, trupul i-a căzut spre exterior. Corina a ţipat, iar Dragoş a încercat să-l prindă de picioare în ultima clipă, să-l salveze, dar l-a scăpat printre degete, băiatul fiind înalt şi deja cu o parte a corpului căzută în gol'.

Gabriel Peneş


 

Sursa articolului: Revista "FELICIA" nr. 33, an II,  8-14 februarie 2007, paginile 14-15

Versiunea online: http://www.revistafelicia.ro/da_Paranormal-Nina_Petre_este_detectiv_psihic_1001676.htm

Nina Petre este detectiv psihic

Cheamă spiritele celor decedaţi, află ce s-a întâmplat cu adevărat într-o moarte suspectă şi găseşte persoane dispărute. Prin telepatie, poate vorbi practic cu oricine, de oriunde. Ca să vorbeşti cu Nina Petre însă, trebuie să ajungi până la Braşov

Gabriel Peneş

O amiază însorită, dar albă şi rece ca o mireasă nedoritoare de nuntă, acoperă  brazii din Braşov. O cameră luminoasă, o masă şi o bibliotecă pline de dosarele cazurilor anchetate de femeia care m-a primit în casa ei. Nina Petre, clarvăzător şi medium renumit, un adevărat detectiv psihic aflat în căutarea sufletelor şi conştiinţelor celor decedaţi sau ale celor aflaţi încă printre noi, dar dispăruţi fără urmă în lumea largă din cine ştie ce motive.

Spiritul vorbeşte într-un limbaj energetic

Oamenii vin la Nina Petre când orice căutare prin mijloace "normale" a fost sortită eşecului. Sau când au dubii în privinţa morţii unei fiinţe dragi, a modului în care neiertătoarea "doamnă cu coasa" i-a cules dintre cei vii. Sunt şi cazuri când vor doar să vorbească, pur şi simplu, cu spiritul acestora. Te-ai aştepta la întunecimi misterioase, globuri tainice de cristal şi invocaţii tulburătoare. Nimic din toate acestea. Camera e plina de lumină, de parcă am aştepta să se întindă o binecuvântată masă de prânz. Nina Petre aşază fotografia unei persoane în faţa ei. "Ce crezi? Mai trăieşte acest om?”, mă întreabă. Privesc imaginea, dar nu simt niciun fior din partea hârtiei care îmi arată un bărbat zâmbitor. Doar negrul ce-i împresoară capul - umbra depărtată a unor copaci din fundalul fotografiei - îmi creează o stare de presimţire sumbră. "Cred că nu”, răspund lăsându-mă condus de întunecata impresie a acelei umbre negre. "Aşa este, dar cum ţi-ai dat seama?” Îmi explic logica, deşi ar fi fost la fel de simplu să merg "la noroc”, bazându-mă pe matematica simplă, ce-mi spunea că aveam 50% şanse să ghicesc. Clarvăzătoarea zâmbeşte un pic: "A, deci aşa ţi-ai dat seama. Eu ştiu asta pentru că nu mai emite nicio frecvenţă telepatică. Dacă ar mai trăi, as putea intra în contact telepatic cu el, cu subconştientul lui”, îmi explică. Apoi, în linişte, aşterne câteva cuvinte pe o hârtie albă. "Ce scrieţi?” "Câteva date despre persoana aceasta: locul şi data naşterii, dar şi ale morţii. I le transmit lui Ibrahim, care va căuta spiritul acestei persoane în lumea de dincolo. El este unul dintre marii mei protectori, dar şi inter­mediarul dintre mine şi cei decedaţi”. După ce îl găseşte, Ibrahim veghează asupra com­portamentului şi vocii acelui spirit, "pentru că unii pot păstra emoţii legate de destinul lor pământean”. Fotografia ajută spiritul să-şi recunoască, să-şi aducă aminte de el, cel din fosta viaţă de aici, întrupată în carne şi oase. Spiritul celui chemat vorbeşte într-o limbaj energetic, ce se traduce în subconştient în limba pe care o înţelege cel care îl cheamă. "Solicitarea psihică e mare, de aceea nu fac asta pentru mai mult de 30 de minute”.

"Regele Lumi”

Dar cine e Ibrahim? "E acel Rege al Lumii, conducătorul Shambalei, Ibrahim Bember, unul dintre Spiritele Superioare care mă protejează”, îmi spune Nina Petre. Pentru o clipă, parcă ar vrea să vadă dacă mă mir sau cât de mult o fac. Auzisem însă de acea Shambala, adică "rai" în sanscrită, citisem cartea "Şapte ani apocaliptici” a lui Ion Ţugui şi aflasem de Ibrahim, liderul Consiliului celor 12 conducători ai acestui tărâm spiritual magic. Dar nu ştiam cum poate fi contactat şi cum reacţionează acesta. "Era într-o seară, în 1994, pe vremea în care trăiam la Piatra-Neamţ. Am luat, ca şi în alte daţi, yantra yoghină a Shambalei, am pus-o pe genunchi şi l-am invocat pe «Regele Lumii», pe Ibrahim. Nu-mi răspunsese niciodată, dar în acea seară am auzit ca o voce electronică venind parcă din străfundurile Pământului. «Ce doreşti de la mine?», m-a întrebat. I-am spus cine sunt, i-am vorbit despre mine, despre ţara mea şi i-am spus despre ajutorul pe care doream să-l dau oamenilor. Încet-încet, vocea i s-a schimbat, ajungând la timbrul uman, ba chiar avea o notă de jovialitate în ea. De atunci, Ibrahim îmi vine în ajutor ori de câte ori îl chem. E al 78-lea înger dintre cei 79 care mă protejează, dar şi cel mai pu­ternic. E chiar aici, deasupra capului. Tot el a chemat multe alte Spirite Superioare să mă ocrotească. Ultimul, al 79-lea, este cel al unui fost yogin”. Nu pot spune că ascult o poveste obişnuită şi încerc să nu par uimit sau neîncrezător, dar, cum Nina Petre îmi poate "citi” gândurile intrând telepatic în contact cu mine, ştie deja ce-mi poate trece prin minte. Nu sunt gânduri de Toma Necredinciosul, dar nici credinţă oarbă în ceea ce aud. Dar sunt viaţa, adevărul şi sufletul celeilalte persoane şi asta e tot ce contează. "Ibrahim m-a avertizat de multe ori de pericolele care mă pândesc. M-a îndemnat să mă mut din Bucureşti după 5 ani de locuit acolo. Eram lovită, atacată pe cale energetică de cei care nu-mi doresc binele. I-am ascultat sfatul şi ceva mai târziu mi-a spus «Dacă mai stăteai câteva luni, mureai». Am ales să revin în Braşov, unde mă încarc de la munte şi, mai ales, de la brazi”.

Ceauşescu nu a murit în decembrie ‘89

Având capacitatea de a comunica cu entităţile astrale, Nina Petre a chemat până acum aproape 2.000 de suflete din lumea de dincolo. Inclusiv pe cele ale soţilor Ceauşescu. Despre fostul dictator comunist, ea spune că nu a murit răpus de gloanţele soldaţilor în decembrie 1989, ci a fost scos din ţa­ră şi s-a refugiat într-o ţară arabă condusă de un lider apropiat lui. "De aceea a fost şi tot războiul acela electronic, ca să acopere deplasarea lui în afara graniţelor ţării. Nu el, ci o sosie a lui a pierit, atunci, în decembrie. Elena a fost indusă în eroare, promiţându-i-se că va fi salvată ulterior. Dar nici ea, nici personajul care a jucat rolul lui Ceauşescu n-au ştiut că vor fi puşi la zid şi executaţi cu adevărat. Uitaţi-vă cum arăta acel presupus Ceauşescu - chiar şi căzut pe spate în faţa acelui zid de la Târgovişte - şi asta chiar după câteva zile în care fusese hărţuit de toată lumea. El, un om bolnav de diabet, părea solid ca un taur. Ceauşescu a murit abia acum câţiva ani, acolo departe, în acea ţară”. Multă lume apelează la Nina Petre pentru a stabili un contact cu o persoană dragă decedată sau pentru a afla misterul morţii acesteia. De fapt, ea poate să "vadă” pe un ecran mental tot ce s-a întâmplat la locul unei crime. Nu prin ochii ucigaşului sau ai victimei, ci ca un observator din afară care priveşte un film teribil, intrând în contact telepatic cu "eroii” acţiunii. Aşa a ajuns să colaboreze şi cu poliţia care i-a cerut ajutorul, pe diferite căi, în cazuri grele. A devenit de notorietate uciderea farmacistelor din Braşov acum doi ani. Deşi arestat e un tânăr, Alexandru Diaconescu, Nina Petre a spus de la început că adevăratul făptaş e altul, un anume Ion Cojocaru, care a reuşit să fugă în SUA, Diaconescu fiind doar martor la crime. Dar poliţia are nevoie de dovezi palpabile pentru a aresta pe cineva. "Poliţiştii şi-ar dori o colaborare mai strânsă cu mine, cu parapsihologii în general, dar nu există un cadru legal pentru asta. Nu e reglementată folosirea persoanelor cu aptitudini extrasenzoriale în anchete oficiale. Aşa că nu-mi rămâne decât să ofer familiilor celor implicaţi ceea ce aflu prin capacităţile mele”. Pentru că e vorba de un caz recent, o întreb de situaţia micuţei Roxana din Braşov, dispărută de acasă şi pe care o caută toată România. "Am povestit câtorva jurnalişti locali ce am aflat. Din păcate, fetiţa e moartă, trupul ei fiind aruncat undeva, la o groapă de gunoi de lângă Bucureşti, în Chitila, iar peste ea s-a prăvălit mult moloz. A fost vorba de o răzbunare, tatăl ei având o datorie de plătit. Pentru că nu a făcut-o, acei oameni s-au răzbunat ucigând-o pe micuţă. Pentru mine e foarte clar, am văzut mental şi duba cu care a fost transportată”.

Profesoară de matematică timp de 25 de ani

Nina Petre a rezolvat, din punctul ei de vedere, aproape 4.000 de cazuri, din care peste 1.000 de dispariţii sau decese suspecte. Dar de unde, de când toate aceste însuşiri desprinse parcă din filme? "De mică vedeam un fel de figuri luminate ce-mi apăreau deasupra gardului casei din Săcele. Se uitau la mine. Mai târziu aveam să înţeleg că erau spiritele strămoşilor mei, că eu însămi aveam câteva probleme în karma familiei”. Tatăl, Nicolae Avramescu, oltean de pământ, a fost tipograf, dar şi autor de piese de teatru. Mama, basarabeancă din zona Transnistriei, cu sânge amestecat, polonez, bulgar şi grecesc. "Am intuit de devreme multe lucruri, dar esenţială este funcţia mea telepatică. Am făcut hatha-yoga din 1976, învăţând din cărţile pe care le puteam găsi.” Născută în Bucureşti, a ajuns la Săcele urmându-şi mama, după divorţul părinţilor. "Am mers la şcoală în Săcele, apoi la Liceul Nr. 4, azi de Informatică.”

Pentru cine ar putea crede că Nina Petre trăieşte cu capul prin cine ştie ce nori, trebuie spus că ea a fost timp de 25 de ani profesoară de matematică. Acum e pensionară şi se apropie de 60 de ani. Dar a fost însoţită mereu de aceste puteri inexplicabile pentru mulţi. Puteri pe care şi le-a perfecţionat urmând cursuri de biosinergetică, masaj şi biodetecţie la Centrul de Cercetări Biogeofizice din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Cognitive şi Parapsihologic din Bucureşti. Apoi a primit iniţierea în Reiki de la maestrul Dumitru Hristenco. Între timp l-a întâlnit pe cel care avea să-i devină soţ, Răzvan Petre, el însuşi iniţiat în practici esoterice. Participă şi el la discuţia noastră, punctând scurt doar anumite idei. Şi nu-şi pierde soţia din ochi, ca şi când ar dori să-i fie mereu aproape, susţinând-o în eventualitatea cine ştie cărei agresiuni, fizică sau energetică, venită pe nepusă masă.

Fiecare spirit are propriul lui destin

Nina Petre îmi spune, "citindu-mi” pentru câteva zeci de secunde aura, că în viaţa anterioară am fost femeie în Portugalia, la sfârşitul secolului al XIX-lea, soţia unui neguţător de vinuri. "Ai murit intoxicată cu alcool contrafăcut”. Colegul fotograf care mă însoţeşte se uită la mine cu alţi ochi, dar aerul lui de compasiune amestecată cu superioritate nu durează decât câteva minute. Adică până află că în viaţa anterioară el a fost tot femeie, soţia unui irakian, ce avea mai târziu sa devină... terorist! "A murit înainte să vină Saddam la putere." Suntem amândoi destul de abătuţi din cauza veştilor primite, dar Nina Petre zâmbeşte. Cu zâmbetul acela, discret şi reţinut, al persoanelor ce duc o viaţă retrasă, dar pentru care viaţa încă mai are multe de oferit. "Eu aş putea să vă spun ce aţi fost şi în celelalte vieţi anterioare, până în timpurile lui Iisus Hristos. Dar, de obicei, oamenii nu rezistă la mai mult de două-trei vieţi anterioare dezvăluite, din cauza lucrurilor şocante pe care le află despre ei şi despre soarta lor. Dar eu pun tot ce aflu despre ei în relaţie cu misiunea lor din viaţa actuală. Şi acesta e lucrul cel mai important când vrei să ştii cine ai fost şi ce ai făcut în alte vieţi: care îţi e destinul de acum... Destinul e suportul energetic pentru viaţă, care se sprijină pe el, pe încărcătura lui karmică. Din destin apare şi problematica ispăşirii lucrurilor neîmplinite sau făcute greşit în alte vieţi. Iar fiecare spirit are propriul lui destin”.

Încă e lumină afară, dar trebuie să plec. "Când e linişte, mai ales după 7-8 seara, şi se potoleşte şi astralul, pot lua cel mai bine legătura cu spiritele”, îmi mai spune Nina Petre. Acum, ea şi soţul ei se vor aşeza în faţa calculatorului şi vor răspunde corespondenţei primite pe mail de la cei care îi solicită ajutorul. Acesta e şi singurul mod în care poate fi contactată pentru o astfel de dorinţă. Soţul mă conduce spre poarta casei. Dacă ar ninge în clipa asta, ar ninge cu îngeri. Cei 79 de îngeri ai Ninei Petre...

Cei interesaţi o pot contacta pe Nina Petre prin e-mail, la adresa psydetective@yahoo.com

 


Sursa articolului: cotidianul "BUNĂ ZIUA, BRAŞOV" nr. 3445, miercuri, 15 noiembrie 2006, pagina 5

Piste paranormale

Roxana Iakab a fost răpită din răzbunare

Clarvăzătoarea Nina Petre spune că a contactat subconştientul fetiţei de cinci ani din Hoghiz şi a reuşit să facă portretele robot ale răpitorilor

 Liviu CIOINEAG

    Roxana Iakab a fost căutata şi pe căi... paranormale. Cazul fetiţei de cinci ani din Hoghiz dispărută de o săptămână şi jumătate de acasă a intrat în atenţia cunoscutei clarvăzătoare Nina Petre (foto dreapta). Braşoveanca spune că "am cercetat cazul fetiţei Roxana Elena Jakab încă de săptămâna trecută. Ea a fost răpită de trei tineri. Unul, de 20 de ani din Rupea, iar ceilalţi din Hoghiz. Dar nu ei sunt cei care au plănuit răpirea, ci doar au lucrat la comandă. În spatele cazului se află o familie cu bani care se află în litigiu cu părinţii fetei. Fetiţa a fost luată de cei trei cu o dubiţă gri. Copila a fost transportată până la marginea Bucureştiului", a declarat Nina Petre. Parapsihologul braşovean susţine ca a realizat şi portretele robot ale celor trei răpitori şi, împreună cu alte date obţinute pe căi care par de domeniul fantasticului, le-a pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov. Surse de încredere din cadrul IPJ ne-au confirmat primirea acestor informaţii, ba chiar luarea lor în consideraţie. Astfel, este foarte posibil ca răpirea fetei de către trei indivizi, la comandă, din răzbunare, să devină o pistă pe care acum poliţiştii o cercetează.

     Clarvăzătoarea din Braşov susţine că a intrat în posesia acestor date folosindu-se de procedee speciale. "Am intrat în contact cu subconştientul ei folosindu-mă de o poză şi apoi cu spiritul ei. Îngerii lucrători mi-au asigurat corespondenţa telepatică cu spiritele", susţine Petre, subliniind că mai deţine date pe care nu le poate face publice pentru că ar periclita desfăşurarea anchetei. Ea spune însă că este familiarizată cu astfel de cazuri de răpiri, pentru că mulţi părinţi apelează la ea după ce constată dispariţia copiilor. "Din ce în ce mai des dispar de pe stradă copii şi femei. Cred că părinţii ar trebui să îşi supravegheze cu mai multă atenţie copiii, iar femeile foarte frumoase să nu mai iasă pe stradă îmbrăcate ostentativ şi pline de bijuterii scumpe. Vremurile sunt aşa cum le ştim, iar datoria noastră, a tuturor, este să preîntâmpinăm extinderea unor astfel de fapte reprobabile", ne-a declarat sursa noastră.

Dispărută fără urmă

    Roxana Iakab a dispărut în data de 4 noiembrie, din faţa blocului în care locuia. Ea a fost căutată zile la rând de către 250 poliţişti, jandarmi şi poliţilti comunitari, ba chiar şi de echipele speciale de căutare BGS. Micuţa a fost dată în urmărire la nivel naţional, fiind căutată chiar şi prin metrourile din Bucureşti, după ce doi tineri susţin că ar fi văzut-o cerşind, cu o pancardă legată de gât.

Clarvăzătoarea Nina Petre a cercetat şi alte două cazuri cunoscute din Braşov: sinuciderea elevului Ionuţ Lung şi cazul dublului asasinat din farmacia Thea. Cea mai răsunătoare "cercetare" este "intervievarea" spiritului lui Nicolae Ceauşescu. Nina Petre spune că el nu a murit la revoluţie, ci în 2000, într-o ţară exotică.

 


 
       Cotidianul braşovean "Transilvania Expres" a publicat în numărul 3960/18.08.2006 rezultatele cercetărilor mele prin metode parapsihologice în cazul decesului liceanului Ionuţ Lung. Iniţiativa ziarului este lăudabilă, fiindcă astfel se reabilitează memoria tânărului dispărut şi se dă un nou imbold anchetei oficiale, nefinalizate încă. Cititi articolul din ziarul "Transilvania Expres"!

Articolul online pe site-ul ziarului

 


 
        Îi adresez felicitări doamnei jurnaliste CAMELIA ONCIU, de la "Monitorul Expres" din Braşov, pentru corectitudinea şi profesionalismul dovedite în realizarea interviului meu din data de 2 iunie 2006. Acest interviu a fost redactat în numărul 747 din 7 iunie 2006 al MONITORULUI EXPRES - "Ziarul care vorbeşte cu braşovenii"

NINA PETRE
7 iunie 2006

Cotidianul braşovean "Monitorul Expres", nr.747 din 7 iunie 2006, Prima pagină (versiunea online)

 
"Ucigaşul farmacistelor a fugit în SUA"

* Clarvăzătoarea Nina Petre a aflat numele asasinului farmacistelor ucise în decembrie 2004 şi cum s-a derulat sîngeroasa crimă
* Ea spune că numele ucigaşului este Ion Cojocaru, dar că el a părăsit imediat România

Procesul zguduitoarei crime din 2004, în care este judecat Alexandru Diaconescu, acuzat că ar fi autorul asasinatului, pare departe de final. După un an şi jumătate, crima săvîrşită cu sînge rece a rămas încă neelucidată. Americanii, şi nu numai în filme, apelează uneori, în cazuri de acest fel, la metode neconvenţionale. Chiar şi la clarvăzători care caută adevărul prin metode paranormale. Nu de puţine ori, indiciile oferite de mediumi au ajutat autorităţile să dea de urma criminalilor. Deşi, nu de puţine ori, clarvăzătorii au ratat sau au condus ancheta pe piste greşite. Monitorul Expres a cerut Ninei Petre, o braşoveancă deja cunoscută pentru puterile ei telepatice, să afle ce s-a petrecut în farmacia Thea pe 5 decembrie 2004. Ea a aflat numele asasinului. Altul decît Alexandru Diaconescu. Nina Petre spune că are capacitatea de a emite şi recepţiona mesaje care o pun în legătură cu subconştientele oamenilor şi, astfel, poate descoperi ceea ce nici o minte nu poate ascunde.

La ultimele înfăţişări în procesul zguduitoarei crime din 2004, Alexandru Diaconescu, acuzat că ar fi autorul masacrului, pare din ce în ce mai nevinovat. E numai meritul avocatului sau chiar n-are nicio legătură cu uciderea celor două femei? De un an şi jumătate, crima săvîrşită cu sînge rece a rămas fără criminal. Justiţia nu găseşte probe concludente, iar inculpatul susţine că e curat ca lacrima. Americanii, în astfel de cazuri, în loc să lungească procesul la nesfîrşit, sau, mai rău, să claseze dosarul, ori să găsească un vinovat oarecare, apelează uneori la metode neconvenţionale. Nu se jenează să ceară clarvăzătorilor să caute adevărul prin metode paranormale. Nu de puţine ori, indiciile oferite de mediumi au ajutat autorităţile să dea de urma criminalilor. Nu de puţine ori, clarvăzătorii au ratat sau au condus ancheta pe piste greşite. Monitorul Expres a cerut Ninei Petre, o braşoveancă deja cunoscută pentru puterile ei telepatice, să afle ce s-a petrecut în farmacia Thea pe 5 decembrie 2004. Ea a aflat numele asasinului. Altul decît Alexandru Diaconescu.

De vorbă cu mintea altuia

Nina Petre este capabilă să emită şi să recepţioneze telepatic mesaje care o pun în legătură cu subconştientele oamenilor vii sau morţi. Accesînd subconştientul unei persoane, află în ce stare psihică este aceasta, dar şi intenţiile sale cele mai intime. "Există diferenţe între ce spune şi ce gîndeşte un om. Mai întîi accesez o zonă aproape conştientă, intru pe o anumită frecvenţă a mentalului lui şi îl fac să colaboreze cu al meu exprimîndu-se în limbajul obişnuit. Apoi, pentru verificare, mă conectez şi la zona mai profundă, în care sînt stocate datele. De aici extrag amănuntele corecte, aici nimeni nu poate spune decît adevărul. Este o formă de comunicare, în care eu particip intenţionat, iar celălalt nu ştie că e accesat", explică Nina. Nu face nimănui niciun rău, doar iscodeşte mintea care deţine secrete.

Întrebări şi răspunsuri

Clarvăzătoarea nu are nevoie decît de o fotografie a persoanei cu care va intra în legătură. O priveşte şi în cîteva secunde poate afla tot despre ce face şi gîndeşte persoana din fotografie. Nu aprinde lumînări, nu rosteşte incantaţii, nu e nevoie de niciun ritual caraghios sau vrăjitoresc, nu cade în transă. Îi trebuie doar un pic de linişte. Intră foarte uşor, aproape instantaneu în subconştientul celuilalt şi dialoghează cu el. Nu ştii cum şi ce întrebări pune. Nici ce răspunsuri primeşte. Dar, pe măsură ce află ceva, spune cu voce tare. Frazele sînt invariabil la persoana I, dîndu-ţi impresia că vorbeşte chiar cel de la care vrei să afli adevărul. Aşa se desfăşoară o şedinţă obişnuită de incursiune în mentalul cuiva la cabinetul de parapsihologie al Ninei.

"Nu eu le-am omorît"

Priveşte fotografia lui Alexandru Diaconescu, "un băiat frumos, dar cu o karmă năpraznică", şi se concentrează cîteva minute, apoi spune: "Răspunde destul de clar, nu e beat, nici drogat în clipa asta". Apoi, declaraţiile presupusului asasin încep să curgă: "Nu eu le-am omorît, ci un cunoscut de-al meu. Am fost şi eu în farmacie. Am văzut că femeile n-au protecţie şi l-am anunţat pe celălalt că drumul e liber". Năucitoarea dezvăluire n-o impresionează. Pur şi simplu ea transmite ceea ce spune mintea lui Diaconescu. De ce criminalul a ales tocmai acea farmacie? Pentru că "dealer-ii de droguri din Braşov au aflat că în acea farmacie a fost adusă o cantitate mare de morfină şi o altă substanţă cu care se combină şi dă un drog foarte puternic, dar la preţ accesibil".

Matematică şi paranormal

Nina mai află că prietenul lui Diaconescu n-a fost văzut de nimeni, nici n-a lăsat dovezi. Oricît le-am căuta nu vom găsi probe incriminatorii. Cît despre Diaconescu, acesta recunoaşte că "am atins rama uşii, la plecare, cu un deget. A fost o greşeală". Discuţia se opreşte. A sunat telefonul, întrerupînd-o pe Nina din dialogul cu mintea acuzatului. Curiozitatea e mare, dar profit de întrerupere să o întreb cine e şi cu ce e deosebită faţă de restul lumii de poate purta o conversaţie cu o persoană nevăzută. "M-am născut în Bucureşti, dar, cînd aveam trei ani, mama mea a divorţat şi ne-am mutat în Săcele. S-a angajat la Electroprecizia. Eu am mers la şcoala din Săcele, apoi la Liceul nr. 4, azi Informatică. Am terminat Facultatea de Matematică. 14 ani am stat în Braşov. Am predat la Săcele, Făgăraş şi Braşov", povesteşte Nina.

Vedea crima cu ochii minţii

Primele experienţe paranormale le-a avut pe la 5 ani. Vedea noaptea siluete luminoase, care priveau prietenos peste gardul casei din Săcele. Nu i-a spus mamei, să n-o supere. Apoi, la 7 ani, s-a întîmplat o crimă care i-a înspăimîntat pe săceleni. Un om fusese decapitat pe Valea lui Boroş. "Atunci am avut prima manifestare de clarviziune, vedeam scena crimei cu ochii minţii. Auzeam cum victima spune «Iagăre, nu mă omorî!». Criminalul a fost descoperit pînă la urmă, îl chema Iagăr". La 29 de ani, s-a mutat în Piatra-Neamţ, apoi în Bucureşti. Din 1996, a devenit conştientă de puterile ei extraordinare şi de misiunea pe care o are pe acest pămînt: "să fac lumină în ceea ce nu cunoaştem, să clarific ideile legate de credinţa în Dumnezeu, relaţiile cu fiinţele plecate dincolo. Pot ajuta societatea dezvăluind aspectele ascunse ale realităţii". De curînd, s-a mutat în Braşov, oraşul în care forţele ei sînt mai puternice şi unde simte că braşovenii au nevoie de ea.

Spiritele i-au vorbit

De cînd şi-a făcut cunoscută activitatea, românii au asaltat-o cerîndu-i ajutor în probleme neelucidate. Peste 3.000 de scrisori a primit în perioada 1996-2001. Plus alte 2.000 prin e-mail. Nu trebuie să o roage cineva să afle adevărul în cazul unor evenimente importante sau a unor persoane implicate în viaţa publică. Fie ele moarte sau vii. Astfel, Nina a luat legătura cu spiritul prinţesei Diana, al lui Mircea Eliade, Ioan Petru Culianu, Zamolxis, ale soţilor Ceauşescu, Dumitru Tinu, ale astronauţilor navetei Columbia. A vorbit şi cu Dumnezeu şi Maica Domnului de la care a primit îndrumări pe care trebuie să le transmită creştinilor. I-a vorbit chiar şi propriul ei spirit. Cînd ziariştii erau ostatici în Irak, ea le-a transmis încurajări şi a aflat tot ce s-a întîmplat. Fantastica ei putere de a comunica telepatic s-ar datora "glandei epifize şi a celei hipofize care sînt mai active. Plus o anumită zonă a cortexului". Poate contacta orice fiinţă, aflată la orice distanţă.

Detectiv psihic

Oamenii o caută pe Nina cînd sînt la ananghie. Cei mai mulţi vor să afle unde le sînt cei dragi despre care nu se mai ştie nimic. Astfel, Nina devine un detectiv în căutarea persoanelor dispărute. Un detectiv neobişnuit, care investighează un fel de zonă crepusculară, "o realitate aflată dincolo de puterea de înţelegere a omului comun". Nu se deplasează în teren, nu culege probe. Are o intuiţie deosebită, telepatie, vede scena faptei pe ecranul mental. O meserie nerecunoscută în România. Dar greşit interpretată, ca fiind ocultă, magică. În realitate, e vorba doar de nişte calităţi paranormale folosite din dorinţa de a ajuta semenii. Clarvăzătorii ca Nina sînt duşmanii hoţilor, criminalilor, şantajiştilor, violatorilor. Ei găsesc cauzele adevărate ale deceselor ciudate. Unii sînt folosiţi de guverne ca spioni psihici. Cei mai mulţi stau retraşi, publicitatea le dăunează, fiindcă la televizor ajung să se dea în spectacol mai mult impostorii.

Poliţia ar vrea, dar nu poate

Poliţiile altor state se folosesc în mod curent de asemenea profesionişti în anchetele mai delicate, asigurîndu-le anonimatul. Nina a ajutat şi ea la elucidarea cîtorva cazuri. Informaţiile ei s-au dovedit utile. Dar nu poliţiştii au căutat-o, ci rudele dispăruţilor, trimise la ea de către poliţişti. "Lucrurile ar merge şi mai eficient dacă ar da amănunte şi autorităţile. Ele nu dezvăluie nimic, noi le mărturisim tot ce aflăm. În România nu există legislaţie care să reglementeze folosirea persoanelor cu aptitudini extrasenzoriale în anchete oficiale. Poliţiştii ar vrea să colaborăm, dar nu au cadru legal. Cred că astfel ne protejează", spune Nina. Apoi, ia fotografia lui Diaconescu şi îi accesează din nou subconştientul pentru noi amănunte în cazul crimei din farmacie.

Cine o fi Ion Cojocaru?

"Cînd l-am contactat mai devreme, era suspicios, acum văd că devine mai volubil", spune clarvăzătoarea. Îi cer să afle numele criminalului. Aşa cum e el stocat în adîncul minţii lui Diaconescu. Nina află că îl cheamă Nelu. I se pare o informaţie vagă. "Nu spune tot numele, trebuie să trec pe cealaltă frecvenţă, mai adînc în subconştient". După cîteva clipe, spune răspicat "Ion Cojocaru. Da. Ion Cojocaru". N-am auzit acest nume legat de caz. Nina află mai multe despre asasin. Este din Transnistria, în România făcea comerţ cu droguri şi pistoale. Mai avea trei parteneri cu care fura din magazinele mari. "Ion era drogat în momentul atacului. Ar fi vrut toată morfina şi cocaina din stoc. Dar farmacistele n-aveau şi cocaină. S-a enervat şi a scos pistolul", îi spune mintea lui Diaconescu.

Amănunte secrete

"Ion a plecat în SUA imediat după scandal. Nu poate fi găsit prin Interpol pentru că a ieşit din ţară cu acte false". Nina mai spune că a aflat din mentalul lui Diaconescu că Ion nu are nicio legătură cu Daniel Cistian, soţul Manuelei. "A fost un zvon lansat pentru camuflarea anchetei". Totul începe să aibă sens. Dar nu are logică un lucru: de ce Diaconescu, dacă ştie cine e asasinul, nu mărturiseşte, ca să-şi scape pielea? Nina l-a întrebat şi a aflat. Din păcate, răspunsul rămîne sub tăcere. Prin ceea ce a aflat cu puterile ei paranormale, clarvăzătoarea ar da peste cap multe din datele publice ale anchetei. Braşoveanca a avut amabilitatea să sondeze crima cu altfel de metode, nu să acuze sau să disculpe pe cineva. Dacă unele detalii sînt secrete, atunci secrete să rămînă.

Portretul-robot al asasinului

Numele lui Ion Cojocaru a ieşit ca din puşcă de pe buzele Ninei. Totuşi, ea spune că psihicul lui Diaconescu este zdruncinat după mai bine de un an de tensiune. Aşa l-a simţit. Este posibil ca acest nume să nu fie sigur 100%. În schimb, sînt sigure semnalmentele ucigaşului: faţă aproape rotundă, 1,90 m înălţime, păr şaten spre blond, lins pe creştet, puţin ondulat pe ceafă şi pe la tîmple, ochi albaştri-cenuşiu închis, o cicatrice pe obrazul stîng, ca o lamă de cuţit şi un tatuaj ca o caracatiţă, pe umărul drept. Portretul-robot al criminalului este incomplet, dar e totuşi un punct de plecare. Departe de această doamnă şi de mine intenţia de a lua apărarea lui Diaconescu. Niciuna dintre noi nu-l cunoaştem şi nu vrem să-l scăpăm de pedeapsă, dacă aceasta i se cuvine. Luaţi această dezvăluire ca pe o ficţiune, ca pe un vis. Visele se uită în zori, puţine devin realitate.
Dar dacă ceea ce a aflat Nina e chiar adevărul, sau măcar o parte din el?

Ceauşescu a murit în 2000

• În 2001, Nina a stat de vorbă cu spiritul lui Nicolae Ceauşescu. "Stimate tovarăşe Nicolae Ceauşescu, vă rog să îmi spuneţi unde vă aflaţi acum?". "Nu am ajuns în Iad, cum au sperat cei ce m-au incriminat pe nedrept". Spiritul dictatorului a spus că la proces nu a fost el judecat, ci o sosie a lui. "Mă aflam departe de voi. Păstrez secretă denumirea ţării care mi-a salvat viaţa acum 11 ani, sustrăgîndu-mă, cu multă abilitate, din ţară". Nina a aflat că Ceauşescu a plecat cu un elicopter al armatei sovietice. Undeva "la gurile Dunării", a fost îmbarcat pe un submarin sovietic pînă în 24 decembrie, cînd a fost predat unei ţări arabe. "Am murit cu adevărat, trupeşte, anul trecut. Ţara care m-a primit m-a îngrijit, m-a protejat şi m-a înmormîntat în pămîntul său, cu vestigii arheologice străvechi. Este un stat puternic. Poporul său este un martir, suportînd de foarte mulţi ani nedreptăţile şi privaţiunile impuse de Occident. L-am ajutat pe conducătorul acestei ţări să îşi ducă treburile în continuare".

Problemele braşovenilor

• Nina Petre, parapsiholog, clarvăzător, detectiv psihic, dă sfaturi oamenilor aflaţi în impas. Deşi ia legătura cu mulţi, nu dă interviuri, nu apare la televizor, vrea să-i ajute doar pe cei care au nevoie într-adevăr de ea. A acceptat să îşi folosească puterile pentru Monitorul Expres pentru că a ştiut cu cîteva zile înainte că e timpul să fie contactată de mass-media din Braşov. Oamenii îi scriu pe Internet, la adresa de pe site-ul www.spiritus.go.ro cerîndu-i:
- noroc la bani, la loterie, la femei, la bărbaţi
- sănătate cît mai multă, chiar şi în boli incurabile
- descoperirea unor comori ascunse
- sfaturi de măritiş, însurătoare, divorţ, concubinaj
- ieşirea din secte, cîrdăşii, afaceri murdare
- veşti de la spiritele morţilor
- ce partid, organizaţie să aleagă
- cum să cîştige un proces, cum să descopere un hoţ
- sfaturi de emigrare, repatriere
- găsirea celor dispăruţi.

Profesii predestinate

• Nina crede că omul se naşte cu un anumit destin, care conţine şi viiitoarea sa profesie. Atunci cînd se alege o altă meserie decît cea predestinată, apare o incompatibilitate între persoană şi locul de muncă. Iată ce trebuiau să fie cîteva personalităţi, dacă ar fi ştiut să-şi aleagă cariera potrivită: Adrian Năstase–economist, Andreea Marin–psiholog, Anghel Iordănescu-antrenor de gimnastică, Bruce Willis-antrenor de lupte, Brigitte Bardot-medic, Corneliu Vadim Tudor-medic, Cristian Tudor Popescu-psiholog, Catherine Deneuve-ambasador, Dan Iosif-medic, Daniela Gyorfi-creatoare de modă, Dan Bittman-manager, Dan Diaconescu-jurist, Elena Cîrstea-avocat, Eros Ramazzotti-antrenor de schi, George Bush Jr-jurist, Gheorghe Hagi-economist, Gheorghe Funar-jurist, Gigi Becali-economist, Gabriel Cotabiţă-informatician, Ion Iliescu-medic, Ion Ţiriac-ofiţer de marină, Irina Loghin-pictor, Ion Dolănescu-inginer, Mick Jagger-balerin, Mihaela Rădulescu-compozitoare, Michael Jackson-medic, Ovidiu Muşetescu-aviator, Oreste-informatician, Shakira-cosmeticiană, Şerban Huidu-regizor, Traian Băsescu-economist, Victor Socaciu-electronist.

Un pendul care ştie geografie

• Radiestezistul Jean Louis Crozier colaborează cu poliţia franceză la descoperirea persoanelor dipărute. El a furnizat indicii în 417 cazuri. Ţine un pendul peste fotografie întrebînd dacă persoana dispărută e în viaţă. Răspunsurile sînt corecte în proporţie de 100%. Apoi întreabă unde e persoana căutată, plimbînd pendulul pe o hartă. Exactitatea localizării este de 62%.

Agenţia paranormală

• În Malaezia, o agenţie de detectivi particulari elucidează crimele prin clarviziune. Aceştia sînt consideraţi a fi înzestraţi de Budha cu calităţi extrasenzoriale ca să îi ajute pe oameni. Agenţia paranormală se numeşte "Ochiul lui Budha" şi este foarte apreciată în Kuala Lumpur pentru rezolvarea cu succes a numeroase cazuri.

de: Camelia ONCIU

07.06.2006


Cotidianul braşovean "Transilvania Expres", nr.3898 din 7 iunie 2006, rubrica Tex Plus (online)

POLITICĂ PARANORMALĂ - O PENSIONARĂ DIN BRAŞOV PRETINDE CĂ ŞTIE CE AU FOST PERSONALITĂŢILE DIN ROMÂNIA ÎN VIEŢILE ANTERIOARE

Ramona ŢINTEA & Leonard DASCĂLU

"N-o cunosc pe această femeie şi sunt tare curios cu ce forţe lucrează ea: cu cele ale Binelui sau ale Răului? Nu ştiu dacă e curată şi sfântă. Nu vreau să-mi ştiu soarta de dinainte. Dacă Dumnezeu ar fi vrut acest lucru, mi-ar fi arătat calea. Să dea Dumnezeu ca ceea ce a prezis să fie adevărat"

Gigi Becali
Presedintele PNG

Nina Petre s-a născut la 6 iunie 1947 în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Matematică şi a lucrat timp de 25 ani ca profesoară în judeţele Braşov şi Neamţ. Acum este pensionară. Se recomandă ca "parapsiholog, clarvăzător şi detectiv psihic". Are un site în care-şi prezintă capacităţile paranormale. Oricine o poate contacta la adresa www.spiritus.ro. În căutare de clienţi, a răspândit şi fluturaşi de prezentare în cutiile poştale. Este căutată de multe persoane care cred în previziunile ei. De obicei, percepe o taxa de 50 de lei, pe care-i primeşte prin mandat postal. Pentru a înţelege cât de creduli sunt clienţii unui astfel de "clarvăzător", am stat de vorbă cu doamna Nina. Ce ne-a povestit este relevant.

"Subconştientul" din poze
Nina pretinde că reuşeşte să pătrundă în subconştientul oamenilor pentru a descoperi adevăruri nebănuite, doar văzându-le fotografia. Lucrurile neştiute despre importanţi lideri de opinie din România, le-a adunat într-un dosar gros, plin cu imagini decupate din ziare. Spune că, în fotografie, personajul trebuie să apară singur, pentru a nu exista "interferenţe între personalităţi".

"Becali sclipeşte de inteligenţă"
Pe una dintre primele pagini este o imagine cu patronul Stelei, Gigi Becali. "Eu îi spun Gigilică fără frică. Dumnezeu îi sugerează să se ocupe de partea religioasă a românilor", spune cu convingere femeia. "Ultima reîncarnare a sufletului său a avut loc în secolul al XVII-lea într-un dictator filipinez, care ucidea credincioşii altor religii decât a sa. Mai mult, le şi dărâma lăcaşurile de cult. Din cauza asta, misiunea lui principală în această viaţă este să construiască tot atâtea lăcaşe de cult câte a dărâmat în viaţa anterioară", explică femeia pasiunea lui Becali de a construi biserici. "Trebuie să devină preşedinte, pentru că are foarte multă energie fizică şi mentală. Sclipeşte de inteligenţă, doar că nu e trecut prin facultăţi", întăreşte Nina destinul politic al lui Becali.

"Băsescu a fost doctoriţă"
"Băsescu a fost doctoriţă - directoare a unui spital din Marea Britanie. Pentru că era femeie, bărbaţii n-au lăsat-o să-şi exercite funcţia în condiţii optime. Îi este predestinat să conducă ţara fără să poată fi împiedicat de duşmanii săi. Are forţa mentală de a-i învinge şi de a-şi exercita nestingherit funcţia înaltă care i-a fost încredinţată. Prin activitatea sa politică are puterea de a linişti sufletele oamenilor", explică grav Nina Petre. E convinsă că Băsescu "n-a avut nimic cu Elena Udrea". Cât despre "duşmanii" politici ai preşedintelui, parapsihologul vede că Tăriceanu nu e capabil să lovească fără să fie obligat să o facă. Nici Patriciu nu e considerat un adversar. "Patriciu ţine numai cu propria persoana", explică detectivul psihic.

Interviu cu Nicolae Ceauşescu
Despre Nina Petre s-a mai scris în urmă cu câţiva ani, după ce pe pagina sa de internet a publicat un interviu cu... Nicolae Ceauşescu. În "discuţia" pe care a purtat-o cu pensionara, chiar în ziua de Crăciun, dictatorul povestea că nu a fost împuşcat în ´89 şi că ar fi murit abia în 2000 din cauza unei comoţii cerebrale, într-o ţară arabă.


< Înapoi la index articole