<  Înapoi la index BRACO


BRACO - Despre război şi pace

Ascultaţi mesajul în limba croată, cu traducerea în româneşte derulându-se pe ecran (am încorporat videoclipul la sfârşitul acestui articol). Am transcris mesajul şi îl public mai jos pentru studiu (traducerea provine din varianta în engleză şi este oferită de echipa "Romanian - Braco TV").

Răzvan-Alexandru Petre

Muzica oficială a transmisiei energetice a Maestrului Braco

 

DESPRE RĂZBOI ŞI PACE

[Inspiraţii oferite lui Braco de Spiritele Superioare]

* * *

Pacea reprezintă pentru oameni o stare dezirabilă, deoarece le permite să fie ei înşişi. Războiul înseamnă o dureroasă schimbare de stare. El transformă un om în ceva care este nefiresc pentru el. Omul trebuie să fie un călău în timpul războiului. Pentru ce? El trebuie să fie asta pentru a evita să fie o victimă. Astfel îşi salvează viaţa, dar oare îşi salvează şi sufletul? Alegerea unui rol într-un război este cea mai groaznică alegere pe care pe pune Satana s-o facem. Iată o pildă în acest sens.

“Eu nu pot fi înţelept, pentru că sunt un soldat”, spuse cineva. “Trebuie să urmez ordinele ofiţerului meu de la comandă.” “Nici eu nu pot fi înţelept”, spuse ofiţerul. “Desigur, ar putea fi, neînţelept să lupt, dar eu sunt la comandă şi am o treabă de făcut.” “Nu poţi câştiga războiul fără mine”, spuse soldatul. “Şi nici fără mine”, adăugă ofiţerul. “Ce înseamnă pentru voi cuvintele ‘a câştiga războiul’?” îi întrebă Domnul pe amândoi. “Poate că victoria este atunci când rămâi în viaţă”, spuse soldatul. “Iar pentru mine”, răspunse ofiţerul, “este atunci când nu laşi inamicul să pună piciorul pe pământul ţării tale”. “Totuşi, atunci este o înfrângere, nu o victorie”, spuse Domnul. Soldatul şi ofiţerul nu Îl înţeleseră. Domnul le explică: “Păcatul uciderii este parţial eliminat la cei care au murit în război. Vor fi mai puţine greutăţi pentru ei după moarte decât pentru cei care au supravieţuit. N-aţi dezgropa trupul vrăjmaşului ucis pe pământul ţării voastre, nu-i aşa? Iată că a dobândit pământul vostru pentru totdeauna. L-aţi învins?”

Morala parabolei este că nu va exista nicio victorie în războaie. Războiul este cel mai rău lucru pe care Satana i l-a dat omului şi omul a acceptat acest dar. Gândurile sunt eronate dacă ele programează omul pentru un război. Nu vă implicaţi în război sau veţi deveni un aliat al Răului. Însă oamenii au născocit nişte valori dăunătoare. Pot exista eroi de război, dar nu sunt aceia care au ucis mai mult decât alţii, ci aceia care nu au ucis pe nimeni.

Războaiele, distrugându-le viaţa oamenilor buni sau răi, sunt un flux condensat de vibraţii joase. Acest flux se opune Energiei Luminii ce există în toate lucrurile. Energia vibraţiilor de înaltă frecvenţă susţine viaţa. Ceea ce se întâmplă în lume încă de la începutul timpurilor este doar o formă de opoziţie a Domnului faţă de Satana. Un nebun ar putea spune că viaţa este o luptă. De aceea au loc războaie.

Dar nu acesta este adevăratul sens al “luptei”. Nu ar trebui să ne luptăm unii cu ceilalţi. Rezultatul acestei lupte este moartea, nu viaţa. Duşmanii noştri sunt înăuntrul nostru, nu în afară. Acesta este adevăratul sens al luptei cu viaţa. Preluăm vibraţii scăzute de pretutindeni şi sarcina noastră este să le rezistăm înlăuntrul nostru. Atunci viaţa devine o luptă. Necăzând în capcana vibraţiilor joase şi nedând atenţie la şoaptele satanice care generează invidie, ură şi crimă, putem noi oare pune Iubirea şi Înalta Spiritualitate împotriva acestora? Astfel de victorii sunt mai valoroase decât triumful într-un război ce distruge Lumina din sufletele războinicilor care trebuie să omoare.

Un brav luptător acoperit de glorie se întorcea din război. Oamenii i-au mulţumit pentru lupta dusă cu abnegaţie şi uciderea duşmanilor. Războinicul fu extrem de onorat, iar unele mame le spuseră copiilor: “El este un adevărat erou. Tu trebuie să fii ca el.” Însă războinicul nu putea înţelege pentru ce îi erau recunoscători. Se gândi bine şi spuse: “Am adus atât de multă durere altor mame, pe ai căror copii i-am ucis. Doamne, ai milă de mine. Îngăduie-mi să uit de uciderea acelor oameni, chiar dacă erau duşmani. Această amintire este insuportabilă.” Iar Domnul îi spuse soldatului: “Această viaţă nu este o încercare atât de cumplită, în comparaţie cu cea pe care o vei avea în Cer. Vei privi în ochii duşmanilor tăi muribunzi, pentru că, deşi ei s-au rătăcit, sunt totuşi copiii Mei. Însă tu vei accepta cu bucurie chinurile cumplite ale Cerului, căci ele sunt adevăratele chinuri. Satana îi propune o tortură sofisticată unui suflet uman de pe Pământ, ca el să facă o alegere morală acolo unde nu există nicio decizie corectă. Dacă ai fi refuzat să lupţi, ai fi fost un trădător al patriei şi al poporului tău. Dar prin uciderea altor oameni, ai luat un păcat teribil asupra sufletului tău. Nu-ţi pot lua amintirile care te chinuie, însă vei şti că chinurile tale se vor sfârşi în Cer şi îţi vei curăţa sufletul. Emoţiile tale sunt cauzate de o vină pe care nu ai fi putut-o evita. Pământul este lumea lui Satana. Tu te simţi vinovat faţă de Lumina din sufletul tău. Şi acesta este chinul tău principal, dar în curând se va termina.” Războinicul găsi pacea în cuvintele Domnului. El aştepta calvarurile postume purificatoare cu atât de multă bucurie, încât Domnul văzu că el era un adevărat erou.

Cum să faci faţă vibraţiilor joase? Aceasta este o victorie pentru care trebuie să munceşti extrem de mult. De îndată ce începi să fii obsedat de dorinţa de a face rău cuiva, aminteşte-ţi că şi celălalt este un copil al lui Dumnezeu, ca şi tine. Şi el trebuie să treacă prin acelaşi calvar ca şi tine.

Ai putea obiecta că celălalt nu vrea să lupte cu el însuşi şi, prin urmare, reprezintă o ameninţare pentru tine. Tu de ce ar trebui să faci efort, iar el nu?

Nu există niciun răspuns exact la acest lucru. Un om are dreptul de a lua propriile decizii. Dar lumea este clădită pe principiile acelora care nu ridică mâna la creaturile lui Dumnezeu, ale acelora care opresc lucrurile negative cu eforturi incredibile, ale acelora care se autodefinesc ca fiind prieteni ai tuturor şi sursa de Lumină pentru ei înşişi. Oricât de instabilă ar fi lumea, există suflete care sunt stâlpii ei. Şi ele vor fi cele alese de Domnul, ce vor intra în Lumea Luminii, care va înlocui Lumea Întunericului. Iar cei care nu au vrut să se confrunte cu Întunericul şi nu l-au distrus înlăuntrul lor şi în ceilalţi, nu vor reuşi să-şi asigure un loc în Lumea Luminii.

 

* * *

< Sus >

Răzvan A. Petre
4 martie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=ApSxY9KWotc