<  Înapoi la Pagina Răzvan Petre


Cercurile misterioase din lanuri

Ce sunt cercurile din lanuri?

Cercurile din lanuri ("crop circles", "crop formations", lb. engl.) sunt desene geometrice la scară mare, acoperind arii de zeci şi sute de metri pătraţi, realizate prin culcarea ordonată a unor porţiuni din lanurile de grâu, porumb, orz, rapiţă etc. Fenomenul a căpătat răspândire mondială în ultimii ani, astfel de formaţiuni misterioase fiind raportate în multe ţări. Sute de cercetători, majoritatea cu pregătire ştiinţifică de nivel înalt, studiază minuţios fiecare desen nou apărut. Ce este de-a dreptul supărător este că, până acum, nimeni nu a putut da o explicaţie "rezonabilă" apariţiilor...

Galeria 1 cu fotografii ale formaţiunilor din lanuri

    < sus >

Reacţia martorului ocular

Primul contact vizual cu o astfel de imagine gigantică îţi creează emoţie artistică şi elevaţie intelectuală, urmate inevitabil de întrebările: "cine a făcut desenul acesta? cum şi cînd?". Începi imediat să cauţi urmele paşilor făptaşilor, dar nu găseşti nimic - în jurul desenului spicele sunt intacte. Şi de aici începe marea căutare şi fervoarea ştiinţifică. Vrei să aduni toate indiciile care te-ar putea conduce la o explicaţie a fenomenului.

Galeria 2 cu fotografii ale formaţiunilor din lanuri

    < sus >

Fenomen natural?

Găsim în natură forme geometrice aproape perfecte, cum ar fi marea varietate de fulgi de zăpadă. Poate că aceste cercuri apărute în lanuri sunt forme de manifestare a unor energii telurice care radiază la suprafaţă, fenomen analog cu aranjarea geometrică a piliturii de fier pe un suport supus magnetizării... Totuşi, de la an la an complexitatea desenelor a crescut, de la simple cercuri sau combinaţii de cercuri la forme liniare combinate cu circulare, apoi la forme poligonale, apoi la schematizarea unor insecte sau orbite de planete, forme de fractali, desene de o frumuseţe artistică remarcabilă şi care respectă nişte proporţii matematice exacte. Nu există nicăieri în lumea naturală un asemenea fenomen evolutiv şi purtător de sens, pe care îl putem cataloga, fără a greşi, drept artă şi comunicare.

Galeria 3 cu fotografii ale formaţiunilor din lanuri

 

Reprezentarea grafica a formaţiunilor din lanuri

    < sus >

Meşteri nevăzuţi?

Cea mai tentantă rămâne, desigur, ipoteza făuririi acestor desene de mâini umane pricepute. Uşor de zis, greu de demonstrat! Este adevărat că au fost depistate şi câteva falsuri, facute de nişte teribilişti, în scop publicitar. Dar uşurinţa cu care au fost imediat depistate de către specialişti arată că ele erau doar nişte slabe imitaţii ale stilului ORIGINAL. O formaţiune ORIGINALĂ este întotdeauna o forma completă, perfectă. Ea modifică structura solului şi creează un câmp electromagnetic intens. Culcarea spicelor nu se datorează unui procedeu mecanic, ci unuia de încălzire din interior al tulpinii plantei, care se înmoaie temporar pentru a se îndoi la orizontală uşor, fără a fi ruptă. Analiza microscopică a revelat existenţa unor bobiţe de material magnetic în spice, a căror densitate scade liniar de la centru spre marginea formaţiunii. Dacă cineva ar pretinde că el a făcut o astfel de formaţiune, considerată a fi ORIGINALĂ, orice savant ar fi curios să afle CUM! Căci nu există metode cunoscute care să redea aceste efecte complexe integral.

Dacă formele grafice din lanuri ar fi opera unor oameni, cum se face că nimeni nu i-a văzut până acum, după apariţia a mii de astfel de desene în toate colţurile globului (SUA, Canada, Germania, Anglia, Franţa, Olanda etc)?! Ce interes ar putea avea o astfel de ipotetică echipă de "desenatori în lanuri" să cheltuiască atâta energie, folosind o tehnologie necunoscută şi nici măcar să nu îşi dezvăluie identitatea?! Mai mult, fenomenul nu este cu totul de dată recentă, ci a fost înregistrat şi de cronicile secolului 17 în Anglia şi Germania, când oamenii îngroziţi credeau că cercurile apărute în lanuri sunt rodul demonilor şi al vrăjitoarelor. Cam puţin probabil ca echipa de "desenatori" teribilişti să fi supravieţuit incognito atâtea secole!

Desenele nu apar întotdeauna "peste noapte". Un pilot care survola Stonehenge s-a întors deasupra zonei după 30 minute, văzând şi filmând o formaţiune care nu exista acolo înainte. Apăruse într-un interval de jumătate de oră, ziua în amiaza mare, lângă o şosea circulată! S-au relatat şi cazuri când timpul de apariţie a fost de sub un minut!...

Galeria 4 cu fotografii ale formaţiunilor din lanuri

    < sus >

Pista mentalistă

Istoria acestor apariţii de formaţiuni grafice gigantice ne arată că ele sunt mai frecvente acolo unde oamenii le dau importanţă, le studiază imediat ce apar, au aparate de zbor cu care le survolează şi le fotografiază, discută între ei şi informează opinia publică. Pare a fi o interacţiune între oameni şi creatorii desenelor.

Una din echipele de cercetători pasionaţi ai acestui fenomen au făcut o meditaţie în grup, prin care au invocat apariţia unei formaţiuni cu caracteristici clare. A doua zi, au găsit în apropiere una, identică până în amănunt cu cea mentalizată de ei. Să fie toate aceste desene simbolice rodul unor asociaţii ezoterice care se ocupă cu modelarea subconştientului colectiv? Dar, care ar putea fi legătura dintre această prezumtivă grupare şi sferele luminoase galbene, roşii, care zboară adeseori în preajma formaţiunilor abia apărute? Ele au fost surprinse şi pe film, iar comportamentul lor dovedeşte inteligenţă şi faptul că nu sunt de sorginte umană...

Galeria 5 cu fotografii ale formaţiunilor din lanuri

    < sus >

Dincolo de ştiinţă

Unii dintre noi poate că aşteaptă enervaţi ca ştiinţa să le spună odată că cercurile din lanuri sunt fie o farsă, fie o creaţie omenească, fie un fenomen natural. Aşteptăm să ni se garanteze: "Nu există mistere, oameni buni, fiţi liniştiţi, Ştiinţa gândeşte pentru dumneavoastră!".

Dar poate că, dimpotrivă, ar trebui să medităm mai profund, poate că mesajul lor ni se adresează personal! Să ne deschidem, aşadar, mintea, să ne minunăm de aceste desene, proaspete ca roua dimineţii, irezistibil de frumoase, de necombătut ca o teoremă matematică, efemere ca spicele sub tăişul secerătorilor!

Isabelle Kingston, unul din mediumii dedicaţi comunicării cu invizibilii Făuritori ai cercurilor misterioase, a prezis de multe ori locul unde urmau să apară noi desene, câteva din caracteristicile lor şi mesajul care le însoţea. Ea spune că sarcina acestora este să transforme în mod subtil conştiinţa oamenilor prin intermediul mesajelor subconştiente conţinute în cercurile din lanuri. Aceşti Veghetori ai planetei, entităţi spirituale, nu vor şi nu pot să intervină în mod direct în viaţa pământenilor, căci aceasta ar contraveni Legii Universale. Depinde numai de noi cum interpretăm informaţia care ne-a fost pusă la dispoziţie şi să o utilizăm pentru binele umanităţii, pentru a ne recâştiga armonia cu natura...

Galeria 6 cu fotografii ale formaţiunilor din lanuri

RĂZVAN PETRE

2005

Link: Cel mai mare site dedicat fenomenului cercurilor misterioase apărute în lanuri

    < sus >

ADDENDA

Ipoteza extraterestră nu se verifică. Dacă ar fi fost opera unor inteligenţe extraterestre, atunci ar fi fost logic ca acest şir de simboluri să se finalizeze cu o întâlnire de gradul 3 sau 4, prin care comunicarea să se facă foarte rapid şi eficient. După cum vedem însă, cercurile din lanuri nu au fost urmate de altceva mai spectaculos şi miraculos. Mai degrabă decât o transmisie din partea unei civilizaţii EXTRATERESTRE (vizibilă, dar inaccesibilă), mesajele simbolice vin din partea lumii INTRATERESTRE (invizibilă, dar accesibilă), după cum numesc unii lumea spiritelor Pământului. (6 iun 2009)

EXTRAORDINAR! MINGII DE LUMINĂ CREEAZĂ ACESTE MISTERIOASE CERCURI ÎN LANURI. DOVADA FILMATĂ!!!

1. Versiunea scurtă (30 secunde)

http://www.youtube.com/watch?v=6M6vP8-SbU0

      < sus >

2. Documentar (5 minute)

http://www.youtube.com/watch?v=9SJvVW8s_Oc

    < sus >

3. Filmarea unei mingii de lumină deasupra unui cerc deja format (45 secunde)

http://www.youtube.com/watch?v=kdeJrDgMOlA

    < sus >

4. Altă filmare a unei mingii de lumină într-un lan (3 minute 30 secunde)

http://www.youtube.com/watch?v=pk8CDYw04VY

20 iul 2009

Ipoteză: Poate că biblica "stea" care i-a condus pe cei trei magi până la ieslea pruncului Isus era tocmai un astfel de glob luminos.

    < sus >