<  Cuprins "Credinţă, fapte şi ficţiuni"


Graţia Divină

Capitolul 7, "Trezirea şi iluminarea", subcapitolul a, "Graţia Divină", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Faith, Facts & Fiction” (Credinţă, fapte şi ficţiuni).

Notă: Acest subcapitol nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

7a. Graţia Divină

«Scopul căii spirituale este să vă scoată din conştiinţa egotică la adevărata voastră natură. Acesta este un proces îndelungat, care se întinde pe mai multe vieţi şi începe cu o trezire a lui Kundalini. Kundalini se trezeşte în chakra rădăcinii de la baza coloanei vertebrale şi îşi începe călătoria lentă şi îndelungată urcând prin diferitele chakre până în vârful capului. Pe măsură ce trece prin fiecare chakră, blocajele din corpul subtil energetic, care reflectă rănile emoţionale şi înţelegerile eronate, sunt eliminate şi vindecate. Când o chakră a fost purificată suficient, Kundalini este liberă să-şi continue ascensiunea. Această descriere este simplistă, dar, în general, corectă.

Având în vedere acest lucru, am putea spune că calea spirituală este o cale de vindecare a înţelegerilor eronate şi rănilor emoţionale acumulate de-a lungul multor vieţi. Aşa şi este. Calea spirituală este o cale de vindecare, iar viaţa produce această vindecare în multe moduri diferite. De pildă, vă pune în legătură cu vindecători spirituali, deşi nu este cel mai obişnuit mod. Viaţa este cea care vindecă şi vă vindecă concepând situaţii menite să vă arate sau să vă înveţe ceva. Viaţa vă vindecă învăţându-vă adevărul.

De exemplu, dacă ai fost atacat de un câine, este posibil să fi ajuns la concluzia că toţi câinii sunt periculoşi şi ai dezvoltat o teamă faţă de ei, ceea ce este de înţeles. Cu toate acestea, nu este adevărat că toţi câinii sunt periculoşi. Pentru a te învăţa adevărul despre câini şi a te ajuta să-ţi vindeci frica de câini, la un moment dat, viaţa va crea circumstanţe în care trebuie să te confrunţi cu această frică şi să vezi că concluzia ta era incorectă. Ar putea face acest lucru în diverse moduri: Poate că cineva se mută la tine sau în vecinătate şi are un câine de care n-ai cum să nu te îndrăgosteşti.

Acesta este un exemplu foarte simplu, dar aşa funcţionează viaţa. Viaţa este inteligentă şi te pune în situaţii care te învaţă ceea ce ai nevoie şi te ajută să creşti aşa cum ai nevoie. Aceste situaţii te determină să-ţi schimbi concluziile despre tine şi despre viaţă, despre ceilalţi sau despre Dumnezeu. Viaţa este marele profesor şi te învaţă nu numai prin karmă, ci şi prin Graţie, aducându-ţi experienţe, oportunităţi, iubire, ajutor şi orice alt sprijin de care ai nevoie pentru a-ţi croi un drum prin viaţă şi a învăţa ceea ce trebuie să înveţi.

Când sunteţi copii, puteţi trage uşor concluzii incorecte despre voi şi despre ceilalţi şi despre viaţă. Pe măsură ce vă maturizaţi, multe dintre aceste concluzii sunt corectate în mod natural în timp, dar unele sunt întărite, de obicei pentru că au devenit profeţii autoîmplinite. Mai ales aceste credinţe ar putea necesita o intervenţie specială din partea vieţii sau a unui vindecător. În astfel de cazuri, viaţa are un plan de vindecare a acestei înţelegeri eronate şi, pur şi simplu, trebuie să fiţi deschişi să recepţionaţi o intuiţie sau orice altceva vă aduce viaţa ca să vă vindece. Viaţa este atât de binevoitoare. Este mereu atentă cu voi şi vă înfăţişează ceea ce aveţi nevoie.

Dacă nu acceptaţi cu uşurinţă acest ajutor de la viaţă, ea va continua să vi-l ofere şi va tot încerca să vă arate ce trebuie să înţelegeţi, până când veţi reuşi. Totuşi, acest proces poate dura vieţi la rândul, întrucât fiinţele umane învaţă lent uneori, mai ales dacă au răni emoţionale adânci şi sistemul lor de credinţe este contrar vindecării. De exemplu, unii oameni nu „cred” în terapie. Deşi psihoterapia este imperfectă, totuşi, are încă multe de oferit celor care au fost abuzaţi sau traumatizaţi.

Sistemele de credinţă ale oamenilor sunt, de obicei, cel mai mare obstacol de care se loveşte viaţa când vrea să le ofere intuiţiile, ajutorul, vindecarea şi sprijinul de care au nevoie. De pildă, mulţi au sisteme de credinţă care îi împiedică să primească ceva de la alţii. Ei cred că, cerând ajutor, dovedesc slăbiciune sau se tem să ceară ajutor sau se simt nedemni să-l primească de la alţii.

Aceasta este o problemă pentru suflet – pentru creşterea sa. Aceste convingeri trebuie cumva schimbate pentru ca acea persoană să poată primi ajutorul vieţii. Şi cum se schimbă credinţele? După cum ştiţi, acest lucru nu este atât de uşor. Uneori, cei apropiaţi te pot ajuta să înţelegi ceva şi să te schimbi, dar adesea, ei au credinţe similare. De multe ori, este nevoie de ajutorul cuiva din afara anturajului persoanei cu probleme, întrucât prietenii şi familia, dacă nu chiar problema însăşi, nu au reuşit să-i ofere nicio soluţie.

Prin urmare, progresul care conduce la calea spirituală şi, într-o oarecare măsură, chiar progresul pe calea spirituală poate fi foarte lent, în funcţie de cât de mult a suferit individul în această viaţă sau în altele şi de cât de dispus este să privească lucrurile dintr-o altă perspectivă. Oamenii care nu au intrat încă pe cale probabil că nu vor fi interesaţi de introspecţie şi să-şi examineze gândurile, sentimentele şi credinţele şi, prin urmare, este mai puţin probabil să se poată schimba şi să evolueze. Dar odată ce Kundalini s-a trezit, intri pe o cale evolutivă şi devii deschis să priveşti în interiorul fiinţei tale şi să înveţi lucruri noi despre tine însuţi şi viaţă.

Această deschidere către evoluţie şi către tărâmul subtil non-fizic este un semn distinctiv al celui aflat pe cale şi îl face să devină un căutător al Adevărului, un elev al învăţăturilor spirituale şi metafizice. Şi astfel va putea profita din plin de Graţia pe care viaţa i-o pregăteşte.

Odată ce te-ai convins că există Graţia, începi să observi că acţionează tot mai mult în existenţa ta. Atunci, viaţa ţi se poate îmbunătăţi foarte mult, pe măsură ce te conectezi la dragostea, intuiţiile, ajutorul şi vindecarea pe care viaţa ţi le pune în cale. Eşti deschis la ce-ţi oferă ea şi eşti în armonie cu fluxul ei şi accepţi unde te duce fluxul.

O, dacă ai putea fi conştient de călăuzirea şi ajutorul Providenţei de fiecare dată când Ea te ridică de jos şi te poartă pe drumul tău! Cei care sunt conştienţi de Graţie sunt îndrăgostiţi de viaţă şi de Dumnezeu, acesta fiind rezultatul inevitabil al conştientizării unei asemenea bunăvoinţe. Harul este acolo pentru cei care au ochi să-l vadă, iar răsplata este bogată pentru ei.

Căutaţi-o! Observaţi Graţia. Observaţi cât de prompt are grijă de voi Tatăl în lucrurile mici şi mai mari. Observaţi cum vi se aminteşte să faceţi ceea ce trebuie să faceţi. Observaţi cum un prieten vă oferă o mână de ajutor tocmai când eraţi pe punctul de a claca. Observaţi cum apar banii atunci când aveţi cu adevărat nevoie. Observaţi zâmbetele şi urările calde de la alţii, atingerea unei mâini, cuvintele încurajatoare. Acestea vin la voi de la Dumnezeu, prin alţii, totuşi, chiar de la Dumnezeu. Aceasta este Graţia.

Graţia apare, de asemenea, sub forma unor experienţe spirituale: Poţi aluneca în Prezenţă sau întrevezi o licărire a Unimii sau a altui mare Adevăr. Te scufunzi în Tăcere şi nu te poţi mişca o vreme. Timpul se opreşte. Brusc, înţelegi ceva la un nivel mai profund, pe care îl pricepuseşi doar intelectual. Într-un vis, experimentezi o stare expansionată de conştiinţă sau ai o întâlnire cu o fiinţă angelică. În prezenţa unui învăţător spiritual, cazi într-o stare de vid. Inima ţi se deschide şi îţi ţâşnesc lacrimi de bucurie şi recunoştinţă. Vezi o imensă frumuseţe într-un fir de iarbă. Eşti plin de dragoste nemăsurată fără vreun motiv anume. Vezi Divinul în ochii cuiva. Pe tot parcursul căii, Graţia îţi arată Adevărul. Ţi-l arată printr-o experienţă a Adevărului. Toate acestea şi alte experienţe şi mai profunde sunt obişnuite pe calea spirituală.»

traducere de Răzvan A. Petre
7 iulie 2021

< Sus >