<  Cuprins "Despre a trăi în lume"


1. Cum să vindecaţi omenirea şi să transformaţi lumea

Capitolul 1, "Cum să vindecaţi omenirea şi să transformaţi lumea", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking – On Being in the World” (Isus ne vorbeşte – Despre a trăi în lume) – şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Notă: Paragrafele scrise cu litere albastre pe fond alb provin din cartea tipărită, dar ele lipsesc din lectura autoarei Gina Lake în video-ul ataşat.

R.P.

Jesus

Prefaţă

«Această carte tipărită însoţeşte un audiobook. Mesajele transmise de Isus, pe care se bazează această carte, au făcut parte din întâlnirile video săptămânale online, unde eu şi soţul meu oferim ceea ce numim Transmisiuni ale Conştiinţei Cristice. Mesajele au fost primite de la Isus înainte de transmisiile energetice propriu-zise pentru a pregăti, învăţa şi inspira pe cei care sunt pe recepţie. Mulţi relatează că simt o energie şi de la aceste mesaje canalizate mediumnic.

Isus ne-a rugat pe soţul meu şi pe mine să oferim aceste transmisii, deoarece acesta este unul dintre modurile prin care Isus şi cei douăzeci şi şapte Maeştri Ascensionaţi care lucrează cu Isus intenţionează să ridice nivelul conştiinţei umanităţii.

Transmisia durează aproximativ douăzeci de minute şi se face în tăcere, cu excepţia unei muzici menite să ajute oamenii să se deschidă şi să o primească. În timpul transmisiei, soţul meu şi cu mine acţionăm doar ca antene pentru Conştiinţa Cristică, care curge spre Pământ pentru a fi primită de toţi cei dispuşi să se deschidă şi să fie înălţaţi de harul divin. Întrucât nu există, de fapt, nici timp, nici spaţiu, acestea nu sunt o barieră pentru primirea transmisiei, care funcţionează la fel de bine online, ca şi în persoană. Puteţi afla mai multe despre aceste transmisii pe site-ul meu web la adresa:

www.RadicalHappiness.com/transmissions

Transmisia energetică se oferă în mod firesc de către învăţătorul spiritual discipolului, ca şi de fiinţele din dimensiunile superioare către cei dintre noi dispuşi să o primească. Transmisia a fost folosită de-a lungul veacurilor pentru a accelera evoluţia spirituală şi a eleva conştiinţa. În acest proces are loc şi vindecarea emoţională şi uneori fizică, deoarece purificarea blocajelor energetice face parte, în mod necesar şi natural, din elevarea conştiinţei.

Deoarece această carte este creată din transcrieri ale mesajelor recepţionate de la Isus şi citite de mine, veţi găsi că limbajul este ceva mai personal şi mai direct orientat către voi, cititorii, decât în alte cărţi ale mele. Această carte este menită să fie şi ascultată, nu doar citită. Audiobook-ul este disponibil pe Audible.com, iTunes.com şi pe site-ul meu, RadicalHappiness.com.

Speranţa mea este că atât cartea audio, cât şi această carte tipărită ce o însoţeşte vă vor oferi experienţa de a intra în legătură cu fiinţa înţeleaptă şi iubitoare pe care o cunoaştem ca fiind Isus Cristos, căci el vă vorbeşte ca şi cum aţi fi în prezenţa lui. Atunci când îl canalizez pe Isus, simt o relaţie de iubire necondiţionată cu o fiinţă înţeleaptă, ceea ce sper să fie şi experienţa voastră când citiţi sau ascultaţi aceste cuvinte. În urma acestor mesaje, puteţi să cunoaşteţi mai bine şi să întruchipaţi mai pe deplin Conştiinţa Cristică.

Gina Lake, ianuarie 2020

< Sus >

1. Cum să vindecaţi omenirea şi să transformaţi lumea

«Salutări! Sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus Cristos.

Fiecare fiinţă şi orice altceva are propria sa evoluţie. Fiecare persoană, ca şi florile sau alte plante ori animalele, evoluează conform planului său. Acest plan, şi la plante, şi la animale, şi la fiinţele umane, se găseşte în ADN. Dezvoltarea, creşterea şi învăţarea ce rezultă din această creştere fac parte din viaţa oricărei fiinţe vii. Plantele şi animalele nu au cum să nu înveţe ceva şi voi, la fel.

La fel ca plantele şi animalele, sunteţi programaţi să aveţi anumite experienţe pentru creşterea şi evoluţia voastră, care nu pot fi evitate. Destinul plantelor este să înflorească sau să poarte seminţe şi să moară, şi tot aşa aveţi şi voi destinul vostru. Anumite experienţe sunt incluse în proiectul vostru.

Cu toate acestea, spre deosebire de animale şi plante, aveţi liber-arbitru şi vă puteţi opune acestui proiect. Dar când faceţi asta, suferiţi. Vă simţiţi groaznic când vă opuneţi la ceea ce este natural şi face parte din proiectul vostru – şi aşa este potrivit să vă simţiţi. În caz contrar, creşterea şi evoluţia nu s-ar conforma planului, or planurile sunt importante.

Acest univers şi altele sunt proiectate de Marele Designer; nu sunt întâmplătoare sau fără scop. Fiecare creaţie are propriul său scop în Întreg şi, prin urmare, are un proiect specific. Sunteţi concepuţi pentru a îndeplini un scop în cadrul creaţiei. Când îndepliniţi acest scop, se spune că sunteţi “în flux”, iar când nu-l îndepliniţi, se spune că nu sunteţi “în flux”.

A fi “în flux” oferă experienţa fericirii, iubirii şi păcii interioare, pe când a nu fi “în flux” oferă opusul acestei experienţe. Şi, aşa cum am spus, exact aşa trebuie să se întâmple. Disconfortul de a nu fi “în flux” are rolul să te readucă “în flux”. Această neplăcere nu este o pedeapsă, ci un semnal, un avertisment că sunteţi în afara fluxului. Fără un astfel de mecanism de corecţie, Întregul nu ar funcţiona corespunzător.

Sunteţi ca celulele dintr-un corp: Fiecare celulă trebuie să îndeplinească funcţia pentru care a fost concepută, căci altfel, corpul nu va funcţiona corect. Aceasta nu este doar o metaforă; ci este însăşi realitatea: Voi sunteţi celule în corpul lui Dumnezeu!

După cum în organism există celule sănătoase, care funcţionează bine, dar, posibil, şi celule nesănătoase, care funcţionează prost sau deloc, tot aşa există oameni care funcţionează bine şi îşi îndeplinesc proiectul, dar şi alţii care nu funcţionează corespunzător, precum şi toate variantele intermediare. Iar aceste celule sau persoane nesănătoase reprezintă o problemă pentru Întreg. Fiecare celulă şi fiecare persoană are influenţă asupra Întregului. Nicio celulă sau persoană nu trăieşte singură sau separată de Întreg, ci fiecare celulă sau persoană contează pentru Întreg.

Aşa se întâmplă şi cu voi. Fiecare dintre voi contează pentru Întreg şi pentru Dumnezeu. Fiindcă vi s-a dat liber-arbitru, voinţa voastră vă afectează nu numai pe voi, ci pe toţi ceilalţi. Celulele bolnave, de exemplu, afectează celulele din jur, care trebuie să compenseze acţiunile haotice ale celulei bolnave sau să-i corecteze efectele negative asupra organismului. Ceea ce faceţi are importanţă!

Iar ceea ce faceţi pleacă de la ceea ce vă trece prin minte. Ceea ce gândiţi determină ceea ce faceţi, dar, mai ales, ceea ce credeţi contează pentru întreaga Creaţie. Creaţia fie va beneficia, fie nu. Puteţi fi o binecuvântare pentru Întreg sau un balast ori piedică, dar şi acest lucru este permis. Aveţi voie să faceţi alegeri dăunătoare, chiar şi dintr-acelea care afectează Întregul, căci atunci când loviţi în voi înşivă sau în alţii, cu adevărat, loviţi în Întreg.

Voi consideraţi că liberul-arbitru ar fi „al vostru” şi, prin urmare, că v-ar afecta în cea mai mare parte pe voi înşivă, dar adevărul este că afectează pe toată lumea şi tot ce există în univers. Aceasta este o realitate de-a dreptul intimidantă – să fiţi atât de puternici! Şi totuşi, chiar sunteţi atât de puternici, poate fără ca să fiţi conştienţi de puterea voastră. Vă explic acum acest lucru, ca să ştiţi sigur că sunteţi puternici şi că sunteţi importanţi.

S-ar putea să vă întrebaţi: “Cum ar putea conta pentru Întreg micile mele alegeri cotidiene? Multe dintre ele nu par să afecteze pe nimeni în afară de mine”. Ceea ce nu înţelegeţi este că sunteţi cu toţii conectaţi la niveluri mai profunde decât doar cel fizic. Deci, deşi o alegere a voastră nu pare să afecteze pe nimeni altcineva, totuşi o face.

Iată ce se petrece: Fiecare gând pe care îl credeţi devine parte a conştientului şi inconştientului colectiv al umanităţii, de unde afectează toate fiinţele umane. Sunteţi conectaţi la toată lumea, chiar şi la cei pe care nu i-aţi cunoscut niciodată. Sunteţi conectaţi pe niveluri de care nu sunteţi conştienţi.

Dacă un anumit gând predomină în omenire – în mintea egotică a umanităţii – înseamnă că a ajuns acolo prin repetare şi consens. Minţile egotice sunt foarte asemănătoare la toate fiinţele umane. Asta nu doar fiindcă aveţi cu toţii o cultură comună şi un ego, ci şi pentru că împărtăşiţi o istorie multimilenară – şi împărtăşiţi chiar aceeaşi minte! În esenţa voastră şi la nivelul minţii, sunteţi una. Minţile voastre sunt, literalmente, conectate între ele.

Împărtăşiţi cu toţii atât negativitatea minţii egotice, cât şi înţelepciunea şi strălucirea adevăratului vostru Sine. Nu sunteţi prea diferiţi unii de ceilalţi. Gândiţi aceleaşi gânduri, aveţi aceleaşi emoţii şi aveţi acelaşi potenţial de a fi divini. Cu adevărat, există o singură minte şi o singură Fiinţă, care se manifestă ca umanitatea, în nenumărate forme diferite.

Acest adevăr are consecinţe importante pentru umanitate: Cu cât vă vindecaţi mai mult propria minte, cu atât devine mai tămăduită mintea umanităţii şi cu atât va deveni mai uşor pentru alţi oameni să se vindece şi să devină mai liberi. Ceea ce gândiţi şi credeţi contează pentru întreaga omenire! Schimbaţi-vă în bine propria minte, şi atunci se va schimba şi mintea unică pe care o împărtăşiţi cu umanitatea.

Puteţi vindeca şi elibera omenirea chiar şi fără să ieşiţi din casă, doar vindecându-vă propria minte şi eliberându-vă de minciunile pe care umanitatea le-a crezut timp de milenii. Asta vă încurajează – nu-i aşa? – pe toţi cei care vă întrebaţi dacă munca emoţională şi spirituală pe care o faceţi are vreun efect practic în lume. Are! Strădaniile voastre de a vă vindeca şi de a vă eleva conştiinţa contează nu numai pentru voi, ci pentru toate fiinţele umane. Vindecarea emoţională şi munca spirituală sunt atât de valoroase! Când vă vindecaţi pe voi înşivă, vindecaţi şi omenirea. Când vă ridicaţi conştiinţa, ridicaţi şi conştiinţa umanităţii.

Poate că nu vedeţi roadele acestei lucrări şi nu veţi fi niciodată pe deplin conştienţi de ele, pentru că nu vi se dezvăluie toate subtilităţile acestor mistere. Şi poate dura ceva timp până când vă veţi bucura de gustul acelor roade, dar ele există mai mult decât vă daţi seama. Contează mai mult decât vă daţi voi seama! Şi nici nu contează dacă faceţi această muncă emoţională şi spirituală doar pentru propria eliberare de suferinţă; lucrarea pe care o faceţi asupra voastră va elibera, în mod natural şi automat, şi pe alţii, deşi este puţin probabil să conştientizaţi lucrul acesta.

Nu doar rugăciunile, intenţiile şi acţiunile voastre pentru a-i ajuta pe ceilalţi sunt importante. Ba, chiar mai importante sunt eforturile voastre de a vă eleva propria conştiinţă şi de a vă elibera de limitările şi negativitatea propriei minţi. Fiţi “egoişti” în această privinţă, pentru că nu este egoism să faci ceva pentru a te elibera de ego. Eliberarea de propriul ego este cea mai importantă lucrare pe care o veţi face vreodată, cu consecinţele cele mai de anvergură.

Oamenii susţin prea des că spiritualitatea nu este practică, că are un impact benefic redus sau deloc asupra problemelor lumii. Şi poate că unele dintre lucrurile pe care oamenii le fac în numele spiritualităţii nu au prea mult impact. Dar vă garantez că meditaţia şi alte practici spirituale care vă ridică conştiinţa afectează şi conştiinţa umanităţii în ansamblu – şi este chiar singurul mod în care, cu adevărat, se înalţă conştiinţa umanităţii: câte o persoană pe rând.

Este bine dacă simţiţi îndemnul să munciţi pentru a îmbunătăţi mediul sau alte condiţii de pe această planetă. Acest lucru este excelent şi în conformitate cu scopul vieţii multor oameni. Este bine, de asemenea, chiar dacă nu sunteţi atraşi să faceţi aceste lucruri, dar sunteţi atraşi de practicile spirituale şi de un stil de viaţă mai puţin implicat în lume.

Una dintre principalele modalităţi prin care lucrurile se schimbă şi se vor schimba în această lume este faptul că oamenii se interiorizează, descoperă cine sunt cu adevărat, demască minciunile din mintea lor egotică şi apoi acţionează în consecinţă pe scară mai redusă sau mai largă. La ce bun dacă acţiunile tale nu sunt iniţiate de adevăratul tău Sine, ci provin din frica, judecata, ura, vina sau furia ego-ului tău? Cum pot astfel de acţiuni neinspirate să transforme din temelii omenirea, care este obiectivul esenţial?! Ştiţi deja cum arată lumea creată de ego. Trebuie să recreaţi o lume nouă devenind voi înşivă oameni noi, fiecare dintre voi.

Dacă aş şti că există vreo altă modalitate de a realiza asta, v-aş învăţa-o. Dar vă învăţ ce trebuie să ştiţi pentru a vă transforma conştiinţa, pentru a aduce Conştiinţa Cristică în această lume. Despre asta vorbesc învăţăturile mele şi pentru asta vi le aduc acum, în acest moment al istoriei.

Omenirea trebuie transformată din interior spre exterior şi nu va fi transformată în alt mod. Eliminaţi minciunile, convingerile greşite, emoţiile negative şi confuziile din corpul-minte, ceea ce îl va face un vehicul curat nu doar pentru Adevăr, cu majusculă, ci şi pentru propriul adevăr personal despre cum să vă trăiţi viaţa. Odată ce v-aţi purificat pe interior, acţiunile voastre vor fi clare, curate, hotărâte şi folositoare pentru întreaga umanitate. Fără acea claritate interioară, umanitatea este ca un motor murdar care nu funcţionează lin sau adecvat şi chiar se poate defecta.

Deveniţi limpezi şi curaţi lăuntric, în interiorul vostru, şi atunci mintea umanităţii va deveni, de asemenea, mult mai clară şi mai curată. Vă rog să împărtăşiţi aceste informaţii cu ceilalţi. Omenirea poate fi şi este „reparată”, ca să zicem aşa, din interior spre exterior, văzând falsitatea minţii egotice, acea voce din capul vostru, şi descoperind adevărul care vă va elibera.

Sunt aici pentru a vă transmite acest Adevăr, care este Adevărul universal – ceea ce a fost întotdeauna adevărat şi va fi întotdeauna adevărat. Acest adevăr se bazează pe dragoste. Acest adevăr va salva omenirea. Faceţi această lucrare emoţională şi spirituală nu numai pentru voi, ci pentru toată lumea. Vă mulţumesc că v-aţi deschis la acest mesaj. Eu sunt mereu cu voi.»

traducere de Răzvan A. Petre
21 ianuarie 2022

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=hCm_CqPEOaY

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 14 iulie 2019.