<  Cuprins "Despre a trăi în lume"


5. Ce este, de fapt, legea atracţiei

Capitolul 5, "Ce este, de fapt, legea atracţiei", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking – On Being in the World” (Isus ne vorbeşte – Despre a trăi în lume) – şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

5. Ce este, de fapt, legea atracţiei

«Aş vrea să vorbesc astăzi despre ceva ce am mai vorbit, dar care merită a fi repetat: “A face” nu este tot ce contează şi scopul suprem al vieţii.

Ascultându-ţi ego-ul, vocea din capul tău, şi ego-ul altora, ai putea crede că “a face” este soluţia la orice: dacă ţi-e foame, mănâncă o prăjitură; dacă vrei mai multă pace, du-te la un curs de yoga; dacă vrei să arăţi mai bine, mergi la cumpărături, ţine o dietă, bronzează-te, schimbă-ţi coafura.

Dar ce-ar fi dacă, în schimb, ai îngădui fiecare dorinţă şi ai simţi-o aşa cum este, dar fără să faci nimic din ce te îndeamnă ea?! Dacă ai face asta, ai descoperi că dorinţele dispar ca orice alt gând. Iar marea descoperire este că vei afla cine este Cel ce descoperă acest adevăr: Tu eşti ceva dincolo de dorinţe şi care poate vedea adevărul în privinţa lor. Tu eşti conştientizarea şi simţirea vieţii, care nu vine şi nu pleacă în mijlocul acestui du-te-vino de gânduri, dorinţe, sentimente şi acţiuni.

În lumea ego-ului – lumea dorinţelor – dorinţele sunt îndeplinite prin acţiuni, sau cel puţin acţiunea pare a fi calea de a obţine ceea ce vrei, calea către o presupusă viaţă bună. Şi oare nu obţinerea a ceea ce îţi doreşti este scopul vieţii?! Pentru ego, aşa este. Dorinţele împing comportamentul într-o direcţie care se presupune că ar fi soluţia la acea dorinţă. Dorinţele îi ţin pe oameni foarte ocupaţi să facă, să facă, să facă. Ele consumă timpul şi viaţa.

Dorinţele îţi dau sentimentul că ceva lipseşte, că nu este în regulă şi că ar putea fi sau ar trebui să fie mai bine. Dorinţa este ca o problemă ce trebuie rezolvată. Dorinţele par a fi un lucru bun, pentru că te determină să rezolvi aşa-numita “problemă” ascunsă în spatele dorinţei. Nu se recunoaşte că dorinţa, în sine, este sursa problemei. Problema pare a fi ceea ce lipseşte şi se doreşte, când, de fapt, în Adevăr, este invers: Însăşi dorinţa este problema.

Nu există nicio problemă, dar dorinţa transformă orice într-o problemă. Dorinţele te fac nefericit, nicidecum fericit. Şi totuşi, ţi se pare că dorinţele îţi sunt prietene. Când le împlineşti, devii fericit pentru o vreme. Şi te fac o persoană superioară, împingându-te să te îmbunătăţeşti, nu-i aşa?!

Asta chiar că-i o întrebare bună. Ele te pot îmbunătăţi după standardele ego-ului, multe dintre ele fiind arbitrare şi determinate cultural. Dar chiar ai nevoie de acea rochie nouă pentru a fi o persoană mai bună sau de acei muşchi abdominali fermi sau de acea maşină nouă?!

Cele mai multe dintre dorinţe, atunci când le împlineşti, îţi pot îmbunătăţi imaginea de sine şi cum te simţi în pielea ta, cel puţin pentru o vreme, dar ce valoare are asta?! După standardele cui?! Despre asta-i vorba în viaţă?! Fericirea care vine din îndeplinirea unor astfel de dorinţe este foarte trecătoare şi există întotdeauna noi dorinţe după care să alergi: o altă rochie, alte kilograme de slăbit, o maşină mai bună, un salariu mai mare. Acestea par a fi nişte obiective care merită tot efortul.

Nu că ar fi ceva în neregulă cu astfel de obiective, dar dacă îţi petreci timpul îndeplinind astfel de dorinţe, nu vei avea timp pentru alte chestiuni mai satisfăcătoare şi mai importante.

Ego-ul nu doreşte lucrurile cele mai “dezirabile”, cum s-ar zice, pentru Sinele tău profund. Doreşte ego-ul tău să distribui voluntar alimente pentru săraci?! Doreşte el să meditezi?! Tânjeşte el după o împlinire mai profundă?! Doreşte el să stai degeaba o vreme şi să priveşti apusul de soare sau altceva frumos?! Nu, ego-ul nu doreşte niciunul dintre aceste lucruri.

Ego-ul nu doreşte elevarea spirituală sau profunzimea psihologică. Nu doreşte o conexiune strânsă cu ceilalţi. Nu doreşte să-i slujească pe alţii. Nici măcar nu-şi doreşte pacea sau să iubească. Vrea doar să fie iubit.

Sunt o mulţime de lucruri pe care ego-ul nu le doreşte. Nu ego-ul este cel curios sau cel care să-şi dorească să înţeleagă. Nu ego-ul vrea să evolueze prin experienţe noi. Nu el vrea ca ceilalţi să fie fericiţi. Nu el doreşte pacea şi iubirea în lume. Nu el vrea să fie bun şi amabil cu ceilalţi. Nu, ego-ul nu este deloc ce-i mai bun în voi. Dorinţele sale sunt egocentrice şi superficiale. Dacă vă construiţi viaţa în jurul acestor dorinţe, veţi fi fericiţi doar pe măsura lor, iar acea fericire nu va dura.

Există două feluri de a face: Să faci ceea ce vrea ego-ul şi să faci ceea ce vrea Sinele divin. Îndeplinirea dorinţelor ego-ului va duce la o viaţă egocentrică şi superficială, în timp ce îndeplinirea dorinţelor Sinelui divin va duce la fericire şi împlinire profundă şi de durată. Iar acţiunile în acord cu Sinele vor include, de asemenea, odihna, simpla fiinţare, meditaţia şi trăirea şi savurarea vieţii aşa cum este ea. Aceste lucruri nu se regăsesc în lista cu treburi a ego-ului şi, totuşi, sunt cele mai importante lucruri de făcut dintre toate. Când eşti ocupat să faci ceea ce vrea ego-ul, problema este că te împiedică să “faci” treburile mai importante: a te odihni, doar-a-fi şi a percepe cine eşti cu adevărat.

Lumea este plină de oameni de acţiune, şi uite unde aţi ajuns! Cei care ating şi vorbesc sufletului oamenilor sunt aceia care se opresc din agitaţie şi doar-sunt, care creează, vorbesc şi acţionează din acea stare de non-făptuire. Aceştia sunt vindecătorii, învăţătorii spirituali, artiştii şi alchimiştii. Ei sunt transformatorii, pentru că lumea voastră nu poate fi transformată într-un mod profund de către oamenii de acţiune.

Da, oamenii de acţiune pot crea obiecte mai bune pentru toată lumea, dar care vor aduce doar o fericire trecătoare celor care nu ştiu cine sunt cu adevărat. Iar goana după lucruri îi îndepărtează adesea pe oameni de astfel de descoperiri mai profunde. Cei care ştiu cine sunt cu adevărat nu au nevoie de prea multe lucruri, în afară de cele de bază, pentru a fi fericiţi şi mulţumiţi. “Căutaţi mai întâi împărăţia cerurilor şi toate celelalte vi se vor adăuga.” Descoperă cine eşti cu adevărat şi vei avea tot ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit.

Faptul că ştii cine eşti nu numai că face posibil să te mulţumeşti cu puţin, ci îţi şi oferă acces la îndrumarea interioară de care ai nevoie pentru a-ţi crea o viaţă fericită şi abundentă, nu doar plină de obiecte, ci o viaţă generoasă, binecuvântată şi debordând de iubire şi pace. Asta îşi doreşte cu adevărat oricine.

“Căutaţi mai întâi împărăţia cerurilor” şi veţi trăi Raiul pe Pământ. Veţi fi o manifestare a Cerului şi veţi atrage tot ceea ce aveţi nevoie. Iar viaţa voastră nu va mai fi caracterizată de dorinţa anumitor lucruri.

Aceasta este legea atracţiei. Atragi ceea ce ai nevoie către tine, în mod natural, atunci când eşti într-o stare de Graţie, când eşti aliniat cu Sinele tău divin. Atragi ceea ce ai nevoie şi ştii în mod firesc cum să cooperezi cu Viaţa care te trăieşte, pentru a crea viaţa pe care eşti menit să o trăieşti. Iar această viaţă nu se referă la obţinerea unor lucruri şi nici măcar la experienţe, ci înseamnă să trăieşti ca o întruchipare a Divinităţii în lume.

Ego-ul nu-ţi poate oferi această viaţă; îţi va oferi un alt fel de viaţă, una convenţională, o viaţă aşa cum trăiesc majoritatea oamenilor. Ego-ul nu ştie nimic despre iubire sau despre adevărata fericire. Ştie doar cum să creeze o fericire temporară, urmărind lucruri şi experienţe care oferă puţină emoţie şi plăcere pentru o scurtă vreme.

Asta-i în regulă. Nu-i nimic rău în asta. Dar – nu faceţi confuzie – nu acesta-i rostul vieţii, iar dacă credeţi că este, veţi fi foarte dezamăgiţi – şi majoritatea oamenilor sunt dezamăgiţi.

Nu veţi ajunge destul de sus dacă vă mulţumiţi cu acest tip de fericire. Vă este disponibil un tip de fericire mai profundă, odată ce aflaţi cine sunteţi şi vă simţiţi în legătură cu Tot-ce-există. Atunci, veţi avea acces la bucuria, pacea, iubirea şi recunoştinţa adevăratei voastre naturi. Veţi fi ajuns Acasă.

Sunteţi mult mai vaşti şi mai magnifici decât vă puteţi da seama, iar eu sunt aici pentru a vă spune acest lucru. Nu trebuie să te mulţumeşti să fii acest eu mărunt, care se luptă, care doreşte, căruia îi lipseşte mereu câte ceva, care se zbate mereu. Nu asta eşti tu. Ci doar crezi că eşti asta, când asculţi vocea din capul tău.

Acea voce este mincinoasă. Ea nu ştie cine eşti, nu te poate conduce la cine eşti şi nu îţi va spune niciodată adevărul despre cine eşti. Trebuie să te uiţi la cei care ştiu deja cine sunt ca să descoperi şi tu adevărul despre cine eşti. Trebuie să fii destul de umil sau să fi suferit îndeajuns sau ambele pentru a căuta răspunsurile dincolo de vocea din cap. Iar răspunsurile sunt acolo.

Dar mai întâi, trebuie să vezi foarte clar cine nu eşti. Acest lucru nu este uşor, decât dacă te opreşti deseori să mai faci voia ego-ului. Ego-ul nu se va da la o parte ca tu să descoperi cine eşti cu adevărat, pentru că el nu vrea Adevărul. Nu face parte din dorinţele lui. Trebuie să faci Tu loc în viaţa ta pentru Adevăr şi o vei face atunci când vei fi pregătit. Acest “Tu” este cel care se trezeşte din iluzia ţesută de ego. Dacă nu eşti gata acum, vei fi gata cândva, iar acest mesaj te pregăteşte pentru acel moment.

Prin intermediul acestui mesaj, vi se aduce la cunoştinţă faptul că este posibil şi un alt mod de a fi, o nouă viaţă, una ghidată de Divinitate, nu de ego. Acesta este un apel ferm să vă treziţi din somn, din tiparul prestabilit, inconştient, la o nouă viaţă dirijată de iubire, bucurie, pace şi compasiune. Acest nou fel de viaţă va aduce o nouă lume pe Pământ pe măsură ce vă treziţi, unul câte unul, la adevărul despre Cine sunteţi cu adevărat.

Timpul este înaintat. Nu mai este vreme de aşteptat. Avem nevoie să vă treziţi, astfel încât să vă puteţi îndeplini misiunea ce vă revine în transformarea lumii. Ea trebuie să fie transformată din interior spre exterior, prin transformarea conştiinţei. Nu există altă cale.

Invenţiile şi inovaţiile de care are nevoie lumea voastră vor veni de la oameni ca voi, care sunt în contact cu adevărata lor Fiinţă şi care sunt relee pentru înţelepciune, pace, inspiraţie şi idei noi. Voi sau cei pe care îi inspiraţi sunteţi aceia care trebuie să o faceţi. Conştiinţa trebuie să fie aprinsă ca o torţă, de la o persoană la alta, iar această aprindere a torţei şi trecerea ştafetei trebuie realizată cât mai curând.

Nu subestimaţi puterea conştiinţei de a transforma lumea. Este singurul lucru care a putut transforma vreodată o lume. Există acum destui oameni care s-au trezit sau care se vor trezi în curând pentru a avea un impact real. Nu este prea târziu. Faceţi tot ce puteţi, vă rog, pentru a vă aduce contribuţia la înălţarea conştiinţei! Eliberaţi-vă de sub dominaţia minţii egotice şi descoperiţi un alt mod de a trăi!

Nu vă fie frică! Nu aveţi de ce să vă temeţi. Veţi avea tot sprijinul de care aveţi nevoie, odată ce vă aliniaţi cu Tot-ce-există şi începeţi să acţionaţi după cum vă cere. Sunteţi cu toţii preţuiţi şi iubiţi. Cunoaşteţi acest lucru şi găsiţi pacea şi puterea din voi pentru a-l trăi din plin.

Vă mulţumesc că aţi fost aici, cu mine. Eu sunt cu voi întotdeauna.»

traducere de Răzvan A. Petre
27 ianuarie 2022

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=qFUG2fdUhP4

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 11 august 2019.