<  Cuprins "Despre a trăi în lume"


9. Familia omenirii

Capitolul 9, "Familia omenirii", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking – On Being in the World” (Isus ne vorbeşte – Despre a trăi în lume) – şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

9. Familia omenirii

«Fără natură, nu aţi putea exista şi nici nu aţi fi apărut vreodată. Voi aveţi nevoie de natură, dar natura nu are nevoie de voi. Ea poate trăi foarte bine fără voi, dar reciproca nu este adevărată. Şi totuşi, natura a evoluat pentru a susţine umanoizi ca voi, care sunteţi diferiţi de animale prin faptul că aveţi un alt fel de conştiinţă-de-sine, aveţi capacitatea de a raţiona şi de a decide nu doar pe baza condiţionărilor şi instinctelor voastre. Şi puteţi fi conştienţi de natura voastră Divină într-un mod în care animalele şi plantele nu pot. Ele au un alt tip de conştientizare a acestui aspect.

Ceea ce vă deosebeşte cel mai mult de animale este faptul că aveţi capacitatea de a alege în mod liber şi de a nu fi tributari condiţionărilor şi instinctelor. Vă puteţi depăşi instinctele şi puteţi alege în funcţie de alte criterii decât propria supravieţuire şi supravieţuirea celor apropiaţi vouă, incluzând şi binele altor semeni care nu au vreo legătură cu voi înşivă sau, dimpotrivă, puteţi face alegeri distructive pentru ceilalţi şi chiar pentru voi înşivă.

Instinctele menţin animalele între anumite limite de comportament, pe când voi nu aveţi aceleaşi constrângeri. Această libertate poate avea rezultate pozitive sau distructive, în funcţie de modul în care este folosită. De aceea, în regnul animal există o anumită stabilitate şi predictibilitate care nu există în societatea umană. Schimbările care se produc în regnul animal vizează adaptarea şi sunt favorabile vieţii, ceea ce nu se poate spune despre societatea umană.

Societatea însăşi are menirea să “îmblânzească bestia” din sânul umanităţii, ca să zicem aşa, şi să menţină oamenii pe o cale pozitivă, care sprijină binele tuturor. Însă unii oameni nu vor să ţină cont de binele general şi acţionează numai pe baza propriului interes, în ciuda consecinţelor negative pentru indivizi şi societate.

Cel ce face astfel de alegeri dăunătoare este ego-ul, care este bestia din fiecare fiinţă umană. Faptul că voi şi societatea aţi recunoscut nevoia de a îmblânzi această bestie este dovada că există bunătate în fiecare, care aspiră la binele Întregului şi care poate lua decizii care să sprijine Întregul, inclusiv natura, chiar şi în detrimentul interesului personal.

Numai ego-ul poate fi atât de orb, încât să-şi pună propriile obiective şi dorinţe mai presus de binele Întregului. Căci la ce bun să te salvezi pe tine, dar să pierzi lumea, să distrugi mama-natură?! Cu asta vă confruntaţi în lumea de azi şi cu asta s-a confruntat mereu omenirea, doar că capacitatea voastră de a vă face rău unii altora şi de a distruge natura este mult mai mare decât oricând. Dacă nu puneţi binele general, inclusiv binele naturii, mai presus de binele vostru, ecosistemul care susţine omenirea se va dezechilibra şi mai mult şi toată lumea va avea de suferit.

Nu vă amăgiţi singuri! Nicio avere nu va fi suficientă pentru a vă proteja de o lume în care natura şi-a pierdut echilibrul. Mi-e teamă că nimeni nu va avea parte de o viaţă bună.

Asta nu înseamnă că nu se poate face câte ceva pentru a îndrepta această situaţie, dar atâta timp cât la putere se află indivizi dirijaţi de egoism, s-ar putea ca asta să nu se întâmple suficient de repede.

Aţi ajuns într-un punct de criză şi trebuie să vă treziţi din amorţeală şi să luaţi măsuri radicale pentru a reveni la un curs în care toate formele de viaţa sunt respectate şi susţinute. Căci, cu adevărat, nimeni şi nimic nu se află pe acest Pământ din întâmplare. Totul şi toate există aici în virtutea unui proiect şi are un scop. Este posibil ca tocmai acel imigrant sau acea specie pe cale de dispariţie sau acel copac să aducă o contribuţie esenţială. De-a lungul timpului, indivizi modeşti şi plante şi animale puţin cunoscute sau subestimate au stat la baza unor invenţii şi medicamente care au schimbat viaţa tuturor.

Nu este treaba voastră să judecaţi ce are valoare şi ce nu are, ce ar trebui să existe aici şi ce nu. Toate formele de viaţă trebuie respectate, aceasta fiind una dintre cele mai importante lecţii ale omenirii în aceste vremuri. Este dificil să vorbesc despre acest lucru şi să nu par alarmist, şi chiar nu doresc să vă sperii, dar vreau să trag un semnal de alarmă, pentru că oamenii ca voi, care sunt în contact cu bunătatea lor inerentă, sunt cei care vor şi pot avea un impact. Trebuie să îi scoateţi din poziţiile de putere pe cei care sunt conduşi numai de interesul propriu şi să îi aduceţi în funcţiile de decizie pe cei dedicaţi slujirii celorlalţi şi a societăţii.

Cum arată o societate sănătoasă şi prosperă? Seamănă foarte mult cu o familie sănătoasă şi prosperă. Într-o astfel de familie, membrii se sprijină reciproc şi se iubesc şi se respectă cât pot de mult. Spun “cât pot de mult”, pentru că nimeni nu o face în mod perfect, dar totul începe cu valorizarea iubirii şi a respectului şi cu efortul de a iubi şi respecta pe toată lumea şi de a face tot posibilul pentru a ajuta fiecare persoană să devină cât de bună poate ea fi. Oare nu aşa se întâmplă într-o familie sănătoasă?!

O familie sănătoasă oferă membrilor săi ocazii de a se dezvolta şi a se extinde în moduri benefice, iar activităţile care nu sunt benefice sunt descurajate. În familiile sănătoase, oamenii se sprijină şi se încurajează reciproc să devină cât mai buni şi să evite influenţele şi activităţile dăunătoare. Familiile sănătoase nu permit folosirea drogurilor, de exemplu, dar dacă apare dependenţa de droguri, o familie sănătoasă ajută persoana în cauză. Nu-l aruncă pe acel dependent în închisoare şi nu-l lasă să se descurce singur.

“Ceea ce faceţi celui mai mic dintre fraţii mei, Mie îmi faceţi”. Acest citat a fost înregistrat corect în Biblie şi este înţeles corect. Eu am spus asta. Este un principiu fondator esenţial pentru societate şi la care mulţi oameni încearcă să adere, spre cinstea lor. A astfel de atitudine în cadrul societăţii o face puternică. Dacă oamenii ar simţi cu adevărat că sunt respectaţi şi li se poartă de grijă, le-ar fi mult mai greu să se rătăcească. Aşa cum copiii care au crescut în familii unde au fost respectaţi şi îngrijiţi devin adulţi sănătoşi, societăţile care îşi respectă şi au grijă de membrii lor produc cetăţeni sănătoşi şi eficienţi. Dacă oamenii din societatea voastră ar fi mai puţin loviţi, toată lumea ar suferi mult mai puţin. Durerea celorlalţi devine durerea voastră, durerea societăţii. Vindecaţi durerea oamenilor şi societatea voastră va fi vindecată. Trataţi-i pe toţi cei din societatea voastră, de fapt, pe toţi oamenii din lume ca şi cum ar aparţine familiei voastre, ceea ce chiar este adevărat.

Sunteţi mai conectaţi ca niciodată cu toată lumea prin intermediul tehnologiei şi al telecomunicaţiilor, aşa că este mai important ca oricând să îi consideraţi pe toţi oamenii din lume ca aparţinând unei singure familii. Voi toţi aparţineţi familiei lui Dumnezeu, dar nu un Dumnezeu al unei anumite religii, ci Dumnezeul tuturor religiilor. Această atitudine ar putea schimba lumea în care trăiţi mai rapid decât orice altceva. Dacă toţi aţi avea această atitudine sau v-aţi strădui să o aveţi, lumea voastră s-ar transforma.

Dar cum se poate insufla o astfel de atitudine? În primul rând, trebuie să înţelegeţi importanţa şi necesitatea unei astfel de atitudini, iar apoi trebuie să vă hotărâţi să o adoptaţi lăuntric cât mai bine. Iată un principiu călăuzitor, poate cel care va transforma lumea: “Fă altora ce ai vrea ca ei să-ţi facă ţie”. Aceasta este regula de aur. Este considerată ca fiind de aur, adică mai preţioasă decât orice altceva. Oare câţi ani vor mai trece până când oamenii se vor angaja cu adevărat în acest sens şi îşi vor construi societăţile, ba chiar lumea, pe această instrucţiune simplă?!

Aşa fac sau măcar încearcă să facă familiile şi cei dragi. “Fă celuilalt ceea ce ai vrea ca el sau ea să-ţi facă ţie”. Este simplu, nu aveţi nevoie de zece porunci, aceasta este suficientă. În loc să vă spună ce să nu faceţi, regula de aur vă spune ce să faceţi. Voi ştiţi întotdeauna ce aţi vrea să vi se facă, e un lucru uşor de convenit, deoarece toţi sunteţi la fel în acest sens. Toţi vreţi să vi se facă anumite lucruri şi să nu vi se facă alte lucruri. Regulile de trai nu pot fi mai simple de atât.

Dar acesta este opusul modului în care îşi duc viaţa indivizii conduşi de ego. Ei trăiesc fără să ţină cont de efectele pe care acţiunile lor le au asupra celorlalţi sau asupra naturii. Fac ce vor, indiferent de cum îi afectează pe ceilalţi sau natura, ca şi cum ar fi separaţi şi izolaţi de tot ceea ce îi înconjoară, ca şi cum nu ar avea nevoie de natură, de ceilalţi sau de societate.

Aceasta este problema. Astfel de indivizi nu înţeleg că se lovesc singuri atunci când îi prejudiciază pe ceilalţi sau dăunează naturii, când nu iau în considerare bunăstarea celorlalţi. Ei sunt miopi, iar societăţile mioape nu prosperă sau nu au o durată prea lungă.

Nenumărate lumi ca a voastră au apărut şi au dispărut din cauza unei astfel de miopii şi a egoismului. Lumea voastră se află la o răscruce de drumuri şi totul se reduce acum la asta: angajaţi-vă să aveţi grijă unii de alţii şi de natură sau veţi pierde tot ceea ce a câştigat omenirea şi pentru ce s-a străduit. Situaţia nu poate continua aşa cum se înfăţişează acum. Este necesară o schimbare dramatică a conştiinţei şi a politicilor pentru a pune omenirea pe un nou curs.

S-a spus despre mine că am fost un revoluţionar la vremea mea, acum 2000 de ani, iar ceea ce vă sugerez este revoluţionar chiar şi astăzi. Este necesară o revoluţie a conştiinţei, nu o revoluţie politică. Aceste schimbări pot avea loc fără convulsii sau tulburări politice. Sistemul democratic este construit pe respect şi libertate pentru toţi şi tot ce trebuie să faceţi este să vă ridicaţi la înălţimea acestor mari idealuri şi să nu lăsaţi pe nimeni să submineze democraţia, care v-a slujit în toţi aceşti ani.

Există forţe care acţionează pentru a submina democraţia şi trebuie să deschideţi bine ochii şi să deveniţi înţelepţi în această privinţă, aşa cum sunteţi mulţi dintre voi. Sunteţi puternici şi buni. Am toată încrederea că bunătatea va învinge, dar cei buni trebuie să fie puternici şi curajoşi. Iar cei buni trebuie să glăsuiască şi să se facă auziţi. Folosiţi-vă vocile şi voturile pentru a apăra valorile bunătăţii şi ale libertăţii pentru toţi. Rămâneţi fideli valorilor iubirii şi ale păcii. Ele sunt soluţia la problemele lumii voastre.

Vă mulţumesc că aţi fost aici, cu mine. Eu sunt cu voi mereu.»

traducere de Răzvan A. Petre
2 februarie 2022

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=1vCfou8m5m8

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 15 septembrie 2019.