<  Cuprins "Despre a trăi în lume"


11. Cum influenţează lumea fiinţele non-fizice

Capitolul 11, "Cum influenţează lumea fiinţele non-fizice", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking – On Being in the World” (Isus ne vorbeşte – Despre a trăi în lume) – şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

11. Cum influenţează lumea fiinţele non-fizice

«Vreau să luaţi la cunoştinţă şi să simţiţi prezenţa mea în lume, pentru că sunt aici, la fel ca mulţi alţii. Se pare că nu vi se spune îndeajuns că sunteţi călăuziţi şi supravegheaţi într-un mod divin şi plin de iubire. Vreau să ştiţi acest lucru nu doar pentru că este adevărat, ci şi pentru mângâierea pe care v-o poate aduce.

Orice vă ajută să vă liniştiţi şi să vă reconfortaţi vine din bunătate, de la Dumnezeu şi este un semn că sunteţi în armonie cu Dumnezeu, cu natura voastră divină.

Vreau să vă puteţi relaxa şi să vă bucuraţi de viaţă, să-i cântaţi laude şi să-i recunoaşteţi bunătatea. Acesta este adevărul. Şi vreau să-l cunoaşteţi. Sunteţi vegheaţi şi iubiţi. Aşa a fost dintotdeauna. Omenirea şi întreaga creaţie sunt îngrijite, călăuzite, hrănite şi susţinute de fiinţele din alte dimensiuni a căror sarcină este să facă acest lucru. Existenţa noastră este menită a vă susţine existenţa voastră.

Am fost cândva un om şi acum ajut la susţinerea omenirii. Aşa funcţionează lucrurile, deşi este un mod foarte simplist de a vorbi despre ceva atât de incomensurabil de complex, din punctul vostru de vedere. Spunând asta, nu vă vorbesc de sus. Este un simplu fapt, acela că abilitatea voastră de a înţelege ce se întâmplă în creaţie este limitată de hardware-ul vostru, ca să nu mai vorbim de software.

Repet, nu vă vorbesc de sus. Adevărul este că nu sunteţi deloc oameni, aşa cum nu sunt nici eu, ci doar experimentaţi temporar ce înseamnă să fii om. Iar fiinţele umane sunt destul de limitate în capacitatea lor de a raţiona şi de a înţelege, în special când vine vorba de natura universului.

Vă surprinde să auziţi că nu sunteţi, de fapt, oameni?! Vă este greu să pricepeţi adevărul despre voi înşivă şi la asta mă refer când spun că aveţi o problemă de hardware şi software. Sunteţi proiectaţi să vă consideraţi într-un anumit fel şi să nu fiţi conştienţi de natura voastră divină, de adevărata voastră natură.

Aceasta nu este o greşeală, ci o proiectare intenţionată, deşi temporară, care permite Sinelui vostru divin să aibă un anumit gen de experienţă.

Vă rog să înţelegeţi că orice cuvinte aş folosi pentru a descrie adevărul vor fi nepotrivite şi, prin urmare, vă înfăţişează o imagine oarecum distorsionată a adevărului sau una pe care o puteţi înţelege greşit. Cu toate acestea, voi continua să vă spun ce se întâmplă nu numai în lumea voastră, ci şi cum lumile noastre, a voastră şi a mea, se intersectează, mai bine zis, se suprapun. Lumea noastră, dimensiunea noastră se suprapune peste a voastră, există în interiorul ei sau se întrepătrunde cu ea, astfel încât, deşi cei mai mulţi dintre voi nu puteţi vedea în dimensiunea noastră, noi vedem în a voastră pe mai multe niveluri decât vă daţi seama.

Vedem impactul lucrărilor lui Dumnezeu asupra lumii voastre. Vă vedem gândurile, vă cunoaştem emoţiile şi vă înţelegem motivaţiile, impulsurile şi visele. Vă cunoaştem lecţiile, greutăţile, cu ce vă luptaţi şi cum simţiţi că nu aţi reuşit şi că aţi eşuat. Ştim totul despre voi, mai multe decât ar putea şti vreodată vreo persoană.

Tocmai de aceea suntem în măsură să vă călăuzim. Vă cunoaştem bine şi ştim cum vă integraţi în ansamblu şi ce a pregătit Dumnezeu pentru voi, am putea zice, sau cum vrea Dumnezeu să creşteţi şi să evoluaţi spre binele tuturor.

Cunoaştem sensul Vieţii şi scopul vieţii voastre şi al tuturor. Ştim lucruri pe care voi nici măcar nu bănuiţi că ar putea fi cunoscute. Înţelegem perspectiva îngustă din care priviţi viaţa şi situaţiile, dar suntem aici pentru a vă ajuta să priviţi într-un mod mai larg şi mai realist.

Totuşi, nu putem să vă spunem tot ceea ce ştim, nu numai pentru că s-ar putea să nu înţelegeţi, ci şi pentru că sunteţi meniţi să aveţi experienţa limitată de fiinţe umane. Nu e cazul să ştiţi ceea ce ştim noi.

Când spun “noi”, mă refer la numeroasele fiinţe non-fizice de toate felurile care vă ghidează pe voi şi Pământul şi alte planete din a treia dimensiune, acolo unde există umanoizi.

Mă ştiţi ca Isus Cristos şi aşa rămân pentru voi, dar am continuat să evoluez faţă de acea viaţă şi, în acest moment al evoluţiei mele, am misiunea de a călăuzi planeta şi omenirea în ansamblu şi, de aceea, sunt mai puţin un ghid pentru indivizi, deşi misiunea de a ghida omenirea include adesea şi o anumită îndrumare individuală. Sunt capabil să fac nenumărate lucruri în acelaşi timp şi să exist oriunde şi peste tot unde-i nevoie de mine. Cu adevărat, faceţi parte dintr-o creaţie magnifică. Există mult mai multe aspecte decât vă daţi voi seama.

Adeseori, vă simţiţi singuri şi la mila vieţii şi a acţiunilor altora, dar nu este chiar aşa. Nu sunteţi niciodată singuri şi nici lăsaţi la toanele forţelor negative. Puteţi cere oricând ajutor şi, dacă îl cereţi, îl veţi primi. Acesta este un mesaj foarte important pentru astăzi şi pentru totdeauna. Nu sunteţi niciodată singuri, dar uneori trebuie să cereţi ajutor pentru ca să vă fie dat.

Spun “uneori”, pentru că întotdeauna vi se oferă o anumită asistenţă, dar unele lucruri trebuie să le cereţi. Cerându-le, ne semnalaţi că sunteţi gata să primiţi acel tip de asistenţă. Acesta este scopul rugăciunii, să cereţi ajutorul de care aveţi nevoie şi pe care îl doriţi. Prin asta, ne informaţi că sunteţi gata şi dornici să primiţi ajutor de la noi.

Pentru anumite tipuri de asistenţă, trebuie să ştim că sunteţi pregătiţi şi dornici să primiţi acel ajutor. Trebuie să ştim că acea cerere vine prin liberul vostru arbitru. Pentru că nu vi-l încălcăm niciodată.

Eu şi multe alte fiinţe non-fizice ne implicăm în problemele lumii voastre în acest moment foarte critic din istoria Pământului. Acţionăm pentru a influenţa liderii şi alte persoane aflate în poziţii de putere, precum şi persoanele care joacă roluri istorice importante. Le permitem oamenilor să acţioneze pe baza liberului lor arbitru, dar noi încercăm să-i îndrumăm în anumite direcţii. Uneori ei ascultă, dar alteori nu, caz în care ne străduim în continuare din dimensiunea noastră să îndeplinim planul cât mai bine.

Principalele noastre instrumente în acest scop sunt influenţa prin intermediul intuiţiei oamenilor şi al celor care sunt purtătorii noştri de cuvânt. Cu alte cuvinte, oamenii sunt inspiraţi de noi în mod intuitiv să spună ceea ce trebuie spus sau să facă ceea ce trebuie făcut, sau sunt inspiraţi să spună altcuiva ceea ce trebuie spus sau făcut. Iar mediumii sunt, desigur, un mijloc mai direct de a vă comunica ceea ce dorim.

Dar vă rugăm să înţelegeţi că sunt multe lucruri pe care nu ne este permis să vi le comunicăm sau să vi le explicăm. Multe lucruri trebuie să vă rămână necunoscute, pentru că nu sunteţi meniţi să ştiţi anumite lucruri, din diverse motive. Dacă aţi afla unele lucruri, v-ar putea împiedică evoluţia voastră sau a altcuiva, sau ar putea schimba cursul normal pe care voi sau altcineva îl urmaţi, într-un mod care ar putea să nu fie benefic. Trebuie să fim foarte atenţi, şi mediumii trebuie să fie, şi ei, foarte atenţi ce informaţii oferim oamenilor.

Nu putem decât influenţa într-o măsură limitată oamenii şi cursul evenimentelor, deoarece nu ne este permis să încălcăm liberul lor arbitru. Fără astfel de restricţii, am putea manipula viaţa oamenilor de pe Pământ oricum am dori. Dar trebuie să respectăm anumite reguli privind intervenţia în treburile personale şi pământeşti.

Totuşi, de obicei, suntem capabili să dirijăm o persoană sau o lume în direcţia planului său. Doar foarte rar nu reuşim, iar atunci lecţiile devin foarte grele pentru toţi cei implicaţi. O mare parte din suferinţele şi dificultăţile pe care le resimt oamenii sunt cauzate de faptul că ei nu ţin cont de îndrumările pe care le primesc de la noi. Viaţa ar fi cu mult mai uşoară dacă toţi s-ar alinia cu planul lor divin.

Cu toate acestea, viaţa nu va fi niciodată foarte uşoară pe Pământ, pentru că nu este menită să fie. Există protagonişti şi antagonişti. Oamenii joacă ambele roluri, de eroi şi de răufăcători, şi aşa a fost întotdeauna.

În parte, este aşa, deoarece pe Pământ există suflete de vârste foarte diferite, iar sufletele tinere sunt adesea destul de îndepărtate de iubire şi destul de prinse de ego şi nu prea înţelepte. În consecinţă, multe dintre dificultăţile şi suferinţele oamenilor sunt cauzate de alegerile lor proaste. Însă toţi învaţă câte ceva din orice li se întâmplă.

Totuşi, mai există şi unii ceva mai avansaţi în evoluţie, dar încă departe de iubire şi care acţionează numai în funcţie de propriul interes. Aceşti indivizi sunt mai periculoşi decât sufletele tinere, deoarece sunt mai inteligenţi şi îşi servesc doar ego-ul, fără nicio jenă. Ei ajung deseori în poziţii de putere, unde fac mult rău oamenilor şi unor ţări întregi.

Democraţiile au fost concepute pentru a împiedica astfel de indivizi să ajungă la putere, prin stabilirea anumitor legi, orientări şi norme. Dar acum trăiţi în nişte vremuri periculoase şi vă voi vorbi direct, pentru că este important să înţelegeţi cât de precară este situaţia democraţiei voastre.

Să nu credeţi că democraţia se clădeşte de la sine. Ea se poate clătina şi se poate prăbuşi. Se bazează şi depinde de bunătatea celor care sunt la guvernare, iar atunci când cei care manevrează pârghiile puterii sunt corupţi, democraţia nu poate rezista. Democraţia depinde de oamenii cinstiţi şi dezinteresaţi care îşi fac treaba pentru binele general. Odată ce guvernul se umple cu indivizi care-şi urmăresc doar propriul interes, nu veţi mai avea parte de nicio democraţie. Controalele şi echilibrele pe care le-aţi creat se bazează pe faptul că oamenii sunt, în general, cinstiţi şi demni de încredere. Necinstea, înşelăciunea şi secretomania sunt duşmanii democraţiei şi, de fapt, duşmanii oricărei societăţi.

Poate că nu le daţi suficientă importanţă. Dar atunci când sunt lăsate să se întâmple, fără ca oamenii să le oprească sau să ia poziţie publică împotriva lor, atunci toţi cei care le permit devin complici cu cei care le aplică şi vor suferi consecinţele.

Consecinţele sunt că doar câţiva vor avea putere şi bani, iar restul nu, pentru că tocmai acesta este scopul celor care se folosesc de minciună, înşelăciune şi secretomanie pentru a avansa. Parvin pe spinarea tuturor celorlalţi.

Ei privesc viaţa ca pe un joc cu sumă zero, în care unii câştigă şi alţii pierd, iar ei sunt hotărâţi să iasă învingători. Adevărul este că, în aceste cazuri, toată lumea pierde, dar ei nu pricep asta. Este lecţia pe care trebuie s-o înveţe, iar ei o transformă în lecţia tuturor. Cei care au fondat democraţiile voastre au făcut tot ce au putut pentru a împiedica să se întâmple acest lucru şi, cu toate acestea, vedeţi că se întâmplă astăzi. Cei care sunteţi cinstiţi şi care aderaţi la învăţăturile mele nu trebuie să le permiteţi unor astfel de indivizi să vă păcălească sau să obţină puterea.

Greşeala celor buni şi generoşi este adesea aceea că le permit altora să capete putere asupra lor, dar nu în felul acesta sunteţi buni şi generoşi cu voi înşivă sau cu copiii voştri. Trebuie să luptaţi pentru adevăr, să luaţi poziţie în favoarea cinstei, să apăraţi legile care au fost elaborate cu grijă de către cei dinaintea voastră care au preţuit libertatea şi democraţia.

Nu spun să luptaţi fizic împotriva celor care vor să vă asuprească, ci să luptaţi cu vocile şi voturile voastre. Violenţa nu este necesară, deşi unii ar putea să creadă acest lucru şi se vor simţi îndreptăţiţi s-o aplice. După cum ştiţi, nu violenţa a fost calea mea şi ea nu este necesară pentru ca să vă păstraţi şi să vă recâştigaţi valorile democratice.

Vă rog să fiţi conştienţi că forţele binelui, ale păcii şi ale iubirii vă susţin în preocuparea voastră pentru dreptate şi adevăr şi vă îndrumăm pe fiecare să faceţi ceea ce este mai bine pentru voi, pentru ţara voastră şi pentru lume. Iubiţi pacea, acţionaţi pentru pace şi fiţi pe pace! Aliniaţi-vă cu bunătatea voastră înnăscută şi fiţi o forţă a binelui în lume! Întotdeauna, lecţia este să iubiţi tot mai mult.

Vă mulţumesc că aţi fost aici, cu mine. Eu sunt cu voi mereu.»

traducere de Răzvan A. Petre
4 februarie 2022

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=BEgTKTr5pHc

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 20 octombrie 2019.