<  Cuprins "Ciclurile sufletului"


O rugăciune ca practică spirituală

Capitolul 3 "Evoluţia sufletului", subcapitolul g) "O rugăciune ca practică spirituală", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „CYCLES OF THE SOUL: Life, Death, and Beyond” (CICLURILE SUFLETULUI - Viaţa, moartea şi dincolo de ele). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

O rugăciune ca practică spirituală

«Salutări. Eu sunt cel pe care-l ştiţi ca Isus Cristos.

Astăzi aş dori să vă vorbesc despre lumină, despre iubirea şi lumina Creatorului, care este disponibilă tuturor celor care o cer.

Desigur, ştiţi cu toţii ce este lumina. Lumina permite să vedeţi ce-i în jur şi permite ca tot ce-i viu să prospere şi să crească. Lumina este viaţă. Lumina este manifestarea fizică a iubirii şi luminii Creatorului. Iubirea şi lumina Creatorului dau viaţă Vieţii.

Multe lucruri pe care, deseori, le luaţi de-a gata sunt, de fapt, rodul acţiunii iubirii şi luminii Creatorului în lumea voastră. De exemplu, când vă simţiţi bucuroşi sau simţiţi iubire, acesta este efectul iubirii şi luminii Creatorului care trece prin voi. Sau când întâlniţi pe cineva care vă este foarte drag, atunci iubirea şi lumina Creatorului v-a adus împreună. Sau când creaţi ceva minunat, atunci iubirea şi lumina Creatorului a făcut posibil acest lucru. Sau când procreaţi un copil sau cultivaţi viaţa în alte moduri, atunci iubirea şi lumina Creatorului a făcut posibile aceste lucruri.

Această iubire şi lumină este forţa vitală care susţine şi animă tot ce înseamnă viaţă. Ea pătrunde în tot ceea ce există. Este substanţa ce stă la baza a tot ceea ce există. Am putea spune că voi sunteţi iubirea şi lumina Creatorului, la fel cum este şi orice altceva. Sunteţi cufundaţi într-o mare de iubire şi lumină şi nici măcar nu vă daţi seama. După cum oceanul susţine creaturile din adâncurile sale, aşa şi voi sunteţi susţinuţi de iubirea şi lumina Creatorului.

Aceasta nu este o simplă metaforă. Efectiv, înotaţi într-un ocean de iubire şi lumină, fiind şi voi acel ocean. Nu există nicio separare între ocean şi voi. Doar o membrană permeabilă desparte toate fiinţele vii de oceanul de iubire şi lumină în care înoată.

Aşa că, haideţi să ne oprim o clipă ca să vedem cum simţiţi această iubire şi lumină în fiinţa voastră. Pentru a o simţi trebuie să fiţi foarte liniştiţi şi să vă concentraţi asupra senzaţiilor subtile din corpul vostru energetic.

Aveţi un corp din carne şi oase şi mai aveţi un corp energetic care vă înconjoară şi pătrunde corpul fizic. La acesta din urmă aş dori să fiţi atenţi acum. Puneţi-vă această intenţie, de a vă simţi corpul subtil-energetic care vă susţine şi vă conectează cu tot ceea ce există, şi apoi focalizaţi-vă atenţia asupra oricăror senzaţii subtile care apar. Să facem acest lucru pentru câteva clipe, acum.

[ ]

Cei mai mulţi aţi fost, probabil, conştienţi de o vibraţie, oricât de subtilă ar fi fost ea. Aceasta este energia. Energia vibrează. Această energie este iubirea şi lumina Creatorului. Am putea spune că acest ocean de energie este corpul Creatorului sau respiraţia Creatorului, care însufleţeşte toate formele de viaţă şi este toate formele.

Această energie este vie, este un curent de viaţă care vă înconjoară şi care se reînnoieşte mereu. Nu este statică, ci în continuă schimbare şi reînnoire şi curge spre voi şi din voi, conectându-vă cu ceilalţi şi cu tot ce înseamnă viaţă.

Acest curent de energie hrăneşte, reînnoieşte şi vindecă viaţa şi este mereu prezent, oricând disponibil şi vă susţine întotdeuna.

Una dintre caracteristicile acestei energii este că poate fi şi este influenţată de intenţia, de voinţa voastră. Nu de voinţa ego-ului, ci de Voinţa voastră Divină.

Este o mare diferenţă. Voinţa voastră personală, voinţa ego-ului, vă contractă energia şi o face să se coaguleze şi să stagneze, din cauză că voinţa ego-ului se opune adeseori fluxului şi refluxului natural al acestui curent de viaţă. Dar voi mai aveţi şi o altă voinţă, Voinţa Sinelui vostru Divin, care vă doreşte numai sănătate şi fericire. Ea vă aduce ceea ce vreţi cu adevărat, adică ceea ce Sinele Divin sau planul sufletului are în vedere pentru voi, şi îndepărtează ceea ce nu mai este de folos evoluţiei sufletului vostru.

De aceea Voinţa Divină apare uneori ca o păgubire. Uneori, acest curent de viaţă îndepărtează lucruri pe care ego-ul vostru n-ar vrea să le piardă sau pe care concepţiile voastre greşite încearcă să le păstreze. Atunci când se întâmplă asta, o puteţi resimţi ca o pierdere, când, de fapt, este un câştig.

Este posibil ca unele lucruri, inclusiv persoane, să fie necesar a fi îndepărtate din viaţa voastră, pentru a putea fi înlocuite cu altceva de care aveţi nevoie. Spaţiul este limitat şi, uneori, trebuie să se facă loc pentru ceva nou în viaţa voastră, ceva ce nu v-aţi imaginat sau dorit niciodată, dar care va juca un rol important în desfăşurarea planului vostru de viaţă.

Multe dintre lucrurile care vi s-au întâmplat nu v-aţi gândit niciodată că se vor întâmpla. Este deci evident că nu vă creaţi voi totul în viaţă, oricât de convinşi aţi fi de importanţa persoanei voastre. Sunteţi nişte creatori, dar Creatorul înfăptuieşte un act de creaţie mai vast, care vă depăşeşte imaginaţia sau ceea ce credeţi că vă doriţi sau că vă place.

V-am pregătit o rugăciune astăzi, care vă va ajuta să vă puneţi în acord cu ceea ce este în interesul vostru cel mai înalt, ţinând cont de această Voinţă superioară. Iată rugăciunea:

„Sunt gata să am parte de experienţa care îmi este menită pentru astăzi. Sunt gata să învăţ şi să evoluez prin tot ceea ce îmi iese în cale. Sunt deschis să primesc ajutorul de vindecare şi abundenţa pe care Tu le doreşti pentru mine. Sunt demn şi dispus de a primi ce-mi va da viaţa şi doresc să elimin sau să mă îndepărtez de tot ceea ce se opune bunătăţii, vindecării şi sprijinului din partea vieţii.”

Apoi, după ce rostiţi această rugăciune sau ceva asemănător, relaxaţi-vă timp de câteva minute şi simţiţi la nivel subtil-energetic fluxul de iubire şi lumină care vine către voi de la Creator.

Această rugăciune va activa acest flux sau îl va spori. După rostirea unei astfel de rugăciuni, este posibil să-l simţiţi, deoarece este Voinţa Divină ca să primiţi vindecarea, ajutorul şi abundenţa care vi se cuvin. E suficient doar să le cereţi.

Invocându-le în acest fel, se va pune în mişcare un curent de iubire şi lumină care vă va aduce cel mai înalt bine. Este o lege naturală. Asta se înţelege prin afirmaţia „Cere şi vei primi”.

O astfel de intenţie primeşte întotdeauna un răspuns, pentru că v-aţi deschis către ce aveţi dreptul divin de a primi. Şi adesea, singurul lucru care se opune este un blocaj inconştient de a-l primi la maximum.

Toată lumea primeşte vindecare, ajutor şi abundenţă sub forma iubirii şi luminii Creatorului, care va pune în mişcare mecanismele de a le concretiza. Însă nu toţi profită din plin de această iubire şi lumină disponibilă. Asta, de obicei, pentru că se simt nevrednici sau, pur şi simplu, nu sunt deschişi la ideea că ar exista aşa ceva. Aşadar, într-un fel, închid uşa la ce li se cuvine.

În schimb, crezând că puteţi primi ajutor, vindecare şi abundenţă dacă le cereţi, voi deschideţi larg uşa pentru a le primi din plin, în acord cu lecţiile şi planul sufletului vostru.

Este adevărat că sunt şi momente când trebuie să treceţi prin vreo criză de sănătate sau vreo limitare şi, prin urmare, rostind această rugăciune şi intenţie, ceea ce veţi primi s-ar putea să nu corespundă cu solicitarea voastră. Totuşi, veţi primi ce aveţi nevoie pentru a depăşi piedicile pe care vi le-aţi creat în calea vindecării sau a învăţării lecţiilor voastre. Prin urmare, chiar dacă nu primiţi imediat vindecarea sau abundenţa cerută, veţi primi ceea ce aveţi nevoie.

Întotdeauna primiţi ceea ce aveţi nevoie, mai ales dacă cereţi să primiţi ceea ce aveţi nevoie fără să limitaţi forma sub care s-ar putea ivi.

Însă dacă nu cereţi, atunci sunteţi mai mult pe cont propriu şi se presupune că asta vreţi, că aşa aţi decis cu liberul vostru arbitru. Iar dacă nu vreţi să fiţi chiar pe cont propriu, atunci cereţi în mod clar vindecarea, ajutorul şi abundenţa de care aveţi nevoie şi vor apărea sub forma adecvată la momentul potrivit.

Vedeţi cât de important este să cereţi?! Noi, cei din dimensiunile superioare, co-creăm mereu împreună cu voi şi vă ajutăm aşa cum putem, dar trebuie să fie o cooperare. Şi mai trebuie să vă aliniaţi voinţa cu ceea ce Divinul co-creează cu voi, astfel încât să fie un adevărat parteneriat.

Foarte des, oamenii încearcă să creeze ceva, în timp ce Voinţa Divină creează altceva. Voinţa Divină şi voinţa individuală pot avea ţeluri opuse, dar când sunt aliniate, atunci viaţa va decurge mult mai uşor, în pace şi cu bucurie.

Aşadar, ca o practică spirituală, vă sugerez să faceţi zilnic această rugăciune sau ceva similar, să vă afirmaţi clar în fiecare zi intenţia de a fi în acord cu Voinţa Divină. Puteţi crea o versiune prescurtată a acestei rugăciuni, spunând ceva de genul „Facă-se Voia Ta în acest moment şi întotdeauna” sau „Sunt deschis, pregătit şi dispus să primesc tot ceea ce am nevoie, în acord cu binele meu cel mai înalt şi cu binele tuturor”. Sau, în locul întregii rugăciuni pe care v-am dat-o, puteţi enunţa oricare dintre propoziţiile simple care o compun. Nu atât cuvintele sunt importante, ci intenţia pe care o aveţi în inimă.

Iată, încă o dată, rugăciunea mai lungă:

„Sunt gata să am parte de experienţa care îmi este menită pentru astăzi. Sunt gata să învăţ şi să evoluez prin tot ceea ce îmi iese în cale. Sunt deschis să primesc ajutorul de vindecare şi abundenţa pe care Tu le doreşti pentru mine. Sunt demn şi dispus de a primi ce-mi va da viaţa şi doresc să elimin sau să mă îndepărtez de tot ceea ce se opune bunătăţii, vindecării şi sprijinului din partea vieţii.”

Vă mulţumesc pentru intenţia sinceră şi atenţia acordată acestui mesaj. Eu sunt mereu cu voi.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
17 mai 2022

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=jc4DilYL580

Traducerea de mai sus provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 26 septembrie 2021.