<  Cuprins "Ciclurile sufletului"


Ce se întâmplă chiar înainte de moarte

Capitolul 5 "Moartea şi procesul morţii", subcapitolul d) "Ce se întâmplă chiar înainte de moarte", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „CYCLES OF THE SOUL: Life, Death, and Beyond” (CICLURILE SUFLETULUI - Viaţa, moartea şi dincolo de ele).

Acest subcapitol nu a fost lecturat audio de autoare.

Jesus

Ce se întâmplă chiar înainte de moarte

Moartea şi tranziţia către viaţa de apoi sunt uşurate enorm atunci când omul are timp să se pregătească psihologic şi spiritual pentru moartea sa. Acesta ar fi unul dintre beneficiile unei boli terminale. Nu numai că are timp pentru a sta împreună cu cei dragi, pentru a-şi pune ordine în afaceri şi pentru a se pregăti mental citind învăţături spirituale şi primind sfaturi de la cei care înţeleg acest proces, dar au timp şi forţele din dimensiunile invizibile să pregătească persoana pentru această experienţă specială.

Cele mai importante pregătiri pentru tranziţia către viaţa de apoi se realizează prin interacţiunea cu tărâmurile spirituale. Pe măsură ce moartea se apropie, muribundul petrece din ce în ce mai mult timp în dimensiunile invizibile – în somn şi în alte condiţii – primind mângâiere, vindecare şi instrucţiuni legate de moarte şi ce ar trebui să înţeleagă despre viaţa pe care o părăseşte.

Pe măsură ce persoana îşi pierde legăturile cu viaţa, începe un fel de retrospectivă, atunci când este posibil. La un anumit punct în procesul morţii, majoritatea oamenilor îşi pot privi viaţa dintr-o perspectivă superioară. Recapitularea vieţii se petrece în timpul vizitei unor fiinţe din dimensiunile superioare, inclusiv îngeri, care îl ajută pe om să ierte şi să renunţe la trecut, fiindcă, agăţându-se de amintiri, ar putea împiedica o tranziţie liniştită.

Acest proces de iertare este doar un preludiu la mult mai ampla panoramare a vieţii pe care fiinţa o va avea odată ce a trecut dincolo. În timp ce se află în starea de somn sau de repaus – în care muribunzii îşi petrec o mare parte din timp – entităţile din dimensiunile superioare îi ajută să-şi accepte moartea şi chiar să o întâmpine cu bucurie. Le explică prin ce vor trece şi aranjează să primească, în timpul viselor şi când sunt treji, vizitele celor dragi care au trecut deja dincolo.

Nu este deloc neobişnuit ca cei care se apropie de moarte să audă voci şi să aibă viziuni ale acestor îngeri, spirite-ghizi şi fiinţe dragi plecate dincolo. Pot avea astfel de viziuni cu ochii deschişi sau închişi. Cei dragi plecaţi dincolo au adesea de transmis un mesaj semnificativ. Dar chiar şi simpla lor prezenţă veselă şi plină de iubire este suficientă pentru a-l ajuta pe cel care moare să se relaxeze şi să aştepte cu nerăbdare să-i revadă în viaţa de apoi – deoarece majoritatea celor care sunt pe moarte cred că asta se va întâmpla odată ce vor muri. Iar această credinţă este confirmată de vizitele celor dragi plecaţi, care le promit că se vor revedea în curând într-un loc de mare frumuseţe şi libertate, unde vor scăpa de durerea şi de limitările trupeşti.

Mesaje de mângâiere şi iubire sunt transmise muribunzilor şi de către îngeri, spirite-ghizi şi alte fiinţe de lumină prezente, care pot lua aparenţa unor figuri religioase cum ar fi persoana mea sau, dacă există o conexiune deosebit de puternică cu mine, pot veni chiar eu. Toate acestea îl fac pe cel care moare să simtă că-l aşteaptă o nouă viaţă, ajutându-l să se desprindă de cea veche. Ca urmare, mulţi dintre cei care au ajuns la finalul vieţii se lasă liniştiţi în braţele morţii când ea soseşte.

Cei care mor brusc nu au aceste avantaje, care i-ar ajuta să se adapteze la noua lor stare de existenţă. Moartea subită poate fi copleşitor de traumatizantă şi ar putea necesita ajutorul unor spirite-ghizi şi al celor dragi plecaţi care se pricep la astfel de situaţii.

Cu excepţia sufletelor foarte bătrâne, aproape întotdeauna, moartea este urmată de o perioadă de vindecare a sufletului. Care este cu atât mai necesară în cazul unei morţi subite sau al unei sinucideri.

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
14 iunie 2022