<  Cuprins "Credinţă, fapte şi ficţiuni"


Calea spirituală

Capitolul 1, "Credinţele", subcapitolul d, "Calea spirituală", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Faith, Facts & Fiction” (Credinţă, fapte şi ficţiuni).

Notă: Acest subcapitol nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

1d. Calea spirituală

«Progresul pe calea spirituală înseamnă depăşirea ego-ului, alinierea la bunătatea din miezul fiinţei voastre şi obişnuirea de a trăi aşa. Această bunătate este sinele vostru divin. Sunteţi Divinul încarnat care se joacă de-a fiinţa umană care are un ego. Sunteţi aici pentru a vă descoperi adevărata natură, care este adânc ascunsă de ego până în ultimele voastre vieţi pe Pământ.

Vieţile anterioare, înainte de a intra pe calea spirituală, sunt folosite pentru a învăţa o mulţime de lecţii diferite şi a dezvolta puncte forte, abilităţi şi talente. Cea mai elementară lecţie este învăţarea iubirii. Când eşti un suflet tânăr, nu ştii să iubeşti. Atunci chiar eşti un ego plin de frică faţă de viaţă.

Toate întrupările voastre pe Pământ au rostul, în esenţă, de a vă învăţa să iubiţi şi de a deveni cea mai bună fiinţă umană care puteţi fi: o fiinţă umană iluminată. Probabil că vă puteţi pune cu toţii de acord ce înseamnă asta. Ştiţi cum arată bunătatea. În inima inimii voastre, ştiţi care este scopul.

Cum asta? Sunteţi programaţi să-l ştiţi! Cum altfel să scăpaţi din strânsoarea ego-ului? Ştiţi că iubirea este calea şi Adevărul şi mântuirea voastră, iar această cunoaştere, până la urmă, vă aduce înapoi Acasă la iubire. Eu am fost un mântuitor doar pentru că v-am îndreptat către iubire, care este adevăratul mântuitor. Nu aveţi nevoie de mine ca să vă mântui sufletul. Vă mântuiţi singuri învăţând să iubiţi. Singurul meu scop a fost să vă învăţ asta.

Vi se pare nerezonabilă noţiunea de reîncarnare şi evoluţia sufletului? Dacă da, când şi de ce aţi decis să nu credeţi în reîncarnare? A fost aceasta o decizie în cunoştinţă de cauză sau v-au spus alţii ce să credeţi? Ce anume credeţi şi de ce credeţi aşa? Mai important, credinţele voastre vă ajută să fiţi o persoană mai bună? Dacă nu, atunci la ce sunt bune?

Nu contează dacă voi credeţi sau nu în reîncarnare. Pentru ca ceva să fie adevărat, credinţa voastră nu este necesară. Însă, dacă credeţi opusul a ceea ce este adevărat, aşa cum face ego-ul atât de des, şi vă lipseşte înţelegerea modului în care funcţionează viaţa, atunci va fi mai dificil să deveniţi cea mai bună fiinţă umană ce puteţi fi. Veţi rămâne blocaţi în starea egotică de conştiinţă, prinşi în suferinţă şi percepţii greşite.

Reîncarnarea este adevărul. Ea explică atât de multe lucruri pe care religia, psihologia şi alte discipline intelectuale nu le explică, ci doar încearcă s-o facă. Există indicii certe, deşi nu dovezi, că reîncarnarea este posibil sau probabil adevărată. Decideţi singuri. Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt. Iată câteva lucruri pe care le explică reîncarnarea:

● Explică de ce unii se nasc cu talente speciale, pentru care alţii trebuie să lucreze ca să le dezvolte.

● Explică de ce unii sunt mai înţelepţi decât alţii – nu mai inteligenţi, ci mai înţelepţi.

● Explică inechităţile din viaţă, cum ar fi, de ce unii se nasc şi trăiesc în confort şi fără griji, iar alţii nu.

● Explică de ce copiii crescuţi în acelaşi mediu şi din aceiaşi părinţi pot fi foarte diferiţi şi se dezvoltă foarte diferit.

● Explică de ce unii au nevoie de mai mult sprijin din partea semenilor şi de la societate decât alţii.

● Explică fantomele, abilitatea de a vorbi cu cei care au trecut dincolo şi relatările despre întâlniri cu rudele care au murit, petrecute în timpul experienţelor aproape de moarte (NDE).

● Explică de ce unii copii au amintiri detaliate că au fost altcineva în altă viaţă.

● Explică, în parte, de ce unii sunt, în mod natural, mai plini de iubire decât alţii.

● Explică, în parte, de ce unii se luptă mai mult cu viaţa şi au o viaţă mai grea decât alţii.

● Explică, în parte, de ce aveţi dificultăţi să vă înţelegeţi cu anumite persoane.

● Poate explica de ce sunteţi puternic atraşi de cineva sau de ce simţiţi o obligaţie puternică faţă de cineva.

● Poate explica de ce unii simt că au mai fost într-un loc sau că au trăit în altă perioadă sau de ce unii rezonează mai mult cu anumite culturi sau locuri decât alţii.

Oare credinţa în reîncarnare vă ajută să fiţi o fiinţă umană mai bună? Se poate. Deoarece reîncarnarea explică inechităţile şi diferenţele dintre oameni, această credinţă vă poate face să aveţi mai multă compasiune şi toleranţă faţă de cei care sunt diferiţi sau mai puţin înţelepţi sau care au un comportament urât. E un lucru bun.

Dar tot credinţa în reîncarnare ar putea fi folosită şi pentru a da vina pe cineva sau pentru a-l privi cu dispreţ pentru nenorocirea lui, caz în care această credinţă vă poate diminua compasiunea: „Eşti sărac, pentru că ai făcut ceva rău în altă viaţă, aşa că, de ce să te ajut? ”

Orice adevăr, cum ar fi reîncarnarea, poate fi sucit sau folosit greşit de către ego, dar asta nu îl face neadevărat. În cea mai mare parte, credinţa în reîncarnare face viaţa oamenilor mai bună, nu mai rea. Şi acesta este testul Adevărului: Credinţa pe care o ai îţi îmbunătăţeşte viaţa şi te face să fii o persoană mai bună şi mai plină de compasiune, de îngăduinţă şi bunătate, sau dimpotrivă?

Credinţa în Adevăr vă va face viaţa mai bună şi pe voi, o persoană mai bună, iar a nu crede Adevărul sau a crede o minciună va realiza contrariul. Acesta este aranjamentul, legea stabilită de Inteligenţa din spatele vieţii, deoarece această Inteligenţă este bună şi înţeleaptă şi vrea să vă înveţe să deveniţi buni şi înţelepţi. Vă aduce acasă la Sine. Adevărata voastră natură este această inteligenţă, această conştiinţă înţeleaptă, iubitoare şi care vă vrea numai binele. Vă arată ce este adevărat şi ce nu-i adevărat şi pe ce cale să mergeţi în viaţă. Este demnă de încredere, întotdeauna iubitoare şi vă susţine creşterea şi evoluţia ca suflete.»

traducere de Răzvan A. Petre
13 iunie 2021

< Sus >