<  Cuprins "Credinţă, fapte şi ficţiuni"


Abilităţile parapsihice

Capitolul 3, "A şti şi a pretinde că ştii", subcapitolul a, "Abilităţile parapsihice", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Faith, Facts & Fiction” (Credinţă, fapte şi ficţiuni).

Notă: Acest subcapitol nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

3a. Abilităţile parapsihice

«Fără îndoială că oamenii pot cunoaşte unele lucruri prin mijloace paranormale, prin mijloace parapsihice. Chiar dacă ştiinţa nu poate explica cum este posibil, dovezile sunt incontestabile. Totuşi, este rezonabil să aveţi îndoieli cu privire la acest fenomen, deoarece multe lucruri care parvin prin mediumi sunt inexacte. Dar se petrece ceva foarte real şi s-a întâmplat de-a lungul întregii istorii a omenirii.

Primirea informaţiilor pe cale parapsihică este un alt mod de cunoaştere: Un lucru poate fi considerat adevărat fie pentru că este un fapt verificat, fie pentru că vi s-a dat cunoaşterea lui pe cale parapsihică dintr-o sursă de încredere. Spun „vi s-a dat cunoaşterea”, deoarece în spatele tuturor cunoştinţelor primite parapsihic şi intuitiv se află nişte fiinţe non-fizice, căci nu pot fi aflate altfel.

Vi se pare surprinzător? Într-o anumită măsură, toţi sunteţi mediumi, în sensul larg al cuvântului. Poate că nu sunteţi paranormali, dar toată lumea are intuiţie într-o anumită măsură. În fiecare zi şi aproape în fiecare moment al vieţii voastre, fiinţele non-fizice vă trimit informaţii şi îndrumări sub formă de intuiţii. Dacă că le primiţi sau nu, este o altă poveste. Mintea majorităţii oamenilor este prea ocupată pentru a percepe aceste comunicări subtile, care nu ajung în minte, ci în corp sub formă de cunoştinţe şi „Aha!”-uri. Aceste comunicări subtile sunt uşor de ratat dacă vă pierdeţi în gânduri.

Abilitatea intuitivă se dezvoltă pe parcursul mai multor vieţi. Pe măsură ce evoluaţi spiritual, deveniţi în mod natural mai intuitivi, căci această evoluţie e totuna cu capacitatea de a vă detaşa de vocea din capul vostru. Cu cât sunteţi mai prezenţi în acest moment fără gânduri, cu atât sunteţi mai uşor de ghidat intuitiv.

Aceasta nu înseamnă că darurile parapsihice reprezintă neapărat măsura dezvoltării spirituale a cuiva. Nu există o corelaţie directă între darurile parapsihice şi evoluţia spirituală. Dar darurile parapsihice, dacă chiar sunt menite să se dezvolte, cresc odată cu vârsta sufletului. Însă ele pot fi, de asemenea, cultivate în mod activ în orice moment al evoluţiei voastre, ceea ce poate fi o problemă.

Multe tradiţii spirituale îi avertizează pe căutători despre pericolele cultivării abilităţilor parapsihice fără o dezvoltare spirituală adecvată şi, pe bună dreptate. Pentru ca abilităţile psihice să fie folosite cu înţelepciune şi în siguranţă, dezvoltarea lor trebuie să meargă mână în mână cu evoluţia spirituală. Faptul că nu se întâmplă întotdeauna aşa este motivul pentru care paranormalii sunt atât de des dezaprobaţi sau neluaţi în seamă. Abilităţile parapsihice sunt un mare dar, însă pot fi un blestem când sunt prezente într-un suflet nedezvoltat sau într-o persoană cu motivaţii imorale, ceea ce va duce la nişte lecţii dure pentru toţi cei implicaţi.

Când mediumii şi paranormalii sunt nedezvoltaţi spiritual – ceea ce înseamnă că legătura cu Dumnezeu şi bunătatea lor este redusă, iar ataşamentul faţă de ego este încă puternic – atunci fiinţele non-fizice cu care se conectează din alte tărâmuri, mai precis din planul astral inferior, vor fi de o vibraţie mai mică şi nu prea utile sau chiar dăunătoare. Numai atunci când mediumii şi parapsihicii pot ajunge în planul astral superior şi mai sus, vor intra în legătură cu fiinţe care sunt ghizi devotaţi, maeştri ascensionaţi şi alţi învăţători evoluaţi şi vindecători, al căror singur scop este de a sluji omenirea.

Entităţile din planul astral inferior variază de la cele relativ benigne până la trişori, şarlatani şi extratereştri, care se joacă cu oamenii folosind mediumi şi paranormali pentru propria lor distracţie sau în scopuri mai nefaste. Multe entităţi din planul astral inferior sunt fiinţe umane decedate care aşteaptă să se reîncarneze, iar altele sunt ghizi minori, extratereştri din dimensiunea a patra (4D) sau entităţi negative.

Când eşti parapsihic, dezvoltarea ta spirituală şi puritatea inimii determină cu cine din tărâmul non-fizic te vei conecta. Dacă eşti foarte dezvoltat spiritual şi cu inima curată, vei putea ajunge dincolo de astralul inferior, iar dacă nu eşti, nu vei putea. În cel mai bun caz, vei putea ajunge doar la fiinţele umane decedate şi la ghizii mai puţin importanţi.

Cu cât cineva este mai dezvoltat spiritual, cu atât abilităţile sale psihice vor fi mai utile pentru alţii. Cu cât cineva este mai puţin dezvoltat spiritual, cu atât aceste abilităţi vor răspunde ego-ului său şi al altor persoane, şi cu atât mai probabil informaţiile vor fi inexacte, nu atât de folositoare sau chiar dăunătoare. Feriţi-vă de mediumii sau parapsihicii care dovedesc lăcomie sau lipsă de umilinţă. Acestea sunt semne că nu sunt suficient de dezvoltaţi spiritual. Dacă mediumii sau paranormalii cred că abilităţile lor îi fac speciali, probabil că nici nu ar trebui să le folosească.

Puritatea inimii este la fel de importantă ca dezvoltarea spirituală pentru atingerea dimensiunilor superioare. Prin aceasta înţeleg devotamentul şi dragostea faţă de Dumnezeu şi absenţa oricărui interes imoral. Cineva poate fi dezvoltat spiritual, dar tot să mai aibă interese imorale. Acest lucru poate părea contradictoriu, dar ego-ul este capabil să se regrupeze chiar şi în momentele mai avansate ale dezvoltării spirituale. Cineva poate fi avansat spiritual, dar să fie corupt de ego, fără să-şi dea seama. Ego-ul este foarte şmecher şi poate prelua iarăşi puterea, mai ales dacă crezi că eşti mai presus de orice ego. Tocmai ego-ul te-ar face să crezi asta, când, de fapt, nimeni nu este niciodată complet de neatins de către ego.

Meditaţia zilnică este esenţială pentru a vă menţine vibraţiile ridicate. Meditaţia vă va ajuta să vă menţineţi legătura cu Dumnezeu şi cu cei care vă călăuzesc. Această legătură nu este ceva care vi se cuvine oricum, indiferent de nivelul vostru de dezvoltare spirituală. Spiritele-ghizi sunt întotdeauna disponibile, dar trebuie să vă deschideţi către ele şi să vă dedicaţi în fiecare zi – în fiecare moment – să vă aliniaţi cu dragostea şi pacea. Desigur, uneori veţi şovăi şi veţi eşua, dar contează în primul rând angajamentul şi intenţia voastră sinceră de a fi aliniaţi cu dragostea şi pacea.

Este important ca mediumii şi paranormalii să pună mai presus de orice dorinţa de a se pune în slujba celorlalţi şi dedicarea faţă de propria lor creştere spirituală. Cei care se încurcă cu entităţi inutile sunt, de obicei, excesiv interesaţi de bani şi succes. Dacă sunteţi medium sau paranormal şi nu simţiţi devoţiune faţă de Dumnezeu şi pentru a sluji altora, ar fi mai bine să nu vă folosiţi abilităţile parapsihice până nu vă mai dezvoltaţi spiritual.

În plus, dacă vă lipseşte dezvoltarea spirituală şi puritatea de care vorbesc, nu va fi suficient să efectuaţi tehnici cum ar fi aceea să vă înconjuraţi cu lumină albă şi să vă împământaţi pentru protecţie împotriva forţelor negative. Aceste practici le oferă adesea celor care lucrează în domeniul non-fizic un fals sentiment de securitate. Ei presupun că se conectează cu fiinţe superioare, deşi este posibil să nu fie adevărat. Protecţia împotriva forţelor negative se câştigă sau se merită odată cu avansarea spirituală.

Un parapsihic este o persoană al cărei al şaselea simţ este dezvoltat într-o oarecare măsură. Unii parapsihici cred că ar fi mai dezvoltaţi decât sunt, ceea ce poate fi o problemă. Este dificil să te evaluezi singur, ceea ce te face să fii uşor indus în eroare de entităţi negative non-fizice.

Al şaselea simţ poate fi o extensie a oricăruia dintre cele cinci simţuri. Cele mai frecvente forme de abilitate psihică sunt clarviziunea sau vederea clară; claraudiţia sau auzul clar; şi clarsimţirea, sau senzaţia clară.

Clarvăzătorii primesc informaţii vizuale. Ei văd imagini sau simboluri prin ochii minţii. De asemenea, pot vedea aurele, spiritele şi alte energii cu ochii deschişi. Clarvăzătorii mai dezvoltaţi pot vedea cu ochii deschişi şi închişi. Când sunt foarte dezvoltaţi, li se oferă şi interpretarea a ceea ce văd intuitiv, adică ceea ce simt a fi o descărcare de informaţii.

Clairauditivii primesc informaţii auditive. Mediumnitatea conştientă este abilitatea de a auzi cuvinte în minte şi de a dialoga mental cu o fiinţă non-fizică. Pe de altă parte, în mediumnitatea inconştientă sau încorporare, mediumii îşi părăsesc corpul, timp în care o fiinţă non-fizică îl foloseşte pentru a vorbi cu ceilalţi oameni, caz în care, în general, mediumii nu sunt foarte conştienţi de ceea ce se spune prin intermediul lor. Când claraudiţia este pe deplin dezvoltată, persoana este capabilă să transmită mesaje în timp ce este conştientă, ceea ce este mai sigur şi mai sănătos decât încorporarea.

Clarsenzitivii primesc informaţii prin corpul lor. Simt emoţiile altora şi percep energia celorlalţi. Când sunt nedezvoltaţi, au dificultăţi în a discerne dacă o emoţie este a lor sau a altuia şi pot prelua cu uşurinţă energiile negative de la alte persoane. Dacă sunt pe deplin dezvoltaţi, primesc cunoştinţe intuitive despre ceea ce simt, adesea ca descărcări de informaţie în corpul lor. Ei sunt numiţi şi empaţi.

Majoritatea parapsihicilor se bazează pe un singur mod de primire a informaţiilor, dar unii şi-au dezvoltat mai multe. Unii se nasc cu abilităţi psihice, iar unii îşi recapătă brusc abilităţile dezvoltate în alte vieţi, în timp ce alţii capătă abilităţi psihice prin practică. Darurile parapsihice necesită multe vieţi pentru a se dezvolta pe deplin şi implică multe lecţii diferite.

În general, dacă nu aveţi abilităţi parapsihice evidente şi doriţi să le dezvoltaţi, să nu credeţi că abilităţile pe care le veţi dezvolta vor fi suficiente pentru a le fi de ajutor celorlalţi. Dezvoltaţi-le dacă doriţi, dar păstraţi-le pentru voi înşivă, cu excepţia cazului în care sunteţi absolut siguri că aveţi ceva cu adevărat util de oferit celorlalţi. Este posibil să mai dureze încă câteva vieţi până ca abilităţile voastre parapsihice să fie pe deplin dezvoltate.

Aşa cum cele cinci simţuri vă permit să cunoaşteţi şi să exploraţi lumea fizică, al şaselea simţ vă permite să cunoaşteţi şi să exploraţi tărâmuri non-fizice. Al şaselea simţ este la fel de real ca oricare dintre cele cinci simţuri, dar la majoritatea oamenilor este latent, deşi toată lumea are intuiţie într-un anumit grad.

Pentru entităţile care trăiesc în tărâmurile non-fizice, tărâmul lor este la fel de real, pe cât este lumea fizică pentru voi – doar că voi nu îl percepeţi ca real. Când veţi trece în acele tărâmuri la moarte, veţi avea acolo o viaţă nu foarte diferită de viaţa voastră din această lume, dar fără strădaniile şi dificultăţile pe care le trăiţi aici.

Existenţa tărâmurilor non-fizice este un fapt cert. Doar pentru că acest fapt nu este recunoscut de ştiinţă, nu înseamnă că ar fi mai puţin real. Un alt fapt cert este că universul cunoscut de voi nu include toate realităţile posibile. Aici metafizica se loveşte de ştiinţă. Ştiinţa poate verifica doar ceea ce se poate măsura cu cele cinci simţuri şi instrumentele sale. Evident, acest lucru nu poate include tot ceea ce poate fi cunoscut în tot universul, ca să nu mai vorbim şi de alte universuri. Cele cinci simţuri şi instrumentele voastre măsoară doar o fracţiune din realitate, fracţiunea pe care o experimentează fiinţele umane cu cele cinci simţuri ale lor.

Şi animalele au cinci simţuri, dar spectrul simţurilor lor este diferit de al vostru, aşa că se află, într-un sens, în altă lume decât voi, chiar dacă împărtăşiţi aceeaşi realitate fizică, aceeaşi planetă. A limita faptele la universul vostru cunoscut, bazat pe cele cinci simţuri, înseamnă să aveţi ochelari de cai, să nu vedeţi întreaga existenţă. Este o atitudine antropo-centrică, dar de înţeles.

De-a lungul istoriei şi în toate culturile, au existat relatări despre diverse tipuri de contacte cu fiinţe non-fizice, multe dintre ele fiind menţionate în Biblie. Unele dintre aceste experienţe au stat la baza credinţelor religioase ale culturii respective, cum ar fi, în Vechiul Testament, povestea tufişului de foc care i-a vorbit lui Moise. Deşi cele cinci simţuri şi ştiinţa voastră nu pot explica aceste schimburi între lumea voastră şi a noastră, multe dintre ele au avut o profundă semnificaţie, au inspirat şi i-au transformat pe cei care le-au trăit.

Desigur, nu toate aceste relatări din Biblie sau din altă parte s-au întâmplat în realitate. Dar destul de multe s-au întâmplat şi continuă să aibă loc, iar informaţiile au suficientă consistenţă ca să merite cel puţin o deschidere mentală faţă de astfel de fenomene.

Motivul pentru care paranormalii şi abilităţile parapsihice nu sunt atât de acceptate este că rezultatele contactului cu tărâmurile non-fizice sunt foarte amestecate. Dacă informaţiile care vin prin mediumi şi paranormali ar fi în mod consecvent adevărate şi utile, mediumii şi persoanele paranormale nu ar fi atât de dispreţuiţi şi puşi la îndoială. Biblia şi alte surse au dreptate când avertizează oamenii cu privire la pericolele channeling-ului şi ale altor daruri psihice, din cauză că mulţi oameni au experienţe negative legate de aceste abilităţi. Unii mediumi şi parapsihici nu sunt foarte pricepuţi, câţiva sunt şarlatani, dar unii slujesc în mod onest ca punţi între dimensiunea voastră şi a noastră.

Discrepanţele dintre diversele experienţe ale publicului cu mediumii şi paranormalii sunt cauzate de tipurile diferite de fiinţe întâlnite în tărâmurile non-fizice. Aceste tărâmuri sunt extrem de variate. Există multe niveluri diferite, cu multe tipuri diferite de fiinţe, toate cu propriile perspective şi agende. Multe din planul astral inferior au o agendă care nu are nimic de-a face cu serviciul-pentru-alţii, pe când cele din tărâmurile superioare sunt dedicate slujirii umanităţii.

Planul astral inferior este populat de fiinţe umane decedate, având diferite vârste ale sufletului. Mulţi mediumi vorbesc cu morţii şi primesc de la ei informaţii care ajută la alinarea celor dragi rămaşi. Cei dedicaţi acestui tip de muncă prestează un serviciu de vindecare a celor care i-au pierdut pe cei dragi. De asemenea, îi asigură pe oameni că viaţa continuă după moarte, ceea ce aduce o mângâiere enormă.

Unii mediumi comunică cu fiinţele umane decedate care doresc să înveţe sau să ajute oamenii într-un fel. Cu toate acestea, în funcţie de vârsta sufletului şi de gradul de cunoaştere, ajutorul pe care îl pot oferi este adesea de o valoare limitată. Multe dintre aceste fiinţe umane decedate îşi doresc sincer să ajute, dar nu sunt în măsură să fie mai de ajutor decât atunci când erau în viaţă. A fi mort nu-ţi conferă puteri magice sau cunoştinţe infinite. De obicei, fiinţele care vorbesc cu un accent pronunţat se încadrează în această categorie. O personalitate puternică şi accentul sunt, în general, semnele unei fiinţe umane decedate care nu a atins încă statutul de ghid spiritual. Ghizii spirituali, care sunt fiinţele non-fizice desemnate să ghideze fiinţele umane, trăiesc în planul astral superior.

Unii dintre şmecherii şi şarlatanii care trăiesc în planul astral inferior sunt fiinţe umane decedate care erau mincinoase şi manipulatoare încă de când trăiau pe Pământ şi îşi continuă jocurile în viaţa-de-apoi. Aceşti indivizi se joacă adesea cu mediumii neexperimentaţi sau nedezvoltaţi şi cu oamenii care se joacă cu plăcile Ouija, cu urmări proaste. Le place să sperie oamenii şi să-i facă să pară ridicoli.

Planul astral inferior este, de asemenea, populat cu entităţi negative, fiinţe care nu au fost şi nu vor fi niciodată oameni, care încearcă să câştige putere în tărâmul lor prin manipularea oamenilor să le împlinească dorinţele. Entităţile negative pot face acest lucru prin mintea inconştientă şi prin vocea din cap. Vocea lor poate părea a fi vocea ta sau a unei autorităţi spirituale, dar este mai negativă.

Dacă gândurile tale devin foarte negative şi rămân aşa mult timp, probabil că eşti sub influenţa unei entităţi negative. Acesta este un fenomen real. Entităţile negative joacă un rol în bolile mintale, inclusiv în depresie, şi chiar în unele boli fizice.

Ştiţi când sunteţi în contact cu o entitate negativă, deoarece vă simţiţi rău sau speriaţi. Frica este instrumentul preferat al acestor fiinţe. Făcându-i pe oameni să se teamă, ele se simt şi par puternice. Din acest motiv, le place să prezică evenimente viitoare negative. Dau avertismente şi semnale de alarmă sau dezvăluie presupuse comploturi criminale care se desfăşoară în culise. Atunci când persoanele credule primesc astfel de informaţii, sunt recunoscătoare pentru a fi aflat ceva ce cred că au neapărată nevoie să ştie. Dar nu au deloc nevoie!

Aceste fiinţe născocesc asemenea scenarii înspăimântătoare din cauză că sunt foarte slabe la prezicerea viitorului. Şi, oricum, viitorul nu este foarte previzibil. Asemenea predicţii dau impresia că aceste fiinţe ar fi puternice şi atotştiutoare, motiv pentru care le şi fac. Este doar o modalitate prin care aceste fiinţe se pretind a fi importante şi utile.

De asemenea, entităţile negative şi alte fiinţe astrale inferioare adoră să le spună oamenilor exact ce vor să audă despre ei înşişi şi despre viitorul lor. Şi oare nu de aceea mulţi oameni merg la parapsihici?! De exemplu, ele le spun adesea oamenilor că se vor întâlni cu bărbatul sau femeia visurilor lor sau că vor câştiga mulţi bani. Asta îi face pe oameni fericiţi şi îi face curioşi să audă mai multe. Informaţiile personale de această natură sunt foarte îmbietoare şi atrag oamenii.

Un alt truc preferat este să le spună oamenilor ce se întâmplă în culise, în secret, lucruri pe care majoritatea oamenilor le-ar plăcea să le ştie. Necunoaşterea acestor lucruri este una dintre cele mai mari frustrări ale ego-ului. Oare nu acesta este motivul pentru care iubiţi filmele? Voi puteţi vedea în culise, în timp ce personajele respective nu pot. Ce distracţie! Din păcate, nu aşa funcţionează viaţa reală. Nu prea ajungeţi să cunoaşteţi aceste lucruri.

Desigur, nu există nicio modalitate de a testa sau de a verifica veridicitatea acestor informaţii secrete sau din culise, motiv pentru care această stratagemă funcţionează atât de bine. Deoarece informaţiile sunt neverificabile, fiinţele astrale inferioare pot spune aproape orice fără a putea fi trase la răspundere. Multe teorii ale conspiraţiei au fost pornite şi răspândite de astfel de fiinţe şi extratereştri negativi care vorbesc oamenilor prin mai mulţi mediumi. Asta se întâmplă şi astăzi, fără ca mediumii să-şi dea seama că ei şi adepţii lor sunt înşelaţi.

Un medium poate face channeling cu o fiinţă din dimensiunile superioare, cum sunt eu, şi apoi să pierdă contactul cu acea fiinţă. Dacă acel medium nu se mai poate ridica până la acel nivel, fiinţa din dimensiunea superioară se va da la o parte şi va permite unei fiinţe astrale inferioare să preia acel rol. Acest lucru se întâmplă mai des decât credeţi, deoarece nu toţi mediumii sunt capabili să-şi menţină o vibraţie ridicată. Când se întâmplă acest lucru, deseori va trece neobservat de mediumi şi de adepţii lor, deoarece fiinţele astrale inferioare sunt imitatori excelenţi. Această experienţă face parte din lecţiile unui medium şi lecţiile adepţilor acestuia.

Dacă mediumul şi cei care ascultă channeling-ul nu sunt instruiţi în privinţa tărâmurilor non-fizice şi nu sunt capabili să simtă nivelul fiinţei cu care vorbesc, pot fi înşelaţi pentru o perioadă foarte lungă de timp. Sunt nişte ape periculoase acestea! Fiinţelor astrale inferioare le place să se joace cu convingerile voastre, iar convingerile voastre sunt puternice! Este periculos să crezi minciuni şi, cel puţin, umilitor când descoperi că ai fost păcălit.

Nu este deloc distractiv să fii păcălit, iar entităţile negative şi alte fiinţe astrale inferioare se pricep foarte bine la asta. Deoarece vă pot citi gândurile, emoţiile, dorinţele şi trecutul, vă pot manipula cu uşurinţă. Încearcă să vă facă să vă daţi peste cap viaţa şi relaţiile, să vă răniţi pe voi sau pe alţii sau, pur şi simplu, să păreţi ridicoli, ceea ce este un rezultat inevitabil, din cauză că, până la urmă, se vor da de gol. Cacialmaua poate continua doar până este dezvăluită. Minciunile nu pot concura cu adevărul.

Înşelarea oamenilor este modul prin care entităţile negative obţin „puncte” în tărâmul lor. Entităţile negative doresc putere asupra fiinţelor umane, deoarece puterea este moneda tărâmului lor. Cu cât entităţile negative par să aibă mai multă putere în tărâmul vostru, cu atât li se dă mai multă putere în tărâmul lor. Pentru ele, puterea este ca banii în lumea voastră: Cu cât au mai multă putere, cu atât pot acumula mai multă putere. Întrucât entităţile negative nu cred în dragoste şi nu o trăiesc, existenţa lor se reduce la puţina bucurie şi uşurare de propria teamă pe care o obţin prin hărţuirea fiinţelor umane.

Este o existenţă tristă, într-adevăr, şi care se va încheia, în cele din urmă, când vor realiza adevărul că dragostea este singura cale. Dar ele pot exista în acest tărâm înspăimântător pentru o lungă perioadă de timp, căznindu-se în mod constant pentru un loc mai înalt în ierarhie, până când vor fi convinse de îngeri sau de alte entităţi să meargă în lumină sau să iubească.

Ele fug de lumină sau de un tărâm plin de iubire, deoarece cred că vor pieri în acea lumină. Ele cred că existenţa pe care o au, oricât de oribilă, este mai bună decât pierirea. Aceste minciuni li s-au spus de către superiorii din ierarhia tărâmului lor şi le cred, până în ziua când nu le vor mai crede deloc.

Mai devreme sau mai târziu, orice entitate ajunge la o suferinţă atât de mare, încât riscă totul şi intră în lumină, unde descoperă că a fost minţită tot timpul. Iubirea chiar există şi este minunată! În cele din urmă, astfel de fiinţe evoluează suficient pentru a deveni ajutoare şi vindecători în numele iubirii. Odată eliberaţi de acea existenţă îngrozitoare, cele mai multe se dedică aducerii şi altora la lumină şi înapoi Acasă la iubirea Creatorului.

Creştinii numesc aceste entităţi negative „demoni” sau „forţe demonice”, ceea ce le dă prea multă putere, deoarece aceste cuvinte vă înfricoşează. Entităţile negative se pricep să sperie oamenii, dar nu le pot provoca cu adevărat rău, decât dacă oamenii cred ceea ce le spun şi fac ceea li se spune. Entităţile negative nu le pot face rău fizic oamenilor, dar pot convinge oamenii, prin vocea din cap, să-şi facă rău lor înşile sau altora şi deseori încearcă să-i convingă.

Departe de a fi demoni, în sensul obişnuit, înfricoşător al cuvântului, situaţia lor este mai degrabă jalnică şi merită compasiunea voastră. Dacă credeţi că s-au lipit de voi sau comunică mental cu voi, vorbiţi-le cu compasiune. Spune-ţi-le că le cunoaşteţi şi că nu mai sunt binevenite în câmpul vostru energetic şi nici în minte, şi încurajaţi-le să intre în lumină.

Faceţi acest lucru ferm, fără frică sau furie, deoarece frica şi furia sunt emoţii negative, iar entităţile negative se hrănesc cu astfel de emoţii. Apoi, faceţi tot posibilul pentru a vă menţine o stare emoţională pozitivă. Atâta timp cât rămâneţi pozitivi, entităţile negative nu vor putea să vă afecteze energetic sau să vă pătrundă în minte.

Dacă simţiţi că aveţi nevoie de ajutor pentru a îndepărta entităţile negative, căutaţi un vindecător care face acest tip de lucrare. Mulţi vindecători cu energie sunt conştienţi de acest fenomen şi ştiu cum să-i facă faţă. Mai presus de orice, nu vă temeţi de entităţile negative. Frica le dă putere. În schimb, trimiteţi-le dragoste şi compasiune, iar atunci nu vor putea rămâne lângă voi.

Aş dori să profit de ocazie pentru a spune că Satana nu există şi nu a existat niciodată. Orice poveste despre Satana este un mit – o invenţie. Aceste poveşti susţin marea poveste a binelui contra răului. Împart viaţa în băieţii buni şi băieţii răi, ceea ce, pur şi simplu, nu este adevărat. Oricine are potenţialul de a fi atât bun, cât şi rău.

Nu există nicio fiinţă care să fie conducătorul tuturor entităţilor negative. Există entităţi mai mult sau mai puţin puternice, dar nu şi o fiinţă eternă care să conducă toate entităţile. A fi o entitate negativă este o experienţă temporară, la fel cum a fi om este o experienţă temporară. A fi o entitate negativă este o experienţă în care unele fiinţe pot decade, dar din care apoi se ridică, după ce învaţă anumite lecţii. Unele fiinţe non-fizice, care nu se încarnează niciodată ca oameni, fac acest ocol pentru o vreme. Dar în miezul său, orice fiinţă, umană sau nu, este divină şi, prin urmare, eternă.

Satana este un mit, o fantezie, o ficţiune, ca atâtea multe altele scrise în Biblie. Când atât de multe falsităţi sunt amestecate cu ceva adevăr, aşa cum se întâmplă în Biblie, devine foarte dificil să separi faptele de ficţiune. Asta fac escrocii pentru a convinge oamenii de minciunile lor: amestecă adevărul cu ficţiunea. Din păcate, marile adevăruri pe care le-am predicat fac ca dezinformările din Biblie să pară şi mai credibile. Nu spun că falsurile din Biblie au fost neapărat intenţionate, deşi unele au fost. Majoritatea au fost înţelegeri eronate sau înfloriturile şi modificările obişnuite pe care le fac oamenii când repovestesc o poveste.

Este important să înţelegeţi asta despre Biblie. Dacă vă agăţaţi de o minciună ca şi cum ar fi adevărată, acest lucru vă va încetini progresul spiritual. Adevărul vă va conduce Acasă la iubire, dar minciunile nu. Ele vă fac să vă învârtiţi pe loc, ca într-un vârtej, fără busolă sau cale de ieşire.

Adevărul este calea de ieşire. „Adevărul vă va elibera” înseamnă să mergeţi în direcţia Adevărului. Aceasta este calea către eliberarea de suferinţă. Dacă aţi fost educaţi să credeţi tot ce scrie în Biblie, iată câteva întrebări pe care să vi le puneţi: „Cum m-a ajutat pe mine? M-au adus aceste credinţe mai aproape de iubire şi pace sau nu? Cât de fericit şi de lipsit de suferinţă sunt? Cât de amabil şi de îngăduitor sunt cu cei diferiţi de mine?”

Învăţăturile mele au fost despre dragoste şi au avut intenţia să vă elibereze de suferinţă, dar multe dintre ele au fost modificate sau înţelese greşit. Au fost destinate să elibereze oamenii şi de minciunile din Vechiul Testament; şi totuşi, foarte mulţi creştini încă apelează la Vechiul Testament pentru adevăr, când acolo există foarte puţin.

Ce înseamnă să mergi în direcţia Adevărului? Înseamnă să mergi în direcţia iubirii, bucuriei şi păcii. Fă orice îţi aduce dragoste, bucurie şi pace. Dacă nu ai face decât atât, şi tot ai deveni iluminat în cel mai scurt timp. Problema este că oamenii se îndreaptă către lucruri care nu sunt foarte adevărate: Urmează sentimentele, temerile şi dorinţele ego-ului, care nu au prea mult sens sau adevăr. Sentimentele, frica şi anumite tipuri de dorinţe sunt create şi întreţinute de ego pentru scopurile ego-ului. Dacă le permiteţi acestora să vă mişte şi să vă ghideze acţiunile, veţi rămâne blocaţi în ego şi separaţi de adevărata fericire.

Dorinţele egotice sunt o minciună, din cauză că nu îndeplinesc ceea ce promit. Promit să vă facă fericiţi odată pentru totdeauna, dar nu reuşesc decât să vă ţină închişi alergând în roata suferinţei, urmărind o dorinţă după alta, dar nefiind niciodată mulţumiţi, neîncetând niciodată eforturile pentru a obţine ceva sau a ajunge undeva. Chiar dacă simţiţi ceva fericire când vă împliniţi dorinţele, acea fericire nu durează mult, şi iarăşi reîncepeţi să vă doriţi altceva. Vă întoarceţi de unde aţi plecat şi, posibil, într-o postură chiar mai rea, cum se întâmplă după ce aţi fost înşelaţi.»

traducere de Răzvan A. Petre
17 iunie 2021

< Sus >