<  Cuprins "Credinţă, fapte şi ficţiuni"


Abilităţile parapsihice (1)

Capitolul 3, "A şti şi a pretinde că ştii", subcapitolul a, "Abilităţile parapsihice", partea 1-a, din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Faith, Facts & Fiction” (Credinţă, fapte şi ficţiuni). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

3a. Abilităţile parapsihice (partea 1-a)

«Fără îndoială că oamenii pot cunoaşte unele lucruri prin mijloace paranormale, prin mijloace parapsihice. Chiar dacă ştiinţa nu poate explica cum este posibil, dovezile sunt incontestabile. Totuşi, este rezonabil să aveţi îndoieli cu privire la acest fenomen, deoarece multe lucruri care parvin prin mediumi şi paranormali sunt inexacte. Dar se petrece ceva foarte real şi s-a întâmplat de-a lungul întregii istorii a omenirii.

Primirea informaţiilor pe cale parapsihică este un alt mod de cunoaştere: Un lucru poate fi considerat adevărat fie pentru că este un fapt verificat, fie pentru că vi s-a dat cunoaşterea lui pe cale parapsihică dintr-o sursă de încredere. Spun „vi s-a dat cunoaşterea”, deoarece în spatele tuturor cunoştinţelor primite parapsihic şi intuitiv se află nişte fiinţe non-fizice, căci nu pot fi aflate altfel.

Vi se pare surprinzător? Într-o anumită măsură, toţi sunteţi mediumi, în sensul larg al cuvântului. Poate că nu sunteţi paranormali, dar toată lumea are intuiţie într-o anumită măsură. În fiecare zi şi aproape în fiecare moment al vieţii voastre, fiinţele non-fizice vă trimit informaţii şi îndrumări sub formă de intuiţii. Dacă că le primiţi sau nu, este o altă poveste. Mintea majorităţii oamenilor este prea ocupată pentru a percepe aceste comunicări subtile, care nu ajung în minte, ci în corp sub formă de cunoştinţe şi „Aha!”-uri. Aceste comunicări subtile sunt uşor de ratat dacă vă pierdeţi în gânduri.

Abilitatea intuitivă se dezvoltă pe parcursul mai multor vieţi. Pe măsură ce evoluaţi spiritual, deveniţi în mod natural mai intuitivi, căci această evoluţie e totuna cu capacitatea de a vă detaşa de vocea din capul vostru. Cu cât sunteţi mai prezenţi în acest moment fără gânduri, cu atât sunteţi mai uşor de ghidat intuitiv.

Aceasta nu înseamnă că darurile parapsihice reprezintă neapărat măsura dezvoltării spirituale a cuiva. Nu există o corelaţie directă între darurile parapsihice şi evoluţia spirituală. Dar darurile parapsihice, dacă chiar sunt menite să se dezvolte, cresc odată cu vârsta sufletului. Însă ele pot fi, de asemenea, cultivate în mod activ în orice moment al evoluţiei voastre, ceea ce poate fi o problemă.

Multe tradiţii spirituale îi avertizează pe căutători despre pericolele cultivării abilităţilor parapsihice fără o dezvoltare spirituală adecvată şi, pe bună dreptate. Pentru ca abilităţile psihice să fie folosite cu înţelepciune şi în siguranţă, dezvoltarea lor trebuie să meargă mână în mână cu evoluţia spirituală. Faptul că nu se întâmplă întotdeauna aşa este motivul pentru care paranormalii sunt atât de des dezaprobaţi sau neluaţi în seamă. Abilităţile parapsihice sunt un mare dar, însă pot fi un blestem când sunt prezente într-un suflet nedezvoltat sau într-o persoană cu motivaţii imorale, ceea ce va duce la nişte lecţii dure pentru toţi cei implicaţi.

Când mediumii şi paranormalii sunt nedezvoltaţi spiritual – ceea ce înseamnă că legătura cu Dumnezeu şi bunătatea lor este redusă, iar ataşamentul faţă de ego este încă puternic – atunci fiinţele non-fizice cu care se conectează din alte tărâmuri, mai precis din planul astral inferior, vor fi de o vibraţie mai mică şi nu prea utile sau chiar dăunătoare. Numai atunci când mediumii şi parapsihicii pot ajunge în planul astral superior şi mai sus, vor intra în legătură cu fiinţe care sunt ghizi devotaţi, maeştri ascensionaţi şi alţi învăţători evoluaţi şi vindecători, al căror singur scop este de a sluji omenirea.

Entităţile din planul astral inferior variază de la cele relativ benigne până la trişori, şarlatani şi extratereştri, care se joacă cu oamenii folosind mediumi şi paranormali pentru propria lor distracţie sau în scopuri mai nefaste. Multe entităţi din planul astral inferior sunt fiinţe umane decedate care aşteaptă să se reîncarneze, iar altele sunt ghizi minori, extratereştri din dimensiunea a patra (4D) sau entităţi negative.

Când eşti parapsihic, dezvoltarea ta spirituală şi puritatea inimii determină cu cine din tărâmul non-fizic te vei conecta. Dacă eşti foarte dezvoltat spiritual şi cu inima curată, vei putea ajunge dincolo de astralul inferior, iar dacă nu eşti, nu vei putea. În cel mai bun caz, vei putea ajunge doar la fiinţele umane decedate şi la ghizii mai puţin importanţi.

Cu cât cineva este mai dezvoltat spiritual, cu atât abilităţile sale psihice vor fi mai utile pentru alţii. Cu cât cineva este mai puţin dezvoltat spiritual, cu atât aceste abilităţi vor răspunde ego-ului său şi al altor persoane, şi cu atât mai probabil informaţiile vor fi inexacte, nu atât de folositoare sau chiar dăunătoare. Feriţi-vă de mediumii sau parapsihicii care dovedesc lăcomie sau lipsă de umilinţă. Acestea sunt semne că nu sunt suficient de dezvoltaţi spiritual. Dacă mediumii sau paranormalii cred că abilităţile lor îi fac speciali, ar fi mai bine nici să nu folosească.

Puritatea inimii este la fel de importantă ca dezvoltarea spirituală pentru atingerea dimensiunilor superioare. Prin aceasta înţeleg devotamentul şi dragostea faţă de Dumnezeu şi lipsa oricărui interes imoral. Cineva poate fi dezvoltat spiritual, dar tot să mai aibă interese imorale. Acest lucru poate părea contradictoriu, dar ego-ul este capabil să se regrupeze chiar şi în momentele mai avansate ale dezvoltării spirituale. Cineva poate fi avansat spiritual, dar să fie corupt de ego, fără să-şi dea seama. Ego-ul este foarte şmecher şi poate prelua iarăşi puterea, mai ales dacă te crezi mai presus de ego. Tocmai ego-ul te face să crezi asta, când, de fapt, nimeni nu este niciodată complet neatins de către ego.

Meditaţia zilnică este esenţială pentru a vă menţine vibraţiile ridicate. Meditaţia vă va ajuta să vă menţineţi legătura cu Dumnezeu şi cu cei care vă călăuzesc. Această legătură nu este ceva care vi se cuvine oricum, indiferent de nivelul vostru de dezvoltare spirituală. Spiritele-ghizi sunt întotdeauna disponibile, dar trebuie să vă deschideţi către ele şi să vă dedicaţi în fiecare zi – în fiecare moment – să vă aliniaţi cu dragostea şi pacea. Desigur, uneori veţi şovăi şi veţi eşua, dar contează în primul rând angajamentul şi intenţia voastră sinceră de a fi aliniaţi cu dragostea şi pacea.

Este important ca mediumii şi paranormalii să pună mai presus de orice dorinţa de a se pune în slujba celorlalţi şi dedicarea faţă de propria lor creştere spirituală. Cei care se încurcă cu entităţi inutile sunt, de obicei, excesiv interesaţi de bani şi succes. Dacă sunteţi medium sau paranormal şi nu simţiţi devoţiune faţă de Dumnezeu şi pentru a sluji altora, ar fi mai bine să nu vă folosiţi abilităţile parapsihice până nu vă mai dezvoltaţi spiritual.

În plus, dacă vă lipseşte dezvoltarea spirituală şi puritatea de care vorbesc, nu va fi suficient să efectuaţi tehnici cum ar fi aceea să vă înconjuraţi cu lumină albă şi să vă împământaţi pentru protecţie împotriva forţelor negative. Aceste practici le oferă adesea celor care lucrează în domeniul non-fizic un fals sentiment de securitate. Ei presupun că se conectează cu fiinţe superioare, deşi este posibil să nu fie adevărat. Protecţia împotriva forţelor negative se câştigă sau se merită odată cu avansarea spirituală.

Un parapsihic este o persoană al cărei al şaselea simţ este dezvoltat într-o oarecare măsură. Unii parapsihici cred că ar fi mai dezvoltaţi decât sunt, ceea ce poate fi o problemă. Este dificil să te evaluezi singur, ceea ce te face să fii uşor indus în eroare de entităţi negative non-fizice.

Al şaselea simţ poate fi o extensie a oricăruia dintre cele cinci simţuri. Cele mai frecvente forme de abilitate psihică sunt clarviziunea sau vederea subtilă; claraudiţia sau auzul subtil; şi clarsimţirea, sau senzaţia subtilă.

Clarvăzătorii primesc informaţii vizuale. Ei văd imagini sau simboluri prin ochii minţii. De asemenea, pot vedea aurele, spiritele şi alte energii cu ochii deschişi. Clarvăzătorii mai dezvoltaţi pot vedea cu ochii deschişi sau închişi. Când sunt foarte dezvoltaţi, li se oferă şi interpretarea a ceea ce văd intuitiv, sau prin ceea ce ei simt a fi o descărcare de informaţii.

Clairauditivii primesc informaţii auditive. Mediumnitatea conştientă este abilitatea de a auzi cuvinte în minte şi de a dialoga mental cu o fiinţă non-fizică. Pe de altă parte, în mediumnitatea inconştientă sau încorporare, mediumii îşi părăsesc corpul, timp în care o fiinţă non-fizică îl foloseşte pentru a vorbi cu ceilalţi oameni, caz în care, în general, mediumii nu sunt foarte conştienţi de ceea ce se spune prin intermediul lor. Când claraudiţia este pe deplin dezvoltată, persoana este capabilă să transmită mesaje în timp ce este conştientă, ceea ce este mai sigur şi mai sănătos decât încorporarea.

Clarsenzitivii primesc informaţii prin corpul lor. Simt emoţiile altora şi percep energia celorlalţi. Când sunt nedezvoltaţi, au dificultăţi în a discerne dacă o emoţie este a lor sau a altuia şi pot prelua cu uşurinţă energiile negative de la alte persoane. Dacă sunt pe deplin dezvoltaţi, primesc cunoştinţe intuitive despre ceea ce simt, adesea ca descărcări de informaţie în corpul lor. Ei sunt numiţi şi empaţi.

Majoritatea parapsihicilor se bazează pe un singur mod de primire a informaţiilor, dar unii şi-au dezvoltat mai multe. Unii se nasc cu abilităţi psihice, iar unii îşi recapătă brusc abilităţile dezvoltate în alte vieţi, în timp ce alţii capătă abilităţi psihice prin practică. Darurile parapsihice necesită multe vieţi pentru a se dezvolta pe deplin şi implică multe lecţii diferite.

În general, dacă nu aveţi abilităţi parapsihice evidente şi doriţi să le dezvoltaţi, să nu credeţi că abilităţile pe care le veţi dezvolta vor fi suficiente pentru a le fi de ajutor celorlalţi. Dezvoltaţi-le dacă doriţi, dar păstraţi-le pentru voi înşivă, dacă nu sunteţi absolut siguri că aveţi ceva cu adevărat util de oferit celorlalţi. Este posibil să mai dureze încă câteva vieţi până ca abilităţile voastre parapsihice să fie pe deplin dezvoltate.

Aşa cum cele cinci simţuri vă permit să cunoaşteţi şi să exploraţi lumea fizică, al şaselea simţ vă permite să cunoaşteţi şi să exploraţi tărâmuri non-fizice. Al şaselea simţ este la fel de real ca oricare dintre cele cinci simţuri, dar la majoritatea oamenilor este latent, deşi toată lumea are intuiţie într-un anumit grad.

Pentru entităţile care trăiesc în tărâmurile non-fizice, tărâmul lor este la fel de real, pe cât este lumea fizică pentru voi – doar că voi nu îl percepeţi ca real. Când veţi trece în acele tărâmuri la moarte, veţi avea acolo o viaţă nu foarte diferită de viaţa voastră din această lume, dar fără strădaniile şi dificultăţile pe care le trăiţi aici.

Existenţa tărâmurilor non-fizice este un fapt cert. Doar pentru că acest fapt nu este recunoscut de ştiinţă, nu înseamnă că ar fi mai puţin real. Un alt fapt cert este că universul cunoscut de voi nu include toate realităţile posibile. Aici metafizica se ciocneşte cu ştiinţa. Ştiinţa poate verifica doar ceea ce se poate măsura cu cele cinci simţuri şi instrumentele sale. Evident, acest lucru nu poate include tot ceea ce poate fi cunoscut în tot universul, ca să nu mai vorbim şi de alte universuri. Cele cinci simţuri şi instrumentele voastre măsoară doar o fracţiune din realitate, fracţiunea pe care o percep fiinţele umane cu cele cinci simţuri ale lor.

Şi animalele au cinci simţuri, dar spectrul simţurilor lor este diferit de al vostru, aşa că se află, într-un sens, în altă lume decât voi, chiar dacă împărtăşiţi aceeaşi realitate fizică, aceeaşi planetă. A limita faptele la universul vostru cunoscut, bazat pe cele cinci simţuri, înseamnă să aveţi ochelari de cai, să nu vedeţi întreaga existenţă. Este o atitudine antropocentrică, dar de înţeles.»

traducere de Răzvan A. Petre
17 iunie 2021

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=g7Z7pwl3vBc

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 1 noiembrie 2021.