<  Cuprins "Credinţă, fapte şi ficţiuni"


Cum să distingeţi entităţile superioare de cele din astralul inferior

Capitolul 3, "A şti şi a pretinde că ştii", subcapitolul b, "Cum să distingeţi entităţile superioare de cele din astralul inferior", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Faith, Facts & Fiction” (Credinţă, fapte şi ficţiuni). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Jesus

3b. Cum să distingeţi entităţile superioare de cele din astralul inferior

«Este important să puteţi evalua ce nivel are entitatea cu care voi sau altcineva face channeling. În caz contrar, puteţi avea parte de mari probleme, deoarece fiinţele din astralul inferior sunt foarte inteligente şi ştiu exact cum să vă manipuleze şi să vă determine să faceţi lucruri pe care nu le-aţi face în mod obişnuit. Aceasta este agenda lor – să capete putere asupra voastră. Cele mai rele vor încerca să vă determine să vă sinucideţi sau să vă faceţi rău vouă înşivă sau altora într-un fel sau altul. Cele mai benigne vă vor face să vă pierdeţi timpul şi se vor distra pe spinarea voastră.

Fiinţele din dimensiunile superioare vă respectă liberul arbitru şi nu vor face nimic contrar acestuia. Vă oferă îndrumări dacă le solicitaţi, dar trebuie să le cereţi. De obicei, nu vă vorbesc decât dacă vă deschideţi către ele şi le puneţi o întrebare. Nu vă spun ce să faceţi în mod detaliat, chiar dacă voi aţi vrea asta, dar vă vor ajuta să luaţi voi o decizie. Puteţi discuta unele lucruri cu ele, dar nu pălăvrăgesc cum ar face-o amicul sau prietenul vostru.

Relaţia cu fiinţele din dimensiuni superioare este un tip de relaţie mai sobru şi mai sacru decât cu o fiinţă din astralul inferior sau o fiinţă umană. Ele păstrează distanţa şi îşi menţin rolul de ghid şi învăţător. Sunt amabile fără să vă măgulească sau să vă umfle ego-ul. Sunt blânde, nu vă judecă şi, în general, sunt destul de serioase şi protocolare. Nu fac afirmaţii într-un mod care să vă facă să simţiţi frică sau să vă ruşinaţi sau să aveţi alte emoţii negative. Vă răspund simplu şi direct, dar fără duritate. Şi rareori fac predicţii clare ce v-ar putea influenţa viaţa.

Fiinţele astrale inferioare imită adesea foarte bine fiinţele din dimensiunile superioare. Cu toate acestea, fiinţele din astralul inferior fac toate acele lucruri pe care NU le vor face fiinţele din dimensiunile superioare: Glumesc mult, folosesc limbajul argotic, exagerează, te flatează, se comportă amical, îţi spun secrete de culise, prezic anumite evenimente, îţi spun ce să faci şi îţi spun ce anume să alegi dacă urmează să iei o decizie. Nu sunt în mod deschis dure, decât dacă sunt deconspirate, iar atunci se dezlănţuie cu toată forţa negativă asupra ta. Nu sunt înţelepte şi nu au cu adevărat nişte răspunsuri bune, dar se prefac că le-ar avea şi vă vor răspunde la orice întrebaţi, indiferent dacă se cuvine sau nu.

De exemplu, s-ar putea să vă spună ce gândeşte sau face altcineva, deşi cel mai probabil născocesc. Şi vor continua să mintă pentru a acoperi această minciună, ca să nu fie descoperite. Marfa lor sunt minciunile, cum procedează orice bun escroc. Fără minciuni, ar fi pierdute, deoarece capacitatea lor de a cunoaşte şi a prezice este destul de limitată. Deşi pot citi gândurile oamenilor, sunt adesea prea leneşe pentru a se obosi să obţină informaţii reale, căci le este mai uşor să inventeze şi oricum n-aţi putea face diferenţa.

Un alt mod prin care poţi discerne între fiinţele superioare şi cele inferioare este cum te simţi atunci când vorbeşti cu ele. Când vorbeşti cu o fiinţă din dimensiunile superioare, te simţi înălţat, în largul tău, acceptat şi, eventual, având o senzaţie de conştiinţă extinsă, deoarece, adeseori, cuvintele ei sunt însoţite de o transmisie de energie superioară. Se întâmplă invers cu o fiinţă astrală inferioară. Aici ar putea apare o senzaţie de înălţare, dar numai pentru că îţi laudă ego-ul. Te cuceresc şi îţi ung vigilenţa pentru a accepta ceea ce-ţi spun, măgulindu-te. Deci, dacă te fac să te simţi special şi superior celorlalţi, ăsta-i un semnal clar de alarmă.

Iată câteva întrebări la care să vă răspundeţi în situaţia unui channeling pentru a stabili nivelul respectivelor entităţi:

● Te fac să te simţi special?

● Îţi spun lucruri pe care vrei să le ştii despre viitor?

● Îţi spun lucruri grandioase despre tine şi viitorul tău?

● Îţi spun exact ce să faci şi ce decizii să iei (adică îţi iau puterea, pe care şi tu abia aştepţi să le-o dai)?

„După roadele lor le vei cunoaşte.” Ce rezultate a dat ascultarea sfaturilor lor în viaţă, în relaţii şi în modul cum te simţi în interior? Răspunsul la această întrebare îţi oferă tot ce ai nevoie să ştii.

Sper că v-am imprimat în minte importanţa dezvoltării voastre spirituale şi a purităţii inimii pentru utilizarea abilităţilor psihice ca să le fiţi de folos celorlalţi. Dar ce înseamnă să fii avansat spiritual? Vă voi oferi un răspuns şi o măsură foarte simplă: Progresul vostru spiritual poate fi măsurat prin gradul de detaşare pe care l-aţi atins faţă de vocea din cap. Eşti capabil să-ţi observi gândurile înainte ca acestea să te facă să te simţi rău sau să provoace alte emoţii? Ce faci îndată ce îţi observi gândurile sau îndată ce te vezi prins în fluxul de gânduri? Te întorci la gând sau te îndepărtezi de gând?

Cu cât eşti mai capabil să te îndepărtezi de gândurile care nu te slujesc, cu atât eşti mai evoluat spiritual. În cele din urmă, rareori vei mai fi prins în gânduri care provoacă suferinţă şi nu-ţi vei mai pierde timpul nici cu cele mai benigne sau neutre, ba chiar nici cu cele pozitive. Cufundarea în gândire va fi înlocuită de cufundarea în trăirea momentului prezent. Aceasta este starea de trezire sau iluminare: să fii pe deplin prezent la orice apare în momentul acum şi să-i permiţi să-ţi influenţeze modul în care acţionezi în lume.

Ceea ce apare aici-şi-acum nu sunt doar senzaţii şi alte experienţe senzoriale, ci şi intuiţii mai subtile şi străfulgerări din lumea subtilă, care îţi vor ghida şi îmbogăţi viaţa. A fi prezent sau a fi în Prezenţă este alternativa la urmarea vocii din cap. Cu cât trăieşti mai mult în Prezenţă, cu atât viaţa ta va merge mai bine. Vei fi mai fericit, viaţa va fi mai uşoară şi nu vei lua decizii pe care le vei regreta ulterior. Da, viaţa poate fi aşa şi trebuie să fie aşa. Aceasta este răsplata pentru toate vieţilor tale pământeşti şi a lecţiilor pe care le-ai învăţat pe parcurs.

Abilitatea de a fi prezent în momentul acum se dezvoltă prin practică. Trebuie să exersezi prezenţa în meditaţie şi în viaţa de zi cu zi. Este o abilitate învăţată şi, ca orice altă abilitate, stăpânirea ei necesită sârguinţă şi răbdare. Se învaţă cel mai eficient în meditaţie, dar şi alte practici spirituale sunt valoroase. Am scris despre asta în altă parte, aşa că nu voi intra în detalii despre meditaţie sau practicile spirituale care sunt cele mai utile. Deocamdată aş vrea să revin la titlul acestui capitol: a şti şi a pretinde că ştii.»

traducere de Răzvan A. Petre
18 iunie 2021

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=4IWzjXn68sY

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 24 noiembrie 2021.