<  Cuprins "Credinţă, fapte şi ficţiuni"


Trezirea lui Kundalini

Capitolul 4, "Păşind pe calea spirituală", subcapitolul a, "Trezirea lui Kundalini", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Faith, Facts & Fiction” (Credinţă, fapte şi ficţiuni).

Notă: Acest subcapitol nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

4a. Trezirea lui Kundalini

«Cuvintele „cale spirituală” exprimă un adevăr simplu: Există o cale pe care oamenii păşesc într-un anumit moment al evoluţiei lor spirituale, care este marcat de interesul de a-şi răspunde marilor întrebări despre viaţă şi de a-i găsi un sens spiritual. S-ar putea să credeţi că acest interes este viu în toată lumea, dar nu este. Până la un anumit moment al evoluţiei sufletului, astfel de întrebări mai profunde nu prezintă prea mult interes. Acest lucru se explică prin faptul că are loc o evoluţie naturală pe măsură ce sufletul progresează de la implicarea în ego către iubire, către întruchiparea Sinelui divin. Până atunci, majoritatea sufletelor mai tinere se mulţumesc să accepte ceea ce-i învaţă despre viaţă religia sau alţii.

Cu toate acestea, vine un moment în evoluţia fiecărui suflet când lecţiile existenţei umane au fost învăţate îndeajuns pentru a continua cu deschiderea către un alt nivel al fiinţei. Până în acel moment, sufletul a fost implicat în primul rând în învăţarea lecţiilor de bază ale vieţii, impuse de starea egotică de conştiinţă. Înainte ca oamenii să păşească pe calea spirituală, ei sunt conduşi de ego în principal. Se ocupă în viaţă cu supravieţuirea şi cu îndeplinirea dorinţelor şi obiectivelor ego-ului lor. Însă în ultimele vieţi pământeşti, sufletul începe să privească spre Acasă şi se deschide spre un nou mod de a trăi. Sufletul vrea să detroneze sinele egotic, sinele fals, pentru ca Sinele divin, adevăratul Sine să-şi ia locul de drept ca stăpân. Calea spirituală este, în esenţă, legată de acest proces de detronare, aşa cum am spus.

Cei care apelează la calea spirituală pentru a găsi răspunsuri la cele mai profunde întrebări ale vieţii o fac, de obicei, pentru că sunt dezamăgiţi de unde i-a dus ego-ul şi mintea egotică. Se aşteptau să poată controla viaţa, să obţină ceea ce doresc şi să fie fericiţi, dar au descoperit că nu pot controla viaţa şi sunt, în general, nemulţumiţi şi nefericiţi, chiar şi atunci când au obţinut ceea ce doresc. Se simt incompleţi, ca şi cum încă le-ar lipsi ceva pentru a fi fericiţi. "Ce altceva?" se întreabă ei. O astfel de întrebare profundă este adesea semnul că omul este pregătit pentru calea spirituală.

Sufletul păşeşte pe calea spirituală într-un moment marcat de ceea ce se numeşte trezirea lui Kundalini. Acest lucru nu trebuie confundat cu ceea ce se numeşte trezire spirituală, care se petrece atunci când cineva este mult mai avansat pe calea spirituală. Voi spune mai multe despre trezirea spirituală în capitolul final.

O trezire a lui Kundalini înseamnă trezirea energiei Kundalini de la baza coloanei vertebrale. Se iniţiază un proces în care Kundalini se ridică pe coloana vertebrală, prin diferitele chakre, până la vârful capului. Acest proces durează în mod normal mai multe vieţi. Procesul Kundalini este asociat cu procesul de iluminare, care aduce o lumină mai mare în corpul de energie subtilă şi se finalizează cu iluminarea spirituală.

Călătoria lui Kundalini continuă de unde a rămas Kundalini în viaţa anterioară. Deci, dacă în ultima viaţă, Kundalini s-a ridicat până la chakra inimii, atunci, în viaţa următoare, se va ridica începând de acolo. În general vorbind, dezvoltarea spirituală a unui suflet este marcată de nivelul până la care a crescut Kundalini.

Procesul Kundalini variază foarte mult la fiecare individ. Kundalini se poate bloca într-o chakră pentru multe vieţi sau se poate ridica prin una sau mai multe chakre într-o singură viaţă. Poate chiar să cadă înapoi în chakrele inferioare. Progresul său depinde de mulţi factori, dintre care unii sunt sub controlul omului, dar alţii nu.

Acesta este un subiect complex, pe care nu-l voi aborda mai departe, spunându-vă doar că calea spirituală este adesea aspră şi dificilă, însă, de asemenea, este ghidată frumos şi perfect prin activitatea lui Kundalini. Procesul Kundalini este procesul spiritual şi se desfăşoară aşa cum vrea el şi aşa cum trebuie, într-un mod oarecum previzibil, dar individual. Acest proces este ghidat de suflet şi de fiinţele non-fizice care împlinesc planul sufletului. Acest proces nu depinde de voinţa persoanei respective. De fapt, voinţa personală cauzează adesea probleme în acest proces, care necesită predare de sine şi abandon, nu voinţă.

Acest proces nu poate fi grăbit, deşi multe lucruri, cum ar fi meditaţia, îl susţin şi asigură un proces mai lin. Este neînţelept să forţăm Kundalini mai departe decât trebuie. Unele practici spirituale încearcă s-o facă, dar plătesc un preţ. Pot produce o persoană dezechilibrată: care a avansat spiritual sau care are puteri parapsihice, însă fără destulă integritate morală şi întruchipare a Adevărului. Practicanţii ocultismului se ocupă adesea cu aşa ceva, ceea ce nu este de recomandat. Totul vine la timpul său, iar Kundalini se va trezi în mod natural şi, probabil, fără probleme atunci când sufletul este gata să păşească pe calea spirituală.»

traducere de Răzvan A. Petre
21 iunie 2021

< Sus >