<  Cuprins "Credinţă, fapte şi ficţiuni"


Transmisiile energetice

Capitolul 4, "Păşind pe calea spirituală", subcapitolul c, "Transmisiile energetice", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Faith, Facts & Fiction” (Credinţă, fapte şi ficţiuni). Mediumul Gina Lake citeşte partea a doua a mesajului în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Notă: Paragrafele scrise cu litere albastre pe fond alb provin din cartea tipărită, dar ele lipsesc din lectura autoarei Gina Lake în video-ul ataşat.

Jesus

4c. Transmisiile energetice (partea 1-a)

«Dar mai intervine ceva care le poate întări credibilitatea liderilor de secte, pe lângă gândirea obişnuită de turmă: adică atunci când oamenii cred ceva, pentru că şi cei din jur cred. Când oamenii se adună cu intenţia de a se vindeca sau de a-şi ridica vibraţiile, forţele non-fizice răspund inevitabil şi îi înalţă printr-o transmisie de energie elevată. Nici măcar nu-i necesar să existe un lider pentru ca acest lucru să se întâmple, deşi credinţa într-un lider carismatic le poate facilita căutătorilor spirituali să simtă această transmisie şi înălţare sau stare de conştiinţă extinsă.

În realitate, ceea ce simt căutătorii este propria lor putere de a se eleva pe ei înşişi, de a-şi înălţa starea, pur şi simplu, invocând ajutorul forţelor non-fizice. La aceste tipuri de rugăciuni se răspunde întotdeauna printr-o transmisie de energie superioară şi în alte moduri, indiferent dacă omul este conştient sau nu că primeşte ceva. Iar cât de mult va primi depinde, în principal, de cât de deschisă este persoana pentru a primi acest ajutor.

Dacă în această invocare este pomenit şi liderul, transmisia poate fi atribuită liderului, când, de fapt, transmisia a fost provocată de propria deschidere a căutătorului. Iată ce mare putere aveţi fiecare dintre voi pentru a primi transmisii din alte dimensiuni! Acesta este motivul pentru care şarlatanii îi pot păcăli pe căutătorii spirituali. Căutătorii pot avea o experienţă autentică de elevare emoţională, stări superioare de conştiinţă şi chiar vindecări în prezenţa unui şarlatan, deoarece ei au cerut cu sinceritate o transmisie de la forţele non-fizice.

Acelaşi lucru se întâmplă în biserici şi în alte locuri sacre. Oamenii solicită ajutor de la forţele spirituale şi îl primesc, ei adesea creditând religia, biserica, locul sacru sau un ritual pentru acea înălţare, când era suficientă doar chemarea în ajutor. Bisericile, locurile sacre, pastorii, preoţii şi ritualurile lor îi ajută pe oameni să se deschidă către forţele spirituale şi să primească ceea ce le este întotdeauna disponibil. Niciun mijlocitor de niciun fel – nici bisericile, nici locurile sacre, nici ritualurile şi nici alţi oameni – nu este vreodată necesar pentru a primi o transmisie de la forţele spirituale. Aveţi şi aţi avut întotdeauna o legătură directă cu Dumnezeu prin ghizii voştri non-fizici şi alte forţe care vă facilitează evoluţia spirituală.

Spunând toate acestea, nu înseamnă că bisericile, locurile sacre şi anumite persoane n-ar avea adesea propria lor transmisie puternică de energie. Învăţătorii treziţi spirituali şi locurile sacre pot acţiona ca nişte canale puternice şi amplificatoare de energie superioară. Ca un laser, un învăţător spiritual trezit sau un loc sacru poate spori efectele unei transmisii.»

< Sus >

4c. Transmisiile energetice (partea a 2-a)

«Transmisiile au fost folosite de-a lungul istoriei şi în diferite tradiţii spirituale pentru a ridica conştiinţa oamenilor. Cei care au atins un grad ridicat de dezvoltare spirituală emană în mod natural şi canalizează energiile superioare către cei dornici şi capabili să le primească. Aceste energii ar putea fi blocate de o entitate negativă aflată în câmpul energetic al cuiva, dar majoritatea oamenilor care se deschid către aceste energii le vor primi. Vindecările fizice pe care le-am efectuat când am trăit printre voi au fost exemple de transmitere a energiei. Deşi nu toate transmisiile duc la vindecarea fizică, ele aduc multe alte beneficii.

Acest fenomen a fost observat în jurul învăţătorilor spirituali, guru-şilor şi altor oameni treziţi sau iluminaţi, de când există astfel de oameni pe Pământ. Aceşti indivizi trăiesc, în general, într-o stare de conştiinţă mai înaltă decât majoritatea şi, atunci când se află în lume, tind să le ridice vibraţia celor din jur. Pur şi simplu, se întâmplă de la sine. Iar transmisia este şi mai eficientă când cei care sunt treziţi sau iluminaţi transmit în mod intenţionat această vibraţie mai înaltă către căutători, iar aceştia sunt deschişi.

Transmisia este un fapt. A fost observat de nenumărate ori de-a lungul istoriei. Are rezultate previzibile şi consistente. Această predictibilitate îl face să fie un fapt. Transmisia este un fenomen adevărat, observabil şi, cu instrumentele adecvate, ar putea fi chiar măsurat.

Efectele transmisiei sunt numeroase şi depind, în parte, de intenţiile emiţătorului şi receptorului. Vindecătorii se acordează şi canalizează fiinţe non-fizice specializate în vindecarea fizică, în timp ce învăţătorii spirituali folosesc transmisia, în primul rând, pentru a creşte nivelul de conştiinţă. Pentru aceasta, şi învăţătorii spirituali primesc ajutor de la fiinţe non-fizice, dar de la cele specializate în elevarea conştiinţei sau care sunt interesate să-l sprijine pe acel învăţător. Când învăţătorii treziţi spiritual oferă transmisiuni oamenilor, atâta timp cât motivaţia lor este cinstită, vor primi ajutor de la fiinţe din dimensiunile superioare, care ştiu exact de ce are nevoie omul şi cum să-i uşureze evoluţia spirituală.

Fiecăruia dintre aceştia li se alocă nişte ghizi spirituali. Vindecătorii şi învăţătorii spirituali, dar şi toate celelalte profesii, beneficiază de ghizi care îi ajută în munca lor. Cu adevărat, nimeni nu face nimic singur. Creativitatea, inspiraţia, invenţiile, ideile noi, informaţiile, vindecarea şi transmisiile vin prin oameni; dar nu sunt produse de oamenii înşişi. Sinele uman nu este decât un vehicul pentru exprimarea Divinităţii pe Pământ.

Nu sunteţi niciodată singuri, ci lucraţi întotdeauna cu forţe nevăzute din alte planuri, fiinţe non-fizice care vă preţuiesc existenţa şi doresc să fiţi fericiţi şi împliniţi. Sunt gata să vă ofere tot ceea ce aveţi nevoie, doar dacă vă deschideţi către ele.

A învăţa să te deschizi şi să primeşti este o lecţie importantă pe calea spirituală. Pentru a primi, este important să ai încredere că există forţele non-fizice şi că sunt disponibile pentru a te ajuta. Acesta este adevărul. Fără această încredere şi deschidere, nu vei putea primi tot ce îţi trimit ele. Dar având această încredere şi deschidere, viaţa îţi va deveni mai uşoară şi mult mai bună.

Uneori, informaţiile primite prin channeling nu sunt demne de încredere, dar nu lăsaţi asta să vă împiedice să vă deschideţi către fiinţele din dimensiunile superioare, care sunt disponibile a vă ajuta personal în evoluţia voastră spirituală, prin transmisii şi în alte moduri. În schimb, dacă învăţăturile primite prin mediumi vă ajută să vă relaxaţi şi să trăiţi iubirea, bucuria şi pacea adevăratei voastre naturi, atunci veţi şti că aţi dat peste Adevăr.

Adevărul are un impact pozitiv asupra voastră la fiecare nivel: energetic, emoţional şi fizic prin relaxare, precum şi spiritual, înălţându-vă într-o stare mai plină de iubire şi pace lăuntrică. Aşa vă daţi seama că este Adevărul. Dacă cuvintele unui învăţător sau channel spiritual nu au acest efect, atunci probabil că nu aveţi nevoie de acele informaţii. Foarte multe informaţii venite prin channeling sunt inutile şi neverificabile. Multe dintre ele nu vă îmbunătăţesc viaţa, ci doar vă hrănesc imaginaţia.

„Adevărul vă va elibera”, în timp ce minciunile vă vor întemniţa în confuzie, îndoială, frică şi alte sentimente negative sau, pur şi simplu, vă vor face să vă învârtiţi inutil printre gânduri. Acestea sunt semne că aţi căzut pradă propriei minţi egotice sau a altuia şi că nu aveţi nevoie de acele gânduri sau credinţe. Fie ca aceste semne să vă fie ghid.

Am venit să aduc pacea şi iubirea pe minunata voastră planetă şi aşa se face – oferindu-vă Adevărul. Acest Adevăr este clar pentru Inima voastră, Inima spirituală. Ea recunoaşte Adevărul când îl aude şi vă atrage atenţia asupra lui, aducându-vă într-o stare de relaxare, pace şi iubire.

Efectul cel mai evident şi scopul esenţial al transmisiilor este de a vă ridica conştiinţa sau vibraţiile. Ce vreau să spun prin asta? Pur şi simplu, transmisiile vă mută temporar, dar până la urmă, permanent, din starea egotică de conştiinţă în cea de Prezenţă, starea voastră naturală. Vă conduc de la identificarea cu sinele vostru fals la Sinele divin şi de la suferinţa umană la pace şi iubire, care este starea voastră naturală.

Starea naturală nu este o experienţă spirituală sau o stare în care nu puteţi funcţiona normal, ci starea în care sunteţi meniţi să funcţionaţi. Este starea voastră optimă, starea în care sunteţi mulţumiţi de viaţă aşa cum este ea şi senzaţia de a fi în flux, fără lamentări sau împotrivire la ce vă aduce viaţa. Trezirea spirituală înseamnă trecerea mai permanentă la starea voastră naturală, ce devine astfel setarea voastră implicită, şi asta îşi propun transmisiunile să realizeze.

Transmisiile realizează acest lucru infuzându-vă cu o energie de vibraţie mai înaltă, pe care eu şi mulţi alţii o numim Conştiinţa Cristică. Este conştiinţa unui om iluminat. În timp ce primiţi transmisia şi imediat după aceea, sunteţi ridicaţi la acest nivel de conştiinţă într-un anumit grad. Ca urmare a unei transmisii sau a unei serii de transmisii, nu este ceva neobişnuit ca omul să se cufunde periodic în Conştiinţa Cristică pe neaşteptate şi, aparent, fără niciun motiv. Poate fi doar pentru o secundă sau mai mult, dar acest lucru marchează un proces care va continua să se amplifice dacă vă deschideţi şi îi faceţi loc în viaţa voastră.

Conştiinţa Cristică este o trăire foarte obişnuită, cu adevărat. Înseamnă linişte, compasiune, acceptare, mulţumire şi iubire. Este un sentiment de înălţare, expansiune, luminozitate interioară, bucurie subtilă şi lejeritate. Această conştiinţă se află în interiorul vostru, dar este posibil să nu o trăiţi până când nu este activată de cineva care trăieşte permanent în această stare, fie o persoană fizică, fie o entitate non-fizică.

Procesul de întruchipare a Conştiinţei Cristice începe prin gustarea acesteia în cadrul unei transmisii. Pe măsură ce vă familiarizaţi cu această stare prin transmisii, obţineţi acces pe cont propriu la ea din ce în ce mai mult. Acesta este un nou mod de a vieţui. Scopul căii spirituale este de a rămâne în această stare, care este şi semnul distinctiv al cuiva care este bine stabilit pe cale.

Un alt beneficiu al transmisiilor este vindecarea rănilor emoţionale vechi şi a altor condiţionări sau tipare mentale limitative. Fiinţele din dimensiunile superioare vă ajută să vă eliberaţi de frici, emoţii refulate, imagini de sine negative, credinţe neadevărate şi alte condiţionări care vă ţin legaţi de starea egotică de conştiinţă. În timpul sau după o transmisie, oamenii sunt adesea potopiţi de lacrimi, ceea ce indică o eliberare de emoţii. Lacrimile pot fi, de asemenea, un semn al deschiderii inimii şi a umplerii cu dragoste sau devotament faţă de Dumnezeu. Acestea sunt lacrimi foarte plăcute: lacrimi purificatoare şi lacrimi de înălţare şi iubire.

Unul dintre cele mai importante efecte pe termen lung ale transmisiilor este o uşurare a fiinţei. Parcă vi s-a luat o greutate de pe umeri. În sfârşit, nu mai simţiţi povara vechilor imagini şi idei. Ca şi cum v-aţi fi născut din nou, viaţa pare imaculată, proaspătă şi plină de posibilităţi. Trăiţi starea Sinelui vostru divin eliberat de sinele fals şi de poverile sale. Observaţi că râdeţi mai mult, vă distraţi, sunteţi mai jucăuşi şi capabili să nu vă luaţi prea în serios pe voi şi pe ceilalţi. Lucrurile nu vă mai deranjează ca înainte sau, oricum, mult mai puţin.

Această uşurare este ceea ce oamenii caută şi aşteaptă de la calea spirituală: o uşurare a poverii de a fi om, să poţi vedea latura luminoasă a vieţii, să iubeşti viaţa şi să te simţi bine şi una cu viaţa. Calea spirituală oferă acest rezultat, iar transmisiile îl accelerează exponenţial. Ele sunt un dar şi o binecuvântare şi una dintre principalele modalităţi prin care este accelerată creşterea spirituală şi cu foarte puţin efort. Tot ce vi se cere este să fiţi deschişi şi doritori de a primi ceea ce a fost dintotdeauna disponibil pentru toţi.

Ca urmare a transmisiilor pot apare şi vindecări fizice, mai ales dacă transmisia este special desemnată în acest scop. Puteţi oricând să cereţi vindecarea fizică şi veţi primi tot ce este spre binele vostru cel mai înalt. Problema este că nu-i întotdeauna spre binele vostru cel mai înalt să primiţi vindecarea atunci când o cereţi.

Bolile şi dizabilităţile servesc creşterii sufletului şi oferă multe lecţii care nu pot fi învăţate în alt mod sau, cel puţin, nu la fel de eficient. O boală sau un handicap ar putea, de asemenea, să pregătească terenul pentru mai multe descoperiri spirituale. Adesea, oamenii trebuie să fie scoşi din obişnuinţele lor ca să-şi facă timp pentru a aprofunda spiritualitatea, dacă aceasta este dorinţa sufletului. Dacă aveţi dificultăţi fizice, înseamnă că aceasta este experienţa potrivită în acest moment şi trebuie să găsiţi o modalitate de a profita la maximum de această experienţă.

Deşi apar uneori şi vindecări instantanee ca urmare a unei transmisii, mai probabil atunci când solicitaţi o vindecare este că veţi primi revelaţii sau îndrumări intuitive care vă vor accelera vindecarea, în acelaşi timp ajutându-vă să învăţaţi tot ce aveţi nevoie din problema fizică. Adesea, pentru ca dificultatea fizică să se diminueze, trebuie întâi să se schimbe ceva în interiorul vostru, iar transmisiile vor ajuta la asta.

Transmisiile vă elevează şi vă conectează cu Sursa voastră, cu dragostea, pacea şi bunătatea. Din acest motiv, sunt plăcute şi benefice. Te simţi bine când eşti în legătură cu Sursa şi chiar este bine! Adevărul este că eşti intim conectat cu tot ceea ce există în lumea fizică şi dincolo de ea. Eşti conectat, pentru că totul provine din aceeaşi Sursă. Dumnezeu este viu în tine şi în toate formele de viaţă. Tu eşti Dumnezeu manifestat într-o formă umană! Toată lumea tânjeşte să simtă această conexiune, iar transmisiile îndeplinesc această dorinţă. Acesta este unul din rolurile lor.

Sunt periculoase transmisiile? Voi începe prin a spune că transmisiile pot fi periculoase. Multe lucruri pot fi periculoase, chiar foarte periculoase, cum ar fi focul, electricitatea şi mersul pe bicicletă, dar totuşi, folosiţi sau faceţi aceste lucruri, pentru că sunt benefice sau plăcute. Deci, o întrebare mai bună ar fi: Cum pot deveni transmisiile periculoase şi cum ne putem proteja de aceste pericole?

Ce poate face transmisiile periculoase este acelaşi lucru ce poate face şi channeling-ul periculos: neputinţa de a vă conecta cu fiinţele din dimensiunile superioare. Progresul spiritual şi puritatea emiţătorilor este cea mai importantă calitate, deoarece aceasta va determina nivelul de energie pe care îl pot transmite. Pot ei transmite Conştiinţa Cristică? Dacă nu sunt treziţi sau iluminaţi, probabil că nu pot, cel puţin nu într-un mod consecvent sau intens.

Dacă mediumii sau emiţătorii nu sunt suficient de avansaţi şi purificaţi, vor da peste tot felul de entităţi cu propriile lor interese, care nu sunt potrivite pentru a ghida, ajuta sau vindeca pe nimeni. Se pot transmite şi fluxuri negative de energie prin clarvăzători, mediumi, vindecători şi învăţători spirituali, dacă nu sunt suficient de dezvoltaţi spiritual sau sunt mânaţi de dorinţa de putere, admiraţie sau bogăţie. După ce aţi stat în prezenţa lor sau aţi primit o transmisie de la ei, este posibil să vă simţiţi rău sau agitaţi, iar această stare negativă sau chiar depresie poate persista o perioadă de timp.

Mai important, transmisiile venite dintr-o sursă negativă pot scoate la lumină nişte material inconştient care nu era cazul să fie tulburat şi căruia poate fi dificil să-i faceţi faţă. Există un timp pentru toate, iar unele lucruri este mai bine să fie lăsate în pace. Stimularea prematură a emoţiilor reprimate poate provoca probleme emoţionale. Transmisiile din surse negative pot, de asemenea, activa şi direcţiona greşit Kundalini, energia care orientează procesul spiritual.

Este ceva foarte diferit de procesul de vindecare sau cel spiritual declanşat în timpul unei transmisii de la entităţile superioare, care ştiu exact ce este necesar şi cât poate suporta cineva şi cum să-i faciliteze efortul. Odată ce fiinţele superioare pun în mişcare un proces, ele rămân lângă acea persoană pe tot parcursul procesului. Chiar şi la mult timp după transmisie, ele rămân conectate şi continuă să lucreze cu ea şi să o susţină cât pot de bine în timpul acestui proces.

Cu totul altfel se întâmplă atunci când sunt implicate entităţi inferioare. Acestea pot declanşa un proces şi apoi îl lasă nesupravegheat. De multe ori, nici nu ştiu ce fac sau nu le pasă de impact. Unele provoacă rău chiar în mod intenţionat.

O altă problemă care poate apărea dacă emiţătorii sunt conectaţi la fiinţe astrale inferioare este că entitatea respectivă se ataşează de ei. Când cineva, fără să ştie ce face, se deschide să primească o transmisie de la o fiinţă astrală inferioară, acea persoană, efectiv, invită entitatea sau entităţile să locuiască în câmpul său energetic. Acele fiinţe sunt astfel capabile să rămână aproape de acea persoană şi să o influenţeze negativ prin mintea sa. Când vă deschideţi la transmisiile celor neconectaţi la fiinţe din dimensiunile superioare, atunci entităţile inferioare se pot ataşa de voi în mod persistent şi să vă provoace probleme emoţionale, cum ar fi ura de sine, furia, dependenţele, depresia sau alte boli mintale ori sinuciderea.

Vreau să fac o distincţie clară între, pe de o parte, răul cauzat de transmisii în modurile pe care tocmai le-am descris şi, pe de altă parte, de disconfortul sau dificultăţile care fac parte din procesele spirituale declanşate de transmisia de energii superioare. Chiar şi transmisiile benefice pot duce la simptome neplăcute: somnolenţă sau insomnie; lentoare sau letargie; plâns sau frică sau alte emoţii ce se pot ivi; energie ce zvâcneşte prin corp; nelinişte sau incapacitate de concentrare sau de a face muncă intelectuală, ca să numim doar câteva.

Aceste simptome sunt frecvente şi normale în timpul şi imediat după o transmisie, dar vor trece de la sine. Cel mai bun lucru de “făcut” în aceste cazuri este să nu vă fie frică de aceste simptome, să vă relaxaţi şi să fiţi conştienţi că fac parte dintr-un proces natural. Aceste simptome sunt semne că se fac purificări şi ajustări în corpul energetic subtil. Ele fac parte din procesul de vindecare, purificare şi creştere a vibraţiilor şi vă permit să păstraţi mai multă lumină în corpul vostru subtil.

Totuşi, dacă vă este frică de acest proces de vindecare foarte natural, deoarece credeţi că ceva nu este în regulă, asta vă va crea suferinţe inutile. Când apar aceste simptome, este important să nu le patologizaţi. Procesul spiritual (adică mişcarea lui Kundalini) este misterios şi uneori inconfortabil, ba chiar dificil. Dar dacă vă puteţi relaxa şi aveţi încredere că aceste simptome vor trece şi că se realizează ceva valoros, atunci le veţi putea suporta mai uşor.

Una peste alta, atunci când o transmisie provine de la fiinţe din dimensiunile superioare, majoritatea oamenilor experimentează „simptome” plăcute şi pozitive: înălţare, pace, deschidere a inimii, un flux de iubire, recunoştinţă, senzaţie de eliberare, o schimbare de conştiinţă, o minte liniştită. Aceste efecte pot dura câteva minute, ore sau zile. Indiferent de simptome, acestea sunt dovezi că a fost declanşat un proces spiritual profund, misterios şi important.

Transmisiile sunt un dar de la Dumnezeu. Ele ajută la vindecarea rănilor emoţionale şi facilitează evoluţia oamenilor, indiferent dacă ei sunt sau nu pe calea spirituală, atâta timp cât se deschid către ele. Acesta este motivul pentru care eu şi alţii le oferim. Dacă doriţi să experimentaţi transmisia noastră a Conştiinţei Cristice, găsiţi mai multe informaţii pe această pagină web: https://radicalhappiness.com/faq »

traducere de Răzvan A. Petre
23 iunie 2021

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=yOlW780e65o

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 9 mai 2021.