<  Cuprins "Credinţă, fapte şi ficţiuni"


Întruchiparea şi Iluminarea

Capitolul 7, "Trezirea şi iluminarea", subcapitolul d, "Întruchiparea şi Iluminarea", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Faith, Facts & Fiction” (Credinţă, fapte şi ficţiuni). Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

Notă: Paragrafele pe fundal alb de mai jos nu au fost lecturate audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

7d. Întruchiparea şi Iluminarea

«Este o călătorie foarte lungă de la trezire până la punctul final al evoluţiei voastre umane – iluminarea – cu multe lecţii ce trebuie învăţate. În timpul acestei călătorii, vindecarea continuă şi orice rest de karmă trebuie să fie echilibrată. Acest lucru poate necesita reîncarnarea alături de anumite persoane pe care le-aţi cunoscut anterior. Uneori această karmă este curăţată oferind ceva, iar alteori, primind ceva. În ultimul caz, acea karma poate fi “arsă” şi în alte moduri decât cu persoana cu care ai căpătat karma. Una dintre principalele modalităţi prin care se produce plata karmică este moştenirea genetică şi familială, fiind adesea motivul pentru care cineva se reîncarnează într-o anumită familie, dar există şi multe alte modalităţi.

Cu toate acestea, nu este un lucru neobişnuit ca cineva avansat spiritual să fie nevoit să se reîncarneze pentru a finaliza într-un fel o anumită relaţie. De obicei, respectivul nu opune rezistenţă la întoarcerea pe Pământ din acest motiv, deoarece, odată ce eşti atât de avansat, nu te mai grăbeşti să ieşi din lanţul reîncarnărilor, căci viaţa este, în general, destul de plăcută şi uşoară în ultimele încarnări.

După trezire, viaţa devine mai uşoară, deoarece nu mai creezi probleme sau nu mai vezi lucrurile ca fiind nişte probleme şi, de asemenea, pentru că nu creezi karmă, ba chiar fiind posibil să primeşti nişte răsplate karmice. Când încetezi să creezi karmă, nu mai rămâne decât karma bună. Acest lucru explică o parte din confortul şi norocul pe care-l au unele suflete avansate.

Mai există un motiv pentru care viaţa devine mai uşoară pe măsură ce progresezi spiritual. În timpul ultimelor încarnări, pe lângă faptul că îţi purifici condiţionările, nu-ţi mai rămâne decât să fii de folos altora în moduri care-ţi fac plăcere. Sufletele vechi au, în general, scopuri de viaţă care le plac foarte mult şi la care se pricep. Acest lucru nu se poate spune despre oricine, din cauză că, la unii, scopul vieţii este destul de solicitant şi dificil de realizat. Sufletelor bătrâne le place să-i servească pe alţii, acesta fiind un motiv pentru care fac sacrificiul de a veni într-un loc ca Pământul. Le place să slujească! Slujirea altora este o bucurie. Îndeplinirea scopului vieţii este o bucurie.

Sufletele avansate au, de asemenea, avantajul de a se armoniza uşor cu scopul vieţii lor, spre care gravitează în mod natural, aşa că nu luptă să-şi găsească locul în viaţă, cum se întâmplă adesea cu sufletele mai tinere. Singurul lucru care i-ar putea împiedica ar fi să aibă parte de o copilărie cu abuzuri sau lipsită de iubire, care-l poate da înapoi chiar şi pe un suflet avansat.

Majoritatea sufletelor avansate care aleg să se nască într-un cămin cu abuzuri sau lipsit de iubire au un scop al vieţii legat de vindecare. Acest mediu le serveşte scopului vieţii, deoarece, adeseori, vindecătorii trebuie să parcurgă întâi ei înşişi drumul vindecării, înainte de a-i ajuta pe ceilalţi să-l parcurgă. Totuşi, este posibil chiar şi pentru ei să nu-şi găsească ieşirea din suferinţă. Aceasta ar fi mai mult o excepţie decât regula, dar se mai întâmplă.

În acest caz, sufletul va face tot posibilul să susţină acea persoană. Dacă însă persoana rămâne blocată în durere şi furie sau victimizare, atunci vindecarea de care sufletul are nevoie va avea loc după moarte, între vieţi, unde se vindecă şi se învaţă multe lucruri care nu au putut fi vindecate sau învăţate pe timpul întrupării. Astfel de piedici nu reprezintă o problemă pentru suflet, deoarece are toată eternitatea la dispoziţie pentru a evolua, şi fiecare viaţă are valoare pentru suflet, indiferent de ceea ce se întâmplă în timpul ei.

După trezire, trebuie să te obişnuieşti cu un nou mod de a fi în lume. Erai obişnuit să fii condus de vocea din cap şi de dorinţele egotice, dar acum, când acestea nu mai sunt dominante şi, posibil, chiar să lipsească, descoperi că nu ai avut nevoie niciodată de vocea din cap şi de dorinţele ei. Viaţa curge frumos şi fără ele.

Se dovedeşte că nu ai avut niciodată nevoie de vocea aia, ceea ce poate fi o surpriză! Nu te mai interesează ce spune, şi totuşi continui să faci tot ce ai nevoie şi urmăreşti diverse obiective şi activităţi. Ceea ce diferă este că motivaţia ta provine acum dintr-un loc mai profund decât gândurile şi dorinţele. Pur şi simplu, te regăseşti făcând lucruri sau îndreptându-te spre ceva fără să te gândeşti la asta din timp sau fără să-ţi dai seama că urma să faci asta. Iar aceasta este o altă surpriză, deşi, chiar şi înainte de trezire, erai împins în acest fel, uneori. Dar acum, aceasta este modul tău implicit, modus operandi. Acţionezi fără prea multă gândire, evaluare sau împotrivire. Aşa acţionează Sinele divin în lume.

Inteligenţa mai mare care eşti ştie exact ce face şi cum să se îngrijească de ceea ce trebuie făcut. Dacă trebuie să înveţi ceva, vei învăţa. Dacă trebuie să vorbeşti, vei vorbi. Dacă trebuie să te odihneşti, te vei odihni. Cine poate şti ce vei face în continuare? Oricum nu contează, pentru că ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla. Lucrurile funcţionează fără efort şi fără ca să te forţezi sau să te împotriveşti. Dacă vei recădea în vechile obiceiuri de a te forţa sau a te grăbi, vei observa cât de contractat te simţi, ceea ce poate fi îndeajuns pentru a te opri o clipă ca să reevaluezi ce anume te împinge şi de ce.

Apar şi momente în care gândurile şi impulsurile egotice te captează din nou, dar, de obicei, le observi destul de repede şi alegi din nou. Sau poate că vei alege să acţionezi în vechiul mod, dar fiind conştient că l-ai ales şi eşti dispus să suferi consecinţele – adică, să suferi.

Suferinţa este mult mai mică după trezire, deşi încă apare. Este mult mai mică, pentru că ai acces la conştiinţa care vede că alegi suferinţa şi că ai putea să n-o faci. După trezire, aceasta este una dintre cele mai mari schimbări. Suferi puţin şi doar pentru perioade scurte de timp, pentru că ai mereu acces la natura ta divină.

Uneori, ego-ul te prinde cu garda jos şi atunci spui ceva dureros sau negativ. De îndată ce îţi iese pe gură, îţi şi dai seama ce s-a întâmplat. Poţi continua în acel stil, fiind conştient ce faci, sau poţi alege din nou, oprindu-te şi spunându-ţi: „Îmi pare rău”, iertându-te şi dând totul la spate. Când ego-ul îşi face apariţia în moduri mai puţin dureroase şi îi dai glas, sună gol sau prostesc şi, de multe ori, chiar îţi vine să râzi.

Odată ce ai observat iluzia, o dai la spate, în cea mai mare parte, ca pe un vis urât. Odată ce nu te mai păcăleşte vocea din cap, te întrebi cum de ai crezut-o până atunci. După trezire, este atât de evidentă falsitatea acestei voci şi cu ce se ocupă ea. Cum de ai putut să-i cazi în cursă? Chiar aşa. Dar adevărul este că iluzia este foarte greu de depistat când eşti prins în ea. Ce binecuvântare să nu mai fii!

Această călătorie de la trezire la iluminare presupune o evoluţie a conştiinţei. Ceea ce tocmai am descris este ceea ce trăiesc cei mai mulţi în această călătorie, în special imediat după trezire. Dar pe măsură ce conştiinţa evoluează, ea devine mai profundă şi se deschide către frumuseţea, vioiciunea, bucuria şi unitatea pe care o descriu mulţi mistici, unde toţi şi totul devine Preaiubitul. În acest stadiu, mulţi simt un mare devotament şi dragoste pentru toate vieţuitoarele şi pentru Dumnezeu.

Aceasta este o stare de conştiinţă mult mai savuroasă, mai plină de iubire decât starea în care se pomenesc majoritatea oamenilor imediat după trezire, care poate fi mai degrabă o experienţă de spaţialitate, detaşare şi vid. Odată cu aprofundarea, vine şi o intimitate cu viaţa şi iubire pentru viaţă. Sentimentul anterior de a fi doar un martor al vieţii se dizolvă într-o experienţă a nemărginirii, a unităţii cu tot ceea ce există, a perfecţiunii şi într-o senzaţie că totul este viu şi impregnat de Divinitate.

Există şi alte profunzimi şi stadii ale conştiinţei, dar îi voi lăsa pe alţii să le descrie, întrucât nu aceasta este intenţia mea în acest capitol. Jeffery A. Martin a cercetat şi cartografiat diverse niveluri şi stări de conştiinţă, descriindu-le complet pe fiecare, aşa că vă trimit la lucrarea sa [n.tr. - vezi articolul "Stadiile conştiinţei iluminate"]. Meditaţia Transcendentală învaţă, de asemenea, o hartă simplă a conştiinţei de la trezire până la iluminare, la care puteţi apela. Ceea ce mă interesează pe mine cel mai mult este să vorbesc despre întruchipare, adică despre modul în care te comporţi în viaţă ca urmare a stării tale de conştiinţă.

Întruchiparea este importantă, mai importantă decât orice stare sau experienţă spirituală pe care o poţi avea pe cale. Procesul iluminării duce la iubire, pace, bucurie, acceptare şi compasiune. Dacă starea ta de a fi în majoritatea timpului nu este una de dragoste, pace, bucurie, acceptare şi compasiune, atunci nu eşti întruchipat şi nici iluminat – nu te afli în ultima ta viaţă terestră. Este o exigenţă înaltă, dar asta înţeleg eu prin întruchipare sau integrare.

Multe stări de expansiune, de elevaţie, de beatitudine, de libertate, de detaşare, extatice şi misterioase apar pe drumul de la trezire la iluminare şi fiecare are scopul ei. Totuşi, aceste stări şi experienţe nu sunt scopul final, ci doar o parte a călătoriei. Scopul este întruchiparea, iar sufletul ştie cum să-l ducă la bun sfârşit. Pune la cale cu atenţie situaţii şi experienţe spirituale şi de alt gen, care, în cele din urmă, te conduc către acest scop.

Întruchiparea este, în general, un proces lent. Dar în cazul Fiinţelor Stelare se poate petrece în două feluri: Fie persoana se întruchipează destul de uşor, fie poate avea mari dificultăţi. Când se trezesc, unele Fiinţe Stelare se pomenesc într-o stare detaşată, non-umană şi apoi trebuie să găsească o cale de a relaţiona cu lumea şi cu oamenii, deşi unele dintre ele vor alege, pur şi simplu, să ducă o viaţă mai retrasă.

Precum acestea din urmă, mulţi oameni aflaţi în ultima sau printre ultimele încarnări aleg să trăiască în afara agitaţiei vieţii moderne. Ei şi-au pierdut interesul pentru cele mai multe lucruri care îi interesează pe ceilalţi şi se mulţumesc cu o viaţă foarte simplă, petrecută în meditaţie, explorare interioară şi călătorii în alte dimensiuni. Aceste persoane slujesc omenirea în felul lor şi de pe nivelul lor de conştiinţă. Au existat întotdeauna astfel de persoane retrase, care şi-au îndeplinit scopul vieţii de a sluji omenirea prin transmiterea unei vibraţii superioare, intenţionat sau neintenţionat.

Întruchiparea este deosebit de importantă pentru învăţătorii spirituali, din motive destul de evidente. Şi totuşi, există mulţi învăţători spirituali care nu sunt întruchipaţi. Unii dintre cei mai impresionanţi învăţători spirituali, cei care atrag cel mai mare număr de adepţi, au experimentat stări extraordinare şi au daruri parapsihice remarcabile, dar le lipseşte întruchiparea. Nici nu ar trebui să fie învăţători, dar sunt deseori cei mai atraşi de a-i învăţa pe alţii, pe când cei care sunt mai întruchipaţi par oameni obişnuiţi, modeşti şi umili.

Dalai Lama este un exemplu de persoană întruchipată. Se comportă după cum vorbeşte. Feriţi-vă de cei care nu fac aşa. Nu au ceea ce căutaţi voi, deşi pot avea o transmisie energetică puternică, dar nu neapărat una curată. Feriţi-vă de învăţătorii spirituali care par foarte speciali, care îşi folosesc darurile parapsihice pentru a impresiona şi se lasă puşi pe un piedestal. Şi fiţi atenţi la modul în care aceşti învăţători se poartă cu alţii, în special cu cei mai apropiaţi.

Cum vă purtaţi cu ceilalţi este întotdeauna aspectul cel mai important. Dacă învăţăturile sau prezenţa sau transmisia energetică a unui învăţător vă ajută să trăiţi o viaţă de pace, iubire, acceptare şi seninătate, atunci aţi găsit Adevărul. Asta vă doresc la toţi şi este şi dorinţa mea pentru Pământ. Planeta are nevoie de o omenire mai bună şi mai blândă, aşa că vă rog să mergeţi înainte cu dragoste şi pace.

Eu sunt disponibil pentru voi şi pentru toţi cei care mă cheamă. Eu şi alţii ca mine suntem mereu în slujba voastră. Pace!»

< Sus >

Despre autor:

Gina Lake este un învăţător spiritual nondualist şi autoarea a peste douăzeci de cărţi despre trezirea la adevărata natură. De asemenea, este un senzitiv şi medium talentat, cu un master în Consliere psihologică şi o experienţă de peste treizeci de ani în sprijinirea oamenilor în evoluţia lor spirituală. În 2012, Isus a început să dicteze cărţi prin intermediul ei. Aceste învăţături de la Isus se bazează pe adevărul universal, nu pe vreo religie. Apoi, în 2017, la cererea lui Isus, Gina şi soţul ei, care este, de asemenea, un învăţător spiritual nondualist, au început să ofere online transmisiuni ale conştiinţei Cristice în întâlniri săptămânale şi pregătiri intensive lunare. Aceste transmisii de energie sunt un flux direct de iubire şi vindecare care accelerează evoluţia spirituală a celor ce le recepţionează. Canalul YouTube al Ginei conţine peste 175 de mesaje de la Isus ce pot fi ascultate. Site-ul ei oferă informaţii despre cărţile ei, cursuri online, transmisiuni, o carte electronică gratuită şi înregistrări audio şi video: RadicalHappiness.com

Transmisiile conştiinţei Cristice (CCT) în cadrul unor întâlniri săptămânale online

Transmisia energetică se derulează în mod natural de la învăţătorul spiritual către aspirant şi de la fiinţele din dimensiunile superioare către cei din această dimensiune care sunt dispuşi să o primească. Transmisia a fost folosită de-a lungul veacurilor pentru a accelera evoluţia spirituală şi a eleva conştiinţa. În acest proces, au loc şi vindecări emoţionale şi, uneori, fizice, căci o parte naturală şi necesară a procesului de elevare a conştiinţei este eliminarea blocajelor energetice.

În cadrul întâlnirilor video săptămânale online prin Zoom, Gina Lake şi soţul ei oferă transmisii ale Conştiinţei Cristice. Acesta este unul dintre modurile prin care Isus şi ceilalţi Maeştri Ascensionaţi care lucrează cu Isus intenţionează să ridice nivelul de conştiinţă al umanităţii. Înainte de transmisie, Isus transmite un mesaj mediumnic pentru a pregăti, învăţa şi inspira pe cei care sunt gata să primească transmisia de energie. Mulţi declară că simt o transmisie energetică şi prin aceste mesaje mediumnice.

Transmisia durează aproximativ douăzeci de minute şi se face în tăcere, cu excepţia unei muzici de fundal, menită să ajute oamenii să se deschidă şi să primească. În timpul transmisiei, Gina Lake şi soţul ei acţionează, pur şi simplu, ca antene pentru conştiinţa Cristică, care curge spre Pământ pentru a fi primită de toţi cei care sunt dispuşi să se deschidă şi să fie înălţaţi de harul divin. Deoarece nu există, de fapt, nici timp şi nici spaţiu, acestea nu reprezintă o piedică în calea recepţionării transmisiei, care funcţionează la fel de bine online ca şi faţă în faţă. Puteţi afla mai multe despre aceste transmisii pe site-ul Ginei la:

RadicalHappiness.com/transmissions

traducere de Răzvan A. Petre
11 iulie 2021

< Sus >

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=t6NEPA7my24

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 16 februarie 2022.