<  Cuprins "Să fii în lume, dar nu de-al lumii"


Cap. 5b) "A-ţi urma Inima"

Capitolul 5, "Fiinţa umană purificată", subcapitolul b) "A-ţi urma Inima", din cartea dictată Ginei Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „In the World but Not of It” (Să fii în lume, dar nu de-al lumii).

Notă: Acest subcapitol nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake.

R.P.

Jesus

 

Capitolul 5: Fiinţa umană purificată

b. A-ţi urma Inima

«Toată lumea ştie ce înseamnă să-ţi urmezi inima. Este o expresie obişnuită şi o experienţă de zi cu zi. De multe ori într-o zi, chiar şi când sunt conduşi de obicei de ego, oamenii îşi urmează Inima. N-au încotro, deoarece Inima este foarte convingătoare. Te mişcă, te trage, te conduce, te încurajează şi te inspiră – fără cuvinte. De exemplu, chiar şi cel foarte absorbit de propria persoană ar putea, brusc, fără să se gândească la asta, să se oprească din graba sa pentru a-i da nişte bani unei persoane fără adăpost.

Inima la care mă refer este Inima spirituală. Nu este ceva din altă dimensiune, ci este chiar aici şi o simte toată lumea. Inima spirituală nu are nimic de-a face cu emoţiile complicate ale inimii umane, care sunt rezultatul credinţei în gânduri. Emoţiile Inimii spirituale, dacă le-am putea numi aşa, sunt dragostea, bucuria, recunoştinţa şi pacea. Acestea nu sunt emoţii în sensul obişnuit, ci calităţi ale Sinelui divin şi semnele alinierii cu el. Ori de câte ori Sinele divin operează prin tine, simţi iubire, fericire, gratitudine şi linişte, deşi adesea doar foarte subtil.

Când oamenii îşi simt inima deschisă, aceasta este Inima spirituală şi experienţa Prezenţei. Ca şi în cazul expresiei „urmează-ţi inima”, în general, oamenii ştiu ce înseamnă o inimă deschisă. Este experienţa de a te simţi iubitor, îngăduitor, milos şi deschis faţă de viaţă şi de semeni. Experienţa profundă a inimii deschise este uneori însoţită de lacrimi purificatoare şi plăcute.

Deşi mintea egotică învinge deseori Inima, totuşi, când îţi urmezi Inima, eşti răsplătit prin emoţii plăcute şi rezultate bune. Inima este cea care îi scoate pe oameni din transa egotică, deoarece Inima este alternativa la ascultarea vocii din cap şi o alegere mult mai plină de satisfacţii. Până la urmă oamenii, îşi dau seama că Inima este adevăratul stăpân şi încă unul de încredere.

Poate fi dificil să-ţi urmezi Inima, deoarece ea nu comunică prin cuvinte, ci prin corp, în felurile următoare:

• Îndemnuri la acţiune;

• O senzaţie de confirmare sau corectitudine privind o anumită direcţie;

• Motivaţie şi entuziasm pentru o anumită direcţie;

• Idei inspirate şi

• Acţiuni spontane, pe negândite.

Prin aceste moduri, Inima îţi arată pe ce cale să mergi şi pe care să nu mergi. De asemenea, Inima comunică prin evenimente şi oameni ce apar în viaţă, care-ţi aduc oportunităţi, locuri de muncă, informaţii, cadouri, bani, relaţii, idei creatoare, ajutor, încurajare şi alte forme de sprijin.

Inima poate comunica şi luându-ţi ceva: un loc de muncă, un partener, o aptitudine sau capacitate, o casă sau o altă parte preţioasă a vieţii tale. Această eliminare a ceva din viaţa ta poate fi necesară pentru a-ţi orienta viaţa către o nouă direcţie.

Dacă vei analiza ceea ce faci în timpul zilei, vei realiza că multe dintre acţiunile tale sunt inspirate sau spontane şi că aceste acţiuni sunt cele mai reconfortante, productive şi satisfăcătoare dintre toate.

Pe măsură ce sinele uman se purifică de ego, aceste tipuri de acţiuni încep să predomine. Acţiunile care provin din minte pot fi şi ele productive, dar adesea nu sunt reconfortante, nici prea plăcute şi nici nu te împlinesc sufleteşte. Totodată, s-ar putea să nu conducă la nimic altceva decât la atingerea unor obiective egotice. Pe de altă parte, acţiunile care vin de la Sinele divin, sprijină un plan mai mare, care oferă profunde satisfacţii atunci când este pus în practică.

Acest plan reprezintă scopul vieţii tale, care slujeşte şi Întregului, adeseori, într-un fel misterios. Vei ştii că eşti aliniat cu scopul vieţii tale prin sentimentele de bucurie, pace, mulţumire, împlinire şi satisfacţie. Vei ştii că nu eşti, prin depresie sau o nemulţumire generală faţă de viaţa pe care o duci. Dar aici este o chestiune delicată, din cauză că natura ego-ului este să fie nemulţumit. Deci, chiar când îţi împlineşti scopul vieţii, dacă îţi vei asculta prea mult mintea egotică, probabil că tot vei fi nemulţumit. Totuşi, dacă eşti atât de implicat în ego, mai degrabă că nici nu vei fi aliniat cu scopul vieţii tale.

Când eşti aliniat, vei păşi încrezător, vei avea o senzaţie de vivacitate, entuziasm faţă de viaţă şi un sentiment că faci ceea ce-i corect, ceea ce îţi va fi un sprijin, chiar dacă ai alte dificultăţi în viaţă. Frumuseţea de a fi aliniat cu Sinele divin este că te bucuri de ceea ce faci, te simţi împlinit de activităţile tale şi ai curajul de a depăşi orice obstacole legate sau nelegate de ele. Iar când te simţi atât de bine, este puţin probabil să te prăbuşeşti în negativitatea minţii egotice.

Desigur, şi inversul este valabil: Atunci când nu eşti aliniat cu scopul vieţii, te vei simţi nemulţumit şi, posibil, deprimat. Acest lucru te face vulnerabil la alte gânduri şi sentimente negative şi susceptibil de a căpăta dependenţe. Şi astfel, vei deveni încă şi mai predispus la negativitate.

Adeseori, acest ciclu negativ se poate întrerupe ca urmare a unei crize: pierderea locului de muncă, plecarea sau părăsirea partenerului, îmbolnăvirea sau pierderea banilor. Oricare dintre acestea ar putea fi un apel la trezire din partea Sinelui divin şi ocazia de a-ţi reconstrui viaţa. Dacă structurile din viaţa ta se prăbuşesc, înseamnă că asta trebuie să ţi se întâmple. Lucrurile se schimbă pentru că le-a venit timpul să se schimbe. Când se întâmplă astfel de lucruri, trebuie să fii dispus să le priveşti ca pe o oportunitate ca să creezi ceva nou.

Când structurile se destramă, este important să te întrebi: "Ce vreau cu adevărat? Ce este cu adevărat important pentru mine? Ce mă entuziasmează şi mă interesează? În ce îmi găsesc bucuria?" Aceste tipuri de întrebări te îndreaptă către dorinţa Inimii tale.

Două lucruri se întâmplă în orice moment: ceea ce doreşte ego-ul şi ceea ce doreşte Inima. Pot fi acelaşi lucru sau nu. În vremuri de criză personală, ego-ul vrea, probabil, ca ceea ce s-a pierdut să nu se piardă sau să fie înlocuit. Dar este o risipă de energie să-ţi doreşti ceea ce viaţa ţi-a luat. Dacă lucrurile se schimbă, înseamnă că asta este dorinţa Inimii.

Deci, când structurile se destramă, este timpul să te întrebi şi „Ce vrea viaţa?” şi să vezi încotro te-ar putea îndrepta ea. Având în vedere schimbările produse, ce este posibil acum şi nu era posibil înainte? Încotro merge fluxul vieţii? Ce apare din flux? Ce evenimente? Ce oportunităţi? Ce îndemnuri şi inspiraţii? Ce informaţii? Ce oameni? Prin toate acestea, Sinele divin te orientează spre ceea ce urmează.

Clipă de clipă, Sinele divin îşi dezvăluie planul. Poate că va trebui să fii extrem de atent pentru a vedea că se desfăşoară ceva inedit, şi poate dura ceva timp până când noua cale sau nouă viaţă se va revela în întregime. Dar, urmărind semnele clipă de clipă, calea ţi se dezvăluie şi noua viaţă care încearcă să se nască va deveni mai evidentă.

Dar oare nu aşa s-a desfăşurat viaţa dintotdeauna?! Niciodată nu ai ştiut unde te duce viaţa. Urmezi acest gând, acel îndemn, această ocazie, acel sentiment, această intuiţie, acea inspiraţie, această informaţie, acea persoană. Iar apoi, într-o bună zi, înţelegi de ce ai făcut toate acele lucruri. Ţinteau undeva; dar, pur şi simplu, nu ţi-ai dat seama în acel moment.

În acest proces de descoperire, gândurile pot fi o problemă sau nu. Ideile despre ceea ce crezi că ar trebui să faci pot deturna sau încetini procesul, dar viaţa are felul ei de a te readuce pe drumul cel bun, chiar dacă mintea încearcă să te ducă aiurea. Majoritatea oamenilor au suficient contact cu Sinele lor divin, încât manifestă şi trăiesc o versiune a scopului vieţii lor. Poate că acest scop a fost compromis într-o oarecare măsură de mintea egotică, dar cei mai mulţi oameni sunt capabili să-şi împlinească scopul vieţii într-un anumit grad în cadrul structurilor co-create de mintea lor egotică şi de Sinele divin.

Viaţa celor mai mulţi oameni este o co-creaţie între ego şi Sinele divin. Dacă viaţa unui om reflectă mai mult Sinele divin decât ego-ul, ea va fi mai fericită, mai uşoară şi mai satisfăcătoare. Însă cei care fac alegeri opuse fluxului divin vor avea parte de mai multe dificultăţi, frustrări şi blocaje. Sinele divin are metodele sale de a-şi realiza planul în ciuda ego-ului şi va folosi în acest scop crizele, blocajele şi alte dificultăţi.

Pentru o minte foarte raţională, ideea că o inteligenţă supremă s-ar afla în spatele vieţii şi ar modela-o poate părea extrem de iraţională, ba chiar stupidă. Aparent, oamenii nu primesc întotdeauna ceea ce merită şi, la fel de des, le pică lucruri bune fără niciun motiv. Pentru minte, viaţa pare iraţională, aleatorie şi scăpată de sub control. Dar mintea nu este la curent cu imaginea de ansamblu. Dacă ar fi, ar vedea o inteligenţă magnifică.

Cu siguranţă, nu deţineţi controlul asupra rezultatelor acţiunilor voastre şi nimeni nu-l deţine, dar asta nu pentru că viaţa ar fi haotică sau lipsită de sens. Altcineva decât voinţa voastră trage sforile, care, din fericire, este foarte înţelept şi ştie exact de ce are nevoie fiecare pentru a-şi îndeplini rolul în cadrul Întregului. Uneori viaţa vă oferă beneficii şi alteori, provocări, dar tot ceea ce se întâmplă este conceput pentru binele mai mare al Întregului şi pentru a vă ajuta să vă îndepliniţi scopul vieţii şi să învăţaţi tot ce aveţi nevoie pentru evoluţia voastră. Există o inteligenţă în spatele aparentei inechităţi şi imprevizibilităţi a vieţii şi un motiv pentru care lucrurile se întâmplă aşa.

Aveţi încredere în acest lucru, căci vă va ajuta să treceţi prin momentele dificile, deoarece veţi putea vedea binele chiar şi în adversităţi. Şi chiar dacă n-aţi avea o viaţă grea, v-ar fi de ajutor să aveţi această credinţă. Este foarte important să aveţi o atitudine pozitivă în viaţă. Indiferent de ceea ce vă oferă viaţa, dacă apreciaţi mai degrabă ceea ce aveţi decât ceea ce aţi pierdut, vă va fi mult mai bine. Adevărul este că întotdeauna aveţi multe de apreciat la viaţa voastră. În plus, viaţa are oroare de vid şi, cu siguranţă, va aduce ceva nou pentru a umple orice pierdere. Însă trebuie să fiţi dispuşi să vedeţi Graţia în fiecare eveniment, căci altfel s-ar putea să nu o observaţi. Viaţa are un plan pentru fiecare. Dacă credeţi în existenţa lui şi îl căutaţi, veţi avea şanse mult mai mari să vă aliniaţi cu el şi să fiţi fericiţi.

Iată câteva lucruri ce trebuie înţelese despre scopul vieţii:

❖ Veţi descoperi scopul vieţii voastre şi îl veţi împlini făcând ceea ce vă place, pentru care aveţi un talent natural şi trăsături de personalitate adecvate.

❖ Personajul pe care îl jucaţi a fost conceput special pentru acest scop şi i s-au dat toate programările necesare.

❖ Scopul vieţii nu este neapărat ceea ce faceţi la locul de muncă sau ca şi carieră. Poate avea legătură cu un talent sau un hobby, cu progresul sau răspândirea cunoaşterii, cu exprimarea publică sau rezolvarea unei probleme sociale, cu inteligenţa emoţională, cu vindecarea unor tulburări sau traume psihologice, cu a face vindecări, cu progresul spiritual, cu contribuţii practice pentru societate, cu educarea copiilor, cu învăţarea iubirii, să inventezi sau să creezi ceva, să te pui în slujba altora, să aduci idei noi în societate sau într-un domeniu de activitate sau să echilibrezi o datorie karmică. Această listă nu este în niciun caz exhaustivă, deoarece scopul vieţii se poate referi la învăţarea a nenumărate lecţii de viaţă şi dezvoltarea unor trăsături şi abilităţi care fac parte din evoluţia voastră ca fiinţă umană.

❖ Puteţi să vă îndepliniţi scopul vieţii chiar şi fără să vă daţi seama vreodată care este el.

❖ Dacă nu vă împliniţi scopul vieţii, vă veţi simţi nefericiţi, neîmpliniţi sau deprimaţi, cu excepţia cazului în care el este menit să fie împlinit abia mai târziu.

❖ Dacă scopul vieţii nu poate fi împlinit decât mai târziu în viaţă, atunci ceea ce faceţi până atunci va duce cu siguranţă la el, în acelaşi timp, oferindu-vă şi o mulţumire sufletească.

❖ Înainte de a vă întrupa, aţi făcut înţelegeri cu anumite suflete pentru a vă ajuta reciproc pentru scopurile vieţilor voastre. Când vine momentul potrivit, veţi întâlni acele persoane şi o veţi simţi într-un mod foarte special.

❖ Scopul vieţii are propria sa desfăşurare. Există un plan, care este în mâinile lui Dumnezeu. Totul vine la momentul potrivit. Deseori este nevoie să aveţi răbdare şi încredere.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
24 septembrie 2021