<  Cuprins "Despre îndrăgostirea de viaţă"


Cap. 1c) Vocea Graţiei

Capitolul 1, "GRAŢIA", subcapitolul c) "Vocea Graţiei", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos "Jesus Speaking: On Falling in Love with Life" (Isus ne vorbeşte: Despre îndrăgostirea de viaţă) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

R.P.

Jesus

 

Capitolul 1: GRAŢIA (pagina 3)

c. Vocea Graţiei

«Vocea Graţiei nu se aude deloc, sau rareori, cu urechile sau cu mintea, ci cu Inima. Graţia lucrează prin intermediul intuiţiei, prin zona cunoscută sub numele de centrul Inimii, sau, mai simplu, prin corp. Apare un fel de descărcare în corp a unei cunoaşteri. Dintr-o dată, pur şi simplu, ştii ceva, simţi ceva, nu prin emoţii, ci la un nivel mai profund.

Graţia lucrează în acest fel pentru a te ghida. Lucrează prin cunoaşteri, prin imbolduri, printr-o senzaţie de “da”, printr-un sentiment că acţionezi corect şi prin intuiţie. Dintr-o dată, îţi apare o idee în minte, dar nu mintea ta a produs-o. A venit dintr-un loc mai profund din interiorul tău sub forma unei idei.

Astfel de idei se simt foarte diferit faţă de cele din fluxul gândirii ego-ului, acea voce din capul tău. Ideile care vin din ego sau din condiţionările tale nu te înalţă şi nu te entuziasmează neapărat. Dar ideile care provin dintr-un zonă mai profundă, din intuiţia ta, le simţi ca pe un bec care se aprinde, un sentiment de confirmare, o senzaţie că ştii ceva, o idee bruscă, o inspiraţie.

În aceste idei poţi avea încredere. Sunt ghizi de nădejde despre cum să-ţi trăieşti viaţa. Dacă urmezi astfel de semnale, nu vei da greş. Ele te orientează pe o cale ce concordă cu scopul sufletului tău şi cu Întregul. Ori de câte ori îţi asculţi intuiţia, te aliniezi cu voinţa Tatălui, cu ceva mai mare decât tine.

Oamenii întreabă adesea: “Cum pot face diferenţa între intuiţie şi gândurile mele?”. Gândurile din fluxul gândurii tale se simt foarte diferit de inspiraţie, de impulsuri, de da-uri, de beculeţe care se aprind. Intuiţiile se simt într-un mod foarte pozitiv. În schimb, de cele mai multe ori, vocea din cap nu-ţi dă o senzaţie foarte pozitivă. Ţi se pare confuză sau de-a dreptul negativă. Vocea din cap te ghidează pe bază de frici, reguli şi “aşa ar trebui”.

Este loc şi pentru reguli şi “aşa ar trebui”, dar acestea nu te pot îndruma corect cum să-ţi trăieşti viaţa, ce cale să urmezi, în ce direcţie să mergi. Ele ar putea fi folositoare pentru a traversa strada în siguranţă. Ar putea fi bune pentru a şti cum să faci ceva în cel mai eficient mod, dar nu sunt cel mai bun ghid unde anume să mergi, când să mergi, cum să mergi sau ce anume te va face fericit sau îţi va oferi împlinire. Doar intuiţia te poate ghida în acest sens şi îţi poate aduce mai multă bucurie, fericire, iubire şi împlinire.

Toată lumea trebuie să înveţe să trăiască în conformitate cu intuiţia sa. Trebuie să înveţe să aibă încredere în ea. Iar asta se face antrenându-te să-ţi asculţi intuiţia. Iar singurul mod în care îţi poţi auzi intuiţia este să nu mai asculţi comentariile zgomotoase care au loc în capul tău în majoritatea timpului. Nu poţi asculta două lucruri în acelaşi timp, aşa că, dacă eşti ocupat să îţi asculţi mintea egoistă, vocea din cap, nu vei mai putea auzi nimic altceva.

Ascultarea intuiţiei este puţin diferită de genul obişnuit de ascultare, deoarece intuiţia nu îţi vorbeşte în cuvinte şi nici nu o auzi în urechi. Aşadar, trebuie să foloseşti un tip diferit de ascultare. Asculţi cu Inima, s-ar putea spune. După cum ascultarea este o deschidere, o disponibilitate şi o dorinţă de a primi sunete, ascultarea cu Inima este o deschidere, o disponibilitate şi o dorinţă de a primi informaţii de la un nivel mai subtil, de la Inimă.

Asculţi atent, dar nu un sunet, ci o cunoaştere. Aştepţi şi faci loc să apară o cunoaştere. Totuşi, cunoaşterile nu apar neapărat doar fiindcă tu ai deschis un spaţiu pentru ele. Apar la timpul lor, când e nevoie de ele, când sunt necesare. Dar dacă te antrenezi să laşi mai mult spaţiu în viaţă pentru ascultare, vei capta aceste cunoaşteri mult mai uşor decât dacă nu ai face-o. Dacă eşti atât de ocupat să îţi asculţi mintea, nu va mai rămâne spaţiu pentru ca Sinele tău profund să îţi comunice înţelepciunea sa. Trebuie să-i faci loc înţelepciunii ca să apară şi să o poţi auzi.

Această înţelepciune apare la timpul ei. Cu cât eşti mai prezent, adică mai liniştit în interior şi mai puţin implicat în mintea egotică, cu atât mai uşor vei putea prinde această înţelepciune, aceste cunoaşteri, atunci când vor apare. Aşadar, este foarte important să fii prezent la viaţă cât mai mult posibil, astfel încât, atunci când va veni timpul ca aceste cunoaşteri să apară, să fii capabil să le observi.

În plus, îţi va fi mult mai uşor să urmezi această înţelepciune şi îndrumare dacă nu eşti ocupat cu mintea ta egotică. Dacă nu-ţi urmezi mintea, vei avea mai multe şanse să fii gata de a urma această îndrumare mai profundă. Dar dacă ai obiceiul de a-ţi urma mintea şi a o lăsa să-ţi ghideze viaţa, atunci vei pune la îndoială această înţelepciune şi îndrumare şi te vei întreba dacă este demnă de încredere şi dacă ai auzit corect – pentru că, dacă asculţi prea mult de minte, ea te va convinge să te îndepărtezi de îndrumarea interioară.

Mulţi oameni îşi aud intuiţia şi înţeleg ceea ce le spune, dar nu au suficientă încredere în ea pentru a o urma. Iar mintea este întotdeauna pregătită cu sfaturi confuze şi motive de ce să n-ai încredere în intuiţie, că n-ar funcţiona sau că n-ar fi corectă sau că n-ar fi utilă. Treaba ei este să te convingă să nu urmezi adevărul, să nu-ţi urmezi intuiţia.

Mintea egotică are alte planuri, o altă agendă, şi anume aceea de a te face să atingi obiectivele sale legate de confort, securitate, statut social, lucruri materiale, putere şi control. Acestea sunt chestiunile de care ego-ul este cel mai interesat. Nu este interesat de pace, iubire sau fericire. Este interesat de fericire doar în sensul că el crede că puterea, confortul, securitatea şi celelalte îi vor aduce fericirea. Dar aceste lucruri nu aduc o fericire de durată.

Pentru fericirea de durată, pe care o caută toată lumea, trebuie să te aliniezi cu obiectivele Sinelui profund: pacea interioară, iubirea şi împlinirea ce vine doar prin alinierea cu scopul sufletului. Va fi dificil să îţi urmezi scopul vieţii, să te aliniezi cu Întregul, dacă eşti interesat numai de ce spune această voce din capul tău, pentru că ea caută realizări mai superficiale.

Aşadar, dacă îţi doreşti fericirea adevărată, va trebui să cauţi dincolo de mintea egotică şi să asculţi mai atent vocea mai subtilă a intuiţiei tale. Deşi această voce este foarte subtilă, atunci când îi acorzi atenţie, ea devine mai puţin subtilă şi mai clară. Prin urmare, cu cât te implici mai puţin în mintea egotică, cu atât îţi este mai uşor să recepţionezi această intuiţie şi să înţelegi în ce direcţie te îndreaptă.

Dacă nu prinzi imediat aceste informaţii subtile, intuiţia va continua să transmită mesajele până când le vei recepţiona. Deci, nu înseamnă că primeşti această îndrumare o singură dată şi, dacă o ratezi, ai avut ghinion. Primeşti îndrumarea în mod continuu, atât de des şi de intens cât ai nevoie, până când îi vei da atenţie. Graţia este foarte răbdătoare. Ea transmite stăruitoare acelaşi mesaj până când îl recepţionezi. Te ghidează cu răbdare spre ceea ce trebuie să faci pe mai departe.

Informaţiile pe care le primeşti de la Graţie sunt specifice momentului. Îţi oferă informaţiile de care ai nevoie doar pentru viitorul apropiat şi pentru pasul următor. Nu ţi se dă o imagine completă cum va arăta viaţa ta în viitor. Pe de altă parte, mintea îţi desenează o imagine şi îţi spune: “Aşa ar trebui să arate” sau “Aşa vreau să arate” şi îţi oferă o fantezie despre viitor. Ea pretinde că acest viitor ar fi real şi realizabil.

Dar nu aşa funcţionează intuiţia. Ea funcţionează pe baza nevoii de a şti de la o clipă la alta. Îţi aduce cunoaşterea de care ai nevoie numai în acel moment. Din când în când, îţi mai oferă şi unele indicii despre viitor, după cum ai nevoie, dar nu vei ştii niciodată amănunte despre cum va arăta viaţa ta în viitor.

Seamănă un pic ca şi cum ai conduce legat la ochi. Nu ştii cu adevărat încotro te îndrepţi, dar nici nu trebuie să ştii, pentru că volanul e în mâna Providenţei. Te duce acolo unde trebuie să mergi şi ştie exact cum s-o facă în cel mai graţios şi elegant mod. Aşadar, nu trebuie să ştii nimic mai mult decât ceea ce ţi s-a dat intuitiv. Asta-i cu adevărat o mare uşurare, pentru că-i mai puţin complicat decât ceea ce-ţi prezintă mintea. Mintea îţi dă impresia că trebuie să planifici şi să prevezi totul dinainte – dar nu este aşa. Nu ai nevoie să ştii. Nu ai nevoie să plănuieşti totul.

Are şi planificarea rostul ei, bineînţeles, dar nu poţi să-ţi planifici viitorul. Nu poţi planifica un viitor care nu există. Poţi planifica o întâlnire pe care o vei avea marţea viitoare, dar nu-ţi poţi planifica viitorul de peste un an sau peste cinci ani sau chiar peste o lună. Nu poţi ştii unde vei fi atunci şi cum vor sta treburile. Planificarea este utilă doar pe termen scurt.

Atunci când ţi se dezvoltă intuiţia, începi să o auzi şi să o simţi foarte puternic. Devine foarte convingătoare. Nu-ţi prea vine să o contrazici şi simţi că nu i te poţi opune. Ştii că, dacă i te împotriveşti, vei fi nefericit. Trebuie să-ţi urmezi această senzaţie de justeţe pe care o simţi.

Vocea Graţiei se face auzită uneori prin intermediul altor oameni. Deschid gura şi spun ceva care pare corect şi ştii că este adevărat pentru tine. Uneori, când intuiţia nu poate ajunge direct la tine, Graţia se foloseşte de alţi oameni ca s-o auzi. Ea introduce o idee în intuiţia lor, ei o percep şi o exprimă prin cuvinte.

Aşadar, ceilalţi oameni sunt una dintre modalităţile principale prin care primeşti mesaje şi îndrumări de la Graţie. Poţi avea încredere în aceste mesaje atunci când se aşază în corp precum propria ta intuiţie. Le simţi că sunt corecte. Pur şi simplu, ştii. Oricine cunoaşte această senzaţie intuitivă.

Un alt mod în care ar putea acţiona vocea Graţiei este prin intermediul unei cărţi sau al unui alt mijloc de comunicare, care îţi oferă informaţiile de care ai nevoie exact când ai nevoie de ele. Toată lumea a avut această experienţă. Este destul de comună, într-adevăr: Auzi un cântec la radio, iar cuvintele din acel cântec se potrivesc cu ceva din experienţa ta şi îţi dai seama de ceva.

În viaţă, apar multe astfel de semne, care îţi comunică ceea ce trebuie să înţelegi. Ele declanşează o anumită cunoaştere în interiorul tău. Aceasta este vocea Graţiei. Vocea Graţiei îţi vorbeşte în diferite moduri: prin propria intuiţie, prin vocea altor oameni şi prin semne, informaţii şi mijloace de comunicare. Şi, bineînţeles, Graţia poate vorbi şi prin intermediul unor persoane precum clarvăzătorii, mediumii, vindecătorii, terapeuţii şi alţii, a căror misiune este să fie purtători de cuvânt ai Spiritului, facilitatori ai Graţiei. Se are grijă de voi în atât de multe moduri diferite! Dacă sunteţi cât de cât dispuşi să auziţi vocea Graţiei, veţi reuşi, cu siguranţă.

Vă va ajuta în acest scop să vă puneţi în intenţie să auziţi vocea Graţiei şi să vă rugaţi să vă acordaţi la această cunoaştere profundă şi să nu o rataţi această atunci când va apare. Este important să vă puneţi această intenţie. Intenţia conştientă este primul pas pentru a primi ceea ce doriţi.

Aşadar, dacă aveţi dificultăţi de a ieşi din mintea egotică şi a asculta mai profund în interiorul vostru, cereţi ajutor în acest sens şi luaţi parte la exerciţii sau activităţi care vă ajută să ieşiţi din mintea voastră cea ocupată şi să intraţi în momentul prezent, în liniştea şi calmul în care sunteţi capabili să vă auziţi intuiţia. Exersaţi ieşirea din minte şi intrarea în acea stare liniştită şi tăcută. Faceţi un efort, acordaţi-vă timp, practicaţi meditaţia, iar asta vă va ajuta. Faceţi aceste lucruri şi veţi fi tot mai capabili să vă aliniaţi cu ceea ce sunteţi cu adevărat şi cu Graţia care vă conduce şi vă poartă.

Acest lucru nu este atât de greu de făcut odată ce înţelegeţi că singurul lucru care vă împiedică să auziţi vocea Graţiei este că sunteţi prea ocupaţi să vă ascultaţi vocea din cap. Găsiţi modalităţi de a reduce volumul vocii din cap şi de a vă îndepărta de ea, iar viaţa va decurge mult mai bine. Vă va fi mult mai uşor să vă aliniaţi cu adevărata voastră cale şi să faceţi ceea ce aţi venit să faceţi aici. Asta este cea mai mare fericire şi cea mai mare pace. Este ceea ce caută oricine – fericirea mai profundă care vine din îndeplinirea rolului său în cadrul Întregului.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre

octombrie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=RUk4m-eaYGM

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 27 iunie 2019.