<  Cuprins "Despre îndrăgostirea de viaţă"


Cap. 1d) Cum vi se oferă Graţia

Capitolul 1, "GRAŢIA", subcapitolul d) "Cum vi se oferă Graţia", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos "Jesus Speaking: On Falling in Love with Life" (Isus ne vorbeşte: Despre îndrăgostirea de viaţă) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

R.P.

Jesus

 

Capitolul 1: GRAŢIA (pagina 4)

d. Cum vi se oferă Graţia

«Există o mână a Providenţei, iar de această mână este ataşat un braţ, am putea spune, care este ataşat la “trupul şi creierul” lui Dumnezeu. Deci există forţe intermediare care intervin pentru a administra Graţia provenită de la mintea lui Dumnezeu. Acest “braţ” reprezintă nişte forţe active în viaţa fiecăruia dintre voi, mult mai active decât vă puteţi imagina. Aceste forţe sunteţi chiar voi, într-un anumit sens, dar, în cea mai mare parte, nu sunteţi conştienţi de ele. Dar ele sunt voi. Ele provin din mintea lui Dumnezeu, din Întreg.

Totuşi, aceste forţe au o anumită inteligenţă proprie, o anumită identitate, dar nu o identitate ca a voastră. Ele nu se consideră ca fiind separate de Întreg; şi totuşi, au o anumită funcţie şi o conştiinţă de sine ca fiinţe energetice cu o misiune de îndeplinit. Ele îndeplinesc această misiune cu multă dragoste şi atenţie. Se ocupă chiar de sufletul vostru şi de desfăşurarea planului vostru de viaţă. Aceasta este singura lor sarcină. Poartă numele de ghizi, ghizi spirituali, spirite ajutătoare, fiinţe din alte dimensiuni sau fiinţe de lumină. Nu sunt chiar îngeri, care au altfel de scopuri. De obicei, îngerii nu se ocupă cu ghidarea oamenilor.

Aceste spirite-ghid sunt intermediari între voi şi Dumnezeu, între voi şi planul vostru. Ele administrează şi ajută la desfăşurarea planului sufletului vostru. Realizează acest lucru, în primul rând, prin intermediul intuiţiei voastre, dar folosesc şi alte mijloace. Se folosesc de oameni, semne, sentimente de bucurie, inspiraţie, înălţare, idei şi informaţii pentru a vă împinge înainte şi a vă ajuta să vă duceţi viaţa aşa cum vă este menit. Ele au grijă de curgerea râului vieţii. Nu ele determină fluxul să curgă, dar se asigură că se mişcă în direcţia în care este sortit să o facă. Şi, aşa cum am spus, fac acest lucru, în primul rând, prin intermediul intuiţiei voastre.

Ar putea fi de interes pentru voi să aflaţi câte ceva despre aceste fiinţe. Ele nu mai au personalitate, deşi pot căpăta o personalitate, dacă serveşte unui scop. De exemplu, atunci când vorbesc cu voi prin intermediul unui medium, ele pot adopta o personalitate, astfel încât să le simţiţi mai personale, mai umane. Dar nu sunt deloc umane. Forma voastră umană este una materială. Ele nu au o formă materială, nu au o personalitate, nu au o voinţă proprie şi nu au emoţii ca voi, cu excepţia cazului în care aţi considera iubirea necondiţionată ca fiind o emoţie.

Ele acţionează din iubire necondiţionată. Ele acţionează din iubire pentru voi, din iubire pentru Întreg, din iubire pentru Dumnezeu. Acesta este scopul lor. Slujindu-vă, ele devin slujitori tot mai perfecţi ai lui Dumnezeu. Deci evoluează şi, prin urmare, respectă o anumită ierarhie.

Unele sunt mai puţin pricepute, am putea spune, caz în care sunt supravegheate sau asistate de altele mai experimentate, până când devin capabile să lucreze pe cont propriu. Şi ele, ca şi voi, învaţă, cresc şi evoluează. Este posibil să facă şi greşeli, dar este puţin probabil să facă greşeli importante şi pot modifica foarte repede lucrurile pentru a-şi îndrepta greşeala.

Aşadar, aceste forţe sunt de încredere. Însă mintea voastră nu este de încredere. Nici măcar intelectul vostru nu este prea demn de încredere, deoarece cunoştinţele intelectuale sunt limitate. Nu cunoaşteţi natura universului. Nu cunoaşteţi atât de multe lucruri. Chiar şi intelectul vostru este destul de limitat. Şi, cu siguranţă, nu puteţi avea încredere în mintea voastră egotică, aşa că în ce altceva puteţi avea încredere decât în intuiţie, în Inima voastră?

Fiinţele care vă veghează vă mişcă prin intermediul intuiţiei voastre. Ele ştiu exact cum şi când să o facă. “Când” este un factor foarte important. Momentul în care transmit intuiţia, inspiraţia, îndrumarea sau cunoaşterea este extrem de important, pentru că există o vreme pentru orice şi totul vine la timpul său. Ele sunt un fel de cronometre, în sensul că vă oferă exact ceea ce aveţi nevoie exact când aveţi nevoie şi nu mai devreme. Puteţi avea încredere în ele şi v-ar folosi să nu uitaţi următorul lucru: Dacă nu ştiţi ce să faceţi sau nu înţelegeţi ceva sau nu puteţi vedea în viitor, atunci poate că nu este timpul să aflaţi sau să înţelegeţi sau să vedeţi acel lucru.

Întotdeauna vi se dă exact ceea ce aveţi nevoie – şi nimic mai mult. Să vi se dea mai mult decât ceea ce aveţi nevoie doar v-ar creşte confuzia, v-ar stimula mintea egotică să vă încurce sau să creeze rezistenţă. De exemplu, dacă ţi s-ar spune că vei deveni preşedintele Statelor Unite – dacă ai şti asta în adâncul fiinţei tale – ego-ul tău ţi-ar putea cauza o mulţime de probleme pe baza acestei informaţii. Ar putea sabota întregul proces sau eveniment.

Acesta este unul dintre motivele pentru care nu vi se oferă informaţii despre viitor care poate credeţi că v-ar fi utile. În cea mai mare parte, mintea voastră egotică ar folosi în mod abuziv informaţiile despre viitor. Le-ar folosi pentru a vă deruta, pentru a vă umfla în pene, pentru a crea o rezistenţă interioară sau pentru a provoca diverse alte înţelegeri eronate. Aşadar, poate că veţi aprecia că este spre binele vostru să nu ştiţi multe dintre lucrurile pe care nu le ştiţi.

Destul de rar, vi se oferă, intuitiv sau prin intermediul unui medium sau al unui clarvăzător, vreo informaţie care v-ar putea fi utilă. Acest lucru este stabilit de ghizii voştri. Ei trebuie să fie suficient de înţelepţi pentru a şti ce să vă dea şi ce să nu vă dea, nu numai când să vi le dea, ci şi cât de mult adevăr să vă dea despre viitorul vostru sau chiar despre un eveniment actual.

De exemplu, dacă eşti într-o relaţie sentimentală, cât de multe despre acea relaţie ar fi bine să ştii când eşti abia la început? Nu cumva vreo informaţie ar putea schimba urmarea? Ce-ar fi dacă noul partener nu este acea prinţesă sau prinţ al visurilor tale care speri tu să fie, şi totuşi, relaţia este una foarte importantă şi sufletul tău vrea să rămâi în ea, dar un medium îţi spune că nu este deloc vorba de prinţesa sau prinţul visurilor tale, aşa că să nu te mai oboseşti?! Acesta ar fi un amestec inoportun în planul tău, dacă sufletul tău dorea să continui acea relaţie, dintr-un motiv numai de el ştiut.

Aşadar, chiar şi mediumii şi clarvăzătorii ar putea să stea în calea fluxului. V-ar putea da nişte informaţii care nu sunt în interesul vostru să le ştiţi. Când se întâmplă aşa ceva, ghizii voştri au ceva de lucru. Ei trebuie să ajusteze planul de viaţă pentru a se adapta la deciziile pe care le luaţi cu liberul vostru arbitru. Iată că nu-i deloc uşor să fii ghid. Este nevoie de mii şi mii, chiar milioane de vieţi, înainte de a ajunge suficient de avansat pentru a fi ghidul unei fiinţe umane. Este nevoie de foarte mult timp pentru a dobândi această înţelepciune.

Cei care vă ghidează primesc şi ei îndrumări de la fiinţele din dimensiunile superioare lor. Aşa funcţionează universul: Cei de “sus” îi ajută pe cei de “jos”, care, la rândul lor, îi ajută pe cei de sub ei, şi aşa mai departe. Este o ierarhie întinsă, care are la bază o înţelepciune şi iubire de neimaginat. Nu vă puteţi imagina înţelepciunea şi dragostea pe care aceste fiinţe o au pentru voi, pentru viaţă şi pentru Dumnezeu atunci când îşi îndeplinesc sarcinile.

Puteţi vorbi cu aceste fiinţe. Vă puteţi pune intenţia de a vă conecta cu ele, ceea ce le va uşura munca. Le va fi mult mai uşor să lucreze cu voi, dacă intraţi armonie cu ele în mod conştient, vorbindu-le, invitându-le să se facă mai cunoscute în viaţa voastră şi deschizându-vă către intuiţiile ce vi le trimit. Declarând şi intenţionând acest lucru, el se va întâmpla.

Rolul vostru este foarte important, deoarece, oricât de puternice, înţelepte şi capabile ar fi, ele nu vă pot încălca liberul arbitru. Dacă liberul vostru arbitru le blochează, rămân blocate, cel puţin, într-o anumită măsură. Ele nu pot fi eliminate complet din viaţa voastră. Nu aţi fi capabili să funcţionaţi. V-aţi rătăci fără ele. Aşa că nu le puteţi alunga. Indiferent de ceea ce faceţi voi, ele vă iubesc şi vă servesc necondiţionat. Dar le puteţi apropia invitându-le în viaţa voastră şi puteţi deveni mai conştienţi de ele deschizându-vă către ele, afirmându-vă această deschidere şi fiind atenţi să le ascultaţi.

Vă ofer aceste informaţii pentru că sunt importante şi utile – preţioase – pentru ca să înţelegeţi că faceţi parte dintr-o familie mult mai mare, iar această familie are grijă de ea însăşi. Nu este deloc aşa cum ar vrea mintea să vă facă să credeţi – că acest univers şi lume ar fi periculoasă şi că sunteţi singuri împotriva tuturor, luptând pentru supravieţuire. Nu este aşa. Sunteţi conectaţi intim cu Tot-ceea-ce-există prin intermediul acestor fiinţe de pe diferite niveluri, care lucrează pentru a vă înălţa şi a vă ajuta să evoluaţi şi pentru a vă aduce lecţiile şi experienţele de care aveţi nevoie.

Există multă bunăvoinţă pretutindeni, iar încrederea voastră este foarte importantă. Este foarte important să ştiţi că există fiinţe binevoitoare care vă ghidează în fiecare clipă. Atunci puteţi începe să vă relaxaţi, puteţi să aveţi încredere în viaţă şi puteţi să renunţaţi la mintea egotică, care vă spune să nu aveţi încredere în viaţă şi vă transmite mesaje de frică.

Într-un anumit sens, aceste mesaje sunt singurul lucru de care trebuie să vă temeţi. Dar nici măcar de ele nu trebuie să vă temeţi, aşa cum spune proverbul: “Singurul lucru de care trebuie să vă fie frică este frica însăşi”. Acest lucru este foarte adevărat, dar aş adăuga să nu vă temeţi nici de frică, pentru că frica este un miraj. Frica este o imaginaţie care devine reală atunci când o crezi. Tu creezi acea realitate înfricoşătoare, crezând în ea. Dar poţi la fel de uşor să o de-structurezi, dacă nu o mai crezi.

Aşa că vă ofer altceva în care să credeţi: Credeţi că acesta este un univers binevoitor. Credeţi că cele mai înţelepte şi mai iubitoare fiinţe pe care vi le-aţi putea imagina – mult dincolo de imaginaţia voastră – sunt legate intim de voi şi vă ajută ca viaţa voastră să se desfăşoare aşa cum trebuie. Fiţi conştienţi de acest lucru în adâncul sufletului şi viaţa vă va fi mult mai uşoară. Conectaţi-vă cât mai bine la acest nivel de vibraţie, simţiţi-l şi aveţi încredere în el, pentru că sunteţi pe mâini foarte bune.

Mâinile Graţiei sunt cele mai bune mâini. Nu vă vor nici cel mai mic rău. Mintea voastră, pe de altă parte, este rătăcită. Vă va da toate îndrumările greşite posibile. Vă va scoate de pe cale, din flux şi vă va duce într-un loc foarte nefericit, plin de frică. Aşa că nu vă duceţi acolo. În schimb, rămâneţi chiar în acest moment prezent, unde nu există nimic de care să vă temeţi. Chiar dacă nu ştiţi ce se va întâmpla în continuare, asta nu contează. Nu aveţi nevoie să ştiţi. Viaţa este demnă de încredere şi vă aduce exact experienţele de care aveţi nevoie şi toate informaţiile, înţelepciunea, puterea şi curajul de care aveţi nevoie pentru a vă descurca în această viaţă.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
17 noiembrie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=hw__mPyElw0

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 28 aprilie 2019.