<  Cuprins "Despre îndrăgostirea de viaţă"


Cap. 2c) Stabilirea unei relaţii cu Dumnezeu

Capitolul 2, "RUGĂCIUNEA", subcapitolul c) "Stabilirea unei relaţii cu Dumnezeu", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos "Jesus Speaking: On Falling in Love with Life" (Isus ne vorbeşte: Despre îndrăgostirea de viaţă) - şi audiobook. Mediumul Gina Lake citeşte mesajul în limba engleză, cu subtitrarea în româneşte (videoclipul este încorporat la sfârşitul acestui articol).

R.P.

Jesus

 

Capitolul 2: RUGĂCIUNEA (pagina 3)

c. Stabilirea unei relaţii cu Dumnezeu

«Este important să stabiliţi o relaţie cu Divinul, pentru că astfel nu vă veţi mai simţi singuri. Ego-ul vă face să vă simţiţi singuri şi pierduţi în acest vast univers şi vă sabotează orice conexiune pe care vreţi să o faceţi cu alţii. Sabotează iubirea. Relaţia cu Dumnezeu este primordială, cea mai importantă relaţie.

Dar nu puteţi avea o relaţie cu Dumnezeu decât dacă Îl simţiţi ca fiind bun şi demn de încredere. De obicei, tocmai asta îi împiedică pe oameni să aibă o relaţie cu Dumnezeu. Ei simt că viaţa nu este bună, deci Dumnezeu nu ar fi bun, că viaţa nu este demnă de încredere, deci că Dumnezeu nu ar fi demn de încredere. Cum aţi putea avea o relaţie cu cineva sau cu ceva despre care credeţi că nu-i demn de încredere?! Ideile voastre despre Dumnezeu vă pot împiedica să aveţi o relaţie cu El. Aşadar, trebuie să vă modificaţi unele idei despre Dumnezeu.

Dumnezeu este bun. Dumnezeu este de ajutor. Dumnezeu urmăreşte binele vostru. Viaţa vă susţine. Întotdeauna a făcut-o, uneori în moduri miraculoase, dar şi în cele mai banale moduri: vă oferă aerul pe care îl respiraţi, pământul pe care staţi, oamenii şi ajutorul de care aveţi nevoie, hrana de care aveţi nevoie. Viaţa vă asigură nevoile de bază.

Şi, da, puteţi găsi şi exemple în care oamenii mor de foame şi atunci vă întrebaţi: “Lor cum le sunt asigurate nevoile?”. Fiinţa divină, care sunteţi cu toţii, doreşte să aibă parte de orice fel de experienţe şi, astfel, fiecare dintre voi a avut şi vieţi în care a trăit în cele mai devastatoare condiţii. Chiar şi aceste condiţii vă servesc pentru a vă dezvolta în anumite moduri. Ele vă dezvoltă răbdarea, compasiunea şi sensibilitatea. Ele slujesc unui scop în evoluţia vieţii.

Până la final, veţi număra mult mai multe vieţi de abundenţă şi fericire decât vieţi de boală şi nefericire. Sunteţi un suflet etern, iar dificile vieţile pe care le-aţi avut sunt puţine în comparaţie cu nenumăratele, de fapt, infinitele vieţi pe care le veţi avea şi le-aţi avut de-a lungul timpului, inclusiv pe alte planete.

Această dimensiune a treia a Pământului este ca o şcoală, şi este o şcoală dificilă uneori. Dar este o şcoală pe care, în cele din urmă, o veţi absolvi şi unde nu va trebui să vă mai întoarceţi niciodată, cu excepţia cazului în care decideţi să o faceţi de dragul provocării, ceea ce unii dintre voi chiar fac, pentru că, după ce absolviţi a treia dimensiune, ştiţi că aveţi puterea şi curajul de a învinge orice v-ar pricinui această a treia dimensiune.

Din perspectiva tuturor vieţilor voastre, din perspectiva infinitului, vieţile dificile sunt neglijabile; şi totuşi, ele sunt unele dintre cele mai importante vieţi pe care le-aţi putea trăi vreodată în favoarea evoluţiei. Se învaţă atât de multe lucruri în timpul acestui tip de vieţi – mult mai multe decât vă daţi seama, pentru că de o mare parte a învăţăturii nu vă daţi seama decât după ce acea viaţă s-a terminat. Şi apoi, acest bagaj preţios este adus în următoarea viaţă şi în următoarele vieţi. Ceea ce aţi învăţat este ca o bijuterie pe care aţi câştigat-o şi care vă face o persoană mai bună în eternitate. Aşadar, viaţa este bună, chiar şi atunci când este grea.

Trebuie să ai încredere că viaţa este bună, iar apoi vei începe să vezi că chiar aşa este. Odată ce capeţi puţină încredere, poţi începe să ai o relaţie mai profundă cu Dumnezeu. Ea te va împlini, fiindcă, cu cât această relaţie devine mai strânsă, vei putea simţi direct îngăduinţa şi dragostea lui Dumnezeu. Deci este mai greu doar la început, când nu ai încredere în Dumnezeu, din cauza unor convingeri greşite şi a unor neînţelegeri despre Dumnezeu.

Trebuie să-ţi analizezi aceste convingeri. Trebuie să treci în revistă ideile tale despre Dumnezeu. Trebuie să înţelegi adevărul despre Dumnezeu şi să nu mai crezi minciunile. Orice te face nefericit sau te sperie este o minciună. Dacă la baza vieţii se află bunătatea – şi aşa este – atunci nimic legat de Dumnezeu nu te-ar putea face nefericit. Bunătatea este iubire, bunătatea este bucurie, bunătatea este pace. Şi de la Dumnezeu poate veni numai bunătate, cunoscând adevărul despre Dumnezeu. Opusul este, de asemenea, adevărat: Atunci când crezi ceva fals despre Dumnezeu, te simţi rău, speriat şi nefericit.

Aceasta din urmă este starea naturală a ego-ului. El trăieşte în frică şi are un sentiment de separare şi că mereu lipseşte ceva. Asta nu-i adevărat. Mintea inventează că îţi lipseşte câte ceva. Mintea inventează că viaţa este înfricoşătoare. Asta trebuie să înţelegi. Este o iluzie foarte inteligentă şi îi captivează pe oameni timp de multe, multe vieţi, până când, într-o zi, încep să nu se mai lase păcăliţi. Ei încep să vadă că li s-au spus minciuni. Tot timpul, mintea egotică, vocea din capul lor, le-a tot spus minciuni despre viaţă, despre ei înşişi, despre ceilalţi şi despre Dumnezeu.

Când începi să vezi adevărul, viaţa ta se schimbă. Simţi viaţa în mod diferit, ceea ce înseamnă că te comporţi diferit. Exprimi bunătatea, exprimi dragostea şi exprimi pacea, ceea ce-ţi va aduce tot mai mult din aceste calităţi. Aceasta este una dintre lecţiile pe care te-ai născut aici să le înveţi: Ceea ce tu transmiţi se întoarce la tine. Gândurile şi credinţele negative te determină să emiţi negativitate, primind înapoi negativitate şi nefericire, fără să-ţi dai seama că tu însuţi ai creat acea nefericire, prin faptul că ai crezut în gândurile negative şi exprimându-le. Atunci când îţi schimbi gândurile, îţi schimbi şi viaţa, pentru că îţi schimbi modul cum percepi viaţa. Când începi să Îl vezi pe Dumnezeu ca fiind bun şi viaţa ca fiind bună, ocrotitoare, generoasă, minunată şi miraculoasă, atunci chiar devine aşa. Dacă crezi că viaţa te ajută, vei acţiona ca şi cum ar fi aşa. Vei observa că chiar este. Vei putea recunoaşte că te sprijină. Şi le vei spune şi celorlalţi. Vei deveni un învăţător şi vei spune: “Uite, uite, viaţa este bună”.

Acesta este mesajul meu. Viaţa este bună şi, odată ce ştii asta, poţi avea o relaţie mai profundă şi mai apropiată cu Dumnezeu. Iar asta schimbă totul, pentru că ştii cu certitudine că nu eşti singur. Ştii că eşti conectat, iar cu această conexiune vine o mare putere, un mare sprijin şi o mare iubire. Eşti plin, în loc să fii golit. Nu mai simţi nicio lipsă de nimic. Iar când nu mai ai lipsuri, îţi reverşi preaplinul, iar când te reverşi în jur, atragi spre tine iubirea, pacea şi abundenţa.

Fii conştient că eşti copilul unui Tată foarte bogat, iubitor şi perfect înţelept. Asta ai moştenit. Moştenirea aceasta este tot ceea ce ai nevoie – şi chiar mai mult de atât. Odată ce-ţi dai seama că ai mai mult decât necesarul, începi să dăruieşti din ce ai. Iar atunci când dăruieşti, viaţa ţi se schimbă, pentru că, cu cât oferi mai mult, cu atât primeşti mai mult înapoi. Aceasta este o lege naturală. Aşa trebuie să fie.

Faptul că ştii că eşti copilul unui Tată bogat îţi permite să fii generos. Această generozitate creează acea lume menită pentru tine, în care eşti menit să trăieşti, pe care eşti menit să o creezi. Nu eşti un sărăntoc. Nu eşti singur. Nu eşti fără de ajutor. Viaţa ta se desfăşoară perfect, aşa cum îţi este sortită. Eşti co-creator alături de Dumnezeu. Eşti partenerul lui Dumnezeu. Tu eşti Dumnezeu. Eşti o extensie a lui Dumnezeu.

Din punctul de vedere al lui Dumnezeu, această viaţă este o experienţă minunată. Dumnezeu savurează experienţa din a treia dimensiune, trăind prin tine. Dumnezeu iubeşte creaţia. Dumnezeu te iubeşte ca pe un co-creator. Dumnezeu iubeşte viaţa. Dumnezeu iubeşte viaţa prin tine. Atunci când eşti conectat la Dumnezeu şi ai o relaţie cu Dumnezeu, simţi această iubire pentru viaţă. O simţi cu toată inima. Priveşti lumea şi vezi frumuseţea şi splendoarea acestei creaţii, nu lipsurile sau imperfecţiunile. Totul este perfect aşa cum este. Este splendid. Este minunat.

Nu mai există un alt loc, un alt moment şi nicio altă fiinţă ca tine. Această creaţie este unică, iar Dumnezeu o savurează, se delectează cu ea, se bucură de ea şi o iubeşte, pentru că, în curând, se va schimba în ceva nou şi diferit, iar Dumnezeu adoră şi asta. Dumnezeu adoră schimbarea, noutatea. Încotro se îndreaptă fluxul vieţii? Cum vor acţiona aceste creaturi? Ce vor crea? Ce vor face ele mai departe? Ce mai distracţie! Ce mai bucurie!

Iată câtă recunoştinţă există în inima lui Dumnezeu şi în tine. Când te uiţi în interior, la un nivel subtil, la cel mai profund nivel, te simţi atât de plin. Recunoştinţa, pacea, iubirea, admiraţia, uimirea lui Dumnezeu se află în interiorul tău şi te fac puternic şi aşază totul într-o perspectivă mai largă, astfel încât nimic nu te mai poate deranja. Ai toată puterea necesară pentru a face faţă oricărei dificultăţi. În această stare de putere, simţi că eşti iubirea, eşti Creatorul şi ai ajuns Acasă, aşa cum ţi-a fost menit. Despre asta este vorba. În cea de-a treia dimensiune, înveţi să te întorci acasă la Dumnezeu. Înveţi cine eşti cu adevărat, iar asta durează multe, multe vieţi. Dar, în cele din urmă, vezi adevărul. Înţelegi că: “Sunt divin! Eu sunt Dumnezeu. Sunt expresia unui Dumnezeu binevoitor şi nu mi se poate întâmpla nimic rău”. Odată ce ştii asta la nivelul cel mai profund şi o simţi pe deplin în fiecare clipă, eşti pregătit să absolvi a treia dimensiune. Apoi vei continua să evoluezi şi să creşti într-o mai mare iubire şi într-o mai mare co-creaţie cu Dumnezeu în alte dimensiuni.

Dar, deocamdată, aşa stau lucrurile în această dimensiune – ai un ego care te împiedică să vezi adevărul şi să ai o relaţie cu Dumnezeu. Trebuie să lucrezi la asta. Trebuie să petreci ceva timp vorbind cu Dumnezeu, având încredere în bunătatea lui Dumnezeu, indiferent de ceea ce spune mintea ta egotică şi ceilalţi despre viaţă, indiferent de temerile care apar, indiferent de comportamentul urât al celorlalţi.

Trebuie să înveţi să ai încredere în viaţă şi atunci viaţa ţi se va schimba. Atunci vei începe să trăieşti adevărul vieţii, marea veste bună: Eşti una cu Creatorul, ai fost întotdeauna una cu Creatorul şi eşti aici pentru a crea, pentru a fi fericit, pentru a învăţa, pentru a creşte, pentru a iubi şi pentru a servi. Dezvoltă o relaţie cu Dumnezeu vorbind cu El, recunoscându-I prezenţa în viaţa ta şi observând darurile care ţi se oferă, iar asta te va ajuta să trăieşti acea viaţă minunată care îţi este menită.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
28 noiembrie 2021

Link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=3vO7WRpVq-4

Videoclipul subtitrat provine din varianta originală în engleză, publicată ca lectură audio în 15 martie 2019.