<  Cuprins "Despre îndrăgostirea de viaţă"


Cap. 6 "O meditaţie ghidată înspre Tăcere"

Capitolul 6, "O meditaţie ghidată înspre Tăcere", din cartea dictată mediumului Gina Lake de către Spiritul lui Isus Cristos „Jesus Speaking: On Falling in Love with Life” (Isus ne vorbeşte - Despre îndrăgostirea de viaţă) - şi audiobook.

Notă: Acest capitol nu a fost lecturat audio de autoarea Gina Lake.

Jesus

 

Capitolul 6: O meditaţie ghidată înspre Tăcere

Notă: Aceasta este o meditaţie ghidată pe care o puteţi înregistra şi asculta.

«Aşază-te într-un loc confortabil. O poziţie înclinată este foarte bună. Stai cât mai confortabil, astfel încât să poţi fi atent la aceste cuvinte. În primul rând, observă cum se simte corpul tău în poziţia în care te afli. Corpul ia contact cu suprafaţa pe care stai în anumite zone. Observă aceste zone în care corpul tău atinge suprafaţa de susţinere. Observă cum corpul este susţinut în aceste zone. Pentru un moment, observă asta acum. Acordă toată atenţia experienţei pe care o are corpul când este susţinut.

Continuă să observi acest lucru în timp ce eu voi vorbi mai departe. Această susţinere pe care o simţi există în fiecare moment al vieţii tale, nu doar fizic, ci şi în alte moduri. Acest sprijin fizic este o metaforă, am putea spune, pentru faptul că primeşti mereu sprijinul de care ai nevoie din partea universului, care te iubeşte şi te preţuieşte profund. De ce nu ar sprijini ceea ce iubeşte?! Trebuie doar să observi acest sprijin pentru o clipă şi vei simţi recunoştinţa pe care fiinţa ta o are în mod natural pentru acest sprijin şi pentru simplul fapt că exişti. Fiinţa ta se bucură că există şi se bucură de fiecare aspect al existenţei.

Continuă să te afunzi mai adânc în locul în care te odihneşti. Observă cum corpul se relaxează şi mai mult. În acest moment, nu există nimic altceva decât această experienţă a corpului şi aceste cuvinte. Fii atent(ă) doar la asta.

Este simplu să fii atent(ă) la această experienţă şi atât. Iar acum descoperi că este, de fapt, şi foarte interesant. Nu ştii ce voi spune în continuare şi-ţi poţi observa curiozitatea naturală. Fiinţa ta este curioasă ce se va întâmpla în continuare. Ce se va spune în continuare? Cum vei recepţiona? Cum va fi acea experienţă? Fiinţa ta observă cele mai mărunte lucruri şi le găseşte captivante, minunate, perfecte. Găseşti o pace şi o mulţumire totală în această simplă curiozitate şi apreciere a modului în care viaţa se desfăşoară simplu şi perfect în acest moment. Acest moment are propria sa desfăşurare şi savoare, şi nici n-ar putea fi altfel. Nu poate fi decât aşa cum este.

Desfăşurarea clipei este adesea acoperită de gânduri. Dacă apar gânduri, lasă-le deoparte pentru o vreme şi continuă să observi ce se desfăşoară acum, în acest moment: Ce sunete apar? Ascultă câteva minute şi vezi ce poţi auzi. Observă şi liniştea dintre sunete.

În afară de sunete, ce senzaţii mai există? Ce alte senzaţii mai există în afară de cele ale corpului tău care se odihneşte şi respiră? Poţi simţi nişte senzaţii energetice mai subtile, vitalitate, curgerea energiei, furnicături, înţepături sau alte senzaţii foarte subtile? Trebuie să fii foarte atent pentru a le sesiza.

Fiinţa ta este fascinată de panoplia mereu schimbătoare a vieţii. Totul se desfăşoară în funcţie de nevoile corpului tău şi ale mediului înconjurător. Viaţa are grijă de viaţă în mod perfect. Stai liniştit câteva minute şi doar trăieşte pe deplin orice senzaţie pe care o simţi.

Acum începe să observi ceva chiar mai subtil decât toate aceste sunete şi senzaţii. Vreau să observi spaţiul, Liniştea, dintre sunete şi senzaţii, spaţiul în care se întâmplă sunetele şi senzaţiile. Spaţiul este, de fapt, foarte plin şi nu este deloc vid. Spaţiul este ceva, nu nimic. Aşadar, observă-l şi vezi ce poţi descoperi despre el. Acordă-i toată atenţia, ca şi cum nimic altceva în lume n-ar exista sau n-ar conta. Fii foarte curios(oasă) în legătură cu el. Timp de câteva minute, pur şi simplu, observă acest spaţiu, această Linişte, în care apare tot restul.

Poţi găsi un loc în care tu te sfârşeşti şi începe spaţiul? Corpul tău există în acest spaţiu şi pare să se termine la suprafaţa pielii tale, dar tu nu eşti corpul, nu-i aşa?! Oare nu eşti tu, mai degrabă, conştiinţa care este conştientă de corp şi de tot restul?! Este această conştiinţă separată de spaţiu? Poţi găsi un loc în care conştiinţa ta se termină şi începe acel spaţiu? Oare nu este conştiinţa şi spaţiul acelaşi lucru?! Oare nu eşti scufundat într-un ocean de conştiinţă, sau spaţiu, în care nu există graniţe între tine şi acest spaţiu?!

Tu eşti conştiinţa tăcută pe care o numim Tăcere, cu T mare. Tu eşti ceea ce este conştient în tăcere de tot, existând în tăcere şi trăind viaţa în tăcere. Acest Observator sau Martor tăcut nu comentează viaţa. Nu emite opinii. Nu separă viaţa în concepte, de genul alb şi negru, bine şi rău. În această Tăcere, nu există concepte, nu există gânduri, ci doar puritatea fiinţei şi acceptarea completă a vieţii aşa cum este ea.

Această acceptare îmbrăţişează tot ceea ce este, fără restricţii sau condiţii. Acest spaţiu, această Tăcere, permite ca totul să se întâmple în el şi ca totul să fie experimentat. Natura sa este cea de a permite, de a iubi, de a îmbrăţişa totul. Şi aceasta este natura ta. În adâncul tău, dincolo de toate gândurile şi conceptele, se află acel “tu” care este Tăcere, care permite, acceptă, iubeşte şi îmbrăţişează totul. În orice moment, este posibil să te aliniezi cu Tăcerea şi să o simţi cum se bucură de viaţă, de fiecare mică experienţă, chiar şi de fiecare experienţă dificilă.

Tu nu eşti gândurile tale. Gândurile nu-ţi aparţin ţie, ci sinelui tău uman. Ele sunt programarea care te face uman, care te face să crezi că eşti gândurile tale şi nimic altceva, programarea care te împiedică să vezi ceea ce eşti cu adevărat.

Această viaţă este un joc de-a v-aţi ascunselea. Adevărata ta natură se ascunde de tine, iar tu eşti menit să o descoperi. O descoperi reducând la tăcere mintea, gândurile şi căutând să vezi ce mai este aici. Ce este aici, mai subtil decât gândul? Ce este aici, conştient de toate gândurile şi de orice? Tu eşti acest spaţiu tăcut, acest observator tăcut care iubeşte viaţa.»

< Sus >

traducere de Răzvan A. Petre
17 decembrie 2021